فهرست مطالب

طب کار - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1394)

نشریه طب کار
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی اسدی قالهری، محسن مهدی نیا، سیامک محبی، رجبعلی حکم ابادی، الهه قره داغی صفحات 1-10
    مقدمه
    دانش آموزان ابتدایی گروه سنی بسیار آسیب پذیری بوده و ایجاد محیط سالم، اثر بسیار مهمی بر تامین سلامت و بهبود عملکرد آنان دارد. از آنجا که یکی از عوامل مهم در حفظ و ارتقای سطح سلامت دانش آموزان، عوامل فیزیکی موجود در کلاس می باشد، هدف این مطالعه، ارزیابی سه عامل فیزیکی روشنایی، دما و رطوبت به عنوان فاکتور های محیطی مهم در مدارس ابتدایی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1392 در 115 کلاس مدارس ابتدایی استان قم، انجام شد. شدت روشنایی در مرکز ایستگاه هایی با ابعاد 2×2 متر، در ارتفاع 24 اینچی از سطح زمین اندازه گیری شد. رطوبت نسبی و دمای هوا نیز در پنج نقطه از هر کلاس در ارتفاع یک متری اندازه گیری شد. تمامی اندازه گیری ها در فاصله زمانی بین ساعت 9 تا 15 و در فصل بهار انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در 13% کلاس ها حد کمینه روشنایی پذیرفته شده در استاندارد ملی ایران تامین نشده و در 7/68% کلاس ها میانگین شدت روشنایی بین مقدار کمینه و پیشنهادی برای کلاس بود. تنها در 7/15% کلاس ها، دمای هوا در محدوده دمای پیشنهادی قرار داشت و در 3/84% از موارد، میانگین دمای هوای کلاس، بیشتر از 24 درجه سانتی گراد بود. میانگین رطوبت نسبی، 43/30% بوده و تنها در 7% از کلاس ها، هر دو پارامتر دما و رطوبت نسبی در محدوده استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    در تعداد قابل توجهی از کلاس ها، در مدارس ابتدایی مورد مطالعه، از نظر برخی عوامل فیزیکی موثر بر سلامتی و عملکرد دانش آموزان، مطلوب نبوده و نیاز به برنامه ریزی مناسب برای اصلاح شرایط دارد.
    کلیدواژگان: مدارس ابتدایی، روشنایی، دما، رطوبت نسبی
  • محمد امین موعودی، مهرانه شعبانی، علیرضا حسنی صفحات 11-20
    مقدمه
    در حال حاضر حوادث ناشی از کار به عنوان سومین عامل مرگ و میر در جهان، دومین عامل مرگ و میر در ایران و یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای مهم بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی در جوامع صنعتی و در حال توسعه می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی حوادث ناشی از کار با استفاده از شاخص های OSHA در صنعت چوب و کاغذ مازندران بود.
    مواد وروش کار
    این مطالعه ازنوعطولیبود.برای بررسی حوادث ناشی ازکار، فرمهای ثبت حادثه پرسنلی سالهای 86-91استفاده شد.جهت بررسی حوادث ثبت شده، ازشاخصهای OSHAمانند (F.R)، (S.R)، (F.S.I)، A.R))، (I.R)، (ضریبT- ایمن)، UCL&LCL))، (LTC) (LWD) استفاده شد. از نرم افزارSPSS نسخه 17 برای تجزیه و تحلیل و نیز از آزمونمربع کای و نسبت شانس استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد کل حوادث ثبت شده 218 موردبود.بالاترین ضریب تکرارحادثه، ضریب شدت حادثه و ضریب تکرار- شدت حادثه محاسبه شده در این سالها مربوط به سال 88 بود که به ترتیب (019/3)، (94/391) و (088/1)وبیشترین مقدارضریبT–ایمن نیز همچنین در سال 88 (53/9) بالاترین مقداربود.مقیاس(UCL&LCL)استانداردبامقادیر(UCL&LCL)هرسال نشان دادکه سال88 به ترتیب 166/0و49/8بودهمچنین این سال بالاترین مقدارضریبLWD))،(LTC)،A.R))وI.R))به ترتیب(94/391)، (68/1)، (65/3%) و(000015/0) داشت.دراین مطالعه سن ومحل وقوع حادثه، وضعیتاستخدامو محل وقوع حادثه با، نوع حادثه و محل وقوع حادثه، ماه و نوع حادثه، سن و نوع حادثه، محل وقوع حادثه و نوع حادثه معناداربود.
