فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و توانبخشی - سال چهارم شماره 3 (پاییز 1394)

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله مروری
  • اکبر درگلاله، شادی طبیبیان، غزاله داداشی زاده، احمد کاظمی، فرهاد ذاکر، شعبان علیزاده، مجید نادری*، سودابه حسینی، بیژن ورمقانی، جمال رشیدپناه صفحات 7-16
    هدف
    کمبود فاکتور سیزده یک اختلال خونریزی دهنده بسیار نادر است که در ایران شیوعی 12 برابری در مقایسه با جمعیت عمومی جهان دارد. الگوریتم استانداردی که توسط کمیته بین المللی ترومبوز و هموستاز برای تشخیص دقیق و طبقه بندی کمبود فاکتور سیزده پیشنهاد شده است به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب و عدم راه اندازی آزمایشات در ایران، تمام بخشهای این الگوریتم نمی تواند برای بیماران ایرانی استفاده شود. این مطالعه قصد دارد با ارائه یک الگوریتم متناسب، به تشخیص دقیق و سریع بیماری بپردازد که منجر به کاهش هزینه های تشخیصی و درمانی برای این بیماری در ایران می گردد.
    روش بررسی
    تمامی مقالات منتشر شده در زمینه کمبود فاکتور سیزده در ایران و جهان با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی، Science Direct Google Scholar، PubMed مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به امکانات موجود در کشور، استفاده از الگوریتم پیشنهادی این مقاله که براساس امکانات آزمایشگاهی، بررسی علائم بالینی و سابقه خانوادگی افراد طراحی شده است، منجر به تشخیص بموقع بیماران مبتلا به کمبود فاکتور سیزده با هزینه ای بسیار کم می شود.
    نتیجه گیری
    هر چند کمیته ISTH الگوریتم استانداردی برای تشخیص کمبود فاکتور سیزده ارائه داده است اما با توجه به هزینه های بالای این الگوریتم و نیز تعداد محدود بیماران مبتلا به کمبود فاکتور سیزده در ایران و سرمایه گزاری کم در این زمینه، امکان پیاده سازی آن در حال حاضر در کشور مقدور نیست. این مطالعه الگوریتمی را پیشنهاد می کند که با امکانات و شرایط کشور سازگاری داشته و قابل اجرا است. با اجرای این الگوریتم و ممکن سازی تشخیص بیماران دارای کمبود فاکتور سیزده، امید است نسبت مرگ و میر در بیماران ایرانی ناشی از این بیماری کاهش پیدا کند.
    کلیدواژگان: کمبود فاکتور سیزده، الگوریتم تشخیصی کمیته بین المللی ترومبوز و هموستاز، تشخیص نادرست
  • مقاله پژوهشی
  • فرشته شکرالله زاده، حسن هاشمی، ابراهیم جعفرزاده پور*، علی میرزاجانی، مهدی خبازخوب، سهیلا عسگری صفحات 17-24
    هدف
    بررسی تغییرات قدرت انحناء، ضخامت و حجم قرنیه در بیماران کراتوکونوسی پس از تجویز لنزهای تماسی سخت (RGP (Rigid gas permeable
    روش بررسی
    بیست و پنج چشم مبتلا به کراتوکونوس بدون سابقه استفاده از لنز سخت، توسط دستگاه پنتاکم مورد ارزیابی قرار گرفت و پارامترهای انحنای قرنیه، ضخامت مرکزی قرنیه و حجم قرنیه، قبل و سه ماه پس از استفاده از لنز RGP آسفریک در دو سطح قدامی و خلفی قرنیه ثبت گردید.
    یافته ها
    کاهش قدرت انحنای محور فلت سطح قدامی قرنیه به مقدار 43/ 0- دیوپتر (339/ 0=p)، کاهش قدرت انحنای محور استیپ سطح قدامی قرنیه به مقدار54/ 1- دیوپتر (358/ 0=p)، کاهش قدرت انحنای محور فلت سطح خلفی قرنیه به مقدار10/ 0- دیوپتر (121/ 0=p)، افزایش قدرت انحنای محور استیپ سطح خلفی قرنیه به مقدار02/ 0 دیوپتر (710/ 0=p)، کاهش ضخامت مرکزی قرنیه به مقدار43/ 3- میکرون (127/ 0=p) و 27/ 0 میلیمتر مکعب افزایش حجم قرنیه (331/ 0=p) سه ماه پس از استفاده از لنز RGP نسبت به قبل از آن، معنی دار نبود..
