فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:20 Issue: 1, 2015

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رقیه حسینیان کندسر، لاله اسلامیان، وجیهه مرصوصی صفحات 1-4
    سابقه و هدف
    PPROM (Preterm premature rupture of membranes) به صورت پارگی پرده های جنینی قبل از شروع زایمان و قبل از هفته ی 37 بارداری تعریف می شود. PPROM با عوارض مادری و جنینی بسیاری همراه است که یکی از دلایل اصلی آن، عفونت می باشد. این عفونت در اوایل حاملگی می تواند باعث تغییرات طول دهانه ی رحم شود. از آنجا که سطح CRP به دنبال عفونت و التهاب در خون افزایش می یابد، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح CRP مادر به عنوان یک شاخص عفونت با طول دهانه ی رحم و بروز PPROM می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی، 418 خانم باردار تک قلو که به درمانگاه پره ناتال بیمارستان شریعتی تهران مراجعه کرده بودند، در هفته های 6 تا 20 بارداری، سطح سرمی CRP آنها بر حسب mg/dl اندازه گیری و طول دهانه ی رحم آنها (بر حسب mm) بین هفته های 14 الی 20 بارداری با سونوگرافی واژینال تعیین شد. در این مطالعه، ارتباط بین سطح سرمی CRP با بروز PPROM و طول دهانه ی رحم با آزمون T-Test مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 418 خانم باردار، 11 نفر (6/2درصد) دچار PPROM شدند که سطح سرمی CRP آنها mg/dl 8/2 ± 5/22 بود و 407 نفر باقیمانده که دچار PPROM نشدند، سطح سرمی CRP آنها mg/dl 5/4 ± 73/8 بود. در این مطالعه بین سطح سرمی CRP مادر در هفته های 6 تا 20 بارداری با بروز PPROM، ارتباط معنادار وجود داشت (000/0 P<). همچنین سطح سرمی CRP در افرادی که طول دهانه ی رحم 25 میلی متر یا کمتر داشتند، mg/dl 8/4 ± 21 و در افرادی که طول دهانه ی رحم بیشتر از 25 میلی متر داشتند، mg/dl 2/4 ± 5/8 بود. در این مطالعه، بین سطح سرمی CRP مادر در 20 هفته ی اول بارداری با طول دهانه ی رحم 25 میلی متر یا کمتر در 20 هفته ی اول بارداری، ارتباط معناداری وجود داشت (000/0 P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سطح سرمی CRP با بروز PPROM و طول دهانه ی رحم، ارتباط داشته باشد و سطح CRP به عنوان شاخص التهاب و عفونت در افراد دچار PPROM و در افرادی که طول دهانه ی رحم 25 میلی متر و کمتر دارند، بیشتر باشد. جهت بررسی بیشتر این ارتباط، انجام مطالعه ی کوهورت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: PPROM، پروتئین فازالتهابی، طول دهانه رحم
  • مهدیه عزیزپور، سپیده راجزی اصفهانی، گیتا افروخته، فهیمه آخوندی، جمال شمس صفحات 5-11
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت توانایی برنامه ریزی و سرعت پردازش اطلاعات در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (MS) و نقش دیگر عوامل از قبیل افسردگی، اضطراب و استرس در این عملکردها، این تحقیق در مرکز انجمن MS تهران در سال 1392 اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، بر اساس هم گروهی تاریخی، روی 54 بیمار مبتلا به MS که تشخیص قطعی بیماری از نوع عود بهبود را دریافت نموده بودند و 54 نفر گروه شاهد، انجام پذیرفت. پرسشنامه های مداد کاغذی DASS و آزمون رایانه ای برج لندن در هر دو گروه اجرا شد و در نهایت، توانایی برنامه ریزی و سرعت پردازش اطلاعات بین دو گروه، مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    افراد دو گروه مبتلا به MS و غیر مبتلا، از نظر سن، سطح تحصیلات و جنسیت، همتا بودند. نتایج نشان داد که گروه مبتلا، در توانایی برنامه ریزی و سرعت پردازش اطلاعات نسبت به گروه شاهد، ضعیف تر عمل کردند. همچنین، این ضعف در گروه هایی که افسردگی، اضطراب و استرس آنها بالا بود، مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بیماری MS در توانایی برنامه ریزی و سرعت پردازش اطلاعات، نقش دارد. همچنین، افسردگی، اضطراب و استرس، بر ضعف در این عملکردها، تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، توانایی برنامه ریزی، سرعت پردازش اطلاعات، افسردگی، اضطراب و استرس
