آرشیو سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۵۱۰۶
سلامت
۱۳

دانستنی های سلامت

مترجم: یاسمین مشرف
منبع: healthymortal.com/healthywomen.org
این مواد غذایی شما را بداخلاق می کند

مواد غذایی علاوه بر این که در سلامت جسم ما نقش دارد، می تواند بر روحیه و احساس ما نیز تاثیرات مثبت یا منفی داشته باشد. طبیعتا مغز، مواد مورد نیاز برای تنظیم هورمون های شکل دهنده روحیات ما را از چیزهایی که می خوریم دریافت می کند. بنابراین اگر ترکیبات مناسبی که به تعادل هورمون ها کمک می کند به مغز نرسانیم دچار تغییرات خلق و خو خواهیم شد. با برخی مواد غذایی که می تواند تاثیرات منفی بر روحیات ما بگذارد، آشنا شوید:

نوشابه: همه می دانیم این نوشیدنی های حاوی مواد قندی، سالم نیستند اما آیا می دانستید که افت روحی بعد از مصرف نوشابه می تواند به بی حوصلگی و تحریک پذیری منجر شود؟ نوشابه حاوی قندهای ساده ای است که بلافاصله جذب جریان خون می شود و انرژی مختصری به شما می دهد؛ اما پس از آن افت قند خون و افت روحیه را درپی دارد.

آجیل های شور: آجیل های شور حاوی مقادیر زیادی سدیم و افزودنی های ناسالمی مانند مونو سدیم گلوتامات (MSG) است. مصرف این نوع آجیل ها عوارض جانبی مانند تغییرات خلق و خو، اضطراب و سردرد را در افرادی که به این افزودنی ها حساس هستند، درپی دارد.

سفیده تخم مرغ: بسیاری از افراد در تلاش برای مصرف مواد سالم تر، سفیده تخم مرغ را به تنهایی و بدون زرده آن مصرف می کنند. اما این ماده غذایی مغذی برای مغز، بدون زرده آن بخش زیادی از ارزش غذایی خود را از دست می دهد. پروتئین موجود در زرده تخم مرغ ماده موثر در تقویت خلق و خو است و حذف آن به معنای از دست دادن این مزایا خواهد بود.

سیب زمینی سرخ کرده: کمتر کسی است که از مضرات این ماده غذایی خوشمزه برای سلامت اطلاعی نداشته باشد. اما شاید بسیاری از ما ندانیم که چیپس یا سیب زمینی سرخ کرده علاوه بر تاثیرات جسمی منفی می تواند بر خلق و خوی ما نیز تاثیر منفی داشته باشد. چیپس ها معمولا در روغن هایی با امگا3 فراوان سرخ می شوند. این اسید چرب برعکس اسیدهای چرب امگا3 که اثرات تقویت کنندگی روحیه دارد می تواند از سطح شادی شما بکاهد و اختلالات عصبی مانند افسردگی و اضطراب را درپی داشته باشد.

مارگارین: به خاطر خلق و خویتان هم که شده از مصرف مارگارین اجتناب کنید. مارگارین از چربی هایی تشکیل شده است که می تواند باعث ایجاد التهاب یا تشدید آن شود. این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا 6 است که از تاثیرات مثبت امگا 3 بر خلق و خو جلوگیری می کند.

تاثیرات چای سبز بر کاهش وزن

اگرچه چای سیاه بیشترین محبوبیت را دارد حدود 84 درصد از کل چای مصرفی را تشکیل می دهد اما رشد مصرف چای سبز بسیار بالاتر است و احتمالا علت آن نقش بالقوه این چای در کاهش وزن است. به تاثیر چای سبز بر کاهش وزن نگاه دقیق تری می اندازیم.

مطالعات متعددی نشان می دهند فلاونویدها و کافئین موجود در چای سبز به بالا رفتن نرخ متابولیک کمک می کند و اکسیداسیون چربی و حتی فعالیت انسولین را نیز افزایش می دهد. در یک مطالعه نشان داده شد کسانی که چای سبز و قهوه مصرف می کردند، در طول 12 هفته به طور متوسط نزدیک به 5/1 کیلوگرم وزن کم کردند بدون این که در رژیم غذایی خود تغییری ایجاد کنند.

برای کاهش وزن لازم نیست چای سبز زیادی بنوشید. هرچند مزایای چای سبز برای کاهش وزن به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما مشخص شده است نوشیدن 5/2 فنجان در روز برای استفاده از تاثیرات آن در کاهش وزن کافی است.

برخی انواع چای سبز تاثیر بهتری بر کاهش وزن دارند. اگر مصرف کننده چای سبز و درحال کاهش وزن هستید بهتر است از چای سبز ماچا غنی ترین چای سبز از نظر مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها استفاده کنید. ماچا نوعی پودر به دست آمده از چای سبز است که خواص چربی سوزی بسیار خوبی دارد. ماچا به علت وجود ترکیب شیمیایی مفیدی به نام کاتچین و همچنین به دلیل وجود آمینواسید، سوخت وساز بدن را تقویت و به کاهش وزن کمک می کند. تحقیقات نشان داده است ماچا نسبت به سایر انواع چای در دنیا، کاتچین بیشتری دارد. به شیوه درست دم کردن چای سبز توجه داشته باشید. هنگام دم کردن چای سبز باید دقت بیشتری داشته باشیم، زیرا آب جوش برای کاتچین موجود در چای مضر است. مسلما آب باید به جوش بیاید اما بهتر است اجازه دهیم کمی سرد شود. حدود ده دقیقه صبر کنید و سپس آب را روی چای ریخته و آن را دم کنید.

مدت زمان دم کردن چای بسته به ذائقه شما می تواند متفاوت باشد. چای سبز فواید دیگری نیز دارد. علاوه بر آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد سرطان، چای سبز حاوی ترکیبات مفید برای سلامت مغز نیز هست. بنابراین صرف نظر از این که به دنبال کاهش وزن هستید یا نه، چای سبز بنوشید. ترکیبات مفید موجود در این چای آن را به یکی از سالم ترین نوشیدنی ها تبدیل کرده است.