فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 92، امرداد 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 92، امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/06
  • تعداد عناوین: 20
|
  • عبدالمراد میرحسینی، اسفندیار محمدی، اردشیر شیری، عباس نصراللهی* صفحات 1-7
    مقدمه
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه بین سبک های رهبری مدیران و توانمندسازی کارکنان بیمارستان های شهر ایلام به روش کمی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی(cross-sectional) می باشد که در آن تعداد 182 نفر از کارمندان بیمارستان های شهر مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گردآوری داده ها پرسش نامه بود که روایی آن با استفاده از نظرات متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ(82/ 0) به تایید رسیده است. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی(میانگین، واریانس و...)، و ضریب همبستگی اسپیرمن و با استفاده از نرم افزار SPSS vol.16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: یافته های پژوهش نشان داد که میانگین و انحراف معیار بر مبناء بعد استثناءM=3.09±1.12، پاداش اقتضایی M=2.82±1.08، پاداش مشروطM=2.95±1.11، ویژگی های آرمانی M =2.22±0.99، ملاحظات فردی M=2.51±1.15 و بعد انگیزشی M =1.19±1.11 می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    بین توانمندسازی و بعدهای سبک رهبری تبادلی که شامل بعد استثناء، پاداش های مشروط و پاداش های اقتضایی است تنها بین پاداش های مشروط و پاداش های اقتضایی و توانمتدسازی رابطه معنادار وجود دارد در حالی که بین بعد استثناء و توانمندسازی هیچ گونه رابطه معناداری وجود ندارد. در بین بعدهای سبک رهبری تحول گرایانه با توانمندسازی فقط بین ویژگی های آرمانی و ملاحظات فردی با توانمندسازی رابطه معنادار وجود دارد و بین بعد انگیزشی عنوان سبک رهبری تحول گرا و توانمندسازی رابطه معناداری وجود نداشت. با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده از هر یک از سبک های رهبری تبادلی، تحول آفرین و میزان توانمندی کارکنان بر اساس نتایج این تحقیق میزان توانمندی کارکنان در سبک رهبری تحول آفرین از سبک رهبری تبادلی بیشتر و قوی تر است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری تبادلی، سبک رهبری تحول آفرین، توانمندسازی
  • زهرا نوری مطلق، مرتضی منصوریان، حشمت الله نورمرادی، زهرا شفیعیان، پروانه بانوی* صفحات 8-15
    مقدمه
    بهداشت مواد غذایی در واقع تضمین کننده کیفیت غذایی مناسب و یک رکن اساسی در ارتقاء سلامت جامعه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سال 1392 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی در 340 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای مشتمل بر سه بخش دربرگیرنده سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی بود. اطلاعات با استفاده از آزمون های آمار توصیفی(میانگین، میانه و انحراف معیار) و استنباطی(Mann-Whitney and kruskal-wallis tests) به وسیله نرم افزار SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که به طور کلی(5/ 3 درصد) از دانشجویان دارای نگرش خوب(6/ 77 درصد) متوسط و (5/ 18درصد) نگرشی ضعیف داشتند. در زمینه آگاهی(5/18درصد) دارای آگاهی خوب، (2/ 16 درصد) متوسط و (4/ 2 درصد) دارای آگاهی ضعیف بوده اند. نتایج نشان داد که بین نگرش دانشجویان در رابطه با ایمنی و بهداشت مواد غذایی و جنس آن ها ارتباط معنی دار آماری وجود داشت(P=0.036). هم چنین بین آگاهی(P=<0.001) و نگرش(P=0.048) دانشجویان و گذراندن واحد بهداشت مواد غذایی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود با توجه به ارتباط بین آگاهی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، برنامه های آموزشی در قالب کارگاه آموزشی یا گنجاندن واحد درسی بهداشت مواد غذایی برای رشته هایی علوم پزشکی که واحد فوق را نمی گذرانند، برگزار گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، ایمنی مواد غذایی، دانشجویان
  • سعید سعیدی مهر، سحر گراوندی *، آزاده ایزدمهر، محمد جواد محمدی، محمد حسنی صفحات 16-25
    مقدمه
    سلامت معنوی، یکی از ابعاد مهم سلامت در انسان محسوب می شود. به طور کلی سلامت معنوی با ویژگی های ثبات در زندگی، هماهنگی، احساس ارتباط نزدیک با خویشتن، خدا، جامعه و محیط مشخص می شود. سلامت معنوی در دوران سالمندی که افراد بسیار آسیب پذیر و حساس هستند بسیار مهم و کلیدی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین رابطه سلامت معنوی با افسردگی در سالمندان بازنشسته صنعت نفت اهواز می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری سالمندان بازنشسته صنعت اهواز بودند که 200 سالمند با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش سلامت معنوی از پرسش نامه سلامت معنوی(SWB) و برای افسردگی از پرسش نامه افسردگی(GDS) استفاده شد. نتایج به روش تحلیل واریانس چند متغیره و رگرسیون و با استفاده از نرم افزار SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که میانگین سنی در این مطالعه 4±65 سال بود. از نظر تحصیلات بیشترین فراوانی در گروه کمتر از دیپلم با 44 درصد دیده شد. میانگین نمره سلامت معنوی 8/ 13± 105و افسردگی 2/ 4±35/ 4 بود. سلامت معنوی اکثر شرکت کنندگان در سطح بالا(36/ 54 درصد)، سپس در سطح متوسط(53/ 45) بود. بین سلامت معنوی و افسردگی سالمندان رابطه منفی معنی داری وجود دارد(P=<0.0001).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد در دوران سالمندی بین افسردگی و سلامت معنوی ارتباط معنی داری وجود دارد و اگاهی دادن نسبت به سلامت معنوی در کاهش مشکلات روحی-روانی می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، افسردگی، سالمندی
  • زینب غفاری، یدالله زرگر، مریم مردانی* صفحات 26-35
    مقدمه
    علائم جسمانی سازی، علائم جسمانی آشکار بدون علت فیزیکی مشخص می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه متغیرهای روان شناختی(ناگویی خلقی، عاطفه منفی و رویدادهای آسیب زا و اختلالات شخصیت) با علائم جسمانی سازی در پرستاران شهر اهواز است.
    مواد و روش ها
    طرح تحقیق از نوع همبستگی است. نمونه این پژوهش شامل 283 پرستار می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده اند. جهت آزمون فرضیه ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است.
    یافته های پژوهش: نتایج، بیانگر این بود که ناگویی خلقی، عاطفه منفی، رویدادهای آسیب زا و اختلالات شخصیت(ضد اجتماعی، پارانوئید، نمایشی و اجتنابی) با جسمانی سازی رابطه دارند. هم چنین، نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد ناگویی خلقی، عاطفه منفی، رویدادهای آسیب زا و اختلال شخصیت(اجتنابی) بهترین پیش بین علائم جسمانی سازی است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه از ارتباط بین ناگویی خلقی، عاطفه منفی، رویدادهای آسیب زا و اختلالات شخصیت با علائم جسمانی سازی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: علائم جسمانی سازی، ناگویی خلقی، عاطفه منفی، رویدادهای آسیب زا، اختلالات شخصیت
  • محبوبه میر محمدی، لیلا احمدیان، مهدیه خراسانی زاده، احمد لنگری زاده، بهزاد محمدی، راضیه میرزاییان* صفحات 36-43
    مقدمه
    یکی از مهم ترین معیارهای تخصیص منابع بیمارستانی در نظام بهداشت و درمان، تجزیه و تحلیل هزینه های بیمارستانی است. بهره وری اعمال جراحی نقش به سزایی در تعیین هزینه های بیمارستانی دارد. هدف از این مطالعه محاسبه هزینه تمام شده اعمال جراحی الکتیو لغو شده بر اساس روش تحلیل هزینه در بیمارستان شفا شهر کرمان در سال 1391 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 240 پرونده در یک دوره یک ساله 1391 به روش سرشماری جمع آوری گردید و با کمک چک لیستی محقق ساخته که روایی آن توسط صاحب نظران حوزه اقتصاد سلامت تایید شده بود، بررسی گردید. هزینه ها بر اساس 3 فاکتور پرداخت حقوق پرسنل درمانی، هزینه های منابع انرژی، هزینه های تاخیر در بازپرداخت شرکت های بیمه گر محاسبه و مورد تحلیل قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS vol.18 و آزمون های آمار توصیفی و آزمون های استنباطی(تست دقیق فیشر) در سطح معنی داری P<0.05 تحلیل گردید.
