فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 65، بهار 1391)

مجله پزشکی قانونی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 65، بهار 1391)

  • 62 صفحه، بهای روی جلد: 12,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/07/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمد شجاعی، حسین شمسیانی، سعدالله مرادی، فرشید علاءالدینی، علی خادمی صفحه 7
    مقدمه
    خودکشی یکی از مشکلات مهم اجتماعی و بهداشت روانی بسیاری از کشورها به حساب می آید و منابع قابل توجهی را در مجموعه مراقبت های بهداشتی اولیه و ثانویه به خود اختصاص داده است. هدف اصلی انجام این مطالعه، تعیین موارد مرگ مشکوک به خودکشی از بین موارد ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی کشور بوده است.
    روش انجام: با استفاده از پرسشنامه ای از قبل طراحی شده، مشخصات و اطلاعات موارد مشکوک به خودکشی با همکاری خانواده و یا همراهان متوفایی که خودکشی منجر به مرگ داشته اند، در مراکز پزشکی قانونی سطح کشور جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل آماری قرار گرفته است.
    نتایج
    با توجه به 3513 مورد مرگ مشکوک به خودکشی در سال 2010، نرخ مرگ های مشکوک به خودکشی ایران، 7/4 مورد به ازای هر صدهزار نفر جمعیت تعیین شد که این نرخ در بین مردان 6/6 و در بین زنان 7/2 مورد بوده است. استان های ایلام، کرمانشاه، لرستان و همدان بالاترین نرخ را داشتند. 5/70% خودکشی ها در مردان بود. همچنین، نرخ خودکشی مردان و زنان ایران از نرخ خودکشی مشابه در اکثر کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی، آسیای شرقی و اقیانوسیه پایین تر بوده است.
    نتیجه گیری
    نرخ مرگ مشکوک به خودکشی در برخی استان های غربی کشور همانند استان های ایلام، همدان، لرستان و کرمانشاه بسیار بالاتر از سایر استان های کشور است. به نظر می رسد، لزوم نگاه منطقه ای به این موضوع برای شناسایی دلایل وقوع خودکشی و تربیت متخصصین روانشناسی و روانپزشکی و اعزام آن ها به این مناطق برای شناسایی افراد در معرض خطر ضروری باشد
    کلیدواژگان: خودکشی، نرخ مرگ، ایران
  • حجت الله طهماسبیان، جواد جعفری، بهمن روشنی، سیروس چقازردی، سیدعلی حسینی، نادیا امجدیان صفحه 17
    زمینه و هدف
    رفتار جنایی که با جرم و بزه مترادف است، یک کنش ارادی محسوب می شود و به این دلیل از شخص سر می زند که خود را در موقعیت مفروض مجاز به ارتکاب آن می داند؛ رفتاری که با ارزش ها و هنجارهای متداول جامعه مغایرت دارد. شخصیت، به عنوان یک متغیر روان شناختی که تمامی رفتارهای انسان را در عرصه زندگی شخصیتی و اجتماعی تحت تاثیر قرار می دهد، گاهی می تواند در اثر صفات ناسازگارانه، فرد و اطرافیان را با مشکل جدی مواجه سازد. از بین اختلالات شخصیت، شخصیت ضداجتماعی بیشتر از سایر اختلالات مورد مطالعه قرار گرفته، یک الگوی تکرارشونده و مداوم رفتارهای مجرمانه، ضداجتماعی یا جنایی است که در کودکی یا اوایل نوجوانی شروع می شود و تمام جنبه های زندگی فرد را در بر می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و کودک آزاری والدین با الگوی مجرمانه شرارت و رفتار جنایی در بین زندانیان انجام گردید. همچنین نقش عوامل اجتماعی و محیطی در بروز رفتارهای مجرمانه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    روش این پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مجرمین، دارای رفتارهای جنایی، دستگیر شده در زندان های شهر کرمانشاه در طول سال 1390 بوده که با نمونه گیری تصادفی ساده، 59 نفر از آن ها انتخاب و آزمون شخصیت آیزنک EPQ، مقیاس شخصیتی SCID-II و همچنین مقیاس کودک آزاری سنجش تاکتیک های کشمکش بین والد و کودک در مورد آن ها اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش توسط نرم افزار SPSS-18 و روش آماری مورد استفاده همبستگی پیرسون و رگرسیون پیش بینی می باشد.