  • داوود پورمرزی، سیده مریم موسوی، شادی دهقان زاده، بابک روزبهان، گلزار پورحامد صفحات 12-17
    سابقه و هدف
    وجود سطح بالا و طولانی مدت کورتیزول در جریان خون که در پاسخ به استرس ترشح می شود دارای تاثیرات منفی بر سلامتی انسان می باشد. سلامت معنوی با ایجاد احساسات مثبت در افراد می تواند موجب کاهش آزاد سازی هورمون کورتیزول شود. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین سلامت معنوی و سطح کورتیزول خون در دانشجویان پرستاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- همبستگی، روی 100 نفر از دانشجویان سال آخر رشته ی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت که در سال 1392 در واحد عرصه مشغول به تحصیل بودند، انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بر اساس شماره ی دانشجویی انجام شد. از پرسشنامه ی استاندارد سلامت معنوی (SWB) برای سنجش سلامت معنوی افراد استفاد شد. غلظت کورتیزول پلاسما به روش الیزا اندازه گیری شد. نمونه های خون وریدی در فاصله ی زمانی بین ساعات 10 تا 12 صبح جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های آماری تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون، استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره ی سلامت معنوی، بعد مذهبی و بعد وجودی آن به ترتیب 4/13 ± 8/97، 1/7 ± 6/48 و 2/7 ± 2/49 بود. بیشتر دانشجویان (51 %) در سطح سلامت معنوی بالا و بقیه (49 %) در سطح متوسط قرار داشتند. میانگین سطح کورتیزول خون 1/5 ± 1/14 میکروگرم در دسی لیتر بود. بین سلامت معنوی و ابعاد آن با سطح کورتیزول، همبستگی معنی داری وجود نداشت. در بین 20 سوال پرسشنامه ی سلامت معنوی، همبستگی معنی دار معکوس بین سطح کورتیزول و سوال «باور دارم که خداوند به فکر مشکلات من است» (035/0 P<، 211/0- = r) و سوال «در زندگیم لذت زیادی نمی برم» (044/0 P<، 202/0- = r) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه ی حاضر، ارتباطی بین سطح کورتیزول هنگام صبح و نمره ی کل پرسشنامه ی سلامت معنوی و ابعاد آن وجود ندارد، ولی اعتقاد به وجود خداوند به عنوان یاری رسان در مشکلات و لذت بردن از زندگی، به طور معنی داری با سطح کورتیزول سرم پایین، ارتباط داشت.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، کورتیزول، استرس، دانشجوی پرستاری
  • نسیم اسلامی، هما محسنی کوچصفهانی، محمد نبیونی، پریسا غیبی، خدیجه بهره بر صفحات 18-25
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی، سلول هایی تمایز نیافته با قدرت تکثیر بالا هستند که توانایی تمایز به رده های مشتق شده از بافت های مزانشیمی و غیر مزانشیمی را دارا می باشند. هدف از مطالعه ی حاضر، جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی مایع آمنیوتیک و القای تمایز این سلول ها به سمت تشکیل سلول های فیبری عدسی است.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی مزانشیمی، از مایع آمنیوتیک موش های ماده باردار، جداسازی و در محیط کشت DMEM به همراه FBS و آنتی بیوتیک، کشت داده شد. جهت القای تمایز، سلول های پاساژ 3 در محیط کشت حاوی FBS و آنتی بیوتیک و مایع زجاجیه به مدت 14 روز کشت داده شدند. از ارزیابی های ایمنوسیتوشیمی و مورفولوژیک، جهت تایید مزانشیمی بودن سلول های جداسازی شده و تمایز سلول های تیمار شده، استفاده شد.