    نتیجه گیری
    عدم تغییرات معنی دار متغیرهای مورد مطالعه پس از سه ماه استفاده از لنزهایRGP می تواند مبین عدم پیشرفت کراتوکونوس در این مدت باشد. با توجه به چگونگی تغییرات مشاهده شده ضرورت انجام تحقیقات تکمیلی در چندین دوره پیگیری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: قدرت انحنای قرنیه، ضخامت مرکزی قرنیه، حجم قرنیه، کراتوکونوس، لنز RGP
  • نورالله جاودانه *، نورمحمد جاودانه، پدرام پورمحمودیان، اسماعیل مظفری پور صفحات 25-33
    هدف
    راستای پا بر حرکت استخوان ها و مفاصل پروگزیمال تاثیر می گذارد. طبق نظریه زنجیره کینماتیک، ضعف در عملکرد یک سگمان حرکتی می تواند سایر بخش های حرکتی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. لذا هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شیب لگن و قوس کمری با قدرت عضلات کمربند کمری لگنی در افراد دارای ناهنجار خارجی مچ پا در وضعیت ایستاده بود.
    روش بررسی
    53 مرد دارای ناهنجار خارجی مچ پا با میانگین سنی27/ 2±2/ 23، قد 76/ 6± 169 و وزن47/ 6± 2/ 67 در این مطالعه شرکت کردند. قدرت ایزومتریک عضلات با دینامومتر دستی، شیب لگن با شیب سنج، قوس کمری با استفاده از خط کش منعطف و انحراف خارجی مچ پا (Pronation) پا با استفاده از شاخص افت ناوی، ارزیابی شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق با استفاده از روش های آماری همبستگی بین متغیرها تجزیه و تحلیل شد. بین قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور ران و زاویه قوس کمری (p=0.003، r=0.59) و همچنین بین شیب لگن و زوایه قوس کمری (p=0.012، r=0.46)، در افراد دارای ناهنجار خارجی مچ پا ارتباط معنی داری وجود داشت. بین سایر متغیرهای تحقیق ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/ 0≤p).
    نتیجه گیری
    ارتباط مثبت و معنی دار قدرت عضلات فلکسور ران با قوس کمری و همچنین شیب لگن با قوس کمری را می توان یک استراتژی جبرانی وضعیتی در افراد دارای ناهنجاری Pronation مچ پا دانست.
    کلیدواژگان: انحراف خارجی مچ پا، شیب لگن، قوس کمری، قدرت ایزومتریک
  • نفیسه حسن پور، ناهید جلیله وند*، الهام معصومی، علی قربانی، محمد کمالی صفحات 34-43
    هدف
    ارزیابی واژگان از مهم ترین اجزای شاخص های غربالگری و ارزیابی زبان است. واژگان درکی، همبستگی بالایی با هوش بهر کلامی فرد دارد و معیاری برای پیش بینی موفقیت های تحصیلی آینده کودک، به ویژه در زمینه خواندن می باشد. هدف این پژوهش ساخت آزمون تصویری واژگان درکی و بررسی روایی و پایایی آن برای کودکان طبیعی 71-30 ماهه فارسی زبان است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع ساخت آزمون و توصیفی – تحلیلی است که به صورت مقطعی انجام شده است. در این پژوهش، 91 کودک طبیعی30 تا 71 ماهه فارسی زبان در 7 گروه سنی با فاصله زمانی 6 ماه، شرکت کردند. برای ساخت آزمون، کلمات از کتاب ها و پایان نامه های مرتبط با موضوع پژوهش، استخراج شدند، سپس برای هر کلمه یک تصویر انتخاب شد. برای بررسی روایی محتوایی تصویر منتخب برای هر کلمه، آزمون به همراه پرسشنامه در اختیار اساتید آسیب شناس گفتار و زبان قرار گرفت. در پایان، نسخه نهایی آزمون بر روی 7 گروه سنی اجرا شد. پایایی آزمون- باز آزمون و پایایی بین دو نیمه A وB با محاسبه ضریب همبستگیSpearman به دست آمدند. برای بررسی تفاوت در میانگین امتیازات آزمون بین گروه های مختلف سنی از آزمون آماری Kruskal-Wallis و برای بررسی رابطه جنسیت با نمره کل آزمون، از آزمون آماری t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد آزمون تصویری واژگان درکی، آزمونی روا و پایا است. شاخص روایی محتوایی آزمون برابر 1، ضریب همبستگی بین دو نیمه آزمون 91/ 0 و ضریب همبستگی بین آزمون و باز آزمون 81/ 0 است. همچنین نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که بین میانگین امتیازات کودکان در گروه های سنی مختلف تفاوت معنادار (000/ 0=p) وجود دارد و تفاوت معناداری(08/ 0=p) در میانگین امتیازهای کودکان دختر و پسر مورد مطالعه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    آزمون تصویری واژگان درکی می تواند تفاوت توانایی درک واژگان را در گروه های سنی مورد مطالعه نشان دهد.
