فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیستم شماره 5 (پیاپی 100، امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کبری هوشمند مطللق، مهرزاد جعفری برمک، علیرضا دهقان منشادی، اکبر وحدتی *، حمیدرضا زرگر، رضا محمودی صفحات 369-380
    زمینه و هدف
    کادمیوم توکسینی است که سبب کاهش توانایی تولید مثل در انسان می گردد. آنتی اکسیدان های مختلف اثرات تخریبی سموم را از بین می برند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی لیکوپن و الاژیک اسید بر سمیت القاء شده به وسیله کادمیوم کلراید بر بافت گناد نوزادان موش صحرایی در دوران بارداری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 30 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار تهیه و در وضعیت استاندارد نگهداری شدند. موش های ماده جهت عمل جفت گیری در کنار موش های نر قرار گرفتند. پس از مشاهده پلاک واژینال، موش های باردار به صورت تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه اول(سالم)، موش های صحرایی که از روز 13 بارداری روزانه 5/ 0 میلی لیتر آب مقطر و گروه دوم(کنترل)، سوم، چهارم و پنجم پس از تزریق داخل صفاقی کادمیوم کلراید به میزان 5/ 1 میلی گرم بر کیلوگرم به ترتیب به آنها آب مقطر، الاژیک اسید(10میلی گرم بر کیلوگرم)، لیکوپن (20میلی گرم بر کیلوگرم) و الاژیک اسید لیکوپن تا پایان دوره بارداری به صورت خوراکی داده شد. پس از زایمان طبیعی، نوزادان با اتر بیهوش و گنادها خارج و به محلول فرمالین منتقل شدند. پس از انجام مراحل بافت شناسی با رنگ هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شده و مطالعه های هیستومورفومتریک به وسیله میکروسکوپ نوری انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد سلول های اسپرماتوگونی، سرتولی، لایدیگ و تعداد لوله های اسپرم ساز در گروه کنترل مثبت در مقایسه با گروه های دیگر که تحت درمان با الاژیک اسید و گروه درمان توام لیکوپن الاژیک اسید بوده کاهش نشان می دهد که از نظر آماری معنی دار می باشد(P <0.05). میانگین قطر لوله های اسپرم ساز در گروه کنترل مثبت در مقایسه با گروه های دیگر که تحت درمان با الاژیک اسید و گروه درمان توام لیکوپن الاژیک اسید بوده کاهش نشان می دهد، ولی از نظر آماری معنی دار نمی باشد. میانگین قطر و تعداد فولیکول های بدوی در گروه کنترل مثبت در مقایسه با گروه های دیگر که تحت درمان با الاژیک اسید و گروه درمان توام لیکوپن الاژیک اسید بوده افزایش نشان می دهد که از نظر آماری معنی دار می باشد(P <0.05).
    نتیجه گیری
    الاژیک اسید و درمان توام لیکوپن الاژیک اسید می توانند اثرات سمی کادمیوم کلراید را کاهش دهند و روند تکثیر سلول های جنسی را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: لیکوپن، الاژیک اسید، جنین، موش صحرایی، گناد
  • محمد جواد پوروقار *، محمد ابرهیم بهرام صفحات 381-392
    زمینه و هدف
    کمرین، آدیپوکین جدیدی است که به تازگی کشف شده و نقش مهمی در بروز سندروم متابولیک دارد. همچنین در تنظیم عملکرد آدیپوسیت ها و سوخت و ساز گلوکز در کبد و عضلات اسکلتی نقش ایفا می کند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سه ماه تمرین شدید تناوبی بر سطوح کمرین پلاسما و برخی عوامل مرتبط با ترکیب بدنی در مردان دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. تعداد 20 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 کیلوگرم بر متر مربع، به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی، به تساوی در دو گروه تجربی با میانگین (سن 49/ 4±40/ 22، وزن 64/ 4±60/ 93 و قد 49/ 4±177) و کنترل با میانگین (سن 42/ 1±60/ 22، وزن 15 /3±20/ 93 و قد 94/ 3±30/ 176)، قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی تناوبی با شدت بالا، به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت بالای 90 درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. قبل و پس از تمرین مقادیر کمرین پلاسما، وزن، درصد چربی، شاخص توده بدن و نسبت دور کمر به دور لگن محاسبه شدند. برای نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف استفاده شد. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری t مستقل و وابسته به ترتیب برای اندازه گیری تغییرات بین گروهی و درون گروهی در سطح معناداری 05/ 0≥ P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تغییرات بین گروهی نشان داد، سه ماه تمرین تناوبی دویدن با شدت بالا، بر کاهش سطوح سرمی کمرین پلاسما، وزن بدن، درصد چربی، شاخص توده بدنی(BMI) و نسبت دور کمر به لگن (WHR) (P=0/0001)، در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل تاثیر معناداری داشته است. همچنین، در تغییرات درون گروهی بین متغیرهای تحقیق، اختلاف معناداری مشاهده شد. (05/ 0≥P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سه ماه تمرین تناوبی با شدت بالا به عنوان یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی، می تواند اثر مثبتی بر کاهش میزان کمرین و برخی از شاخص های آنتروپومتریک مرتبط با چاقی و اضافه وزن داشته باشد.
