فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، پاییز 1393)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سید احمد خلیفه سلطانی *، فاطمه اسماعیلی صفحات 1-22
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر چرخه تجاری بر پایداری الگوهای پیش بینی ورشکستگی در محیط اقتصادی ایران می پردازد. در این پژوهش چرخه تجاری ایران با استفاده از فیلتر هدریک پرسکات شناسایی شده و برای پیش بینی ورشکستگی از مدل های لاجیت و تحلیل تمایزی استفاده شده است. داده های مالی 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال های 1381تا 1390 جمع آوری و فرضیه پژوهش با مقایسه کارایی و پایداری مدل های برازش شده با روش های لاجیت و تحلیل تمایزی در دوره های تجاری آزمون شد. یافته های تجربی پژوهش حاکی از این می باشد که چرخه تجاری بر کارایی و پایداری مدل ها موثر بوده است. به عبارت دیگر کارایی و ساختار مدل در هر کدام از دوره های اقتصادی با هم متفاوت می باشد. از طرف دیگر، طراحی مدل و مقایسه کارایی آن ها بیانگر این است که مدل رگرسیون لجستیک نسبت به تحلیل تمایزی دارای کارایی بیشتری در پیش بینی ورشکستگی است.
    کلیدواژگان: چرخه تجاری، الگوهای پیش بینی ورشکستگی، فیلتر هدریک پرسکات، مدل های لاجیت و تحلیل تمایزی
  • مهدی مشکی میاوقی *، سمانه الهی رودپشتی صفحات 23-43
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر محافظه کاری بر ارزش بازار موجودی نقد نگهداری شده می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 94 شرکت می باشد که در طی دوره زمانی 1385 لغایت 1391 از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شده است. در پژوهش حاضر با استفاده از داده های ترکیبی و روش حداقل مربعات تعمیم یافته به بررسی صحت یا سقم فرضیه های پژوهش پرداخته شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که تغییر یک ریال در وجه نقد نگهداری شده، منجر به ایجاد تغییرات کمتری در ارزش بازار آن می شود. همچنین نتایج نشان می دهد که محافظه کاری، ارزش بازار یک ریال اضافی در وجه نقد نگهداری شده را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: موجودی نقد نگهداری شده، محافظه کاری حسابداری، ارزش نهایی
  • سیدعبدالرضا حسینی، سیدمحمدحسین حسینی، سیدمهدی سیدمطهری صفحات 45-60
    تغییرات بوجود آمده در فضای کسب و کار باعث گردیده که نگرش به مدیریت ریسک از منظر جزء گرا به نگرشی کل گرا و سیستماتیک تغییر یابد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین استفاده از فنون مدیریت ریسک و عملکرد سازمان می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی شرکت های فعال در صنعت غذایی است، که بیش از یک سال از تاریخ پذیرش آن ها در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران گذشته است. در این پژوهش برای کمی سازی میزان استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه از مدل ارائه شده در کتاب کوزو استفاده شده است. همچنین و در نهایت برای بررسی رابطه متغیر مستقل (میزان استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه) و متغیر وابسته (عملکرد بنگاه) پس از استاندارد سازی داده ها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه رابطه معنی دار مثبتی با عملکرد سازمان دارد، همچنین در بررسی فرضیه های فرعی، تنها مدیریت ریسکهای استراتژیک، هیچ گونه رابطه معنی داری با عملکرد سازمان ندارد.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک جامع بنگاه، عملکرد سازمان، مدیریت ریسک استراتژیک، بازده حقوق صاحبان سهام
  • امید پورحیدری، محمدحسن فدوی صفحات 69-83
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تنوع فعالیت گروه های تجاری و نوع صنعت بر بدهی های درون گروهی می باشد. شرکتی عضو گروه تجاری محسوب می شود که خود یا مادر باشد یا شرکت فرعی یا تابعه شرکت مادر باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 91 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1380 تا 1389 است که تماما شرکت های عضو گروه های تجاری می باشند. شاخص بدهی درون گروهی شرکت های نمونه از تقسیم بدهی های درون گروهی به جمع بدهی ها محاسبه شده است. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون میانگین دو جامعه (T-test) و چند جامعه (ANOVA) استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بدهی های درون گروهی شرکت های عضو گروه های تجاری متنوع (چند رشته ای) نسبت به غیر متنوع (مثال در سه صنعت یا کمتر) بالاتر است. به عبارت دیگر نتایج تحقیق بیانگر این موضوع است که روابط مالی درون گروهی گروه های تجاری متنوع نسبت به غیر متنوع بیشتر است. همچنین نتایج نشان داد که نوع صنعت عامل تاثیر گذاری بر نسبت بدهی های درون گروهی است.
