فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 6, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/10/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه سادات حیدری، سیده زهرا بطحایی، فرشته بهمنی، غلامرضا مشتاقی کاشانیان* صفحه 454
    مقدمه
    نفروپاتی دیابتی یکی از شایع ترین دلایل ایجاد مرحله نهایی بیماری کلیوی در جامعه امروزی به شمار می رود. قند خون بالا و کنترل نشده و به دنبال آن تولید محصولات نهایی گلیکه سبب فعال شدن مسیر هایی می شود که در بروز نفروپاتی دیابتی نقش کلیدی دارد. از میان مسیر های منتهی شونده به این عارضه می توان به افزایش بیان ژن های(RAGE (Receptor of advanced glycation (end products و TGF? (Transforming growth factor beta اشاره کرد. در مطالعه حاضر به منظور یافتن ترکیباتی که ممکن است سبب تاخیر در نفروپاتی دیابتی شود و یا از آن جلوگیری کند، اثر اسیدآمینه های گلایسین و لیزین بر میزان بیان ژن RAGE و TGF? در بافت کلیه رت های مبتلا به دیابت بررسی گردید.
    روش
    موش های صحرایی پس از ابتلا به دیابت توسط استرپتوزوتوسین، در گروه های مجزا طی 12 هفته با گلایسین 1 درصد و لیزین 0/1 درصد در آب خوراکی تیمار شدند و میزان قند خون و محصولات نهایی گلیکه آن ها در این مدت ارزیابی گردید. میزان تغییرات بیان RAGE و TGF? در بافت کلیه نیز با روش نیمه کمی (RT-PCR (Reverse transcription polymerase chain reaction مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان قند خون، محصولات نهایی گلیکه سرم، میزان بیان ژن های RAGE و TGF? در بافت کلیه رت های مبتلا به دیابت تیمار شده با گلایسین و لیزین در مقایسه با رت های مبتلا به دیابت بدون تیمار کاهش معنی داری پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج مطالعه حاضر، ملازم های گلایسین و لیزین خوراکی بدون ایجاد مسمومیت توانایی کاهش عوارض ابتلا به دیابت و مسدود کردن مسیر های ابتلا به نفروپاتی در رت های مبتلا به دیابت نوع 1 را دارد. این خصوصیت آن ها را می توان با اثر این ملازم ها در کاهش قند خون و محصولات نهایی گلیکه سرم مرتبط دانست. از آن جایی که در مطالعات دیگر نیز اثرات مثبت هر دو اسیدآمینه در نفروپاتی دیابتی مشاهده شده است، تعیین دوز موثر آن ها در مطالعات دیگر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیابت، RAGE، AGE، گلایسین، لیزین، ملازم های شیمیایی
  • شهریار دبیری*، ناهید منصفی، غلامرضا نارویی، امین طالبی، منظومه شمسی میمندی، بهرام پورسیدی، حمید زینلی نژاد صفحه 469
    مقدمه
    مطالعه حاضر به منظور بررسی روابط احتمالی بین سلول های استرومایی (فیبروبلاست یا میوفیبروبلاست) با تمرکز بر بیان متالوپروتئیناز 9 (9-Matrix metalloproteinase یا MMP9) و آنتی ژن های آنژیوژنز CD31 و CD34 در طی روند تغییرات هیپرپلاستیک به پیش سرطان و سرطان مهاجم پستان انجام شد.
    روش
    در این مطالعه 50 بیمار مبتلا به سرطان مهاجم داکتال پستان که ماستکتومی و یا بیوپسی شده بودند با رنگ آمیزی (IHC (Immunohistochemistry برای بیان MMP9 و CD31 بررسی شدند. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری در همه آزمون ها P < 0.05 در نظر گرفته شد. در نهایت مقایسه ای با عوامل موثر موجود در «بانک اطلاعات سرطان پستان» به عمل آمد.
    یافته ها
    فراوانی بروز MMP9 در نواحی پیش سرطانی طبیعی و سرطان مهاجم معنی دار بود (0/001=P). شدت بروز MMP9 در نواحی سرطانی نسبت به پیش سرطانی قوی تر بیان شد. بین بیان MMP9 و CD31 در مرحله دوم در نواحی مهاجم رابطه معنی داری دیده شد. میانگین بیان CD31 در سیر پیشرفت بیماری از نواحی پیش سرطانی به طرف سرطانی به طور معنی داری افزایش یافت. به عبارت دیگر، گسترش تومور با افزایش پرولیفراسیون عروق همراه بود (P<0.001).