    کلیدواژگان: کمرین، تمرین شدید تناوبی، شاخص توده بدنی، درصد چربی، اضافه وزن
  • رضا نقی ها، علی نقی کشتکاران *، حمیرا حسینی صفحات 393-403
    زمینه و هدف
    برای دست یابی به سلامت بهتر، می توان از افزودنی هایی در رژیم غذایی انسان استفاده نمود که اثر مناسب روی باکتری های مفید و اثر تخریبی روی باکتر های مضر داشته باشند. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر گیاه چویل بر زنده مانی، افزاینده سازی و مرگ باکتری های لاکتوباسیلوس و سالمونلا در محیط شیر پس چرخ و محیط شبیه سازی شده شیره معده و روده بود.
    روش بررسی
    در این آزمایش تجربی و در دو آزمایش کاملا تصادفی با سه سطح شیرابه گیاه چویل و چهار باکتری انجام گردید. در آزمایش اول، توانایی شیرابه گیاه چویل در محیط کشت شیر پس چرخ برای بررسی ویژگی هایی مانند زنده مانی، افزاینده سازی و مرگ باکتری های سودمند و زیان بار دستگاه گوارش بررسی شد. در آزمایش دوم با شبیه سازی شیره ی معده و هم چنین شیره ی روده، پیامد شیرابه گیاه چویل روی این باکتری ها بررسی گردید. تیمارها دربرگیرنده سه سطح 0، 1 و 3 درصد شیرابه چویل برای سه گونه باکتری پروبیوتیکی و یک گونه باکتری زیان بار بودند. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس و آزمون چند دامنه ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    با افزایش غلظت شیرابه چویل تا سطح 1 درصد، شمار باکتری های پروبیوتیکی نسبت به تیمار شاهد افزایش و باکتری سالمونلا تیفی موریوم در سنجش با تیمار شاهد، کاهش معنی داری داشت (p<0/05). در سطح 3 درصد، شمار باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم را افزایش داده و سبب کاهش شمار باکتری لاکتوباسیلوس کازئی شده، از رشد باکتری سالمونلا تیفی موریوم جلوگیری کرد. در آزمایش دوم شمار باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم افزایش و شمار باکتری های لاکتوباسیلوس کازئی و سالمونلا تیفی موریوم کاهش یافت. یافته های زنده مانی باکتری ها روی شیره ی روده ساختگی نشان می دهند که تفاوت معنی داری در زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سالمونلا تیفی موریوم وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد گیاه چویل به خوبی می تواند روی باکتری های مفید دستگاه گوارش اثرات سودمندی داشته و باعث افزایش شمار آن ها گردد، ولی روی باکتری های بیماری زا، اثرات تخریبی داشته باشد. به نظر می رسد که بتوان از این گیاه در رژیم های غذایی و هم چنین بیماری هایی که باعث ناهمگونی فلور طبیعی دستگاه گوارش می شوند، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: باکتری پروبیوتیکی، چویل، سالمونلا تیفی موریوم، شیره ی روده ی کوچک، شیره ی معده
  • صدیقه پایدار، غلامعلی جلودار، جمشید محمدی* صفحات 404-415
    زمینه و هدف
    اثرات درمانی گیاهان دارویی سنتی در طب سنتی برای بسیاری از بیماری ها نشان داده شده است. مطالعه هانشان داده که بعضی از گیاهان خانواده تریپدال سبب کاهش قند خون می شوند، ولی در مورد گیاه خرگریو اطلاعات کمی در دسترس است. هدف از مطالعه حاضر اثر تجویز خوراکی عصاره هیدروالکلی گیاه خرگریو بر پارامترهای لیپید ی سرم و گلوکز خون موش های صحرایی دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ داولی در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه اول(شاهد سالم) روزانه آب مقطر دریافت می کردند، گروه دوم (شاهد تحت درمان)روزانه به میزان 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه خرگریو دریافت نمودند. گروه