    یافته های پژوهش: از 240 مورد عمل جراحی لغو شده بیشترین دلیل لغو مربوط به وضعیت بالینی بیمار در بخش جراحی چشم(18 درصد) بود و مجموع کل هزینه های تحمیل شده 320 میلیون ریال بود که بیشترین هزینه مربوط به دستمزد پرسنل و پزشکان با مبلغ 69084800 ریال بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که دلیل عمده لغو اعمال جراحی در این بیمارستان به دلیل وضعیت بالینی بیماران بوده است. که شرایط مناسب برای عمل را نداشته اند و مدت زمان بستری آنان باعث تحمیل هزینه بالایی بر بیمارستان شده است. بنا بر این ارزیابی دقیق بیماران توسط پزشک مشاور و معالج می تواند از لغو اعمال جراحی و در نتیجه هدر رفت منابع مالی جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: لغو اعمال جراحی، هزینه تمام شده، بیمارستان، عمل جراحی الکتیو
  • مریم صالحی، مهوش جعفری *، علیرضا عسگری، کاووس طهماسبی صفحات 44-53
    مقدمه
    دیازینون یکی از مهم ترین حشره کش ارگانوفسفره است که به طور وسیع برای کنترل حشرات در منازل و کشاورزی استفاده می شود. این عامل باعث القاء استرس اکسیداتیو در بافت های مختلف می شود. هدف از این مطالعه بررسی نقش حفاظتی ویتامین هایE و C به عنوان آنتی اکسیدان در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در بافت کلیه موش صحرایی است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، موش های صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل(روغن ذرت به عنوان حلال دیازینون)، گروه دیازینون(mg/kg 100)، گروه ویتامین (E (mg/kg 150، گروه ویتامین (C (mg/kg 200 و گروه دیازینون- ویتامین E و گروه دیازینون- ویتامین C را به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت بعد از تزریق، موش ها توسط اتر بی هوش و کلیه ها به سرعت جدا شد. پس از هموژنه کردن بافت ها، فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز(SOD)، کاتالاز(CAT)، گلوتاتیون S- ترانسفراز(GST) و لاکتات دهیدروژناز(LDH) و غلظت های گلوتاتیون(GSH) و مالون دی آلدئید(MDA) توسط روش های بیوشیمیایی تعیین شدند.
    یافته های پژوهش: دیازینون باعث افزایش فعالیت آنزیم های SOD،CAT و GST در کلیه ها می شود. هم چنین کاهش غلظت GSH و افزایش غلظت MDA مشاهده می گردد. تجویز ویتامین هایE وC مانع تغییرات این پارامترها در کلیه ها می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    دیازینون با افزایش لیپیدپراکسیداسیون غشاء و کاهش غلظت GSH باعث استرس اکسیداتیو در کلیه ها می شود. تجویز ویتامین هایE و C به عنوان آنتی اکسیدان از طریق پاک سازی رادیکال های آزاد باعث کاهش سمیت دیازینون اما نه به طور کامل می شود.
    کلیدواژگان: دیازینون، ویتامین هایE و C، استرس اکسیداتیو، کلیه، موش صحرایی
  • مسعود فریدونی *، سیما جهان بخشی صفحات 54-72
    مقدمه
    پیری یکی از مهم ترین ریسک فاکتور ها برای بسیاری از بیماری ها است، به طوری که یکی از اهداف مهم در تحقیقات مربوط به آن، شناسایی و تجزیه و تحلیل کردن اجزایی است که در به تاخیر انداختن پیری و افزایش طول عمر نقش دارند. در جوندگان، کاهش دسترسی به مواد غذایی(Caloric Restriction یا CR) به نحوی که باعث سوء تغذیه نشود، باعث افزایش 50 درصد در طول عمر می گردد، با این وجود اثرات مضر نیز از خود به جا می گذارد، بنا بر این محققان به دنبال کشف ترکیبی بودند که بتواند اثر CR را بدون به جا گذاشتن اثرات مضر، تقلید کند. رزوراترول یکی از مواد شیمیایی طبیعی و مشتق شده از گیاهان است که عضوی از خانواده پلی فنول ها می با شد و خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارد. در این مقاله نحوه اثر رزوراترول در افزایش طول عمر و پیشگیری از فرآیندها و بیماری های مرتبط با پیری مرور می شود.
    مواد و روش ها
    مطالعه کنونی با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Pub Med، Elsevier، NCBI و EBSCO به بررسی 40 مقاله منتشر شده پرداخت تا اثر رزوراترول در افزایش طول عمر را تشریح کند.
    یافته های پژوهش: اخیرا به اثبات رسیده است که رزوراترول با به تاخیر انداختن تمام فرآیند های ناشی از پیری، سبب افزایش طول عمر در بسیاری از جانوران مدل آزمایشگاهی از جمله مگس سرکه، نماتد ها، ماهی ها و موش ها گردیده است.
    بحث و نتیجه گیری
    مکانیسم اثر رزوراترول بسیار مشابه با مکانیسم عمل CR است چرا که هر دو با بهبود بیماری های ناشی از پیری از جمله بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، آلزایمر و سرطان سبب افزایش طول عمر می گردند که این اثر رزوراترول به فعالیت Sirtuin ها که از نظر تکاملی از خانواده حفاظت شده کلاس III هیستون د استیلاز و وابسته به NAD+ می باشند، به ویژه SIRT1 که از تنظیم کننده های اصلی مکانیسم مولکولی فرآیند های پیری است بستگی دارد.
    کلیدواژگان: رزوراترول، طول عمر، پیری، Sirtuin، CR
  • جمال عاشوری *، سیده سمیه جلیل آبکنار، محمد عاشوری صفحات 73-83
    مقدمه
    مشکلات مرتبط با سلامت روان در افراد با اختلال یادگیری شایع است. لذا توجه به سلامت روان این قشر ضروری است. یکی از مهم ترین روش های موثر در بهبود سلامت روان، آموزش شناختی رفتاری است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش شناختی رفتاری بر بهبود سلامت روان دانش آموزان با اختلال یادگیری بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. شرکت کنندگان این پژوهش 40 دانش آموز دارای اختلال یادگیری پایه ششم دبستان بودند که آن ها به روش نمونه گیری در دسترس از میان دانش آموزان شهرستان های تهران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس هوشی و کسلر کودکان و پرسش نامه سلامت عمومی استفاده شد. داده ها با روش کوواریانس چند متغیری تحلیل شدند.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که میانگین نمرات سلامت روان و خرده مقیاس های آن(علائم جسمانی، اضطراب، نقص در عملکرد اجتماعی و افسردگی) در گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود(P<0.05). به عبارت دیگر سلامت روان گروه آزمایش بیشتر از گروه کنترل بود(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    بنا بر این برنامه ریزی برای ارائه آموزش شناختی-رفتاری جهت بهبود سلامت روان دانش آموزان با اختلال یادگیری اهمیت ویژه ای دارد و از این روش می توان برای ارتقای سلامت روان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش، شناختی، رفتاری، سلامت روان، اختلال یادگیری
  • رضا رافع *، فاطمه یوسفی فرد، سیده زینب حسینی کب صفحات 84-96
    مقدمه
    رخداد خطا در سیستم های کامپیوتری، مخصوصا سیستم هایی که در پزشکی استفاده می شوند، می تواند منجر به صدمات جبران ناپذیری شود. بنا بر این وارسی چنین سیستم هایی اهمیت زیادی دارد. چک کردن مدل یکی از روش هایی است که برای اطمینان از عدم وجود خطا در یک مدل استفاده می شود. ماشین قلب-ریه ماشینی است که در جراحی هایی که نیاز است قلب ساکن باشد به کار می رود و وظایف قلب و ریه را به عهده می گیرد. هدف از این مطالعه ارایه روش رسمی برای اعتبارسنجی ماشین قلب- ریه است.
    مواد و روش ها
    عملکرد ماشین قلب-ریه با استفاده از ابزار UPPAAL که از ماشین خودکار زمانی پشتیبانی می کند مدل شده است. چون در این ماشین سه مجموعه کار به طور موازی انجام می شود، که در سه زیرسیستم ماشین عملکرد کلی سیستم، ماشین تزریق دارو و ماشین تحویل محلول کاردیوپلژیا مدل شده است.
    یافته های پژوهش: پس از مدل سازی، با جستجوی جامع روی فضای حالت مدل، خصوصیات مهم سیستم وارسی شد. وضعیت هایی که موجب ورود سیستم به حالت های ناامن می شود شناسایی شدند. دسترس پذیری تمام حالات مهم سیستم بررسی شد. در نهایت از بد عمل نکردن سیستم و صحت خصوصیات آن اطمینان لازم کسب گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    مدل سازی یک روش کم هزینه برای مطالعه یک سیستم و ارزیابی واکنش آن به تغییرات محیطی قبل از ساخت آن است. نظر به اهمیت ماشین قلب-ریه در جراحی ها در این مقاله یک مدل رسمی برای وارسی عملکرد این ماشین ارائه شده است.
    کلیدواژگان: وارسی مدل، ماشین قلب، ریه، ماشین خودکار زمانی، UPPAAL، اعتبارسنجی سیستم
  • سیده فاطمه موسوی، علی رمضانی، پرویز اشتری، فاطمه کشاورزی * صفحات 97-108
    مقدمه
    مهار کننده های انتخابی آنزیم سیکلو اکسیژناز دو، نظیر سلوکو کسیب، روفوکوکسیب و والدوکسیب اخیرا به عنوان کاهنده های پاسخ های التهابی به کار می روند، با وجود این هنوز به مطالعات و تحقیقات بیشتری در زمینه مهار کننده های انتخابی Cox2 نیاز است. این مطالعه در راستای معرفی ساختار های جدید با میل تر کیبی بیشتر به آنزیم Cox2 می باشد.