    یافته ها
    براساس یافته های حاصل از این پژوهش، مردان (100%) مجرمان این پژوهش را تشکیل می دادند. 2/93% دارای تحصیلات زیر متوسطه، 6/74% متاهل و از نظر اقتصادی 6/56% زیر متوسط یعنی ضعیف بودند. طبق نتایج حاصله، رابطه بین کودک آزاری با شخصیت ضداجتماعی یک رابطه معنادار بوده و نیز کودک آزاری می تواند شخصیت ضداجتماعی را پیش بینی کند. همچنین بین تیپ های شخصیتی EPQ با شخصیت ضداجتماعی، رابطه معناداری برقرار بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت که روابط معیوب و نامطلوب خانواده، به کارگیری شیوه های نادرست تربیتی مانند طرد و عدم مراقبت و مواظبت صحیح، ضرب و شتم، محرومیت از مهر و محبت، کودک آزاری و خشونت علیه فرزندان باعث احساس ناامنی و اضطراب، خودپنداره ی منفی و کینه توزی نسبت به دیگران و انجام رفتارهای بزهکارانه می شود؛ به همین دلیل، به رفتار و اعمال ضداجتماعی و در نهایت ارتکاب به جرم اقدام می کنند. لذا، باید به تجربه های منفی دوران کودکی و ارتباط آن با رفتارهای ضداجتماعی و جرم در بزرگسالی دقت شود. فقر علمی و مالی نیز می تواند یکی از موثرترین عوامل در بروز جرم باشد. طبق نتایج به دست آمده، شخصیت نیز یک عامل اصلی در بروز رفتار جنایی می باشد و نقش تعیین کننده در ایجاد جرم و جنایت دارد.
    کلیدواژگان: شخصیت، کودک آزاری، الگو، مجرم، شرارت، زندان
  • آرش قدوسی، پروین میرزاکوچکی، مریم عباسی، الهام زمانی پزوه صفحه 25
    مقدمه
    تعیین سن بزرگسالان بالای 25 سال، از چالش های همیشگی پزشکی قانونی است؛ چرا که، تعیین سن دندانی براساس دندان روییده شده، میزان تحلیل دندان شیری و میزان تکامل دندان دایمی حداکثر تا 24 سالگی قابل تخمین است و برای سنین بالاتر کاربرد ندارد. روش هایی مانند روش دمیرجیان و گوستافسون برای کاربرد روزمره در پزشکی قانونی با مشکلاتی مواجه هستند. هدف از این تحقیق، برآورد سن تقویمی با استفاده از تعداد دندان پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته (شاخص DMF) با کمک رادیوگرافی پانورامیک و معاینه ی بالینی در افراد محدوده ی سنی 60-24 سال است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی 120 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه شرکت نفت استان اصفهان است. از روی رادیوگرافی پانورامیک، تعداد دندان های پوسیده، ترمیم شده و از دست رفته مشخص شد. به علت محدودیت رادیوگرافی پانورامیک در نشان دادن پوسیدگی، تعداد دندان های پوسیده ی هر فرد از طریق معاینه ی بالینی نیز ثبت گردید. سپس ارتباط سن تقویمی با متغیرهای وابسته به کمک آزمون های آماری آنالیز شد.
    یافته ها
    بین سن تقویمی و همه ی متغیرهای وابسته، به جز تعداد دندان های ترمیم شده، رابطه ی مستقیم وجود داشت. البته بین سن تقویمی با تعداد دندان های از دست رفته و شاخص DMF ارتباط قوی تری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه بین سن تقویمی و برخی متغیرها ارتباط قابل قبولی وجود داشت اما، با توجه به این که متغیرهای وابسته تحت تاثیر عوامل مختلفی مثل بهداشت و شرایط فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی می باشند، از این روش نمی توان به صورت مستقل برای تعیین سن استفاده کرد و بهتر است به عنوان یک روش کمکی در کنار سایر روش های تخمین سن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تعیین سن، شاخص DMF، رادیوگرافی پارانورامیک، معاینه ی بالینی
  • فرید نجفی، تورج احمدی جویباری، مهدی مرادی نظر، ندا ایزدی صفحه 33
    مقدمه
