فهرست مطالب

چشم پزشکی بینا - سال بیستم شماره 4 (تابستان 1394)

مجله چشم پزشکی بینا
سال بیستم شماره 4 (تابستان 1394)

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1394/06/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمد مهدی صدوقی، علیرضا برادران رفیعی*، میترا اکبری، ابراهیم شیرزاده، مجید شمس صفحه 323
    هدف
    ارزیابی نتایج جراحی یک قطعه 60 درجه از بافت اتوگرافت ملتحمه لیمبال در بیماران با نقص کامل یک طرفه سلول های بنیادی.
    روش پژوهش: در این پژوهش پنج چشم از پنج بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. همه بیماران، مبتلا به نقص کامل سلول های بنیادی لیمبال یک طرفه به دلیل آسیب شیمیایی بودند. دو بیمار تحت عمل جراحی با یک قطعه 60 درجه بافت ملتحمه لیمبال اتوگرافت (CLAU) با پیوند غشای آمنیوتیک قرار گرفته بودند. دو بیمار به دلیل ترفاین غیرعمدی یک قطعه از دو قطعه CLAU کلاسیک که قبلا با موفقیت پیوند شده بودند، دچار عارضه شدند (در زمان پیوند نفوذی قرنیه). آخرین بیمار به علت شل بودن بخیه ها و برداشته شدن پیش از موعد آن ها دچار از دست رفتن بافت یک قطعه CLAU شد. ترمیم اپی تلیوم قرنیه در همه آن ها ارزیابی گردید.
    یافته ها
    همه بیماران مبتلا به نقص دایم اپی تلیوم قرنیه مقاوم به درمان های نگاه دارنده بودند. جهت بازسازی اپی تلیوم در مواردی که یک قطعه از CLAU استفاده شده بود، بعدا دو قطعه کلاسیک CLAU به کار برده شد. در موارد با ترفاین غیرعمدی یک قطعه، علاوه بر درمان های جراحی و حمایتی، سوراخ شدن قرنیه اتفاق افتاد که کراتوپلاستی تکتونیک برای هر دو بیمار انجام شد. نقص دایم اپی تلیوم روی هر دو گرفت ایجاد شد که ترمیم آن ها با نورگ زایی قرنیه در یک چشم و با پیوند غشای مخاطی در چشم دیگر انجام پذیرفت. در بیمار آخر که لنتیکول گم شده بود، پیوند سلول های لیمبال کشت شده جهت ترمیم نقص اپی تلیال صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    پیوند یک قطعه از بافت لیمبال (60 درجه) با جراحی بافت ملتحمه ای لیمبال اتوگرفت برای بهبود بینایی و آناتومیکی در چشم با نقص کامل سلول های بنیادی یک طرفه کافی نمی باشد.
  • عبدالله فرزانه، فرید کریمیان*، محمد آقازاده امیری، سیدمهدی طباطبایی صفحه 329
    هدف
    بررسی اثرات جراحی اگزایمر سطحی قرنیه بر ابیراهی های مرتبه بالا و ارزیابی ایمنی و اثربخشی آن در بیماران دوربین و دوربین آستیگمات.
    روش پژوهش: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 58 چشم از 31 بیمار (27 بیمار دو چشم و 4 بیمار یک چشم) با میانگین معادل کروی آشکار 19/ 1 ±09/ 2+ دیوپتر (دامنه 75/ 0 تا 00/ 5 دیوپتر) و میانگین آستیگماتیسم 11 /1±00/ 1 دیوپتر (دامنه 00 /0 تا 00/ 3 دیوپتر) جهت اصلاح دوربینی با یا بدون آستیگماتیسم با دستگاه Technolas 217P تحت عمل جراحی لیزر اگزایمر سطحی قرنیه بر اساس جبهه موج مورد بررسی قرار گرفتند. حدت بینایی اصلاح نشده، بهترین حدت بینایی اصلاح شده، عیب انکساری سابجکتیو، ابیراهی های مرتبه بالای کما، ترفویل، ابیراهی کروی، آستیگماتیسم ثانویه، کوادرافویل و پنتافویل قبل و 6 ماه پس از عمل جراحی با مردمک 6 میلی متری و با استفاده از ابرومتر Zywave II اندازه گیری شدند. میانگین ابیراهی های مرتبه بالا جهت بررسی تاثیر عمل جراحی بر کیفیت اپتیکی چشم مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین ابیراهی ترفویل قبل و پس از عمل جراحی اختلاف معنی داری نشان نداد (P=0.097). اختلاف میانگین ابیراهی های کما، آستیگماتیسم ثانویه، کروی و پنتافویل قبل و پس از عمل جراحی معنی دار بود (P<0.05). مقدار ابیراهی کروی بعد از عمل افزایش یافته و مقادیر منفی تر (علامت مخالف) پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    عمل جراحی لیزر اگزایمر سطحی قرنیه بر اساس جبهه موج در افراد دوربین باعث افزایش ابیراهی های کما، آستیگماتیسم ثانویه، ابیراهی کروی، کوادرافویل، پنتافویل و کل ابیراهی های مرتبه بالا شد. کل ابیراهی های مرتبه بالا بعد از عمل جراحی به میزان 74/1 برابر افزایش یافت.
  • محمدعلی جوادی، سپهر فیضی، حسن قاسمی*، پرویز ملکی فر، فاطمه جوادی صفحه 337
    هدف
    بررسی تاثیر متغیرهای وابسته به فرد دهنده و بانک چشم بر روی کیفیت بافت پیوندی و پیش آگهی بالینی پس از پیوند قرنیه نافذ در بیماران مبتلا به قوزقرنیه.