    یافته ها
    سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مایع آمنیوتیک، Oct4 را بیان کردند. سلول های تیمار شده با مایع زجاجیه، حالت کشیده تری نسبت به گروه کنترل پیدا کره و تعداد هستک ها در این سلول ها، افزایش یافت. آرایش موضعی این سلول ها تغییر کرد و به موازات هم قرار گرفتند. بیان کریستالین ها به روش ایمنوسیتوشیمی در سلول های تیمار شده، مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    سلول های بنیادی مزانشیمی مایع آمنیوتیک، توانایی تمایز به سلول های فیبری عدسی را دارند. لذا با تمایز کامل می توان از این سلول ها در درمان بیماری های چشمی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مایع آمنیوتیک، سلول های فیبری عدسی، سلول های بنیادی مزانشیمی
  • مریم طاهرخانی، حامد اسدی، آدینه طاهرخانی صفحات 26-32
    سابقه و هدف
    بیماری های قلبی عروقی، به ویژه بیماری های عروق کرونری از مهمترین علل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشند. در مطالعات زیادی نشان داده شده که HDL پایین به تنهایی پیش گویی کننده ی قوی خطر بیماری های قلبی و عروقی بوده و می توان با صرف هزینه های بسیار کمتر، جلوی هزینه های بالای درمان بیماران ایسکمیک قلبی و عروقی را گرفت. در این تحقیق، شیوع HDL پایین و عوامل موثر بر آن در بیماران با حوادث قلبی و عروقی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی گذشته نگر انجام گرفت. مطالعه روی 300 بیماری که از اول فروردین 1389 تا اول فروردین 1390 در CCU بیمارستان لقمان حکیم با تشخیص سندرم حاد کرونر (ACS) بستری شده بودند، انجام گرفت. سطح پلاسمایی Total Cholestrol، Triglyceride (TG)، LDL، HDL و اطلاعاتی از قبیل سن، جنس، سابقه ی فشار خون بالا، دیابت، بیماری ایسکمیک قلبی، سکته ی مغزی، بیماری کلیوی و کبدی، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری t-test و chi-square test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین HDL (بر حسب mg/dl) در زنان 50 و در مردان 48 بود. میانگین TG (بر حسب mg/dl) در مردان 180 و در زنان 183 بود. میانگین کلسترول (بر حسب mg/dl) در مردان 196 و در زنان 182 بود که تفاوت آماری معنی داری بین دو جنس وجود نداشت. هیچ یک از بیماران، HDL کمتر از 25 نداشتند. تعداد بیماران با HDL کمتر از 40، 80 نفر (7/26%) بود. 54 بیمار (18%) HDL بالاتر از 60 داشتند. در 1% بیماران، HDL پایین، تنها ریسک فاکتور شناخته شده بود. ارتباط معنی داری بین هیپرکلسترولمی و HDL پایین (03/0 P<) و همچنین LDL و HDL پایین (05/0 P<) وجو داشت. بین شیوع HDL پایین در بیماران با و بدون سابقه فشارخون بالا و بیماران با و بدون سابقه ی دیابت، ارتباط معناداری وجود نداشت ولی اختلاف بین شیوع HDL پایین در گروه سیگاری در مقایسه با بیماران غیرسیگاری، معنادار بود (024/0 P<). میانگین شاخص Total Cholestrol/HDL در بیماران 1/4 بود. دیابت، فشارخون بالا و سیگار، تاثیر معناداری روی این شاخص نداشتند. در مقابل، ارتباط بین هیپرکلسترولمی و هیپرتریگلیسریدمی و شاخص Total Cholestrol/HDL، معنادار بود. HDL پایین از مهمترین عوامل موثر بر این شاخص بود و بین این دو، ارتباط معناداری وجود داشت (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    HDL پایین تقریبا در یک سوم بیماران مبتلا به ACS در بیمارستان لقمان حکیم دیده شد. اگرچه تعیین نقش مستقل HDL پایین در این مطالعه ممکن نبود، اما به دلیل این شیوع بالا، نیاز به توجه ویژه در این خصوص احساس می گردد.
