فهرست مطالب

Holistic Nursing and Midwifery - Volume:25 Issue: 3, 2015

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:25 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم بابایی *، ریحانه فداکار سوقه، فرزانه شیخ الاسلامی، احسان کاظم نژاد صفحات 1-8
    مقدمه
    عزت نفس یکی از نیازهای حیاتی بشر است و اغلب متخصصان آن را به عنوان عامل اصلی سازگاری اجتماعی – عاطفی در نظر می گیرند. کاهش عزت نفس در دانش آموزان سبب افت تحصیلی، احساس تنهایی، سوء استفاده از مواد، دوری از واقعیت و رفتارهای خود تخریبی می شود.
    هدف
    این تحقیق با هدف تعیین میزان عزت نفس و عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان دبیرستانهای شهر رشت انجام شده است.
    روش کار
    در این بررسی مقطعی از نوع توصیفی – تحلیلی تعداد 419 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شهر رشت به روش تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. روش جمع آوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش بود. بخش اول شامل پرسشنامه استاندارد بررسی عزت نفس کوپر اسمیت (Cooper Smith Self-steem Inventory) بود که 4 حیطه (عمومی، تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی) را مورد بررسی قرار می داد و بخش دوم شامل پرسشنامه محقق ساخته عوامل مرتبط با عزت نفس نوجوانان شامل دو قسمت عوامل فردی و خانوادگی (سن، جنس، قد، وزن، رتبه تولد، پایه تحصیلی، رشته تحصیلی، معدل سال قبل، انجام فرایض دینی، ابتلا به بیماری جسمی وروحی، وجود مشکلات ظاهری آشکار، تعداد افراد خانواده، تحصیلات، شغل و سن پدر و مادر، متوسط در آمد ماهانه خانواده و محل و شرایط زندگی) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمونهای کروسکال والیس و من ویتنی یو استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان دهنده آن بود که فقط 8/37 درصد از واحد های مورد پژوهش دارای عزت نفس مطلوب بودند. همچنین بین عزت نفس و جنس(04/0p<)، مقید بودن به فرایض دینی (0001/0p=) و میزان در آمد ماهیانه خانواده (006/0p<) ارتباط آماری معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آن که اکثریت واحد ها فاقد عزت نفس مطلوب بودند، توجه بیشتر مربیان و والدین به رشد عزت نفس نوجوانان ضروری به نظر می رسد.
  • سید رضابرزو، فاطمه فرقدانی، خدایار عشوندی *، محمود غلیاف، حسین محجوب صفحات 9-16
    مقدمه
    سرد کردن محلول همودیالیزیک فاکتور مهم در حفظ ثبات قلبی- عروقی در بیماران همودیالیزی می باشد.
    هدف
    این تحقیق به منظور تعیین تاثیر دمای محلول دیالیز بر علائم حیاتی، راحتی و کفایت دیالیز در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 30 بیمار همودیالیزی بستری در بخش همو دیالیز یکی از بیمارستان های همدان انجام گرفت بیمارانی که دارای معیار های پژوهش بودند بصورت نمونه گیری آسان انتخاب شدند و سپس در طی سه مرحله مداخله انجام گردید. در مرحله اول بیماران طی سه جلسه با دمای Co37 و در مرحله دوم و سوم نیز هر کدام طی سه جلسه به ترتیب با دمای Co36 و Co35 تحت همودیالیز قرار گرفتند. فشارخون و نبض بیماران قبل و بعد از دیالیز و در ساعات اول، دوم و سوم حین دیالیز کنترل شد. ولی دمای بدن بیماران قبل و بعد از هر جلسه کنترل گردید. در جلسه سوم، نمونه خون بیماران قبل و بعد از دیالیز جهت ارزیابی کفایت دیالیز جمع آوری شد. در انتهای همان جلسه بیماران از نظر راحتی نیز با معیار دیداری راحتی ارزیابی شدند.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش Repeated measurement، آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. P کمتر از 05/0 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد که هر چند فشار خون سیستولیک بیماران با کاهش دما کمی افزایش می یافت ولی این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. نبض بیماران با کاهش دما کاهش معنی داری پیدا کرده بود. بیماران در دمای پایین تر احساس راحتی بیشتری می کردند و فقط 7/6 درصد از بیماران دمای Co37 را ترجیح می دادند، برای 20 درصد از بیماران، نوع دمای محلول تفاوتی نداشت. در حالی که بقیه بیماران محلول سرد را ترجیح می دادند. کفایت دیالیز بیماران نیز در دمای Co35 نسبت به دمای Co36 و Co37 افزایش معنی داری را نشان دادP<0/001)).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش اگر چه ممکن است کاهش دمای محلول همودیالیز برای همه بیماران سودمند نباشد ولی با توجه به مزایایی که دارد پیشنهاد می گردد با توجه به شرایط و میزان راحتی بیمار از محلول هایی با درجه حرارت پایین نیز در دیالیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: محلول های دیالیز، علایم حیاتی، دیالیز کلیوی، بیماران بستری
  • داوود پورمرزی *، مریم رازی صفحات 17-26
    مقدمه
    واکسیناسیون بر علیه هاری بعد از وقوع حیوان گزیدگی مهمترین راه برای پیشگیری از وقوع هاری است. تاخیر برای دریافت واکسن ضد هاری خطر ابتلا به هاری بعد از وقوع حیوان گزیدگی را افزایش می دهد.
