فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 102 (بهمن 1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 102 (بهمن 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمدحسن ناصری، فرزاد پناهی، مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری صفحات 733-741
    مقدمه
    بررسی نتایج عمل جراحی بیشتر به سمت ارزیابی از وضعیت خود تغییر جهت یافته است. پیامد سلامت باید با ابزارهای معتبر و هنجار شده اندازه گیری شود. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر عمل جراحی تعویض مفصل هیپ (THA) بر روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به استئوآرتریت مفصل هیپ در جامعه ی ما بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، یافته های 220 نفر بیمار که به علت استئوآرتریت مفصل هیپ طی 10 سال از سال 1374 تا 1384 در بیمارستان های بقیه الله (ع) تهران و کاشانی اصفهان تحت عمل جراحی تعویض مفصل هیپ قرار گرفته بودند با گروه شاهد، شامل 220 نفر بیمار مراجعه کننده به کلینیک های ارتوپدی با سن مشابه که هنوز تحت عمل جراحی قرار نگرفته بودند، مقایسه گردید. ابزارهای انداره گیری عبارت از فرم کوتاه وضعیت سلامت عمومی SF-36، پرسش نامه ی مشخصات اختصاصی بیماری (WOMAC) و پرسش نامه ی ناتوانی ترجیحی بیماری آرتریت بود.
    یافته ها
    میانگین مجموع نمرات SF-36 و WOMAC به ترتیب در گروه شاهد بر ابر با 43/18 ± 07/53 و 42/17 ± 02/63 و در گروه جراحی برابر با 31/16 ± 3/81 و 73/18 ± 53/42 بود. بهبودی در همه ی ابعاد دیده شد. این دو پارامتر 3/23 درصد بهبودی از نظر وضعیت کلی سلامت (SF-36) و 1/18 درصد از نظر مشخصات اختصاصی بیماری (WOMAC) در گروه جراحی نشان داد (001/0 > P). این افزایش بهبودی در تمامی ابعاد شامل بعد عملکرد جسمی، محدودیت جسمی، درد جسمی، سلامت عمومی، نشاط، عملکرد اجتماعی، مشکلات روحی و سلامت روان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    عمل جراحی تعویض مفصل هیپ سلامت عمومی، عملکرد اجتماعی و عملکرد فیزیکی بیماران را بهبود بخشیده، باعث کاهش میزان درد و محدودیت فیزیکی بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: تعویض مفصل، هیپ، کیفیت زندگی
  • لیلا منظوری، زیبا فرج زادگان، آناهیتا بابک، فریبا فرید، رضا فدایی نوبری صفحات 742-752
    مقدمه
    بیماری سل دارای رتبه ی هفتم در بار جهانی بیماری ها بر اساس معیار Disability Adjusted Life Years (DALY) است. بازگشت مجدد این بیماری، بعد از کاهش شیوع آن در ابتدای قرن بیستم، به دلیل فقدان یا عدم کارآیی صحیح برنامه های ملی مبارزه با سل در کشورهای مختلف بیان شده است. با توجه به اهمیت کیفیت مراقبت از سل جهت کنترل و کاستن از بار بیماری ناشی از آن، ارزشیابی دوره ای نحوه ی مراقبت از سل به منظور آگاهی از وضعیت موجود، بررسی علل عدم دستیابی به اهداف مورد نظر و انجام مداخلات مناسب، ضروری به نظر می رسید.
    روش ها
    این مطالعه از نوع Outcome Program evaluation و Health system research بود و اطلاعات مورد نظر از فرم های بررسی اپیدمیولوژیک بیماری سل مربوط به شهرستان اصفهان طی سال های 1384و 1385 از گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های استان اصفهان استخراج گردید. نمونه گیری به صورت سرشماری بود و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص های استخراج شده به ترتیب در سال های 1384 و 1385 شامل Case Detection Rate به ترتیب 90 و 77 درصد، میزان بروز موارد جدید سل ریوی اسمیر مثبت در صد هزار نفر جمعیت به ترتیب 28/2 و 11/1 درصد، Conversion rate به ترتیب 5/87 و 81 درصد، Cure rate به ترتیب 5/77 و 56 درصد، Completion rate برابر 5/2 و 2 درصد، Success rate به ترتیب 80 و 58 درصد و Failure rate به ترتیب 5 /2 و 4 درصد بود..