    کلیدواژگان: واژگان درکی، ساخت آزمون تصویری، کودکان، روایی، پایایی
  • نسرین خاکی*، حیدر صادقی صفحات 44-50
    هدف
    از آنجایی که حس حرکت مفصل از وضعیت کپسول و دامنه حرکتی مفصل گلنوهومرال تاثیرپذیر است و شل بودن قابل ملاحظه کپسول و دامنه حرکتی تغییریافته شانه پرتابی در ثبات داینامیک و عملکردی آنها تعیین کننده است، هدف تحقیق حاضر مقایسه اثر پرتاب بر حس حرکت مفصل شانه غالب و غیرغالب زنان بازیکن والیبالیست، بولینگ کار و غیرورزشکار قبل از آسیب بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق مقطعی تحلیلی، 45 زن در دو گروه هدف والیبالیست و بولینگ کار و یک گروه کنترل غیرورزشکار، در سنین 20 تا 30 سال تهران شرکت کردند و حس حرکت مفصل شانه آنان با دستگاه حرکت مداوم غیرفعال ارزیابی شد. برای وصف اطلاعات از آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف استاندارد و برای ارزیابی تکرارپذیری، ضریب همبستگی بکار برده شد. آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون لون، به ترتیب، برای بررسی نرمال بودن داده ها و همسان بودن واریانس گروه ها، آزمون خی دو برای مقایسه حس حرکت شانه سمت غالب و غیرغالب و نیز برای مقایسه در بین گروه-های بازیکنان والیبال، بولینگ و گروه کنترل غیرورزشکار (سطح معنی داری p≤0.05) بکار گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت خطای حس حرکت بین شانه غالب و غیرغالب در هر سه گروه، معنی دار نبود (33/ 0=p)؛ همچنین در مقایسه بین گروهی نیز خطای حس حرکت هر گروه نسبت به شانه همتای گروه دیگر تفاوت معنی داری نداشت (غیرورزشکار و والیبالیست 21/ 0=p، غیرورزشکار و بولینگ کار 19/ 0=p، والیبالیست و بولینگ کار 63/ 0=p).
    نتیجه گیری
    شلی کپسول و دامنه حرکتی تغییریافته شانه غالب احتمالا با ایجاد میکروترما، اثر منفی روی حس حرکت دارد. اما از طرف دیگر، حرکات چرخشی مکرر شانه غالب منجر به یادگیری ادراکی شده و بدین ترتیب احتمالا باعث اثر مثبت افزایش دقت پردازش سیگنال و تقویت حس حرکت می گردد، که میتواند اثر منفی شلی کپسول و تغییر دامنه حرکتی بر حس حرکت را خنثی کند. احتمالا، حرکات چرخشی مکرر در توانبخشی نیز میتواند از طریق ایجاد تطابقات عصبی-عضلانی اثر میکروترومایی که باعث اختلال در ثبات و درد شانه غالب می شود را جبران کند و این امر به نوع چرخش بالا یا زیر بازو نیز ارتباطی ندارد.:
    کلیدواژگان: حس حرکت شانه، پرتاب بالای بازو، زیر بازو
  • الهام معصومی *، زهره ارانی کاشانی، محمد کمالی صفحات 51-58
    هدف
    لکنت از شایع ترین اختلالات گفتار و زبان است. سبب شناسی لکنت از جنبه های گوناگونی مانند؛ زیستی، رشدی، عاطفی، یادگیری و زبان شناختی مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیقات نشان می دهند برخی ویژگی های زبان شناختی مانند طول و ساختارهجایی کلمه می تواند بسامد وقوع ناروانی در این اختلال را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر طول و ساختارهجایی شبه کلمه ها بر بسامد ناروانی ها در بزرگسالان دارای لکنت انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش توصیفی- تحلیلی حاضر به صورت مقطعی در مورد 18 فرد بزرگسال دارای لکنت با دامنه سنی 20 تا 39 سال انجام شده است. بسامد ناروانی ها از طریق درخواست از شرکت کنندگان برای خواندن فهرستی شامل 24 شبه کلمه مورد ارزیابی قرار گرفت. شبه کلمه ها بر اساس طول (دو و پنج هجایی) و ساختارهجایی (ساده و دشوار) انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آماری Paired T-test انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند، بین بسامد ناروانی گفتار در گروه های دوهجایی و پنج هجایی فهرست شبه کلمه ها تفاوت ها معنادار بود (000/ 0=p). بسامد ناروانی گفتار بین ساختارهای هجایی ساده و دشوار گروه های دو هجایی و پنج هجایی فهرست شبه کلمه ها دارای تفاوت ها معنادار بودند (000/ 0=p).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند، برخی ویژگی های زبان شناختی مانند طول و ساختارهجایی واژه عملکرد دستگاه حرکتی گفتار را در افراد بزرگسال دارای لکنت تحت تاثیر قرار می دهند.
