فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 59، تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 25
|
  • دکترفهیمه احسانی پور، حسین مودبی، نسرین شایانفر صفحه 7
    زمینه و هدف
    سطح لاکتات دهیدروژناز(LDH = Lactat dehydrogenase) مایع نخاع در موارد زیادی از بیماری های نورولوژیک مورد بررسی قرار گرفته است، ولیکن مطالعات بسیار محدودی در این زمینه در کودکان مبتلا به تب و تشنج انجام گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه LDH مایع مغزی نخاعی در کودکان مبتلا به تب و تشنج ساده با کمپلکس است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی تحلیلی آینده نگر، CSF (Cerebrospinal fluid) 225 کودک شامل 75 کودک مبتلا به تب و تشنج ساده(گروه A)، 75 کودک مبتلا به تب و تشنج کمپلکس(گروه B) و 75 کودک بدون هر گونه پاتولوژی اینتراکرانیال یا نورولوژیک(گروه C یا کنترل) جمع آوری گردید. LDH مایع نخاع توسط دستگاه هیتاچی اندازه گیری گردید و نتایج در 3 گروه با تست آماری TTest مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط توتال LDH مایع نخاع به ترتیب در گروه A، 44/12 ± 62/64، در گروه B، 37/21 ± 93/81 و در گروه C، 82/11 ± 10/51 واحد بین المللی در لیتر بدست آمد. LDH مایع نخاع در گروه B بطور قابل ملاحظه ای بالاتر از دو گروه دیگر و در گروه A، متوسط LDH بالاتر از گروه کنترل(C) بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه، دومین گزارش سطح LDH مایع نخاع در بیماران مبتلا به تب و تشنج ساده و کمپلکس است. نتیجه اینکه ممکن است تشنج ساده و کمپلکس با درجاتی از صدمه سلولی و تغییر در متابولیسم هوازی و بی هوازی همراه باشد؛ این صدمه در تب و تشنج کمپلکس نسبت به تب و تشنج ساده بیش تر است.
    کلیدواژگان: لاکتات دهیدروژناز، مایع مغزی، نخاعی، کودکان، تب و تشنج
  • لامع اخلاقی، هرمزد اورمزدی، عبدالوهاب احسانی زنوز، مهدی تولا، خدیجه خانعلیها، شهاب الدین سروی، ملوک بیرم وند صفحه 13
    زمینه و هدف
    ژیاردیازیس توسط تک یاخته تاژکداری به نام ژیاردیا لامبلیا ایجاد می گردد که در سیر زندگی خود دارای دو فرم متحرک یا تروفوزوئیت(فرم فعال) وفرم مقاوم یا کیست می باشد که انتقال آلودگی از طریق فرم کیست صورت می گیرد. از نظر بیماریزایی، ژیاردیازیس تغییرات عدیده ای را در روده باریک اعمال می کند. یکی از این موارد، تغییر در سیستم آنزیمی میزبان می باشد؛ لذا هدف از این مطالعه، ارزیابی تغییرات پاتوفیزیولوژی سطح سرمی آلکالین فسفاتاز روده ای در افراد مبتلا به ژیاردیازیس می باشد
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا 67 نفر از بیماران مبتلا به ژیاردیازیس که آلودگی انگلی آنها با دو روش گسترش مستقیم و فرمل دترجنت تایید شده بود، انتخاب شدند و سپس آزمایشات آلانین آمینو ترانسفراز GPT) = Alanin amino transfrase) و گاما گلوتامیل ترانسفراز γGT) γ Glutamil transfrase =) بر روی سرم این بیماران انجام گرفت، در مرحله بعد میزان آلکالین فسفاتاز توتال نیز در این بیماران ارزیابی شد. درانتها با استفاده از کیت الکتروفورز، نمونه سرم بیماران از نظر باندهای ایزوآنزیمی آلکالین فسفاتاز ارزیابی شد. در این بررسی همچنین 30 نفر از افراد سالم که هیچ گونه آلودگی انگلی نداشتند، جهت مقایسه انتخاب شدند و تمامی آزمایشات ذکر شده در مورد آنها نیز انجام گرفت. این مطالعه ازنوع توصیفی Cross-Sectional بود و برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان می دهد که در بیمارانی که دچار آلودگی شدید ژیاردیایی هستند و کلونیزاسیون تک یاخته در روده باریک بیش تر است، ایزوآنزیم روده ای آلکالین فسفاتاز نیز افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    آلودگی ژیاردیا سبب می شود که جذب روده ای یون کلسیم کم شده و متعاقبا مقدار آن در سرم نیز کاهش یابد، که خود باعث افزایش ترشح هورمون پاراتورمون(PTH = Parathormone) از غدد پاراتیروئید می شود. این هورمون بر روی ویتامین D3 اثر نموده وآن را فعال می کند که اثر این ویتامین بر روی سلولهای اپیتلیال روده باریک از یک سو موجب افزایش ترشح آلکالین فسفاتاز روده ای شده و از سوی دیگر منجر به افزایش جذب کلسیم می شود.