سوم تا پنجم گروه های دیابتی بودند که گروه سوم به عنوان شاهد دیابتی روزانه آب مقطر دریافت می نمودند و گروه های چهارم و پنجم دیابتی تحت درمان 1و 2 روزانه به ترتیب 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره خرگریو دریافت نمودند. میزان وزن و گلوگز ناشتا به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت گردید. در پایان روز 21 دوره آزمایش، نمونه خون از قلب جمع آوری و جهت اندازه گیری گلوکز و شاخص های لیپیدی سرم (کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL-c، LDL-c) مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصله نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه خرگریو سبب افزایش معنی دار میانگین وزن در گروه های دیابتی تحت درمان نسبت به شاهد دیابتی پس از 21 روز و کاهش معنی دار گلوکز در گروه تحت درمان 2 گردید. هم چنین عصاره این گیاه توانست باعث کاهش معنی دار سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید به صورت وابسته به دوز در پایان دوره آزمایش در گروه های دیابتی تحت درمان گردید.
    نتیجه گیری
    بهبود لیپیدهای سرم و گلوکز ممکن است به واسطه افزایش ترشح انسولین از پانکراس، آزاد شدن انسولین از باندهای انسولینی و یا افزایش حساسیت گیرنده ها به انسولین باشد. هم چنین ممکن است خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه سبب بهبود عملکرد پانکراس شده باشد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، خرگریو، لیپیدهای خون، موش صحرایی
  • باقر ثنایی، رضا داورنیا *، بهرام بختیاری سعید، محمد شاکرمی صفحات 416-432
    زمینه و هدف
    درمان کوتاه مدت راه حل محور یکی از انواع رویکردهای درمانی پست مدرن در حیطه خانواده و ازدواج است که بر یافتن راه حل ها به وسیله مراجع با همکاری درمانگر تاکید دارد. هدف از این بررسی کارایی درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش فرسودگی زناشویی و بهبود کیفیت زندگی زنان متاهل بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه این پژوهش را کلیه زنان متاهلی تشکیل می دادند که پس از فراخوان اعلام شده به وسیله محقق به مرکز همیاران سلامت روان شهر بجنورد در تابستان سال 1393 مراجعه نموده اند. پس از مصاحبه اولیه و بر اساس ملاک های ورود و خروج به پژوهش، 30 نفر از زنان واجد شرایط به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه فرسودگی زناشویی پاینز1996(CBM) و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت 1996 (WHOQOL)استفاده شد. پس از اجرای پیش آزمون، مداخله درمانی در 7 جلسه 2 ساعته به شیوه گروهی و هفتگی برای گروه آزمایش ارایه شد، اما گروه کنترل، درمانی دریافت نکردند. پس از اتمام جلسه ها، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های کوواریانس چند متغیره و مانکوا تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از انجام مداخله کوتاه مدت راه حل محور، میزان فرسودگی زناشویی زنان گروه آزمایش در مرحله پس آزمون به اندازه 53/ 17 واحد کاهش یافته که در سطح 99 درصد معنی دار بود(50/ 277=F) و کیفیت زندگی آنان به اندازه 86/ 19 واحد بهبود پیدا کرده بود که این میزان نیز به احتمال 99 درصد معنی دار بوده است (85/ 234=F). در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    درمان کوتاه مدت راه حل محور توانسته بر کاهش فرسودگی زناشویی و ارتقای کیفیت زندگی زنان موثر واقع گردد. پیشنهاد می شود مشاوران خانواده با بهره گیری از این روش درمانی به حل مشکلات زوجی و خانوادگی کمک نمایند.