    کلیدواژگان: HDL، بیماری های ایسکمیک قلبی و عروقی، دیس لیپیدمی
  • غلامرضا گودرزی، آذین بهاروند احمدی صفحات 33-37
    سابقه و هدف
    بتالاکتامازهای وسیع الطیف واریانت های آنزیمی جهش یافته ای هستند که عمدتا از بتالاکتامازهای گستره اثر TEM1،2 و SHV1 مشتق می شوند. این آنزیم ها دامنه ی اثر وسیعی دارند که باعث هیدرولیز همه ی سفالوسپورین ها، پنی سیلین ها و آزترونام می گردند. تنوع جغرافیایی قابل توجهی در شیوع این آنزیم ها در ایران وجود دارد. در مطالعه ی حاضر، حضور ژن TEM در بین جدایه های اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک ESBLs مثبت شهرستان خرم آباد در سال 1392 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی-توصیفی، 200 جدایه اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک از بیمارستان های منتخب شهرستان خرم آباد جمع آوری و تعیین هویت گردید. غربالگری و تایید فنوتیپی تولید ESBLs، بر اساس روش های پیشنهاد شده توسط موسسه ی استانداردهای آزمایشگاه و بالین انجام پذیرفت. فراوانی ژن TEM در بین جدایه های ESBLs مثبت به روش PCR تعیین گردید.
    یافته ها
    از مجموع 200 اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک، 91 (5/45%) جدایه در روش انتشار از دیسک، تولیدکننده ی ESBLs بودند که در بین آنها، 60 (9/65%) جدایه به روش PCR حامل ژن TEM بودند.
    نتیجه گیری
    جدایه های اشریشیاکلی ESBLs مثبت و حمل کننده ی ژن TEM در شهرستان خرم، از فراوانی بالایی برخوردار است. این موضوع، یک تهدید جدی بوده و ممکن است منجر به شکست درمان گردد. حداقل در منطقه ی مورد مطالعه، کارباپنم ها (مانند ایمی پنم)، می توانند به عنوان آنتی بیوتیک های انتخابی در حذف جدایه های اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک تولیدکننده ی ESBLs محسوب شوند. پیشنهاد می شود استراتژی بیمارستان ها در انجام روش های آزمایشگاهی برای ردیابی جدایه های ESBLs مثبت و سیاست تجویز آنتی بیوتیک ها، به خصوص در موارد درمان تجربی، بازنگری شود.
