فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال نهم شماره 7 (پیاپی 42، مهر1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • مصطفی بخشی، فیروز ابراهیمی، وحیده شیخ زاده صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    بخشی از عفونت های روده ای به واسطه پاتوژن هایی به وجود می آیند که با مصرف مواد غذایی آلوده وارد سیستم گوارش انسان می شوند. در لانه گزینی باکتری E. coli O157:H7 در روده بزرگ مجموعه ای از پروتئین ها که برخی از آنها شروع کننده این فرآیند بوده و فقدان آنها مانع از این پدیده می شود، دخیل هستند. هدف از انجام این پژوهش همسان سازی و بیان نوترکیب پلی پپتید انتهای کربوکسیل پروتئین اینتیمین به طول 311 اسید آمینه به عنوان کاندید واکسن علیه E. coli O157:H7 بوده است.
    روش بررسی
    طراحی پرایمر اختصاصی برای ژن eae با استفاده از نرم افزارOligo نسخه 7 انجام شد و تکثیر ژن به وسیله واکنش PCR از روی DNA الگو صورت گرفت. واکنش های هضم آنزیمی و الحاق ژن، درون وکتور pET28a(+) انجام شد. پس از تایید همسان سازی ژن، بیان نوترکیب پروتئین اینتیمین با استفاده از القاگر IPTG صورت گرفت. برای تایید پروتئین اینتیمین، آنالیز وسترن بلات انجام شد.
    یافته ها
    همسان سازی ژن eae درون وکتور pET28a(+) به شکل مناسب بین جایگاه های مطلوب انجام شد و پروتئین اینتیمین پس از القا، بیان نوترکیب مناسب و قابل توجهی را نشان داد. آنتی بادی مورد استفاده در وسترن بلات نیز توانست به شکل مناسبی اینتیمین را شناسایی کند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، سازه پایدار محتوی ژن eae ساخته شد که بیان نوترکیب قابل توجهی از پروتئین اینتیمین را از خود نشان داد. بنابراین، این سازه را می توان برای تولید پروتئین اینتیمین جهت مطالعات ایمنی زایی علیه E. coli O157:H7 به کار برد.
    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، انتهای کربوکسیل اینتیمین، همسان سازی، پروتئین نوترکیب
  • رسول کاویان نژاد، خدایار عشوندی، رضا برزو، محمود غلیاف صفحات 11-19
    زمینه و هدف
    شایع ترین روش درمانی در بیماری مرحله انتهایی کلیه، همودیالیز است. صافی همودیالیز به دو دسته Low Flux و High Flux طبقه بندی می شود. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر این دو صافی بر میزان راحتی بیمار و بروز عوارض همودیالیز در بیماران مرحله انتهایی کلیه انجام گرفت.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی، راحتی و عوارض همودیالیز (تغییرات فشارخون، تهوع، استفراغ، خارش، سردرد، تب و لرز)، 30 بیمار واجد شرایط در دو گروه با صافی Low Flux و High Flux طی همودیالیز مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس، تی زوجی و کای مربع تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/ 0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 70% بیماران مرد، 30% زن و میانگین سنی نمونه ها 7/ 10±4/ 47 سال بود. فشار خون در صافی ها، کاهش آماری معنی داری داشت (001/ 0>p)، ولی بین صافی ها، اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (05/ 0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش در مورد عدم اختلاف معنی داری در بروز و شدت عوارض، همچنین اهمیت نقش صافی در بیماران همودیالیزی، توصیه می گردد از صافی High Flux در بخش های دیالیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: دیالیز کلیوی، عوارض همودیالیز، کلیه مصنوعی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • لیلا رجالی، سیدجمال مشتاقیان، پروین محزونی، اصغر داوود صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    نانوفناوری از علومی است که باوجود کاربردهای وسیع، دارای معایبی می باشد