فهرست مطالب

Humanities - Volume:22 Issue: 1, 2015

The International Journal of Humanities
Volume:22 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عباس زارعی، زریده محمد دان*، تم شوسیم صفحات 1-28

    تحقیق درباره ماهیت پژوهش از دیدگاه استادان زبان انگلیسی مشخص نکرده است که آیا ضعف در این زمینه مربوط به کج فهمی های احتمالی نیز می شود یا خیر. درک کامل از برداشت ها و دیدگاه های استادان زبان انگلیسی از بنیادی ترین ملزومات در تلاش برای ارتقای همه جانبه تحقیق و پژوهش در این جامعه به شمار می رود.این تحقیق به بررسی مقابله ای دیدگاه استادان زبان انگلیسی نسبت به تحقیق، میزان انجام تحقیق و پژوهش و دلایل انجام و عدم انجام تحقیق و عوامل موثر در ارتباط با تحقیقات در آموزش عالی در ایران و مالزی می پردازد. نمونه آماری مورد تحقیق دراین مطالعه 69 نفر از استادان زبان انگلیسی در گروه های زبان دو دانشگاه در ایران و مالزی هستند که به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. داده های لازم درباره نگرش استاتید درباره تحقیق، میزان انجام تحقیق و پژوهش و دلایل انجام یا عدم انجام تحقیق و عوامل موثر بر آن به کمک پرسشنامه استاندارد و مصاحبه نیمه ساختاری جمع آوری گردید. تحلیل کمی و کیفی داده ها و یافته های پژوهش نشان داد که اساتید میزان متوسط رو به بالا تحقیق انجام میدهند و کمبود وقت دلیل اصلی آنها برای عدم انجام تحقیق است. یافته های پژوهش همچنین نشان داد که نگرش عمده به تحقیق و پژوهش در بین استادان این دو کشور بسیار متفاوت و بیشترمحدود به نگرشی مبتنی بربرداشت های سنتی، کمی (آماری) و کاربردی تحقیق و پژوهش است.

    کلیدواژگان: تحقیق و پژوهش، آموزش عالی، نگرش اساتید، آموزش زبان انگلیسی
  • مسعود اسدی، ارسلان گلفام، فردوس آقاگلزاده صفحات 29-52
    هدف پژوهش حاضر این است که با پرده برداری از عناصر زیرین زبان به کشف لایه های پنهان معانی متون مطبوعاتی در چارچوب تحلیل گفتمان انتقادی بپردازد. برای همین منظور 40 متن از چهار روزنامه داخلی ایران در یک دوره دو ماهه مرداد و شهریور 1390 با بهره گیری از مولفه های جامعه شناختی-معنایی الگوی ون لیوون (1996) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. این روزنامه ها عبارتند از اعتماد، شرق، رسالت و کی هان. تجزیه و تحلیل داده ها شامل شناسایی مولفه های گفتمان مدار در متون، تعیین نمودهای زبانی و تبیین آنها به همراه کشف لایه های پنهان معانی و ایدئولوژی در پس متون می باشد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد که ایدئولوژی حاکم بر ذهن نویسندگان، گروه ها و صاحبان اندیشه با بهره گیری از مولفه های گفتمان مدار همچون حذف، فعال سازی، منفعل سازی، تشخص بخشی، تشخص زدایی و غیره در متن منعکس می شود. مولفه «حذف» در نشریه های اعتماد و شرق و مولفه «فعال سازی» در نشریه های رسالت و کی هان بیشترین فراوانی را داشته است. ساخت های گفتمان مدار با بهره گیری از ساخت های زبانی نظیر استفاده از توصیف گرهای پیشین، معلوم در برابر مجهول، همپایگی، موقعیت سازی و غیره در متن صورت می گیرد. همچنین، رابطه میان مولفه های گفتمان مدار و ایدئولوژی و روابط قدرت یک رابطه دو سویه است که با بررسی این ساخت ها در متون و نهادهای اجتماعی قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، مولفه های گفتمان مدار، مولفه های جامعه شاختی، معنایی، کنشگران اجتماعی، ایدئولوژی
  • رضا مقدم کیا صفحات 53-85
