فهرست مطالب

پژوهش های آموزش و یادگیری - سال یازدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

دوفصلنامه پژوهش های آموزش و یادگیری
سال یازدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین کارشکی *، سمیه بهمن آبادی صفحات 1-18
    ازآنجاکه یکی از فعالیت های مهم و اثربخش در محیط های دانشگاهی، طراحی و هدایت فعالیت های پژوهشی است، شناسایی عوامل شخصی دخیل در توانایی دانشجویان برای یادگیری و علاقه به انجام پژوهش، ضرورتی انکارناپذیر دارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه خود-کارآمدی پژوهشی و پیامدهای مورد انتظار پژوهشی با میزان علاقه مندی به پژوهش در دانشجویان تحصیلات تکمیلی صورت پذیرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 1390-1389 بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی نسبی، نمونه ای به حجم سیصد نفر انتخاب شد. پرسش نامه خود-کارآمدی پژوهشی بی اسچک، بی شاب و گارسیا، پرسش نامه پیامدهای مورد انتظار پژوهشی و پرسش نامه علاقه مندی پژوهشی بی شاب و بی اسچک برای جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که تمامی متغیرهای پژوهش (پیامدهای مورد انتظارپژوهشی، خود-کارآمدی پژوهشی، علاقه مندی به پژ‍وهش) دوبه دو با هم همبستگی مثبت و معنی دار دارند؛ همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان دادند که ترکیب متغیرهای پیش بین پیامدهای مورد انتظار پژوهشی، همکاری در پژوهش، توانایی در اجرای پژوهش، توانایی در انجام وظایف اولیه، توانایی در تحلیل و ارائه نتایج، قادر به پیش بینی علاقه مندی به پژوهش دانشجویان در دانشجویان بودند. بین دانشکده های مختلف از لحاظ میزان خود-کارآمدی پژوهشی و علاقه مندی به پژوهش و از لحاظ توانایی در اجرای پژوهش، توانایی در تحلیل و ارائه و توانایی در انجام وظایف اولیه پژوهش، تفاوت معنی دار وجوددارد همچنین، بین دانشجویان دختر و پسر از لحاظ میزان خود-کارآمدی پژوهشی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از لحاظ خود-کارآمدی پژوهشی و علاقه مندی به پژوهش، تفاوت معنی دار وجود دارد. با عنایت به یافته های حاصل، ضروری است که مسئولان دانشگاهی و اساتید با فراهم ساختن محیط های غنی آموزشی، ایجاد فرصت های پژوهشی و با هدایت و راهنمایی مناسب دانشجویان، زمینه ایجاد باور خود-کارآمدانه درزمینه پژوهش را در آنان فراهم سازند.
    کلیدواژگان: خود، کارآمدی، علاقه، پژوهش، انتظار، دانشگاه
  • مرضیه دهقانی *، مقصود امین خندقی صفحات 19-36
    هدف مقاله حاضر بررسی و تحلیل وضعیت موجود و مطلوب برنامه درسی تعلیمات اجتماعی دوره راهنمایی است. روش پژوهش توصیفی پیمایشی و جامعه آماری، کلیه معلمان دوره راهنمایی شهرستان ارومیه بود. بررسی به شیوه سرشماری انجام گرفت. به منظور بررسی نظر دبیران، از پرسش نامه محقق ساخته ویژگی های کتاب های تعلیمات اجتماعی دوره راهنمایی استفاده گردید. علاوه بر پرسش نامه (ابزار اصلی تحقیق) از ابزار تکمیلی تحلیل سند راهنمای برنامه درسی تعلیمات اجتماعی دوره راهنمایی نیز به منظور بسط و تبیین یافته ها استفاده گردید. یافته ها نشان دادند که همه دبیران معتقدند رویکرد غالب بر برنامه درسی تعلیمات اجتماعی، رویکرد مبتنی بر دیسیپلین محوری بوده و این موضوع در تک تک عناصر یعنی اهداف، محتوا، روش تدریس و همچنین ارزشیابی نموددارد. آنان رویکرد مبتنی بر جامعه را برای وضعیت مطلوب، پیشنهادنمودند. بررسی مقایسه ای بین وضعیت موجود و مطلوب، بیان داشت که در هر سه رویکرد ارزشی مقایسه بین میانگین ها معنی دار است البته با توجه به مقدار t، دبیران؛ موافق رویکرد دیسپلین محوری نبوده و رویکرد دانش-آموزمحور و جامعه محور را با غلبه رویکرد جامعه محور، تاییدنموده و پیشنهاددادند. آنان معتقدند که در مقایسه بین دو رویکرد توجه به دانش آموز و جامعه، باید با توجه به ماهیت این برنامه درسی، به رویکرد جامعه توجه بیشتری گردد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی تعلیمات اجتماعی، دیسیپلین محور، دانش آموزمحور، جامعه محور، دبیران دوره راهنمایی