    کلیدواژگان: فرسودگی زناشویی، درمان کوتاه مدت راه حل محور، کیفیت زندگی، زنان متاهل
  • فرزانه قدیری بهرام آبادی *، فرزانه میکائیلی منیع صفحات 433-443
    زمینه و هدف
    نوجوانی دوره ای مهم از رشد انسان هاست که در طول این دوره نوجوانان با عوامل استرس زای متعددی کنار می آیند. بنابراین اغلب تصور بر این است که نوجوانی زمان فشار و استرس است. استرس یکی از جنبه های زندگی روزانه نوجوانان است که می-تواند موجب مشکلات جسمی و روان شناختی گردد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثربخشی آموزش مدیریت شناختی رفتاری استرس بر بهزیستی روان شناختی و رضایت از مدرسه دختران نوجوان شهر ارومیه بود.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون با دو گروه است. جامعه آماری شامل؛ دختران نوجوان سوم راهنمایی در محدوده سنی 15-14 سال شهر ارومیه در سال تحصیلی 90-89 می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 30 نفر از آن ها به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و به طور کاملا تصادفی در دو گروه 15 نفری (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل) وارد شدند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه بهزیستی روان شناختی و مقیاس رضایت از زندگی(مولفه رضایت از مدرسه) استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمرات پس آزمون بهزیستی روان شناختی و رضایت از مدرسه در دو گروه تفاوت معنی دار داشته است. تفاوت بین تفاضل نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه های آزمایش و گواه در متغیر بهزیستی روان شناختی در سطح 01/ 0 >p معنی دار بود. تفاوت بین تفاضل نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه های گواه و آزمایش در متغیر رضایت از مدرسه در سطح 05/ 0>p معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    آموزش تکنیک های شناختی رفتاری مدیریت استرس می تواند باعث ارتقاء بهزیستی روان شناختی و رضایت از مدرسه شود. می توان از روش مدیریت شناختی رفتاری استرس به عنوان روشی مستقل و یا در کنار سایر درمان ها در جهت افزایش رضایت از مدرسه و بهزیستی روان شناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نوجوان، مدیریت استرس، رضایت از مدرسه
  • سید عبادالله طباطبایی نسب، اعظم محمودی* صفحات 444-452
    زمینه و هدف
    سلامت روانی افراد در پیشبرد اهداف ملی و آرمانی جوامع بشری از بیشترین اهمیت از لحاظ صرفه جویی در هزینه های مادی و معنوی برخوردار است. فرسودگی شغلی پیامد کاهش مزمن منابع توانایی های فرد است که از رویارویی طولانی مدت با استرس به ویژه فشارهای شغلی ایجاد می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سلامت روان و فرسودگی شغلی در کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی همبستگی طی سال های 13931392 بر روی 274 نفر از 961 نفر کارکنان ستادی و حوزه معاونت های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های وضعیت سلامت روان و فرسودگی شغلی مسلش استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و آزمون فرید من تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین سلامت روان وابعاد فرسودگی شغلی رابطه معنی داری وجود نداشت(p<0/05) و هم چنین در بین نمونه های مورد مطالعه بعد درگیری با میانگین(48/ 1) از اهمیت بالاتری برخوردار بود و بعد مسخ شخصیت با میانگین (44/ 3) کمترین اهمیت را داشت.
