فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:27 Issue: 1, 2015

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:27 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی* صفحه 5
  • اسدالله احمدزاده، فرنوش گل محمدی *، نجمه موسوی صفحه 10
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات روکشهای تمام سرامیکی، امکان شکستن آنها در برابر نیروهای اکلوزالی است. هدف از این مطالعه مقایسه مقاومت به شکست روکشهای تمام سرامیکی IPS.emax در دو ختم تراش چمفر و شولدر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، بر روی یک دندان پرمولار اول فک بالا مارژین چمفر 50 (8/ 0 میلی متر) تراشیده شده و بیست بار توسط پلی وینیل سایلوکسان قالبگیری شد، سپس مارژین چمفر به شولدر 90'' با عمق یک میلی متر تبدیل گردید.پس از قالبگیری، دای های رزینی تهیه شد. از دای های رزینی به منظور تهیه دای استون قالبگیری گردید. بیست روکش Press و بیست روکش ZirCAD بر روی دای استون ها تهیه و روی دای های رزینی سمان شد. پس از آن نمونه ها در دستگاه Universal testing machine تحت فشار قرار گرفتند. داده ها توسط آزمون آماری One-way ANOVA بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست در گروه چمفر ZirCAD، 1426N، در گروه شولدر ZirCAD، 1361/3 N، در گروه چمفر Press، 1059/9 N و در گروه شولدر Press، 1295/8N بود. از آزمون آماری One-way ANOVA استفاده شد و در هیچ یک از گروه هاتفاوت معنادار نبود. (095/ 0=p)
    نتیجه گیری
    در صورت پرسلن گذاری، طرح ختم تراش بر استحکام فشاری روکشهای تک واحدی خلفی IPS-emax تاثیری نمی گذارد. مقاومت به شکست در دو گروه Press و ZirCAD تقریبا مشابه بود، علت را می توان به دلیل پرسلن گذاری نمونه ها دانست، زیرا در گروه ZirCAD شکست پیش از آنکه در کور رخ دهد در پرسلن رخ می دهد.
    کلیدواژگان: چمفر، شولدر، مقاومت به شکست، ختم تراش، تمام سرامیک، IPS e، max
  • محسن نوری ساری، نفیسه رحمانی *، مهدی عرق بیدی کاشانی، غلامرضا اسلامی امیرآبادی، علی اکبری ساری، الهه سیدطبایی صفحه 17
    زمینه و هدف
    استفاده از مواد آزادکننده فلوراید جهت باندینگ براکت های ارتودنسی که می تواند سبب کاهش ریسک پوسیدگی در اطراف این براکت ها شود، زمانی قابل توجیه است که استحکام باند برشی قابل قبولی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر افزودن ذرات نانوزینک اکساید (NZnO) و نانوهیدروکسی آپاتیت (NHA)بر استحکام باند برشی سمان گلاس آینومر رزین مدیفاید (RMGI) و مقایسه آن با کامپوزیت نوری ارتودنتیک می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از هشتاد دندان پره مولر انسان استفاده شد. نمونه ها به طور تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند: گروه1: کامپوزیت Transbond XT (گروه کنترل)، گروه2: سمان (RMGI (Fuji II LC و در گروه 3 و4 به ترتیب مقادیر 5% و 2%، NHA وNZnO به سمان RMGI افزوده شد.پس از باندینگ براکت ها به سطح مینای اچ شده، استحکام باند برشی محاسبه گردید. میزان ادهزیو باقیمانده بر سطح مینا بر اساس مقیاس(Adhesive Remnant Index (ARIتعیین شد. از آزمون های آماریOne-way ANOVA و Kruskal-Wallis جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آنالیز One-way ANOVA نشان داد که تفاوت آماری معناداری از لحاظ میزان استحکام باند بین چهار گروه وجود ندارد. (075/ 0=p)، میانگین استحکام باند در گروه 1-4 به ترتیب 61/ 4±43/ 15،34 /4±95/ 14، 65/ 3±97/ 17و 59/ 3±08/ 17بود. بر اساس آنالیز Kruskal-Wallis تفاوت آماری معناداری در مقیاس ARI بین چهار گروه وجود نداشت. (413/ 0=p)
    نتیجه گیری
    تمامی گروه ها استحکام باند برشی مشابهی داشتند و افزودن ذرات NZnO وNHA هیچ گونه تاثیر منفی بر استحکام باند برشی سمان RMGI نداشت. در تمامی گروه ها پس از شکست باند کمتر از نیمی از ادهزیو روی مینا باقی ماند.