  • فرهاد سراجی، داود میرزایی فر * صفحات 37-50
    هدف پژوهش حاضر، بررسی امکان طراحی و تدوین برنامه درسی دوزبانه (فارسی و لری) در آموزش ابتدایی استان لرستان از نظر معلمان و مدیران بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود به علاوه جامعه آماری نیز شامل کلیه مدیران و معلمان آموزش ابتدایی در سه شهرستان؛ خرم آباد، نورآباد و کوهدشت لرستان در سال تحصیلی 1390-1389 بود. نمونه گیری با روش تصادفی ساده انجام شد. حجم نمونه با استفاده از روش کوکران 250 نفر برآوردگردید. ابزار گرداوری داده ها پرسش نامه اعتباربخشی شده موسوی زاده و همکاران (1389) بود که پس از اصلاح و ادغام گویه ها به 52 گویه رسید. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه پس از بررسی و رفع اشکال ها توسط اساتید و متخصصان، مورد تایید قرارگرفت. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ94/0 محاسبه شد که نشان دهنده پایایی بالای ابزار است. جهت تحلیل داده ها از آزمون های مناسب آماری در سطوح توصیفی و استنباطی (آزمون های ناپارامتری، برازندگی-مربع کای- آزمون من ویتنی و آزمون کروسکال والیس) استفاده شد. نتایج نشان دادند مدیران و معلمان مدارس ابتدایی با فرصت و ضرورت برنامه درسی دوزبانه موافق بودند و نگرش معلمان و مدیران درباره برنامه درسی دوزبانه را خوب ارزیابی کرده اند البته به تهدیدهای در این خصوص معتقدند و آمادگی نیروی انسانی را در حد نامطلوب می دانند همچنین امکانات نیروی انسانی را در حد به نسبت مطلوب ارزیابی می کنند که کفایت لازم را ندارد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی برنامه درسی دوزبانه، دوره ابتدایی
  • ولی مهدی نژاد *، رقیه اسماعیلی صفحات 51-66
    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین رویکردهای تدریس اعضای هیئت علمی و رویکردهای یادگیری دانشجویان انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده، جامعه آماری نیز شامل کلیه اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه سیستان وبلوچستان بود که تعداد 600 نفر به تفکیک 170 نفر عضو هیئت علمی و 430 نفر دانشجو به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و تصادفی ساده، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از دو پرسش نامه رویکرد ها و فنون مطالعه دانشجویان بیگز و همکاران (2001) با 32 گویه و پرسش نامه رویکردهای تدریس پراسر و تریگ ول (2007) با 22 گویه در طیف پنج گزینه ای لیکرت، استفاده شده اند. روایی ابزار ها از نوع محتوایی و صوری و پایایی آنها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب: 78/0 و 84/0 برآوردشد. تحلیل داده ها از طریق محاسبه فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد، آزمون ضریب همبستگی، آزمون tمستقل و نیز تحلیل واریانس یک طرفه انجام شده اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که شیوه تدریس اکثر اعضای هیئت علمی شیوه تدریس معلم محور بوده و عمده دانشجویان از شیوه یادگیری استراتژیک استفاده می نمایند. پس از این شیوه، شیوه یادگیری عمیق، بیشترین کاربرد را دارد. یافته ها همچنین نشان دادند که بین رویکرد تدریس معلم محور و رویکرد تدریس دانشجومحور و رویکرد یادگیری عمیق دانشجویان، رابطه معنادار وجودندارد همچنین عدم رابطه معنادار بین رویکرد تدریس دانشجومحور و رویکرد یادگیری سطحی دانشجویان نیز دیده شد. در رویکردهای تدریس اعضای هیئت علمی نیز براساس رتبه علمی آنها تفاوت معنی دار مشاهده شد. در رویکرد یادگیری دانشجومحور برحسب دانشکده محل تدریس اعضای هیئت علمی، تفاوت معنی دار مشاهده شد. دانشجویان دختر بیشتر از پسران و همچنین جوان ترها بیشتر از مسن ترها و برخلاف انتظار، دانشجویان دوره کارشناسی بیشتر از کارشناسی ارشد از رویکرد یادگیری استراتژیک و عمیق استفاده می کنند