که استفاده از آن را با چالش روبرو کرده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیرمصرف مزمن ذرات نانو نقره بر غده تیروئید و روند بارداری در رت انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 14 سر رت باردار در 2 گروه 5 و 9تایی (کنترل و تجربی) قرار گرفتند. گروه تجربی نانونقره را با غلظت ثابت ppm16 به روش گاواژ در مدت 30 روز دریافت کردند. سپس میزان هورمون های تیروئیدی، یک هفته پس از زایمان به روش Elisa تعیین و غده تیروئید از نظر پاتولوژیک بررسی شد. اطلاعات با استفاده از آزمون من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، p<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، افزایش معنی داری در T4 گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. اما T3 و TSH اختلاف معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد. همچنین در بررسی های پاتولوژیکی، اثری از ضایعات ناشی از مواجهه با نانونقره مشاهده نگردید. در این مطالعه شواهدی مبنی بر اختلال در روند بارداری توسط نانو نقره دیده نشد و تمامی نوزادان سالم به دنیا آمدند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، احتمالا نانونقره تجمع یافته در بافت تیروئید کمتر از حدی بوده است که بتواند آثار هیستوپاتولوژیک برجای بگذارد. همچنین نانونقره باعث عوارض نامطلوب در روند حاملگی نشده است. بنابراین، افزایش هورمون T4 گروه تجربی نسبت به گروه کنترل احتمالا ناشی از اختلال در روند دیدیناسیون T4 می باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، غده تیروئید، بارداری، رت
  • محسن مهدی نیا، ابوالفضل محمدبیگی، خلیل دانشور، احمدرضا حقیقت، عباس صادقی صفحات 29-39
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی، سندرمی جسمانی- روانی است که باعث فرسودگی بدنی، افسردگی، احساس عدم کارایی، غیبت از کار و کاهش کارآیی می شود. استرس کاری به عنوان اصلی ترین عامل فرسودگی شغلی مطرح است، لذا شناخت استرس زاهای ایجادکننده فرسودگی در محیط کار مهم می باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش عوامل استرس زای محیط کار بر افزایش فرسودگی شغلی کارکنان در یک محیط صنعتی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 149 نفر از کارکنان در یک محیط صنعتی در سال 1392 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه های دمو گرافیک، استرس شغلی و فرسودگی شغلی Maslach بود. اطلاعات به صورت خوداظهاری نیمه نظارتی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون با سطح اطمینان 95 /0 انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، از نظر ابعاد فرسودگی شغلی، 4/ 17% دارای مسخ شخصیت متوسط و زیاد، 5/ 19% خستگی عاطفی متوسط، زیاد و 8/ 15%عملکرد فردی ضعیفی داشتند. همچنین هیچ فردی در محدوده استرس شغلی شدید قرار نداشت. بین متغیر های فردی (ابتلا به بیماری مزمن، حادثه، تحصیلات و سابقه کار) با فرسودگی شغلی، ارتباط معنی داری وجود داشت. چهار حیطه استرس شغلی (شامل: ارتباط، تقاضا، نقش و تغییرات) دارای بیشترین تاثیر بر روی افزایش فرسودگی شغلی بودند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، عدم وجود ارتباطات دوستانه در محیط کار، خصوصیات و حجم کار، عدم آشنایی فرد با اهداف سازمان و وظایف خود، همچنین عدم آشنایی فرد از جایگاه نقش خود در سازمان، نحوه سازماندهی کارکنان و تغییرات کار به ترتیب از مهم ترین عوامل استرس زا بوده که بر ایجاد و افزایش فرسودگی شغلی تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، استرس شغلی، محیط کار، بهداشت حرفه ای