    مواد و روش ها
    سا ختار های شیمیا یی با 80 درصد شباهت به سلو کو کسیب، از Pubchem در پایگاه اطلاعا تی NCBI استخراج و جمع آوری شد. فایل PDB آنزیم (Cox2 (6COX را در حا لت پیوند با لیگا ند SC-558 به عنوان لیگاند مرجع، از سایت RCSB PDB به دست آمد. د اکینگ لیگا ند ها به جایگاه اتصال SC-558 را با استفاده از نرم افزار FlexX، Lead IT اجرا شد و انرژی میان کنش های بین ترکیبات مختلف به دست آمد. مقدار IC50 ترکیبات مورد نظر با استفاده از روش غربالگری آزمایشگاهی، بر علیه آنزیم Cox2 تعیین شد. سرانجام با استفاده از روش سنجش MTT، میزان سمیت سلولی ترکیبات مورد نظر تعیین شد.
    یافته های پژوهش: نتیجه غربالگری در پایگاه داده Pubchem، 5000 مولکول مشابه سلوکوکسیب بود. 24 تا از ترکیبات امتیاز های انرژی بهتری نسبت به 6COX باند شده با SC-558 داشتند. لیگاند ها به پاکت پیو ند ی داک شد ند که با سرین 353، آلانین 527، وا لین 523، متیونین 522، فنیل آلانین 518 و لوسین 352 میان کنش نشان دادند. با بررسی چشمی، ترکیبات جهت گیری و حالت پیوندی مشابه با SC-558 نشان داد ند.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های ما، رویه محاسباتی کشف ترکیبات جدید ضدالتهابی با فعالیت بیشتر و سمیت کمتر نسبت به مهارکننده های عمومی Cox2 را قوت بخشید.
    کلیدواژگان: آنزیم سیکلو اکسیژناز دو، مهار کننده انتخابی سیکلو اکسیژناز دو، داکینگ، روش سنجش MTT
  • عباسعلی حسین خانزاده، محبوبه طاهر، حسین حیدری *، حاتم محمدی، علی محمد یاری، فریبا همتی صفحات 109-122
    مقدمه
    توانایی حل مسئله به عوامل متعددی بستگی دارد که از بین این عوامل مختلف، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه راهبردهای خودنظمبخشی و ظرفیت خودمهارگری با سبک های حل مسئله انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه مورد مطالعه را تمامی دانشجویان دانشگاه گیلان در سال تحصیلی 91-1390 تشکیل میدادند که از میان آن ها نمونهای به حجم 187 نفر(91 پسر و 96 دختر) با روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب و سه پرسش نامه راهبردهای خودنظمبخشی، خودمهارگری، و سبک های حل مسئله را تکمیل کردند.
    یافته های پژوهش: بین سبک های حل مسئله انطباقی با راهبردهای خودنظمبخشی شناختی، تمرکز بر موقعیت، تمرکز بر تغییر عاطفه، کاهش عاطفه منفی و افزایش عاطفه مثبت؛ و بین مجموع سبک های حل مسئله غیر انطباقی با راهبرد خودنظمبخشی و کاهش عاطفه منفی رابطه مثبت معنادار وجود داشت. بین ظرفیت خودمهارگری با سبک های انطباقی حل مسئله رابطه مثبت و با سبک های درماندگی، مهارگری، اجتناب و غیر انطباقی حل مسئله رابطه منفی معنادار وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای راهبرد افزایش عاطفه مثبت و ظرفیت خودمهارگری قادرند 13 درصد از واریانس سبک های حل مسئله انطباقی دانشجویان را تبیین کنند و متغیرهای راهبرد افزایش عاطفه مثبت، راهبرد تمرکز بر تغییر عاطفه و ظرفیت خودمهارگری قادرند 14 درصد از واریانس سبک های حل مسئله غیر انطباقی دانشجویان را تبیین کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش به هنگام آموزش مهارت های حل مسئله در هر حوزه ای لازم است که ویژگی ها و مهارت های تاثیرگذار بر آن ها مثل راهبردهای خودنظمبخشی و ظرفیت خودمهارگری مورد تاکید قرار گیرند.
    کلیدواژگان: خودنظم بخشی، ظرفیت خودمهارگری، حل مسئله انطباقی، حل مسئله غیر انطباقی
  • سارا غریبشی *، وحید تادیبی، سکینه نیک سرشت، ناصر بهپور، داریوش شیخ الاسلامی وطنی، احسان حسینی بیدختی صفحات 123-129
    مقدمه
    آدیپونکتین هورمونی است که نقش مهمی در مقابله با مقاومت به انسولین ناشی از رژیم غذایی ایفا می کند. هم چنین افراد با وزن بالاتر سطح آدیپونکتین پایین تری دارند و بیشتر مستعد ابتلاء به دیابت نوع دو هستند. مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن در ارتفاع و محیط هیپوکسی باعث کاهش وزن می شود. هدف از این پژوهش بررسی اثر هیپوکسی تناوبی بر میزان آدیپونکتین و شاخص توده بدنی در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    10 آزمودنی چاق و مبتلا به دیابت نوع دو، با میانگین شاخص توده بدن 47/ 2±02/ 32، و دامنه سنی 50 تا 70 سال، داوطلب شرکت در پژوهش بودند. مداخله شامل 14 جلسه هیپوکسی تناوبی در 14 روز مداوم و در هر روز یک ساعت بود. آدیپونکتین پلاسما در 3 نوبت(پیش آزمون، روز هفتم، و پس آزمون)، در حالی که BMI در 2 نوبت(پیش و پس آزمون) اندازه گیری شدند.
    یافته های پژوهش: آدیپونکتین پلاسما 6 روز پس از اعمال هیپوکسی تناوبی(روز 7) یک کاهش 1/ 2 درصدی غیر معنادار را نشان داد(t9=1.060; P=0.317). هم چنین در روز پانزدهم هیپوکسی یعنی پس از 14 روز مداخله هیپوکسی تناوبی سطح آدیپونکتین پلاسما یک کاهش 5 درصدی نسبت به پیش آزمون داشت که این کاهش نیز معنادار نبود(t9=0.578; P=0.577). نتایج تحقیق حاضر هم چنین نشان داد قرارگیری در معرض هیپوکسی تناوبی کوتاه مدت(7 روز) و میان مدت(14 روز) تاثیری بر شاخص توده بدن ندارد(P>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر بیانگر آن است که انجام 6 و 14 جلسه 1 ساعتی هیپوکسی تناوبی در روزهای متوالی باعث تغییر معنادار در آدیپونکتین پلاسما و شاخص توده بدنی در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع دو نمی شود.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، هایپوکسی تناوبی، بیماران دیابتی
  • یوسف ادیب، غلامعلی دهقانی* صفحات 130-142
    مقدمه
    امروزه آموزش مبتنی بر شواهد با هدف استفاده جدی، صریح و عقلانی از بهترین شواهد رایج به منظور تصمیم گیری، در آموزش پزشکی مورد توجه قرار گرفته است. آموزش مبتنی بر شواهد روشی موثر در آموزش دانشجویان است و شناخت دیدگاه های مدرسان و فراگیران در زمینه این رویکرد نوین، باعث توسعه کاربرد آن می شود. هدف این پژوهش، تبیین تجارب و درک دانشجویان و مدرسان پزشکی در مورد مفهوم آموزش مبتنی بر شواهد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کیفی سال 1392 و در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. 13 استاد و 5 دانشجوی پزشکی به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و تجارب و دیدگاه های آنان تا رسیدن به مرحله اشباع اطلاعاتی شناسائی شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه انفرادی نیمه ساختار یافته و برای تحلیل آن ها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.
    یافته های پژوهش: در این مطالعه سه درون مایه اصلی مداخله آموزشی، تجربیات مدرس و شرایط یادگیری استخراج گردید. شواهد معتبر تدریس و یادگیری، پژوهش در آموزش، نگرش و باورهای شخصی، تجربه و دانش حرفه ای، شرایط فراگیران و شرایط محیط آموزشی به عنوان زیر طبقات شناسائی شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس تجارب و درک مشارکت کنندگان، مداخله آموزشی، تجربیات مدرس و شرایط یادگیری اجزاء کلیدی آموزش مبتنی بر شواهد می باشند. برای بهبود یادگیری فراگیران، آموزش پزشکی مبتنی بر نظرات و اعتقادات شخصی باید به آموزش بر مبنای بهترین شواهد تغییر یابد.
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، آموزش مبتنی بر شواهد، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا
  • فاطمه خدارحمی *، غلام رضا گودرزی، عبدالرزاق هاشمی صفحات 143-152
    مقدمه
    رابطه بین مشکلات تنفسی و حضور باکتری ها و قارچ های هوا در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است. تماس با آلودگی ناشی از بیوآئروسل ها تقریبا در زندگی شهری در سراسر جهان غیرقابل اجتناب بوده و تماس با میکروارگانیسم های هوای آزاد با دامنه وسیعی از اثرات مضر بر روی سلامتی مرتبط است. در مطالعه حاضر نوع و تراکم باکتری ها در شرایط عادی و گرد و غبار در مکان ها و فصول مختلف در شهر اهواز بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری از هوا به روش Air trapping از سطح تراز تنفسی(ارتفاع 5/1 متری) توسط دستگاه quick take 30 با دبی l/min 14/3 در مدت زمان 5 و 15 دقیقه در ایستگاه های مختلف در فصل های تابستان، پاییز و زمستان(183 نمونه در مجموع) انجام گرفت. نمونه برداری در شرایط عادی در دو نوبت صبح(12-9) و عصر(17-14) و در شرایط گرد و غبار(صبح، ظهر و عصر) صورت گرفت، کلنی ها در محیط های کشت مغذی رشد داده شدند و سپس نوع و تراکم میکروارگانیسم ها با رنگ آمیزی و مشاهده زیر میکروسکوپ و بر اساس آزمون های بیوشیمیایی تشخیص و شمارش کلنی ها بر حسب CFU/m3 محاسبه شد.