    کلیدواژگان: شیوه های یادگیری، شیوه های تدریس، یادگیری عمیق، یادگیری سطحی، تدریس معلم محور، تدریس دانشجومحور
  • سکینه محبی امین *، بهروز مهرام صفحات 67-78
    رسالت نظام های تربیتی، در شکوفاسازی هوش و ابعاد مختلف وجودی مخاطبان تعریف شده و پرورش ابعاد هوش، ازجمله غایاتی است که طراحان مجله رشد به عنوان ابزار کمک درسی باید به آن توجه نمایند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان توجه مجله رشد به پرورش ابعاد مختلف هوش مخاطبان براساس نظریه گاردنراست. قلمرو مطالعه را مجله رشد نوآموز، کودک، دانش آموز، نوجوان و جوان تشکیل داده که در سه ماه اول سال تحصیلی1388-1387منتشرشده است. روش مطالعه از نوع تحلیل محتوا بوده است. واحد زمینه در پژوهش، صفحه و واحد ثبت، مضمون و تصویر بود. کدگذاری به شیوه قیاسی و براساس مقوله های نه گانه هوش در نظریه گاردنر است. برای اعتباربخشی به فرایند کدگذاری، از کدگذار دوم استفاده و میزان توافق برابر با73/. محاسبه شد. یافته ها نشان دادند که میزان توجه به پرورش ابعاد مختلف هوش در مجله رشد به یک اندازه نیست. در این مجله، ابعاد هوش هستی گرایی و طبیعت گرایی و بین فردی به ترتیب: بیشترین فراوانی را داشته و به ابعاد هوش درزمینه های موسیقی و دیداری فضایی کمترین توجه شده است؛ همچنین میزان توجه به استفاده از تصاویر در مجله رشد مبتنی بر الگوی تفکر مخاطبان، بوده است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، هوش چندگانه گاردنر، مجله رشد
  • سید محمد میرکمالی، علی اکبر ارجمندنیا، اشرف نصیریان * صفحات 79-96
    هدف پژوهش حاضر مطالعه امکان سنجی برگزاری یادگیری الکترونیکی برای دانش آموزان معلول جسمی و حرکتی در مدارس استثنایی دوره راهنمایی و دبیرستان استان کرمان بود. در این راستا با بررسی ادبیات نظری و تجربی و همچنین مدل های ارائه شده درزمینه امکان سنجی یادگیری الکترونیکی، مدل مفهومی پژوهش متشکل از هفت مولفه: تجربه رایانه، آمادگی محتوا، آمادگی مالی، آمادگی فرهنگی، آمادگی محیطی، آمادگی زیرساختی و آمادگی منابع انسانی تهیه و تدوین گردید. با توجه به مدل مفهومی و همچنین پرسش نامه های داخلی و خارجی که درزمینه امکان سنجی یادگیری ارائه شده بود. ابزارهای پژوهش حاضر برای معلمان، کارشناسان، مدیران و همچنین دانش آموزان طراحی و تدوین گردید. روایی محتوایی این ابزارها با استفاده از نظر خبرگان و پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.21 نفر از کارشناسان به روش سرشماری کامل و 53 نفر از مدیران، 108 نفر از معلمان و 118 نفر از دانش آموزان به روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین افراد جامعه انتخاب شدند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t تک متغیره مورد تحلیل قرار گرفت یافته های به دست آمده نشان دادند که تنها آمادگی فرهنگی اداره آموزش وپرورش استثنایی شهر کرمان در سطح مطلوبی قرارداشته و به طور کلی از لحاظ تجربه رایانه، آمادگی زیرساختی، آمادگی محتوا و آمادگی مالی در سطح نامطلوب قراردارد؛ آمادگی محیطی و آمادگی منابع انسانی نیز در این اداره، دارای وضعیت به نسبت مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: تجربه رایانه، آمادگی محتوا، آمادگی مالی، آمادگی فرهنگی، آمادگی محیطی، آمادگی زیر ساختی، آمادگی منابع انسانی