    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز روده ای، ایزوآنزیم، ژیاردیا لامبلیا، الکتروفورز، پی، تی، اچ
  • فاطمه اقبالیان، میترا رنجبر صفحه 21
    زمینه و هدف
    سرخجه یک بیماری عفونی ویروسی با توزیع جهانی است. عفونت در اوایل حاملگی ممکن است موجب مرگ جنین با سندرم سرخجه مادرزادی(CRS = Congenital rubella syndrome) شود. ریسک بالای CRS در کشورهای با میزان حساسیت بالا در بین زنان سنین باروری دیده می شود. برنامه گسترده واکسیناسیون باعث گسترش پوشش واکسیناسیون و تاثیر اساسی بر کاهش عفونت های سرخجه همانند CRS شده است. این مطالعه با هدف بررسی سرولوژی سرخجه در خانم های داوطلب ازدواج شهرستان همدان در سالهای 79 و 85(قبل و بعد از انجام واکسیناسیون MR) انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی، 250 خانم داوطلب ازدواج مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان همدان که در طرح واکسیناسیون کشوری MR در سال 82 شرکت کرده بودند، به صورت تصادفی ساده، انتخاب و وارد مطالعه شدند و تیتر IgG برعلیه سرخجه در آنها به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده از این گروه با نتایج مطالعه انجام شده بر روی گروه اول در سال 79(قبل از واکسیناسیون کشوری MR) مقایسه گردید. سپس اطلاعات و داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار(version 13) spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مطالعه انجام شده در سال 79، 5/83% از جمعیت مورد مطالعه، آنتی بادی ضد روبلا داشتند، این میزان در مطالعه حاضر در سال 84 برابر 4/98% بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری را قبل و بعد از انجام واکسیناسیون نشان می دهد(000/0= P).