    نتیجه گیری
    بیشترین آسیب دیدگی مربوط به بریدگی و خونریزی وسپس ضربدیدگی وکوفتگی بود. بیشترین عضو آسیب دیده پا بود. بر اساس نوع حادثه، سقوط فرد از ارتفاع بیشترین مقدار را داشت و در گروه سنی 30-45 بیشترین میزان حوادث گزارش شدوافراد شیفت کار بیشتردچارحادثه شدند.
    کلیدواژگان: حادثه، شاخصهای OSHA، ثبت حوادث ناشی از کار، الگوی حوادث ناشی ازکار
  • مژگان اردستانی، محسن علی آبادی، حسنا حاتمی، مریم فرهادیان صفحات 21-31
    مقدمه
    باتوجه به افزایش نگرانی های عمومی در خصوص عوارض جسمی و روانی امواج بر سلامت کاربران تلفن های همراه، هدف از این پژوهش بررسی میزان امواج مایکروویو ساطع شده از انواع تلفن های همراه متداول در سطح کشور در وضعیت های کاربری مختلف می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی میزان امواج مایکرویو ساطع شده از انواع مدل های در دسترس تلفن همراه در وضعیت های کاربری دریافت تماس، برقراری ارتباط، مکالمه، دریافت پیام کوتاه و بلوتوث با استفاده از دستگاه سنجش امواج مایکروویو مدل HI 2200 شرکت Holaday مطابق با روش استاندارد C 95.3 اندازه گیری شد. میزان کارایی حفاظت دهی امواج پوشش های محافظ تلفن همراه متداول نیز در وضعیت برقراری تماس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت امواج مایکروویو حاصل از تلفن های همراه در زمان برقراری تماس μW/cm26/31 ±4/51 و در حین مکالمه μW/cm29/30 ±7/42 و در حالت دریافت پیام μW/cm21/7 ±6/8 و در حالت بلوتوث μW/cm22/0±3/1 بود. که در تمامی حالت ها پایین تر از حد مجاز قرار داشت. بین میزان امواج تلفن های همراه در حین مکالمه با شرکت های سازنده تلفن اختلاف معنی داری وجود نداشت)05/0(Pvalue>. بین نرخ جذب ویژه و میزان امواج مایکروویو تلفن ها ارتباط معنی داری وجود داشت(01/0>Pvalue)
    نتیجه گیری
    هر چند شدت امواج مایکروویو تلفن های همراه متداول پایین تر از حدود مجاز توصیه شده قرار داشت، با این حال با توجه به عدم دستیابی به شواهد قطعی در خصوص اثرات امواج بر انسان، لزوم اطلاع رسانی عمومی در خصوص مخاطرات امواج، کاهش مدت زمان مکالمه های روزانه تا حد ممکن و منطقی و استفاده از پوشش های محافظ استاندارد توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، امواج مایکروویو، مواجهه عمومی
  • سیده شهره علوی، رامین مهرداد، جلیل مکارم صفحات 32-43
    مقدمه
    محیط کار یک محل استراتژیک برای ارتقای سلامت جسمی، اجتماعی و به خصوص روانی است. اختلال در سلامت روان و استرس یا فشار شغلی، هر یک می توانند موجب آسیب های فردی و کاهش کارایی سازمانی شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه سلامت روان و فشار شغلی در کارکنان اداری استان قم، طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه نوعی بررسی مقطعی بر روی 1500 نفر از کارکنان سازمان های دولتی استان قم است. روش مطالعه در این مطالعه خوشه ایچندمرحله ای است. برای بررسی وضعیت سلامت روان و فشار شغلی از پرسشنامه های GHQ-28 و محتوای شغلی استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس نتایج 1/17 درصد کارکنان اداری مورد مطالعه، مشکوک به اختلال در سلامت روان بودند و 8/12 درصد در حیطه جسمانی سازی علایم، 13 درصد در حیطه اضطراب و خواب، 7 درصد در حیطه عملکرد اجتماعی و 16 درصد از نظر افسردگی دچار اختلال بودند. در 28 درصد موارد فشار شغلی کارکنان مورد بررسی بالا، 6/26 درصد غیرفعال، 7/23 درصد فعال و 7/21 درصد پایین بود. اغلب (40 درصد) افراد مشکوک به اختلال در سلامت روان، فشار شغلی بالایی داشتند.