  • پروین احمدی *، فاطمه بیگم رضازاده شیراز، زهرا امامقلی زاده گنجی صفحات 97-112
    هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر پیشرفت انشای دانش آموزان و مقایسه آن با روش سنتی بود. جامعه پژوهش، کلیه دانش آموزان شاغل به تحصیل پایه دوم راهنمایی تحصیلی شهرستان ساوه در سال تحصیلی 1391-1390 بود که از آن میان 140 نفر به عنوان نمونه پژوهشی (هفتاد دختر و هفتاد پسر) انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع تصادفی خوشه ایبوده سپس با به کارگیری روش شبه آزمایشی و با استفاده از طرح تحقیق پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، اطلاعات لازم جمع آوری گردید. روایی آزمون ها توسط متخصصان مورد تایید قرارگرفت و پایایی آن نیز تاییدشد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که روش یادگیری مشارکتی نسبت به روش سنتی منجر به کاهش خطا (پیشرفت) در انشای دانش آموزان شده است. پیشرفت انشای دانش آموزان دختر و پسر در روش یادگیری مشارکتی، یکسان بوده است.
    کلیدواژگان: روش یادگیری مشارکتی، فرایند نوشتن، درس انشا، روش سنتی، دوره راهنمایی تحصیلی
|
  • H. Kareshki *, S. Bahmanabadi Pages 1-18
    Since designing and conducting research activities is one of the most important and effective activities in university environment، identification of personal factors interfering in students’ ability to learn and their interest for survey seems to be necessity. This study aims to study the relation between research self-effectiveness and expected outcomes and interest rate for research conduction in higher education students. This research is correlative descriptive one. Statistical population is all of higher education students in Ferdowsi University in 2010-2011 academic year. The sample was 300 students taken by stratified random sampling. Bieschke، Bishop & Garcia’s research self-effectiveness questionnaire، research expected outcomes questionnaire، and Bieschke، Bishop & Garcia’s interest in research (IRQ) questionnaire were applied for data gathering. Findings showed that all variables (research expected outcomes، research self-effectiveness، and interest in research) have mutually significant positive correlation. In addition، regression analysis results indicated that combination of variables such as research expected outcomes، ability to implement initial tasks، ability to analyze، and presentation of results could predict rate of interest in research in students. There was significant difference between different colleges in، research self-effectiveness، and interest in research،، ability to implement initial tasks، ability to analyze، and presentation of results. Also، there was meaningful difference between male and female students in research self-effectiveness in one hand and between M. A. students and Ph. D. students in research self-effectiveness and interest in research on the other hand. According to the findings، it seems to be necessary that university officials and professors create research opportunities by establishing valuable educational environments and guiding the students.