    کلیدواژگان: لکنت، بزرگسال، شبه کلمه، طول کلمه، ساختارهجایی
  • مهسا کاویانی بروجنی *، محمدتقی کریمی، محمدرضا اعتمادی فر صفحات 59-65
    هدف
    اسکولیوز یکی از انواع ناهنجاری های سیستم اسکلتی- عضلانی است که بر میزان انرژی مصرفی بیماران طی راه رفتن اثرگذار است. در مطالعات پیشین اکسیژن مصرفی افراد طی راه رفتن به عنوان معیاری از انرژی مصرفی مورد بررسی قرار گرفته است (oxymety). لذا هدف از مطالعه حاضر اندازه گیری میزان انرژی مصرفی بیماران اسکولیوزی در مقایسه با افراد سالم با ارزیابی ضربان قلب بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مشاهده ای (observational) بوده و آزمون به صورت مقطعی- مقایسه ای (comparative cross sectional) انجام گرفت. در این پروژه 10 بیمار دچار اسکولیوز ایدیوپاتیک با راس انحنای واقع شده در زیر مهره چهارم پشتی (T4) و 10 فرد سالم فاقد انحراف جانبی ستون فقرات که از لحاظ متغیرهای مخدوش کننده با گروه بیمار تطبیق داده شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تعیین مقدار انرژی مصرفی بیماران و افراد سالم هنگام راه رفتن از سیستم کنترل ضربان قلب (Heart rate monitoring) استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه دیده شد میزان انرژی مصرفی بیماران اسکولیوزی در راه رفتن نسبت به افراد سالم بیشتر است و این بیماران در مجموع زمان راه رفتن ضربان قلب بالاتری را داشته اند. هر چند تفاوت در مقادیر ذکر شده از لحاظ آماری قابل توجه نبود (05/ 0
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد انحراف جانبی ستون فقرات تاثیر چندانی بر میزان انرژی مصرفی بیماران اسکولیوزی ندارد. ضمن آنکه سرعت راه رفتن افراد تحت تاثیر انحنای جانبی ستون فقرات قرار نمی گیرد (05/ 0
    کلیدواژگان: اسکولیوز ایدیوپاتیک، مصرف انرژی، راه رفتن
  • حمیده عباس نژاد*، حمید طیرانی نیک نژاد، محمد مهدی قاسمی، نادر جهانگیری صفحات 66-73
    هدف
    بررسی اثر مهارت های غیرکلامی در کودکان استفاده کننده از کاشت حلزون در مقایسه با کودکان با شنوایی طبیعی است که آیا این مهارت همانند گفتار، دارای تاخیر و اختلال هست و آیا عمل کاشت حلزون در بهبود این مهارت ها تاثیری دارد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقایسه ای مورد- شاهدی بود. به روش نمونه گیری غیر تصادفی، 60 کودک دختر و پسر زیر سن هفت سال با شنوائی طبیعی، استفاده کننده از سمعک و کاشت حلزون بررسی شدند. آزمون مورد استفاده، آزمون اختلالات ارتباطی غیرکلامی Dyssemia بود. جهت تحلیل داده ها و مقایسه آنها از تحلیل واریانس Anova و آزمون Tukey استفاده شده است.
    یافته ها
    تحلیلات آماری با خطای کمتر از یک درصد و P<0/000 نشان داد که مهارت های ارتباطی در کودکان استفاده کننده از کاشت حلزون نسبت به کودکان با آسیب شنوایی شدید تا عمیق، خیلی بهتر بوده و همچنین از نظر ارتباطات اجتماعی نزدیک به کودکان با شنوایی طبیعی بودند.