    کلیدواژگان: PCR، اشریشیا کلی، TEM، بتالاکتامازهای وسیع الطیف
  • عباس اخوان سپهی، کامبیز داوری، لیلی اختری صفحات 38-44
    سابقه و هدف
    تایپینگ سویه های باکتریایی، یکی از روش های مطالعه ی اپیدمیولوژیک است. بدین منظور در این تحقیق از تکنیک ERIC-PCR جهت بررسی تنوع ژنتیکی سویه های E. coli جدا شده از آب ورودی به تصفیه خانه های شهر تهران استفاده شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 106 ایزوله E. coli طی دوره ی یک ساله، از بین 1939 نمونه ورودی تصفیه خانه های آب شهر تهران مطابق با روش های استاندارد جداسازی شد و با روش ERIC PCR اثر انگشت ژنومیک آنها تعیین و با رسم دندروگرام بر اساس UPGMA، خوشه های ترسیمی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 106 ایزوله E. coli وارد این تحقیق شد و از بابت توالی های ERIC، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که راندمان ERIC-PCR در تعیین اثر انگشت بسیار بالا است، چرا که همه ی سویه ها با این روش قابل تایپ بندی بودند. در مجموع، تعداد 32 باند در محدوده ی 163 تا 3200 به دست آمد که به واسطه ی آنها، سویه ها در 9 خوشه قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با بررسی نحوه ی توزیع ایزوله های جدا شده از نمونه های آب ورودی به هر یک از تصفیه خانه ها در خوشه ها، مشخص گردید که با توجه به تنوع بسیار بالای ژنتیکی ایزوله های مختلف E. coli که از منابع مختلف وارد آب شده اند، نمی توان الگوی خوشه ایخاصی را برای هر یک از تصفیه خانه ها در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: ژنوتایپینگ، اثر انگشت ژنومیک، E، coli، ERIC
  • فهیمه باغبانی آرانی، خروش جوان، کامبیز داوری صفحات 45-50
    سابقه و هدف
    افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در بین سویه های استرپتوکوک پیوژنز، یکی از معضلات جدی در سیستم سلامت می باشد. بر این اساس و با هدف بررسی نحوه ی مقاومت ماکرولیدی و ویژگی های فنوتیپی و ژنوتیپی، 40 جدایه استرپتوکوک پیوژنز جمع آوری شده طی سال های 1392 و 1393، مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    آنالیز میزان حساسیت سویه ها به آنتی بیوتیک های ماکرولیدی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و مقاومت القایی به کلیندامایسین با D-TEST ارزیابی شد. همچنین، از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای شناسایی ژن های مقاومت ماکرولیدی، استفاده گردید.
    یافته ها
    مقاومت به اریترومایسین، آزیترومایسین، کلیندامایسین و کلاریترومایسین به ترتیب 20%، 20%، 15% و 10% بود. هیچ یک از سویه ها، به پنی سیلین مقاوم نبودند. از بین 8 سویه استرپتوکوک پیوژنز مقاوم به اریترومایسین، 4 سویه فنوتیپ M و 4 سویه فنوتیپ مقاومت MLSB (macrolide، lincosamide and streptogramin B) را داشتند که خود مشتمل بر 3 سویه مقاومت cMLSB و یک سویه مقاومت iMLSB بودند. سویه های cMLSB و iMLSB به ترتیب دارای ژن ermB و ermA بودند. از 16 سویه دارای مقاومت ماکرولیدی، 5 سویه (31%) حامل ژن ermB و یک سویه (6%) حامل ژن ermA بود. این در حالی است که در PCR معلوم گردید که یکی از ایزوله های بدون مقاومت نیز حامل ژن ermB می باشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر، فراوانی بالایی از مقاومت ماکرولیدی در استرپتوکوک پیوژنز را در ایران، نشان می دهد. علاوه بر این، نتایج این مطالعه، کلیندامایسین و کلاریترومایسین را به عنوان داروی انتخابی جهت درمان افراد حساس به پنی سیلین معرفی می کند. همچنین نتایج این پژوهش، ارتباط بین فنوتیپ مقاومت به اریترومایسین و ژنوتیپ های erm را در سویه های استرپتوکوک پیوژنژ نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پیوژنز، مقاومت ماکرولیدی، ژن erm، PCR
|
  • Roghaye Hosseinian Kandsar, Lale Eslamian, Vajihe Marsoosi Pages 1-4
    Background And Aim
    PPROM is defined as the preterm premature rupture of membranes before the initiation of delivery and before the 37th week of pregnancy. PPROM has many maternal and fetal complications and is primarily generated by infection. This infection can bring about changes in cervical length at the incipience of pregnancy. Since CRP levels increase in blood in response to infection and inflammation, the aim of this study is to investigate the relation between mothers’ CRP level as a marker of infection with cervical length and the occurrence of PPROM.
    Materials And Methods
    418 pregnant women with singletons who had visited the parental clinic of Shariati hospital participated in this descriptive study. Their CRP level was measured based on mg/dl between the 6th and 20th weeks of gestation and their cervical length was specified with vaginal ultrasound based on mm between 14 to 20 weeks of pregnancy. In this study the relation between the CRP level and the incidence of PPROM with cervical length was statistically determined via the t-test.