    نتیجه گیری
    نزدیک به یک ششم کارکنان اداری مورد مطالعه مشکوک به اختلال در سلامت روان بودند. اکثر افراد فشار شغلی بالا یا غیرفعال داشتند که هر دو وضعیت های نامطلوبی به حساب می آیند و افرادی که فشار شغلی کمتری داشتند از سلامت روان بالاتری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، فشار شغلی، کارکنان اداری
  • محمدرضا منظم، سمیه فرهنگ دهقان، پروین نصیری، مهدی جهانگیری صفحات 44-56
    اهداف
    صدا به عنوان شایع ترین عامل فیزیکی زیان آور در محیط های کاری محسوب می شود که مواجهه با آن می تواند اثرات زیان آور جسمی و روانی در پی داشته باشد. از آنجاکه بهترین اقدام کنترلی جهت کاهش صدا حذف و یا محدود کردن خطر در محل تولید آن است، لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی صوتی و شناسایی منبع اصلی صدا در واحد هوای یک صنعت پتروشیمی (متشکل از دو بخش فشرده سازی و تفکیک هوا) و تعیین اثر محصورسازی این منبع بر کاهش تراز فشار صوت آن انجام گرفت.
    روش
    در فاز اول تحقیق این مطالعه موردی، صداسنجی محیطی توسط صداسنج B&K مدل 2236 به منظور تعیین میزان آلودگی صوتی در واحد تولید هوای یک مجتمع پتروشیمی مطابق استاندارد ISO 9612 صورت پذیرفت. در فاز دوم، جهت شناسایی منبع اصلی مولد صدا، منحنی ایزوسونیک واحد مربوطه بوسیله نرم افزار ARCGIS 9.1 رسم گردید و در آخرنیز، اثر بخشی روش محصورسازی به عنوان بهترین روش برای کاهش تراز فشار منبع اصلی این واحد (درایر-خشک کن) مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج صداسنجی محیطی نشان داد که میانگین تراز فشار صوت در کل واحد تحت بررسی بیش از dBA 9 /88 محاسبه گردید. این در حالی ست که تراز صدا حتی به dBA 101 هم در بخش فشرده سازی آن می رسید. با توجه به محدوده ناحیه خطر در منحنی ایزوسونیک واحد هوا مشخص گردید که در بخش جنوبی فشرده سازی (محل استقرار دستگاه های درایر) تراز صدا نسبت به سایر نواحی این واحد به شدت افزایش یافته به طوری که در برخی ایستگاه ها به بالای 100 دسی بل هم می رسد. با توجه به نتایج حاصله، منبع اصلی «دستگاه درایر» بخش فشرده سازی جهت اجرای طرح کنترلی انتخاب شد. با توجه به میزان اثر بخشی انواع روش های مرسوم کنترل صدا و با در نظر گرفتن نتایج آنالیز فرکانسی دستگاه و شرایط واحد مورد بررسی، محفظه صوتی به عنوان روش برگزیده کنترل مهندسی صوت انتخاب و پیش بینی شد که با ارائه این طرح کنترلی حدود 19/4 dBA از تراز کلی صدای این منبع کاهش خواهد یافت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج ارزیابی آلودگی صوتی این واحد تولیدی، حدود 61.5 در صد از مساحت آن در ناحیه احتیاط قرار دارد اما مسلما عوارض گوناگون مواجهه با آن مقادیر در بلند مدت و حتی در کوتاه مدت بروز خواهد نمود. در واقع لازم است با توجه به اثرات شنیداری و مشکلات فراوان غیر شنیداری صوت جهت اجرای طرحهای کنترلی بر روی سایرمنابع صدا ساز این مجتمع اقدامات مقتضی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، صدا سنجی محیطی، محصور سازی، واحد تولید هوا، صنعت پتروشیمی
  • اطهره نصری، بهشته جبلی، تورج نصرآبادی، هادی هادیزاده، الهام قازانچایی صفحات 57-63
    مقدمه
    بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و گزیلن (BTEX) از جمله ترکیبات آلی فرار با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مشابه میباشند. BTEX موجود در بنزین در اثر تبخیر بنزین وارد هوای پمپ بنزینها می شود و کارکنان پمپ بنزین در مواجهه با آن قرار میگیرند.. مهمترین هدف انجام این پروژه تعیین ریسک مواجهه شغلی با ترکیبات بنزن و تولوئن کارگران پمپ بنزینهای منتخب شهر کرمان و محاسبه میزان کمی ریسک سرطانی و مخاطره غیرسرطانی این ترکیبات تعریف شده است.