    ایجاد مسمومیت های عمدی یکی از روش های اقدام به خودکشی است که در تمام دنیا شیوع بالایی دارد. یکی از گروه های سنی که میزان اقدام به خودکشی به خصوص مسمومیت عمدی در آن ها زیاد است جوانان می باشد. در این مطالعه قصد داریم در اصلی ترین مرکز مسمومیت استان کرمانشاه و قطب هفتم درمانی کشور، واقع در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه، به بررسی علل و عوامل موثر بر مسمومیت عمدی در جوانان 15 تا 20 سال بپردازیم.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات مقطعی می باشد و در آن تمام جوانان 15 تا 20 سال که در سال 1390 به دلیل مسمومیت های عمدی به تنها مرکز مسمومیت شهر کرمانشاه مراجعه داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss 19 مورد آنالیز قرار گرفت و از آزمون های کای دو و T- test مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    321 جوان 15 تا 20 ساله در سال 1390 به بیمارستان امام خمینی کرمانشاه مراجعه کردند که 123 نفر (38%) آن ها پسر بودند. 180 نفر (58%) از اقدام کنندگان به مسمومیت عمدی از ادامه تحصیل انصراف داده بودند، که از میان آن ها، پسرها با 119 نفر (66%)، بیشترین تعداد را داشتند. از طرف دیگر 62 نفر (51%) از پسران و 167 نفر (84%) از دختران با یکی از اعضای خانواده یا بستگان خود درگیری داشتند که دلیل اقدام به مسمومیت را تعارض و تنش با آن ها می دانستند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که اکثر افرادی که اقدام به خودکشی کرده بودند از ادامه تحصیل انصراف داده بودند و یا از فقدان والدین رنج می بردند، مدارس و خانواده به عنوان مهم ترین نهادهای آموزشی و تربیتی می توانند نقش مهمی در کاهش اقدام به خودکشی در جوانان داشته باشند.
    کلیدواژگان: مسمومیت عمدی، اختلالات روانی، وابستگی به مواد مخدر، تعارض در جوانان
  • سیدمهدی صابری، دکترنیکو دهقانی زاده، حسن توفیقی زواره، شاهرخ مهرپیشه، آزاده معماریان صفحه 39
    مقدمه
    ارتکاب جرم توسط یک بیمار روانی، پدیده ناشایعی نیست. بیماران اسکیزوفرنیک و اختلال دو قطبی، دو دسته مهم از بیماران سایکوتیک می باشند که ارتکاب جرم در مرحله حاد بیماری آن ها صورت می گیرد (1). این مطالعه با هدف بررسی نوع و مقایسه جرایم در این دو گروه از بیماران صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی، بیماران مراجعه کننده به بخش روان پزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور، ارجاع داده شده از مراجع قضایی، طی مدت یک سال از ابتدای اردیبهشت سال 1386 لغایت اول اردیبهشت سال 1387 بررسی شدند که شرح حال توسط روانشناس اخذ شده و سپس نوع بیماری با معاینه و مصاحبه روانپزشکی و بر اساس معیارهای تشخیصی DSM- IV-TR تشخیص داده شد. اطلاعات موردنظر بر اساس پرسشنامه پژوهشگر ساخته در پرسشنامه درج گردید.
    نتایج
    در این مطالعه از 100 بیمار مبتلا، 60 نفر مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی و 40 نفر مبتلا به اختلال دوقطبی بودند که از نظر جنس، وضعیت تاهل، گروه های سنی، سطح سواد، نوع جرایم، سابقه ارتکاب جرم، طول مدت بیماری، تظاهرات سایکوتیک، سابقه سوء مصرف الکل و مواد مخدر و روان گردان بررسی شدند. از نظر مصرف مواد روان گردان، تظاهرات سایکوتیک و آلت جرم، تفاوت آماری معناداری بین بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی یافت شد.
    بحث و نتیجه گیری
    وقوع جرم در بیماران مبتلا به بیماری دو قطبی از اسکیزوفرنی بیشتر و در این دو گروه از بیماران در مردها، افراد مجرد و افراد با تحصیلات زیر دیپلم، بیشتر از سایرین بود. بیشتر بیماران، قصد ارتکاب جرم نداشته و براساس توهمات مرتکب جرم شده بودند. اما مقایسه قصد ارتکاب جرم در دو گروه، تفاوت معنی داری نشان نداد. اغلب گروه اسکیزوفرنیک، سابقه ارتکاب جرم را داشته و بیشتر، بستگان درجه اول را تحت آزار و اذیت قرار می دادند. مردان مجرد با تحصیلات زیر دیپلم که مبتلا به اختلال دو قطبی یا اسکیزوفرنیک باشند باید از نظر ارتکاب جرم، موردتوجه ویژه باشند؛ همچنین، آموزش خانواده بیماران می تواند در کاهش میزان جرم ارتکابی این بیماران موثر باشد.