    کلیدواژگان: سمان گلاس آیونومر رزین مدیفاید، نانو هیدروکسی آپاتیت، نانو زینک اکساید، استحکام باند برشی
  • صدیقه سادات هاشمی کمانگر *، کیانا کیاکجوری، منصوره میرزایی، محمد جواد خرازی فرد صفحه 24
    زمینه و هدف
    مواد سفید کننده بر رنگ ترمیمهای کامپوزیتی اثرات متفاوت دارند. هدف از این مطالعه اثر درمان با دو نوع بلیچینگ ایرانی بر تغییرات رنگ کامپوزیت با پایه سایلوران در مقایسه با دو نوع کامپوزیت با پایه متاکریلات می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 18 عدد نمونه دیسکی شکل (2×10 میلی متر) از هر کدام از انواع کامپوزیت های(Z250، Z350 و P90(shade =A3 ساخته شد و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. (6=n)و تحت درمان با عوامل سفید کننده کاربامید پراکسید 16% و کاربامایدپراکساید 35% (کیمیا، شیمی دنت، ایران) قرار گرفتند و یک گروه هم به عنوان کنترل در آب مقطر نگهداری شد. پارامترهای رنگی نمونه ها طبق معیارهای CIE-L*a*b* و توسط اسپکتروفتومتر در قبل و بعد از سفید کردن اندازه گیری شدند. متغیرها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دوسویه (Repeated measure ANOVA) و آزمون مقایسه های متعدد HSD Tukey- تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در کامپوزیت Z250، میانگین± انحراف معیار تغییرات کلی پارامترهای رنگی (E∆) در محیطهای کنترل، کارباماید پراکساید 16% و کارباماید پراکساید 35% به ترتیب برابر 43/ 1±48/ 3، 7/ 1±55/ 4، 9/ 1±17 /4 برآورد گردید. این مقادیر در کامپوزیت Z350 به ترتیب برابر 41/ 2±33/ 4، 23/ 2±94/ 4، 65/ 1±25/ 4 و در کامپوزیت P90 معادل 47/ 2±97/ 4، 67/ 1±28/ 5، 26/ 2±41/ 3 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در مجموع، تغییر رنگ کامپوزیت های با بیس میکروهیبرید، نانوفیلر و با پایه سایلوران به دنبال بلیچینگ با عوامل مختلف سفید کننده از لحاظ بالینی در محدوده قابل رویت قرار داشت.
    کلیدواژگان: سفید کردن، کامپوزیت با بیس سایلوران، رنگ، کامپوزیت با بیس متاکریلات
  • محمدرضا آقاصادقی، سکینه آرامی، معصومه حسنی طباطبایی، حجت درویش پور کاخکی*، محمد جواد خرازی فرد، حمید سرلک صفحه 32
    زمینه و هدف
    ویروس هپاتیت B، از عوامل مهم عفونی در دندانپزشکی می باشد و برای جلوگیری از انتقال آن، مواد ضدعفونی کننده مختلفی استفاده می شود. محصولات مختلفی برای از بین بردن آلودگی ناشی از این ویروس از سطوح دندانپزشکی ابداع شده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات ضد ویروسی مواد ضدعفونی کننده مختلف (هیپوکلریت های سدیم 100/ 2 از محلول 5% مارک های اشی مشی، پاکناز، اکتیو و وایتکس) بر روی سطوح کار دندانپزشکی آلوده به ویروس هپاتیت B انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، سرم ده بیمار مبتلا به HBV در درون میکروتیوب ها ریخته شده و مواد ضد عفونی کننده هیپوکلریت سدیم 100/ 2 محلول 5% مارک های اشی مشی، پاکناز، اکتیو و وایتکس با نسبت یک به یک به آنها اضافه شدند. برای تشخیص ژنوم ویروس از کیت های تشخیصی ویروسی با روش PCR استفاده گردید. ابتدا میزان تیتر ویروس سرم با کیت تجاریReal time PCR محاسبه و بعد از انکوباسیون با مواد مذکور، این میزان مجددا محاسبه گردید. میزان کاهش غلظت ویروس هپاتیت B با آزمونهای Kruskal-wallis وMann-Whitney U مقایسه گردید.