    مواد و روش ها
    نمونه های هوای تنفسی 54 کارگر از 6 پمپ بنزین (حاشیه شهر و مرکز شهر) در سه نوبت صبح، ظهر و شب (که در یکی از این سه زمان در هر پمپ بنزین تخلیه سوخت از نفتکش به مخزن جایگاه صورت می گرفت) توسط پمپ نمونه برداری جمع آوری گردیدند. این نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه، به وسیله دستگاه گازکروماتوگرافی با دتکتور یونیزاسیون شعله ای تجزیه شدند
    نتایج
    ریسک سرطانی کارگران در تماس با بنزن در محدوده 2-10×11/1_4-10×22/8 و مقدار کمی مخاطره غیر سرطانی برای بنزن، تولوئن 134 _83/9 و 699/0_ 217/ 0 محاسبه گردیده است.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت بنزن هوا بالاتر از حد مجاز پیشنهاد شده توسط کمیته فنی بهداشت حرفه ای کشور (5/0 پی پی ام یا 1600 میکروگرم بر مترمکعب) می باشد در حالیکه غلظت تولوئن کمتر از حد مجاز میباشد. همچنین میزان ریسک سرطانی بنزن در کارکنان پمپ بنزینهای مورد مطالعه نشان از ریسک بالای سرطان در این افراد میباشد
    کلیدواژگان: ترکیبات BTEX، مواجهه شغلی، ریسک سرطانی، مخاطره غیر سرطانی
  • غلامحسین حلوانی، پریسا ازاد، سولماز زکیان، رضیه سلطانی گردفرامرزی، بهرام کوهنورد صفحات 64-73
    مقدمه
    در پدید آمدن تصادف های رانندگی چهار عامل انسانی، جاده، وسیله نقلیه و محیط تاثیر گذارند. در این بین یکی از مهمترین آمارهای مورد توافق در مورد تصادفات و آسیب ها، نقش 90-70 درصدی عوامل انسانی در کلیه تصادفات است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی نقش خطاهای انسانی در حوادث رانندگی در رانندگان پایانه بار استان یزد می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه یصورت توصیفی- تحلیلی در سال 1391 بر روی 300 نفر از رانندگان سیستم حمل و نقل پایانه بار شهر یزد بصورت تصادفی ساده انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه دو قسمتی بود که در قسمت اول اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به رانندگی و در قسمت دیگر خطاهای انسانی با استفاده از پرسشنامه رفتار رانندگی (DBQ)تعیین شد.
    یافته ها
    میزان تخلفات غیرعمد(میانگین 44/5) پایین بود که از روی بی دقتی وحواس پرتی ایجاد می شد و نشان دهنده ی فرهنگ خوب رانندگی در جامعه ی مورد مطالعه می باشد. ارتباط بین میزان لغزش ها و اشتباهات با میزان سرعت درهنگام رانندگی ارتباطی معنادار بود (03/0، 04/0P<). بین آیتم های سنی، سابقه کار، نوع گواهینامه، مقدار کیلومتر رانندگی در هفته و در سال، متوسط و حداکثر سرعت در رانندگی با میزان تخلفات، روابطی معنی دار پیدا شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه اصلی که از این مطالعه حاصل می گردد این است که تعداد زیادی از رانندگان ضرورتی برای ارتکاب تخلف از سوی خود نشان نمی دهند و اکثرا تخلفات بصورت غیر عمد و یا از روی بی دقتی ایجاد می شوند.
    کلیدواژگان: خطاهای انسانی، حوادث رانندگی، رانندگان، پایانه بار
  • سیدجلیل میر محمدی، امیر هوشنگ مهرپرور، امیر جانکی علیزاده * صفحات 74-84
    مقدمه

    استفاده از میز و صندلی با طراحی نامناسب در یک دوره از زمان نه تنها باعث تداخل رشد فیزیکی، بلکه مانع یادگیری و باعث عدم تمرکز می شود. در این پژوهش سطح رضایتمندی دانشجویان دانشکده بهداشت و پرستاری و پیراپزشکی در استفاده از صندلی های ارگونومیک نسبت به صندلی های غیر ارگونومیک تعیین گردید.