    نتیجه گیری
    فراوانی و شدت بیان MMP9 با پیشرفت تومور پستان افزایش می یابد. بروز MMP9 بر اساس سن بیمار، تعداد گره های لنفی درگیر و یا اندازه توده در هیچ یک از مراحل پیشرفت بیماری تفاوتی نداشت. به عبارت دیگر، بین بروز MMP9 با تعداد لنف گره درگیر و اندازه تومور رابطه ای مشاهده نشد. در این مطالعه مشخص گردید که میانگین بیان CD31 در سیر تغییرات هیپرپلاستیک به (DIN (Ductal intraepithelial neoplasia، سرطان مجرایی درجا (Ductal carcinoma in situ یا DCIS) و در نهایت سرطان مهاجم به طور معنی داری افزایش می یابد. گسترش تومور با افزایش پرولیفراسیون عروق همراه است، ولی بین CD34 مناطق DIN و DCIS با نواحی طبیعی کاهش شدیدی مشاهده شد؛ اگر چه در نواحی مهاجم افزایش کمی وجود داشت. به نظر می رسد مسیر تغییرات اپی تلیال هیپرپلازی به سوی DCIS و سرطان مهاجم پیچیده تر از آن باشد که یک روند خطی تصور شود.
    کلیدواژگان: سرطان مهاجم پستان، MMP9، CD31، DIN، سرطان مجرایی درجا
  • زهرا بهادران، پروین میرمیران*، سحر میرزایی، حسین دلشاد، فریدون عزیزی صفحه 485
    مقدمه
    میان وعده های ناسالم حاوی مقادیر بالایی از کالری، قندهای ساده، چربی، کلسترول، نمک، افزودنی ها و نگهدارنده ها هستند. افزایش مصرف این میان وعده ها یکی از عوامل زمینه ساز شیوع چاقی، اضافه وزن و اختلالات متابولیکی محسوب می شود. در این مطالعه تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر رژیم غذایی و خطر بروز سندرم متابولیک پس از سه سال پیگیری در بزرگسالان تهرانی ارزیابی گردید.
    روش
    مطالعه طولی حاضر در قالب مطالعه قند و لیپید تهران و بین سال های 86-1384 و 90-1387 بر روی زنان و مردان بزرگسال تهران صورت گرفت. رژیم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی (که پایایی و روایی آن تایید شده بود) ارزیابی گردید. شاخص های تن سنجی و بیوشیمیایی نیز در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. جهت تعیین بروز سندرم متابولیک در چارک های مصرف میان وعده های ناسالم، آزمون رگرسیون لجستیک (Logestic regression) با تعدیل اثر عوامل مخدوشگر مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه12/3± 37/8 سال و میانگین نمایه توده بدنی آن ها 4/5 ± 26/0کیلوگرم بر مجذور متر بود. 39 درصد شرکت کنندگان مطالعه، مرد بودند. انرژی دریافتی روزانه، دانسیته انرژی و دریافت چربی و سدیم در چارک چهارم مصرف میان وعده های ناسالم بالاتر بود. روند کاهشی معنی داری در دریافت کربوهیدرات، کلسیم، روی، سلنیوم و فیبر رژیم غذایی، به موازات افزایش مصرف میان وعده های ناسالم مشاهده شد. افرادی که در بالاترین چارک دریافت انرژی از میان وعده های ناسالم قرار داشتند، مقادیر کمتری از غلات کامل، سبزیجات و لبنیات را مصرف کردند. پس از تعدیل عوامل مخدوش کننده، خطر بروز سندرم متابولیک با مصرف میان وعده های شور رابطه مثبت معنی دار و با مصرف شیرینی، شکلات و نوشابه های گازدار ارتباط مثبت غیر معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    افزایش دریافت انرژی روزانه از میان وعده ناسالم می تواند زمینه ساز بروز سندرم متابولیک باشد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، میان وعده های ناسالم، چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، اختلالات لیپیدی، پرفشاری خون
  • محمد نبوی، ویدا شرافتی* صفحه 498
    مقدمه
    اگزما از بیماری های شایع آلرژیک است که امروزه به عنوان یکی از مشکلات تهدید کننده سلامت عمومی مطرح می باشد و بیشتر در افراد دارای سابقه شخصی یا خانوادگی بیماری های آلرژیک دیده می شود. به دلیل اهمیت این بیماری و تشخیص زودهنگام آن و محدود بودن مطالعات انجام شده، مطالعه حاضر با هدف شیوع اگزمای آتوپیک (Atopic eczema) در کودکان زیر 2 سال انجام شد.
    روش
    چک لیست پژوهشی برای کودکان زیر 2 سال مراجعه کننده به قسمت واکسیناسیون بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در نیمه دوم سال 1390 تکمیل شد و تست Prick با موافقت والدین جهت تعیین نوع حساسیت بر روی کودکان مبتلا انجام گردید.