    نتیجه گیری
    انجام واکسیناسیون کشوری MR به صورت معنی داری منجر به افزایش سطح ایمنی نسبت به سرخجه در خانم های داوطلب ازدواج شده است
    کلیدواژگان: 1، واکسیناسیون سرخک سرخجه 2، سرولوژی سرخجه 3، واکسن
  • شهرام آگاه، امیر شیرعلی، نوشین صدیق، سید محمد فرشته نژاد، هادی صفریان، امیرحسین وزیری صفحه 27
    زمینه و هدف
    نفخ شکم یکی از شکایات شایع گوارشی در افراد می باشد، بطوری که گفته می شود در حدود 20% از افراد در سنین 93-65 سالگی از اتساع شکم به دنبال نفخ رنج می برند. اقدامات درمانی گسترده و متنوعی همچون تجویز داروهای شیمیایی و تغییرات رژیم غذایی در جهت بهبود افراد مبتلا به نفخ صورت می گیرد که یکی از درمان های رایج، تجویز داروی دایمتیکون می باشد. از سوی دیگر اخیرا استفاده از داروهای گیاهی در درمان عارضه نفخ مورد توجه قرار گرفته است. از این رو مطالعه حاضر، به مقایسه اثرات داروی شیمیایی رایج(دایمتیکون) با یک داروی گیاهی از خانواده نعناع (کارمینت) در عارضه نفخ می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور(Double blind randomized controlled clinical trial) بر روی 82 نفر که از عارضه نفخ شکم رنج می بردند، انجام گرفت. برای این منظور و پس از تعیین معیارهای ورود و خروج، افراد به طور تصادفی در دو گروه درمانی A، شامل 42 نفر تحت درمان با داروی گیاهی کارمینت(Carmint) و گروه B، شامل 40 نفر تحت درمان با داروی شیمیایی رایج دایمتیکون(Dimeticone)، طبق پروتکل درمانی مشخص به مدت 2 هفته قرار گرفتند. سپس هر یک از افراد مورد مطالعه در فواصل زمانی یک و 3 هفته پس از شروع درمان، با مصاحبه تلفنی مورد بررسی قرار می گرفتند و اطلاعاتی در مورد شکایات مرتبط با عارضه نفخ در هر بار تماس، از افراد پرسیده می شد. نهایتا متغیرهای گرد آوری شده در فرمهای جمع آوری اطلاعات، توسط نرم افزار آماری(version 13) SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند و از آزمون های آماری Chi2، Paired t-Test، Independent t-test، Mann-Whitney u-test و Repeated Measurement استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین تغییرات وجود گاز در شکم(مقدار بهبودی)، پس از یک هفته از شروع درمان بر اساس معیار اندازه گیری شده در دو گروه A و B به ترتیب(08/1= SD)73/1 و(00/1= SD)15/1 واحد بود که این اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار گزارش شد(019/0= P). ضمنا میانگین تغییرات اتساع شکم(مقدار بهبودی) نیز پس از یک هفته از شروع درمان درگروه A (97/0= SD، 21/1)، به طور معنی داری از گروه B (06/1= SD، 73/0) بیش تر بود(01/0= P). در حالی که پیگیری افراد پس از 3 هفته از شروع درمان و قطع پروتکل درمانی در دو گروه، نشان می داد که در اکثر موارد، اختلاف آماری معنی داری در عود شکایات در دو گروه A و B وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    داروهای گیاهی خانواده نعناع(Carminatives)، از قدیمی ترین درمان های گیاهی در افراد با شکایات گوارشی به شمار می روند. از سوی دیگر، داروی دایمتیکون نیز امروزه به طور گسترده ای در درمان عارضه نفخ شکم مورد استفاده قرار می گیرد، حال آن که برخی از مطالعات، اثربخشی دایمتیکون را در کاهش گاز شکم مورد سوال برده اند. نتایج مطالعه حاضر نیز نشان می دهد که اثرات درمانی کارمینت در بهبود شکایات نفخ شکم، بویژه در کوتاه مدت، از اثرات دایمتیکون بیش تر می باشد
    کلیدواژگان: 1، نفخ شکم 2، دایمتیکون 3، کارمینت
  • نور امیرمظفری، هما فروهش تهرانی، زهره طواف لنگرودی، عباس عبدالهی صفحه 39
    زمینه و هدف
    اشریشیاکلی یکی از مهم ترین و بیش ترین باکتری هایی است که از عفونت های کلینیکی بخصوص در بیماران بستری در بیمارستان جدا می شود، اخیرا مقاومت دارویی آن بویژه به چندین آنتی بیوتیک از دسته های دارویی مختلف مورد توجه قرار گرفته است و از آنجائی که یکی از علل مقاومت دارویی، تولید بتالاکتاماز وسیع الطیف می باشد؛ لذا هدف از این مطالعه، بررسی مقاومت دارویی ناشی از بتالاکتاماز وسیع الطیف در اشریشیاکلی با مقاومت دارویی چندگانه بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی، ابتدا حساسیت دارویی 113 مورد اشریشیا کلی جدا شده از بیماران با روش انتشار از دیسک، مشخص گردید. سپس با روش E.test، کمترین غلظت بازدارندگی دارو (MIC = Minimal Inhibitory Concentration) موارد مقاوم تعیین گردید و با استفاده از دیسک های نیتروسفین جهت بررسی آنزیم بتالاکتاماز و بررسی به روش Double disc، وجود بتالاکتاماز وسیع الطیف در انواع مقاوم تعیین شد و در نهایت نتایج با استفاده از تستهای t و chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 113 مورد E.coli، 47 مورد(5/41%) دارای مقاومت دارویی چندگانه بودند و همگی در تست نیتروسفین مثبت بودند و نتایج مثبت به روش Double disc، وجود ESBLs (Extended Spectrum β lactamases) را در آنها مشخص ساخت.