    کلیدواژگان: جرایم ارتکابی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنیک
  • فیروزه ویسی، مریم زنگنه صفحه 47
    مقدمه
    سقط ناسالم هنوز هم به عنوان یکی از علل مرگ و میر مادران در کشورهای در حال توسعه است. به دست آوردن اطلاعات در کشورهایی که سقط القایی به درخواست مادر ممنوع است، مشکل است. هدف از این مطالعه بررسی مراجعین سرپایی از نظر سابقه اقدام به سقط القایی و بررسی انگیزه انجام آن و انواع روش های به کار رفته بود.
    روش اجرا: در این مطالعه زنانی که از تاریخ فروردین 1390 لغایت پایان اسفند 1390 به سه مطب کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، انگیزه سقط، روش پیشگیری و مکان انجام آن در پرسشنامه ها ثبت شدند. داده ها پس از ویرایش و ورود به نرم افزار SPSS17 با استفاده از آمارهای توصیفی (میانگین - جداول فراوانی) و تحلیل کی - اسکور مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن بارداری 54/2±34/7هفته بود. مهم ترین علت سقط در زنان زیر 29 سال، فاصله کم با فرزند قبلی 22 (5/45%) نفر و در زنان بالای 29 سال تعداد فرزند کافی 33 (2/70%) نفر بود. هیچ یک از زنان از روش های پیشگیری اورژانس استفاده نکرده بودند.
    نتیجه گیری
    سقط در زنان با تحصیلات بالا بیشتر بود و به طور عمده توسط ماما و در مطب انجام شده بود. ساکشن کورتاژ و میزوپروستول واژینال بیشترین روش به کار برده شده بودند. مهم ترین دلایل زنان برای سقط، عدم تمایل به داشتن فرزند بیشتر و فاصله کم با فرزند قبلی بود.
    کلیدواژگان: سقط القایی، سقط قانونی، سقط غیر قانونی
  • آریا حجازی، امین حسین زاده، مرضیه حسینی، مهدی خادم نظمی صفحه 53
    مقدمه
    بیماری ایسکمیک قلبی شایع ترین علت مرگ ناگهانی است. فئوکروموسیتوم، تومور نادر ترشح کننده کاتکول آمین است که از سلول های کرومافین منشا می گیرد و علت نادری برای مرگ ناگهانی است.
    معرفی مورد: در این مقاله نویسندگان یک مورد مرگ ناگهانی به دنبال فئوکروموسیتوم را در یک خانم 22 ساله به ظاهر سالم گزارش می کنند که در کالبدگشایی، یافته غیرطبیعی در قلب و سایر ارگان های وی یافت نشد و تنها یافته، تومور فئوکروموسیتوم بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در موارد مرگ ناگهانی توجه پاتولوژیست معمولا به طرف بیماری های قلبی جلب می شود ولی، این مقاله تاکید می کند که در تعیین علت مرگ ناگهانی، یک کالبدشکافی دقیق و کامل با توجه به همه ارگان ها، علاوه بر قلب، لازم است.
    کلیدواژگان: مرگ ناگهانی، فئوکروموسیتوم، کالبد گشایی
|
  • Dr Ahmad Shojaei, Dr Hossein Shamsiani, Saadolah Moradi, Dr Farshid Alaedini, Ali Khademi Page 7
    Background
    Suicide is considered as one of the important social and mental health problems in many countries and allocated considerable resources in the collection of primary and secondary health cares to itself. The main object of this study is determination of suicide deaths, referred to the center s of Legal Medicine Organization.
    Methods
    Data collected via pre-prepared questionnaires filled out by family or relatives of who died following a suicide at legal medicine centers in 2010; then, data was analyted by SPSS software.
    Findings
    According to the 3513 suicide deaths in 2010, the suicide rate in Iran was determined 4.7 cases per hundred thousand populations (6.6 for men and 2.7 for Women). Ilam, Kermanshah, Hamedan, and Lorestan provinces had the highest rate of attempted suicide. 70.5 % of suicide cases occrued in men. The rate of suicide between men and women in Iran was lower than the most European, North American, East Asian and Oceanian countries.
    Conclusion
    Meanwhile, the issue of suicide in different parts of country, especially western areas, should be examined separately. Therefore, it is necessary to identify at risk patients for suicide and train, psychologist and psychiatrists are for these provinces.
