فهرست مطالب

سالمند - پیاپی 35 (زمستان 1393)

فصلنامه سالمند
پیاپی 35 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد آزادی، محمد پرنیان پور، حسن شاکری، انوشیروان کاظم نژاد، احمدعلی اکبری کامرانی، امیر مسعود عرب، ایرج عبدالهی صفحات 252-258
    اهداف
    تکرارپذیری نسبی و مطلق از جنبه های مهم هر آزمون هستند که مبنای بسیاری از تصمیم گیری های بالینی قرار می گیرند.در بسیاری موارد تنها تکرارپذیری نسبی مبنای تصمیم گیری و توجه قرار می گیرد در حالیکه تکرارپذیری مطلق هم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
    مواد و روش ها
    11 سالمند ساکن اجتماع در دامنه سنی 65 سال و بالاتر (58/3 ± 64/69 سال) و 20 جوان سالم ساکن اجتماع در دامنه سنی 20 تا 35 سال (15/4±.80/28سال) با استفاده از آزمون «پنج بار برخاستن و نشستن از روی صندلی» دوبار با فاصله زمانی 2تا 5 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این تحقیق، شاخص تکرارپذیری مطلق «حداقل تغییر قابل تشخیص سالمندان» در سالمندان 29/5 ثانیه و در جوانان 02/3 ثانیه و ضریب واریانس به ترتیب 27% و 19% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتیجه این تحقیق نشان داد که در ارزیابی میزان پیشرفت سالمندان در طی جلسات درمانی یا قضاوت در مورد سیر پیشرفت یا پسرفت توانایی آنها، سالمندان نیازمند تغییر بیشتری نسبت به جوانان هستند تا تغییرات مشاهده شده به عنوان یک تغییر واقعی - و نه تصادفی - قلمداد شود. همچنین سهم خطای تصادفی آزمون «پنج بار برخاستن و نشستن از روی صندلی» در سالمندان اندکی بیش از جوانان بود.
    کلیدواژگان: سالمند، جوان، آزمون پنج بار برخاستن و نشستن از روی صندلی، تکرارپذیری نسبی، تکرارپذیری مطلق
  • زهرا دهمنی، محمد حکمی، آدیس کراسکیان موجمباری صفحات 259-267
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی باغبانی درمانی بر افزایش عزت نفس و سلامت عمومی سالمندان مقیم آسایشگاه انجام شد.
    روش بررسی
    روش تحقیق حاضر نیمه آزمایشی و طرح آن پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه سالمندان مقیم آسایشگاه های تهران در سال 1392 بودند که 24 نفر از آنان به روش در دسترس به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند و سپس در دو گروه کنترل و آزمایش به روش کاملا تصادفی گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت و سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد. ملاک های ورود کسب نمره پایین در آزمون عزت نفس و سلامت عمومی و ملاک خروج نیز انصراف هر کدام از اعضاء از ادامه همکاری در تحقیق بود. گروه آزمایش در معرض 13 جلسه آموزش باغبانی قرار گرفت و تجهیزات باغبانی توسط محقق در اختیار آن ها قرار گرفت. سپس هر دو گروه دوبار پرسش نامه های مذکور را پس از پایان دوره باغبانی درمانی (پس آزمون) و سه ماه پس از آن (پیگیری) تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میانگین های نمرات سلامت عمومی و عزت نفس گروه آزمایش در مراحل پس آزمون و پیگیری نسبت به مرحله پیش آزمون تفاوت معنادار وجود داشت. به عبارت دیگر باغبانی درمانی توانسته است سلامت عمومی و عزت نفس سالمندان مقیم آسایشگاه را به طور معناداری (01/0>P) افزایش دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که باغبانی درمانی هم باعث افزایش سلامت عمومی و عزت نفس سالمندان مقیم آسایشگاه می شود و هم به عنوان یک درمان غیردارویی و کم هزینه برای سایر گروه های بیماران نیز پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: باغبانی درمانی، سلامت عمومی، عزت نفس، سالمندان مقیم آسایشگاه
  • حسن افتخار، زهره سادات میرسعیدی صفحات 268-277
    مقدمه

    افزایش امید به زندگی و کاهش میزان باروری باعث افزایش سالمندان در سراسر جهان گردیده است. با توجه به این افزایش و مطرح بودن نیازهای خاص این مرحله از زندگی بررسی کیفیت زندگی سالمندان اهمیت می یابد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی سالمندان مرکزبهداشت جنوب تهران و متغیرهای دموگرافیک موثر بر آن صورت گرفت.