    روش پژوهش: در این مطالعه گذشته نگر، 252 چشم مبتلا به قوزقرنیه که تحت جراحی پیوند قرنیه نافذ (Penetrating Keratoplasty; PK) قرار گرفته بودند، بررسی شدند. اطلاعات فرد دهنده شامل سن، جنس، علت مرگ، مدت زمان بین مرگ تا نگه داری بافت، مدت زمان بین نگه داری تا زمان جراحی، وضعیت اپی تلیوم، استروما، تعداد و شکل ساختار سلول های اندوتلیال و کیفیت قرنیه پیوندی ثبت شد. نتایج پس از جراحی شامل میزان حدت بینایی، عیب انکساری، عوارض مربوط به اپی تلیوم، عوارض مربوط به بخیه، واکنش رد پیوند و شفافیت قرنیه پیوند شده بود. از تحلیل آماری چند متغیره برای بررسی ارتباط بین متغیرهای وابسته به فرد دهنده و مشخصات بانک چشم با کیفیت قرنیه پیوندی و نتایج بعد از جراحی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی افراد دهنده و گیرنده پیوند به ترتیب 10±7/ 29 سال و 8/8±2/ 26 سال و میانگین مدت زمان پی گیری 5 /38±7/ 66 ماه بود. مدت زمان بین مرگ تا نگه داری به طور معناداری با وجود نقص در اپی تلیوم قرنیه پیوندی (005/ 0= P) و ادم استروما (P<0.001) ارتباط داشت. سن دهنده به طور معناداری تعداد سلول های اندوتلیالی (P=0.002)، مساحت متوسط سلولی (P=0.04) و شش ضلعی بودن سلول ها (P=0.01) را تحت تاثیر قرار داد. وجود نقایص اپی تلیالی روز اول پس از جراحی، ارتباط معناداری با زمان بین مرگ تا نگه داری بافت داشت (P=0.01). نقص اپی تلیالی پیوند به طور معناداری با ادم استرومای قرنیه پیوندی در روز اول پس از جراحی ارتباط داشت (P=0.001). نتایج بینایی و انکساری پس از جراحی، عوارض و بقای پیوند با هیچ یک از متغیرهای وابسته به فرد دهنده و یا بانک چشم مرتبط نبود.
    نتیجه گیری
    متغیرهای وابسته به فرد دهنده و بانک چشم بر روی کیفیت قرنیه دهنده و سیر زودرس پس از جراحی تاثیرگذارند ولی این اثرات بر روی نتایج بالینی، عوارض و بقای پیوند معنادار نمی باشند.
  • عباس باقری*، مریم آل طه، فاطمه رودنشین، بهاره خیری صفحه 345
    هدف
    بررسی میزان بروز رفلکس اکولوکاردیاک در بیماران هنگام جراحی استرابیسم و عوامل موثر بر آن، طی سال های 1390 تا 1392.
    روش پژوهش: طی مدت دو سال تمامی بیماران مبتلا به استرابیسم که کاندید جراحی بودند، پس از اخذ رضایت از بیمار یا والدین بیمار وارد مطالعه شدند. قبل از شروع جراحی، علایم حیاتی پایه ثبت شد و در شرایطی که عمق بیهوشی با دستگاه BIS) Bispectral Index) تحت کنترل بود ضربان قلب قبل از گرفتن هر عضله و پس از آن، کنترل و ثبت گردید. کاهش ضربان قلب بیش از 15 درصد، برادیکاردی در نظر گرفته شد. پس از بی هوشی، بیماران مورد پایش علایم حیاتی به ویژه ضربان قلب و نبض قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این پژوهش 76 بیمار شامل 39 مرد (3 /51 درصد) و 37 زن (7/ 48 درصد) با میانگین سنی 12±15 (55-2) سال مورد مطالعه قرار گرفتند. متوسط تعداد ضربان قلب قبل از گرفتن عضله موردنظر 25±94 (152-44) پالس در دقیقه و پس از پایان جراحی بر روی عضله مربوطه و ترمیم ملتحمه روی آن 26±77 (152-30) پالس در دقیقه بود (P<0.001). از 76 بیمار جراحی شده در مجموع 65 نفر (5/ 85 درصد) از بیماران دچار برادیکاردی شدند. از مجموع 173 عضله که تحت عمل جراحی قرار گرفتند، در زمان جراحی 84 عضله (6/ 48 درصد) برادیکاردی ایجاد شده بود. احتمال بروز پدیده (OCR (Ocullocardiac Refex در زمان جراحی استرابیسم بر روی عضلات سیکلوورتیکال بیش تر از ترکیب عضلات افقی بود (p=0/02) و در گروه عضلات افقی، احتمال بروز برادیکاردی در کسانی که ضربان قلب پایه بالاتر از 61 داشتند، بیش تر بود (p=.008).
    نتیجه گیری
    احتمال بروز برادیکاردی قابل توجه در زمان جراحی استرابیسم در همه افراد به ویژه در سنین پایین، بالا است بنابراین عوارض قلبی- عروقی، باید در تمام موارد جراحی استرابیسم مورد توجه ویژه قرار گیرند.
  • مهدی توکلی*، مینو محمدی، مهدی یاسری، عباس باقری صفحه 353
    هدف
    بررسی ویژگی های جمعیت شناسی و چشمی، علل، انواع و نتایج جراحی استرابیسم های حسی و عوامل موثر بر نوع انحراف و نتایج درمان.