    یافته ها
    ماده ضدعفونی کننده هیپوکلریت سدیم 100/ 2 اشی مشی، اثرات ضدویروسی مشخصی نشان نداد و در بررسی مارک های هیپوکلریت سدیم پاکناز، اکتیو و وایتکس، محصول پاکناز بیشترین اثرات و وایتکس و اکتیو در رتبه های بعدی قرار داشته و تفاوتهای آماری معنی داری بین آنها مشاهده گردید (p<0/0001)
    نتیجه گیری
    محلول هیپوکلریت سدیم 100 /2 پاکناز بیشترین کارآیی را داشت و محلول هیپوکلریت سدیم 100/2 اشی مشی کارآیی آشکار و مطلوبی بر نمونه های آلوده به ویروس هپاتیت B نداشت.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، ضدعفونی، دندانپزشکی
  • مریم زارع جهرمی *، پروین میرزاکوچکی، ساناز میرستاری، شادی کاظمی صفحه 37
    زمینه و هدف
    با توجه به استفاده از تری آنتی بیوتیک در درمان ریشه و دندانهای با آپکس باز و اثر احتمالی این داروها بر استحکام اتصال ترمیمهای کامپوزیتی، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تری آنتی بیوتیک بر استحکام اتصال سه نوع کامپوزیت به عاج انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، مینای سطح باکال شصت دندان پرمولر موازی با محور طولی دندان حذف و سطوح عاجی به مساحت پنج میلی مترمربع تهیه شد. نمونه ها به شش گروه ده تایی تقسیم و در سه گروه اول به مدت ده روز، در مجاورت سرم فیزیولوژی و در سه گروه دوم، در مجاورت خمیر تری آنتی بیوتیک قرار گرفتند. پس از شستن و خشک کردن عاج نمونه ها، برای کامپوزیت های 100Z و Z 350 از سینگل باند و برای کامپوزیت P90 از رزین چسبنده استفاده شد. پس از آن کامپوزیت های P90،Z 100 و Z 350 در شش گروه روی سطوح عاجی قرار داده و کیور شدند. استحکام اتصال برشی با استفاده از دستگاه اینسترون و بر اساس مگاپاسکال محاسبه گردید. در نهایت به منظور بررسی داده ها از آزمونOne way ANOVA، t و آزمون Tukey استفاده گردید.
    یافته ها
    بیشترین میانگین استحکام اتصال برشی مربوط به گروه کامپوزیت (Z350 (38/75 مگاپاسکال و کمترین در گروه کامپوزیت (Z100 (14/64مگاپاسکال هنگام استفاده از خمیر تری آنتی بیوتیک بود. میانگین استحکام اتصال برشی کامپوزیت P90و Z 100، برخلاف کامپوزیت Z350، در گروه سرم بیشتر از گروه خمیر تری آنتی بیوتیک بود، این تفاوتها بین گروه های سرم و خمیر تری آنتی بیوتیک معنی دار نبود (1/ 0= p).
    نتیجه گیری
    استفاده از خمیر تری آنتی بیوتیک تاثیری بر استحکام اتصال برشی کامپوزیت های P90، Z100و Z350 به عاج دندانی نداشت.
    کلیدواژگان: تری آنتی بیوتیک، کامپوزیت، استحکام باند
  • مریم کرمی، فرزانه شیرانی*، سارا کاوه، صنم طلایی، احسان صالحی صفحه 45
    زمینه و هدف
    ممکن است بتوان با کاربرد (CPP-ACP (Casein Phosphopeptide-Amor Phous Calcium Phosphate به عنوان عامل رمینرالیزیشن تراش حفرات را محدود به عاج پوسیده کرد تا ساختار بیشتری حفظ شود. هدف این مطالعه، بررسی اثر این ماده روی استحکام باند کامپوزیت به مینای سالم (S) و دمینرالیزه (D) شیری با سیستم سلف اچ (SE)و توتال اچ (TE) می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی،96 دندان شیری به هشت گروه 12تایی تقسیم شد. چهار گروه تحت دمینرالیزیشن قرار گرفته و بقیه دست نخورده باقی ماندند. همه نمونه ها تحت pH cycling قرار گرفتند، سپس نمونه ها تحت درمان با(GC Tooth Mousse Tokyo، Japan) واقع شدند.کامپوزیت با سیستم (SE (Clearfil SE Bondو (TE (SingleBond به مینا باند شد. استحکام باند توسط دستگاه اینسترون و الگوی شکست توسط استریومیکروسکوپ بررسی گردید. آنالیز واریانس دو سویه، پس آزمون Tukey و Chi-Sqvare انجام شد.