    Results
    Out of 418 pregnant women 11 (2.6 percent) had PPROM and their CRP level was 22.5 mg/dl±2.8. The remaining 407 people who didnt suffer from PPROM had a CRP level of 8.73 mg/dl±4.5. In this research there was a significant relation between CRP level during the first 20 weeks of gestation and the incidence of PPROM (P<0.000). Furthermore, the CRP level in people who had a cervical length of 25mm or less was 21mg/dl±4.8. It was 8.5mg/dl4.2 in people who had a cervical length of greater than 25mm. The study found a significant relation between the mother's CRP level with a cervical length of 25mm or less during the first 20 weeks of pregnancy (P<0.000).
    Conclusion
    It seems that the CRP level is associated with the incidence of PPROM and cervical length and that the CRP level as a marker of inflammation and infection is higher in people affected with PPROM and those who have a cervical length of 25mm or less. To investigate this further, it’s recommended that a cohort research be studied.
    Keywords: Preterm Premature Rupture of Membranes (PPROM), C, Reactive Protein (CRP), Cervical length (CL)
  • Mahdieh Azizpour, Sepideh Ragezi Esfahani, Gita Afroukhte, Fahimeh Akhoundi, Jamal Shams Pages 5-11
    Background And Aim
    As for the importance of ability to plan and the speed of processing information in patients with multiple sclerosis and the role of other factors such as depression, anxiety and stress in the performance of this research was conducted in 92 centers in Tehran MS Society.
    Materials And Methods
    This study is based on historical homogeneity and was conducted on 54 patients with the diagnosis of relapsing multiple sclerosis and 54 controls. DASS-2 questionnaire and computerized Tower of London test were administered among selected samples.
    Results
    Results show significant difference on planning and processing information speed between the two groups. There were differences on cognitive function with considering the level of depression, anxiety and stress.
    Conclusion
    MS disease can be resulted to impairment in sustained planning and speed of processing information. Moreover, depression anxiety and stress intensify these cognitive impairments.
    Keywords: Multiple sclerosis, Planning, information processing, Depression, Anxiety, Stress
  • Davoud Pourmarzi, Seyedeh Maryam Mosavi, Shady Dehganzadeh, Babak Ruzbehan, Golzar Pourhamed Pages 12-17
    Background And Aim
    High level of cortisol that is concentrated due to stress expose had negative effects on health. Spiritual well-being cause positive fall and can decreases cortisol level. This study aimed to determine relationship between spiritual well-being score and cortisol level in nursing students.
    Materials And Methods
    This was a descriptive analytical cross-sectional study that was carried out on 100 nursing students in Rasht Islamic Azad University who were training at internship in 2013. Simple random sampling based on students’ identification number was performed. We used standard spiritual well-being (SWB). Serum cortisol level was obtained at morning between 10 and 12. For statistical analysis we used independent t-test and Pearson’s coefficient of correlation.
    Results
    Mean of spiritual well-being and its religious and existential well-being scale were 97.8±13.4, 48.6±7.1, and 49.2±7.2, respectively. Most of students (51%) were in high level of Spiritual well-being and rests (49%) were in moderate level. Mean of plasma cortisol level was 14.08±5.08. There was no significant correlation between spiritual well-being and its subscales with serum cortisol level. Among 20 questions in Spiritual well-being scale there were significant negative correlations between cortisol level and “I believe that God is concerned about my problems” (r=-0.211, P=0.035) and “I don’t enjoy much about life” (r=-0.202, P=0.044).
    Conclusion
    There was no relationship between serum cortisol level in morning and spiritual well-being scale and its subscales. However, the belief that God is a helper in problems and enjoy about life have relations with low level of serum cortisol.