    یافته ها
    380 کودک با میانگین (± انحراف معیار) سنی 6/6 ± 9/9 ماه وارد مطالعه شدند. 217 پسر (57/1 درصد) و 163 دختر (42/9 درصد) به دو گروه منفی (332 نفر، 87/4 درصد) و مثبت (48 نفر، 12/6 درصد) تقسیم شدند. از 48 کودک در گروه مثبت، 31 نفر حاضر به انجام تست Prick شدند که 11 کودک (35/5 درصد) به شیر گاو، 6 کودک (3/19 درصد) به بادام زمینی، 4 کودک (12/9 درصد) به برنج و زرده تخم مرغ، 3 کودک (9/7 درصد) به سفیده تخم مرغ، 2 کودک (6/5 درصد) به ماهی، سویا، سیب زمینی و کنجد و 1 نفر (3/2 درصد) به آرد گندم حساسیت داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوع اگزمای آتوپیک در کودکان مراجعه کننده، بالا باشد و عوامل قابل اجتنابی در ایجاد آن نقش داشته باشد که با توجه به تست Prick، شاید بتوان با کاهش و یا حذف عوامل و آلرژن های غذایی دخیل در فرایند التهابی بیماران، از بروز و تشدید بیماری کاست و از پیشرفت آن به سوی آسم جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: اگزمای آتوپیک، تست Prick، آلرژی، کودک
  • ضیاء فلاح محمدی، جلیل اصلانی*، راضیه محمدی صفحه 508
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، اثر تمرین اختیاری بر سطح (CDNF (Cerebral dopamine neurotrophic factor هیپوکامپ پس از القای تخریب با تزریق درون بطنی 6- هیدروکسی دوپامین (6-hydroxydopamine یا OHDA-6) در موش های صحرایی بود.
    روش
    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه شاهد سالم (6 سر)، تمرین سالم (6 سر)، شاهد مبتلا به پارکینسون (6 سر) و تمرین مبتلا به پارکینسون (6 سر) تقسیم شدند. پس از 12 هفته، 6- هیدروکسی دوپامین به داخل بطن راست مغز تزریق شد و در نهایت پنج روز بعد از تزریق داخل بطنی، بافت برداری انجام و سطح CDNF هیپوکامپ حیوان با روش (ELISA (Enzyme linked Immunosorbent assay اندازه گیری گردید. داده ها به روش آزمون ANOVA بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    6- هیدروکسی دوپامین، مقدار پروتئین CDNF در هیپوکامپ آزمودنی های گروه شاهد مبتلا به پارکینسون را در مقایسه با آزمودنی های شاهد سالم کاهش داد (0/011 = P). سطح CDNF در گروه تمرین مبتلا به پارکینسون بالاتر از گروه شاهد مبتلا به پارکینسون بود (0/050 = P).
    نتیجه گیری
    پیش درمان با استفاده از تمرینات ورزشی اختیاری سبب افزایش سطح CDNF هیپوکامپ می شود؛ بنابراین موجب افزایش مقاومت نورون ها در برابر تخریب اکسیداتیو ناشی از سمیت 6- هیدروکسی دوپامین می گردد و می توان گفت که نقش حفاظتی در برابر بیماری پارکینسون دارد.
    کلیدواژگان: تمرین اختیاری، 6، هیدروکسی دوپامین، CDNF، هیپوکامپ، موش صحرایی
  • مهدی ربیعی*، مسعود نیک فرجام، نظام الدین قاسمی، کاظم خرمدل صفحه 518
    مقدمه
    اختلال وسواس موکنی یک اختلال به نسبت ناشناخته و مقاوم به درمان است. هدف این پژوهش، تدوین و اعتباریابی مدل جدید رفتاری- شناختی- فراشناختی (Metacognitive-Cognitive-Behavioral) جهت تبیین اختلال وسواس موکنی بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. 635 شرکت کننده (304 مذکر و 331 مونث) انتخاب شدند و آزمون هایMGH-HPS (Massachusetts general hospital hair pulling scale یا MGH-HPS)،DAS (Dysfunctional attitude scale)، CDS (Cognitive distortion scale)، ATQ (Automatic thought questionnaire)، MCQ (Metacognition questionnaire) و OCBS (Obsessive-compulsive behavior scale) بر روی آن ها انجام شد. جهت ارزیابی روایی ساختار عاملی مدل رفتاری- شناختی- فراشناختی از روش مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های مدل معادلات ساختاری از مدل رفتاری- شناختی- فراشناختی جهت تبیین اختلال وسواس موکنی حمایت کرد. همچنین شاخص های برازش کلی مدل معادلات ساختاری نشان داد که مدل طراحی شده با داده های نمونه برازش مناسب و با فرض های نظری ارتباط نزدیکی داشت.