    هدف
    هدف از این پژوهش تعیین میزان وقوع تاخیر در مراجعه برای دریافت واکسن ضد هاری بعد از وقوع سگ گزیدگی و عوامل مرتبط با آن در استان گیلان می باشد.
    روش کار
    در یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی در فاصله زمانی اول تیر ماه سال 1390 تا 31 خرداد ماه 1391، همه موارد سگ گزیدگی با سن حداقل 16 سال که در محدوده جغرافیایی استان گیلان دچار سگ گزیدگی شده بودند و برای دریافت واکسن ضد هاری به مراکز پیشگیری از هاری در استان گیلان مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمونهای آماری مجذور کای، تی مستقل و رگرسیون لجستیک انجام شد.
    نتایج
    در طی انجام مطالعه تعداد1604 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. از بین افراد مورد بررسی 8/13 درصد با تاخیر 24 ساعت و بیشتر و 5/5% با تاخیر 48 ساعت و بیشتر برای دریافت واکسن ضد هاری مراجعه کرده بودند. داشتن جراحت سطحی (16/2: OR، 48/3-34/1: CI)، وقوع حادثه در روستا (69/1: OR، 72/2-05/1: CI) و مطلع نبودن از لزوم واکسیناسیون ضد هاری بعد از وقوع سگ گزیدگی (45/1: OR، 97/1-07/1: CI) به طور معنی داری باعث می شوند که افراد با تاخیر 24 ساعت یا بیشتر برای دریافت واکسن ضد هاری بعد از وقوع سگ گزیدگی به مراکز واکسیناسیون ضد هاری مراجعه نمایند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه لازم است برنامه های آموزشی برای اطلاع رسانی در زمینه بیماری هاری و همچنین لزوم واکسیناسیون ضد هاری بعد از وقوع سگ گزیدگی تدوین و اجرا گردد تا بتوان از میزان تاخیر برای دریافت واکسن ضد هاری کاست.
    کلیدواژگان: واکسن هاری، هاری، واکسیناسیون
  • فرشاد جباری، مریم اوشک سرایی *، محمدرضا آزاده دل، فردین مهرابیان صفحات 27-33
    مقدمه
    ارائه مطلوب و با کیفیت مراقبت های پرستاری برای بیماران که اعضای جامعه هستند، ایمنی بیمار را به موضوعی بسیار مهم در حوزه بهبود کیفت خدمات درمانی کشور تبدیل کرده است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین فرهنگ ایمنی بیمار و رفتار حرفه ای پرستاران در چارچوب اجرای حاکمیت بالینی در مراکز آموزشی درمانی شهر رشت انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است که جامعه آماری آن را پرستاران مراکز آموزشی درمانی شهر رشت تشکیل می دادند که از میان آنها 322 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار گرد اوری داده ها پرسشنامه های رفتار حرفه ای پرستاران بر گرفته از ابزار و یک فیلد (Wakefield) و پرسشنامه اژانس تحقیقات و کیفیت مراقبت های بهداشتی برای بررسی فرهنگ ایمنی بیمار بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ازمون آماری همبستگی پیرسون انجام گردید.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که از دیدگاه پاسخ دهندگان رفتار حرفه ای پرستاران و فرهنگ ایمنی بیمار در مراکز آموزشی درمانی در شهر رشت در سطح متوسط قرار دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین رفتار حرفه ای پرستاران و فرهنگ ایمنی بیمار رابطه معنی دار و مستقیم (P<0.01، r=0.6) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    هر چه میزان رفتار حرفه ای پرستاران افزایش یابد فرهنگ ایمنی بیمار بهبود خواهد یافت. به نظر می رسد با یک برنامه توانمند ساز بتوان جوی در مجموعه کاری به وجود آورد که افراد در رفتار کاری و حرفه ای مسئولیت بیشتر احساس نمایند و فرهنگ ایمنی بیمار و امنیت بیماران افزایش یابد.