    Keywords: Self, effectiveness, Interest, Research, Expectation, University
  • M. Dehghani *, M. Amin Khandaghi Pages 19-36
    The purpose of this paper was to study existing and desirable status of social educations in secondary school. This was descriptive survey and statistical population included all teachers in secondary schools in Orumiyeh. Survey methodology was census conduction. Structured questionnaire on properties of social educations curriculum in secondary schools was applied in order to study teachers’ view. In addition to questionnaire (main tool)، complementary tool of guideline document to social educations curriculum in secondary schools was used for development of findings. Findings showed that all of teachers believe social educations curriculum dominant approach is discipline-oriented approach and this subject is reflected in all components such as goals، content، methodology، and evaluation. They suggested society-based approach for desirable condition. Comparison between existing and desirable status represented that differences between means are significant in all three value-oriented approaches. According to t-value، teachers do not agree with discipline-oriented approach and suggest student-oriented and society-oriented approach rather than discipline-oriented approach. Considering the nature of this curriculum، they prioritize society-oriented approach to student-oriented one.
    Keywords: Social educations curriculum, Discipline, oriented, Student, oriented, Society, oriented, Secondary school teachers
  • F. Seraji, D. Mirzaifar * Pages 37-50
    The purpose is to survey possibility for design and provide bilingual curriculum (Farsi and Lori) from principals and teachers’ viewpoint in primary schools in Lorestan. This is descriptive survey. Statistical population includes all the principals and teachers of primary schools in Khorramabad، Nourabad، and Koohdasht in 2010-2011 academic year. Sampling was done by simple random sampling method. Sample size was determined as 250 persons through Cochran method. Validated questionnaire (Mousavizadeh et al، 2010) was data gathering tool and number of items reached to 52 after modification and integration. Nominal and content validity was approved after review and revision by professors and experts. Reliability of questionnaire was desirable by Cronbach''s alpha which was equal to 0. 94. Appropriate descriptive and deductive statistical tests (nonparametric test، suitability test، Chi-squared test، Mann–Whitney U test، and Kruskal Wallis test) were used for data analysis. Results showed that primary schools principals and teachers agreed with necessity and opportunity for implementation of bilingual curriculum and their view on of bilingual curriculum was assessed as desirable. Of course، they believe threats in this area and recognize human resource readiness as inappropriate. Finally، they evaluate human resource equipment as relatively desirable which does not have required adequacy.
    Keywords: Feasibility study for bilingual curriculum, Primary education
  • V. Mehdinejad *, R. Esmaeeli Pages 51-66
    This paper aims at studying the relation between faculty members’ teaching approaches and students’ learning approaches. This was correlative descriptive survey. Statistical population included all the faculty members and students in University of Sistan and Balouchestan from which 600 persons (170 faculty members and 430 students) were selected by multi-stage sampling. Students’ study techniques and approaches questionnaire (Biggs et al، 2001) with 32 items and teaching approaches questionnaire (Prosser &Trigwell، 2007) with 22 items in five-point Likert Scale were used for data collection. Formal and content validity of questionnaires was approved while their reliability was approved by Cronbach’s alpha، respectively equal to 0. 78 and 0. 84. Data analysis was implemented through calculations of frequency، percentage، mean، standard deviation، correlation coefficient test، independent t-test، and single-way variance analysis. Findings indicated that teaching method for majority of faculty members is teacher-oriented and most of students use strategic learning method followed by deep learning method. Also، it was shown that there is no significant relation between teacher-oriented teaching and student-oriented teaching methods، and students’ deep learning approach while meaningful relation was not observed between student-oriented teaching methods and superficial learning approach. Significant relation was observed between teaching methods of faculty members according to their scientific rank. In addition، there was meaningful relation between student-oriented learning methods according to colleges where faculty members teach in. Female students rather than males، youngsters rather than olds، and unexpectedly، bachelor level students rather than master level ones use strategic and deep learning approach.