    نتیجه گیری
    مدل پژوهش حاضر از جهت این که چند بعدی است و به هر سه بعد رفتاری، شناختی و فراشناختی توجه می کند و این سه جنبه را لازم و ملزوم یکدیگر می داند و آن ها را جدا یا در تناقض یکدیگر نمی داند، یک مدل تبیینی جدید و نو محسوب می گردد. این مدل ممکن است تحقیقات آینده را که با اختلال وسواس موکنی مرتبط هستند، ارتقا بخشد و فرمول بندی موردی و درمان های بالینی مرتبط با این اختلال را تسهیل کند.
    کلیدواژگان: مدل سازی، اختلال وسواس موکنی، رفتار، شناخت، فراشناخت
  • محمد صوفی آبادی، فرزاد رجایی*، حسن اژدری زرمهری، الهه آتشگر، فاطمه قدیمی صفحه 532
    مقدمه
    امروزه با توجه به زندگی صنعتی استرس شیوع زیادی یافته است که عوارض آن دامن گیر بشر خواهد شد. استرس دوران حاملگی می تواند بسیاری از فرایندهای طبیعی فیزیولوژیک نوزادان را تغییر دهد. در این تحقیق اثر سه نوع استرس شایع در دوران بارداری به صورت منفرد و یا ترکیبی بر یادگیری حرکتی موش های نر تازه متولد شده بررسی گردید.
    روش
    در تحقیق حاضر از موش های صحرایی نژاد NMRI باردار استفاده شد که غیر از گروه شاهد بقیه گروه ها از روز هشتم بارداری به مدت 10 روز تحت استرس قرار گرفتند. 75 روز بعد از آزمایش، یادگیری حرکتی با استفاده از دستگاه Rotarod بر روی 40 سر موش نر تولد یافته انجام شد. گروه های این مطالعه شامل گروه شاهد، استرس امواج الکترومغناطیسی (با شدت شدت 1/2 میلی تسلا و فرکانس 50 هرتز)، استرس بی حرکتی (به مدت نیم ساعت، روزی 2 بار)، استرس اجتماعی (نگهداری 6 موش در یک قفس کوچک) و استرس ترکیبی (هر 3 استرس ذکر شده) بود. داده ها با استفاده از آزمون های مقایسه چندگانه (Multiple comparison) و Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعادل حرکتی گروه استرس ترکیبی در نوبت اول از روز اول آزمون از گروه شاهد کمتر بود (P < 0.05). در روزهای بعدی آزمون، تاثیر استرس بر یادگیری در همه گروه های تجربی یکسان نبود و استرس ترکیبی باعث کاهش یادگیری حرکتی شد. نوسانات یادگیری در گروه در معرض میدان مغناطیسی بیشتر از بقیه بود.
    نتیجه گیری
    استرس ترکیبی دوران بارداری می تواند موجب کاهش یادگیری حرکتی فرزندان شود.
    کلیدواژگان: استرس ترکیبی، استرس ازدحام، استرس بی حرکتی، میدان الکترومغناطیس، یادگیری حرکتی، موش صحرایی
  • مرجان مجتبوی نایینی، صادق ولیان بروجنی، مرتضی هاشم زاده چالشتری* صفحه 540
    مقدمه
    جهش های ژن SLC26A4 پس از ژن GJB2 مهم ترین عامل ژنتیکی ایجاد کننده ناشنوایی غیر سندرمی با وراثت اتوزومی مغلوب (Autosomal recessive nonsyndromic hearing loss یا ARNSHL) است که امروزه در تشخیص های مولکولی مورد بررسی قرار می گیرد. تعداد زیادی از مارکرهای STR مرتبط با این ناحیه در پایگاه داده ها معرفی شده اند. در مطالعه حاضر خصوصیات و اطلاع دهندگی مارکر D7S2425 با توالی های تکراری CA که در ناحیه 3 ژن SLC26A4 می باشد، در پنج قوم مختلف جمعیت ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    تعیین ژنوتیپ جایگاه ژنی مارکر D7S2425 در 165 فرد شنوای غیر خویشاوند از پنج قوم فارس، آذری، ترکمن، گیلک و عرب توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase chain reaction یا PCR)، ژل الکتروفورز پلی اکریل آمید (Polyacrylamide gel electrophoresis یا PAGE) و در نهایت الکتروفورز فلورسنت موئینه صورت گرفت. به منظور تفسیر نتایج از نرم افزارهای Human STR Identity، GeneMarker HID، Genepop و Microsatellite Tools استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی آلل های مارکر D7S2425 بیانگر حضور 8 آلل در جمعیت ایرانی بود که آلل 246 جفت باز با فراوانی 0/30 درصد فراوان ترین آلل به شمار آمد. بالاترین هتروزیگوسیتی مشاهده شده متعلق به قوم گیلک به میزان 93/9 درصد بود. بررسی تعادل (Hardy-Weinberg (Hardy-Weinberg equilibrium یا HWE نشان داد که همه اقوام جمعیت ایرانی برای مارکر D7S2425 در تعادل بودند. در نهایت بررسی مقدار (PIC (Polymorphism information content مارکر اطلاع دهندگی شدید (Highly informative) آن را در اقوام مورد بررسی جمعیت ایرانی نشان داد (مقدار PIC بالاتر از 0/7).