    تحقیق حاضر اضطراب خواندن متون انگلیسی را در دانشجویان ایرانی مطالعه می کند و به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا می توان گفت اضطراب عمومی کلاس زبان خارجی و اضطراب خواندن به عنوان دو ویژگی متمایز اما مربوط به هم وجود دارند. علاوه بر آن، رابطه اضطراب خواندن با جنسیت، رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل نیز بررسی می شود. جامعه آماری این تحقیق را عده 507 نفر دانشجویان دختر و پسر از رشته های مختلف تحصیلی از دانشگاه های تهران و شاهد تشکیل می دهد. داده های تحقیق با استفاده از سه پرسشنامه”اندازه گیری اضطراب خواندن زبان خارجی سایتو و دیگران (1999)“،”اندازه گیری اضطراب کلاس زبان خارجی هورویتز (1986)“و پرسشنامه محقق-ساخته گردآوری گردیده است. ابتدا از اعتبار صوری و محتوایی دو پرسش نامه اول اطمینان حاصل شد و اعتبار پرسش نامه های سایتو ومحقق-ساخته به صورت آزمایشی (پایلوت) نیز ارزیابی گردید. سپس اعتبار ساختاری و روائی(آلفای کرونباخ) آن ها نیز محاسبه گردید. پس از آن داده های گردآوری شده با استفاده از تی تست، آنووای یک طرفه، آزمون شفه، آزمون لوین و آمار توصیفی با استفاده از SPSS، تجزیه و تحلیل شدند. یافته های تحقیق نشان داد که بین اضطران خواندن و اضطراب عمومی کلاس زبان خارجی دانشجویان ایرانی و نیز بین جنسیت و اضطراب خواندن رابطه مثبت وجود دارد. همچنین مشخص گردید که رشته تحصیلی در اضطراب خواندن موثر است. در خصوص پرسشنامه محقق- ساخته، تاثیر متقابل بین دانشگاه محل تحصیل و اضطراب خواندن مشاهده گردید اما در دو پرسشنامه دیگر در این خصوص تفاوت چشم گیری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اضطراب خواندن، اضطراب کلاس زبان خارجی، جنسیت، رشته تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل
  • خدیجه حاجیان، ابراهیم خدایار صفحات 87-108
    در یکی از غزل های مدحی حافظ (235 قزوینی- غنی) بیتی دیده می شود، که به دلیل وجود نشانه هایی در بیت و نشانه های تکمیلی دیگر در کل غزل، به نظر نویسندگان در تایید و تحلیل «اعتقاد حافظ به اندیشه مهدویت» برجسته و قابل تامل است. این غزل در حال و هوایی عاشقانه سروده شده است. معشوق مذکور در غزل در سفر است و از او با لقب «شهسوار» یاد شده است. نشانه مهم دیگر اینکه حافظ سخت چشم به راه بازگشت اوست:به پیش خیل خیالش کشیدم ابلق چشم/ به آن امید که آن شهسوار باز آید(2/235) فرضیه نویسندگان این است که حافظ در این بیت به یک رسم کهن اسلامی، که در روایات و احادیث رسیده از پیشوایان شیعه (ع) بر آن بسیار تاکید شده است، آشنایی و در جهان شعر خود به آن التزام یا اشارتی داشته است. این رسم یا آیین اسلامی همان «مرابطه» است که در بیت دوم غزل به آن اشاره شده و در موضوع «انتظار مهدی موعود (عج)» از اعمال مهم محسوب شده است. از دیدگاه روایات شیعی مرابطه عمل بسیار پسندیده ای است و بر هر منتظر لازم است تا با امام خود مرابطه کند. در این تحقیق با استفاده از روش تحلیل محتوا، ابتدا این عمل و اصل آن از دیدگاه روایات اسلامی تبین و سپس بیت مذکور شرح شد. از آنجا که نشانه ها و اشارات غیر قابل انکار در این بیت و کل غزل از یک سو و همسویی و همسانی اندیشه مرکزی طرح شده در آن با اندیشه محوری حافظ در دیوان وی درباره مهدویت از سوی دیگر مطابقت دارد، آشنایی و تاکید حافظ براین رسم شیعی را نمی توان انکار کرد. دستاورد این تحقیق در تفسیر این غزل حافظ نقش کلیدی دارد.