    نتیجه گیری
    با بهبود شنوایی، کودکان می توانند در معرض ارتباطات اجتماعی و آموزش ها قرار گیرند. بنابراین، مهارت های کلامی و غیرکلامی آن ها بهبود خواهد یافت. همچنین پیشنهاد می شود والدین، کودک کم شنوای خود را بطور طبیعی همچون یک کودک شنوا در معرض محرکات کلامی و غیر کلامی مناسب قرار دهند.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون، سمعک، روش شنوایی، کلامی، ارتباطات اجتماعی، ارتباطات غیرکلامی
  • حمیدرضا گیلاسی، حمید سوری*، شهرام یزدانی، پریسا طاهری تنجانی صفحات 74-82
    هدف
    سقوط در سالمندان باعث انواع آسیبها شده و منجر به وابستگی، کاهش خودکار آمدی، افسردگی، محدودیت فعالیت روزانه، بستری در بیمارستان و یا پذیرش در خانه سالمندان و تحمیل هزینه به فرد و جامعه می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین نوع صدمات ناشی از سقوط در سالمندان کاشان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، کلیه افراد60 سال و بالاتر که به علت سقوط در سال 1390 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده بودند، بررسی شدند. کدهای علل خارجیw00 تا w19 بر اساس ICD-10 مربوط به سقوط از سیستم اطلاعات سلامت بیمارستان انتخاب و پس از فراهم شدن دسترسی به پرونده ها، متغیرهای دموگرافیک، علل خارجی سقوط و نوع آسیب استخراج گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد. ارتباط مدت بستری با متغیر های زمینه ای به وسیله آزمون های کای اسکوئر؛ تی تست و آنووا و یا معادل ناپارامتریک آن بررسی شد. سطح معنی داری 05/ 0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تعداد251 نفر سالمند60 سال و بالاتر مورد بررسی قرار گرفتند که تعداد 127 نفر 6/ 50% زن و124 نفر 4/ 49% مرد بودند. میانگین سن بیماران 3/ 7 ±82/ 76 سال بود. شایع ترین علت خارجی، زمین خوردن در سطح هم تراز با 196 نفر 78% بود. شکستگی اندام های فوقانی با 109 مورد 1 /44%، شکستگی اندام های تحتانی با 73 مورد 9/ 28% و صدمات سربا40 مورد 9/ 15%، شایع ترین نوع آسیب بود. میانگین مدت بستری 5/ 4± 68/ 5 روز بود.
    نتیجه گیری
    فراوان ترین آسیب به ترتیب شکستگی های اندام فوقانی، اندام تحتانی و صدمات مغزی است که باعث بیشترین مدت بستری و بالاترین هزینه بستری در سالمندان می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندان، سقوط، افتادن، زمین خوردن، مدت بستری، آسیب
  • مقاله مروری
  • فرشاد عسکری زاده، هادی استادی مقدم* صفحه 83
    دید رنگ از عملکرد های مهم سیستم بینایی می باشد که در جمع آوری اطلاعات بینایی، درک بینائی، فرآیند تجزیه و تحلیل اطلاعات بینایی و ارتباط اطلاعات بینایی با سایر اطلاعات مغز و حسهای دیگر نقش اساسی دارد. در مطالعات دید رنگ، یکی از ابعاد مهم دید رنگ، مکانیسم دید رنگ با توجه به یافته های سایکوفیزیکال می باشد. به طور کلی در مکانیسم دید رنگ، شبکیه و سیستم عصبی مرکزی به کمک همدیگر و با مکانیسم های جداگانه و موازی نقش ایفا می نمایند. برای درک این مکانیسم بایستی با نوروآناتومی و نوروفیزیولوژی سلولهای مخروطی و سایر سلولهای شبکیه، مسیر انتقال اطلاعات مربوط به رنگ در مسیر بینایی، نواحی مختلف کورتکس بینایی، نواحی بینائی رده بالا و مکانیسم های مربوط به تبدیل تحریک به درک آشنا باشیم. مهمترین مکانیسم دخیل در دید رنگ تضاد رنگ در سیستم بینایی می باشد. علاوه بر این، نوع نورون ها همراه با ارتباطات آنها با همدیگر و همچنین تاثیر سایر عوامل دخیل در دید رنگ مانند کنتراست، لومینانس، درخشندگی، رنگ مرز منطقه رنگی و رنگ محیط منطقه رنگی، ثبات رنگ ناحیه رنگی و خیلی فاکتورهای دیگر در درک دید رنگ دخالت دارند. در این مقاله مروری نظام مند، مقالات داوری شده منتشر در PubMed بین سالهای 1970 تا 2015 مورد ارزیابی و نقد قرار گرفته، شواهد علمی معتبر با توجه به معیارهای ورود و خروج، جمع آوری، بررسی، خلاصه، بحث و نتیجه گیری شدند. هدف از این مطالعه، مروری بر ساختمان و عملکرد سیستم بینائی در مکانیسم دید رنگ می باشد.
    کلیدواژگان: مکانیسم دید رنگ، مکانیسم عصبی دید رنگ، تضاد رنگ، ثبات رنگ، کورتکس بینایی
|
  • Dorgalaleh A., Tabibian Sh, Dadashizadeh Gh, Kazemi A., Zaker F., Alizadeh Sh, Naderi M.*, Hosseini S., Varmaghani B., Rashid Panah J Pages 7-16
    Purpose
    Factor XIII deficiency (FXIIID) is an extremely rare hemorrhagic disorder with an approximately 12 higher incidence in comparison with reported global incidence of the disorder. A standard diagnostic algorithm was proposed by the International Society of Thrombosis and Hemostasis (ISTH) for FXIIID, however, due to the lack of investments all parts of this algorithm cannot be applied in Iran. Thus, this study presented a national algorithm for diagnosis of FXIIID in Iran.