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر مارکر D7S2425 را در تشخیص های مولکولی ناشنوایی غیر سندرمی وابسته به SLC26A4 با توارث اتوزومی مغلوب به روش تحلیل پیوستگی در جمعیت ایرانی به شدت اطلاع دهنده معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: مارکر D7S2425، SLC26A4، ناشنوایی غیر سندرمی اتوزومی مغلوب، جمعیت ایرانی
  • زهرا تمدن فرد*، لیلی سپهرآرا، حبیب الله جوهری صفحه 551
    مقدمه
    حافظه و نقش کلیدی آن در یادگیری از دیرباز مورد توجه انسان ها قرار داشته است؛ به طوری که آن ها همواره در پی راه هایی بوده اند که باعث تقویت حافظه شود و از کاهش و نقص آن جلوگیری کند. در تحقیق حاضر، اثر عصاره هیدروالکلی دانه کدو بر یادگیری و حافظه موش صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    برای این منظور موش های صحرایی نر بالغ با محدوده وزنی 220-180 گرم به 7 گروه هشت تایی تقسیم شدند و در قالب گروه های شاهد، شم (گروه های شاهد و شم آب و غذای معمولی در اختیار داشتند، فقط گروه شاهد یک هفته مانده به انجام آزمایش از آب مقطر به صورت گاواژ استفاده کرد) و تجربی قرار گرفتند. گروه های تجربی روزانه دوزهای 100، 200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره هیدروالکلی دانه کدو را به مدت 17 روز دریافت کردند و پس از گذشت 12 روز از دریافت عصاره، آموزش شروع شد. عمل تجویز عصاره نیز هم زمان با آموزش انجام گردید و در روز 18 بدون تجویز عصاره، تست حافظه از حیوانات گرفته شد.
    یافته ها
    حافظه فضایی در گروه های دریافت کننده عصاره به طور معنی داری افزایش یافت (0/05 > P) و این افزایش نسبت به گروه شاهد و شم به صورت وابسته به دوز عمل کرد.
    نتیجه گیری
    تجویز عصاره هیدروالکلی دانه کدو به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا (اسید اولئیک و لینولئیک اسید) و ویتامین E و D باعث افزایش حافظه فضایی و یادگیری می شود.
    کلیدواژگان: ماز بارنز، حافظه فضایی، یادگیری، اولئیک اسید، لینولئیک اسید
|
  • Somayeh Sadat Heidary, Sayedeh Zahra Bathaie, Fereshteh Bahmani, Gholamreza Moshtaghi Kashanian* Page 454
    Background and Aims
    Today, diabetic nephropathy is considered to be one of the most common causes of end stage renal disease. Uncontrolled hyperglycemia, and consequently, production of advanced glycation end products activate pathways which play key roles in diabetic nephropathy. Among these pathways, high expression of receptor for advanced glycation end products (RAGE) and transforming growth factor beta (TGF?) are notable. In this study, in order to find compounds which can prevent the incidence or progression of diabetic nephropathy, we examined the effects of glycine and lysine amino acids on expression of RAGE and TGF? in kidney tissue of diabetic rats.
    Methods
    After rendering rats with diabetes with streptozotocin (STZ), they were divided into different groups and were treated with oral 1% glycine and 0.1% lysine in drinking water for 12 weeks. Blood glucose and serum AGEs were measured during this time. Changes in RAGE and TGF? expression were assessed by semi quantitative reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) method.
    Results
    Results show that both glycine and lysine administration for 12 weeks not only caused a significant reduction in blood glucose and AGEs in diabetic rats, but also led to a significant reduction in RAGE and TGF? expression in comparison to non-treated diabetic rats.