    نتیجه گیری
    نتایج این طرح مبین فاصله ی میزان بروز موارد جدید سل ریوی اسمیر مثبت، میزان بهبودی و میزان موفقیت درمان از میزان مورد انتظار بوده است که نشان دهنده ی وجود مشکل در اجرای مراقبت برنامه ی سل می باشد؛ اصلاح این مشکل، اجرای صحیح و دقیق Directly Observed Treatment Short- Course (DOTS) و نظارت مستمر بر اجرای آن را می طلبد.
    کلیدواژگان: سل، ارزشیابی، ایران
  • بهناز خانی، نازیلا کرمی، ناهید خداکرمی، ترانه سولگی صفحات 753-761
    مقدمه
    سالانه حدود 20 درصد از بارداری ها منجر به سقط ناکامل می شود که با توجه به سن حاملگی نیاز به درمان دارویی و یا جراحی دارد. یکی از روش های جدید درمان سقط ناکامل روش آسپیراسیون بقایای حاملگی با استفاده از واکیوم دستی (Manual Vacuum Aspiration MVA:) است که در کشورهای مختلف جایگاه خود را در درمان سقط ناقص به دست آورده است. از آن جایی که این روش در ایران هنوز رایج نیست، این مطالعه به مقایسه ی مزایای این روش نسبت به روش جراحی کورتاژ معمولی در بیماران مبتلا به سقط ناقص پرداخت.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی، خانم هایی که به دلیل سقط ناکامل به یکی از دو بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (بیمارستان الزهرا (س) و بیمارستان شهید بهشتی) مراجعه کرده بودند، با تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه MVA و کورتاژ معمولی جای گرفتند و پس از کسب رضایت یکی از دو روش درمان سقط برای آن ها انجام شد. سپس حین عمل، یک ساعت بعد، موقع ترخیص، یک و سه هفته بعد از عمل تحت پی گیری قرار گرفتند و میزان درد، خونریزی و رضایت بیمار و علایم حیاتی به عنوان پیامد در هر یک از ویزیت ها برای بیمار ثبت شد.
    یافته ها
    مقایسه ی میزان درد در حین عمل و یک ساعت بعد از عمل بین دو گروه نشان داد که میزان درد در گروه MVA در حین عمل (001/0 > P)، یک ساعت بعد از عمل (002/0 = P) کمتر از گروه کورتاژ معمولی بود. خونریزی نیز به طور معنی داری در گروه MVA کمتر بود (001/0 = P) و مدت عمل نیز در روش MVA کمتر از کورتاژ معمولی بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق نشان داد که روش MVA برای سقط های ناقص نسبت به کورتاژ معمولی روش بر تری است؛ چرا که علاوه بر کمتر بودن زمان انجام عمل و درد در بیماران و کمتر بودن میزان خونریزی، رضایتمندی بیشتر بیماران را پس از عمل به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: آسپیراسیون با واکیوم دستی (MVA)، کورتاژ، سقط، حاملگی
  • مهدی کارگرفرد، رضا مهدوی نژاد، غلامعلی قاسمی، رضا روزبهانی، مجید غیاث، زهرا مهدوی جعفری، مهدی دهقانی صفحات 762-776
    مقدمه
    ستون مهره ها محور اصلی بدن است و نقش مهمی در حفظ و نگهداری قامت بدن بر عهده دارد. هدف این مطالعه، بررسی میزان ناهنجاری های ستون فقرات در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اصفهان و ارتباط آن با شاخص توده ی بدنی و درد کمر بود.