    یافته ها
    در سیستم TE، استحکام باند گروه های S و D اختلاف معنی داری وجود دارد (009/ 0=p)که در D افزایش یافته است. در سیستم SE اثر معنی دار نبود. (928/ 0=p)، در گروه TE عامل درمانی باعث کاهش و در SE باعث افزایش استحکام باند گردید. (032/ 0=p)، در سیستم TE و 018/ 0=p در سیستم SE) بین عامل دمینرالیزه و درمانی اثر متقابلی وجود ندارد (473/ 0=p). در هر دو سیستم اختلاف معنی داری بین چهار گروه در رابطه با الگوهای شکست مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مصرفGC Tooth Mousse استحکام باند را در TE کاهش و در SE افزایش می دهد و ضایعات سفید استحکام باند بیشتری با سیستمTE ایجاد می کنند.
    کلیدواژگان: مینای دندان شیری، رمینرالیزیشن، ضایعه سفید، توتال اچ، سلف اچ
  • پانته آبلندیان، رضا رجبی، محمدحسین علیزاده، احمد سهرابی، هادی میری، آناهیتا بلندیان* صفحه 53
    زمینه و هدف
    گرچه میزان شکایت از مشکلات اسکلتی، عضلانی در دندانپزشکان بسیار بالاست، معذالک مطالعات کمی به این نوع از مشکلات پرداخته است، بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر هشت هفته تمرین درمانی بر میزان درد گردن دندانپزشکان می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی تصادفی شاهددار 46 نفر از دندانپزشکان عمومی شهر تهران در دو گروه 23 نفری تجربی و کنترل قرار گرفتند. میزان درد در افراد هر دو گروه تجربی و کنترل با استفاده از مقیاس VAS اندازه گیری شد. گروه تجربی به مدت هشت هفته یک برنامه ویژه تمرین درمانی شامل تمرینات در خانه (تمرینات کششی و تقویتی) را هر روز انجام می دادند. پس از هشت هفته مجددا در پس آزمون، میزان درد گردن در دو گروه اندازه گیری گردید. از آزمون t وابسته و t مستقل در سطح آلفای 05/ 0جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در پس آزمون دو گروه پس از هشت هفته تمرین وجود دارد که نشان دهنده این است که تمرین اثر معنی داری بر روی کاهش درد گردن داشته است (007/ 0=p).
    نتیجه گیری
    تمرین درمانی به مدت هشت هفته جهت کاهش درد گردن در دندانپزشکان عمومی جهت پیشگیری از درد گردن و سایر مشکلات اسکلتی، عضلانی موثر است.
    کلیدواژگان: تمرین درمانی، درد گردن، دندانپزشکان
  • سید شجاع الدین شایق، علی محمد سالاری، محسن ایوبی، فرزان یونسی* صفحه 58
    زمینه و هدف
    یکی از چالش های درمان پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت، تامین گیر مناسب در عین سهولت خارج کردن پروتز برای رفع عوارض احتمالی است. انتخاب سمان موقتی مناسب و بهبود استحکام گیر آن هدف بسیاری از مطالعات می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سه نوع سمان موقتی و اثرات سند بلاست کردن اباتمنت بر استحکام گیر پروتزهای ثابت سمان شونده متکی بر ایمپلنت انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی ده عدد آنالوگ ایمپلنتDIO در آکریل مانت شدند. بیست عدد اباتمنت در دو گروه مساوی قرار گرفتند. گروه اول به صورت استاندارد و گروه دوم سندبلاست شده مورد استفاده قرار گرفتند. شصت عدد کوپینگ فلزی ساخته شد و توسط سمان های موقتی Kerr، Provy و GCروی اباتمنت ها در سه مرحله سمان شدند. میزان گیر سمان توسطUniversal testing machine اندازه گیری گردید. داده ها ابتدا توسط آزمون آماری Two way ANOVA و سپس جهت مقایسه دو به دو گروه ها توسط آزمون Tukey بررسی شدند.