    Methods
    For presentation of a national algorithm, all previously published data about Iranian patients with FXIIID as well as practical methods for diagnosis of FXIIID were collected using Science Direct, Google Scholar and PubMed databases.
    Results
    With available facilities, an algorithm with regards to the laboratory assessment, clinical presentations as well as family history can be suitable for an on time and less expensive diagnosis of FXIIID in Iran.
    Conclusion
    Since ISTH diagnostic algorithm is expensive and time consuming, an economical and more suitable national algorithm with regards to available equipment may reduce the rate of misdiagnosis and its life-threatening consequences.
    Keywords: Factor XIII deficiency, ISTH diagnostic algorithm, Misdiagnosis
  • Shokrollahzadeh F., Hashemi H., Jafarzadehpur E., Mirzajani A., Khabazkhoob M., Asgari S Pages 17-24
    Purpose
    Evaluation of the corneal curvature, central thickness and volume three months after fitting the Rigid Gas Permeable (RGP) contact lens in keratoconic eyes.
    Methods
    Corneal topography maps of 25 keratoconic eyes with a negative history of using the RGP lens were evaluated by Oculus Pentacam. Corneal curvature in both surfaces of the cornea, central corneal thickness and corneal volume were evaluated before and three months after fitting the aspheric RGP lens.
    Results
    Three months after using the contact lens, decrease in central corneal thickness (-3.43µm, P=0.127), decrease in flattest anterior corneal surface power (-0.43D, P=0.339), decrease in anterior corneal steep power (-1.54D, P=0.358), decrease in posterior corneal flat power (-0.1D, P=0.121), an increase in posterior corneal steep power (0.02D, P=0.710) and an increase in corneal volume (0.27 mm3 P=0.331) were not statistically significant.
    Conclusion
    Lack of significant changes in corneal topographical parameters three months after using the RGP lens may indicate the non progressive nature of keratoconus in this period. Further studies with longer follow-up periods are suggested to obtain more accurate results.
    Keywords: Corneal curvature, central corneal thickness, Corneal volume, Keratoconus, RGP contact lens
  • Javdaneh N., Javdaneh N.M., Pourmahmoudian P., Mozafaripour E Pages 25-33
    Purpose
    Foot alignment has an effect on movements of proximal joints and bones. According to the kinematic chain theory, weakness in function of one motor segment can have an effect on other motor segments. Therefore, the purpose of this study is investigate the relation of pelvic tilt and lumbar lordosis with strength of lumbar-pelvic girdle muscles in athletes with ankle pronation deformity in standing position.
    Methods
    In this study, 53 male with ankle pronation deformity were recruited with age of 23.2±2.27 years, height of 169±6.76 and weight of 67.2±6.47. Isometric strength of muscles by handle dynamometer, pelvic tilt by pelvic inclinometer, lumbar lordosis by flexible ruler and foot pronation by navicular drop were investigated.
    Results
    Data were analyzed by statistical methods of correlation between variables. There were significant relations between isometric strength of femur flexor muscles and lumbar lordosis angle (p=0.003, r=0.59) and also between pelvic tilt and lumbar lordosis angle (p=0.012, r=0.46) in participants with ankle pronation deformity. No significant relation was found between other variables of the research (p≥0.05).
    Conclusion
    The positive and significant relation of femur flexor muscles strength with lumbar lordosis and also pelvic tilt with lumbar lordosis may be due to the postural compensatory strategy in persons with ankle pronation deformity. To further explore the relation between these changes in posture alignment and injury more investigations are needed.
    Keywords: Foot Pronation, Pelvic tilt, lumbar lordosis, Isometric strength
  • Hasanpoor N., Jalilevand N.*, Masumi E., Ghorbani A., Kamali M Pages 34-43
    Purpose
    Vocabulary assessment is one of the most important screening indexes and language evaluation. Receptive vocabulary has a strong correlation with verbal intelligence and it is a strong predictor of children future academic achievement specially in reading comprehension. The goal of the current study was to develop a picture receptive vocabulary test and to evaluate its validity & reliability for normal 30-71 months Persian children.
    Methods
    The type of this study is test construction which was conducted in descriptive- analytic method. In this study, 91 normal Persian children aged between 30 and 71 months in 7 age groups, with a 6- month-age interval participated. For developing Persian picture receptive vocabulary test, words were extracted from books and dissertations which were related to our study, afterward one picture was selected for each word. In order to consider selected picture validity, test with a questionnaire was sent for professional speech and language pathologists. At the end, final edition of the test was administered to 7 age groups. Test retest reliability and correlation between A half and B half were calculated using Spearman Rank- order correlation. In order to consider the effect of age on total scores, Kruskal Wallis test was administered and to investigate the relation between gender and total scores independent sample t test was applied.