    کلیدواژگان: گروه تجاری، بدهی درون گروهی، شرکت های عضو گروه تجاری، بازارهای سرمایه داخلی
  • رضا جامعی، طاهره کرم زاده صفحات 85-98
    یکی از وظایف اصلی حسابداران، ارائه اطلاعات برای ارتقای سطح تصمیم گیری مدیران است. بنابراین فناوری اطلاعات زیر بنای اطلاعات حسابداری از جمله سیستم حسابداری تعهدی می باشد. روش پژوهش مورد استفاده از نوع پیمایشی می باشد و پرسشنامه ی محقق ساخته این تحقیق بین کارکنان حسابداری شاغل در ستاد اصلی دانشگاه، کلیه دانشکده ها و معاونت های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توزیع گردیده است که حجم نمونه 75 نفر می باشد و برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون جزئی استفاده شده است. نتایج حاصل از یافته های پژوهش نشان می دهد که فناوری اطلاعات نقش بسزایی در برنامه ریزی و تصمیم گیری مدیران، مدیریت داده ها واطلاعات، ارزیابی عملکرد سازمان ها و کارکنان، افزایش امنیت اطلاعات، شیوه گزارشات مالی و مدیریت منابع انسانی ایفا می کند و همگی این عوامل در پیشبرد سیستم حسابداری تعهدی موثر می باشند و رکن اساسی جهت تاثیر این عوامل را می توان فناوری اطلاعات متناسب با آن سیستم دانست.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، سیستم حسابداری تعهدی، دانشگاه علوم پزشکی
  • محسن تنانی، محمد محب خواه صفحات 105-127
    تحقیق حاضر به بررسی رابطه بین استراتژی کسب وکار با کیفیت سود و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1384 تا 1391 می پردازد. نمونه تحقیق شامل 99 شرکت است. این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی بوده و برای آزمون فرضیه ها از مدل داده های ترکیبی و روش حداقل مربعات معمولی (OLS) استفاده می شود. در این تحقیق شرکت ها از نظر استراتژی کسب وکار به دو دسته ی شرکت های آینده نگر و شرکت های تدافعی تقسیم می شوند. برای تعیین استراتژی هر شرکت از سیستم امتیازدهی ترکیبی ایتنر و همکاران (1997) استفاده شده است. همچنین برای اندازه گیری متغیر کیفیت سود از دو شاخص محافظه کاری حسابداری و مدیریت سود استفاده می شود. برای اندازه گیری محافظه کاری حسابداری از شاخص محافظه کاری گیولی و هاین (2000)، و برای اندازه گیری مدیریت سود از مقیاس مجموع اقلام تعهدی اختیاری طبق مدل تعدیل شده جونز استفاده نموده ایم. نتایج تحقیق نشان می دهد که میزان مدیریت سود در شرکت های تدافعی نسبت به شرکت های تهاجمی (پیشگام) بیشتر است. همچنین، نتایج بیانگر آن است که محیط اقتصادی بر رابطه بین راهبردهای تجاری شرکت و کیفیت سود آن موثر می باشد. علاوه بر این، نتایج رابطه معناداری بین سطح محافظه کاری و بازده سهام با نوع استراتژی شرکت ها را نشان نمی دهد. نتایج حاکی از آن است که محیط اقتصادی بر رابطه بین راهبردهای تجاری شرکت و بازده سهام آن موثرنیست.