    یافته های پژوهش: میانگین غلظت کل باکتری در روزهای عادی و گرد و غباری در اهواز به ترتیب 34/ 442، 93/ 889 CFU/m3 به دست آمد که شمار کل باکتری ها در روزهای گرد و غباری دو برابر روزهای عادی بوده است؛ و میانگین غلظت باکتری ها در ایستگاه های محیط زیست، نادری، بهداشت قدیم و هواشناسی به ترتیب 2/ 665، 4/ 943، 6/ 657 و 8/ 437 CFU/m3 و هم چنین میانگین غلظت باکتری ها در فصول زمستان، بهار و پاییز به ترتیب 84/760، 15/515 و 87/479 CFU/m3 مشاهده گردید. در این مطالعه 9 جنس باکتری از قبیل باکتری های محیطی، فرصت طلب، فلور بدن انسان و یک سری باکتری های ناشناخته از محیط های مربوطه جدا شده است. باکتری های شایع در شرایط عادی و گرد و غبار باسیلوس ها، استرپتومیسس ها و کورینه باکتریوم ها بودند. باکتری های گرم مثبت با بیش از 89 درصد دارای بیشترین غلظت و گونه باسیلوس ها فراوان ترین جنس جدا شده از هوای شهر اهواز بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    هر چه محیط دارای تراکم جمعیتی بیشتر و ترافیک شدیدتر و پوشش گیاهی کمتر باشد غلظت باکتری ها در آن محیط بیشتر است که این غلظت باکتری ها با دمای محیط و شاخص UV محیط رابطه معکوس دارد. مقاوت باکتری های گرم مثبت نسبت به خشکی محیط و هم چنین قدرت اسپورزایی در باسیلوس ها که منجر به بقاء آن ها در شرایط سخت می شود از مهم ترین دلایل احتمالی افزایش تعداد باسیلوس های جداسازی شده در این تحقیق بود.
    کلیدواژگان: بیوآئروسول ها، باکتری، گرد و غبار، اهواز، خوزستان
  • رضا احمدی، هادی پیمان، منیره یعقوبی، جواهر خواجوی خان، مسعود یاسمی، محمد رسول یاسمی، لیدا بی مانند، کریم همتی* صفحات 153-160
    مقدمه
    سرطان تخمدان ششمین سرطان شایع جهان است. عوامل خطر متعددی از جمله سن، شروع زودرس قاعدگی، تاخیر در یائسگی، سابقه نازایی، چاقی و نولی پاریتی برای سرطان تخمدان مطرح شده اند. در این مطالعه شیوع عوامل خطر مرتبط با توده های تخمدانی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی-مقطعی، کلیه پرونده های زنان مبتلا به توده های تخمدانی مراجعه کننده به مراکز پاتولوژی استان ایلام، در سال های 88-1386 به صورت سرشماری(n=70) مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها یک چک لیست بود که از طریق مصاحبه تلفنی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارvol.16 SPSS و آزمون کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: میانگین سنی نمونه های مورد مطالعه 63/ 13±60/ 34 سال و بیش از دو سوم نمونه ها(2/ 70 درصد) اضافه وزن و چاقی داشتند. بیشترین فراوانی توده های تشخیص داده شده به ترتیب کیست های تخمدانی(5/ 28 درصد)، موسینوس سیست آدنوما(4/ 21 درصد)، تراتوم کیستیک خوش خیم(5/ 18 درصد) و سروز سیست آدنوما(7/ 15 درصد) بودند. 2/ 6 درصد زنان مورد مطالعه به توده های بدخیم مبتلا بودند. ارتباط معنی داری بین سن شروع اولین قاعدگی، مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی(OCP) و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی(NSAIDs) با نوع توده های تخمدانی وجود داشت(به ترتیب: P<0.006، P<0.008).
    بحث و نتیجه گیری
    کیست های تخمدانی و موسینوس سیست آدنوما شایع ترین توده های تشخیص داده شده بودند. عواملی چون مصرفNSAIDs و OCP، سن منارک بیشتر از 13 سال و پایین بودن شاخص توده بدنی(BMI) باعث کاهش خطر ابتلاء به توده های تخمدانی می شوند.
    کلیدواژگان: توده های تخمدان، زنان، شیوع، ایلام
  • پرویز نصیری *، محبوبه میقانی، امیر انشگانی صفحات 161-167
    مقدمه
    مدل بندی یکی از اساسی ترین روش های تبیین متغیرهای آماری است که با استفاده از آن می توان به چگونگی توزیع متغیر پاسخ مورد نظر پی برد. توزیع آمیخته تا حدود زیادی می تواند نیکوئی برازش مدل را بهبود بخشد؛ لذا هدف از این مطالعه معرفی توزیع سری لگاریتمی آمیخته و مدل بندی اثر تغذیه بر بروز عارضه بیماران دیابتی توسط آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پس از معرفی توزیع آمیخته سری لگاریتمی، مدل مناسب برازش داده شده به داده های مربوط به تغذیه بیماران دیابتی بررسی می گردد. در این مطالعه 32 متغیر مربوط به انواع و نحوه مصرف مواد غذایی به عنوان متغیرهای مستقل و عارضه به عنوان متغیر پاسخ برای مدل بندی آماری در نظر گرفته شدند.
    یافته های پژوهش: نتایج مطالعه نشان داد با توجه به مقدار آماره کای دو حاصل از توزیع سری لگاریتمی آمیخته، مدل برازش داده شده با نسبت های آمیختگی 1/ 32 به تمام متغیرهای مستقل، مدل مناسبی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که داده های مربوط به بروز عارضه بیماران دیابتی فاقد چگالی صفر می باشند و هم چنین مقایسه مقدار آماره χ^2 حاصل از توزیع سری لگاریتمی آمیخته و توزیع پواسون آمیخته، در می یابیم که توزیع سری لگاریتمی آمیخته مدل مناسب تری به داده ها برازش می دهد.
    کلیدواژگان: شناسایی پذیری، تابع درست نمایی، توزیع سری لگاریتمی آمیخته، دیابت، تغذیه، عارضه
  • باقر سیدعلیپور *، یگانه تقوی، محمد علی خلیل زاده صفحات 168-178
    مقدمه
    فعالیت ضد سرطانی قوی چالکون ها و مشتقات آن قبلا نشان داده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر سیتوتوکسیسیته چالکون سنتتیک جدید بر روی سلول های سرطانی Hela می باشد.
    مواد و روش ها
    سلول های Hela در محیط کشت مایع RPMI1640 همراه با 10 درصد سرم جنین گاو غیر فعال شده و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سلول ها با غلظت های مختلف چالکون به مدت 72 ساعت کشت داده شدند و با استفاده از آزمون MTT بررسی شدند. آپوپتوز بر روی رده سلول های سرطانی Hela پس از 24 ساعت در غلظت μg/ml 40 چالکون به روش میکروسکوپی بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS vol.19 و آزمون T-Test انجام شد.
    یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که چالکون سنتتیک جدید در غلظت های 10، 20، 40، 80 و μg/ml 160 رشد سلول های سرطانی را به ترتیب 75/ 63، 58/ 56، 46/ 54، 60/ 33، 74/ 18، 96/ 14 بعد از 72 ساعت مهار کرد. بالاترین درصد مهار رشد در غلظت μg/ml10 به میزان 756/ 63 بوده است. مقدار IC50 برای رده سلول های Hela، μg/ml 40 به دست آمد. یافته های ما نشان داد بعد از 72 ساعت رشد سلول ها در غلظت های 10 و μg/ml 20 به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس تحقیق انجام شده، چالکون سنتتیک جدید دارای فعالیت ضد تکثیر در برابر سلول های سرطانی Hela می باشد. این فعالیت مرتبط با تاثیر ان بر چرخه سلولی به وسیله القاء فاز G2/M می باشد. مطالعات بیشتری در جهت مشخص ساختن مکانیسم مولکولی اثرات این چالکون جدید مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: چالکون، سمیت سلولی، رده سلول سرطانی Hela، تست MTT
  • هانیه معلم بندانی، مجید رجبیان، فردین علی ملایری *، وحید محمدی، دنیا عارفی، سمیه دهمرده، سعید محمدی، علی شهروزیان صفحات 178-185
    مقدمه
    امروزه شیر گاو یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین شیرهای حیوانی مورد تغذیه توسط انسان و یک منبع منحصر به فرد از مواد غذایی برای تمام سنین است. آلودگی شیر به فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم آلوده می شود یک خطر برای انسان به شمار می آید. مسمومیت با سرب و کادمیوم موجب اثرات نامطلوبی بر روی انسان می شود که در دوران کودکی بسیار شایع تر است. این مطالعه به منظور بررسی سطح سرب و کادمیوم در شیر گاو در شهر زابل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به صورت تصادفی 100 نمونه شیر به طور مستقیم از گاوهای مزارع 5 منطقه زابل برای اندازه گیری باقی مانده فلزات سرب و کادمیوم با استفاده از دستورالعمل(Association of Analytical Communities (A.O.A.C مورد آزمایش قرار گرفتند. مقدار فلزات سنگین با استفاده از یک طیف سنج جذب اتمی ریلی مجهز به لامپ کاتد توخالی(HCL) در 3/ 283 نانومتر برای سرب و 8 /228 نانومتر برای کادمیوم تعیین شدند. داده های به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS vol.18 و آماره توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: مشخص شد که میانگین سطح سرب برابر با ppb 2/5±9/175 و برای کادمیوم ppb 01/08±4/557 در شیر گاو است. سطح معناداری آزمون کولموگروف- اسمیرنوف مساوی با P<0.05) ppb 0/057) برای سرب و P<0.05) ppb 0/435) برای کادمیوم در نظر گرفته شد. سطح استاندارد برای سرب و کادمیوم به ترتیبppb 1000 و 10 است که در همه نمونه های شیر آلودگی سرب و کادمیوم کمتر از حد استاندارد بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    اندازه گیری نمونه ها نشان داد که سطح سرب و کادمیوم کمتر از حد استاندارد جهانی بوده و بنا بر این همه شیرهای تازه جمع آوری شده در این 5 منطقه پاک و خالص بود.
    کلیدواژگان: سرب، کادمیوم، شیر، طیف سنجی جذب اتمی، زابل
  • فضل الله موسوی *، مریم آقاعباسی، مرضیه موسوی، بهاره شقاقی صفحات 186-195
    مقدمه
    انتروکوکوس فلور طبیعی دستگاه گوارشی و واژن در انسان است. اما به عنوان پاتوژن اکتسابی در عفونت مجرای ادراری و... از بیمارستان اهمیت پیدا کرده است. هدف از این مطالعه بررسی سواب های واژینال از نظر انتروکوکوس و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های جدا شده می باشد.
    مواد و روش ها
    مجموعا 198 نمونه سواب واژن از زنان با سقط جنین از شهرستان خرم آباد تهیه شد. جنس و گونه باکتری بر اساس کشت و ویژگی های بیوشیمیایی و فنوتیپی تعیین شد. تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار در آگار Kirby Bauer انجام شد.
    یافته های پژوهش: از کل نمونه ها، 128 سویه از نظر انتروکوکوس مثبت بودند، 81 سویه انتروکوکوس فکالیس(3/ 63 درصد) و 45 سویه مربوط به انتروکوکوس فیسیوم(1/ 35 درصد) و 2 سویه مربوط به سایر گونه ها بود(6/ 1 درصد). همه سویه ها نسبت به اگزاسیلین و ایمی پنم به ترتیب مقاوم و حساس بودند. مقاومت به آنتی بیوتیک ها شامل ونکومایسین(1/ 3 درصد)، تایکوپلانین(2/ 18 درصد)، سیپروفلوکساسین(1/ 11 درصد)، کلرامفنیکل(8/15 درصد)، اریترومایسین(4 /63 درصد)، سفوتاکسیم(6 /63 درصد)، جنتامایسین(3/ 29 درصد) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه 3/ 63 درصد انتروکوکوس شناسایی شد، با توجه به این که حضور این باکتری به عنوان فلور در واژن حدود 20 درصد گزارش شده است، نتایج مطالعه حاضر بیش از میزان مورد انتظار می باشد. انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فیسیوم دو گونه غالب ایجادکننده عفونت می باشند. تمامی سویه ها به ایمی پنم حساس بودند. بنا بر این استفاده از آن در درمان عفونت های ناشی از انتروکوکوس پیشنهاد می شود. علاوه بر این ونکومایسین نیز می تواند به عنوان یک داروی انتخابی مهم در درمان عفونت های انتروکوکوس مقاوم به بتالاکتام ها مورد استفاده قرار گیرد. اگر چه همین درصد پایین نیز نگران کننده است.
    کلیدواژگان: عفونت های انتروکوکوس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ستار کیخاونی، یاسین عبدلی، جهانشاه محمدزاده، مصطفی هواسی، فرهاد شریفی، زیبا یگانه* صفحات 196-201
    مقدمه
    خودکشی یکی از معضلات مهم بخش سلامت و روانی اجتماعی است. استان ایلام یکی از سه استان با بروز بالای این پدیده در کشور می باشد. آثار منتشره از سوی سازمان جهانی بهداشت حاکی از این است که هم اکنون شیوع خودکشی در جهان 16 نفر به ازای هر صد هزار نفر است(ارتکاب به خودکشی) و به طور متوسط در هر 40 ثانیه یک نفر اقدام به خودکشی می کند. ایران پس از چین و هندوستان سومین کشور جهان است که در آن آمار خودکشی موفق زنان افزایش یافته و در حال پیشی گرفتن از خودکشی منجر به مرگ در آقایان است. هدف از این مطالعه تعیین تغییر روند ریسک فاکتورهای خودکشی استان ایلام می باشد.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر، جامعه آماری 745 نفر از اقدام کنندگان به خودکشی در استان ایلام بودند. برای جمع آوری داده ها از چک لیستی از پیش تهیه شده استفاده و داده های مورد نیاز بر اساس اهداف و متغیرهای مورد مطالعه جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون x2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن است که اکثریت 5/ 52 درصد موارد اقدام به خودکشی را مردان شامل می شدند. با توجه به این که تعداد زنان اقدام کننده به خودکشی 5/ 47 درصد می باشد. در خصوص ارتباط خودکشی با اختلال روانی، پژوهش حاضر نشان داد که 7/ 21 درصد از اقدام کنندگان به خودکشی با بالاترین درصد، دارای انگیزه اختلاف خانوادگی بوده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد انگیزه خودکشی در 5 سال گذشته 4/ 13 درصد بود که در سال 1391 به 5/ 22 درصد رسید که حاکی از روند افزایش اختلافات خانوادگی بوده است. بیشترین آمار خودکشی در 5 سال گذشته در ایلام 4/ 46 درصد و در سال 1391، 8/ 25 درصد به صورت چشمگیری کاهش نشان داده است. نتایج نشان داد روش های رایج اقدام به خودکشی در بین زنان در دوره شش ساله به ترتیب، خودسوزی با نفت، حلق آویز و مسمومیت با سم بوده است. در بین مردان، این ترتیب به صورت حلق آویز، خودزنی با سلاح گرم و خودسوزی با نفت بوده است.
    کلیدواژگان: تغییر روند، ریسک فاکتور، خودکشی، ایلام
|
  • A. Mirhosaini, E. Mohamadi, A. Shiri, A. Nasrollahi* Pages 1-7
    Introduction
    This research was aimed to investigate the relationship between managers'' leadership styles and staff empowerment in Ilam hospitals quantitatively.
    Materials and Methods
    182 city hospitals staff was determined in present cross-sectional study. A questionnaire was used for data collection. Its validity and reliability were assured by using expert''s comments and Cronbach''s alpha (0. 82) respectively. Data were analyzed by SPSS16 statistical software and descriptive statistical methods (spearman correlation coefficient) were used.
    Findings
    findings showed that the mean and standard deviation based on exception aspect was 3. 09±1. 12، reward contingency was 2. 82±1. 08، contingent reward was 2. 95±1. 11، idealistic features were 2. 22±0. 99، personal consideration was 2. 51±1. 15 and motivational aspect 1. 19±1. 11. Discussion &
    Conclusion
    Between empowerment and transactional leadership style dimensions including exception aspect، conditional reward، and contingency reward، there were significant relationship only between conditional reward and contingency reward and empowerment while there were no significant relationship between exception aspect and empowerment. There were significant relationship between evolutionary leadership style with empowerment dimensions just between idealistic features and personal considerations with empowerment، and there were no significant relationships between motivational dimension of evolutionary leadership style and empowerment. Taking into account the results of this research، any of transactional leadership styles، transformative and staff empowerment، staff empowerment in transformational leadership style is more powerful than transactional leadership style.
    Keywords: Transactional leadership style, Transformational leadership style, Empowerment
  • Zahra Noorimotlagh, Morteza Mansourian, Heshmatolah Nourmoradi, Zahra Shafieian, Parvaneh Banavi* Pages 8-15
    Introduction
    Actually, food sanitation is a guarantee of proper food quality and it is an essential pillar in health promoting of community. The aim of this study was to study of knowledge and attitude among Ilam University of medical sciences students regarding to food sanitation and safety on 2013.
    Material And Method
    430 Ilam University of medical sciences students was determined in present cross-sectional study by stratified random sampling. Data collected through a questionnaire consisting of three parts including personal information, knowledge and attitudes towards food sanitation and safety. The data were used by SPSS16 software and analyzed by Mann- Whitney and kruskal-wallis tests.