  • راضیه محمدی، ضیاء فلاح محمدی، ملوک محمدی، ابوالقاسم تقوی هلق صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    تحقیقات گذشته نشان داده اند تمرین و استفاده از آنتی اکسیدان، تاثیر مثبتی در مقابل استرس اکسایشی ایفا می کند. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی 12 هفته تمرین چرخ روی دوار با و بدون مصرف عصاره گل گیاه ازگیل ژاپنی بر سطح MANF مخچه موش های در معرض سم نورونی 6 -هیدروکسی دوپامین انجام شد.
    روش بررسی
    موش ها به 6 گروه شامل: گروه پایه، کنترل-تیمار، تمرین- سالم، تمرین-تیمار، عصاره-تیمار و تمرین- عصاره-تیمار تقسیم شدند. گروه های تمرینی به صورت انفرادی در قفسه هایی که چرخ دوار بر روی آنها تعبیه شده بود قرار گرفتند و گروه عصاره در طول تحقیق در هر هفته 3 بار عصاره را به میزان 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. محلول 6- هیدروکسی دوپامین (به میزان 250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به صورت استریوتاکسی به داخل بطن مغز تزریق گردید. سطح MANF مخچه با روش Elisa اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی تمرین اختیاری روی چرخ دوار همراه با مصرف عصاره، به طور معنی داری از کاهش MANF در گروه های پیش درمان، جلوگیری کرد (p=0.031) و (p=0.022). اختلاف گروه کنترل - تمرین با گروه مکمل و چهار گروه دیگر (همگی p<0.05)، به لحاظ آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد پیش درمان با استفاده از تمرین اختیاری یا عصاره گل گیاه ازگیل ژاپنی و یا ترکیب این دو، منجر به افزایش محافظت نورونی عصبی در مقابله با استرس ناشی از تزریق درون بطنی OHDA 6- می شود.
    کلیدواژگان: ورزش، گیاه ازگیل، مزانسفال، فاکتور نوروتروفیک
  • محمدتقی امینی، رضا نجاری، پاکیزه منتظری صفحات 48-54
    زمینه و هدف
    سازمان ها برای تعالی، ناگزیر از استقرار سیستم های مدیریتی و ارزیابی هستند. از جمله مدل های ارزیابی، مدل الماس تعالی (Excelence Diamond) می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عملکرد معاونت آموزش،تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم براساس این مدل و شناسایی نقاط اولویت دار جهت توجه و اقدام صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی در سال 1391 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد مدل الماس تعالی بود که توسط اعضای هیئت علمی و کارکنان ستادی معاونت و دانشکده های تابعه تکمیل گردید. روایی پرسشنامه براساس نظر خبرگان، تعیین و پایایی آن توسط کارشناسان و متخصصان مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تی تست، جداول استاندارد مدل الماس تعالی، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و تحلیل فریدمن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه تمامی متغیرهای مدل در معاونت دارای وضعیت مطلوب بودند، ولی رتبه یکسانی نداشتند و اولویت معیارها به ترتیب شامل معیار کارکنان با میانگین رتبه 5/5، کیفیت خدمت، 1/ 5؛ استراتژی خدمت، 6/ 4؛ مدیریت اطلاعات، 3/ 4؛ رهبری، 2 /4؛ ساختار سازمانی منعطف، 2 /4؛ فرهنگ سازمانی خلاق، 8/ 3 و مشتری مداری با میانگین رتبه 8/ 3 بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها این مطالعه نشان داد تمامی متغیرهای مدل الماس تعالی در معاونت مذکور دارای وضعیت مطلوب هستند، ولی رتبه یکسانی ندارند و این معاونت در معیارهای کارکنان، رهبری، مدیریت اطلاعات و کیفیت خدمت نیازمند بهبود می باشد. 21 نقطه اولویت دار برای اقدام شناسایی گردید. همچنین با توجه به نتایج می توان نقاط ضعف، قوت و نواحی برای بهبود را در معاونت مشخص نمود تا بتواند راهنمایی برای سیاست گذاری مدیریتی باشد.
    کلیدواژگان: مدل الماس، مطالعات ارزشیابی، پژوهش، قم، ایران
  • حسین روحانی، احمدعلی اسلامی*، مهدی راعی، توحید جعفری کشکی، ارسلان قادری صفحات 55-64
    زمینه و هدف