    کلیدواژگان: استراتژی کسب و کار، محافظه کاری حسابداری، مدیریت سود، بازده سهام، محیط اقتصادی
  • سیدعلی حسینی *، سیده سمیه رضوی صفحات 127-147

    پژوهش حاضر، به تخمین ریسک سیستمی، یا به عبارت دیگر کمبود مورد انتظار سیستمی به عنوان یکی از معیار های این ریسک می پردازد؛ این معیار مقدار سرمایه ای است که موسسات مالی در شرایط کمبود سرمایه سیستم مالی نیاز دارند و با ترکیبی از ارزش جاری سهام شرکت، نسبت کفایت سرمایه مناسب، و مقدار کل بدهی، محاسبه شده است. هدف اصلی این پژوهش رتبه بندی موسسات مالی در اقتصاد حاضر می باشد؛ برای این منظور تعداد 31 مورد از موسسات مالی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طول سال های 88-91 انتخاب گردید. که تشریح ان به صورت زیر می باشد:الف: در این تحقیق سطح استقراض مناسب واسطه های مالی که درطول مدت بحران بالقوه عوارض جانبی منفی به کل اقتصاد وارد نشود استنتاج می شود؛ ب: این پژوهش به طور تجربی توانایی کمبود مورد انتظار نهایی، و ریسک عدم پرداخت تعهدات در تخمین درصد نوسانات ارزش جاری سهام و بدهی ها که واسطه های مالی در طول مدت بحران بالقوه مالی تحمل کرده است را با استفاده از رگرسیون چندگانه شرح داده است؛ ج: اهمیت سیستمی موسسات مالی در طول سال های پژوهش شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: بحران مالی، ریسک سیستمی، انضباط مالی، مدیریت ریسک، سرمایه مورد نیاز
  • محمدحسین ستایش، منوچهر روستا، وحید علیزاده صفحات 153-168
    شرکت ها به منظور محدود کردن برداشت نامطلوب سرمایه گذاران و ایجاد آگاهی در مورد چشم اندازهای آتی شرکت، ممکن است دست به افشای داوطلبانه بزنند. ارائه ی اطلاعات داوطلبانه در مورد شناسایی، اندازه گیری و افشای اقلام حسابداری در صورت های مالی باعث جذب سرمایه گذاران می شود و به طور موثری به بهبود وضعیت مالی و چهره مدیریتی شرکت کمک می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین افشای داوطلبانه و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نتایج براساس 80 شرکت در دوره زمانی 1381 تا 1390 نشان می دهد که رابطه معناداری بین افشای داوطلبانه با بازده دارایی ها و بازده حقوق صاحبان سهام وجود ندارد؛ اما رابطه مثبت معناداری بین افشای داوطلبانه و نمرات کارایی محاسبه شده به وسیله تکنیک تحلیل پوششی داده ها به عنوان معیار جامع عملکرد است.
    کلیدواژگان: افشای داوطلبانه، عملکرد مالی و تحلیل پوششی داده ها
  • محمد مرفوع، مرتضی عدل زاده صفحات 169-177
    تحقیق حاضر به بررسی رابطه عدم اطمینان اطلاعاتی و واکنش کمتر از حد سرمایه گذاران می پردازد. به دیگر سخن هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا عدم اطمینان اطلاعاتی منجر به تشدید واکنش کمتر از حد سرمایه گذاران، به عنوان یکی از ناهنجاری های بازار سرمایه کارا می گردد و یا خیر.