    روش پژوهش

    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد.تعداد افراد مورد مطالعه 132 نفر است که به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. گردآوری داده ها به روش مصاحبه ساختاری و ابزار آن پرسشنامه خصوصیات دموگرافیک و ابزار بررسی کیفیت زندگی از نوع فرم کوتاه بود. داده ها با کمک روش های آماری توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین مجموع نمرات بعد فیزیکی 42/24±42/54 و میانگین مجموع نمرات بعد روانی 04/24±19/55 بود. میانگین سن افراد 86/6 ±98/67 بود. بین سن و کیفیت زندگی رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت نمرات کیفیت زندگی در مردان بالاتر از زنان بود. و افراد متاهل نسبت به افراد مجرد کیفیت زندگی بالاتری داشتند. بین سطح تحصیلات و کیفیت زندگی رابطه مستقیم و معنی داری وجود داشت. افرادی که با همراه زندگی می کردند نسبت به افراد تنها کیفیت زندگی بالاتری داشتند. رابطه معنی داری بین فعالیت بدنی وکیفیت زندگی نشان داده شد. اما بین شاخص توده بدنی و کیفیت زندگی رابطه معنی داری نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از متوسط بودن کیفیت زندگی سالمندان وتحت تاثیر قرار گرفتن ابعاد کیفیت زندگی توسط عوامل زمینه ای و ضرورت برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و آگاهی دادن به سالمندان در خصوص فواید اصلاحات رفتاری بر کیفیت زندگی آنها می باشد.