    روش ها
    جامعه ی آماری این تحقیق شامل کلیه ی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اصفهان بود. در یک مطالعه ی مقطعی، تعداد 1448 دانشجوی (730 دختر و 718 پسر) سنین 24-18 سال دانشگاه اصفهان بین سال های 1386 تا 1388 به طور داوطلبانه در یک برنامه ی غربالگری جهت ارزیابی وضعیت ستون فقرات شرکت کردند. ابتدا، سن و اندازه های پیکرسنجی با استفاده از مقیاس های استاندارد بالینی و درد کمر با استفاده از پرسشنامه ی مقیاس ناتوانی کمر درد Quebec اندازه گیری شد. سپس، ناهنجاری های ستون فقرات با استفاده از آزمون نیویورک سنجیده شد؛ برای کمی کردن داده ها از خط کش منعطف استفاده شد. داده های طی پنج نیم سال جمع آوری گردید و در نهایت با استفاده از آزمون t مستقل، 2χ و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین اندازه های پیکرسنجی شامل قد، وزن، درصد چربی، شاخص توده ی بدنی و نسبت دور کمر به دور لگن در هر دو گروه مردان و زنان متفاوت بود (05/0 > P). میانگین زوایای کیفوز و لوردوز به ترتیب در دختران 78/12 ± 20/28 و 71/9 ± 07/29 و در پسران 70/10 ± 87/31 و 50/10 ± 00/24 بود. بین میانگین کیفوز و لوردوز با توجه به جنسیت تفاوت معنی داری مشاهده شد (001/0 > P). ارتباط معنی داری بین کیفوز و شاخص توده ی بدنی در هر دو گروه دختران و پسران مشاهده نشد. با این حال، ارتباط معنی داری بین شاخص توده ی بدنی و عارضه ی لوردوز در هر دو گروه دختران و پسران (05/0 > P). وجود داشت همچنین، بین میانگین نمره ی درد کمر دانشجویان دختر و پسر مبتلا به عارضه ی لوردوز شدید تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج نشان داد که اگر چه خط کش منعطف همبستگی به نسبت بالایی با رادیولوژی دارد، ولی می تواند به عنوان یک ابزار دقیق و معتبر برای اندازه گیری انحناهای ستون فقرات در برنامه های آزمون غربالگری و جمعیت های بسیار بزرگ به طور موثر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ستون فقرات، لوردوز کمری، کیفوز سینه ای، خط کش منعطف، جوانان
  • دستیابی به کشت سه بعدی سلول های استئوبلاست مشتق از کالواریای انسانی در ایران
    عباسعلی ربیعی، ابراهیم اسفندیاری، مهرآفرین فشارکی، معصومه سنایی، بهرام امین منصور، بتول هاشمی بنی صفحات 777-787
    مقدمه
    شیوع بالای نقایص استخوانی در بیماران دچار ضربه در تصادفات و بروز کمبود بافت استخوانی در اعمال جراحی کرانیوتومی، ضرورت تام و تمام در تحقیق حاضر سلول های استئوبلاست به دست آمده از استخوان کالواریا در محیط سه بعدی آلژینات کشت داده شد و میزان تکثیر و زنده ماندن آن ها با سلول های حاصل از کشت تک لایه ای مقایسه گردید.