    Result
    The results of this study indicated that Persian picture receptive vocabulary test is valid and reliable. (CVI=1), test retest reliability=0.81 and split- half reliability =0.91. This study provided evidence that there is a significant difference (p=0/000) between different age groups scores, and there is no significant difference (p=0.08) in total scores between genders.
    Conclusion
    Persian picture receptive vocabulary test can show differences in vocabulary comprehension ability in the study age groups.
    Keywords: Receptive vocabulary, Developing picture test, Validity, Reliability
  • Khaki N.*, Sadeghi H Pages 44-50
    Purpose
    Since joint kinesthesia is under the influence of glenohumeral joint capsule and range of motion, and significant capsular laxity and changed range of motion in throwing shoulder is determinant in their functional and dynamic stability; the objective of this study was to compare throwing influence on dominant and nondominant shoulder kinesthesia among volleyball, bowling players and nonathlete women before an injury.
    Methods
    This non-experimental, cross sectional study included 45 women in 2 purpose groups of volleyball and bowling players and 1 nonathlete control group, with age range of 20 to 30 years old from the city of Tehran. Their shoulder kinesthesia was measured by Continuous Passive Motion device. For data analysis, descriptive statistic including mean, standard deviation, and for reliability analysis Correlation Coefficient, were performed. Kolmogorov-smirnov and Leven’s tests were performed for assessing the data normality and group variance equality. Chi-square test was used for comparing shoulder kinesthesia between dominant and nondominant sides and also for comparing between groups of volleyball, bowling players and nonathlete control group. Statistical significant was set at a level of p≤0.05.
    Results
    Kinesthesia error difference between dominant and nondominant shoulders in all three groups, were not statistically significant (p=0.33). Also, No significant difference was found in comparing shoulder in each group with the same sides of other group (p=0.21 nonathlete and volleyball, p=0.19 nonathlete and bowling, p=0.63 volleyball and bowling).
    Conclusion
    Capsular laxity and changed range of motion in dominant shoulder, probably with produce microtruma, have negative influence on kinesthesia. However, on the other hand repetitive circumduction motions in dominant shoulder cause perceptual learning, therefore, probably has a positive influence on increasing accuracy in signal analyze and improve kinesthesia, hence, counteract the negative influence of capsular laxity and changed range of motion on kinesthesia. Probably, repetitive circumduction motions in rehabilitation can also reciprocate the influence of microtruma that cause stability disorder and pain in dominant shoulder by neuromuscular adaptations and it may not related to the kind of overarm or underarm rotation.
    Keywords: Shoulder Kinesthesia, Overarm Throwing, Underarm
  • Masumi E.*, Arani Kashani Z., Kamali M Pages 51-58
    Purpose
    Stuttering is one of the most prevalent speech and language disorders. Etiology of stuttering has been surveyed from different aspects such as biological, developmental, environmental, emotional, learning and linguistic. Literature shows that word length and syllable structure as linguistic features may influence frequency of disfluency in this disorder. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of non-word length and syllable structure on frequency of disfluency in adults with stuttering.
    Methods
    This cross- sectional descriptive- analytic study was performed on 18 adults who stutter with the age ranged between 20 to 39 years. Disfluency frequency was evaluated by asking the subjects to read a list contained 24 non- words. The non-words were selected based on word length (two and five syllables) and syllable structure (simple and difficult). The obtained data were statistically analyzed through paired t-test using SPSS statistical software.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the frequency of disfluency in two and five syllable groups of non-words list (p=0.000). There was a significant difference in the frequency of disfluency between simple and difficult syllable structure in two and five syllable groups of non- words list (p=0.000).
    Conclusion
    The findings of this study indicate that speech motor system performance in adults who stutter is affected by certain linguistic features such as word length and syllable structure.
    Keywords: Stuttering, Adult, Non, word, Word length, Syllable Structure
  • Kaviani Boroujeni M.*, Karimi M.T., Etemadifar M.R Pages 59-65
    Purpose
    Scoliosis is one of the musculoskeletal disorders which influences the energy expenditure of patients during walking. In previous studies, metabolic cost of walking measured by oxymetry. Therefore, the aim of this study was to evaluate the energy expenditure of walking of the adolescent idiopathic scoliosis patients by use of monitoring the heart rate.
    Methods
    This was observational comparative cross sectional study. Ten scoliotic patients and 10 normal subjects with comparable age, height and weight were recruited for this study. Energy consumption of walking in scoliotic and in normal subjects was evaluated using polar Electro Finland heart rate monitor. The heart rate during resting and walking and the walking speed were the parameters used for energy consumption based on the physiological cost index.