    کلیدواژگان: حافظ شیرازی، غزل مدحی، مرابطه، اندیشه مهدویت، انتظار مهدی موعود(عج)
  • اسدالله کردناییج، علیرضا بخشی زاده، حسین عسکری پور صفحات 109-130
    امروزه به طور چشم گیری جعل محصولات در صنعت پوشاک مرسوم شده است. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر استفاده از محصولات جعلی بر ارزش ویژه برند محصولات اصلی در صنعت پوشاک و در شهر تهران صورت گرفته است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی می باشد. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق، نمونه 384 نفری از مصرف کنندگان شهر تهران که آگاهانه محصولات جعلی را خریداری می کردند، انتخاب گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات، مدل و پرسشنامه تحقیق نیز از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM)، تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده شد.
    با بررسی ادبیات شش متغیر «رضایت خاطر شخصی»، «آگاهی از ارزش»، «برداشت قیمت- کیفیت»، «مسائل اخلاقی»، «هنجار ذهنی» و «ریسک درک شده» به عنوان عوامل شکل دهنده و موثر بر نگرش مشتریان نسبت به محصولات جعلی در نظر گرفته شدند و برای اندازه گیری ارزش ویژه برند نیز از چهار بعد ارزش ویژه برند آکر (کیفیت درک شده، آگاهی برند، تداعی برند و وفاداری برند) استفاده شد.
    یافته های تحقیق نشان داد که، عوامل یاد شده تاثیر معنی داری بر نگرش مشتریان نسبت به محصولات جعلی دارند و تاثیر استفاده از محصولات جعلی بر ارزش ویژه برند محصولات اصلی نیز معنی دار بود.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، محصول جعلی، ارزش ویژه برند، صنعت پوشاک
  • رضا رضالو، محمد علیرزاده سولا، مهدی کاظم پور صفحات 131-150
    گاهنگاری شمال غرب ایران عمدتا بر اساس نتایج کاوش محوطه هایی است که در اطراف دریاچه ارومیه واقع است. این ناحیه تقریبا جلگه ای و پر آب است و نتایج این کاوش ها به کل منطقه شمال غرب ایران تعمیم داده شده است. این در حالی است که شمال غرب ایران دارای چهره های مختلف جغرافیایی از قبیل نواحی جلگه ای و کم آب و کوهستانی بوده و در بیشتر این مناطق تا به امروز مطالعات جامع و روشمندی صورت نگرفته است. گورستان خانقاه در استان اردبیل یکی از مهمترین محوطه های گورستانی در ایران بوده که در آن گورهایی از عصر مفرغ میانی، عصر آهن و دوره پارتی بدست آمده است.
    گورهای عصر آهن کاوش شده در این گورستان، از نوع گورهای چاله ای است. تدفین ها عموما بصورت انفرادی بوده ولی در برخی موارد به صورت دو نفره نیز دیده می شود. به نظر می رسد که یک جهت مشخص در تدفین ها رعایت نشده است.
    اشیاء و ظروف سفالی از نظر شکل و فرم با نمونه های بدست آمده از محوطه هایی مانند مارلیک، لمه زمینی، قلعه کوتی، حسنلو V، کردلر تپه، یانیق تپه، سیلک V، قیطریه، گوی تپه B، دینخواه III، شهر یری، سگزآباد، لاسلوکان، مریان، چیرچیر، قبرستان، خوروین، هفتوان V، آق اولر، چیلا خانه و ازبکی قابل مقایسه می باشد.