    برای انجام این تحقیق از داده های 106 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سال های 1386 تا 1390 استفاده شده است. برای اندازه گیری عدم اطمینان اطلاعاتی از سه معیار نوسان بازده غیر عادی شرکت، پراکندگی پیش بینی سود شرکت، و خطای پیش بینی سود شرکت استفاده شده است. معیارهای مزبور با استفاده از روش تجزیه و تحلیل عاملی وزن دهی شده و به عنوان یک عامل واحد به کار گرفته شده اند. برای تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های تحقیق از آزمون مقایسه میانگین ها استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که افزایش عدم اطمینان اطلاعاتی به صورت معناداری منجر به تقویت واکنش کمتر از حد سرمایه گذاران می گردد.
    کلیدواژگان: عدم اطمینان اطلاعاتی، واکنش کمتر از حد سرمایه گذاران، فرضیه بازار های کارا، مالی رفتاری
  • علی اکبر نونهال نهر، حیدر محمدزاده سالطه، کبری حمدالهی صفحات 191-208
    در این مقاله به ارزیابی تاثیر تعاملی مدرک تحصیلی و آموزش ضمن خدمت و تجربه بر قضاوت های حرفه ای حسابرسان در سطوح مختلف پیچیدگی کار پرداخته می شود؛ برای این منظور از پرسشنامه براساس مدل سیمون (1960) استفاده شده که وی قضاوت ها را به مثابه طیفی از قضاوت های برنامه ریزی شده تا قضاوت های برنامه ریزی نشده طبقه بندی نموده است. برای آزمون فرضیه ها از آزمونTوU من-ویتنی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل اساتید و دانشجویان و شاغلین در حرفه حسابرسی می باشد. نتایج نشان می دهد که در وظایف پیچیده تر، آموزش ضمن خدمت به تنهایی و مدرک تحصیلی همراه با تجربه تاثیر بسزایی بر قضاوت حسابرسان دارد. همچنین، نتایج نشان می دهد که حسابرسان دارای مدرک تحصیلی پایین وکم تجربه در وظایف پیچیده مخصوصا در مورد وظایف ساختار نیافته جانشین های مطمئنی برای حسابرسان محسوب نمی شوند، بنابراین بنظر می رسد که بهتر است کار حسابرسی در این موارد بیشتر به حسابرسانی که آموزش ضمن خدمت بیشتری گذرانده اند و یا دارای مدرک تحصیلی بالا همراه با تجربه بالا هستند واگذار شود.
    کلیدواژگان: قضاوت حرفه ای حسابرسان، آموزش دانشگاهی، دوره های ضمن خدمت، تجربه
  • حمیدرضا وکیلی فرد، مهدی مران جوری صفحات 209-224
    هدف اصلی پژوهش حاضر آزمون رابطه بین دوره تصدی حسابرس و محافظه کاری حسابداری در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده، که بر اساس شرایط در نظر گرفته شده برای انتخاب نمونه، 49 شرکت طی دوره 1385 تا 1389 انتخاب گردید. برای اندازه گیری محافظه کاری از مدل های گیولی و هین، و مدل خان و واتز استفاده شده است. برای آزمون فرضیه پژوهش از روش رگرسیون داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه پژوهش نشان می دهد که بین دوره تصدی حسابرس و محافظه کاری حسابداری در کلیه شرکت های مورد مطالعه رابطه مثبت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی، دوره تصدی حسابرس، محافظه کاری
|
  • Pages 1-22
    This study examines the effects of business cycles on the stability of bankruptcy prediction models in Iran economic environment. In this study، business cycles are identified by Hodrick-Prescott Filter and bankruptcy prediction is examined by Logit and Discriminate Analysis models. The sample consists of 118 firms listed in Tehran Stock Exchange for the years 2002 to 2011 and the hypothesis is tested by comparing the efficiency and stability of the fitted Logit and Discriminate Analysis models in the business cycles. Empirical findings of the study suggest that Business cycle has effects on the efficiency and stability of the models. In other words، the efficiency and structure of the models are different in each phase of economic cycle. On the other hand، Designing the models and comparing their efficiency indicate that the logistic regression was more efficient than discriminate analysis in bankruptcy prediction.