    نتیجه گیری
    وقتی کارکنان از سلامت روانی کامل برخوردار باشند و از شغل خود احساس رضایت نمایند باعث سلامت، امکان دستیابی به حداکثر کارایی در سازمان را موجب می شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سلامت روان، خستگی عاطفی، مسخ شخصیت
  • زینب رضایی، سعید جلیلی نیکو *، نرگس نجاتی نژاد، رضا قاسمی جوبنه، خیرالله نوریان صفحات 453-459
    زمینه و هدف
    تشخیص ناباروری به خصوص برای زنان با مشکلات بسیاری همراه است. یکی از راهبردهایی که می تواند در کاهش پریشانی روانشناختی زنان نابارور موثر باشد، تاب آوری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روان درمانی وجودی در افزایش تاب آوری زنان نابارور بود.
    روش بررسی
    روش این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان نابارور شهر دهدشت در تابستان 1393 تشکیل دادند. افراد نمونه در وهله نخست به طور نمونه گیری در دسترس انتخاب و پس از تکمیل پرسشنامه تاب آوری و کسب حدنصاب لازم برای ورود به تحقیق با استفاده از نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (8 نفر برای هر گروه) گمارده شدند. گروه آزمایش طی 8 جلسه در معرض روان درمانی وجودی به صورت گروهی قرار گرفتند، اما گروه کنترل، مداخله ای دریافت نکردند. داده های گردآوری شده با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش تفاوت معنی داری وجود داشت و روان درمانی وجودی به طور معناداری تاب آوری در زنان نابارور را افزایش داد (p<0/01).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که روان درمانی وجودی می تواند باعث افزایش تاب آوری در زنان نابارور شود، لذا انجام مداخلات بر اساس این رویکرد می تواند در ارتقاء سلامت روان مفید باشد.
    کلیدواژگان: روان درمانی وجودی، تاب آوری، زنان نابارور
|
  • K. Hoshmand Motlagh, M. Jafari Barmak, A. Dehghan Manshadi, A. Vahdati *, Hr Zargar, R. Mahmoudi Pages 369-380
    Background and Aim
    Cadmium is a toxin which reduces the ability of the reproduction in humans. Different antioxidants damaging effects of toxins are eliminated. The purpose of this study was to investigate the protective effects of lycopene and Ellagic acid induced by cadmium chloride on the gonadal tissue of newborn rats during pregnancy.
    Methods
    In the present experimental study, 30 adult female Wistar rats (180-200 gr) were prepared and maintained in standard conditions. The female rats were used for mating with the male. After observation of vaginal plaque, pregnant rats were randomly divided into 5 groups of 6 rats. Group I (normal): They were given normal saline in 13 days during pregnancy. Group II (Control): Cadmium chloride (1.5 mg / kg/ IP) was injected and normal saline was given to them in 13 days of during pregnancy. Group III: Cadmium chloride (1.5 mg / kg/ IP) was injected and ellagic acid (10 mg/kg/orally) in 13 days were injected during pregnancy. Group IV: Cadmium chloride (1.5 mg / kg/ IP) was injected and copene acid (20 mg/kg/orally) was injected in 13 days of during pregnancy. Group V: Cadmium chloride (1.5 mg / kg/ IP) was injected and ellagic acid (10 mg/kg/orally) and lycopene acid (20 mg/kg/orally) were injected in 13 days during pregnancy. After postpartum, Neonatal rats were anesthetized with ether. Animals were dissected, then the testes and Ovaries were removed and transferred to 10% formalin solution. After tissue processing, tissue sections were prepared and H&E stained. Data were analyzed by SPSS software and ANOVA test.
    Results
    Average number of Sertoli cells, spermatogonia, Leydig, and the number of seminiferous tube in control group were compared to other groups that were treated with lycopene - ellagic acid and ellagic acid had been reduced-proves to be significant(P <0.05). Average diameter of seminiferous tube in control group compared to other groups that are treated with lycopene - ellagic acid and ellagic acid had been reduced-proves but is not significant. Mean primordial follicle diameter and number of primordial of ovary tissue in control group compared to other groups that were treated with lycopene - ellagic acid and ellagic acid had been increased-proved to be significant(P <0.05).