    کلیدواژگان: سالمند، کیفیت زندگی، متغیرهای دموگرافیک
  • علیرضا فارسی، حسن عشایری، سحر محمدزاده صفحات 278-287
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر شش هفته تمرینات تعادلی بر برخی ویژگی های کینماتیک راه رفتن در زنان سالمند بود. بدین منظور 20 زن سالمند(میانگین±انحراف معیار؛ سن،84/4±72/67 سال؛ وزن،56/6±27/67 کیلوگرم؛ قد، 036/0± 55/1سانتی متر) که تعادل ایستا(بوسیله آزمون مقیاس برگ) و تعادل پویا (آزمون برخاستن و رفتن) آنها در حد استاندارد تحقیق بودند، به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند. آزمودنی ها بصورت تصادفی به دو گروه ده نفری کنترل و تمرین تقسیم شدند. سپس از آزمودنی های هر دو گروه یک آزمون مشابه پیاده روی، در طی دو جلسه پیش و پس آزمون به فاصله شش هفته از هم گرفته شد. گروه تمرین در طول این مدت به طور منظم هفته ای 3 جلسه، و در مجموع 18 جلسه تمرینات تعادلی به منظور درگیر کردن سیستم های حسی پیکری، بینایی و دهلیزی از جمله (پریدن از گودال، راه رفتن هشت انگلیسی، عبور از مانع، راه رفتن با پاشنه پا و...) را انجام دادند در صورتیکه گروه کنترل فعالیت طبیعی و روزمره خود را دنبال می کردند. در هر دو جلسه پیش و پس آزمون، بعد از نصب مارکرها بر نقاط مورد نظر بدن آزمودنی های هر دو گروه، از آنها خواسته شد تا مسیر7 متری را با سرعت گام برداری ترجیحی راه بروند. با استفاده از دستگاهMotion analysis ویژگی های کینماتیک راه رفتن شامل طول گام، عرض گام، زمان اتکای دوگانه و سرعت راه رفتن جمع آوری و از طریق نرم افزار Cortex تجزیه و تحلیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس مرکب (2گروه×2زمان) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد شش هفته تمرینات تعادلی در زنان سالمند 75-60 سال باعث افزایش معنی دار در پارامترهای کینماتیکی راه رفتن از جمله، طول گام 33/11درصد(01/0= p)، سرعت راه رفتن 18 درصد(04/0= p) در گروه تمرین، در مقایسه با گروه کنترل شد. در متغیرهای، زمان اتکای دوگانه (06/0= p)راه رفتن و عرض گام(48/0= p)، با وجود کاهش نسبی در گروه تمرین، این تغیرات درگروه کنترل معنی دار نبودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه تاثیر شش هفته تمرینات تعادلی را در افزایش اندازه طول گام و سرعت راه رفتن در زنان سالمند را تائید نمود. بنابراین برنامه تمرینی مورد نظر بهبود کلی در الگوی راه رفتن را در سالمندان زن، ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: تعادل، راه رفتن، سالمند، طول گام، عرض گام، سرعت راه رفتن، زمان اتکای دوگانه، دستگاهmotion analysis
  • میثم غلامعلی، محسن شعبانی، مهدی هدایتی صفحات 288-296
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی پاسخ مایوا ستاتین پلاسما و هورمون رشدی شبه انسولین (IGF-1) سرم، به عنوان دو تا از مهمترین پروتئین های درگیر در سندروم کا چکسیا، به فعا لیت حاد مقاومتی در افراد سالمند سالم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 11 مرد (سن 3/1±67 سال و kg/m2 4/1±25=BMI) سالمند سالم، به صورت داوطلبا نه شرکت داشتند. 72 ساعت پس از تعیین حداکثر قدرت بیشینه (با استفاده از آزمون 1-RM)، آزمودنی ها دریک جلسه مقاومتی با شدت 75 درصد 1-RM شرکت نمودند. در این پژوهش 2 نمونه خونی در قبل و بلافاصله بعد ازفعالیت مقاومتی از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. به منظور تعیین میزان مایواستاتین پلاسما و IGF-1 سرم از روش الایزا استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل آماری داده ها ازآزمون تی تست وابسته استفاده شد. سطح معناداری P≤0.05 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان مایواستاتین پلاسما در پاسخ به فعالیت مقاومتی کاهش معناداری یافت (P=0.0001). همچنین میزان IGF-1 سرم نیز در پاسخ به فعالیت مقاومتی افزایش معناداری یافت (P=0.0001). درهمین راستا نتایج نشان داد که نسبت IGF-1 به مایواستاتین تحت تاثیر فعالیت مقاومتی افزایش معناداری یافت (P=0.001).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که فعالیت مقاومتی ازطریق افزایش میزان IGF-1 وکاهش میزان مایواستاتین موجب افزایش نسبت میزان IGF-1 به مایواستاتین می گردد. بنابریافته های این تحقیق به نظر می رسد که با تجویز فعالیت مقاومتی می توان موجب بوجود آوردن تغییراتی مثبت در پروتئین های درگیر در سندروم کاچکسیا در افراد سالمند شد. ازاین رو احتمال دارد که ازاین طریق بتوان علاوه بر جلوگیری از کاچکسیا از بسیاری از اختلالات فیزیولوژیکی و ناتوانی های جسمانی ناشی از کاچکسیا در این افراد جلوگیری نمود. هر چند درک دقیق مکانیسم های مربوطه نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: مایواستاتین، IGF، 1، کاچکسیا، مردان سالمند
  • مهناز علی اکبری، الیکا پیمانفر*، طیبه محتشمی، احمد برج علی صفحات 297-305
    هدف

    هدف این پژوهش مقایسه سطوح متفاوت نگرش مذهبی بر احساس معنا، تنهایی و شادکامی در زندگی سالمندان تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان ارومیه بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی بود و نمونه ای به حجم 221 نفر (81 زن و 140 مرد) از سالمندان بالای 60 سال با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. پرسشنامه نگرش مذهبی خدایاری فرد و همکاران، پرسشنامه احساس تنهایی راسل، پرسشنامه معنا بخش بودن صالحی و پرسشنامه شادکامی آکسفورد در این پژوهش به عنوان ابزار استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایجی که از روش تحلیل واریانس چند متغیری و روش پیگیری شفه بدست آمد، نشان داد که هر چه سالمندان در سطح قوی تر نگرش مذهبی قرار داشته باشند، شادکامی و احساس معنا در زندگی آنها نیز بیشتر است(p<0/05). همچنین، سالمندانی که در سطح نگرش مذهبی قوی قرار دارند نسبت به سالمندان دارای سطوح دیگر، احساس تنهایی کمتری می کنند.

    نتیجه گیری

    نگرش مذهبی یک عامل پیشگیری کننده جهت کاهش مشکلات سالمندان به شمار می رود و بر این اساس مسئولین ذیربط می توانند با برنامه ریزی های مناسب به تقویت باورهای مذهبی سالمندان بپردازند و زمینه های لازم جهت شرکت در فعالیت های مذهبی را برای سالمندان فراهم کنند.