    Findings
    overall, results showed that 3.5% of students had good attitude, 77.6% moderate attitude and 18.5% poor attitude. In the field of knowledge 18.5 % had adequate knowledge, 16.2% moderate knowledge and 2.4% poor knowledge about food sanitation. Results showed that there is a significant relation between student's attitudes regarding food sanitation and safety and their sex (p =. 036), and also there isaa significant relation between knowledge (p =. 000) and attitude (p =. 048) of students and passing the food sanitation course. Discussion&
    Conclusion
    It is proposed that according to relation between knowledge, food sanitation and safety, educational programs to be held in the form of workshops or incorporate food sanitation courses for fields of medical science that does not pass this course.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Food safety, Students
  • Saeidimehr S., Geravandi S., Ezadmehr A., Mohammdi M.*, Hassani M Pages 16-25
    Introduction
    The spiritual health is one of the most important aspects of human health. Overall, spiritual health is determined with stability characteristics of life, coordination, feeling close relationship with God, society and environment. Spiritual health during aging is important since elderly people are very vulnerable and sensitive. The aim of this study was to determine the relationship between spiritual healths of elderly people with depression in Ahvaz retired oil industry.
    Materials and Methods
    This study is cross-sectional and correlational. 200 elderly of Ahvaz retired oil industry were selected by using simple sampling method. Spiritual well-being (SWB) questionnaire was used to spiritual health assessment and depression questionnaire (GDS) was used to depression assessmentand. SPSS 16 software was used and results were analyzed by using multivariate analysis of variance and regression.
    Findings
    Results showed that average age was 65±4. In terms of education the highest frequency was seen among group less than diploma with 44%. The average score for spiritual health was 105± 13.8 and for depression was 4.35±4.2. Spiritual health for most of participant was at a high level (36/54%), then in the middle (53/45). there is a significant negative relationship between depression and spiritual health of aging (p = 0.0001).Conclusion &
    Discussion
    The results of this study showed that there are a significant relationship between depression and spiritual health during ageing and notify to spiritual health is very helpful to reduce psychological problems.
    Keywords: spiritual health, depression, aging
  • Zeynab Ghafari, Yadoha Zargar, Maryam Mardani* Pages 26-35
    Introduction
    Somatization symptoms are the obvious physical symptoms without unexplained physical cause. The aim of present study is to examine the relation of psychological variables (alexithymia, negative affect, traumatic events and personality disorder) with somatization symptom in nurses of Ahvaz hospitals.
    Materials and Methods
    this study is a correlational research. The statistical population included 283 nurses who were selected by multi-stage sampling method. Pearson correlation and regression tests have been used to test the hypotheses.
    Findings
    Results illustrated that there is a significant relation between alexithymia, negative affect, and traumatic events, personality disorders (antisocial, paranoid histrionic and avoidance) with somatization. Also regression results showed that alexithymia, negative affect, traumatic events and personality disorder (avoidance) were the best predictor of somatization symptoms. Discussion &
    Conclusion
    Results support from relation between alexithymia, negative affect, traumatic events and personality disorders with somatization symptoms.
    Keywords: Somatization symptom, Alexithymia, Negative affect, Traumatic events, Personality disorders
  • Mahboubeh Mirmohamadi, Leyla Ahmadiyan, Mahdieh Khorasani Zadeh, Ahmad Langarizadeh, Behzad Mohamadi, Razieh Mirzaeian* Pages 36-43
    Introduction
    One of the most important criteria for allocation of hospital sources in health care system is to analyzing the hospital expense. Efficiency of surgical operations has an important role in determining of hospital expense. This study aimed to finished expense calculation of cancelled elective surgical operations based on expense analysis method in Kerman Shafa Hospital in 2012.
    Materials and Methods
    This a descriptive - analytical study was performed by consensus method on 240 files during a period of one year in 2012 and it was investigated by using a self-designed checklist that its validity was confirmed by the health economics experts. The expense were calculated and analyzed based on three factors including payment of medical personnel, expenses of energy resources and the expense of delay in repayment of insurance companies Data were analyzed by SPSS18 and descriptive and inferential statistics (Fisher's exact test) were used at the significant level P≤0.05.
    Findings
    Of 240 cancelled surgical operations, the highest rate of cancellation was related to clinical status of the patient (%18) in the Eye department and the total imposed expenses were 320 million IRR which The highest expense was related to the personnel’s’ and physicians’ payments with. 69084800 IRR.Discussion &
    Conclusion
    The findings indicated that the main cause of cancellation of surgical operations in this hospital was clinical status of the patients who do not have the appropriate condition of surgery and the time period of their hospitalization cause high expenditure for the hospital. Thus, exact evaluation of the patients through consultant and the attending physician can avoid the cancellation of surgical operation and consequently waste of financial sources.
    Keywords: Surgical operation cancellation, Finished expense, Hospital, Elective surgical operation
  • Salehi M., Jafari M.*, Asgari A., Tahmasebi K Pages 44-53
    Introduction
    Diazinon is one of the most important an organophosphate insecticide that widely used for insect control in homes and agriculture. This factor causes induces oxidative stress in different tissues. The aim of this study was to study the protective role of vitamins E and C as antioxidant in reduction of DZN-induced oxidative stress in rat kidney.
    Materials and Methods
    In present experimental study, male Wistar rats were randomly divided into six groups including: control group received (corn oil as a DZN solvent), DZN group (100 mg/kg), vitamin E group (150 mg/kg), vitamin C group (200 mg/kg), vitamin E+DZN group and vitamin C+DZN group, intraperitoneally. 24 hours after injection, rats were anesthetized by ether and kidneys were removed quickly. After tissues hemogenation, superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) and lactate dehydrogenase (LDH) anzymes activities and glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) concentrations were determined by biochemical methods.
    Findings
    DZN increased SOD, CAT and GST activities in kidneys. Also, reduced GSH concentration and increased concentrations of MDA were observed. Administration of vitamins E and C prevent changes in these parameters in the kidneys.Discussion &
    Conclusion
    DZN by increasing lipid peroxidation membrane and reduced GSH concentration cause oxidative stress in kidneys. Administration of vitamins E and C as an antioxidant decrease DZN toxicity via purging the free radicals but not completely.
    Keywords: Diazinon_Vitamins E C_Oxidative stress_Kidney_Rat
  • Masoud Fereidoni *, Sima Jahan, Bakhshi Pages 54-72
    Introduction
    Aging is one of the most important risk factors for some disease, so that one of the major aims of aging research is the identification and analysis of compounds that playing role in delay aging and increase longevity. In rodents’ Caloric Restriction (CR), in a way that does not cause malnutrition, increased lifespan 50%, however it leave harmful effects, so researchers sought to find a combination that can imitate the effects of CR without any harmful effects. Resveratrol is one of the natural chemicals derived from plants that it is a member of polyphenols family, and it has great antioxidant nature. This article reviews the mechanisms of resveratrol functions on longevity and prevention from aging and aging-related diseases and processes.
    Materials and Methods
    This study has reviewed 40 published articles by using PubMed, Elsevier, NCBI and EBSCO databases to explaining the resveratrol function in longevity.
    Findings
    Recently, it has been proven that, Resveratrol by delaying all the processes of aging, increased lifespan in many animals in Laboratory model, including fruit flies, nematodes, fishes and mice.Discussion &
    Conclusion
    The action mechanism of resveratrol is very similar to CR action mechanism, both can extend lifespan by improving disease related to aging, such as, cardiovascular disease, diabetes, Alzheimer and cancer which this resveratrol effects depended on Sirtuins activity that evolutionarily, they are classified as conserved family of NAD+-dependent class III histone deacetylase, particularly SIRT1, which is the main regulator of molecular mechanism of aging processes.
    Keywords: Resveratrol, Longevity, Aging, Sirtuin, CR
  • Ashoori J.*, Jalilabkenar S., Ashoori M Pages 73-83
    Introduction
    mental health is the most common problem among students with learning disorder. Therefore, attention to mental health among this group seems to be essential. One of the most important effective methods in improving mental health is cognitive-behavioral instruction.The aim of present research was to investigate cognitive-behavioral instruction effect on students mental health improvement with learning disorder.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental with pre-test and post-test with control group. Participants of this study were 40 students with learning disorder at the sixth grade of the elementary school that they were selected via nonprobability sampling method among Tehran counties students. Data were collected by using Wechsler intelligence scale for children and General Health Questionnaire. Data were analyzed by MANCOVA method.
    Findings
    The results showed that there was a significant increase in mean scores of mental health and its subscales (somatic symptoms, anxiety, deficiency in social performance and depression) in experimental group than control group. In the other hand, mental health of experimental group was higher than control group (p<0.05). Discussion &
    Conclusion
    Therefore, planning for providing of cognitive-behavioral instruction is important to improving students mental health with learning disorder, and can use this method for mental health promoting.
    Keywords: instruction, cognitive, behavioral, mental health, learning disorder
  • Rafeh R.*, Yousefifard F., Hosseinikob Z Pages 84-96
    Introduction
    error occurrence in computer systems, can lead to irreparable damage, especially those used in medical systems. As a result, verification of such systems is important. Model checking as a method is used to ensure the absence of errors in the model. The heart-lung machine is used in surgeries in which heart must stop working and assumes the heart and lungs duties. In this article, a formal approach is to verify the operation of the heart-lung machine.