    نتیجه گیری
    جداسازی 41% مقاومت در اشریشیاکلی جدا شده و اثبات وجود بتالاکتاماز وسیع الطیف در انواع مقاوم، توجه ویژه به مصرف سفالوسپورین های وسیع الطیف و همچنین انجام یک بررسی ملی را خاطرنشان می سازد
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بتالاکتاماز وسی عالطیف، مقاومت چندگانه دارویی
  • فرزاد ایزدی، بهزاد پوستی، حمیدرضا نوری، فاطمه حسن نیا صفحه 47
    مقدمه
    تومور کارسینوئید تیپیک، یکی از انواع نادر کارسینوم های نورواندوکرین حنجره است که تنها 14 مورد آن تاکنون گزارش شده است. تمام این موارد، ناحیه سوپراگلوت را درگیر کرده بودند. رزکسیون موضعی وسیع، درمان انتخابی است.
    معرفی بیمار: بیمار آقای 68 ساله با خشونت صدای دائمی و پیشرونده از 6 ماه قبل بود که در لارنگوسکوپی مستقیم، توده اگزوفیتیک در سوپراگلوت مشاهده شده بود. لارنگوسکوپی مستقیم و بیوپسی انجام شد. گزارش پاتولوژی، کارسینوئید تیپیک بود.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که تومورهای نورواندوکرین حنجره، رفتار بیولوژیک متفاوت و اقدام درمانی خاصی نیاز دارند، تشخیص دقیق آنها مهم است. وقتی جراح به وجود این تومورها مشکوک است، رنگ آمیزی های ایمونوپراکسیداز مخصوصی جهت تایید تشخیص باید انجام شوند.
    کلیدواژگان: تومور کارسینوئید تیپیک، نئوپلاسم نورواندوکرین، تومور کارسینوئید آتیپیک
  • شکوفه حاج صادقی، شیلا افشاریان، سید محمد فرشته نژاد، مهدی مقدسی صفحه 51
    زمینه و هدف
    سندرم مرگ ناگهانی پس از تشنج(Sudden unexpected death after epilepsy= SUDEP)، یکی از عوارض ناگهانی و کشنده تشنج محسوب می شود. پیشنهاد شده است که این عارضه می تواند به علت آریتمی و آسیب عضله قلبی به دنبال تشنج اتفاق بیفتد. از سویی یکی از اختصاصی ترین شاخص های قلبی برای بررسی آسیب عضله قلبی، غلظت سرمی تروپونین I می باشد؛ از این رو، این مطالعه با هدف اندازه گیری و بررسی غلظت سرمی تروپونین I در بیماران مبتلا به تشنج غیرعارضه دار صرعی سالم از نظر قلبی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی(analytical cross-sectional)، 49 بیمار در محدوده سنی 65-12 سال مبتلا به تشنج غیرعارضه دار صرعی و فاقد هرگونه سابقه قبلی از مشکلات قلبی در طی 6 ساعت الی 10 روز سپری شده از یک حمله تشنج، وارد مطالعه شدند و مورد معاینات قلبی شامل الکتروکاردیوگرافی(Electrocardiogram=ECG)، اکوکاردیوگرافی و اندازه گیری غلظت سرمی تروپونین I قرار گرفتند. علاوه بر این، متغیرهایی همچون تعداد دفعات حمله صرع، سن آغاز حملات و مدت زمان گذشته از آخرین حمله به همراه متغیرهای دموگرافیک از بیماران ثبت گردید. در آنالیز داده ها از آزمون های Independent T-test، Mann-Whitney U-test و correlation استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران،(37/8= SD)18/21 سال و نسبت جنسی مرد به زن معادل 26/2 بود. میانگین تعداد ساعات گذشته از تشنج اخیر نیز(97/52= SD)54 ساعت بود. سطح تروپونین I در تمامی بیماران در حد طبیعی(کمتر از 1/0 نانوگرم در میلی لیتر) با میانگین(015/0= SD)026/0 نانوگرم در میلی لیترگزارش شد. در حالی که میان سطح سرمی تروپونین I و تعداد دفعات حملات تشنج همبستگی مستقیم معنی داری وجود داشت(743/0= rSpearman، 001/0> P).