    روش ها
    در جریان اعمال جراحی کرانیوتومی 6 نمونه ی استخوانی در اندازه های 1 × 1 سانتی متر از استخوان کالواریا تحت شرایط استریل بر داشته و پس از جداسازی بافت های همبند و شستشوی مکرر با سرم فیزیولوژی، قطعات استخوانی به ابعاد کوچک در حدود 1 × 1 میلی متر خرد شد و در دیش های محتوی محیط کشت قرار داده شد و به انکوباتور محتوی 5 درصد دی اکسید کربن با رطوبت نسبی و دمای 37 درجه ی سانتی گراد منتقل گردید. پس از گذشت 9 تا 10 روز، سلول ها شروع به خروج از استخوان نمودند و 2 هفته پس از شروع کشت، سلول ها کف پلیت را به طور کامل پوشاندند. پس از تریپسینه کردن و شمارش، سلول ها به طور مساوی به دو بخش تقسیم گردید و کشت تک لایه ای و در محیط دارای ژل آلژینات انجام شد. جهت اثبات وجود سلول های استئوبلاست و فعالیت آن ها از رنگ آمیزی های Von kossa، Alkaline phosphatase و Azan استفاده شد. برای بررسی درصد زنده ماندن سلول ها از رنگ آمیزی Trypan blue استفاده گردید.
    یافته ها
    در کشت تک لایه ای، سلول ها با ظاهری شبه فیبروبلاستی و دوکی مشخص گردید در حالی که در کشت آلژینات، سلول ها نمای مدور داشت. در هر دو نوع کشت، تکثیر سلولی و فعالیت استخوان سازی وجود داشت. رنگ آمیزی Alkaline phosphatase در دو گروه وجود سلول های استئوبلاست را به اثبات رسانید و رنگ آمیزی های Von kossaو Azanوجود ماتریکس معدنی و آلی را در دو گروه تایید کرد. با مقایسه تعداد سلول ها در روز 21 با تعداد سلول ها در روز 1 همان گروه، اختلاف معنی داری مشخص شد (001/0 > P). همچنین شمارش سلولی دو گروه در روز 21 نشان داد که میزان تکثیر در گروه آلژینات نسبت به گروه تک لایه ای بیشتر بوده، اختلاف معنی داری مشاهده شد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سلول های استئوبلاستی بدون استفاده از آنزیم در محیط کشت قادر به خروج از بافت استخوانی است و محیط سه بعدی ژل آلژینات سدیم در مقایسه با کشت تک لایه، قادر است تکثیر و بقای این سلول ها را به طور بارز افزایش دهد.
    استئوبلاست، کشت تک لایه، آلژینات، آلکالین فسفاتاز.
  • بهروز عطایی، زری نخودیان، آناهیتا بابک، پریسا شعاعی، محمود محمد زاده، سعید صادقی صفحات 788-797
    مقدمه
    میلیون ها کودک در جهان در خیابان ها زندگی می کنند. برخوردهای خشونت آمیز، مصرف مواد مخدر و سوء استفاده های جنسی به وفور در این جمعیت دیده می شود. این افراد در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی از جمله هپاتیت B هستند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع آلودگی به ویروس هپاتیت B و عوامل خطر آن در کودکان و نوجوانان خیابانی شهر اصفهان طراحی گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، 399 کودک و نوجوان خیابانی شهر اصفهان طی سال های 86-1384 به روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان، پس از تکمیل پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیک و رفتارهای پر خطر، از نظر آلودگی به ویروس هپاتیت B مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار 15SPSS و با روش های آمار توصیفی، t-test، 2χ، Mann-Whitny و Logistic regression مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 271 پسر (68 درصد) و 128 دختر (32 درصد) با میانگین سنی 27/3 ± 74/12 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. 68 درصد شرکت کنندگان، فقر را عامل اصلی خیابانی شدن خود می دانستند. در مورد مصرف سیگار، مشروبات الکلی و مواد مخدر به ترتیب 7/91 درصد، 7/94 درصد و 7/96 درصد سابقه ی مصرف نداشتند. 4/34 درصد دختران و 4/4 درصد پسران (001/0P =) سابقه ی برقراری رابطه ی جنسی و 68 درصد دختران و 3/17 درصد پسران (001/0 P =) سابقه ی درگیری فیزیکی با دیگران داشتند. در بین شرکت کنندگان شیوع HBs Ag 3/3 درصد، Hbs Ab 4/14 درصد و HBc Ab 1/2 درصد بود. بین شیوع هپاتیت B و عوامل خطر احتمالی رابطه ی معنی دار آماری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    لازم است ضمن اجرای برنامه های آموزشی جهت آگاه سازی این جمعیت از رفتارهای پر خطر و بیماری های ناشی از آن، نسبت به برقراری کلاس های آموزشی در راستای ارتقای کیفیت زندگی این کودکان و نوجوانان و واکسیناسیون هپاتیت B در افراد فاقد ایمنی، اقدام نمود.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، کودکان خیابانی، عوامل خطرزا، رفتارهای پرخطر، پیش گیری