    Conclusion
    The results showed that the combined treatment of ellagic acid and lycopene-ellagic acid may have reduced the toxic effects of cadmium chloride and may have improved the process of replicating the sex cells.
    Keywords: Cadmium Chloride, Lycopene, Ellagic acid, Neonatal Rat, Gonads
  • Mj Pourvaghar *, Me Bahram Pages 381-392
    Background and Aim
    Chemerin is a new adipocytokine which has recently been discovered and has an important role in the metabolic syndrome. It plays a role in the regulation of adiposite and glucose metabolism of liver and skeletal muscle. In the present study the effect of a three-month intensive intermittent training on plasma chemerin and some factors related to body composition on overweight males was investigated.
    Methods
    The present Quasi-experimental designed study used pre-test post-test for control and experimental groups. Twenty students of Kashan University of Medical Sciences with BMIs between 25 and 30 kg / m2, were purposefully selected and randomly and equally put in the experimental group with mean of (age: 22.40±4.49, weight: 93.60±4.64, height: 177±4.49) and in the control group with mean of (age: 22.60±1.42, weight: 93.20±3.15, height: 176.30±3.94). Experimental group practiced in a high-intensity interval training program for 12 weeks, 3 sessions per week with an intensity of 90% maximum heart rate. Before and after exercise, plasma chemerin levels, weight, body fat percentage, body mass index and waist-hip ratio (WHR) were calculated. Kolmogorov-Smirnov test was used for the normalization of the data. For within-group and between-group differences t-test (dependent and independent, respectively) was run (P≤ 0.05).
    Results
    Results showed that three-month of high-intensity interval training of running had a significant effect on decreasing the plasma chemerin levels, body weight, body fat percentage, BMI (P=0/0001), and WHR (P=0/012) in the experimental group compared to control group. Significant differences were observed for within group (P≤0/05).
    Conclusion
    It seemed that three-month of high-intensity interval training as a non-invasive and non-pharmaceutical way could have a positive effect on reducing the levels of chemerin and some anthropometric indicators associated with obesity and overweight.
    Keywords: Chemerin, High, intensity interval exercise, BMI, Body fat percentage, Overweight
  • R. Naghiha, An Keshtkaran*, H. Hosseini Pages 393-403
    Introduction &
    Aim
    To achieve high performance and health, it’s better to use additives in the human diet which have beneficial effects on good bacteria and damaging effect on the harmful bacteria. For this purpose, effects of Chavill extract on growth, viability and death of lactobacillus and salmonella, in skimmed milk and imaging gastric-intestine media were studied in vitro conditions.
    Methods
    This study was investigated in two completely randomized experiments with three levels of Chavill extract. In the first experiment, ability of the Chavill extract in Skim Milk medium was examined to survey survival, proliferation and death of beneficial and pathogenic gut bacteria. The second experiment which was down in the simulation of simulated gastric juice and simulated small intestine juice, the effect of Chavill extract on survival, proliferation and death of the bacteria were investigated. Treatments in both of experiments were three levels of Chavill extract (0, 1, and 3 %) for three probiotic bacteria species. Data were analyzed with SAS 9.1 software and their means were compared by Duncan’s Multiple Range test at a significance level of 5 %.
    Results
    By increasing of Chavill extract concentration to 1%, probiotic bacterial counts significantly increase compared to control treatment and the differences were significant and the count of Salmonella typhimurium difference with control significantly decreased. Using 3% Chavill extract compared to 1% extract, increased number of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum, decreased number of Lactobacillus casei, inhibit growth of Salmonella typhimurium bacterium and block growth of this bacterium. The second experiment on simulated gastric juice showed that numbers of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum bacteria increased and Lactobacillus casei and Salmonella typhimurium decreased. Also, findings of bacterial survival on simulated small intestine juice showed that there was no significant difference in bacterial on Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum.
    Conclusion
    Results showed that Chevill have good effects on binifical bacteria of digestive system and increases the number of beneficial bacteria and have harmful effects on pathogenic bacteria. It seemed that this plant could be used in diets and also for diseases causing imbalances of normal flora in the gastrointestinal tract.