    Keywords: Business cycle, Bankruptcy Prediction Models, Hodrick, Prescott Filter, Logit, Discriminate Analysis models
  • Pages 23-43
    The main purpose of this study is to investigate the effect of accounting conservatism on the value of cash holdings in firms listed in Tehran Stock Exchange. The statistical sample of the study includes 94 the firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE) over the period from 2006 to 2012. We use Pooled Panel-Data Regression and EGLS method to estimate the model parameters. The results show that a change of a Rial in cash holdings is associated with less than a Rial change in market value. Furthermore، the results indicate that accounting conservatism increases market value of an additional Rial in cash holdings.
    Keywords: Cash holdings, Accounting Conservatism, Marginal value
  • Pages 45-60
    Changes in the business environment have caused changes in risk management approach from atomistic into the holistic one. The aim of this study is to examine the relation between Enterprise Risk Management techniques and organizational performance. The sample includes food industry firms listed in TSE from at least one year ago. This study uses Coso book model for quantification of Enterprise Risk Management. Also the Pearson correlation test has been used to examine the relation between independent variable (Enterprise Risk Management) and dependent variable (Organizational performance). The results indicate a significant positive relation between Enterprise Risk Management and Organizational performance; also examination of sub- hypotheses shows that only strategic risk management has no relation with organizational performance.
    Keywords: ERM, Organizational performance, Strategy risk management
  • Pages 69-83
    The purpose of this study is to investigate the effect of operation diversity of business groups and kind of industry on the intragroup debts. A firm is a member of business group if it has a subsidiary firm or is a subsidiary of another firm. The study sample consists of 91 firms listed in Tehran Stock Exchange during the 2001 to 2010. All of the firms are a member of a business group. The index of sample firms'' intra-group debts has been calculated by dividing intra-group debts by the sum of debts. In order to test the research hypotheses، T-test and ANOVA test have been used. The results indicate that member firms of diverse business groups have higher intra-group debts than member firms of non diverse business groups. In other word، the intra-group financial relations of the member firms of diverse business groups are higher than member firms of non diverse business groups. Also، the results show that the type of industry affects the intra-group debts.
    Keywords: Business Group, Intra, group Debts, Member Firms of Business Group, Internal Capital Market
  • Pages 85-98
    Providing information to promote managers'' decision making level is one of the main tasks of accountants. So IT is a basis of accounting information، such as accrual accounting system. The method used is survey and the questionnaire- made by the researcher- is distributed among accounting staff employed at main headquarters of university، all faculties، and assistants of Kermanshah Medical Science University. The research sample consists of 75 people and Partial Regression is used to test research hypothesis. The results show that IT plays an important role in manager''s planning and decision making، data and information managing، assessment of the performance of organizations and employees، increase of data security and using better methods of financial reporting and human resource management. Thus، since the factors mentioned above are effective on developing an accrual accounting system، it can be said that an appropriate information technology is the most essential factor in developing an accrual accounting system.
    Keywords: IT, Accrual accounting system, Medical Science University
  • Pages 105-127
    This study is aimed to examine the relation of business strategy with earnings quality and stock return in firms listed in Tehran Stock Exchange during the period from 2005 to 2012. The sample includes 99 firms and the study is a descriptive correlation one. To test the hypothesis، the panel data model and ordinary least squares (OLS) method are applied. In this study، from the business strategy point of view، firms are classified into two groups of prospective and defensive ones. To determine a firm''s strategy، Ittner et al (1997) composite scoring system has been used. Also، to measure earnings quality variable، two indices of accounting conservatism and earnings management are employed. To measure accounting conservatism، the Givoly and Hayn (2000) conservatism index and to measure earnings management، the scale of the total discretionary accruals (according to adjusted Jones model) have been used. The results indicate that the level of earnings management in defensive corporations is higher than offensive (pioneer) corporations. Also، the results imply that the economic environment affects the relation between business strategies and earnings quality of a firm. Moreover، the results show no significant relation of firms'' strategy with their level of conservatism and stock returns. Furthermore، it was found that the economic environment has no influence on the relation between business strategies and stock return of firms.