    کلیدواژگان: کادر پرستاری، بیمارستان، ایمنی بیمار، حاکمیت بالینی
  • لیلا روحی بلسی، عزت پاریاد *، احسان کاظم نژاد لیلی، شهناز بوراکی، علی محمد صادقی میبدی، نصیر نصیری شیخانی صفحات 34-45
    مقدمه
    بیماری عروق کرونر یکی از شایع ترین اشکال بیماری قلبی و عروقی می باشد. با توجه به شیوع بالای بیماری عروق کرونر، جراحی پیوند عروق کرونر روش مورد استفاده رایج جهت درمان آن است. برخلاف باور بسیاری از بیماران، این روش دارای خاصیت تسکینی و نه درمانی می باشد. با توجه به این نکات بدیهی است که پیروی از دستورات درمانی و مراقبتی پس از جراحی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. عوامل متعددی میتوانند پیروی از دستورات درمانی و مراقبتی را تحت تاثیر قرار دهند.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین وضعیت پیروی از دستورات مراقبتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی، 217 بیمار مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی دکتر حشمت رشت که حداقل 6 ماه از زمان جراحی آنها گذشته بود، به شیوه نمونه گیری تصادفی سیستماتیک، از طریق مصاحبه تلفنی و با استفاده از پرسشنامه های پیروی از دستورات مراقبتی و درک از بیماری مورد پرسش قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده هاز از آزمون کای دو و فیشر استفاده شد و جهت تعیین عوامل مرتبط با وضعیت پیروی از دستورات مراقبتی از رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که در اکثر واحدهای مورد پژوهش وضعیت پیروی از دستورات مراقبتی در مورد اجتناب از استعمال سیگار (88%) و انجام فعالیت جسمانی (8/60%) مطلوب بوده است اما در اکثریت واحدهای مورد پژوهش پیروی ازدستورات مراقبتی در مورد رعایت رژیم غذایی نامطلوب (5/88%) بوده است. نتایج رگرسیون نشان داد که عوامل پیش بینی کننده برای وضعیت پیروی از دستورات مراقبتی در مورد اجتناب از استعمال سیگار، جنس(003 /0 = p) و درک از بیماری (04/0p=)، در مورد انجام فعالیت جسمانی نیز جنس (0001 /0p) و درک از بیماری (057/0p=) و در ارتباط با وضعیت پیروی از دستورات مراقبتی در مورد رعایت رژیم غذایی، تنها جنس(048 /0= p) از عوامل پیش بینی کننده بودند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این تحقیق پیروی از دستورات مراقبتی در تمام موارد به طور کامل انجام نمی گیرد. با توجه به نتایج، برنامه بازتوانی افراد بعد از جراحی مهم است و مراکز بهداشتی و درمانی با ایجاد سیستم بازتوانی، می تواند از ایجاد هزینه های مضاعف برای بیمار و جامعه پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: بیماربای پاس عروق کرونر، مراقبت از بیمار، پیشگیری ثانویه، همکاری
  • زهرا علیپور، نرگس اسکندری *، احمد ایزدی طامه، احمد فائزی پور، زهرا عابدینی، اشرف خرمی راد صفحات 46-54
    مقدمه
    علی رغم تاکید سازمان جهانی بهداشت بر لزوم محدود کردن مصرف آنتی بیوتیک ها، مصرف این داروها در سراسر جهان در حال افزایش است. از آنجا که مطالعات نشان داده اند شخصیت نقش تعیین کننده ای بر رفتارهای بهداشتی افراد دارد، لذا، این احتمال وجود دارد که با طراحی مداخلات مناسب بتوان رفتارهای بهداشتی افراد از جمله مصرف خود سرانه انتی بیوتیک را تغییر داد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط ویژگی های شخصیتی با مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک در دانشجویان طراحی گردید.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی 405 نفر از دانشجویان دانشگاه های شهر قم به روش در دسترس وارد مطالعه شده و از آنان خواسته شد دو پرسشنامه سنجش شخصیت نئو (Neuroticism Extraversion Openness Inventory) و مشخصات جمعیت شناختی را تکمیل نمایند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون تی مستقل، من ویتنی و مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    در مجموع شرکت کنندگان در مطالعه 255 دانشجوی دختر و 150 دانشجوی پسر با میانگین سنی 39/4± 76/21 سال بودند. 