    روش پژوهش: در این مطالعه توصیفی، 177 بیمار مبتلا به استرابیسم که انحراف چشمی آن ها ثانویه به اختلال دید ایجاد شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات جمعیت شناسی، حدت بینایی، عیب انکساری، علت کاهش دید، سن شیوع کاهش دید و سن شروع انحراف، نوع و میزان انحراف، نوع جراحی و نتایج جراحی بعد از دو ماه و در پایان دوره پی گیری از پرونده بیماران استخراج و ارتباط عوامل چشمی با نوع انحراف و نتایج جراحی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، میانگین سنی 177 بیمار دچار استرابیسم حسی 4/ 11±4/ 24 سال بود و 110 نفر (2/ 62 درصد) از آنان، مرد بودند. صد و هفده (1/ 66 درصد) بیمار اگزوتروپی و 60 (9/ 33 درصد) بیمار به ازوتروپی مبتلا بودند (P=0.035). میانگین شروع کاهش دید در گروه ازوتروپی 2 /7±8/ 5 سال و در گروه اگزوتروپی 7 /9±1/ 11 سال (P=0.001) بود. علت عمده کاهش دید در بیماران ازوتروپی، علل مادرزادی (75 درصد) و در بیماران اگزوتروپی، علل اکتسابی (65 درصد) بود (P<0.001). شایع ترین علل مادرزادی، آنیزومتروپی و آب مروارید و شایع ترین علت اکتسابی، ضربه بود. عیب انکساری چشم سالم در بیماران ازوتروپی در 3/ 53 درصد، دوربینی و در گروه اگزوتروپی، 1/ 55 درصد نزدیک بینی بود (P=0.01). میانگین طول قدامی خلفی چشم سالم در گروه ازوتروپی 24/ 1±18 /22 میلی متر و در گروه اگزوتروپی77 /1±15/ 23 میلی متر بود (P=0.001). متوسط دوره پی گیری بعد از عمل، 30 ماه بود. در آخرین معاینه، 69 درصد از بیماران اورتوفوریک بودند و بیش اصلاحی و کم اصلاحی بیش از 20 پریسم دیوپتر در 6/ 4 درصد از بیماران دیده شد. در آخرین معاینه، نتایج موفقیت آمیز در گروهی که انحراف قبل از عمل کم تر (P=0.003) و حدت دید بهتر داشتند (P=0.026)، بیش تر بود.
    نتیجه گیری
    شایع ترین نوع استرابیسم حسی اگزوتروپی و شایع ترین علت آن، علل اکتسابی شامل ضربه به چشم بود. در بیماران اگزوتروپی عیب انکساری چشم سالم اغلب نزدیک بینی و میانگین قدامی خلفی چشم سالم بیش از گروه ازوتروپی بود. نتایج جراحی استرابیسم حسی به طور معمول موفقیت آمیز و یا با حداقل کم اصلاحی و باثبات بود. انحراف قبل از عمل و میزان دید چشم منحرف دو عامل تاثیرگذار در نتیجه نهایی عمل بودند.
  • دیما عندلیب، رضا نبیی*، شیوا فرج پور ملکی، رامین فرج پور ملکی صفحه 363
    هدف
    بررسی ماهیت انسداد در موارد شست وشوی مشکل بعد از میل زدن در انسداد مادرزادی مجرای اشکی- بینی.
    روش پژوهش: در این مطالعه مداخله ای آینده نگر، ماهیت انسداد درکلیه کودکان در رده سنی 23-12 ماه که با شکایت اشک ریزش و ترشحات چرکی از بدو تولد به درمانگاه بیمارستان نیکوکاری مراجعه نموده بودند و انسداد مادرزادی مجرای اشکی برای آن ها مسجل شده بود مورد بررسی قرار گرفت. این بیماران، شستشوی مشکل بعد از میل زدن داشتند و تحت لوله گذاری تک مجرایی قرار گرفتند. پس از آن انسداد توسط جراح به دو گروه انسداد ساده و انسداد پیچیده طبقه بندی شد.
    یافته ها
    لوله گذاری مجرای اشکی-بینی در 75 چشم از 68 بیمار با انسداد مجرای اشکی- بینی صورت گرفت. میانگین سنی بیماران، 1/ 3±92/ 15 (23-12) ماه بود. در 38 چشم از 75 چشم (7/ 50 درصد) انسداد آسان و در 37 چشم از 75 چشم (3 /49 درصد) انسداد پیچیده بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (P=0/98).
    نتیجه گیری
    ماهیت انسداد، عامل موثری در شست وشوی مشکل بعد از میل زدن نمی باشد.
  • مرتضی انتظاری، مصطفی اسداللهی، محمدحسن سیفی، رضا هداوند، ناهید بلادی مقدم* صفحه 367
    هدف
    بررسی میزان ضخامت رشته های عصبی شبکیه (Retinal Nerve Fiber Layer (RNFL در بیماران مبتلا به بیماری (Multiple Sclerosis (MS به وسیله (Optical Coherence Tomography (OCT و مقایسه آن با افراد طبیعی و تعیین ارتباط آن با مدت زمان ابتلا به بیماری.