    روش بررسی

    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی در سال 1391 میزان رضایتمندی 126 نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت، پرستاری و پیراپزشکی در استفاده از صندلی های ارگونومیک نسبت به صندلی های غیر ارگونومیک و معمولی با استفاده از یک پرسشنامه 34 سوالی که توسط محققین طراحی شده، ارزیابی و تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رضایتمندی دانشجویان از صندلی های ارگونومیک در 3 مورد اندازه ی پشتی صندلی، شیب جلوی نشیمنگاه و اندازه تکیه گاه آرنج نسبت به صندلی های غیر ارگونومیک بیشتر بود. در نقطه مقابل رضایتمندی دانشجویان از صندلی های غیر ارگونومیک در مورد مناسب بودن شیب بین پشتی صندلی و نشیمنگاه نسبت به صندلی های ارگونومیک بیشتر بود. در مورد رضایتمندی دانشجویان نسبت به پایه صندلی در دو گروه استفاده کننده از صندلی های ارگونومیک و غیر ارگونومیک، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین سابقه کمر درد در استفاده کنندگان از صندلی های ارگونومیک 3/60 و در استفاده کنندگان از صندلی های غیر ارگونومیک 54 درصد بود که با توجه به بررسی نتایج معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    در مجموع میتوان گفت صندلی های ارگونومیک نسبت به صندلی های غیر ارگونومیک، رضایتمندی بیشتر دانشجویان را بهمراه داشته است. با این وجود لزوم یکسری اصلاحات در صندلی های ارگونومیک بنظر میرسد. از جمله این اصلاحات میتوان به اصلاح شیب بین پشتی صندلی و نشیمنگاه اشاره کرد.

    کلیدواژگان: صندلی ارگونومیک، صندلی غیر ارگونومیک، میزان رضایتمندی
  • مریم ملک صفحات 85-97
    مقدمه
    زنان باردار شاغل، توجه جدی کارفرمایان و همچنین خودشان را می طلبند. در این مطالعه، بررسی متقابل بارداری و شغل مدنظر است.
    روش بررسی
    این مقاله مروری شامل قسمت های مختلفی از جمله تعریف اصطلاحات، اهمیت توجه به موضوع بارداری زنان شاغل، خطرات محیط کار برای زنان باردار شاغل، تغییر تناسب شاغل با کار حین بارداری، برخی ملاحظات خاص، تجویزهای متخصص طب کار در حاملگی و شیردهی و مشکلات پس از زایمان می باشد.
    نتایج
    خطرات محیط کار برای زنان باردار شاغل، همان مواردی است که برای سلامتی یا ایمنی مادر یا جنین او مضرند. این خطرات، شامل خطرات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیک، سایکولوژیک و ارگونومیک هستند. بارداری در تناسب زن شاغل با کار نیز تغییراتی ایجاد می کند. بعد از زایمان هم توجه به مادر شاغل لازم است.
    نتیجه گیری
    پس از شناسایی خطرات در محیط کار، می توان روش های مناسب کنترلی را به کار گرفت. کنترل این مخاطرات، واکسیناسیون ها و توصیه های پس از تماس از وظایف متخصص طب کار برای خانم باردار شاغل است.
    کلیدواژگان: بارداری، شغل، مخاطرات
|
  • M. Asadi-Ghalhari, M. Mahdinia, S. Mohebi, R. Hokmabadi, E. Gharedaghi Pages 1-10
    Introduction
    Students in the elementary school they are a vulnerable group. Creating healthy environment has a very important effect on their health، and improves their performance. Physical factors in the classroom are one of the major factors contributing to the protection and promotion of children''s health. This study aimed to evaluate the physical factors including lighting، temperature and humidity as important environmental factors in primary schools.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 2013 in 115 classrooms in Qom province. Illumination was measured at the central stations with dimensions of 2×2 meters in 24 inches height an above ground level. Relative humidity and temperature measured in five points of each class in one meter height a above ground level. All measurements were done between 9 am to 15 pm in spring. The results were analyzed using SPSS software.
    Results
    The results showed that the minimum national standard was not supplied in 13% of the classes. The average of illumination was between the minimum and recommended standard in 68. 7% of classes. The temperature in 15. 7% of the classes was in the recommended range temperature. The average of relative humidity was 30. 43%. Both temperature and relative humidity were in the standard range only in 7% of studied classrooms.