    Keywords: probiotic bacteria, Chavill, Salmonella typhimurium, gastric juice, small intestine juice
  • S. Paydar, Ga Jelodar, J. Mohammadi* Pages 404-415
    Background and Aim
    The therapeutic effects of traditional medicinal plants used in traditional medicine for many diseases have been proved. The present study was undertaken to investigate the effect of oral administration of different doses of hydroalcoholic extract of Nectaroscordum tripedale on biochemical factors.
    Method
    Forty adult male Sprague Dawley rats were randomly divided into five groups of 8 animals as follows; control group (recieved distilled water), control +50 mg/kg Nectaroscordum tripedale, diabetic control group (recieved distilled water), treatment group 1 (recieved 50mg/kg Nectaroscordum tripedale), treatment group 2 (recieved 100 mg/kg Nectaroscordum tripedales). The animals recieved Nectaroscordum tripedales extract by gavage for 21 days. Diabetes was induced by a single injection streptozotocin in rat (50 mg/kg b.w., ip). Before and 3 days after injection, 7, 14 and 21 days of treatment, the fasting glucose level and weight was measured. At the end of 21 days, blood samples collected from the heart puncture, after animals anesthetized with ether. The blood samples were analysed for lipid profile (total cholesterol, TG, HDL-c, LDL-c).
    Results
    The results showed that the hydroalcoholic extract of Nectaroscordum tripedale could increase the average weight and decrease glucose in this period and also reduce cholesterol levels, triglyceride, and LDL-c dose dependent reduction at the end of 21 days (P <0/05). The hydroalcoholic extract of Nectaroscordum tripedale showed an overall beneficial effect on serum lipid profiles and biochemical factors.
    Conclusion
    Nectaroscordum tripedale may act as an antidiabetic agent by increasing either the pancreatic secretion of insulin from the pancreas or its release from bound insulin and increasing insulin and improving pancreatic function. Moreover, the antioxidant properties may reduce the hydroxy-3-methyl-glutaryl-CoA reductase.
    Keywords: Diabetes mellitus, Nectaroscordum tripedale, lipid profile, rat
  • B. Sanai, R. Davarniya *, Bahram Bakhtiari Said, M. Shakarami Pages 416-432
    Background and Aim
    Solution-focused brief therapy is one of the postmodern therapeutic approaches in the area of family and marriage, which puts emphasis on finding solutions by the client in cooperation with the therapist. The current research was conducted by the aim of investigating the effectiveness of solution-focused brief therapy on reducing couple burnout and improvement of the quality of life of married women.
    Methods
    The current research is an interventional and quasi-experimental study which uses pretest-posttest with control group. The population of this research included all the women who attended the center of mental health helpers in bojnoord city during the summer of 1393 (2014), which were seeking to attend the treatment plan in order to resolve their marital problems. Based on available sampling and after the initial screening, 30 women who were qualified to participate in the research and who gained one standard deviation below the mean in the questionnaire were selected and they were placed in two groups of experiment and control through random assignment. The research tools were Pains couple burnout measurement 1996 (CBM) and the world health organization quality of life questionnaire 1996 (WHOQOL), that were completed by the participants in pretest and posttest stages. The treatment sessions of solution-focused brief therapy were performed in 7 two-hour sessions in groups and step-by-step for the participants of the experiment group, but the control group did not receive any intervention and they were put on the waiting list. The data were analyzed through MANCOVA (multivariate analysis of covariance) in the statistical software of SPSS, version 18.
    Results
    The results indicated that after performing the solution-focused intervention, marital burnout among the women in the experiment group has reduced and their quality of life has been improved.no significance change was seen in the control group.
    Conclusion
    The solution-focused brief therapy is effective in reducing marital problems. This brief therapeutic method can be used in counseling centers and family education classes in order to improve marital problems of the clients.