    یافته ها
    استحکام گیر سمانkerr روی اباتمنت های سند بلاست شده، از دو سمان دیگر بیشتر بود (p<0/001). در اباتمنت های استاندارد استحکام گیر سمان Provy بیشترین بود ولی از لحاظ آماری معنادار نبود. کمترین مقادیر گیر مربوط به سمان GC بود.
    نتیجه گیری
    سمان Kerr همراه با سند بلاست کردن اباتمنت، استحکام گیر بیشتری از دو سمان دیگر ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: گیر، سمان، خصوصیات سطحی، پروتز متکی بر ایمپلنت
|
  • Dr. Ahmadzadeh A., Dr. Golmohammadi F.*, Mousavi N Page 10
    Background And Aim
    One of the problems of all ceramic restorations is their risk of fracture due to occlusal loads. The aim of the present study was to compare the effect of two marginal designs (shoulder and chamfer) on the fracture resistance of IPS-emax all ceramic restorations.
    Materials And Methods
    One extracted maxillary first premolar received chamfer 50' marginal preparation (0.8 mm). Twenty impressions were made using poly vinyl siloxane. Then, chamfer was converted to shoulder 90'(1mm). After impression, epoxy resin dies were fabricated. Impressions of each epoxy resin die were made and poured with die stone. Twenty Press crowns and twenty ZirCAD crowns were made on stone dies and cemented on resin dies. Then, samples underwent a fracture test in a universal testing machine. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    The mean fracture resistance was 1426N for the chamfer ZirCAD samples, 1361.3N for the shoulder ZirCAD samples, 1059.9N for the chamfer Press samples and 1295.8N for the shoulder Press samples. One-way ANOVA revealed no difference among groups. (p=0.095).
    Conclusion
    After porcelain application, marginal design does not affect fracture resistance of single IPS-emax posterior crowns. Fracture resistance was approximately the same in Press and ZirPress groups probably due to porcelain application, because in ZirCAD group fractures occurred in the porcelain prior to the core.
    Keywords: Chamfer, Shoulder, Fracture resistance, All ceramic, IPS emax
  • Dr. Nuri Sari M., Dr. Rahmani N.*, Dr. Araghbidi Kashani M., Dr. Eslami Amirabadi Gh, Dr. Akbari Sari A., Dr. Seyedtabaii E Page 17
    Background And Aim
    Fluoride releasing adhesives are favorable for bracket bonding since they decrease the risk of demineralization around orthodontic brackets given that they provide acceptably high shear bond strength (SBS). The aim of this study was to evaluate the SBS of resin-modified glass ionomer cements (RMGIC) reinforced by nano-zinc oxide (NZnO) and nano-hydroxyapatite (NHA) particles in comparison with composite resins.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 80 extracted human premolars were used. The teeth were randomly divided into 4 groups as follows: Group 1: Transbond XT as the control group, Group 2: RMGIC (Fuji II LC), Group 3: RMGIC with 5% NHA and Group 4: RMGIC with 2% NZnO. After enamel etching, brackets were bonded. The SBS was calculated for each group. The percentage of adhesive remained on the enamel was quantified by calculating the adhesive remnant index (ARI). The data were analyzed using one-way ANOVA and the Kruskal Wallis test.
    Results
    According to the results of ANOVA, there were no significant differences in SBS of groups (P=0.075). The mean SBS in groups 1 to 4 was 15.43 ± 4.61, 14.95 ± 4.34, 17.97 ± 3.65 and 17.08 ± 3.59 MPa, respectively. According to the Kruskal-Wallis test, there were no significant differences in degree of ARI among groups (P=0.413).
    Conclusion
    The SBS was similar among all groups and adding NZnO and NHA particles had no negative effect on SBS of RMGIC. In all groups, less than half the adhesive remained on the enamel after bond failure.
    Keywords: Resin modified glass ionomer cement, Nanohydroxyapatitet, Nano, zinc oxide, Shear bond strength
  • Dr. Hashemi Kamangar S.*, Dr. Kiakojoori K., Dr. Mirzaii M., Dr. Kharazifard Mj Page 24
    Background And Aim
    Bleaching treatments may alter the color stability of composite restorations. Silorane-based composites have shown similar or superior physical and mechanical properties compared to other types of composites. Furthermore, studies have shown variable and sometimes contradictory results regarding the effect of bleaching agents on the color stability of composite restorations. This study aimed to assess the effect of two Iranian bleaching agents on color stability of a Silorane-based (P90) composite compared with two methacrylate-based composites [nanofiller (Z350) and microhybrid. (Z250).