    Conclusion
    In a large number of classes in elementary schools، some of the physical factors affecting the health and performance of students were not favorable. So، it required proper appropriate planning to improve the conditions.
    Keywords: Primary school, Illumination, Temperature, Relative humidity
  • M. Mououdi, M. Shabani, A. Hassani Pages 11-20
    Introduction
    Currently،work-related accidentsas the thirdcause of deathin the world، the second leading causeof death inIranandone of the mostimportantriskfactorshealth، social،economicandindustrialsocietiesaredeveloping. Incidentasone of theindustryhasbeenincorruptivepotential.
    Methods
    Thestudywaslongitudinal. Registration formsforaccidentevaluatework related accidentspersonnelwere86-91years. IncidentsrecordedtoevaluatetheindicatorssuchasOSHA (F. R)، (S. R)، (F. S. I)، (A. R)، (I. R)، (coefficient T-safe)، (UCL & LCL)، (LTC)، (LWD) were used. ThanSPSS version17for analysisandchi-squaretestandoddsratioswere used.
    Result
    Total numberof incidentsrecordedwas218counts. Repeat thehighestratein88incidents (3. 019)، the coefficient ofrepeatability-Severity (1. 088)، the maximumvalueofT-safe ratio (9. 53)، respectively. Scale (UCL & LCL) withstandardvalues (UCL & LCL) showed thatevery88 years respectively0. 166and8. 49respectively. Thisyear،the highestCoefficient (LWD)، (LTC)، (A. R) and (I. R) to (391. 94)، (1. 68)، (3. 65%) of (0. 000015) found. Theseageplaceaccidentswithpv =0. 002 employment statusand location oftheeventwithpv =0. 023 incidenttypeand location of theeventwithpv=0. 000monthandtype ofeventpv =0. 009 age andtype of eventwithpv =0. 021placeor type of accidentwithpv=0. 00was significant.
    Discussion
    Recordssystemeventstoresponsiveindustry''scurrent formwithoutinvestigating the causesofaccidents. Usingappropriatemethodstoprevent،reduceorlimittheconsequencesoftakethe necessary measuresare. Some of the majorstrategiesproposedforachieving this goalinclude: Continuouseffectivetrainingof personnel، supervise carefully howdoing the right thingtodotorunaregularprogramindividual.
    Keywords: accident, OSHA Indexes, record work, related accidents, work related accidents pattern
  • Mozhgan Ardestani, Mohsen Aliabadi, Hosna Hatami, Maryam Farhadian Pages 21-31
    Background
    Due to the increase of public concern about the physical and psychological effects of radiation on the health of cell phone users، the present study aimed to determine public exposure to microwave propagation from current cell phones in different user conditions.
    Methods
    In this cross-sectional study، the effective intensity of microwave radiation from cell phone were measured in different user conditions during call establishment، conversion، short massage and Bluetooth. Microwave meter HI 2200 model made by Holaday Co. was used to measure radiation according to the standard method No. C93. 5. Shielding effectiveness of anti radiation covers for cell phone during call establishment was also determined.
    Results
    The effective intensities of microwave radiation emitted from cell phones were equaled to 51. 4±31. 6μW/cm2،42. 7±30. 9μW/cm2،8. 6±7. 1μW/cm2،1. 3±0. 2 μW/cm2 during call establishment، conversion، short massage and Bluetooth، respectively which were lower than the exposure limits. There was not statistical significance between intensities of microwave radiation of cell phones based on the maker companies (Pvalue >0. 05). Correlation between specific absorption rate and microwave intensity of cell phones were significant (Pvalue<0. 01).
    Conclusion
    Although the microwave intensities of cell phones was lower than the exposure limits، however، due to the failure to obtain conclusive evidence on the health effects of radiation exposure on humans، it seems to be necessary to inform users about health risks، reduce conversation time as possible and use standard cell phone covers.
    Keywords: Cell Phone, Microwave Radiation, Public Exposure
  • Ss Alavi, R. Mehrded, J. Makarem Pages 32-43
    Introduction
    The workplace is considered a strategic location for physical، social and especially mental health promotion. Mental healthdisorders and job stress or strain، each،can cussesindividual injuriesand reduce in organizationalperformance. This study was designed and performed to determine association between mental health and job strain among office workers who were working in Qom province.