    روش پژوهش: پنجاه و نه بیمار از مبتلایان به بیماری MS مراجعه کننده به درمانگاه های تخصصی مغز و اعصاب بیمارستان امام حسین (ع) که در مرحله تثبیت شده بیماری بودند، انتخاب شدند. از این تعداد 35 نفر سابقه حداقل یک نوبت نوریت اپتیک (Optic Neuritis (ON را داشتند و 24 نفر باقی مانده فاقد سابقه ای از ON بودند. سی نفر از مراجعه کنندگان به درمانگاه های بیمارستان امام حسین (ع) که شرح حالی از بیماری چشمی و یا مغزی را نداشتند به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. جهت اندازه گیری ضخامت RNFL، OCT از نوع Stratus Spectral Domain استفاده شد.
    یافته ها
    RNFL در بیماران با سابقه ON به طور قابل ملاحظه ای نازک تر از بیماران بدون سابقه ON بود. (میانگین به ترتیبμm 86.6±11.81 و μm 95.04±11.29، P<0.001). ضخامت RNFL در بیماران مبتلا به MS شامل افراد با و بدون سابقه ON به طور معناداری کم تر از افراد طبیعی بود. (میانگین μm 105.83±8.32 برای گروه شاهد، P<0.001) در بیمارانی که سابقه ابتلای ON را تنها در یک چشم خود داشتند ضخامت RNFL در چشم درگیر کم تر از چشم غیردرگیر بود. (میانگین به ترتیب μm 81.52±12.31 و μm93.83±10.46، P<0.001). ضخامت RNFL در افراد با سابقه بیماری بیش تر از یک سال به طور معناداری کم تر از بیماران با سابقه بیماری کم تر از یک سال بود P>0.05). RNFL) در چهار موضع و نیز میانگین ضخامت موضع در چشم مبتلایان به MS پیش رونده کم تر از افراد مبتلا به RRMS بود ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. (میانگین به ترتیب 86.2±13.38 و 89.79±12.46، P<0.09).
    نتیجه گیری
    بررسی ضخامت لایه رشته های عصبی شبکیه در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز، معیاری کمی (Quantitative) از میزان از دست رفتن آکسون در سیستم اعصاب مرکزی و پیشرفت بیماری و ناتوانی حاصل از آن به دست می دهد.
  • مژگان رضایی کنوی*، مجید قلعه نویی، طاهره چمنی، محمدعلی جوادی، نرگس فضیلی صفحه 374
    هدف
    مقایسه شاخص های کیفی و کمی قرنیه های نگه داری شده برای مدت زمان کوتاه در محیط های Optisol-GS و (CEBI (Central Eye Bank of Iran.
    روش پژوهش: قرنیه های اهدایی پس از آزمایش های اولیه با اسلیت لمپ از نظر ادم استروما، چین خوردگی لایه دسمه و کیفیت قرنیه، به طور تصادفی در محیط های Optisol-GS و CEBI قرار گرفته و پس از 24 ساعت نگه داری در دمای 4 درجه سانتی گراد با اسلیت لمپ و میکروسکوپ اسپکولار ارزیابی شدند. به علاوه معیارهای کیفی قرنیه ها در هر محیط قبل و پس از نگه داری در آن محیط مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، 396 قرنیه از 196 اهدا کننده با محدوده سنی 3/ 14±7/ 35 سال بررسی شدند. 194 قرنیه در محیط Optisol-GS و 202 قرنیه در محیط CEBI. تفاوت معناداری بین دو محیط Optisol-GS و CEBI از نظر تراکم سلول های اندوتلیوم، میانگین مساحت سلولی، پلی مگاتیزم، درصد سلول های شش ضلعی و واکوئله شدن سلول های اندوتلیال وجود نداشت. کیفیت اندوتلیوم قرنیه، چین خوردگی لایه دسمه و ادم استرومای قرنیه جدا شده از گلوب چشم، بعد از نگه داری در محیط های مذکور به طور معناداری بهبود یافت (P=0/007).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که محیط CEBI تفاوتی با Optisol-GS در نگه داری کوتاه مدت قرنیه های اهدایی نداشته و می تواند به عنوان جایگزین Optisol-GS در بانک های چشمی که زمان بین نگه داری قرنیه تا پیوند کوتاه است، استفاده شود. برای نشان دادن قابلیت محیط CEBI برای نگه داری 1 یا 2 هفته ای قرنیه نیاز به انجام مطالعه دیگری است.
  • مقاله مروری
  • رامین نوری نیا، مسعود سهیلیان، پرویز ملکی فر* صفحه 380
    ادم ماکولا به دنبال رتینوپاتی دیابتی، از عوارض چشمی مرتبط با دیابت بوده و از علل کاهش دید در گروه های سنی جوان و میانسال در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. بیماران دیابتی به ویژه مبتلایان به رتینوپاتی دیابتی، در معرض خطر عوارض چشمی بوده و با تشخیص زودرس و درمان به موقع دیابت می توان از افت بینایی جلوگیری و یا آن را به تاخیر انداخت. درمان سیستمیک دیابت از طریق کنترل هم زمان قند خون، فشارخون و هیپرلیپیدمی، موثرترین روش برای جلوگیری از رتینوپاتی دیابتی و پیش رفت آن است. درمان رتینوپاتی دیابتی و پیشگیری از عوارض آن نیازمند مداخله های دارویی و جراحی شامل فتوکواگولاسیون، ویترکتومی و تزریق دارویی داخل زجاجیه برای حفظ دید می باشد. شایع ترین درمان ادم ماکولای دیابتی داروهای آنتیVEGF (داروهای ضد رشد اندوتلیوم عروقی) می باشند. چندین موضوع بحث انگیز مطرح شده است که شامل رژیم درمانی ایده آل، طول درمان، درمان ترکیبی و بی ضرر بودن درازمدت بوده و نیازمند بررسی های بیش تر می باشد. در این مقاله مروری، تمامی روش های درمانی برای ادم ماکولای دیابتی، فارماکوکینتیک، تاثیر، بی ضرر بودن، مقدار مصرف و تعداد دفعات تکرار داروهای تجویز شده برای داخل زجاجیه و هم چنین تاثیر ایسکمی ماکولا، ضخامت اولیه ماکولا و الگوهای OCT ادم ماکولای دیابتی بر روی سرانجام نهایی درمان مورد بررسی قرار گرفته است. تقریبا در تمام مطالعات انتشار یافته نشان داده شده که استفاده از داروهای آنتی VEGF برای درمان ادم ماکولای دیابتی جدید و مقاوم در کوتاه مدت یا درازمدت تا دو سال مفید می باشد.