    کلیدواژگان: نگرش مذهبی، احساس تنهایی، احساس معنا در زندگی، شادکامی
  • سمیرا قوی، بهروز گل محمدی، مهدی سهرابی، نورالدین کریمی، مصطفی رحیمی، رباب صحاف صفحات 306-312
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر تمرین ویبریشن کل بدن و تمرین ذهنی بر تعادل ایستا و پویای مردان سالمند بود.

    روش بررسی

    جامعه آماری مردان سالمند 60 تا 80 ساله شهر مشهد بودند، که بدین منظور 42 نفر مرد سالمند و سالم، انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین ویبریشن (n=12)، ذهنی (n=10)، ترکیبی (n=10) و کنترل(n=10) تقسیم شدند. گروه تمرین ویبریشن تمرینات را به مدت 8 هفته و بر اساس اصل اضافه بار با فرکانس 35-30 هرتز و دامنه 5-8 میلی متر انجام دادند. گروه ذهنی نیز به تمرین ذهنی آزمون زمان برخاستن و راه رفتن پرداختند. گروه تمرین ترکیبی مشابه با دو گروه تمرینی ویبریشن و ذهنی به انجام تمرینات پرداختند. تعادل ایستا و پویا به ترتیب با آزمون های ثبات وضعیتی و زمان برخاستن و راه رفتن ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه و همچنین آزمون تعقیبی Gabriel استفاده شد (0/05≥α).

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه ها در تعادل ایستا وجود دارد(p=0/004)، این اختلاف معنی دار بین گروه کنترل با گروه های تمرین ذهنی (p=0/005) و ترکیبی (p=0/026) است، اما تفاوت معنی داری بین گروه کنترل با گروه ویبریشن (p=0/422) و گروه های تجربی با یکدیگر مشاهده نشد. در بررسی تعادل پویا نیز مشخص شد که اختلاف معنی داری بین گروه ها وجود دارد (p=0/001)، این اختلاف مربوط به گروه کنترل با گروه های ویبریشن (p=0/001)، ذهنی (p=0/004) و ترکیبی (p=0/001) می باشد. علاوه بر این، اختلاف معنی داری بین سه گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد یک دوره هشت هفته ای تمرین ویبریشن، ذهنی و ترکیبی می تواند سبب بهبود تعادل پویا، همچنین تمرین ذهنی و ترکیبی باعث بهبود تعادل ایستا در مردان سالمند می شود.