  • مریم عمیدی مظاهری، علیرضا حیدرنیا، فضل الله غفرانی پور، آرش شفیعی صفحات 798-808
    مقدمه
    نگرانی جهان شمول در زمینه حوادث کاری و ایمنی، نیاز به شیوه های جدید و موثر برای بهبود ایمنی در محل کار را بیش از پیش محسوس نموده است. این مطالعه به منظور ارتقای رفتارهای ایمن کارگران شرکت ذوب آهن اصفهان با مداخله ی تئوری محور انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ی تجربی از نوع تصادفی شده ی شاهددار بود. نمونه شامل 270 نفر از کارگران ذوب آهن در دو گروه آزمون و شاهد بود. اطلاعات با پرسش نامه ی محقق ساخته بر اساس الگوی رفتار سالم و چک لیست مشاهده ی رفتار در دو مرحله ی قبل و بعد از مداخله جمع آوری گردید. برای سنجش اعتبار و پایایی پرسش نامه از روش اعتبار محتوی و آلفای کرونباخ استفاده شد. مداخله بر اساس الگوی رفتار سالم تنها در گروه آزمون انجام گرفت. در گروه شاهد آموزش های معمول کارخانه اجرا شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری متناسب مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین نمرات آگاهی، هنجارها و عوامل تسهیل کننده ی رفتار ایمن در کارگران گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله و نمرات کارگران گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافته بود (001/0 > P). همچنین وضعیت رفتارهای مشاهده شده ی کارگران گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله و کارگران گروه شاهد به طور معنی داری متفاوت بود. تغییرات گروه شاهد معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت مداخله ی تئوری محور در ارتقای رفتارهای ایمن پیشنهاد می گردد به منظور ارتقای ایمنی در صنایع از مداخلات تئوری محور و اصول آموزش بزرگسالان استفاده شود.
    کلیدواژگان: مداخله ی آموزشی، الگوی رفتار سالم، رفتار ایمن، فولاد سازی، نورد
  • گزارش مورد
  • جابه جایی کامل احشاء و آپاندیسیت حاد
    شیرین شهبازی، بیتا باده نوش، منصور مهرزاد، شیوا سیه بازی صفحات 809-813
    مقدمه
    در بالغین جابه جایی احشاء اغلب در طی یک تصویر برداری در اورژانس های حاد جراحی تشخیص داده می شود. در این پژوهش یک مورد آپاندیسیت حاد در یک خانم، که از وجود این ناهنجاری خود بی اطلاع بود، گزارش می شود. گزارش مورد:بیمار دختر 16 ساله ای بود که با شکایت درد شکمی شدید پذیرش شد. پس از معاینه ی بالینی، بیمار مبتلا به آپاندیسیت حاد تشخیص داده شد. در لاپاراتومی با شناسایی یک آپاندیس ملتهب در سمت چپ بدن، تشخیص آپاندیسیت تایید و همچنین وجود ناهنجاری نادر جابه جایی احشاء مطرح گردید. مطالعات تصویر برداری بعدی تشخیص جابه جایی احشاء را تایید کرد. بیمار با موفقیت آپاندکتومی را پشت سر گذاشت. علاوه بر این، بیمار یک کیست هموراژیک در تخمدان راست خود داشت که حین لاپاراتومی خارج گردید. بهبودی بعد از عمل بدون مشکل خاصی صورت گرفت. از آن جایی که گاهی بررسی های بالینی و مطالعات تصویر برداری در شناسایی جابه جایی احشاء با مشکل مواجه می شوند، لاپاراسکوپی یا لاپاراتومی در شناسایی و درمان اورژانس های جراحی حاد، به طور سریع و مؤثری، کمک کننده هستند.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های مادرزادی، جابه جایی کامل احشاء، آپاندیسیت، لاپاراتومی
|
  • Mohammad Hassan Naseri, Farzad Panahi, Mehdi Motififard, Mehdi Teimouri Pages 733-741
    Background
    The assessment method of result of surgeries has changed to self-evaluation. Health outcome should be measured by valid and standardized tools. The aim of this study was to evaluate the effect of total hip arthroplasty (THA) on the quality of life of Iranian patients.