    Results
    The energy consumption of scoliotic subjects during walking based on PCI and THBI was higher than that of normal subjects, however, the difference was not statistically significant (p>0.05).
    Conclusion
    The results of this research showed that there was no significant difference between the PCI and THB index of normal and scoliotic subjects. Moreover, the walking speed of scoliotic patients did not influence by spinal deformation (p>0.05).
    Keywords: Adolescent idiopathic scoliosis, Energy expenditure, Walking
  • Abbasnejad H.*, Tayarani Nik Nezhad H., Ghasemi M., Jahangiri N Pages 66-73
    Purpose
    This study aimed to determine whether children with cochlear implant in comparison with normal hearing children have delay and disorder in nonverbal skills as well as speech. In addition, whether cochlear implant surgery impact on the progress of these skills.
    Methods
    In this study, 60 children under 7 years old both boys and girls were examined via non-random sampling. This group comprises 20 children with cochlear implant (CLs), 20 children with hearing aids (HAs) and 20 age-matched normal hearing children. Communication skills were assessed using the Emory Dyssemia Index which includes verbal, nonverbal and paralinguistic aspects. Moreover, to assess and compare data, ANOVA Variance-analysis and Tukey test were employed.
    Results
    Statistical analysis with an error of less than one percent and significant difference of P<0/000 showed that nonverbal communication skills in hearing impaired children with cochlear implant are better than hearing aid users with severe to profound hearing loss, also in comparison with these children, they have better social communication and act the same as normal hearing children in some skills.
    Conclusion
    By improving their hearing, children can be exposed to social communication and instruction. Therefore, their verbal and nonverbal skills will improve. Also, it is suggested that in a natural manner, parents should expose their hearing impaired children to appropriate verbal and nonverbal stimuli similar to normal hearing children.
    Keywords: Cochlear implant, Hearing aid, Auditory, verbal therapy, Social communication, Nonverbal communication
  • Gilasi H.R., Soori H.*, Yazdani Sh, Taheri Tenjani P Pages 74-82
    Purpose
    Falls in the elderly cause a variety of injuries and may lead to dependency, lower self-efficacy, depression, limitation in daily activities, hospitalization, admission to a nursing home and cost to the individual and community. The present study was conducted to determine the types of injuries from falls in the elderly.
    Methods
    In this cross-sectional study, all patients aged 60 years and older who were hospitalized due to fall in Shahid Beheshti Hospital in 2011 were investigated. External cause codes w00-w19 based on International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD-10) related to fall were selected from the hospital health information system, and the patient records, demographic variables, external causes of injury and type of injury were extracted. Data were analyzed using SPSS software. Relationship between duration of hospitalization and background variables were evaluated using chi-square test, t-test, ANOVA or nonparametric equivalents. A significance level of 0.05 was considered.
    Results
    A total of 251 patients aged 60 years and older were studied that 127 of them (50.6%) were women. The mean age of the patients was 76.82 ± 7.3 years. Fall on the ground was the most common type of injury (78%) and upper limb fractures (44.1%), lower limb fractures (28.9%) and head injuries (15.9%) were the most common types of injuries. The total number of hospitalization days was 1425 and mean of hospitalization was 5.68 ± 4.5 days.
    Conclusion
    The most frequent injuries are fractures of the upper limb, lower limbs and head injuries that caused the greatest length of stay and cost of hospitalization in the elderly.
    Keywords: Fall, Elderly, Length of stay, Hospitalization
  • Askarizadeh F., Ostadimoghaddam H.* Page 83
    Color vision is one of the most important functions of visual system that has fundamental and considerable roles in visual data gathering, perceptual vision, visual information processing, correlation between different visual information and correlation with other senses. To investigate color vision, we need to understand color vision mechanism with respect to psychophysical findings. In this subject, retinal color vision mechanism and central nervous system play important function with each other, however, in different and parallel processes. For understanding this mechanism, we should focus on neuro-anatomy and neurophysiology of retinal cone cells, other retinal cells, color visual pathways, visual cortex, higher-order visual areas, and mechanisms that underlie the transformation from stimulus to perception. Most significant involved mechanism in color vision is the color opponency in visual system. Additionally, different types of neurons with its connections and other factors like contrast, luminance, brightness, boundary color and surround region color, color constancy, and etc., have many effects on color perception. In this systematic review, peer reviewed articles that published in PubMed from January 1970 to January 2015 have been searched, assessed and interpreted. Additionally, in this review, quantitative and qualitative peer reviewed evidences with regard to inclusion and exclusion criteria, have been gathered, summarized, discussed and concluded. The purpose of this study is to review the structure and function of visual system in color vision.
    Keywords: Mechanism of color vision, Neural mechanism of color vision, Color opponency, Color constancy, Visual cortex