    Conclusion
    These results show that oral glycine and lysine, as chemical chaperones, have the ability to prevent diabetic nephropathy by decreasing RAGE and TGF? expression. This may be due to the effect of these chemical chaperones in the reduction of hyperglycemia and serum AGEs in diabetic rats. Since the positive effects of these amino acids in diabetic nephropathy have been observed in previous studies, the determination of their dose in future studies seems necessary.
    Keywords: Receptor for advanced glycation end products (RAGE), Advanced glycation end products (AGEs), Glycine, Lysine, Chemical chaperones
  • Shahriar Dabiri*, Nahid Monsefi, Gholamreza Narouii, Amin Talebi, Manzoumeh Shamsi, Meymandi, Bahram Pourseidi, Hamid Zainalinejad Page 469
    Background and Aims
    This study was performed to investigate possible relationships between the manifestation of stromal cells (fibroblasts and/or myofibroblasts) by focusing on expression of their matrix metalloproteinase 9 (MMP9) and possible angiogenesis based on CD31 and CD34 antigen expression during the various steps of hyperplastic changes to precancerous state and invasive breast cancer.
    Methods
    Our study included 50 females with invasive ductal carcinoma. Samples were obtained by mastectomy or biopsy and were immunohistochemically stained for the MMP9, CD31, and CD34 antibody. microvessel count (MVC) was also carried out on samples. Statistical analysis of the data was performed using ANOVA and Student's t-test (P < 0.05). Findings were compared with our "Breast Cancer Data Bank" for reevaluation of their clinical staging.
    Results
    Positive significant correlations were observed between expression of MMP9 and invasive ductal carcinoma in situ (DCIS) and fibrocystic disease ± ductal intraepithelial neoplasia (FCD ± DIN) areas (P=0.001). MMP9 expression in invasive areas was more strongly positive than precancerous areas. Statistically significant correlations were observed between MMP9 expression and CD31 in grade II in invasive areas. MVC was evaluated by CD31 antibody. It was found to be inversely related to increased MVC from invasive areas, DCIS, DIN, and normal areas (P<0.001). No significant difference was observed in MVC based on age, tumor size or steroid receptors in stroma of an invasive cancer, DCIS, and FCD ± DIN.
    Conclusion
    MMP9 expression in invasive areas was more strongly positive than precancerous areas, and negative in normal areas. Angiogenesis can be observed before any significant changes in preinvasive breast lesions. The elevated content of microvessel count of the tumor may be an indicator for worse prognostic factor. The progression from epithelial hyperplasia toward DCIS, and then, invasive carcinoma seems too complex to be assumed a linear progression.
    Keywords: Invasive breast carcinoma_Ductal carcinoma in situ (DCIS)_Ductal intraepithelial neoplasia (DIN)_Matrix metalloproteinase 9 (MMP9)_CD3
  • Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran*, Sahar Mirzaee, Hossein Delshad, Fereidoun Azizi Page 485
    Background and Aims
    Unhealthy snacks contain high amounts of calories, simple sugars, fat, cholesterol, salt, additives, and conservatives. Increased consumption of these unhealthy snacks is one of the underlying factors for the prevalence of overweight, obesity, and metabolic disorders. In this study, we investigated the effects of unhealthy snacks on diet and the risk of metabolic syndrome after 3-years of follow-up in Tehranian adults.
    Methods
    This longitudinal study was conducted within the framework of the Tehran Lipid and Glucose Study, between 2006-2008 and 2009-2011, on men and women in Tehran, Iran. Dietary intakes of participants were measured using a validated semi-quantitative food frequency questionnaire at baseline. Biochemical and anthropometric measurements were assessed at baseline and 3 years later. Multiple logistic regression models with adjustment for confounding factors were used to estimate the occurrence of metabolic syndrome (MetS) in each quartile of unhealthy snacks.
    Results
    The mean age of participants was 37.8 ± 12.3 years, and the mean of body mass index was 26.0 ± 4.5 kg/m2. Moreover, 39% of the participants were male. Daily energy intake, dietary energy density, and total fat and sodium intake were higher in the fourth quartile of unhealthy snacks consumption. There was a significant decreasing trend in dietary intake of carbohydrate, calcium, zinc, selenium, and fiber parallel to increase in consumption of energy-dense snacks. Participants who were in the highest quartile of energy intake from unhealthy snacks consumed less whole grains, vegetables, and dairy products. After adjustment for potential confounders, the risk of metabolic syndrome had a significant positive association with salty snacks consumption, and a non-significant positive association with consumption of candies, chocolate, and soft drinks.
    Conclusion
    Increased daily energy intake from unhealthy snacks could be a risk factor for the occurrence of metabolic syndrome.