    کلیدواژگان: تمرین ویبریشن کل بدن، تمرین ذهنی، تعادل، مردان سالمند
  • ماریا رحمانی نیا قبادی، رستگار حسینی صفحات 316-323
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سطح فعالیت بدنی و عوامل خطرزای قلبی – عروقی در مردان سالمندان بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری این تحقیق کلیه مردان سالمند شهرستان کرمانشاه بودند. سپس 123 نفر آزمودنی مرد سالمند با میانگین سنی 58/3 ± 5/63 سال، قد 83/7 ± 11/174 سانتی متر، وزن 13/8 ± 23/84 کیلوگرم و شاخص توده بدن 2/4±74/27 کیلو گرم بر متر مربع به صورت نمونه گیری خوشه ایو تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها پرسشنامه مربوط به سلامتی، فرم رضایت نامه و پرسشنامه سطح فعالیت بدنی (Beack) را تکمیل کردند. اندازه گیری های تحقیق بدین قرار بودند: تعیین وزن بدن، قد، شاخص توده بدن (BMI)، تخمین درصد چربی بدن، نسبت دور کمر به لگن (WHR) و تعیین برخی از عامل های خطرزای CHD (کلسترول (TC)، تری گلیسیرید (TG)، لیپوپروتئین کم چگال (LDL)، لیپوپروتئین پر چگال (HDL)، فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک (DBP). برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی مناسب شامل آزمون کولموگروف اسمیرنوف و همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 استفاده می شود.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین سطح فعالیت بدنی با درصد چربی بدن، شاخص توده بدن (BMI)، نسبت دور کمر به لگن (WHR)، کلسترول (TC)، تری گلیسیرید (TG)، لیپوپروتئین کم چگال (LDL)، فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک (DBP) ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که سطح فعالیت بدنی رابطه مثبت و معنی داری با سطح لیپوپروتئین پر چگال (HDL) داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شییوع عوامل خطرزایی قلبی - عروقی و فشار خون بالا در سالمندان بیش از حد انتظار است. همچنین این مطالعه مشخص کرد که افزایش در سطوح فعالیت بدنی می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی موثر باشد، پیشنهاد می شود که از طریق راه کارهای مختلف مانند برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری جلسات سخنرانی در مورد فواید فعالیت ورزشی منظم و افزایش مشارکت در فعالیت ورزشی می تواند روشی برای ارتقاء سطح سلامتی و کاهش بیماری های قلبی - عروقی در آنان باشد.
    کلیدواژگان: سالمند، بیماری های قلبی عروقی، فعالیت جسمانی
|
  • Azadi F. (Ph.D.Candidate)*, Parnianpour M. , Shakeri H. , Kazemnejad A. , Akbari Kamrani A.A. , Amir Asoud Arab , Iraj Abdollahi Pages 252-258
    Objectives
    . Relative and absolute reliability are the important aspects of the test that many clinical decisions are based on them. in many cases, the only basis for the decision is relative reliability while the absolute reliability is also very important. This study aimed to measure and calculate the relative and absolute reliability of Sit To sand-5 repetition.
    Materials And Methods
    11 community-dwelling older adults 65 years and older (69.64±3.585) and 20 healthy young in the age range 20 to 35 years (28.80±4.15) using Sit to Stand-5repetition were evaluated twice with an interval of 2 to 5 days.
    Results
    The " Minimal Detectable Changes " in seniors was 29.5 seconds and Youth 3.02 seconds and "Coefficient of Variation" were 27% and 19% respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed in assessing progress during treatment sessions or judgment about progression or regression, elderly people must more change than young to consider change as a real change not accidentally.
    Keywords: Elderly, Young, Sit to Stand, 5 repetition, Relative Reliability, Absolute Reliability
  • Zahra Dehmani, Mohammad Hakami, Adis Kraskian Mojembari Pages 259-267
    Objective
    The present study investigated the effectiveness of horticultural therapy on increasing of self esteem and general health in seniors.
    Method
    The study design was semi experimental. The study population was all of seniors that lived in nursing home residents of Tehran in 1392 that 24 of them were selected by convenience sampling method. Then, we assigned them in control (12 people) and experimental (12 people) groups. For gathering data we used Cooper Smith self-esteem inventory and General Health Questionnaires (GHQ). The entry criteria were obtaining low score in self esteem inventory and obtaining high score in General Health Questionnaire. Also exit criteria were relinquishment of any of subjects to continue of research process. The experimental group was exposed to 13 sessions of gardening instruction and all equipment of gardening provided by researcher for all of groups’ members. Then, both groups completed mentioned tools twice at the end of gardening therapy: at the post test and follow up stage (3 month later). Data analysis was performed by using of variance with repeated measures.
    Findings
    results showed that there is a significant difference between mean scores of general health and self esteem in post test and follow up stages compared to pre test stage. In other words, gardening therapy for increasing of self esteem and general health in seniors has been successful.
    Conclusion
    Horticultural therapy can improves general health and self esteem of seniors who living in nursing homes. Also as a non-drug treatment and low cost for other groups of patients is recommended.
    Keywords: Horticultural therapy, self esteem, general health, seniors
  • Dr Hasan Eftekhar Ardebili, Miss Zohre Sadat Mirsaeidi Pages 268-277
    Background

    The world population is aging rapidly because of rising life expectancy and deacrising fertility rate.with increasing longevity and special aging problems attention and evaluation the quality of life of elderly for health promotion would be significant importance.

    Materials and Methods

    this study is a descriptive and analytical study carried out to investigate the quality of life of elderly clients coveraged bye health centers of southern of tehran, in 2010-2011.132 elderly clients were selected by using the cluster randomised sampling from 5health centers. in this study a short form standard questionnaire (sf36)was used for evaluation diverse domains of life quality scores.we also measured some other personal characteristics through demographic questionnaire. data were analyzed with descriptive and analytic statistics by spss software.

    Results

    .the mean score of physical domains of quality of life which was 54/42±24/42and emotional domain of quality of life was 55/19±24/04. mean age was 67/97 ±6/86.research showed age had meaninful reverse relationship to quality of life (p=0/000,r=-0/4),men had higher quality of life scores than women.education level was directly related to all domains of life quality.(p=0/000).married persons and who they lived with childerns or others had the higher quality of life scores than singles(divorced,widow)(p<0/001).and physical activity was directly related to quality of life. .(p=0/000).but statistically significant differences were not found between the mean score of quality of life and BMI.(physical domain:p=0/59-emotional domain:p=0/127).notsmokers had higher quality of life scores than smokers.(p<0/05).