    Materials And Methods
    In this in vitro study, a total of 18 disc-shaped specimens (10 × 2 mm) of Z250, Z350 and P90 composites (A3 shade) were fabricated and randomly divided into 3 groups (n=6) and subjected to bleaching treatment with 16 % carbamide peroxide, 35% carbamide peroxide and distilled water as the control group. Color parameters were measured using CIE-L*a*b* system and a spectrophotometer before and after bleaching. The factors were statistically analyzed by means of two-sided ANOVA (repeated measures ANOVA) and Tukey’s multiple comparisons tests.
    Results
    The mean±standard deviation of total color change (BE) in control, 16% carbamide peroxide and 35% carbamide peroxide groups was 3.48±1.43, 4.55± 1.7 and 4.17±1.9, for Z250, 4.33±2.41, 4.94±2.23 and 4.25±1.65, for Z350 and 4.97±2.47, 5.28±1.67 and 3.41±2.26 for P90, respectively.
    Conclusion
    BE was clinically perceptible after bleaching treatments of all composite materials (BE>3.3).
    Keywords: Bleaching, Color, Methacrylate, based composite, Silorane, based composite
  • Dr. Aghasadeghi Mr, Dr. Arami S., Dr. Hasani Tabatabaie M., Dr. Darvishpour H.*, Dr. Kharazifard Mj, Dr. Sarlak H Page 32
    Background And Aim
    Hepatitis B is an important infection in dentistry necessitating the use of disinfectants to prevent its transmission. This study compared the efficacy of 2/100 sodium hypochlorite disinfectants manufactured by four different manufacturers namely Ashimashi, Paknaz, Vitex and Active against hepatitis B virus (HBV).
    Materials And Methods
    In this experimental laboratory trial, serum of 10 hepatitis B patients was poured into microtubes and Ashimashi, Paknaz, Vitex and Active disinfectants were added to them. Polymerase chain reaction (PCR) was performed with viral diagnostic kits to diagnose the virus genome. Real time PCR was performed before and after incubation with the disinfectants. The reductions occurred in the viral load of HBV were statistically analyzed by Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests.
    Results
    No significant antiviral efficacy was noted following the application of Ashimashi 2/100 sodium hypochlorite disinfectant. Paknaz showed the highest efficacy against HBV. Vitex and Active ranked next with significant differences (P<0.0001).
    Conclusion
    Under the study limitations, Paknaz 2/100 sodium hypochlorite solution was the most effective while Ashimashi 2/100 sodium hypochlorite disinfectant did not show adequate efficacy against HBV.
    Keywords: Hepatitis B, Disinfection, Surface
  • Dr. Zare Jahromi M.*, Dr. Mirzakouchaki P., Dr. Mirsatari S., Dr. Kazemi Sh Page 37
    Background And Aim
    Considering the increasing use of antibiotics in root canal therapy and the possible effects of intracanal medicaments on the bond strength of composite restorations, the aim of this study was to evaluate the effect of triple antibiotic paste on shear bond strength of three types of composite resins to dentin.
    Materials And Methods
    In this in-vitro, experimental study, the enamel of 60 extracted premolars was ground parallel to the longitudinal axis of the teeth in order to produce flat dentin surfaces (5 mm2 minimum surface area). The samples were divided into six groups. In the control group, dentin surfaces were stored in saline solution and in the experimental groups, dentin surfaces were exposed to triple antibiotic paste for 10 days. After washing and drying, Single Bond was applied for dentin bond to Z100 and Z350 composites. Adhesive resin was used for bond to to P90 composite. Composites were applied on the dentin surfaces in six groups and cured in four directions. The shear bond strength was measured by Instron machine. The data were analyzed by t-test, one-way ANOVA and Tukey’s test.
    Results
    The highest mean shear bond strength was found in Z350 composite group following the use of triple antibiotic paste (38.75 MPa) and the lowest mean strength was found in Z100 composite group following the use of triple antibiotic paste (14.64 MPa). The mean shear bond strength of P90 and Z100 composites (in contrast to Z350 composite) was higher in the saline compared to the triple antibiotic paste groups (P=0.1). The differences between saline and antibiotic groups were not significant (P=0.959) but the difference in this regard among the three types of composites was significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that use of triple antibiotic paste has no effect on the shear bond strength of composite to dentin but the type of composite significantly affects the shear bond strength.