    روش های مختلفی برای درمان ادم ماکولای دیابتی وجود دارد. در این مقاله تقریبا همه موارد درمانی برای ادم ماکولای دیابتی و تاثیر و عوارض جانبی آن ها را بررسی می شوند.
  • گزارش مورد
  • عزت صمدی پور*، علی قاسمی آریان صفحه 397
    هدف
    گزارش آسیب قرنیه توسط شاخک های سوسک سرگین غلتان که منجر به آب مروارید شده است.
    گزارش مورد: آقایی 28 ساله ساکن روستای چاه ستاره از توابع سبزوار حین رانندگی با موتورسیکلت در اثر برخورد با سوسک سرگین غلتان دچار آسیب چشم راست شد. در معاینه با اسلیت لمپ، خون ریزی اتاق قدامی (هایفما) در حد 50 درصد و پارگی در مرکز قرنیه، شش سوراخ شدگی به اندازه 1/0 میلی متر با فاصله یک میلی متر از یکدیگر در خط افقی و پارگی در اسفنکتر مردمکی و کپسول قدامی عدسی وجود داشت. پارگی قرنیه بعد از 24 ساعت بدون ترمیم بهبود یافت. بیمار پس از یک هفته، به علت افزایش فشار داخل چشمی (30 میلی متر جیوه) و وجود مواد تشکیل دهنده عدسی در اتاق قدامی به مقدار زیاد، مورد عمل آب مروارید به روش فیکو همراه با گذاشتن لنز قابل تاشدن (فولدبل) قرار گرفت. یک هفته پس از عمل جراحی، دید بیمار بدون اصلاح در حد 7/ 0-6/ 0 بود.
    نتیجه گیری
    برای کاهش احتمال بروز آسیب های مشابه در زمان استفاده از وسایل نقلیه موتوری، توصیه می شود همواره کلاه ایمنی استفاده گردد.
  • مهدی توکلی*، مهناز مصلایی، پرویز ملکی فر، سعید کریمی، محمدعلی جوادی صفحه 401
    هدف
    گزارش یک مورد نادر ملانوم بدخیم پلک چشم با تظاهر به صورت شالازیون.
    گزارش مورد: خانم 36 ساله ای با یک توده در پلک بالای چشم چپ که به صورت شالازیون تظاهر یافته و در مرکز دیگری دو بار جراحی شده بود، به مرکز ما ارجاع شد. پس از برداشتن کامل توده و تایید ملانوم بدخیم، برای وی جراحی بازسازی پلک صورت گرفت. هدف از ارایه این مقاله تاکید بر اهمیت بررسی پاتولوژیک ضایعات مشکوک و شالازیون های غیرطبیعی و عودکننده است که می تواند تظاهری از بیماری های وخیم باشد.
    نتیجه گیری
    ملانوم پلک یک ضایعه نادر است که می تواند به صورت های مختلفی بروز کند و در برخورد با هر ضایعه مشکوک مانند شالازیون های عودکننده و ضایعات رنگدانه دار دیگر باید این احتمال را در نظر داشت و بررسی آسیب شناسی در این موارد الزامی است.
  • مقالات ترجمه شده
  • مجید شمس، محمدعلی جوادی صفحه 406
  • پرویز ملکی فر، محمدحسین دهقان صفحه 414
|
  • Sadoughi Mm , Baradaran Rafii Ar*, Akbari M., Shirzadeh E., Shams M Page 323
    Purpose
    To evaluate the results of one 60-degree block conjunctival limbal autograft (CLAU) surgery in patients with unilateral total limbal stem cell deficiency (LSCD).
    Methods
    Five eyes of 5 patients were included. All patients had a history of chronic total unilateral LSCD due to a chemical injury. Two patients underwent one 60-degree block CLAU with amniotic membrane transplantation, two patients had been complicated by inadvertent trephination of one block of a previous successful two-block CLAU at the time of subsequent corneal transplantation, and the last patient had been complicated by one CLAU segment loss due to loose sutures and premature suture removal. The main outcome of the study was corneal epithelial healing.
    Results
    All patients developed persistent epithelial defect unresponsive to the conservative medical management. To restore epithelial integrity in cases with one-block CLAU, classic two-block CLAU was performed later. In two cases with inadvertent one segment trephination, corneal perforation occurred despite both conservative and surgical management. Tectonic keratoplasty was performed in these two eyes. These grafts developed persistent epithelial defect, which was covered with large sectoral vascularized corneal pannus in one eye and with mucous membrane grafting in the other eye. In the last patient with lost lenticule, cultivated limbal epithelial transplantation was performed to treat the epithelial defect.
