آرشیو سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، شماره ۴۲۵۰
سیاسی
۲

ضرغامی: شهید مطهری در پذیرش برخی اشکالات شجاعت کم نظیری داشت

عزت الله ضرغامی، رئیس پیشین سازمان صدا و سیما در تبیین ویژگی های شخصیتی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در طرح بی طرفانه و جامع نظرات طرف مقابل و حتی پذیرش برخی اشکالات، شجاعت کم نظیری داشت و همین عامل باعث شد که پاسخ های متین، مستدل و عالمانه او تکلیف را برای شنونده بی طرف روشن کند.

به گزارش فارس، ضرغامی در سی و ششمین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری که با حضور خانواده و همسر ایشان در دانشگاه الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: شهید مطهری در یادداشت های خود می گوید «بلوغ اجتماعی یک ملت، آن است که افراد آن ملت حالات روحی یکدیگر را بخوانند و درک کنند و بشناسند و بفهمند که دیگری که فلان حرکت را کرد، در چه حالی و در چه وضعی قرار گرفته و خودش را به جای او بگذارد.»

ضرغامی گفت: این نگاه شهید مطهری گمشده امروز جامعه ماست. بسیاری از تریبون های بی مسئولیت در کمین هستند تا بدون توجه به بستر و جایگاه و مخاطب خاص یک اظهار نظر یا سخنرانی، صرفا با تمسک به یک جمله خاص یا تحریف آن؛ باب گفت وگو و آزاد اندیشی را ببندند.

رئیس پیشین سازمان صدا و سیما با اشاره به جمله دیگری از شهید مطهری که می گوید: «اصلاح طلبی یک روحیه اسلامی است. هر مسلمانی به حکم این که مسلمان است خواه ناخواه اصلاح طلب و لااقل طرفدار اصلاح طلبی است»، تصریح کرد: اصلاح طلبی و پاک کردن زنگارهایی که آیینه صاف معارف اسلامی را چرکین می کند، از وظایف اصلی هر مسلمانی است.

وی ادامه داد: اصلاح طلبی به معنای خاص سیاسی نیز مورد اتفاق همه است. متاسفانه حوادث فتنه 88 باعث شد مرزهای بین فتنه گران و اصلاح طلبان رقیق شود. در حالی که اکثر افراد و گروه های اصلاح طلب به عنوان نیروهای درون نظام در خدمت انقلاب و رهبری هستند و بیشترین ضربه را از اقلیتی فتنه گر دریافت کردند که در مقابل جمهوریت نظام ایستادند و با دشمن همنوا شدند.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به روش نقد شهید مطهری گفت: دلسوزی و پرهیز از کینه توزی و تخریب حریف، در گفته ها و نوشته های شهید مطهری موج می زند و این ویژگی از شروط اصلی نقد سازنده و اثرگذار است.