    Methods
    During a cross-sectional study we evaluated 1500 office workers in Qom Province using multi-stage cluster sampling. Data were collected by questionnaires including General Health Questionnaire (GHQ-28) and job content Questionnaire (JCQ) to assess mental health and job strain in study population.
    Results
    According to the GHQ‑28 scores، 17. 1% of study populations were suspected to mental health disorders in four subscales including; 12. 8% in Somatic symptoms، 13% in anxiety/insomnia، 7% in social dysfunction and 16% in severe depression. Job strain in 28% of office workers was classified as high، 26. 6% passive، 23. 7% active and in 21. 7% was low strain. Most of people with mental health disorders had high job strain.
    Conclusions
    Near one sixth of office workers were suspected to mental health disorders. Most of people had high or passive job strain that both considered as undesirable and employees with low job strain had better mental health.
    Keywords: Mental Health, Job Strain, Office Worker
  • Mr Monazzam, S. Farhang Dehghan, P. Nassiri, M. Jahangiri Pages 44-56
    Aims
    Noise is considered the most harmful physical agents in the workplace which exposure to it can cause the harmful physical and psychological effects on worker. Since the best noise control measures is to reduce or limit the at the source، the purpose of this study was to assess the noise pollution and determine the dominant sound source in an Air production plant of a Petrochemical industry، and also it aims to evaluate the effect of enclosing the dominant sound source on its overall noise level.
    Methods
    The first step، the environmental noise measurement was done by Bruel and Kjaer Type 2236 noise analyzer to measure the levels of noise in Air plant of a petrochemical company based on ISO: 9612 standard. Then، dominant sound source of Air plant was known by referring to noise contour which is drawn by ARCGIS 9. 1. In the third phase، noise control enclosure was selected as the best way to reduce the sound pressure level of the main source (Drayer) and finally the effectiveness of the proposed control measure was studied.
    Results
    Results of the assessment of environmental noise revealed that the average sound pressure level of Air production plant was over 88. 9 dB A. However، the noise level was over 101 dB A in Compression part of understudy plant. Considering hazard zone at noise contour، it was obvious that in the southern section of Compression، sound pressure level has increased more in comparison with other sections، and in some stations which is exact location of Dryer machinery، SPL has been measured to 100 dB A. Dryer machines of Compression part were known as the main sound source. Considering to the efficacy of conventional methods of noise control and also results of Dryer’s frequency analysis، and the working condition of Air plant، acoustic chamber or enclosure was chosen as the best engineering noise control measure for reducing of noisy Dryer. It was predicted that by providing the enclosure، overall sound pressure level will be reduced about 19/4 dB A.
    Conclusion
    According to assessment of noise pollution in understudy unit، 61. 5 % of the measurement stations were in caution area (SPL between 80-85 dB A). However، Exposure to these values of SPL can lead to different health effects in the short term or long term. So، in order to prevent the auditory and non-auditory effects of noise، it is necessary to provide sound abatement measures for other noise sources in this petrochemical plant.
    Keywords: Noise pollution, Environmental noise measurement, Noise control enclosure, Air Production plant, Petrochemical industry
  • A. Nasri, B. Jebelli, T. Nasrabadi, H. Hadizadeh, E. Ghazanchaei Pages 57-63
    Introduction
    Benzene، Toluene، Ethyl Benzene and Xylene (BTEX) are Volatile Organic Compounds (VOCs) with similar physical and chemical characteristics. BTEX existing in gasoline releases to the air in result of the gasoline evaporation and the staffs are exposure to it in gasoline stations. The main goal of this project is to determine the risk of occupational exposure to BTEX compounds among workers in selected gasoline stations in Kerman and calculate the quantitative cancer and non cancer risk values of these defined compounds.
    Methodology
    To achieve this goal، the air sample of 54 workers in 6 gasoline stations (the suburbs and downtown) were collected in three times; morning، noon and night (that the fuel is discharged from the fuel tanker to the gasoline tank، in one of these three times) by sampling pumps. The samples were then transferred to the laboratory and analyzed by Gas Chromatography (GC) with a Flame Ionization Detector (FID).
    Result
    The findings represent that the average concentration of BT during discharging the fuel from the tanker to the gasoline tank is higher than the average concentration of BT in the rest of sample. The Cancer risk for workers exposed to benzene is estimated in the range of 1. 11×10- 2 – 8. 22×10- 4. A quantitative non-cancer risk values for benzene، Toluene is also calculated in the range of 134-9. 83، 0. 699- 0. 217.