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه حاضر نشان می دهد که سطوح تروپونین I قلبی در افراد 12 تا 65 ساله با تشنج های صرعی غیرعارضه دار بدون سابقه بیماری ها و اختلالات قلبی به دنبال وقوع تشنج، در حد طبیعی بود، در حالی که سطح سرمی این پروتئین در افراد دارای تشنجات مکرر(>3 مرتبه) افزایش یافته بود. به نظر می رسد انجام مطالعاتی با مونیتورینگ دقیق قلبی و مغزی بیماران تشنجی در طی فازهای مختلف حمله تشنج با اندازه گیری های مکرر سطوح تروپونین I تا چندین روز پس از بروز تشنج می تواند کمک قابل توجهی به بررسی این ارتباط نماید.
    کلیدواژگان: 1، تروپونین I 2، صرع 3، سندرم مرگ ناگهانی پس از تشنج(SUDEP) 4، آسیب میوکارد
  • فریبا خداپناهنده، ناهید وحیدهرندی، فاطمه اسماعیلی جزن آبادی صفحه 59
    زمینه و هدف
    تب و تشنج شایع ترین نوع تشنجات کودکی را تشکیل می دهد. علی رغم تحقیقات بیشماری که بر روی تب و تشنج از ابعاد مختلف از جمله زمینه ژنتیک، عوامل خطر ساز جهت تکرار تب و تشنج، احتمال بروز صرع و غیره در این کودکان انجام شده است، همچنان بسیاری از ابعاد آن ناشناخته مانده است؛ لذا هنوزتحقیق بر روی جزئیات این بیماری در مراکز مختلف در جریان می باشد. با توجه به اینکه گزارش های متعددی از شیوع بالاتر این نوع تشنج در فصلهای خاصی از سال و زمان های مشخصی از شبانه روز وجود دارد، هدف این مطالعه، یافتن الگوی فصلی و ارتباط ساعت بروز تشنج با ریتم داخلی شبانه روزی بدن(circadian rhythm) می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، پرونده های 221 کودک 6 ماه تا 5 سال که با تشخیص تب و تشنج در بخش کودکان بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. سن، جنس، اتیولوژی، فصل و ساعت وقوع تشنج تعیین گردید. برای تعیین متغیرهای کمی مانند سن، از Mean±SD و در قسمت تحلیلی، از آنالیزهای آزمون های t، مجذور کای و One Way ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی کودکان بستری شده، 64/18 ± 09/29 ماه بود. در 39 کودک(6/17%) تب و تشنج در فصل بهار، در 58 نفر(3/26%) در فصل تابستان، در 47 نفر(3/21%) در فصل پاییز و در 77 نفر(8/34%) در فصل زمستان رخ داده بود. بروز تب و تشنج به صورت معنی داری(015/0 p=) در فصل زمستان و مخصوصا در ماه دی بیش تر بوده است. در بررسی ریتم شبانه روزی مشخص گردید که رخداد تب و تشنج در بعدازظهر(12 ظهر تا59/5 بعدازظهر) و عصر(6 عصر تا 59/11 شب) بطور معنی داری(03/0 P<) بیش تر از شب(12 شب تا 59/5 صبح) و صبح(6 صبح تا 59/11 قبل از ظهر) بوده است.