8/53 درصد دانشجویان بیان کردند که در سه ماه گذشته آنتی بیوتیک استفاده کرده اند که از این تعداد 8/49 درصد آنتی بیوتیک مورد نیاز خود را با نسخه پزشک و بقیه (2/50 %) بدون نسخه پزشک تهیه کرده بودند. شایعترین علت مصرف آنتی بیوتیک ایجاد علائم سرماخوردگی و آبریزش بینی و پر مصرف ترین دارو آموکسی سیلین بود. عدم نیاز به مراجعه به پزشک در زمان بیماری به عنوان شایعترین علت مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ذکر شده بود. نتایج مطالعه نشان داد مشارکت کنندگان از درجات متوسطی از روان نژندی، برون گرایی، انعطاف پذیری، توافق پذیری و با وجدان بودن برخوردارند و میانگین نمرات ابعاد شخصیت در دو گروه مصرف و عدم مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تفاوت معنی داری ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای مصرف خودسرانه دارو در بین دانشجویان، لازم است مداخلات مناسب با هدف افزایش آگاهی و تصحیح نگرش و عملکرد دانشجویان در این زمینه تدوین گردد. همچنین مطالعات بیشتر در زمینه تاثیر ویژگی های شخصیتی و ابعاد روانی بر مصرف خودسرانه دارو ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: داروهای ضدمیکروبی، شخصیت، دانشجویان
  • حسین میرسلیمانی، نسرین مختاری *، لیلا میرهادیان، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 55-62
    مقدمه
    اضافه وزن و چاقی یکی از مشکلات مربوط به سلامتی است که شیوع آن در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه رو به افزایش بوده و به صورت یک معضل بهداشتی درآمده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین پیش بینی کننده های اضافه وزن و چاقی درکودکان بدو ورود به دبستانهای شهر رشت می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 426 کودک سن 7-6 ساله شهر رشت، شرکت کننده در طرح ملی سنجش سلامت کودکان بدو ورود به مدرسه انجام شده است. نمونه گیری به روش طبقه بندی تصادفی، از دو ناحیه آموزش و پرورش شهر رشت انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها٬ پرسشنامه محقق ساخته جهت تعیین عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی کودکان و مشخصات دموگرافیک واحدهای مورد پژوهش بود. داده ها با کمک آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس و آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در این مطالعه 6/8 درصد کودکان پسر و 14 درصد کودکان دختر دارای اضافه وزن و 19 درصد کودکان پسر و 3/15 درصد کودکان دختر چاق بودند. اضافه وزن و چاقی کودک با سابقه چاقی خانوادگی(001/0 P<)، نمایه توده بدنی مادر(02/0P<)، میزان مصرف غذا در مقایسه با افراد همسن (001/0 P<) و میزان ساعات فعالیت بدنی کودک (02/0 P<) دارای ارتباط آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    بین سابقه چاقی خانوادگی، نمایه توده بدنی مادر، نظر والدین در مورد خوردن کودک در مقایسه با همسالان و ساعات فعالیت بدنی کودک با اضافه وزن وچاقی کودکان بدو ورود به مدرسه ارتباط وجود دارد. به نظر می رسد لازم است هم به والدین و هم کودکان در مورد پیشگیری از چاقی آموزشهایی داده شود.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی کودکان، کودک
  • منیر نوبهار * صفحات 63-73
    مقدمه
    بهره مندی از تکنولوژی پیشرفته، مهارت های بالینی و روش های مراقبتی متناسب با شرایط بحرانی بیماران در بخش مراقبت های ویژه قلب با احتمال بروز خطاهای حرفه ای و اختلال ایمنی همراه می باشد. در حالی که داده های منتشر شده در این زمینه بسیار کم است.
    هدف
    هدف این مطالعه تبیین خطاهای حرفه ای و ایمنی بیمار در بخش مراقبت ویژه قلب بود.