    Conclusion

    total score of quality of life of elderly was moderate(54/81). therrefore attention and try to improving the quality of life of elderly clients is essential.

    Keywords: elderly, quality of life, factors affecting
  • Professor Alireza Farsi, Professor Hasan Ashayeri, Sahar Mohammadzadeh Pages 278-287
    The effect of six weeks balance training program on kinematic of walking in women elderly people Abstract The aim of this present study was to examine the effect of 6 weeks balance training on some of the kinematic features of walking in elderly women. For this purpose, 20 elderly women with the mean and standard deviation of the age 67.72± 4.48, weight 67.27±6.56Kg and hieght 155±0.036cm whose static and dynamic balance was at the standard level according to the results of BBS and TUG tests participated voluntarily in this study. They were randomly divided to control and experiment groups. Subjects in each group took part in a walking test in a pre-test session followed by a post-test after 6 weeks. During this period, subjects in the experiment group did the balance training systematically for 3 sessions in a week, overall were trained for 18 sessions balance training until engage somatesensory, visual, vestibular systems such as(jumping out of the hole, gait by 8, crossing obstacle, walking with heel) which monitored by the researcher while the control group followed their ordinary lives. In pre and post-test sessions after installing the markers on the specific parts of the subjects’ bodies, they were asked to walk on the rout of 7 meters with the prefered walking speed. Kinematic features of the walking such as length and width of the step, double support time and walking speed were collected and analyzed with the Cortex software. Repetitive ANOVA (2*2) was used for data analysis. Results of this study showed that balance training during 6 weeks increased some of the Kinematic features like length step 11.33% (p=0.01), and walking speed 18% (p=0.04) significantly in elderly women of the experiment group. Although variables such as double support time (p=0.06), width of step (p=0.48) and, this reductions were not significant in comparison to the control group. In general, Results of the current study confirmed the effect of balance exercises for 6 weeks in increasement of length of step and walking speed in elderly women. Therefore, this exercise program has improved the general pattern of walking in elderly women.
    Keywords: balance, walking, elderly, length of step, width of step, walking speed, double support time, motion analysis system
  • Mr Meysam Ghoamali, Mr Mohsen Shabani, Dr Mehdi Hedayati Pages 288-296
    Aim
    The aim of this study was to investigate the response of plasma Myostatin and insulin growth factor like-1 (IGF-1), as two most important proteins that involved in Cachexia syndrome, to acute resistance exercise in healthy elderly people.
    Methodology
    Twelve healthy older men (Age= 67±1.3 years, BMI= 25±1.4 kg/m2) volunteered for participation in this study. 72hours after the determination of muscular maximal strength (by 1-RM test), subjects participated in acute resistance exercises via 75% 1-RM. In this research, two blood samples were collected at before and immediately after the exercise from Antecubital vein. Plasma Myostatin and serum levels of IGF-1 were measured by ELISA methods. Paired T-Test used for statical analyses of research data. Significant level was set at P≤0.05.
    Results
    The results of this study showed that plasma Myostatin significantly decreased in response to resistance exercise (P=0.0001). Also the serum levels of IGF-1 increased significantly in response to resistance exercise (P=0.0001). In turn, the results reveled that the IGF-1 to Myostatin ratio increased significantly in response to resistance exercise (P=0.001).
    Conclusion
    The results of this study showed that resistance exercise through increases of IGF-1 and decreases of Myostatin causes increment of IGF-1 to Myostatin ratio. According to the results of this study it seems prescription of resistance exercise could positive changes in proteins that involved in Cachexia syndrome in elderly people. Presumably, through this way we can prevent from Cachexia and its many physiological and physical related dysfunctions in theses people. Although more study is needed to clear its mechanisms.
    Keywords: Myostatin, IGF, 1, Cachexia, elderly men
  • Mrs Elika Peymanfar, Dr Ahmad Borjali, Mrs Tayebeh Mohtashami, Dr Mahnaz Aliakbari Pages 297-305
    Background

    The aim of this study was the comparison of different levels of religious attitude on the sense of meaning, loneliness and happiness in the life of elderly persons under cover of social wlfare organisation of urmia city.