    نتیجه گیری
    بروز موارد تب و تشنج در کودکان مورد مطالعه، در فصل زمستان بیش تر از سایر فصول سال بو دو در ارتباط با وقت شبانه روز، تشنج بطور واضحی در هنگام عصر و شب بیش تر رخ داده بود.
    کلیدواژگان: 1، تب 2، تشنج 3، الگوی فصلی
  • مرتضی خوانین زاده، مهدی یدالله زاده، فاطمه قلی پور صفحه 67
    زمینه و هدف
    در طی اعمال جراحی عروق به دنبال کلامپ کردن و استاز خون در برخورد با سطوح غیر اندوتلیالی، ترومبوز ایجاد می گردد که برای جلوگیری از ترومبوز عروقی، از هپارین و جهت اطمینان از بروز خاصیت ضد انعقادی مناسب آن، از آزمون aPTT (activated Partial Thromboplastin) استفاده می شود. هپارین در برخی مراکز در انتهای اعمال جراحی توسط پروتامین سولفات خنثی می گردد. در این مطالعه سعی شده است تا لزوم اندازه گیری aPTT و تجویز پروتامین در طی اعمال جراحی عروق بررسی گردد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت Case-control می باشد، 154 بیمار کاندید عمل جراحی عروق در دو گروه از نظر عوارض جراحی عروق در طی 24 ساعت مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند، بطوریکه این دو گروه از نظر میانگین سنی و بیماری های زمینه ای با هم match شده بودند. در گروه اول که شامل 62 نفر بود، اندازه گیری aPTT 2 دقیقه بعد از تزریق هپارین صورت می گرفت اما در انتهای جراحی، هپارین با پروتامین خنثی نمی شد. در گروه دوم که شامل 92 نفر بود، aPTT حین عمل اندازه گیری نمی شد اما در انتهای عمل جراحی، هپارین با میزان متناسب پروتامین خنثی می شد. اطلاعات بدست آمده از این دو گروه وارد نرم افزار آماری (version 14) SPSS گردید و توسط آنالیز تحلیلی و توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز توصیفی که شامل محاسبه شاخص های مرکزی، درصد فراوانی و میانگین می باشد، انجام شد و در آنالیز تحلیلی از تستهای آماری chi2 و T-test استفاده گردید.
    یافته ها
    در 4 مورد(6/2%)، عوارض عمل جراحی عروق رخ داد که شامل 1 مورد(65/0%) آمبولی پای راست، 1 مورد(65/0%) ایسکمی اسپاینال، 1 مورد(65/0%) نوروپاتی پای چپ و 1 مورد(65/0%) افت فشار خون ناشی از پروتامین بود. 3 نفر از بیماران در گروه اول و 1 نفر از بیماران در گروه دوم، دچار عوارض عمل جراحی عروق شده بودند که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین آنها بدست نیامد، با این وجود قدرت کافی برای این نتیجه حاصل شد بطوریکه 70%= Power بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد که در صورت رعایت اصول اولیه و تکنیک های صحیح اعمال جراحی عروق توسط یک جراح متبحر، دیگر نیازی به انجام تست aPTT پس از تزریق هپارین و نیز خنثی سازی هپارین در انتهای عمل جراحی با پروتامین نباشد، بدین ترتیب از طول مدت عمل جراحی و هزینه ها کاسته شده و علاوه بر کاهش عوارض عمل جراحی، عوارض استفاده از پروتامین نیز در بیماران رخ نخواهد داد.