    روش کار
    این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. 15 پرستار بخش مراقبت ویژه قلب 1392 در این مطالعه مشارکت داشتند. انتخاب آنان به صورت هدفمند و روش جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه سازمان یافته بود.
    نتایج
    با تجزیه و تحلیل یافته ها از مجموع مضمونهای استخراج شده، مضمون اصلی «کار تیمی» انتزاع شد. زیرطبقات شامل «توانمندی»، «رضایت شغلی» و «مدیریت حمایتی» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در بخش مراقبت ویژه قلب، ارائه کار تیمی در کاهش خطاهای حرفه ای و حفظ و ارتقاء ایمنی بیماران از اهمیت ویژه برخوردار است. هم چنین ضرورت مدیریت حمایتی به منظور برخورد مناسب با خطا، توانمند سازی و افزایش رضایت شغلی پرستاران از اصول بنیادی در پیشگیری از خطاهای حرفه ای و فراهم نمودن ایمنی بیماران محسوب می شود.
    کلیدواژگان: خطاهای حرفه ای، ایمنی بیمار، مراقبت ویژه قلب، تحلیل محتوا
  • فرخنده یوسف نیا، فریده هاساواری *، طاهره خالقدوست محمدی، احسان کاظم نژادلیلی، علی اشرف، جواد حسینی صفحات 74-85
    مقدمه
    تجمع ترشحات در راه های هوایی یکی از عوارض جدی در بیماران تحت تهویه مکانیکی دارای لوله تراشه می باشد. ساکشن تراشه که با هدف تخلیه ترشحات انجام می گیرد، می تواند به همراه فیزیوتراپی تنفسی در پاکسازی راه هوایی و بهبود تبادلات گازی موثر واقع شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین تاثیر فشردن قفسه سینه قبل از ساکشن بر شاخص های تنفسی در بیماران تحت تهویه مکانیکی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع، 50 بیمار تحت تهویه مکانیکی بطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بر روی هر کدام از بیماران دو مداخله ساکشن داخل تراشه با و بدون فشردن قفسه سینه در زمان بازدم با فاصله 3 ساعت بین دو مداخله، به تعداد 10 بار با فاصله 3 سیکل تنفسی انجام شد. درصد اشباع اکسیژن شریانی و کمپلیانس دینامیک یک دقیقه قبل، 5 و 25 دقیقه بعد از آن اندازه گیری و داده ها با آزمون های تی زوج، گرینهوس گایزر، سفرسیتی و بن فرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین تجمعی کمپلیانس دینامیک یک دقیقه قبل، 5 و 25 دقیقه بعد از مداخله به ترتیب در ساکشن با فشردن 06/30، 14/32 و 93/30 و بدون فشردن بترتیب 42/30، 26/32 و 81/32 و درصد اشباع اکسیژن شریانی یک دقیقه قبل، 5و 25 دقیقه بعد از مداخله به ترتیب در ساکشن با فشردن 67/97، 09/98 و 94/97 و بدون فشردن بترتیب 12/98، 27/98 و 17/98 بود که در 3 مرحله بررسی تقریبا«مشابه بوده و از نظر آماری تفاوت معنی داری بین انها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم معنی دار بودن تفاوت درصد اشباع اکسیژن شریانی و کمپلیانس دینامیک در دو روش ساکشن با و بدون فشردن قفسه سینه، انجام پژوهش های بیشتری در این زمینه ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: دستگاه های تهویه تنفس مکانیکی، مکش، بیماران بستری
|
  • Maryam Babaei *, Reihane Fadakar Soghe, Farzaneh Sheikhol-Eslami, Ehsan Kazemnejad Leili Pages 1-8
    Introduction
    Self-esteem is one of the necessities of human life and most professionals consider it as a major factor in social and emotional adjustment. Low self-esteem in students causes academic failure، loneliness، drug abuse، away from reality and self-destructive behaviors.
    Objective
    This study aimed to determine the level of self-esteem and its related factors in high school students in Rasht city.
    Methods
    In this descriptive-analytical study، 489 high school students in Rasht city were randomly chosen and surveyed. Method of data collection was a questionnaire consisting of two parts. Part one included standard questionnaire of Cooper Smith Self-esteem Inventory which surveyed 4 domains (general، education، familial and social) and second part was a researcher made questionnaire covering related factors to self esteem including two parts of personal and familial factors (age، gender، height، weight، order of birth، grade level، major، last year’s Great Point Average، religious activities، physical and emotional illness، apparent problems، number of family members، education، occupation and age of parents، family monthly income، place and condition of living). For data analysis descriptive statistics and Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests were used.