    در دو دهه اخیر، شیوع دیابت نوع 2 در جهان بیش از دو برابر شده است. تحقیقات نشان داده است با تغییر در سبک زندگی، به خصوص رژیم غذایی می توان از بروز عوارض این بیماری در مبتلایان جلوگیری کرد. درک باورهای بیماران دیابتی می تواند باعث مداخلات موثرتری در جهت تغییر سبک زندگی این بیماران گردد. این مطالعه با هدف ارزشیابی رویکرد فرآیند عمل سلامت جهت تبیین رفتار رعایت رژیم غذایی سالم در بیماران دیابتی انجام گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضربه روش توصیفی براساس رویکرد فرآیند عمل سلامت انجام شد. داده ها به وسیله پرسشنامه روان سنجی ارائه شده به 141 نفر بیمار دیابتی ساکن اصفهان به دست آمد. سازه های مورد بررسی شامل: قصد، انتظارات پیامد، درک خطر، خودکارآمدی شروع عمل، برنامه ریزی سازگاری و عمل، خودکارآمدی نگهداری رفتار و سبک تغذیه ای بود. از مدل سازی معادلات ساختاری جهت تحلیل داده ها استفاده گردید. سطح معنی داری، 05/ 0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد رویکرد فرآیند عمل سلامت دارای برازش کافی برای رفتارهای تغذیه ای در بیماران دیابتی است. سازه خودکارآمدی شروع عمل نیز بهترین پیش بینی کننده قصد رفتاری بود. همچنین سازه برنامه ریزی برای عمل توانست به عنوان متغیر میانجی کننده تاثیر قصد بر رفتار عمل کند. نتایج نشان داد برنامه ریزی عمل (β=0.044، p<0.01) و خودکارآمدی نگهداری رفتار(β=0.019، p<0.009) سازه هایی هستند که به طور معنی داری رفتار را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، رویکرد فرآیند عمل سلامت می تواند به عنوان چارچوبی جهت مداخلات ارتقادهنده رفتارهای تغذیه ای بیماران دیابتی نوع 2 مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین، رژیم غذایی، سبک زندگی، بهداشت، مطالعات ارزشیابی
  • هدی احمری طهران، معصومه رزاقی، مریم میری زاده، بتول هاشمی، خدیجه علیپور ندوشن* صفحات 65-71
    زمینه و هدف