    Keywords: Metabolic syndrome, Unhealthy snacks, Abdominal obesity, Insulin resistance, Dyslipidemia, Hypertension
  • Mohammad Nabavi, Vida Sherafati Page 498
    Background and Aims
    Atopic dermatitis is a common allergic disease recognized as a threat to public health. Atopic dermatitis is often observed in people with individual or family history of allergic diseases. Due to the importance of this disease and its early diagnosis, and the very limited number of studies on this topic, the current study was performed on the prevalence of atopic dermatitis on infants under 2 years of age.
    Methods
    This was an analytic cross-sectional study from January 2010 to February 2011. All infants referred to Hazrat Rasoul Akram Hospital (Tehran, Iran) for vaccination were enrolled in the study. Patients with atopic dermatitis, by permission of their parents, underwent Prick test for identification of the allergy type.
    Results
    In the present study, 380 infants were enrolled with mean age of 9.9 ± 6.6 months (217 boys and 163 girls). Patients were classified into two groups based on atopic dermatitis (48 positive for eczema and 332 negative for it). Of the 48 subjects of the positive group, 31 agreed to take the Prick test. The results showed that 11 patients (35.5%) were allergic to cow milk, 6 patients (19.3%) to almond, 4 patients (12.9%) to rice and egg's yolk, 3 patients (9.7%) to egg white, 2 patients (6.5%) to fish, soybean, potato, and sesame, and 1 patient (3.2%) to wheat flour.
    Conclusion
    It seems that the outbreak of atopic dermatitis in children is relatively high, and avoidable factors play a role in its occurrence. Hence, based on the examined Prick tests, It seems that the occurrence and exacerbation of the disease can be controlled and its progression into asthma prevented by decreasing or removing food allergens and factors involved in the patient's disease process.
    Keywords: Atopic dermatitis, Prick test, Infancy, Allergy
  • Zia Fallah, Mohammadi, Jalil Aslani*, Razieh Mohammadi Page 508
    Background and Aims
    The purpose of this research was to study the protective effect of pretreatment with a voluntary exercise on hippocampal level of cerebral dopamine neurotrophic factor (CDNF) after damage induced by intraventricular injection of 6–hydroxydopamine (6-OHDA) in rats.
    Methods
    In this experimental study, 24 Wistar rats were randomly divided into 4 groups of healthy control, healthy exercise, Parkinson control, and Parkinson training group (6 rats in each group). The rats in the training group were kept in special cages with running wheels for 12 weeks. After 12 weeks, 6-OHDA was injected into the right ventricle of the brain and five days after intraventricular injection, sampling was performed and CDNF level of the hippocampus was measured by ELISA method. Data were analyzed and compared statistically by ANOVA test.
    Results
    Findings showed that 6-OHDA has decreased CDNF protein content in the hippocampus of Parkinsonian rats compared with healthy controls (P = 0.011). CDNF level of the Parkinson training group was higher than the Parkinson control group (P = 0.050).
    Conclusion
    The findings of the present study show that pretreatment with voluntary exercise can increase CDNF level in the hippocampus, and thus, increase neuronal resistance against oxidative destruction caused by 6-OHDA toxicity. Therefore, it can be said that it has protective effects against Parkinson disease.
    Keywords: Voluntary exercise, 6, hydroxydopamine, Cerebral dopamine neurotrophic factor (CDNF), Hippocampus, Rat
  • Mehdi Rabiei *, Masoud Nikfarjam, Nezamodin Ghasemi, Kazem Khorramdel Page 518
    Background and Aims
    Trichotillomania (TTM) is an unknown disorder and resistant to treatment. The purpose of this study was to develop and validate the new metacognitive-cognitive-behavioral model for trichotillomania.
    Methods
    The present study was a description and correlation study. In this study, 635 participants (304 male and 331 female) were selected. The participants completed the Massachusetts general hospital hair pulling scale (MGH-HPS), dysfunctional attitude scale (DAS), cognitive distortion scale (CDS), automatic thought questionnaire (ATQ), metacognition questionnaire (MCQ), and the obsessive-compulsive behavior scale (OCBS). For reliability assessment of the factor structure of the metacognitive-cognitive-behavioral model, the structural equation modeling analysis was used by AMOS software.
    Results
    The results of the structural equation modeling supported a metacognitive-cognitive-behavioral model for trichotillomania. Moreover, the results showed that the model had the best fit to the data and was closely related to the theoretical assumptions.
    Conclusion
    The model presented in this study illustrates a multidimensional approach that focuses on the metacognitive, cognitive, and behavioral dimensions; hence, the model presented in this study is a new explanatory model. This model may prompt future research into trichotillomania and facilitate clinical treatment and case formulation.