    Methods
    In this cross sectional study, the obtained data of 220 patients underwent total hip arthroplasty because of hip joint osteoarthritis in Baqhiatallah University hospitals, Tehran and Kashani hospital, Isfahan from 1995 to 2005 with 220 patients of the same age group admitted in hospitals and orthopedic clinics because of hip joint osteoarthritis without arthroplasty were compared. The tools of obtaining data were “Short form of general health status” (SF-36), “The disease specific symptom (WOMAC)” Questionnaire, and the “Arthritis patient preference disability” Questionnaire.
    Findings
    Respectively, mean scores of SF-36 and WOMAC questionnaires were 53.07 ± 18.43 and 63.02 ± 17.42 for case group and 81.3 ± 16.31 and 42.53 ± 18.73, for control group. The scores obtained from these two questionnaires showed 23.3% improvement in general health status and 18.1% improvement in specific symptom of the disease in case group. The two groups had a significant difference considering these two parameters (P < 0.001). The SF-36 questionnaire showed improvement in life quality in eight aspects of physical performance, physical limitation, physical pain, general health, liveliness, social performance, psychological problems, and psychological health.
    Conclusion
    Total hip arthroplasty improve general health, social performance and physical function and decrease pain and physical limitation of Iranian patients.
  • Leila Manzouri, Ziba Farajzadegan, Anahita Babak, Fariba Farid, Reza Fadaeinobari Pages 742-752
    Background
    Tuberculosis (TB) is in the 7th grade according to Disability Adjusted Life Years (DALY) and will stay in this grade until 2020. In the developing countries, 25% of preventable deaths are due to tuberculosis, 75% of them occurs in producing people. The main reason of this outcome is ineffective national programs for tuberculosis surveillance in the countries. Therefore, periodic program evaluation of tuberculosis surveillance would be essential.
    Methods
    This was a Health system research (program evaluation) study that has been conducted in Isfahan 1 district, according to Health Providing System deviding (2005-2006). Data were collected from epidemiologic forms sent to Isfahan provincial health center. All samples were analyzed. Data were analyzed using SPSS 11.5 software. The outcome and process indices were computed and compared with standards.
    Findings
    The computed indices in 2005 and 2006 were as case detection rate (CDR) 90% and 77%, incidence of smear-positive cases per 100000 population 2.28 and 1.11, conversion rate 87.5% and 81%, cure rate 77.5% and 56%, completion rate 2.5% and 2%, success rate 80% and 58%, failure rate 2.5% and 4%, respectively.
    Conclusion
    This study revealed that there is a gap between new–case incidence of smear positive lung tuberculosis, cure rate, success rate and the standards. This reveals a problem in accomplishment of tuberculosis surveillance program and continuous monitoring of this program will lead to improvement the indices.
  • Behnaz Khani, Nazila Karami, Nahid Khodakarami, Taraneh Solgi Pages 753-761
    Background
    Miscarriage was estimated 20% of all pregnancy every year, approximately. There are different modalities, medical or surgical, to treat incomplete abortion. One of the procedures is manual vacuum aspiration (MVA). It is a new method in Iran. The aim of this study was to evaluate the efficacy of this method in Iran.