    Keywords: Spiritual well, being, Cortisol, Stress, Nursing students
  • Nasim Eslami, Homa Mohseni Kouchesfehani, Mohammad Nabiuni, Parisa Gheibi, Khadijeh Bahrebar Pages 18-25
    Background And Aim
    Mesenchymal stem cells (MSCs) are undifferentiated cells with ability of high proliferation that can differentiate into cells derived from mesenchymal and non-mesenchymal tissues. The aim of this study is isolation of amniotic fluid MSCs and induction of them to differentiate and produce lens fiber cells.
    Materials And Methods
    Amniotic fluid MSCs was isolated from female pregnant mice and cultured with DMEM, FBS and antibiotic. MSCs, which were passaged three times, were cultured with DMEM, FBS, antibiotic and vitreous body for 14 days to induce the differentiation. MSCs and differentiated cells were identified by morphological observation and immunocytochemistery studies.
    Results
    Amniotic fluid MSCs expressed Oct4. Cultivated cells with vitreous body were locally longer and more parallel aligned with more nucleoli compared to control group cells. The expression of crystallins in treated cells was demonstrated with immunocytochemical studies.
    Conclusion
    Amniotic fluid MSCs can differentiate in to lens fiber cells. Therefore, differentiated cells can be used to cure eye disease.
    Keywords: Amniotic
  • Maryam Taherkhani, Hamed Asadi, Adineh Taherkhani Pages 26-32
    Background And Aim
    Cardiovascular disorders especially coronary artery diseases are the most common causes of death in the developed and developing countries. According to large studies low HDL is an independent predictor of coronary artery diseases. Its cost effective to treat low HDL compare with coronary diseases. The aim of this study is determining the prevalence and causes of low HDL in patients with acute coronary syndrome.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study. 300 patients who admitted in CCU of Loghman Hakim hospital because of acute coronary syndrome enrolled in our study. These parameters surveyed in this study: plasma level of total cholesterol, triglyceride, high density lipoprotein, low density lipoprotein, age, sex, history of HTN, DM, IHD, CVA, renal and hepatic disease. The information was analyzed with chi-square test and t-test.
    Results
    HDL average in women was 50 mg/dl and in men was 48 mg/dl. TG average in men was 180 mg/dl and in women was 183 mg/dl and cholesterol average in men was 196 mg/dl and in women was 182 mg/dl. Thus, there was not a significant association between two sexes. There were no patients with HDL lower than 25 mg/dl. 80 patients (26.7%) had HDL lower than 40 mg/dl and 54 patients (18%) had HDL more than 60 mg/dl. In 1% of patients low HDL was the unique risk factor of IHD. Between hypercholesterolemia and low HDL with p-value of <0.03 and between high LDL and low HDL with p-value of <0.05 were significant association. There was no significant association between low HDL in patients with and without HTN and patients with and without DM. There was significant association between smoking and low HDL (p-value<0.024). Total cholesterol/HDL index in all patients was 4 over 1. DM, HTN and smoking have no significant effect on this index. Low HDL was the most important factor that affects this index and there was significant association between low HDL and total cholesterol/HDL index (P<0.05).
    Conclusion
    About one third of patients who was admitted with acute coronary syndrome had HDL less than 40 mg/dl. Although determining independent role of low HDL in our study was not possible but it needs more concern.
    Keywords: HDL, Ischemic heart disease, Dyslipidemia
  • Gholamreza Goudarzi, Azin Baharvand Ahmadi Pages 33-37
    Background And Aim
    The extended-spectrum β-lactamases (ESBLs) are mutant enzyme variants, which primarily derived from broad-spectrum β-lactamases TEM 1, 2 and SHV1. They have a wide substrate profile, allowing hydrolysis of all cephalosporins, penicillins and aztreonam. There is remarkable geographical diversity in the occurrence of ESBLs in Iran. The current study was investigated to look for the presence of TEM gene among ESBLs-positive uropathogenic Escherichia coli (UPEC) isolates in Khorramabad city, Iran in 2013.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of two–hundred uropathogenic E. coli isolates were collected and identified from selected hospitals of Khorramabad city. Screening and confirmation of ESBL production was phenotypically carried out according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) recommended methods. The frequency of TEM gene among ESBLs-positive isolates was determined using PCR technique.