    Keywords: Modeling, Trichotillomania, Behavior, Cognition, Metacognition
  • Mohammad Sofiabadi, Farzad Rajaei*, Hasan Azhdari, Zarmehri, Elaheh Atashgar, Fatemeh Ghadimi Page 532
    Background and Aims
    Today, due to the modern industrial life of human beings, stress has become prevalent among them and they will suffer from its complications. Exposure to stress during pregnancy can change many babie's normal physiological processes. The separate and combined effects of three common types of prenatal stress were investigated on motor learning of male offspring of rats.
    Methods
    In the present study, pregnant NMRI rats were used. Except the control group, the other groups were stressed on the eighth day of gestation for 10 days. The motor learning of 40 male offspring rats were tested using the rotarod performance test 75 days after the experiment. The length of time that each rat could maintain its balance was recorded automatically. The study groups included control, electromagnetic field stress (intensity 1.2 mT, 50 Hz), immobility stress (for 0.5 hour - 2 times/day), social stress (6 rats kept in a small cage), and combined stress (all 3 of the above stresses). Data were analyzed by using multiple comparisons and Tukey’s tests.
    Results
    The motor balance of the combined stress group was lower than the control, at first timing of the first test day (P < 0.05). In the next few days of the test, the effects of stress on learning of experimental groups were not similar. Combined stress reduced motor learning. Learning fluctuations were higher in electromagnetic field stress group compared to the other groups.
    Conclusion
    The results of our study showed that prenatal combined stress can reduce motor learning of children.
    Keywords: Combined stress, Social stress, Immobility stress, Electromagnetic field, Motor learning, Rat
  • Marjan Mojtabavi Naeini, Sadeq Vallian Boroujeni, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori* Page 540
    Background and Aims
    SLC26A4 gene mutations are the second identifiable genetic cause of autosomal recessive nonsyndromic hearing loss (ARNSHL) after GJB2 mutations and are currently investigated in molecular diagnosis. In databases, several potential STR markers related to this region have been introduced. In this investigation, the characteristics and informativeness of D7S2425 CA repeat STR marker in SLC26A4 gene region was examined in five ethnic groups of the Iranian population.
    Methods
    The locus was genotyped in 165 individuals of five different ethnic groups including Fars, Azari, Turkmen, Gilaki, and Arab using polymerase chain reaction (PCR) followed by polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) and fluorescent capillary electrophoresis. In this study, the results were analyzed by GeneMarker HID, Human STR Identity software, GenePop program, and Microsatellite Tools.
    Results
    Analysis of the allelic frequency revealed the presence of 8 alleles for D7S2425 marker in the Iranian population, of which the 246bp allele at the D7S2425 locus with 0.30% frequency was the most frequent. The 93.9% observed heterozygosity of the Gilak ethnic group was the highest among all ethnic groups. Analysis of deviations of the Hardy-Weinberg equilibrium demonstrated that all the ethnic groups were in equilibrium (P > 0.05) for D7S2425 locus. Finally, analysis of PIC value revealed that the D7S2425 marker could be considered as a highly informative marker in each ethnic group of the Iranian population (PIC value above 0.7).
    Conclusion
    Our data suggested that D7S2425 could be introduced as a highly informative marker in molecular diagnosis of SLC26A4 based ARNSHL by Linkage analysis.
    Keywords: D7S2425 marker, SLC26A4, Autosomal recessive nonsyndromic hearing loss (ARNSHL), Iranian population
  • Zahra Tamadonfard*, Leili Sepehrara, Habibalah Jouhary Page 551
    Background and Aims
    Memory and its role in learning have long been of interest to humans. Therefore, human beings have always sought ways to enhance their memory and reduce its deficit. In the present study, the effect of pumpkin seed extract on memory and learning in adult male rats were studied.
    Methods
    The rats (weighing 180-220 g) were divided into 7 groups (n = 8); control, sham (control and sham groups had normal food and water, but a week before the test, the control group received distilled water through oral gavage), and experimental groups. The experimental groups received pumpkin seed extract in doses of 100, 200, 400, and 800 mg/kg of body weight daily for 17 days. Training began 12 days after receiving seed extract. The extract was also administered during training. On day 18, probe trial was performed without the administration of the extract.
    Results
    Results showed that, in the groups receiving the extract, spatial memory increased significantly (P < 0.05); this increase, compared to the control and sham groups, was dose dependent.
    Conclusion
    The results indicate that administration of pumpkin seed extract, due to its content of omega fatty acids (oleic acid, linoleic acid) and vitamins D and E, increases spatial memory and learning.
    Keywords: Barnes maze, Spatial memory, Learning, Oleic acid, Linoleic acid