    Keywords: Suicide, Death rate, Iran
  • Hojjatollah Tahmasbyan, Javad Jafari, Bahman Roshanai, Sirus Chaghazardi, Ali Hosseini, Nadia Amjadian Page 17
    Background
    Criminal behavior that is synonym with crime and misdemeanor is a voluntary action and the person who does it, knows himself/herself authorized to commit in the given situation. It is a behavior inconsistent with common values ​​ and norms. Personality, as a psychological variable that can affect all human behavior s in personality and social life, sometimes makes a person and those around him facing a serious problem as a result of maladaptive traits. Among personality disorders, antisocial personality disorder has been studied more than others; a repetitive and persistent pattern of criminal behavior, which is antisocial or criminal and begins in childhood or early adolescence which encompasses all aspects of life. This study investigated the relationship between personality characteristics and patterns of parents child abuse with criminal mischief and criminal behavior among prisoners. Moreover, social and environmental factors in criminal behavior were investigated.
    Methods
    This research has correlation methods. All offenders have been arrested for their criminal behavior and kept in a prison in Kermanshah in 1390 were the statistical community. In a random sampling, 59 subjects were selected and Eysenck personality test EPQ, personality scale SCID-II and the scale of child abuse between parent and child conflict tactics measure were implemented. Data analysis was performed by SPSS-18 software. Statistical methods were Pearson's correlation and regression.
    Findings
    Men (100 percent) were the perpetrators of this study. 93.2% had not academic education, 74.6% were married and economically 56.6% were below the average. The results of relationship between child abuse and antisocial personality had a significant relationship so, child abuse could predict antisocial personality. There was a relationship between EPQ personality type with antisocial personality.
    Conclusion
    Based on results, it is found that defective and poor family relations, dishonest tactics traits, such as exclusion and lack of proper care, beatings, deprivation of love, child abuse and violence could cause sense of insecurity and anxiety, negative self-concept and malice toward others and criminal behavior. That is anti-social behavior and crime eventually take place. Thus, we should be careful to negative experience s in childhood and their association with antisocial behavior and crime in adulthood. Lack of academic education and poverty can also be effective factors in performance of a crime. Personality is also a major factor in a criminal behavior and has a decisive role in performance of a crime.
    Keywords: Personality, Child Abuse, Pattern, Criminal, Evil, Prison
  • Dr Arash Ghodoosi, Dr Parvin Mirza Koochaki, Dr Maryam Abbasi, Dr Elham Zamani Pazooh Page 25
    Introduction
    Age estimation in adults, over the age of 25 years, is a continuous forensic challenge. Before 24 years old, age estimation could be done based on resorbtion of primary teeth, developing permanent teeth and eruption of teeth. Demirgian's and Gustafson's Methods have also encountered problems. The aim of this study was age estimation by clinical examination and panoramic radiography using decayed, filled and missing teeth (DMF Index) in patients between 24-65 years old.
    Methods
    This analytic descriptive study composed of 120 patients referred to dental clinic of Iran Petroleum Company. Decayed, filled and missing teeth were evaluated using panoramic radiography. Because of the limitations of radiographs in demonstrating decayed teeth, clinical examination was done too. Finally the relationship between chronological age and dependent variables evaluated using statically tools.
    Findings
    Result of this study indicated that there is a direct relation between chronological age and all variables except filled teeth. This relation between age and missing teeth and DMF Index was high.
    Conclusion
    Although, there is an acceptable relationship between chronological age and some variables, these are dependent in different factors like personal hygiene, individual circumstances, social, economical and cultural condition too; So, this method is not suitable for age estimation singly. But, it could be used as an adjunct method for age estimation.
    Keywords: Age Estimation, DMF Index, Panoramic Radiography, Clinical Examination
  • ϘÊÑ ÊÆÑÌ ÇÍÃÏی ÌÆیÈÇÑی, ÄÏÇ ÇیÒÏی Page 33
    Background
    Self-poisonings are the suicidal methods that have a high prevalence in the world. One of the age groups in which suicidal attempt, especially self-poisoning, are high is adolescent. So, in this study, we intend to survey the cases and factors of self-poisoning in the main center of poisoning in Kermanshah province, Imam Khomeini hospital, among the adolescents who have 15-20 years old.
    Method
    This Study was a cross sectional in which all 15-20 years, who referred to the province poisoning center due to self- poisoning in 2011 were examined. In need information were got in two ways: using patients file and a face to face interview. A group of psychology experts who were not aware and had a work background assisted. Then a statistical package of SPSS (version 19), chi-square and independent T-test were used for data analysis.