    Results
    Out of 200 uropathogenic E. coli, 91 (45.5%) isolates were shown to produce ESBLs as investigated by disk diffusion test, which among them, 60 (65.9%) isolates carried TEM genes as detected by PCR.
    Conclusion
    The frequency of ESBL-positive UPEC isolates, as well as harboring TEM is high in Khorramabad city. This subject is a serious threat. Therefore, it may be resulted in the treatment failure. In addition, at least in our region, carbapenems (e.g. imipenem) can be as an antibiotic choice to eradicate ESBLs-producing UPEC isolates. We recommend the hospitals to perform laboratory methods for detection ESBLs-positive isolates, as well as antibiotic prescription policy, particularly in cases of empirical therapy to be revised.
    Keywords: PCR_Escherichia coli_TEM_Extended_spectrum β lactamases
  • Abbas Akhavan Sepahi, Kambiz Davari, Leili Akhtari Pages 38-44
    Background And Aim
    Typing of bacterial strains is used for epidemiologic studies. Here we investigated the distribution of ERIC elements in the complete genome sequences of Escherichia coli (E. coli) strains. The aim of the current study was to apply ERIC-PCR method for molecular typing of E. coli strains isolated from influent of Tehran province surface water treatment plants by ERIC-PCR.
    Materials And Methods
    Current study included E. coli strains all isolated from 5 Tehran province surface water treatment plants. Bacterial isolates were all detected and identified by standard microbiological and biochemical tests and genomic fingerprints and relationship between the strains was evaluated by ERIC-PCR using specific primers followed by UPGMA clustering method applying online in silico tool.
    Results
    One hundred and six E. coli isolates were collected from Tehran surface water sources. Applying ERIC-PCR, all strains were typeable, since 32 different bands ranging from 163 to 3200 bp were amplified in different profiles. Following dendogram analysis, ERIC-PCR could categorize the strains within 9 ERIC clusters.
    Conclusion
    The results of current study confirmed that E. coli strains isolated from different treatment plants of Tehran province belong to diverse clones and different genotypes and could not be divided in any specific clusters. However, ERIC-PCR is a powerful molecular tool with high performance and good discriminatory power. Keywords: Keywords:
    Keywords: Genotyping, Genomic finger print, E. coli, ERIC
  • Fahimeh Baghbani, Arani, Khoroosh Javan, Kambiz Davari Pages 45-50
    Background And Aim
    The increase in macrolide resistance among Streptococcus pyogenes isolates is a cause to be concerned. To investigate the macrolide resistance trends, phenotypes and genotypes, we examined 40 clinical isolates of Group A Streptococcus (GAS) collected between 2013 and 2014.
    Materials And Methods
    Susceptibilities to macrolide antimicrobial agents were determined by disk diffusion method and inducible clindamycin resistance was identified using D-zone test. Beside, macrolide resistance genes were detected by polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    The rates of resistance to erythromycin, azithromycin, clindamycin and clarithromycin were 20%, 20%, 15%, 10% respectively. None of the isolates exhibited resistance to penicillin. Among 8 erythromycin-resistant Streptococcus pyogenes isolates 4 had an M phenotype and 4 had an MLSB phenotype (3 cMLSB and 1 iMLSB). The isolates with cMLSB and iMLSB phenotype had ermA and ermB gene, respectively. Of 16 macrolide-resistant GAS isolates, 5 (31%) harbored the ermB gene and 1 (6%) the ermA. Also, one isolate without any macrolide resistance was positive for ermB gene.
    Conclusion
    We found a high level of macrolide resistance in Streptococcus pyogenes in Iran. Moreover, clindamycin and clarithromycin would be the drugs of choice for treating penicillin-allergic patients. The phenotypes of erythromycin resistance seem to be associated with certain erm genotypes in Streptococcus pyogenes isolates.
    Keywords: Streptococcus pyogenes, erm gene, Macrolide resistance, PCR