    Conclusion
    One-block (60-degree segment) limbal transplantation during conjunctival limbal autograft surgery is not sufficient for anatomical and visual rehabilitation of an eye with total unilateral LSCD.
    Keywords: Chemical Burn, Conjunctival Limbal Autograft, Limbal Stem Cell Deficiency
  • Farzaneh A., Karimian F.*, Aghazadeh Amiri M., Tabatabaei M Page 329
    Purpose
    To investigate the effects of surface ablation excimer surgery on higher-order aberrations and to assess the safety and efficacy of wavefront-guided surface ablation excimer surgery in patients with hyperopia and hyperopic astigmatism.
    Methods
    In this analytical & descriptive study, wavefront-guided surface ablation excimer surgery was performed in 58 eyes of 31 patients with hyperopia and hyperopic astigmatism. Preoperative mean manifest spherical equivalent refraction was +2.09±1.19 D (range, +0.75 to +5.00 D) and mean refractive astigmatism was 1.00±1.11 D (range, 0.00 to 3.00 D). All patients underwent wavefront-guided surface ablation (Wfg-SA). The outcome measures included preoperative and 6-month postoperative uncorrected visual acuity (UCVA), best-spectacle corrected visual acuity (BSCVA), subjective refraction, and higher-order aberrations (coma, trefoil, spherical aberration, secondary astigmatism, quadrafoil, pentafoil, and total). The higher-order aberrations were measured through 6.00 mm pupils by the Zywave II aberrometer. The mean higher-order aberrations were compared pre- and postoperatively to describe the impact of surgery on the optical quality.
    Results
    There was no significant difference between preoperative and postoperative trefoil (P=0.097). However, the difference in pre- and postoperative coma, secondary astigmatism, quadrafoil, and pentafoil was statistically significant (P<0.05). There was a significant increase in spherical aberration after surgery (P=0.005) which demonstrated a shift toward negative values (opposite sign).
    Conclusion
    Wfg-SA for hyperopia increased the coma, secondary astigmatism, spherical aberration, quadrafoil, pentafoil and total higher order aberrations. There was a 1.74-fold increase in total HOA after hyperopic Wfg-SA which was statistically significant.
    Keywords: Astigmatism, Higher, order aberrations, Hyperopia, Wfg, SA Surgery
  • Javadi Ma, Feizi S., Ghasemi H.*, Malekifar P., Javadi F Page 337
    Purpose
    This study evaluated the effect of donor and eye bank characteristics on graft rating and clinical outcomes after penetrating keratoplasty (PK) in keratoconus-affected patients.
    Methods
    A total of 252 consecutive keratoconic eyes that underwent PK were reviewed in this retrospective interventional case series. Donor data included age and sex, cause of death, death-to-preservation time, preservation-to-surgery time, epithelial and stromal status, endothelial cell density and morphology and graft rating. Postoperative outcomes included visual acuity, refractive error, epithelial problems, suture-related complications, graft rejection, and graft transparency. A multivariate regression analysis assessed correlations between donor and eye bank characteristics and graft quality and postoperative outcomes.
    Results
    Mean recipient and donor ages were 29.7±10.0 and 26.2±8.8 years, respectively. Mean follow-up period was 66.7±38.5 months. Death-to-preservation time was significantly associated with the presence of graft epithelial sloughing (P=0.005) and stromal cloudiness (P<0.001). Donor age significantly influenced endothelial cell density (P=0.02), mean cell area (P=0.04), and hexagonality (P=0.01). The presence of epithelial defects on postoperative day 1 correlated significantly with death-to-preservation time (P=0.004). Graft stromal edema on postoperative day 1 was significantly associated with graft epithelial sloughing (P < 0.001). Postoperative visual and refractive outcomes, complications, and graft survival were not correlated with any donor or eye bank factors.
    Conclusion
    Donor and eye bank variables affected the quality of donor corneas and early postoperative course. However, these effects on clinical outcomes, complications, and graft survival were insignificant.
    Keywords: Keratoconus, Penetrating Keratoplasty, Donor Quality, Postoperative Outcomes, Correlation
  • Bagheri A.*, Aletaha M., Roodneshin F., Kheiri B Page 345
    Purpose
    To evaluate the incidence of the oculo-cardiac reflex (OCR) and its associated risk factors during strabismus surgeries performed at a tertiary referral center between 1390 and 1392.
    Methods
    Over a 2-year period, all strabismus surgery candidates were enrolled in the study after obtaining consent from the patients or their parents. Vital signs were recorded before the initiation of the surgery. While the depth of general anesthesia was controlled using the BIS instrument, the heart rate was recorded before and after muscle grasping. OCR was defined as a reduction of 15% or more in the heart rate caused by pulling extraocular muscle(s). Vital signs, especially heart and pulse rate, were monitored after recovery from anesthesia.
    Results
    Seventy-six patients (51.3% male subjects) with a mean age of 15±12 years (range: 2 to 55 years) were enrolled. The mean heart rate was 49±25 bpm (range: 44-152 bpm) before muscle grasping and 77±26 bpm (range: 30-152 bpm) at the conclusion of the operation (P<0.001). OCR occurred in 65 out of 76 (85.5%) patients and with 84 out of 173 (48.6%) operated muscles. The incidence of OCR was higher before 20 years of age; however, it showed a decreasing trend afterwards. OCR was more common during operation on cyclovertical muscles than horizontal ones (p=.02). Moreover, in surgeries on horizontal rectus muscles, OCR was more common if heart rate was more than 61 before surgery (p=.008). OCR was not significantly correlated with sex, type of disease, type of surgery, frequency of the surgery, and the order of operated extraocular muscles.