    کلیدواژگان: 1، جراحی عروق 2، عوارض 3، آزمون aPTT 4، هپارین 5، پروتامین
  • فرهاد ذاکر، محمد محمدزاده، مهناز آقایی پور، قاسم قاسم رستگار لاری صفحه 73
    زمینه و هدف
    جهش در ژن C-KIT منجر به تکثیر بدون کنترل سلولهای لوسمیک شده و یک پیش آگهی بد را به همراه دارد. وجود حذف و اضافه شدن(deletion and insertion) اگزون 8 که پنجمین دومن ایمونوگلوبولینی C-KIT را کد می کند و همچنین جهش نقطه ای(Point mutation) در اگزون 17 که ناحیه تیروزین کینازی C-KIT را کد می کند، در لوسمی حاد میلوئیدی مورد اهمیت قرار دارند. هدف از این مطالعه، اجرائی کردن آزمایشات مولکولار برای تشخیص و غربالگری این جهش ها در بیماران مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد بود.
    روش بررسی
    212 بیمار مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد از نظر جهش در ژن C-KIT مورد مطالعه مشاهده ای توصیفی قرار گرفتند و درصد بروز جهش گزارش شد. جهش اگزون 8 در ژن C-KIT با انجام PCR (polymerase chain reaction) و با استفاده از پرایمرهای طراحی شده انجام شد و بعد از حرکت باند حاصل از PCR روی ژل CSGE، وجود جهش بر روی این ژن بررسی گردید. در مورد جهش نقطه ای در اگزون 17، ژن C-KIT، بعد از PCR روی DNA ژنومیک این بیماران، محصولات بیماران PCR شده با استفاده از آنزیم محدودالاثر ArtII و تکنیک RFLP مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    جهش اگزون 8 در 4/1% مبتلایان به لوسمی میلوئیدی حاد مورد مطالعه، مشاهده گردید که برای زیر گروه های مختلف، این نتایج متفاوت بود. همچنین 7/4% از بیماران مورد مطالعه هم، جهش نقطه ای D816 در اگزون 17 را داشتند که توزیع آنها در زیر گروه های لوسمی میلوئیدی حاد یکسان نبود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که جهش های ژن C-KIT، درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد(زیر گروه های M2، M4) در ایران را شامل می شود که می توان با تشخیص مولکولی این جهش ها، در مورد پروتکل درمانی صحیح تصمیم گرفت.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: 1 - لوسمی میلوئیدی حاد 2 - موتاسیون های سی، کیت 3 - واکنش زنجیره ای پلی مراز 4- پلی مورفیسم محدود طولی قطعات
  • میترا رنجبر، امیرهوشنگ محمد علیزاده، محمد جعفری، لیلا فتحعلی، مهدی یدالله زاده، بابک کریمی، محمد فضلیان، مهندس خسرو مانی کاشانی صفحه 81
    زمینه و هدف
    هپاتیت ویروسی از زمان پیدایش انسان وجود داشته است. شیوع تخمینی هپاتیت در حدود 5-3% می باشد. در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن C با فیبروز کبدی متوسط تا شدید، درمان ضدویروسی شدیدا توصیه شده است. درصورتی که در افراد بدون فیبروز و یا با درجه کم فیبروز کبدی، اغلب اوقات پیگیری بیمار بدون درمان ضد ویروسی توصیه می شود. در این مطالعه سعی شده است تا عوامل آزمایشگاهی مرتبط با شدت فیبروز کبدی در بیماران مبتلا به هپاتیت های مزمن B یا C مورد بررسی قرار گیرد تا نتایج آن جهت ارتقا روش های بررسی، پیگیری و کنترل بیماران مبتلا به بیماری های هپاتیت های مزمن B یا C از جمله انتخاب بیماران برای بیوپسی و یا مداخلات درمانی احتمالی، مورد استفاده قرار گیرند.