    Keywords: Learning methods, Teaching methods, Deep learning, superficial learning, Teacher, oriented teaching, Student, oriented teaching
  • S. Mohebbiamin *, B. Mahram Pages 67-78
    The mission for educational systems is defined in flourishing the intelligence and multiple dimensions of audiences’ nature and development of intelligence various aspects is one of the goals which designers of Roshd magazine، as a training tool، should consider. The purpose of this paper is to study the rate of attention paid to development of multiple dimensions of intelligence according to Gardner’s theory in Roshd Magazine. Research domain includes Roshd، Noamouz، Koodak، Daneshamouz، Nojavan، and Javan magazines published in the first three-month period of 2008-2009 academic year. Content analysis was the methodology for this survey. The field scales for this research was page and registry scale was content and picture. Coding was in inductive method and according to nine categories in Gardner’s theory. For validation of coding process، the second coder was used and agreement rate was equal to 0. 73. Findings showed that consideration to all dimensions of intelligence is not the same in Roshd magazine. Existentialism، naturalism، and interpersonal dimensions had respectively most attention while musical and visual-spatial dimensions of intelligence had the least. Also، applying the pictures in Roshd magazine was based on audiences’ thinking model.
    Keywords: Content analysis, Gardner's multiple intelligence theory, Roshd magazine
  • S.M. Mirkamali, A.A. Arjmandnia, A. Nasirian * Pages 79-96
    The purpose of the current paper was to study feasibility for holding e-learning courses for students with physical disability in retarded student secondary and high schools in Kerman. For this، a conceptual model including 7 components of computer experience as well as content، financial، cultural، environmental، infrastructural، and human resources readiness was provided after review of literature and models suggested in e-learning feasibility study. According to the conceptual model provided and also domestic and foreign questionnaires in the field of e-learning feasibility، research tools were provided for teachers، experts، managers and students. Validity and reliability of these tools were respectively approved by expert’s ideas and Cronbach’s alpha. 21 experts were selected by census while 108 teachers and 118 students were chosen through simple random sampling. The data was analyzed by single-variable t-test method. Findings indicated that only cultural readiness of Education Office for Retarded Students in Kerman was in desirable level while computer experience as well as content، financial، and infrastructural readiness were not desirable. In addition، environmental and human resources readiness in this office was rather desirable.
    Keywords: Computer experience, Content readiness, Financial readiness, Cultural readiness, Environmental readiness, Infrastructural readiness, Human resources readiness
  • P. Ahmadi *, F.B. Rezazadeh Shiraz, Z. Emamgholizadeh Ganji Pages 97-112
    The purpose of this study was to survey the impact of collaborative learning on development of students’ composition and writing skills and its comparison with classic method. Statistical population was students in 7th grade in Saveh in 2011-2012 academic year from whom 140 students (70 males and 70 females) were selected as the sample by cluster sampling. The required data were provided through experiment-like method using pretest and posttest with control group. Validity and reliability were respectively approved by experts’ idea and Cronbach’s alpha. Descriptive and deductive statistics were applied for data analysis. Results showed that collaborative method reduced errors (caused development) in students’ composition skills rather than classic one. The rates of male and female students’ composition and writing skill development were the same in collaborative method.
    Keywords: Collaborative learning method, Writing process, Composition curriculum, Classic method, Secondary education
  • A. Molazehi, M. Sobhaninejad * Pages 113-136
    The purpose of this study was accreditation and ranking of skill and knowledge components for teachers in order to use communication and information technology from curriculum planners and experts as well as faculty members’ viewpoint in Ministry of Education. This was descriptive survey using attribution analysis. Statistical population included 134 faculty members of educational sciences in state universities of Tehran and 57 experts of curriculum planning office in Ministry of Education in 2012-2013 academic year from whom 101 faculty members and 52 experts were selected through stratified random sampling using Krejcie and Morgan table. Data gathering tool was structured questionnaire for faculty members and export (jointly). Using Cronbach’s alpha، reliability of questionnaires were respectively 0. 96 and 0. 92 from viewpoints of faculty members and experts. Findings indicates that from faculty members and experts’ viewpoint، technical knowledge of communication and information technology in curriculum valuation and students’ academic success was the most important skill and knowledge component for teachers in order to use communication and information technology while technical knowledge of communication and information technology in design and provision of curriculums was the least important one. Also، findings showed significant difference in importance sequence of skills and knowledge items from faculty members and experts’ viewpoint.
    Keywords: Knowledge, Skills, Communication, information technology, Teacher