    Methods

    The study was a descriptive analytical research and sample size of 221 persons (81 women and 140 men) aged over 60 years using a random cluster sampling were selected. The Khodayari`s religious attitude questionnaire, Russell`s loneliness questionnaire, Salehi`s questionnaire for sense of meaning and oxford’s happiness questionnaire were used as instruments in this study.

    Results

    The results of multivariate analysis of variance and scheffe method of follow-up showed that stronger levels of religious attitudes is associated with happiness and meaning of life in elderly persons (p<0.05). Also, the elderly who have strong religious attitude in comparison of the others feel less alone.

    Conclusion

    Religious attitude is a preventive factor to reduce the problems of the elderly and on this basis the relevant authorities could strengthen religious beliefs of elderly persons by proper planning and providing their participation in religious activities.

    Keywords: religious attitudes, loneliness, meaning of life, happiness
  • Miss Samira Ghavi, Dr Behroz Gol Mohamadi, Dr Mehdi Sohrabi, Dr Noradin Karimi, Mr Mostafa Rahimi, Dr Robab Sahaf Pages 306-312
    Aim

    the present research aimed to study the effects of whole body vibration, mental practice and combined vibration and mental practice on static and dynamic balance of elderly men

    Materials And Methods

    this was a semi-experimental research. The participants included 42 healthy, elderly men aged (60-80 yrs) from Mashhad who was randomly categorized into 4 groups: vibration (n=12), mental practice (n=10), combined practice (n=10) and control (n=10). The experimental groups practiced their specific protocols for 8 weeks, 3 sessions a week. The vibration group practiced 6 body positions based on the overload principle with intensity 30-35 HZ and 5 mm amplitude. The mental practice group practiced for the same duration of time as the vibration group meanwhile the control group was just engaged in their daily life routine. Static and dynamic balances were assessed using stability tests on Biobex and TUG tests, respectively. One-way ANOVA with Gabriel post Hoc was applied in order to analyze the data. The significance level was set at 05/0≥α.

    Results

    our results showed a significant difference between the control group and mental practice (p=0.005), and combined training group (p=0.026) regarding their static balance. However no difference was observed between the control group and vibration group (p=0.422) or between the two experimental groups. Results of the dynamic balance of the control group and the vibration group (p=0.001,) the mental practicing group (p=0.004) and the combined training group and mental practicing group differed significantly.

    Conclusion

    Eight weeks of mental, vibration and combined vibration and mental practice could improve dynamic balance of the participants and mental practice, and combined vibration and mental practice could improve their static balance.

    Keywords: Whole, body vibration exercise, Mental practice, Balance, Elderly men
  • Marya Rahmani, Rastegar Hoseini Pages 316-323
    Objectives
    The purpose of this study was to the relationship of physical activity and risk factors of coronary heart disease (CHD) in older men. Methods & Materials: The target population of this study was all older men in city of Kermanshah. Then, 123 healthy older men with mean age of 63.5±3.58 years, height 174.11±7.83 cm, weight 84.23±8.13 kg and body mass index 27.74±4.2 kg.m2 were selected as subjects by using the clustering method for sampling. Subjects completed an informed consent form, health history questionnaire and physical activity questionnaire (Beack). Measurements included weight, height, body mass index (BMI), percent body fat (PBF), waist to hip ratio (WHR) and CHD risk (total cholesterol (TC), triglycerides (TG), low-density lipoprotein (LDL), high-density lipoprotein (HDL), systole blood pressure (SBP) and Diastolic blood pressure (DBP)). For data analysis, inferential statistics of Kolmogorov-Smirnov and Pearson correlation coefficient were used.
    Results
    The results showed that were significant negative correlations between physical activity and percent body fat (PBF), body mass index (BMI), waist to hip ratio (WHR), total cholesterol (TC), triglycerides (TG), low-density lipoprotein (LDL), systole blood pressure (SBP) and Diastolic blood pressure (DBP). Also, results showed that was significant positive correlations between physical activity and high-density lipoprotein (HDL).
    Conclusions
    This research showed that the prevalence of cardiovascular disease and hypertension in older men in is over expectation. Also it cleared that the increase in the levels of physical activity can reduce the risk of heart disease – cardiovascular disease is effective, it is recommended that through various ways such as the holding of the workshop of educational meetings, holding a lecture about the benefits of regular sport activity and Increase participation in physical activity can be a method for improving health and reducing cardiovascular diseases in them.
    Keywords: Old people, cardiovascular diseases, Physical activity