    Methods
    The heart-lung machine has been modeled by using the UPPAAL tool which supports time automatic machine, since, this machine do three sets operations in parallel which has been modeled in three subsystems: system overall performance machine, heparin injection machine and cardioplegia solution delivery machine.
    Finding
    After modeling by a complete search on state space of model, the most important characteristics of system were verified. Situations were identified which cause entering the system to unsecure states. The reachability of all important states of the system was investigated. Finally, we ensured about system accuracy features and the system operates correctly.
    Conclusion
    Modelling is a cheap way to study a system and evaluate its reaction to environmental changes before implementation of the system. Considering to importance of heart-lung machine in surgeries, in this research a formal model has been presented to verify the operation of this machine.
    Keywords: Model Checking, Heart, Lung Machine, time automatic machine, UPPAAL, System Verification
  • Seyd Fatemeh Mousavi, Ali Ramezani, Parviz Ashtari, Fatemeh Keshavarzi* Pages 97-108
    Introduction
    Cox2 selective inhibitors such as celecoxib, rofecoxib and valdecoxib are recently used to reduce inflammatory response. There is still a need to develop more potent Cox2 inhibitors. This study was conducted to introduce new structures with more affinity to Cox2 enzyme.
    Materials and Methods
    Chemical structures with 80% similarity to celecoxib was collected by using PubChem at NCBI database. The PDB file of Cox2 enzyme (6COX) obtained from RCSB PDB website in bounding with ligand SC-558 as reference ligand. Docking of ligands to SC-558 site of Cox2 performed with lead IT software (version 2.1.0 BioSolveIT, GmbH, Germany) and the interaction energy of different compounds was obtained. IC50 value of selected compounds identified by using in vitro screening against Cox2 enzyme. The cytotoxicity assay was performed by using MTT method.
    Findings
    Screening results in PubChem database was 5000 molecules similar to celecoxib. 24 compounds had better energy scores than 6COX bound co-crystallized ligand SC-558.The ligands were docked with the binding pocket that they showed interaction with Leu352, Phe518,Met522, Val523, Ala527 and Ser353. By visual inspection, compounds showed orientation and hybrid mode similar to SC-558. Discussion &
    Conclusion
    our findings strengthened the computational procedure the discovery of new compounds with anti-inflammatory activity and less toxicity than Cox2 general inhibitors.
    Keywords: Cox2, Cox2 selective inhibitors, Docking, MTT method
  • Abbas Ali Hosseinkhanzadeh, Mahboobeh Taher, Hossein Heydari *, Hatam Mohammadi, Ali Mohammad Yari, Fariba Hemati Pages 109-122
    Introduction
    problem solving depends on several factors which among various factors the present research aimed to study of relation between self-regulation strategies and self-control capacity with problem solving styles.
    Materials and Methods
    The statistical population consisted of all students of Guilan University in 2011-2012 academic year, which among them a sample of 187 students (91 male and 96 female) were selected by random cluster sampling method and they completed March emotional self-regulation strategies questionnaire, Tangney’s self-control Scale (2004), and problem-solving styles scale.
    Findings
    there are significant positive correlations between adaptive problem solving styles with cognitive self-regulation strategies, focusing on situation, focusing on changing affect, decreasing negative affect and increase positive affect, and between non-adaptive problem solving styles with self-regulation strategy and decreasing negative affect. There are significant positive correlations between self-control capacity with adaptive problem solving styles, and significant negative correlation between self-control capacity with helplessness, inhibition, and non-adaptive problem solving styles. The results of regression analysis showed that increasing positive affect strategy and self-control capacity variables can explain 13 percent of variance of adaptive problem solving styles and increasing positive affect strategy, focusing on change affect strategy and self-control capacity variables can explain 14 percent of the variance non- adaptive problem solving styles. Discussion &
    Conclusion
    according to findings of this study by teaching problem-solving skills in each field, it is necessary to emphasized on affecting features and skills such as self-regulation strategy self-control capacity.
    Keywords: Self, regulation, Self, control, Adaptive problem solving, Non, adaptive problem solving
  • Sara Gharibshi *, Vahid Tadibi, Sakineh Nikseresht, Naser Behpoor, Dariush Sheikholeslami Vatani, Ehsan Hoseini Bidokhti Pages 123-129
    Introduction
    Adiponectin is a hormone that plays an important role in diet-induced insulin resistance. People with higher weight have a lower adiponectin levels and are more susceptible to type II diabetes. Studies have shown that exposure to altitude and hypoxic environment causes weight loss. The aim of this study was to investigate the effect of intermittent hypoxia on adiponectin level and BMI in obese people with type II diabetes.
    Materials And Methods
    Ten obese subjects with type II diabetes participate in the study with mean BMI of 32.02 ± 2.47 and age range of 50-70 years old. The intervention consisted of 14 sessions of intermittent hypoxia, one hour per day for 14 consecutive days. Plasma adiponectin and BMI were measured three times (pretest, day 7, and posttest) and two times (pre- and post-tests).
    Findings
    Plasma adiponectin showed a non-significant 2.1% reduction, 6 days after intermittent hypoxia intervention (day 7) (t9= 1.06; p=0.317). Also, in fifteenth day or after 14 days of intermittent hypoxia intervention, plasma adiponectin levels had a 5% non-significant reduction compared to the pretest (t9= 0.578; p=0.577). The results of present study also showed that short-term (7 days) and medium term (14 days) exposure to intermittent hypoxia had no effect on BMI (p> 0.05).Discussion &
    Conclusion
    Findings of present study indicate that performing 6 and 14 one-hour sessions of intermittent hypoxia in consecutive days cause no significant effect in plasma adiponectin and BMI of obese people with type II diabetes.
    Keywords: Adiponectin, intermittent hypoxia, diabetic patients
  • Adib Y., Dehghani Ga* Pages 130-142
    Introduction
    Nowadays, the evidence-based training is taken into consideration with the aim of serious, clear and logical use of the most common evidence for decision making in medical education. Evidence-based training is an effective method in student's education and understanding the teachers and students views in the context of this new approach will encourage the development of applications. The aim of this study was to describe the experiences and perceptions of Medical Educators and Students about Evidence-based training.
    Materials and Methods
    This qualitative study was conducted in Tabriz University of Medical Sciences in 2012. Five students and 13 educators were selected by purposive sampling and their experiences and viewpoints were identified until achieving data saturation. Data was collected through semi-structured interviews. Qualitative content analysis was used to analyze data.
    Findings
    Three main themes categorized in this research including “educational interventions”, “educator's experiences” and “learning conditions”. “Evidence of teaching and learning”, “research in education”, “attitude and personal beliefs”, “professional knowledge and experience”, “conditions of students” and “educational environment conditions” were considered as subthemes in evidence-based training.Discussion &
    Conclusion
    According to the participants’ experiences and perception, evidence-based training is based on educational interventions, educator's experiences and learning conditions. In order to improve medical students’ learning, medical education based on personal beliefs should change to training based on the best evidence.
    Keywords: Medical Education, Evidence, Based training, Qualitative Study, Content Analysis
  • Fatemeh Khodarahmi *, Gholam Reza Godarzi, Abdolrazagh Hashemi Pages 143-152
    Introduction
    Relation between respiratory problems and presence of air bacteria and fungi has been shown in many studies. Exposure to pollution due to bioaerosols almost is an inevitable feature of urban living throughout the world, and contact with fresh air microorganisms associated with a wide range of harmful effects on health. The present study aimed to study of type and density of isolated bacteria in normal and dusty conditions of different locations and seasons in Ahvaz city.
    Materials and Methods
    The air sampling was conducted by using a microbial air sampler (Quick Take-30, SKC, USA), with a flow rate of 14.3 L/min; placed at (1.5–2 m height) as a representative of human respiratory height. The sampling duration were 15 and 5 minutes at different sampling stations during summer, autumn and winter seasons (Totally 183 samples). Sampling was performed at normal conditions two times a day: morning (9–12) and afternoon (14:00–17:00) for normal and dusty air, respectively. The colonies were cultured in nutrient media and the type and density of microorganisms were detected by staining and viewed by microscope and based on biochemical tests and detection and counting of colonies have been reported in terms of CFU/m3.
    Findings
    Average of total bacterial concentrations for normal and dusty days in ahvaz were 442.34, 889.93 CFU/m3, respectively. The total number of bacteria in dusty days was 2 twice more than normal days. The mean concentrations for Mohit Zist, Naderi, Behdasht Ghadim, and Havashenasi stations were 665.2, 943.4, 657.6, and 437.8 CFU/m3, respectively and the average bacteria concentrations in winter, spring and fall, were observed 760, 84, 515.15 and 479.87 CFU/m3, respectively. In this study, 9 genera of bacteria were isolated including environmental, opportunistic, human body flora and even series of unknown bacteria. Common bacteria in normal and dusty conditions are Bacillus, Streptomyces and Corynebacterium. Among gram-positive bacteria had the highest concentration with more than 89%, and Bacillus species are most abundant genera were isolated from the air in Ahwaz.Discussion &
    Conclusion
    whatever environment has more population density and more traffic, and low vegetation, the concentration of bacteria in environment is high which this concentration of bacteria is inversely related to temperature and UV index of environment. In this study the most important reasons for an increasing in number of bacillus isolated was gram-positive bacteria resistant than drought environment and sporulation in Bacillus which lead to their survival in adverse conditions.