    Keywords: Business strategy, Accounting Conservatism, earnings management, stock returns, economic environment
  • Pages 127-147

    This research estimates a measure of systemic risk, namely Systemic Expected Shortfall, as the aggregate amount of capital that financial institutions need in order to offset a certain fraction of liabilities when the financial system is undercapitalized. Each financial institution’s SES is a combination of market capitalization, appropriate capital adequacy ratios and liabilities. The main purpose of this study is rating the financial institutions in the current economy. To do this, a sample of 31 financial institutions listed in Tehran stock exchange during period from 2009 to 2012 was selected. Therefore, this study: (i) derives the appropriate leverage level that allows financial intermediaries don’t have negative externality to overall economy during the possible crisis; (ii) explains the ability of the Marginal Expected Shortfall and insolvency risk measures to estimate the percentage variation of market capitalization and liabilities using multiple Regression; (iii) identifies the most systemic importance of financial institutions (SIFIs), using SES.

    Keywords: Financial Crisis, Systematic Risk, Financial Regulation, Risk Management, Capital Requirements
  • Pages 153-168
    To restrict undesirable investor’s perception and create awareness about future prospects، companies may make voluntary disclosure. Providing voluntary information about identification، measurement and disclosure of accounting numbers in financial statements lead to attract investors and effectively help to improve the company''s financial position and managerial popularity. The aim of this study is to investigate the relation between voluntary disclosure and performance of firms listed in Tehran Stock Exchange. Based on 80 companies information during 2002 to 2011، the results show that there is no significant relation between voluntary disclosure and return on assets and return on equity; but there is a significant positive relation between voluntary disclosure and efficiency scores calculated by Data Envelopment Analysis as a comprehensive measure of performance.
    Keywords: Voluntary Disclosure, Financial performance, Data Envelopment Analysis
  • Pages 169-177
    This study investigates the relation between information uncertainty and investors’ under reaction، in other words، whether information uncertainty results in higher investors'' under-reaction which is one of the abnormalities of efficient capital market. The sample includes 106 firms listed in Tehran Stock Exchange over the period from 2007 to 2011. We used a sample of 106 companies to test hypotheses. In this research، we used abnormal return volatility، earning forecast dispersion، and earning forecast error as three proxies for measuring information uncertainty. These three criterions are weighted by using factor analysis method and applied as one single factor. We used Equality of Tow Means Test for statistical analysis of research hypothesis. The results indicate that information uncertainty has a positive relationship with investors’ under-reaction.
    Keywords: Information uncertainty, Investor's under, reaction, Efficient market hypothesis (EMH), behavioral finance
  • Pages 191-208
    This article examines the interactive effects of academic training and in service training and experience on auditors'' judgments at different levels of complexity. For this purpose، a questionnaire based on Simon model (1960) has been used according to which judgments are classified and ranged from planned judgments to unplanned ones. To test the hypotheses، T-test and U Mann-Whitney has been used. The research population consists of lecturers and students and practitioners in the auditing profession. Results indicate that in the more complex tasks، in service training، academic training and experience have a significant effect on the auditor''s judgment. Also، the results show that the low degree and less experienced auditors on complex tasks، particularly in unstructured tasks are not safe substitutes for accountants. So it seems that it is better to assign the auditors with more in service training or higher academic training in these situations.
    Keywords: Professional Judgment of the Auditor, Academic Training, In, service Training, Experience
  • Pages 209-224
    This study is aimed to examine the relation between auditor tenure period and accounting Conservatism in Tehran stock exchange. Statistical population consists of 49 firms listed in Tehran stock exchange over the period from 2006 to 2010. To measure conservatism، we use the Givoly and Hayn، and Khan and Watts models. To examine the research hypothesis، Panel Data has been employed. The Results of this study show that there is a significant and positive relation between Conservatism and auditor tenure in all the firms.
    Keywords: Auditing Quality, Auditor tenure, Accounting Conservatism