    اعتیاد به پیامک به عنوان یک اختلال و آسیب روان شناختی ناشی از تکنولوژی معاصر مورد توجه روان شناسان، جامعه شناسان و علمای تعلیم و تربیت قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین اعتیاد به پیامک و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر به صورت توصیفی - مقطعی بر روی 300 دانشجو دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از پرسشنامه استاندارد اعتیاد به پیامک Igarashia و افسردگی Beck انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آزمون های آمار استنباطی تی مستقل، واریانس و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری، p<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه، 9/ 89% نمونه های مورد پژوهش در گروه سنی 22-18 سال، 3/71% دختر، 2/ 86% مجرد و 4 /63% بومی بودند. 1 /28% دانشجویان اعتیاد به پیامک داشتند و بین افسردگی و اعتیاد به پیامک در دانشجویان، همبستگی معنی داری یافت نشد (p<0.05) (r=0.024).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، جای دارد پدیده اعتیاد به پیامک در دانشجویان بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مسئولین در زمینه فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح استفاده از تلفن همراه در دانشگاه برنامه ریزی کنند.

    کلیدواژگان: پیامک، افسردگی، دانشجویان، قم، ایران
|
  • Mostafa Bakhshi, Firouz Ebrahimi, Vahide Sheikhzade Pages 1-10
    Background And Objectives
    Some intestinal infections are caused by pathogens that enter the gastrointestinal tract of humans by consumption of contaminated food. A set of proteins are involved in colonization of E. coli O157:H7 in the large intestine, some of which initiate this phenomenon and their absence prevents it. The aim of this study was cloning and recombinant expression of C-terminal polypeptide of intimin, with a length of 300 amino acids, as a vaccine candidate against E. coli O157:H7.
    Methods
    Specific primers for eae gene were designed using Oligo software version 7.0 and gene amplification was performed by PCR from template DNA. Enzymatic digestion and gene ligation were performed in pET28a(+) vector. Recombinant expression of intimin was done by IPTG inducer following the cloning confirmation. Western blotting analysis was performed to confirm the intimin protein.
    Results
    Cloning of eae gene in the pET28a (+) vector was performed appropriately among desired sites, and intimin protein had a proper and significant recombinant expression after the induction. Also, the antibody used in western blotting could identify intimin.
    Conclusion
    In this study, a stable construct containing eae gene was synthetized, which showed an appropriate recombinant expression of intimin protein. Therefore, this construct can be used to produce intimin protein for immunization studies against E. coli O157:H7.
    Keywords: Escherichia coli, C, terminal domain of intimin, Cloning, Recombinant protein
  • Rasool Kavyannejad, Khodayar Oshvandi, Reza Borzuo, Mahmood Gholyaf Pages 11-19
    Background And Objectives
    Hemodialysis is the most common method of treatment for end stage renal disease. The hemodialysis dialyzers are divided into low-flux and high-flux. This study aimed to compare the effects of these two dialyzers on patient’s comfort and hemodialysis complications in end-stage renal dialysis patients.
    Methods
    In a clinical trial, convenience and complications (variations of blood pressure, nausea, vomiting, itching, headache, and fever and chills) of 30 eligible patients were assessed during hemodialysis in two groups with low- and high-flux dialyzers. Data were analyzed using ANOVA, paired t-test, and Chi-square were analyzed. The significance level was considered to be p<0.05.
    Results
    In this study, 70% of the patients were male and 30% were female, and the mean age of the samples was 47.4±10.7 years. The blood pressure significantly decreased in dialyzers (p<0.001), but there was no statistical difference between the dialyzers (p>0.05). The incidence and severity of hemodialysis complications did not show any statistically significant changes between the two dialyzers, (p>0.05). The patient’s comfort was higher with high-flux dialyzer, but it was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, in the case of no statistically significant differences in the incidence and severity of complications and also the importance of dialyzers in hemodialysis patients, it is recommended that high-flux filter be used in dialysis wards.
    Keywords: Renal dialysis, Hemodialysis complications, Artificial kidney, Randomized clinical trial
  • Laila Rejali, Seyed Jamal Moshtaghian, Parvin Mahzouni, Asghar Davood Pages 20-28
    Background And Objectives
    Nanotechnology is one of the sciences, which despite its wide range of applications has some disadvantages that have challenged its use. This study was conducted with the aim of investigating the effect of chronic consumption of silver nanoparticles on thyroid gland and pregnancy in rats.
    Methods
    In this experimental study, 14 pregnant rats were divided into 2 groups of 5 and 9 (control and experimental). The experimental group received nanosilver by gavage at a constant concentration of 16 ppm for 30 days. Then, thyroid hormone levels were determined by ELISA technique, and thyroid gland was examined pathologically. Data were analyzed by Mann-Whitney Test. The significance level was considered as p<0.05.
    Results
    In this study, T4 levels significantly increased in the experimental group compared to the control group. However, the levels of T3 and TSH showed no significant difference in comparison with the control group. Also, in the pathological assessment, there was no evidence of lesions caused by exposure to nanosilver, and all newborns were healthy.
    Conclusion
    According to the results of this study, nanosilver accumulated in the thyroid tissue was probably lower than the level that could cause any histopathological changes. Also, nanosilver did not cause any adverse effects on the pregnancy. Therefore, increased T4 level in the experimental group compared to the control group, is probably due to impaired T4 deiodination.