    Results
    Findings indicated that only 37. 8% of cases studied had good self-esteem. Also a significant relationship was shown between self-esteem، sex P< 0. 04)، bound to religious practice (p=0. 0001) and family monthly income (p<0. 006).
    Conclusion
    Considering the low level of self esteem among most cases، more attention of teachers and parents is necessary to promote adolescents’ self esteem
    Keywords: Self Concept, Students, Adolescent
  • Seyed Reza Borzou, Fateme Farghadani, Khodayar Oshvandi *, Mahmood Gholyaf, Hosein Mahjub Pages 9-16
    Introduction
    Cool dialysate solution is an important factor in maintenance of cardio–vascular stability in hemodialysis patients.
    Objective
    This study aimed to determine the effect of dialysate temperature on vital signs، comfort and adequacy of dialysis in hemodialysis patients.
    Methods
    This study is a clinical trial conducted on 30 hemodialysis patients hospitalized in hemodialysis ward of one of Hamedan hospitals. Eligible patients were selected by simple sampling method and then three sessions of interventions were done. Patients were dialyzed at 37º C in first level and 35ºC and 36ºC in the second and third levels during three sessions. Patients’ blood pressure and pulse rate were controlled before and after dialysis and in the first، second and third hour during dialysis. But patients’ body temperature was controlled before and after each session. In the third session، patients’ blood samples were collected before and after dialysis to assess the KT / V. At the end of session، patients were assessed for comfort using visual criteria. For data analysis repeated measurement، variance analysis and Tukey test were used. P value less than 0. 05 was considered statistically significant.
    Results
    Research findings showed that although with reduction of dialysate temperature، systolic blood pressure of patients slightly increased، but this increase was not statistically significant. Patients'' pulse reduced significantly by decreasing. Patients were more comfortable at lower temperature. And only 6. 7% of patients preferred 37C º temperature. Dialysate temperature did not matter to 20% of patients while the rest preferred cool dialysate. Patients’ KT/V showed a significant increase at 35C º temperature compared to 36ºC and 37ºC.
    Conclusion
    According to the research findings although reduced dialysate temperature may not be useful for all patients but considering its benefits، it is recommended considering patient’s condition and comfort level، dialysate with lower temperature be usedAccording to the research findings although reduced dialysate temperature may not be useful for all patients but considering its benefits، it is recommended considering patient’s condition and comfort level، dialysate with lower temperature be used.
    Keywords: Dialysis Solutions, Vital Signs, Renal Dialysis, Inpatients
  • Davoud Pourmarzi *, Maryam Razi Pages 17-26
    Introduction
    Rabies vaccination after animal bite is the most important method for prevention of rabies. Delay in rabies vaccination increases the risk of rabies after animal bites.
    Objective
    This study aimed to determine incidence rate of rabies vaccination delay after dog bite and its related factors in Guilan province.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive analytical study conducted over one year period from July 2011 to June 2012 we surveyed all those with at least 16 years of age with dog bite who referred to rabies vaccination centers in Guilan province. A researcher-made questionnaire was used for data collection and data were analyzed by descriptive statistics، Chi square test، independent t test and logistic regression.
    Results
    During research period 1604 cases of dog bites were surveyed of whom 13. 8% of cases had at least 24 hour and 5. 5% had at least 48 hour delay for receiving rabies vaccine. Having superficial injury (OR: 2. 16، CI: 1. 34-3. 48)، incidence in rural area (OR: 1. 69، CI: 1. 05-2. 72) and lack of knowledge about necessity of rabies vaccination after dog bite (OR: 1. 45، CI: 1. 07-1. 97) significantly led to delay of rabies vaccine after dog bite.
    Conclusion
    Based on this study results it is necessary to inform people on rabies and also the need of rabies vaccination after dog bite in order to reduce delay.
    Keywords: Rabies Vaccines, Rabies, Vaccination
  • Farshad Jabari, Maryam Ooshaksaraie *, Mohammadreza Azadehdel, Fardin Mehrabian Pages 27-33
    Introduction
    Providing proper and qualified nursing care for patients as members of society has turned patient safety to an important issue in quality health care in country.
    Objective
    This study aims to determine the relationship between patient safety culture and professional behavior of nurses within the framework of the implementation of clinical governance in all health centers in Rasht.