    Keywords: Couple Burnout, Solution, Focused Brief Therapy, Quality of Life, Married Women
  • F. Ghadiri Bahram Abadi *, F. Michaeli Manee Pages 433-443
    Background and Aim
    Adolescence is an important period of human development. Adolescents have to cope with various common stressors. Therefore, adolescence often has been thought of as a peak time of stress. Stress is one of the aspects of a students’ daily life. Stress can lead to physical and psychological complications. The aim of this study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral stress management training on school psychological well-being and school satisfaction on teenage girls in Urmia, Iran.
    Methods
    The present quasi experimental pretest-posttest plan with 2 groups was selected to conduct this study and well-being and life satisfaction (school satisfaction component) questionnaires were used to collect data. The population of this study was adolescent girls aged 15-14 years in the 2010-2011 academic years. Thirty female students were selected through random sampling technique. They were placed in 2 groups of 15 subjects (1 control group and 1 experimental group). After the Pre-test, the participants in experimental group were given cognitive-behavioral techniques training for 1/5 hours in 10 session. The control group did not received any training in all these session. After these sessions, the groups were evaluated once again.
    Results
    analysis of t-test showed that post-test well-being and school satisfaction of 2 groups showed a meaningful difference. Difference between pre-test and post-test score in experimental group and control group in psychological well-being was significant (p= 0/01). It could be claimed that results were product of operation (99% level of confidence). Also, the difference between pre-test and post-test score in experimental group and control group in psychological well-being was significant (p= 0/95). It could be claimed that results were product of operation (95% level of confidence).
    Conclusion
    training of cognitive-behavioral stress management techniques increased well-being and school satisfaction in experimental group in comparison with control group. Cognitive-behavioral stress management training could be used as an independent manner and/or with other therapies to increase school satisfaction and psychological well-being.
    Keywords: Teenage, Stress management, School satisfaction
  • A. Mahmoodi *, Se Tabatabaeinasab* Pages 444-452
    Background and Aim
    Peoples’ mental health in improvement of society’s national and ideal aims have the main and most importance such as thriftiness in material and spiritual costs. Work fatigue is the result of severe decrease of person’s capabilities sources that counter with long –time stress, especially work stress. This study was designed with the aim of investigating the relationship between mental health and work fatigue at Yasuj University of Medical Sciences. Method of investigation: The present co-operation – descriptive study was conducted on 274 participants from 961 organization employees and deputyships of Yasuj University of Medical Sciences in 2013-2014 who were chosen randomly. In order to collect data, Maslach questionnaire of mental health condition and work fatigue was used. Data were analysed with statistical tests of the interconnection index Pearson and Friedman’s test.
    Findings
    There was no significant relationship between mental health and work fatigue dimensions (p<0/05). A meaningful relationship was observed between studied models after usage. High attention and metamorphosis of personality had the least importance.
    Conclusion
    When employees have full mental health and job satisfaction, the ability to achieve maximum efficiency in the organization is reachable.
    Keywords: Burnout, mental health, emotional exhaustion, depersonalization
  • Z. Rezaei, S. Jalili Nikoo *, N. Nejati Nezhad, R. Ghasemi Jobaneh, Kh Nooryan Pages 453-459
    Background And Aim
    Many problems are associated with infertility diagnosis, especially for women. Resiliency is one of the strategies which may reduce psychological distress of infertile women. The aim of current research was to study the effectiveness of existential psychotherapy in increasing the resiliency of infertile women.
    Method
    The design of the present study was a semi-experimental research with pretest and posttest with control group. Statistical population consisted of all infertile women of Dehdasht, Iran, in the summer of 2014. Samples were selected at first by available sampling method and after completing resiliency questionnaire, and obtaining score for enter to research, were placement using random sampling method in two experimental and control groups (N = 8 per group). The experimental group participated in 8 sessions of group counseling based on existential approach and control group received no intervention. The gathered data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    The results showed that significant differences between the pre-test and post-test scores of the experimental group existed. This difference was significant at the level of 0.01. Therefore, it seemed that existential psychotherapy increased the resiliency of infertile women.
    Conclusion
    The results revealed that existential psychotherapy increased resiliency of infertile women and interventions based on this approach will lead to the improvement of the mental health.
    Keywords: Existential Psychotherapy, Resiliency, Infertile women