    Conclusions
    The results shows that the average concentrations of benzene in the air is higher than permissible limit proposed by Technical Committee of Occupational Hygiene (0. 5 ppm or 1،600 μg/m 3)، While Toluene are less than the permissible limit. As well، it is shown that the cancer risk benzene is high among workers in studied gasoline stations.
    Keywords: BTEX compounds, occupational exposure, cancer risk, non, cancer risk
  • Gh Halvani, P. Azad, S. Zakyan, R. Soltani Gerdefaramarzi, B. Kouhnavard Pages 64-73
    Introduction
    human factor، road، vehicle and environment are factors that impact on driving road. One of the important statistics about accidents and injuries consensus on the role of human factors in 90-70 percent of all accidents. The purpose of this study was to investigate the role of human error in accidents in driver''s terminals once the province of Yazd.
    Methods
    This Cross-sectional study was carried out in 2013; among the drivers of transport terminals in Yazd city. The number of cases was 300 people that were selected by random method. A multi-part questionnaire including demographic characteristics، data related of drivering and Driver Behavior Questionnaire (DBQ) were applied.
    Results
    The unintentional violations that were caused by the careless and lightheadedness was down that represents the good culture of the community to be studied. The relationship between the rate of speed when driving in a landslide was a significant correlation (03/0، 04 / 0P <). Also among the items age، work experience، type of certification، the amount of kilometers of driving per week and per year، and average and maximum speed of the car with the infringers، significant relationships were found.
    Conclusion
    The main result this study was that a large number of drivers do not show necessity for committing violations and Most of violations was deliberately accuracy
    Keywords: Human errors, accidents, drivers, terminals Times
  • Sj Mir Mohammadi, Ah Mehrparvar, A. Janaki Alizadeh Pages 74-84
    Introduction

    The use of tables and chairs in a period of time with poorly designed not only causes interference in physical development، but also hinders the learning and the lack of focus. In this study، the satisfaction level of students in hygiene، nursing، and paramedical faculties were determind in the use of non-ergonomic chairs ergonomic chairs.

    Method

    This is a cross-sectional study. 126 people in 2012 Satisfaction School students، nurses and paramedical staff in the use of non-ergonomic chairs and ergonomic chairs than usual using a questionnaire of 34 questions designed by the researchers، evaluation and analysis analyzed.

    Results

    The results showed that the students'' satisfaction with ergonomic chairs in 3 size back seats، front seat inclination and elbow crutch as compared to non-ergonomic chairs more. In contrast، non-ergonomic chairs، student satisfaction the suitability of the slope between the seat cushion and seat ergonomic chair more. On the basis of satisfaction than students in the two groups of chairs ergonomic chairs، ergonomic and non-significant differences were observed. Ergonomic chairs also experience back pain in 60. 3 users and non-users of ergonomic chairs which was 54 percent according to the survey results were not significant.

    Conclusion

    Overall، the results of ergonomic chairs، non-ergonomic chairs، satisfaction has brought more students. However، it needed some improvements in ergonomic chairs. These amendments modify the slope between the seat cushion and the seat can be noted.

    Keywords: ergonomic chairs, non, satisfaction
  • Maryam Malek Pages 85-97
    Introduction
    Pregnant employees demand special attention from their employers and themselves. In this study،the focus is on the interaction between pregnancy and occupation.
    Methods
    This study was a review article. Authentic articles، sites and books on occupational medicine، fitness for work and obstetrics were used. This study consisted of different parts including: definition of terms، the importance of issue of pregnancy in employees، pregnancy changes that affect fitness to work، some special considerations، prescription of occupational specialist during pregnancy، breastfeeding، and postnatal issues.
    Results
    The workplace hazards to the pregnant employees were factors that were harmful to the health or safety of the mother and/or fetus. These hazards included: physical، chemical، biologic، psychologic and ergonomic-hazard. Pregnancy made changes in fitness of pregnant employees. After delivery attention to the mothers was required، too.
    Conclusion
    After identifying the risks at each workplace، appropriate methods of control could be used. Control of these routine hazards، and vaccinations، were the duties of the occupational physician for pregnant employees.
    Keywords: pregnancy, occupation, hazards