    Methods
    This randomized clinical trial was designed to compare MVA against sharp curettage in incomplete abortion treatment. The two universities related medical centers with obstetric department were engaged. The 316 cases were elected by inclusion criteria and then allocated into MVA (156 cases) or curettage (160 cases) treatment group. They were followed up for three weeks and blood pressure, pain with visual analogue scale; patient satisfaction and bleeding were evaluated in every subject by gynecologist. At the end, data were analyzed using by SPSS15 software.
    Findings
    Duration of surgery was significantly shorter in MVA than curettage group. Although there were no difference in pain score at admission but patients had less pain during surgery and one hour after surgery in MVA group. Patients in curettage group had more bleeding during surgery. Satisfaction score were significantly more in MVA group at discharge (96.2% against 83.3 %) but this difference was not significant between two groups, 1 and 3 weeks after surgery.
    Conclusion
    Our findings showed that MVA was effective to treat incomplete abortion. It has less complication and bleeding. In addition, satisfaction is high and it consider cost effective.
  • Mehdi Kargarfard Kargarfard, Reza Mahdavi-Nejad, Gholam-Ali Ghasemi, Reza Rouzbehani, Majied Ghias, Zahra Mahdavi-Jafari, Mehdi Dahghani Pages 762-776
    Background
    Spinal column is the main axis of the body and plays an important role in maitaining a proper posture. The purpose of this study was to investigate the rates of spinal abnormal curvatures in University of Isfahan students and the correlation of them with body mass index (BMI) and low back pain (LBP).
    Methods
    In a cross-sectional study, 730 female and 718 male students of University of Isfahan (1448 cases), aged 18 to 24 years participated in a voluntary screening testing program between 2006 and 2008. First, age, antropometric measures and low back pain were measured with a standard clinical scale and Quebec back pain disability standard questionnaire, respectively. Then, spinal curvature and degree of lumbar lordosis and thoracic kyphosis were measured using flexible ruler (non-invasive tools). During five subsequent semesters all participants were tested. Data were analyzed using t-test for independent means, χ2 and correlation coefficient.
    Findings
    The mean anthropometric measurements including the mean of hight, weight measurements, percentage of body fat, body mass index, and waist-hip ratio differed significantly between the groups for both men and women (P < 0.05). The mean angle of kyphosis and lordosis was 28.20 ± 12.78 and 29.07 ± 9.71 in women group and 31.87 ± 10.70 and 24.00 ± 10.50 in men group, respectively. The overall incidence and rate of degrees for kyphosis and lordosis differed significantly among the groups by gender (P < 0.05). No significant relationship was found between thoracic kyphosis and BMI among the groups by gender (P > 0.05). However, a significant relationship was seen between lumbar lordosis and body mass index among the groups by gender (P < 0.05). There was significant differences in low back pain by gender in subjects with severe lordosis (P > 0.05).
    Conclusion
    The results showed that although the flexibility ruler has a relatively high corrilation with radiologic, it is a reliable and valid instrument and can effectively be used for measuring the spinal curvatures in screeing testing programs and many populations accordingly.
  • Access to a Three Dimentional Osteoblasts Culture Originating Human carvaria in Iran
    Abbasali Rabie, Ebrahim Esfandiari, Mehrafarin Fesharaki, Masoomeh Sanaie, Bahram Aminmansur, Batool Hashemibeni Pages 777-787
    Background
    The problem of bone defects during treatments of bone lesions, especially cranial trauma, and also during craniotomy operations indicates isolation of osteoblasts and culturing them for filling these bone effects.