    کلیدواژگان: گورستان خانقاه، عصر آهن، گورها، گاهنگاری
|
  • Abbas Zare, Ee, Zuraidah Mohd Don, Tam Shu Sim Pages 1-28

    Systematic research on English language teachers'' perceptions of research has not yet shown whether or not ‘teacher research’ is acceptably understood and carried out in institutions of higher education worldwide. Moreover، understanding cross-cultural (mis) conceptions of and barriers to research is an important initial step in promoting teacher research engagement. This article explores perceptions of teacher research held by 68 university lecturers (38 Iranians and 30 Malaysians) teaching English at graduate and undergraduate levels. Data was collected using questionnaire surveys followed by focus group and electronic interviews. The participating lecturers reported their views on the nature of research، their levels of reading and doing research، and their reasons for research engagement. Comparative analyses of their response frequencies indicated that common perceptions of research were more in line with traditional views of research in both subgroups. Low research engagement by doing and moderate engagement by reading was reported by teachers from both countries. Time limitations and lack of skills were reported as the most frequent barriers to teacher research. A series of Chi-Square analyses comparing the two contexts indicated significant differences in how lecturers saw good teacher research and how they were affected by different de-motivating elements of their institutional research culture. The findings indicate that socio-cultural contexts affect research perception and have valuable implications for the curricular promotion of teacher research in English Language Teaching in institutions of higher education in the targeted institutions

    Keywords: Teacher Research, Teaching English, ELT, Professional Development
  • Masoud Asadi, Arsalan Golfam, Ferdows Aghagolzadeh Pages 29-52
    Through uncovering the underlying elements of language، this research aims to reveal the hidden layers of meaning in press texts in the framework of a critical discourse analysis. Having used socio-semantic features of Van Leeuwen''s model (1996)، this paper has studied، qualitatively، 40 issues of four Iranian Persian publications for a period of two months، from July 22 to September 21، 2011. These publications were ''E''temad''، ''Sharq''، Resalat'' and Keyhan. The analyses included recognizing discursive structures in the texts، determining the linguistic realizations of structures، and explaining along with uncovering the hidden layers of meaning and the ideology behind the texts. The research results out of the data analysis indicate that the ideology dominating the minds of writers and groups is reflected in the texts using discursive features as exclusion، activation، passivation، personalization and impersonalization. Exclusion has been the most frequently used feature in ''E''temad and ''Sharq''، whereas activation has had the highest frequency of occurrences in ''Resalat'' and ''Keyhan''. The discursive structures take place using linguistic instruments like pre-modifiers، active vs. passive structures، coordination and circumstantials، in the texts. Besides، the relationship between discursive structures and ideology is dialectal، which can be determined by studying these structures in the texts and social institutions.
    Keywords: Critical Discourse Analysis, Discursive Structures, Socio, Semantic Features, Social Actors, Ideology
  • Reza Moghaddam Kiya Pages 53-85
    This study is aimed at investigating the general foreign language classroom anxiety levels of Iranian university students through administering Horwitz scale (FLCAS) in addition to examining their reading anxiety through replicating Saito’s reading comprehension anxiety scale (FLRAS). The researchers further checked the former by developing and performing a new five–point Likert type questionnaire (IFLRAS). The psychometric properties of this scale were measured and evaluated، in the first place، to confirm its reliability and validity. To carry out this study، 507 male and female university students of different major types were randomly selected from two national universities (Tehran and Shahed). Also، their reading comprehension anxiety was compared with regard to various variables such as gender، major type (indicating their language proficiency، since more proficient students are apt to be admitted in scientific and technical fields for which higher English entrance mark is required in Iran) and university (which is an indication of length of foreign language instruction، one vs. two semesters of General English course). The data were analyzed using SPSS software. The results obtained through applying Pearson Product Moment correlation، T-test، One way ANOVA، Levene and Scheffe tests revealed that there is a positive relationship between General foreign language classroom anxiety and reading comprehension anxiety (r=0. 54). Furthermore، gender can positively affect students’ reading anxiety (t=-2. 09). Students of different major types have different reading anxiety levels F (4،491) =6. 965 p<0. 01. Two universities are also distinct concerning reading comprehension anxiety levels of their students (t=-2. 2o).