    Findings
    In 2011, 321 young people among 15-20 years old referred to Imam Khomeini hospital in Kermanshah; Of which, 123(38%) were boys and 198(62%) were girls. 180 persons (58%) refrain from continuing education, among them, boys were more 119 (66%). On the other hand, 62 of boys (51%) and 162 of girls 84% had conflict with one of their relatives or families. They said that their suicidal attempt was due to involvement with them.
    Conclusion
    As most people that attempted to do suicide by poisoning, refrain from continuing education or suffer from lack of parents, It could be concluded that the school and family as, the most important educational systems in decreasing suicide attempts, play a prominent role.
    Keywords: Self, Poisoning, Mental Disorders, Drug Abuse, Conflict In Adolescents
  • Dr Seyyed Mehdi Saberi, Dr Nikoo Dehghani Zade, Dr Hassan Tofighi Zavare, Dr Shahrokh Mehr Pishe, Dr Azadeh Memarian Page 39
    Background
    crimes committed by psychotic patients are common events. Schizophrenic and bipolar disorder are two important categories in psychotic patients who committed crimes during the acute phase of their disorder. This study was performed to evaluate the kind and comparison of crimes between these two groups of patients.
    Methods
    In this cross-sectional study, 100 patients diagnosed with schizophrenia and bipolar disorder who had showed violence and referred to the department of forensic psychiatry in Legal Medicine Organization of Iran, were studied from April 2007 to April 2008. History taking & diagnosis based on DSM- IV-TR diagnostic criteria was done. The information was recorded in the questionnaire.
    Findings
    In this study, 100 patients with schizophrenia and bipolar disorder were evaluated. 60 patients with schizophrenia and 40 patients with bipolar disorder were being evaluated in terms of sex, marital status, age, education level, type of offense, previous offenses, duration of illness, psychotic protests and history of alcohol, drug and psychotropic substances abuse. In terms of using psychotropic substances, psychotic protests and crime instrument, there were significant differences between patients with bipolar disorder and schizophrenia.
    Conclusion
    The crime rate is much higher in patients with bipolar disorder than schizophrenia. Crime rates in these patients were higher in men, single and under graduate educationed. Most patients had no intention to commit a crime and it was based on their illusions. There was no significant difference between intention to commit a crime in two groups of patients. Most of these patients, especially schizophrenic group had a history of crime and first-degree relatives were harassed more. Single males who were under graduate and suffered from bipolar or schizophrenic disorders, should be at special attention in terms of committing a crime. It also seems that teaching patients with schizophrenia who have a history of crime commitment and their families, could be effective in reducing crimes.
    Keywords: Committed Crime, Bipolar Mood Disorder, Schizophrenia
  • Dr Firoozeh Veisi, Dr Maryam Zanganeh Page 47
    Background
    Unsafe abortion is still considered as one of the maternal mortalities in developing countries. It’s difficult to get information in countries that induced abortion is forbidden. The purpose of this study was the evaluation of causes and methods of illegal abortion in outpatients.
    Method
    In this study the women who came to the clinic of Kermanshah medical university between April 2011 till March 2012 were evaluated. Demographic data, cause of abortion, method of contraception and the setting was documented. The information were evaluated with SPSS 17 software after editing.
    Findings
    The average pregnancy age was 7.34±2.54 weeks. The most important cause of abortion in women below 29 years was the short interval from the previous pregnancy (45.5%, 22 cases), and in women older than 29 years was having enough children (70.2%, 33 cases). None of the women had used the emergency contraception methods.
    Conclusion
    Abortion was more observed in women with high education and mostly done by midwiferies in the clinics. Suction curettage and vaginal misoprostol were used more. The most important motivation of abortion was the unwillingness to have more children and the short interval between pregnancies.
    Keywords: Induced Abortion, Legal Abortion, Illegal Abortion
  • Dr Aria Hejazi, Dr Amin Hossein Zade, Dr Marzie Hosseini Page 53
    Introduction
    Ischemic heart disease is easily the most common cause of sudden death. Pheochromocytom is a rare catecholamine-releasing tumor, composed of chromaffin cells and is a rare cause of sudden death.
    Case Presentation
    In this paper, a case of sudden death due to a pheochromocytoma in an apparently healthy 22-year old woman is presented. In autopsy, no abnormality was found in her heart and other organs; just, a pheochromacytoma.
    Conclusion
    In case of sudden death, the pathologist’s attention is usually toward the heart. This case underlines that it is necessary to perform a complete and accurate autopsy also, looking for alterations in other organs, besides heart, that could explain the death.
    Keywords: Sudden Death, Pheochromocytoma, Autopsy