    Conclusions
    The majority of patients undergoing strabismus surgery, especially younger subjects, those undergoing operation on the cyclovertical muscles and ones with a higher baseline heart rate, experience OCR during strabismus surgery. Due to the possibility of catastrophic consequences of OCR such as cardiac arrest, this matter deserves special attention.
    Keywords: Anesthesia, Oculo, cardiac Reflex, Strabismus Surgery
  • Tavakoli M.*‚ Mohammadi M., Yaseri M., Bagheri A Page 353
    Purpose
    To evaluate demographic and ocular features, etiologies and outcomes of surgery in patients with sensory strabismus as well as to detect factors influencing the type of deviation and outcomes.
    Methods
    One hundred and seventy-seven patients with strabismus related to low vision included in this interventional case series. Data related to demographic features, visual acuity, refraction, etiologies of low vision, age at the time of visual loss and age of deviation onset, type and amount of deviation, type of surgery and its outcomes after 2 months and at the last follow up visit was collected from the patients’ records. The association between ocular parameters and the direction of deviation and results of surgery was investigated.
    Results
    The mean patient age was 24.4±11.4 years and 110 (62%) patients were male. The mean follow up period was 30 months. One hundred and seventeen (66.1%) patients were exotropic and 60 (33.9%) patients were esotropic (P=0.035). The mean age at the time of visual loss in the esotropic group was lower than that in the exotropic group (5.8±7.2 vs. 11.1±9.7 years, P=0.001). The main causes of visual loss in the esotropic and exotropic patients were congenital and acquired, respectively (P<0.001). The most common congenital etiologies were anisometropia and cataract whereas, the most common acquired cause was trauma. The most common refractive error was hyperopia in the esotropic patients and myopia myopia in the exotropic patients (P=0.01). The mean axial length of the normal fellow eye was significantly shorter in the esotropic patients (22.18±1.24 vs. 23.15±1.77 mm, P=0.001). At the last examination, 69% of patients were orthophoric. Overcorrection and undercorrection more than 20 PD were observed in 4.6% of patients. The success of the surgery correlated significantly with the preoperative amount of deviation (P=0.003) and visual acuity (P=0.026)
    Conclusion
    The most common type of deviation in sensory strabismus is exotropia and its most common cause is ocular trauma. Exotropic patients are predominantly myopic with higher axial lengths in comparison with esotropic patients. Outcomes of surgery in sensory strabismus are acceptable. Preoperative amount of deviation and visual acuity of the deviated eyes were two important factors influencing final outcomes.
    Keywords: Exotropia, Sensory Strabismus, Strabismus Surgery, Visual Loss
  • Andalib D., Nabie R.*, Farajpour Maleki S., Farajpour Maleki R Page 363
    Purpose
    To evaluate the nature of obstruction in difficult irrigation after probing for congenital nasolacrimal duct obstruction (CNLDO).
    Methods
    In a prospective interventional study, the nature of obstruction in 75 eyes of 68 children aged between 12 and 23 months with CNLDO who had difficult irrigation after probing was evaluated. All patients underwent monocanalicular silicone intubation. The nature of obstructions was classified by the surgeon as simple or complex.
    Results
    Monocanalicular silicone intubation was performed in 75 eyes of 68 patients with CNLDO. The mean age of patients was 15.92±3.7 months (range: 12-23 months). Thirty-eight of 75 eyes (50.7%) had a simple obstruction, whereas, 37 of 75 eyes (49.3%) had a complex obstruction. There was no significant difference in incidence of simple or complex obstructions (P=1).
    Conclusion
    The nature of obstruction was not predictive of difficult irrigation after probing.
    Keywords: Congenital Nasolacrimal Duct Obstruction, Difficult Irrigation, Nature of Obstruction
  • Entezari M., Asadollahi M., Seifi Mh, Hadavand R., Beladi Moghadam N.* Page 367
    Purpose
    To compare peripapillary retinal nerve fiber layer (RNFL) thickness among multiple sclerosis (MS) patients with or without a history of optic neuritis (ON) and a healthy control group.
    Methods
    In this retrospective case-control study, 59 MS patients were recruited from a neurology clinic of Imam Hossein hospital. Of which, 36 patients had at least one episode of ON and 23 others had no history of ON. Control group included 30 healthy individuals. Peripapillary RNFL thickness was measured in all cases using Stratus spectral domain optical coherence tomography (OCT).
    Results
    Average RNFL thickness was significantly lower in MS patients with a history of ON compared to MS patients without ON (86.6±11.81 vs. 95.04±11.29 microns, respectively; P<0.001). Both patient groups had lower mean RNFL thickness as compared to the control group (105.83±8.32 microns; P<0.001). The greatest difference was observed in the inferior quadrant followed by the superior quadrant. Patients with unilateral ON demonstrated thinner RNFL (81.52±12.31 microns) in the affected eyes compared to the contralateral unaffected eyes (93.83±10.46 microns, P<0.001). Furthermore, patients with progressive MS had thinner RNFL compared to those with a relapsing remitting course, although the difference was not statistically significant (86.2±13.38 vs. 89.79±12.46 microns, respectively; P>0.05). Patients with the disease lasting between 1 and 5 years had thinner RNFL than those with a duration less than one year (88.87±12.5 vs. 99.07±8.19 microns, respectively; P<0.05). RNFL thickness did not differ in patients with only one ON attack from those with multiple attacks (88.48±12.59 vs. 84.31±10.87 microns, respectively; P>0.05).