    Keywords: Reading comprehension anxiety, Second language classroom anxiety, Gender, Major type, University
  • Khadija Hajiyan, Abraheam Khudayar Pages 87-108
    This study is accomplished in order to find out whether the following piece of verse can be considered as the sign of Mahdaviyyat in Hafiz’s worldview: ‘Before the cavalry of his fancy، the black and the white of my eye، I sent; in the hope that the imperial horse rider might come back. ’ (Hafiz Diwan ed. Ghani & Ghazvini 235/2.) The authors hypothesize that Hafiz has reflected a prospective climate in the aforementioned ghazal (lyric) and taking his life and other allusions in his Diwan into consideration، it could at least be said that there are views which can be counted as to be in accordance with Mahdaviyyat philosophy. It also shows that Hafiz had been acquainted with Morabete (stationing)، which is an old Islamic tradition being stressed by Holy Prophet and Shia Imams. Using descriptive-analytic approach، this study is about to analyze this tradition from the point of view of Quran and Islamic narrations. The findings of this study can play a basic role in true analysis of this ghazal، tracing Hafiz’s belief in Mahdaviyyat vision، and in the definition of Morabete (stationing).
    Keywords: Hafiz, Eulogy, Morabete (Stationing), Rebat, Mahdaviyyat (Islamic Messianic Vision), Mahdi Moud (Islamic Promised Last Day Savior)
  • Asadollah Kordnaeij, Alireza Bakhshizadeh, Hossein Askaripoor Askaripoor Pages 109-130
    Today، using counterfeits is remarkably common in clothing industry. On this basis، present paper is conducted in clothing industry at Tehran due to the impact of counterfeit on brand equity of original products’. It is a descriptive research. To achieve research aims، a sample consisting of 384 consumers in Tehran who bought counterfeits deliberately were selected. To analyze data and to test hypotheses، Structural Equation Modeling (SEM) and Confirmatory Factor Analysis (CFA) as well as LISREL and SPSS software packages were used. By studying existing literature، six variable including personal gratification، value averseness، price-quality perception، ethical issues، subjective norm and perceived risk were considered as affecting factors on customers’ attitude on counterfeits. To measure brand equity، four aspects of Aaker’s aspects (perceived quality، brand consciousness، brand association and brand loyalty) were used. Research findings indicate that personal gratification، value averseness، price–quality perception and perceived risk have a significant impact on attitudes towards counterfeits. Likewise، the impact of counterfeits on Brand Equity of Original products is also significant.
    Keywords: Consumer Behavior, Counterfeits, Brand Equity, Clothing Industry
  • Reza Rezaloo, Mohammad Alizadeh Sola, Mehdi Kazempour Kazempour Pages 131-150
    Chronology of northwestern Iran is principally based on archeological excavations of the area located around Urmia Lake. Although plain and filled with water، and the outcomes of these excavations are extended to the whole northwestern region. However، northwestern Iran despite having geographical diversities with mountainous plains and low stretches، systematic and comprehensive studies have been lacking until today. Khanghah cemetery in the province of Ardebil has been one of the important archeological enclosures in Iran from where graves of the Middle Bronze Age، Iron Age، and the Parthian period have been unearthed. The excavated Iron Age graves in this cemetery are of pit grave with generally individual form of burial، but in some cases، double burials are also seen there. It seems that direction was not observed in the burials. The form of potteries are comparable with ceramics found from places such as Marlik، Lamehzamini، Ghalekuti، Hasanlu V، Kordlore Tepe، Yanik Tepe، Sialk V، Qeytariyeh، Geoy tepe B، Dinkha III، Shahiryeri، Sagzabad، Lasulkan، Mariyan، Chir Chir، Ghabrestan، Khurvin، Haftavan V، Agh evlar، Chilakhaneh and Uzbeki.
    Keywords: Khanghah Cemetery, Iron Age Graves, Chronology, NW Iran