    Keywords: Bioaerosol, Bacteria, Dusty days, Ahvaz, Khuzestan
  • Reza Ahmadi, Hadi Peyman, Monireh Yaghoubi, Javaher Khajavi Khan, Masood Yasemi, Mohammad Rasol Yasemi, Lida Bimanand, Karim Hemati* Pages 153-160
    Introduction
    Ovarian cancer is the sixth common cancer in the world. Several risk factors including age, early menarche, delayed menopause, infertility, obesity and Nuliparity for ovarian cancer have already been reported. In this study, prevalence of associated risk factors with ovarian masses was assessed.
    Material and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, all (n=70) women's record were recruited with ovarian masses who referred to Ilam pathobiology centers during 2007-2009. The instrument for collecting data was a checklist that completed by phone interview. SPSS software was used and data were analyzed by Chi-Square test.
    Findings
    The mean age of patients was 34.60 ± 13.63 years and more than two-thirds (70.2%) of them were overweight and obese. The most frequent detected masses were ovarian cysts (28.5%), mucinous cyst adenoma (21.4%), mature cyst teratoma (18.5%) and serous cyst adenoma (15.7%) respectively. 6.2% of women were affected by malignant tumor. There was a significant correlation between menarche age, using OCP and NSAIDS drugs and type of ovarian masses (P <0.008 and P <0.006 respectively). Discussion &
    Conclusion
    Ovarian cysts and Mucinus cyst adenoma were common diagnosed ovarian masses. Using OCP and NSAIDS drugs, age of menarche more than 13 years and low BMI were factors that decrease the risk of ovarian masses.
    Keywords: Ovarian Masses, Women, Prevalence, Ilam
  • Parviz Nasiri* Pages 161-167
    Introduction
    Modeling is one of the most basic methods to explain the statistical variables that by using it we can realize the response variable distribution. Mixture distribution can improve the goodness of fit largely, so, the aim of this study was to introduce the mixture of logarithmic series distribution and modeling of effects of nutrition on complications in diabetic patients by it.
    Material and Methods
    This study examined appropriate model fitted related to diabetic patient's data after introducing the mixture of logarithmic series distribution. 32 variables have been considered which related to type and consumption instruction of food as independent variables and complication as dependent variable.
    Findings
    The results showed that according to chi-square value of Mixture logarithmic series distribution, fitted model with a mixing ratio of 1/32 to all independent variables are reasonable model.Discussion &
    Conclusion
    given that data of diabetic patient's complications have no zero density and also comparing χ^2 statistic from mixture of logarithmic series distribution combined and mixed Poisson distribution, we find that mixed logarithmic series distribution model gives a better fit to data.
    Keywords: Ability to identify, Likelihood function, Mixture of logarithmic series distribution, Diabet, Nutrition, complication
  • Bagher Seyedalipour *, Yeganeh Taghavi, Mohammad A. Khalilzadeh Pages 168-178
    Introduction
    Chalcones and their derivatives have strong anti-cancer activity. The aim of present study was to evaluate the cytotoxicity effect of new synthetic chalcone on Hela cell line.
    Material and Methods
    Hela cell line were cultured in RPMI1640 liquid medium along with with 10% inactivated fetal bovine serum (FBS) and antibiotics. Cells were cultured with various concentrations of chalcone for 72 hours and were analyzed by using the MTT test. Statistical analysis was performed by using of students T-Test. Apoptosis were examined on Hela cell lines after 24 hours in concentration of 40 µg/ml chalcone by Microscopic method.
    Findings
    The results of this study showed that new synthetic chalcone at concentrations of (10, 20, 40, 60, 80, 160 µg/ml) inhibit the growth of Hela cell line 63. 75، 56. 58،54. 46،33. 60،18. 74،14. 96 after 72 hours, respectively. The highest percentage of growth inhibition at a concentration of 10 µg/ml was 63. 753. The IC50 value for Hela cells was 40 μg/ml. Our findings showed that grow the cells have reduced at concentrations of 10 and 20 µg/ml significantly compared to control group after 72 hours. Discussion &
    Conclusion
    Based on our research, synthetic chalcone has anti proliferation activity against HeLa cells lines. This activity is related to its effect on cell cycle by inducing G2 / M phase. Further studies are needed to demonstrate the molecular mechanisms of this new chalcone.
    Keywords: Chalcone, Cytotoxicity, HeLa cell lines, MTT test
  • Haniye Moallem Bandani, Majid Rajabian, Fardin Ali Malayeri *, Vahid Mohammadi, Donya Arefi, Somayeh Dahmardeh, Saeed Mohammadi, Ali Shahruzian Pages 178-185
    Introduction
    nowadays, cow's milk is one of the most important and commonly used animal milk consumed by human and it is a unique source of food for all ages. When the milk is contaminated with heavy metals such as lead and cadmium, it is considered a threat to human. Lead and Cadmium poisoning cause adverse effects on human, which is more common in childhood period. This study aimed to investigate the Lead and Cadmium level in caw milk in Zabol.
    Material and Methods
    Randomly, 100 samples of milk were directly collected from the farms cows of the 5 Zabol's areas that tested to determine Lead and Cadmium residues by using Association of Analytical Communities (A.O.A.C) protocol. The heavy metals were determined by using a Rayleigh atomic absorption spectrome equipped with hollow cathode lamps (HCL) at 283.3 nm for Lead (Pb) and at 228.8 nm for cadmium. The Kolmogorov-Smirnov test. The results were analyzed by SPSS software.
    Findings
    It was indicated that the mean of lead level was 9.175± 2.581 ppb and for cadmium 4.557 ± 1.08 ppb in raw milk. P-values equal to 0.057(p<0.05) ppb for lead and was considered for cadmium was 0.435 (p<0.05) ppb. The standard levels for lead and cadmium were considered 1000 ppb and 10 ppb respectively Lead and cadmium contamination was less than standard in all milk samples. Discussion &
    Conclusion
    The measuring of the samples showed that the Lead and Cadmium level were lower than the global standard, so all of the collected fresh milk was clean, pure and safe.
    Keywords: Lead, Cadmium, Milk, Atomic absorption spectrometric, Zabol
  • Fazlollah Mousavi *, Maryam Agha Abbasi, Marzieh Moosavi, Bahareh Shaghaghi Pages 186-195
    Introduction
    Enterococci are normal flora in the human intestinal tract and vagina and are growing its importance as hospital-acquired pathogen. E. faecalis and E. faecium are two predominant speices causing infection. The aim of this study was to investigate on prevalence of enterococus and its antibiotic resistance in isolated samples from vagina.
    Material and Methods
    Isolates samples were obtained from women with spontaneous abortions (n=198) and were identified to the genus and species level by cultural characteristics and biochemical tests. The susceptibility of the isolates samples to antibiotic drugs was determind by the Kirby-Bauer Disk Diffusion Susceptibility Test Protocol.
    Findings
    From all of the specimens, 128 cases confirmed as Enterococcus. (63.2%) and (35.1%) strains were Enterococcus faecalis and E. faecium, respectively. All of the isolates samples were susceptible to imipenem and resisrant to oxacilin. Resistance of the isolates samples to antibiotics were as follows: vancomycin (3.1%), tecoplanin (18.2%), ciprofloxacin (11.1%), chloramphenicol (15/8%), erythromycin (63.4%), Cefotaxime (36.6%), gentamicine (29.3%).Discussion &
    Conclusion
    In examined cases from this research, enterococcus was detected in 63.2% of cases. Given that the presence of these bacteria in the vaginal flora of 20% as reported, the results of this study are more than expected. Since all samples were sensitive to imipenem, it is recommended that it be used for treatment.
    Keywords: Enterococci, Vaginal samples, Antibiotic resistance
  • Sattar Kikhavani, Yasin Abdoli, Jahanshah Mohamadzade, Mostafa Havasi, Farhad Sharifi, Ziba Yeganeh* Pages 196-201
    Introduction
    Suicide is one of the main problems in mental health and social sectors. Ilam is one of the three provinces with high incidence of this phenomenon in the country. The purpose of this study is to determine the risk factors for suicide in Ilam.
    Material and Methods
    In this retrospective study, 745 cases of suicide attempted by population in Ilam province.
    Findings
    The results of this study suggest that the majority of the 52.5% suicide cases were men. The number of women suicide attempters included 47.5%. Considering the relationship between suicide and psychiatric disorders, the present study showed that 21.7% of suicide attempters with the highest percentage, has been motivated by a family dispute.Discussion &
    Conclusion
    The results indicated that motives for suicide in the past 5 years, was 13.4%, which raised to 22.5% in 91%. It is indicative of the increase in family disputes. Most suicides in the last 5 years in Ilam 46.4 and it indicate a significant decrease of 25.8% in 1391. The results show that common techniques of suicide among women in a six year period are respectively as follows: with oil-immolation, hanging and poisoning with the hooves. Among men this order was as hanging, firearms, self-mutilation and burning of the oil.
    Keywords: Process change, Risk factor, Suicide, Ilam