    Keywords: Nanoparticles, Thyroid gland, Pregnancy, Rat
  • Mohsen Mahdinia, Abolfazl Mohammadbeigi, Khalil Daneshvar, Ahmad Reza Haghighat, Abbas Sadeghi Pages 29-39
    Background And Objectives
    Burnout is a physical-psychological syndrome, which causes physical exhaustion, depression, lack of efficacy, absenteeism, and reduced performance. Work stress is the main cause of burnout, so identifying important stressors causing burnout in workplace is important. This study was conducted with the aim of investigating the role of workplace stressors on increased burnout in workers of an industrial environment.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted cross-sectionally on 149 employees of an industrial workplace in 2013. In this study, data collection tool was demographic, job stress, and Maslach Burnout Inventory (MBI) questionnaires. Information was gathered as a semi-supervised self-report. Data analysis was performed using Pearson’s correlation test with a confidence level of 0.95.
    Results
    In this study, in the case of domains of job burnout, 17.4% of the participants had moderate and high depersonalization, 19.5% had moderate and high emotional exhaustion, and 15.8% had poor personal performance. Also, no Individuals were in the range of severe burnout. There was a significant relationship between individual variables (suffering from chronic disease, accident, education, and work experience) and burnout. Four dimensions of job stress, including communication, demand, role, and changes had the highest effect on increasing burnout.
    Conclusion
    According to the findings of this study, lack of friendly communications at workplace, work characteristics and workload, lack of familiarity of employees with organization's goals and their duties, and also their position in the organization, way of organizing employees, and work changes are of the most important stressor factors, which have effect on creating and increasing burnout.
    Keywords: Burnout, professional, Job stress, Workplace, Occupational health
  • Raziyeh Mohammadi, Zia Fallah Mohammadi, Molook Mohammadi, Aboalghasem Taghavi Holagh Pages 40-47
    Background And Objectives
    Previous researchs has shown that exercise and antioxidants consumption have positive effect on oxidative stress. Therefore, this study was carried out aiming at investigating the effects of 12 weeks of exercise on a running wheel, with and without consumption of the extratct of Eriobotrya japonica flowers, on MANF level in the cerebellum of rats subjected to 6-hydroxydopamine (6-OHDA).
    Methods
    Rats were divided into 6 groups: Base, control-treatment, training-healthy, training-treatment, extract-treatment, and training-extract-treatment. Training groups were housed individually in cages with attached running wheels, and the extracts group received 200 mg/kg bw of the extract, 3 times per week during the research period. The 6-hydroxydopamine solution (250 mg/kg bw) was stereotaxically injected into intracerebroventricular (ICV) region of the brain. MANF levels in the cerebellum were measured by ELISA. Data were analyzed using one-way ANOVA and post-hoc LSD test.
    Results
    In this investigation, the voluntary training on running wheel along with consumption of the extract significantly prevents the decrease in MANF levels in pre-treatment groups, (p=0.031) and (p=0.022). The difference between the control-training group and supplementation group as well as other four groups was statistically significant (all p<0.05).
    Conclusion
    The results of the present study showed that pre-treatment with voluntary training or extract of Eriobotrya japonica flower increases neuroprotection against the stress induced by ICV injection of 6-OHDA.
    Keywords: Exercise, Eriobotrya, Mesencephalon, Neurotrophic factor
  • Mohammad Taghi Amini, Reza Najjari, Pakize Montazeri Pages 48-54
    Background And Objectives
    To achieve excellence, organizations are inevitable to establish evaluation and management systems. One of the evaluation models is Excellence Diamond Model. The present study was carried out to evaluate the performance of Deputy of Training, Research, and Technology of Qom University of Medical Sciences based on this model, and to identify the priority areas to pay attention and take action.
    Methods
    This study was performed as a descriptive cross-sectional study in 2013. Data collection tool was the standard questionnaire of excellence diamond, which was completed by academic members and head quarters staff of the Deputy and affiliated schools. The validity of the questionnaire was determined based on the expert's viewpoints, and its stability was confirmed by experts and specialists. Data were analyzed using t-test, standard tables of Excellence Diamond Model, Kolmogorov-Smirnov test, and Friedman’s analytical test.
    Results
    In this study, all variable of the model were desirable, but they did not have the same rank, and the priority of criteria was respectively as follows: Staff criterion with the mean rank of 5.5; services quality, 5.1; service strategy, 4.6; information management, 4.3; leadership, 4.2; flexible organization structure, 4.2; creative organization culture, 3.8; and customer-orientation, 3.8.
    Conclusion
    The findings of this study indicate that all variables of Excellence Diamond Model are desirable in the Deputy, but they did not have the same rank, and this deputy requires improvement in some criteria, including staff, leadership, information management, and service quality. Twenty-one prioritized areas were identified for taking action. Also, according to the results, the weakness and strength points as well as the areas to be improved could be determined as a guideline for management policy-making.
    Keywords: Diamond model, Evaluation studies as topic, Research, Qom, Iran
  • Hossein Rohani, Ahmad Ali Eslami, Mahdi Raei, Tohid Jafari Koshki, Arsalan Ghaderi Pages 55-64
    Background And Objectives