    Methods
    Bone tissue specimens were obtained from 6 patients’ carvaria undergoing craniotomy surgery operations in Al-zahra teaching hospital and transferred to lab. These specimens were cut into small pieces measuring 1 × 1 mm and put in Petri dishes having culture medium and then transferred to the incubator. The mean interval of observed cellular outgrowth was 9-10 days. After 2 weeks, the cells in cultures reached confluencey. First passage cells were detached from Petri dishes, using Trypsin EDTA, and were divided in two portions. One portion was used for monolayer osteoblast culture, and the other, was added to alginate gel. The activity of these cells was tested by Alkalin phosphatase, Von kossa and Azan staining. Cell viability was also tested by Trypan blue staining.
    Findings
    The morphology of osteoblasts in monolayer cultures appeared fusiform and fibroblastic, while in the alginate beads, cells appearance was round. Alkaline phosphatase staining method confirmed the presence of osteoblasts. Von kossa and Azan staining demonstrated, mineralized and organised matrix in both groups. The number of harvested cells in day 1 and day 21 were significantly different in each group (P < 0.001). In addition, there was significant difference in the mean of cells number and viability between monolayer cultures and alginate beads in day 21 (P < 0.001).
    Conclusion
    This study showed that osteoblasts can come out from bones in dish culture without using any enzyme; and sodium Alginate gel supports cell viability and proliferation of osteoblasts cells significantly in comparison with the monolayer culture.
  • Behrooz Ataei, Zary Nokhodain, Anahita Babak, Parisa Shoaei, Mahmoud Mohammad Zadeh, Saeid Sadeghi Pages 788-797
    Background
    Millions of children around the world live on the street. They are at higher risk of viral diseases (eg. hepatitis B virus) because of physical, sexual and drug abuse. The aim of this study was to evaluate the prevalence of hepatitis B virus (HBV) and its risk factors in Isfahan street children.
    Methods
    In a cross-sectional study, we selected 399 street children. After getting information and performing the tests for HBs Ag, HBs Ab and HBc Ab, data were analyzed by SPSS software version 15 used t-test, χ2, Mann-Whitney and logistic regression.
    Findings
    We studied 271 (68%) boys and 128 (32%) girls. Their mean age was 12.74 ± 3.27 years. In our study, poverty was the main motivation for street children (68% of participants). 91.7%, 94.7% and 96.7% of the participants had no history of smoking, drinking alcoholic beverages or drug abuse, respectively. 34.4% of girls and 4.4% of boys (P = 0.001) were sexually abused and 68% of girls and 17.3% of boys (P = 0.001) were involved in physical fighting. HBs Ag, HBs Ab and HBc Ab seroprevalence were 3.3%, 14.4% and 2.1% respectively. No significant statistical difference was between HBV-seroprevalence and its probable risk factors.
    Conclusion
    KEducational programs for safer behaviors, training them to improve their quality of life, and hepatitis B vaccination in those who are non-immune should be performed.
  • Maryam Amidi Mazaheri, Alireza Heidarnia, Fazlollah Ghofranipour, Arash Shafie Pages 798-808
    Background
    The word wide concern for safety has created a need for new and effective methods to improve safety in the workplace. The aim of this study was to promote safe behavior in Isfahan Steel Company workers by theory-based intervention.
    Methods
    This randomized control trial consisted of two case and control groups. The case group received intervention based on Health Action Model. Control group did not receive any intervention except participating in the current safety courses of company. The sample size was 270 worker who were randomly selected and divided into two equal groups (n = 135). Data was collected using a questionnaire and a checklist after and before the intervention and were analyzed based on distribution of variables, parametric (t-test, paired t-test) or nonparametric (chi-square, Wilcoxon) tests.
    Findings
    The mean scores of knowledge, attitude and behaviors of safe behaviors in case group increased statistically significant and the observed difference in control group was not significant. The results also indicated that unsafe behaviors in the case group decreased, following the educational intervention. The difference, again, was not statistically significant in the control group.
    Conclusion
    The results showed that application of Health Action Model has an acceptable and positive influence on promoting safe behaviors of workers in Isfahan steel Company. It is, therefore, recommended that same theory based intervention can be useful for other and similar industries.