    Methods
    This study is a descriptive and correlational study whose statistical population consisted of nurses in health centers in Rasht city، of which 322 patients were selected randomly as samples. Data collection tool included nurses’ professional behavior taken from Wakefield instrument and Research Agency questionnaire and quality of health care for patient safety culture. Data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Findings indicated from respondents'' views، nurses’ professional behavior and patient safety culture in educational health centers in Rasht was at moderate level. The results also showed a significant and direct relation between professional behavior of nurses and patient safety culture (P <0. 01، r=0. 6).
    Conclusion
    Patient safety culture will improve as nurses’ professional behavior increases. It seems to an enabling program can create an atmosphere in which people feel more responsible conducting professional behavior and increase culture of patient safety.
    Keywords: Nursing Staff, Hospital, Patient Safety, Clinical Governance
  • Leila Rouhi Balasi, Ezat Paryad *, Ehsan Kazemnezhad Leili, Shahnaz Booraki, Alimohammad Sadeghimeibodi, Nasir Nassiri Sheikhani Pages 34-45
    Introduction
    Coronary artery disease is one of the most common forms of cardiovascular disease. In attention to high prevalence of cardiovascular disease، coronary artery bypass grafting is a common technique for its treatment. Contrary to belief of most patients، this method has the effect of relief and not treatment. Therefore adherence to care instructions after surgery is very important. Several factors can affect the adherence of care instructions.
    Objective
    This study aims to determine the status of adherence and its related factors in patients undergoing coronary artery bypass surgery.
    Methods
    In this cross-sectional study، 217 patients referring to Dr Heshmat educational therapeutic center undergoing coronary artery bypass surgery in more than 6 months ago were selected by systematic random sampling method and studied through telephone interviews using the adherence of care instructions and illness perception questionnaire. For data analysis Chi-square and Fisher''s exact test were used and multiple logistic regressions were used to determine the factors associated with adherence.
    Results
    Findings showed that majority of patients had appropriate adherence to smoke cessation (88%) and physical activity (60. 8%)، but most study cases had inappropriate adherence to diet (88. 5%). Regression results showed that predictive factors for adherence to smoke cessation included sex (P=0. 003) and illness perception (P=0. 04)، and in regard to adherence of physical activity also sex (P<0. 0001) and illness perception (P=0. 057)، and adherence to diet only sex (P=0. 048) were indicated as predictors.
    Conclusion
    According to the study results، adherence to care instructions is not complete. In attention to study results، rehabilitation of these patients after CABG is important and health care systems can prevent additional costs for patients and community by creating rehabilitation system.
    Keywords: Coronary artery bypass, patient care, secondary prevention, patient adherence
  • Zahra Alipour, Narges Eskandari *, Ahmad Izadi Tamhe, Ahmad Faezipour, Zahra Abedini, Ashraf Khoramirad Rad Pages 46-54
    Introduction
    Despite the emphasis of World Health Organization on limiting antibiotics، its use is increasing worldwide. Since studies have shown that personality has a role in determining individuals’ health behavior، thus it is possible to change one’s health behaviors like self medication through suitable interventions.
    Objective
    Present study aims to determine the relationship between personality characteristics and self use of antibiotics among students.
    Methods
    In this co relational descriptive study، 405 students of Qom universities entered the study by available sampling method and were asked to complete both questionnaires of Neuroticism Extraversion Openness Inventory and demographic information. Data were analyzed through descriptive and inferential statistics such as t-test، Mann Whitney and chi-square.
    Results
    Study participants consisted of 255 female and 150 male students with an average age of 21. 76 ± 4. 39 years. 53. 8% of students stated using antibiotics in last three months and of which 49. 8% obtained antibiotics by physician prescription، and the rest (50. 2%) without a prescription. The most common cause of antibiotic use was symptoms of cold and rhinorhea and Amoxicillin was the most used antibiotic. No feeling of need to refer to physician during illness was listed as the most common reason for self-medication with antibiotics. Study results indicated that participants had moderate level of neuroticism، extraversion، agreeableness and conscientiousness. The mean score of personality dimensions showed no significant difference in two groups of self-medication users and non-users (P>0. 05).
    Conclusion
    Considering the high prevalence of self-medication among students، it is necessary to increase awareness and promote development of students'' attitudes and performance through proper interventions. Also، further studies seem necessary on impact of personality characteristics and psychological aspects on self medication of antibiotics.