    Over the last two decades, the prevalence of type2 diabetes (T2DM) has more than doubled worldwide. Researches have shown that with changes in lifestyle, especially diet, the incidence of complications of diabetes could be reduced. Understanding the beliefs of diabetic patients can result in more effective interventions to change their lifestyle. This study was performed to evaluate the health action process approach (HAPA) for explaining healthy dietary behavior in diabetics.

    Methods

    The current study was conducted as a descriptive study according to the HAPA. Data were collected by psychometric scales administered to 141 diabetics living in Isfahan city. The studied constructs were intention, outcome expectancies, risk perception, action self-efficacy, action and coping planning, maintenance self-efficacy, and dietary style. Structural equation modeling was used to analyze the data.

    Results

    The results of structural equation modeling revealed that the health action process approach adequately fits with the dietary behaviors in diabetic patients. Action self-efficacy construct was the best predictor of intention. Action planning mediated the effect of intention on action behavior. The results indicated that action planning (β=0.019, p<0.009) and maintenance self-efficacy (β=0.044, p<0.01) were the constructs that significantly predicted behavior.

    Conclusion

    According to the results, the health action process approach can be used as a framework for interventions promoting dietary behaviors among type 2 diabetics.

    Keywords: Diabetes mellitus, Diet, Life Style, Health, Evaluation studies as a topic
  • Hoda Ahmari Tehran, Masoumeh Razaghi, Maryam Mirizadeh, Batoul Hashemi, Khadijeh Alipour Nodoushan Pages 65-71
    Background And Objectives

    Addiction to SMS, as a disorder and psychological trauma caused by contemporary technology, has attracted the attention of psychologists, sociologists, and the scholars of education. This study has been conducted with the purpose of determining the correlation between addiction to SMS and depression in the students of Qom University of Medical Sciences.

    Methods

    The present research was performed as a descriptive cross-sectional study on 300 students of Qom University of Medical Sciences through simple random sampling method using Igarashi Standard questionnaire for addiction to SMS and Beck Questionnaire of Depression. Data were analyzed using inferential statistical tests of independent t-tests, ANOVA, and Pearson’s correlation coefficient at a significant level of p<0.05.

    Results

    In this study, 89.9% of the research samples were in the age group of 18-22 years, 71.3% were girls, 86.2% single, and 63.4% indigenous; 28.1% of the students were addicted to SMS, and no significant correlation was found between addiction to SMS and depression in the students (p<0.05) (r=0.024).

    Conclusion

    Considering the results of this study, it is worth to pay more attention to the phenomenon of addiction to SMS in students, and authorities should plan for appropriate culture-making and the accurate teaching of proper use of mobile phone at university.

    Keywords: Text messaging, Depression, Students, Qom, Iran