    Conclusion
    Measuring RNFL can quantitatively provide an index of axonal damage in MS patients and estimate disease progression and subsequent disabilities.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Optical Coherence Tomography, Optic Neuritis, Retinal Nerve Fiber Layer
  • Rezaei Kanavi M.*, Ghalenoee M., Chamani T., Javadi Ma, Fazili N Page 374
    Purpose
    Optisol-GS is still the most popular cold storage medium used in the United States for short term preservation of donated corneas. CEBI medium is a new cold storage medium made by the Central Eye Bank of Iran for donor cornea storage. This study was conducted to compare the quantitative and qualitative indices of the donated corneas maintained in Optisol-GS versus in the CEBI medium.
    Methods
    In this prospective single-blind study, two corneas from each donor with a minimum of ‘‘an apparent fair cornea rating’’ were preserved in corneal maintenance media; randomly one in Optisol-GS and the other in CEBI. After 24 hours, slit-lamp biomicroscopic and specular microscopic examinations were performed and the qualitative and quantitative indices as well as final cornea rating were compared between the two media. Qualitative indices of the corneas in each medium before and after preservation were also compared.
    Results
    Three hundred and ninety-six corneas from 196 donors with a mean age of 35.7±14.3 years were enrolled: 194 corneas in Optisol-GS and the other 202 in the CEBI. There was no significant difference between the two media in terms of endothelial cell density, mean cell area, polymegathism, polymorphism, and vacuolation of endothelial cells. Corneal endothelial rating, Descemet’s folding, and stromal edema observed in donated whole globes improved significantly after preservation of the excised corneas in both Optisol-GS and CEBI media, with no difference between the two media.
    Conclusion
    The results of this study show that the CEBI storage medium is comparable to Optisol-GS in short-term preservation of excised donated corneas. The CEBI medium can be considered as a suitable substitute for Optisol-GS.
    Keywords: CEBI, Central Eye Bank of Iran, Cornea, Optisol, GS, Specular
  • Noorinia R., Soheilian M., Malekifar P.* Page 380
    Macular edema following diabetic retinopathy is one of the ocular complications associated with diabetes, and it is the leading cause of visual loss in the active young and middle aged population in developed countries. While all patients with diabetes particularly those with diabetic retinopathy are at increased risk of developing eye complications, early detection and timely intervention may prevent or delay loss of visual acuity. Systemic management of diabetes through combined control of blood sugar, hypertension, and hyperlipidemia has remained the most effective method to prevent diabetic retinopathy and its progression. Development of diabetic retinopathy and related complications require, surgical and medical interventions including photocoagulation, vitrectomy, and intravitral drug injection to preserve vision. Considering recently most popular treatment of diabetic macular edema (DME) including intravitreal anti-vascular endothelial growth factor (VEGF) agents, several issues such as ideal regimen, duration of treatment, combination therapy and long -term safety have remained unanswered yet and deserve further investigations. In this review, all the articles that had investigated such treatment modalities for DME as well as pharmacokinetic, efficacy, safety, dose and frequency of intravitreal pharmacologic agents and also the effect of macular ischemia, initial macular thickness and optical coherence tomographic patterns of DME on the final outcomes of treatment with Intravitreal drugs are reviewed. In summary, literature searches reveal that almost all studies that have been published up to now provide some evidence that support the use of intravitreal anti-VEGF agents for treatment of either naïve or persistent DME in short and long term up to two years.
    Keywords: Clinically Significant Diabetic Macular Edema, Diabetic Retinopathy, Intravitreal Steroid, Intravitreal VEGF Inhibitor Agent, Macular Laser Photocoagulation
  • Samadipoor E.*, Ghasemi Arian A Page 397
    Purpose
    To report the development of cataract after corneal damage by Dungle beetle prongs.Case Report: A 28 year-old man, resident of the village Chah Setareh, Sabzevar, presented complaining of trauma to the right eye with the Dangle beetle while motorcycling. Slit lamp examination revealed six corneal perforations, hyphema (50% of anterior chamber) percent, iris sphincter rupture, and rupture of the anterior lens capsule. Corneal perforations measuring 0.1 mm each were arranged horizontally with a distance of 1 millimeter from each other. Corneal perforations self-sealed after 24 hours. One week later, lens materials were evident in the anterior chamber and intraocular pressure increased to 30 mm Hg. The patient underwent phacoemulsification with foldable posterior chamber intraocular lens implantation. One week after cataract surgery, corrected visual acuity was 0.7.
    Conclusion
    It is prudent to use a helmet while motorcycling to reduce ocular injuries.
    Keywords: Cataract, Dung Beetles, Eye Injury, Eye Protection, Motor Vehicle
  • Tavakoli M.*, Mosallai M., Malekifar P., Karimi S., Javadi Ma Page 401
    Purpose
    To report a rare malignant melanoma with chalazion-like presentation. Case Report: A 36-year old woman with a chalazion-like mass in the left upper lid, having been resected twice, was referred to our center for the management of recurrence. The total resection of the suspicious area was done. Histopathologic examination confirmed the diagnosis of malignant melanoma. The appropriate reconstructive surgery was performed. This case report highlights that the pathologic examination is necessary for any suspicious or recurrent chalazion-like lesions.
    Conclusion
    Malignant melanoma is a rare lesion which may present with various types. This impression should be kept in mind in approach to any suspicious lesion including recurrent chalasia and other pigmented lesions and pathologic evaluation is necessary in such cases
    Keywords: Eyelid Lesion, Eyelid Reconstruction, Melanoma