    Keywords: Triple Antibiotic Paste, Composite, Shear Bond
  • Dr. Karamie M., Dr. Shirani F.*, Dr. Kaveh S., Dr. Talaee S., Dr. Salehi E Page 45
    Background And Aim
    By application of casein phosphopeptide amorphous calcium phosphate (CPP-ACP) as a remineralizing agent, it may be feasible to only remove the carious dentin and better preserve the tooth structure. This study aimed to assess the shear bond strength of composite to primary enamel treated with CPP-ACP using total etch and self etch bonding systems.
    Materials And Methods
    This in vitro experimental study was conducted on 96 sound primary teeth randomly divided into 12 groups (n=8). Four groups were demineralized and the rest remained sound. All the specimens were subjected to pH cycling. Then, GC-Tooth Mousse was applied on their surfaces. Composite resin was bonded using Clearfil SE Bond self-etch or Single Bond total-etch bonding systems. The bond strength of the specimens was measured by Instron machine and the mode of fracture was assessed by a stereomicroscope. Data were analyzed by one-way and two-way ANOVA and chi-square test.
    Results
    In the total etch system, the bond strength of demineralized group was significantly higher than that of sound group (P=0.009). This difference in self etch system was not significant (P=0.928). The CPP-ACP remineralizing agent decreased the bond strength in total etch and increased the bond strength in self etch group (P=0.032 and P=0.018, respectively). No difference was observed in the mode of fracture of the two bonding systems.
    Conclusion
    GC Tooth Mousse decreased the bond strength to composite in total etch and increased it in self etch group. Higher bond strength to composite can be achieved in teeth with white spot lesions when total etch system is used.
    Keywords: Primary teeth, Enamel, Remineralization, White spot lesion, Total, etch, Self, etch
  • Dr. Bolandian P., Dr. Rajabi R., Dr. Alizadeh Mh, Sohrabi A., Miri H., Bolandian A.* Page 53
    Background And Aim
    The prevalence of musculoskeletal complaints is high among dentists; however, only a few studies have focused on this topic. The aim of this study was to assess the efficacy of an exercise program for treatment of neck pain in dentists practicing in Tehran.
    Materials And Methods
    A questionnaire was administered among 46 dentists in Tehran matched by age, gender (all males) and neck pain complaints in the past six months. Subjects were randomly divided into two groups. The first group received exercise therapy while the second group was given no exercise. Pain was measured at two months after the intervention using the visual analog scale (VAS). Data were analyzed using t-test and p<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The t-test showed significant improvement of neck pain in the first group after the intervention (p<0.05).
    Conclusion
    The results showed that exercise therapy can be effective for treatment of neck pain. Therefore, regular exercise by dentists can prevent neck pain and other musculoskeletal disorders.
    Keywords: Exercise therapy, Neck pain, General dentists
  • Dr. Shayegh Sh, Dr. Salari Am, Dr. Ayoubi M., Dr. Younesi F.* Page 58
    Background And Aim
    Achieving appropriate retention and easy retrievability at the same time is challenging in implant-supported fixed partial dentures (FPDs). Researchers have always been in search of a temporary cement to improve the retentive strength. The aim of this in vitro study was to evaluate the effect of three different temporary cements and sandblasting of the abutment surface on the retentive strength of implant-supported fixed prostheses.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 10 DIO implant analogues were embedded in acrylic resin. Twenty abutments were divided into two groups of 10. The abutments in group one were used in their intact standard form while those in group two were sandblasted. Sixty metal copings were fabricated and cemented on abutments of each group using three types of temporary cements namely Kerr, Provy and GC. Specimens were subjected to a universal testing machine to measure their retentive strength. The results were analyzed by Tukey’s post-hoc test.
    Results
    The retentive strength of TempBond (Kerr) with sandblasted abutments was significantly higher than that of the other two cements (p<0.001). In standard abutments, Provy had slightly but not significantly higher retentive strength. The lowest values in both abutment groups were obtained by GC cement.
    Conclusion
    Kerr TempBond cement with sandblasted abutments yields the highest retentive strength.
    Keywords: Retention, Cement, Surface properties, Implant, supported prosthesis