    Keywords: Anti, Bacterial Agents, Personality, Students
  • Hosein Mirsolimany, Nasrin Mokhtari *, Leila Mirhadiyan, Ehsan Kazemnejad Leili Pages 55-62
    Introduction
    Overweight and obesity is one of health related problems that its prevalence in developed and developing countries is on rise and has become a public health problem.
    Objective
    This study aimed to determine the predictors of overweight and obesity in children beginning elementary schools in the city of Rasht.
    Methods
    This descriptive cross - sectional study was conducted on 426 children aging 6-7 years old، who were selected by stratified randomized method from two districts of Rasht city from all children who referred to National program of children health measurement. Data collection instrument consisted of a researcher made questionnaire to assess predictors of overweight and obesity and sample’s demographic characteristics. Data were analyzed using t-test and ANOVA and Pearson correlation test.
    Results
    The results showed that 8. 6% of boys and 14 percent of children are overweight and 19% of boys and 15. 3% of girls are obese. There was a positive relationship between children’s overweight and obesity with family history of obesity (p<0. 001)، maternal BMI (p<0. 02)، amount of food eaten in comparison with same age children (p<0. 001) and the amount of physical activity for children (p=0. 02).
    Conclusions
    Four variables of family history of obesity، maternal body mass index، and parents’ view on food taken compared with other same age children and hours of physical activity were shown as predictors of overweight and obesity in children entering elementary school. It is necessary to teach parents and children prevention of obesity.
    Keywords: Overweight, Pediatric Obesity, Child
  • Monir Nobahar * Pages 63-73
    Introduction
    Use of progressive technology، clinical skills and caring methods appropriate to critical situations of patient in intensive Cardiac Care Unit is probably related to professional errors and disorder in patient safety. There is a little data about this subject.
    Objective
    The aim of this study was to explore professional errors and patient safety in Cardiac Care Unit.
    Methods
    This study was conducted using qualitative approach and conventional content analysis method. Fifteen Cardiac Care Unit nurses participated in this study during 2012-2013. Samples were selected purposefully and data collection method was through semi-structured interview.
    Results
    Data analysis of extracted contexts، the main theme abstracted was «teamwork». Subthemes included «empowerment»، «job satisfaction» and «supporting management».
    Conclusions
    Study results indicated that providing teamwork is very important in reducing errors، maintaining and improving patient safety in Cardiac Care Unit. Also necessity of supporting management regarding suitable confrontation with error، empowerment and increasing nursing job satisfaction are basic principles of professional error prevention and provision of patient safety.
    Keywords: Professional Errors, Patient Safety, Intensive Cardiac Care, Content analysis
  • Farkhondeh Yosefnia Darzi, Farideh Hasavari *, Tahereh Khaleghdost Mohammadi, Ehsan Kazemnejad Leily, Ali Ashraf, Javad Hoseini Pages 74-85
    Introduction
    Accumulation of secretions in airways is a serious complication in intubated and mechanically ventilated patients. Tracheal suctioning which is done with the aim of secretion removal can be used in conjunction with physiotherapy for effective airway clearance and improving gas exchange.
    Objective
    The aim of study was to determine the effects of rib cage compression before suctioning on respiratory parameters in mechanically ventilated patients.
    Methods
    In this crossover clinical trial study fifty mechanically ventilated patients were randomly divided to two groups. Each patient received two interventions of endotracheal suctioning with and without rib-cage compression in expiration time with a minimum of 3-hour interval between the two interventions and ten times with three respiratory cycle intervals. Oxygen saturation and dynamic compliance were measured before، 5 and 25 minutes after and data were analyzed using paired t-tests and Greenhouse Geisser and Sphericity.
    Results
    Average cumulative dynamic compliance a minute before، 5 and 25 minutes after intervention with compression was 30. 06، 32. 14 and 30. 93 and 30. 42، respectively and without compression، 32. 26 and 32. 81. Arterial oxygen saturation a minute before، 5 and 25 minutes after the intervention was 97. 67، 98. 09 and 97. 94 respectively in suction with compression and 98. 12، 98. 27 and 98. 17 without compression which were almost similar in the 3 step evaluation and there was no statistically significant difference.
    Conclusion
    In attention to lack of significant differences in oxygen saturation and dynamic compliance in two methods of suction with and without chest compressions، further research is needed in this area.
    Keywords: Ventilators, Mechanical. Suction. Inpatients