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، کلیه بیماران(109 بیمار) مبتلا به هپاتیت های مزمن B و یا C مراجعه کننده به کلینیک هپاتیت شهر همدان در طی سالهای 84-1379 که تحت هیچ گونه درمان ضد هپاتیت قرار نگرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفته اند. بیماران مبتلا به عفونت همزمان دو یا چند نوع هپاتیت با هم و نیز مبتلا به نقص و یا ضعف سیستم ایمنی و یا سایر بیماری های مزمن و صعب العلاج، به مطالعه وارد نشدند و یا در طی بررسی از مطالعه خارج شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری independent T-test، Correlation و univariant model آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیمارن مورد بررسی برابر 70/36 سال با 23/12 SD= بود. میانگین طول مدت ابتلا به هپاتیت مزمن آنها برابر 77/3 سال با 62/1 SD= بود. شایع ترین شدت فیبروز، Stage I در 59 بیمار (1/54%) و بعد Stage II در 24 بیمار (22%) (میانگین شدت فیبروز کبدی برابر 51/1 با 16/1 SD=) بود. بین شدت فیبروز کبدی تنها با سه متغیر سن زمان ابتلا، طول مدت عفونت و تعداد پلاکت های خون محیطی ارتباط آماری معنی دار وجود داشت که به ترتیب r و Pv آنها برابر «203/0 و 034/0»، «259/0- و 006/0» و «24/0- و 012/0» بود. بین سایر متغیرهای مورد بررسی با شدت فیبروز کبدی ارتباط آماری معنی دار بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه و گزارشات سایر مقالات، به نظر می رسد متغیرهای سن ابتلا، طول مدت عفونت و تعداد پلاکت های خون محیطی به عنوان عوامل بسیار مهم و با ارتباط قوی با شدت فیبروز کبدی باشند و بتوان از آنها در ایجاد یک مدل پیشگویی کننده فیبروز کبدی در مطالعات دیگر استفاده کرد.
    کلیدواژگان: 1، هپاتیت مزمن B 2، هپاتیت مزمن C 3، شدت فیبروز کبدی
  • اباذر روستازاده میانده، محسن فیروزرای، محمد شعبانی صفحه 91
    زمینه و هدف
    گونه های واکنشگر اکسیژن از طریق اکسیداسیون پروتئین ها و یا به راه انداختن آبشار پراکسیداسیون لیپیدی، بسیاری از عملکردهای سلولی را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مطالعه تغییر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز گلبول قرمز و سطح آنتی اکسیدان تام پلاسما در اثر تزریق عصاره آبی Securigera Securidaca در موشهای صحرایی دیابتی بررسی شده است.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی حاضر از 30 موش صحرایی نر با نام علمی Ratus Norvegicus که شامل دو گروه سالم و دیابتی بودند، استفاده گردید. بعلاوه هر گروه نیز به 3 زیرگروه(5 موش صحرایی در هر زیرگروه) شامل زیر گروه کنترل و دو زیر گروهی که 100 و 200 میلی گرم عصاره به ازای هر کیلوگرم از وزن دریافت می کردند، تقسیم شدند. تمامی تزریقات از طریق داخل صفاقی و به مدت 30 روز انجام گرفت. پس از اتمام دوره، خون از قلب موشهای صحرایی گرفته و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و آنتی اکسیدان تام پلاسما اندازه گیری شد. تفاوت های آماری با استفاده از آزمون های ANOVA و t-Student بررسی شدند.
    یافته ها
    در مقایسه با زیرگروه کنترل دیابتی، فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در زیرگروه موشهای دیابتی که 100 و 200 میلی گرم عصاره به ازای هر کیلوگرم وزن به آنها تزریق شده بود، بالاتر بود(به ترتیب 01/0= P و 004/0= P). سطح آنتی اکسیدان تام در زیرگروه دیابتی که 100و 200 میلی گرم عصاره به ازای هر کیلوگرم وزن به آنها تزریق شده بود، نسبت به زیرگروه کنترل دیابتی افزایش داشته است(به ترتیب 005/0= P و035/ P=).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی Securigera Securidaca احتمالا با تغییر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و میزان آنتی اکسیدان تام پلاسما، دفاع آنتی اکسیدانی را در موشهای صحرایی دیابتی افزایش می دهد.:
    کلیدواژگان: 1، Securigera Securidaca 2، گلوتاتیون پراکسیداز 3، دیابت 4، آنتی اکسیدان تام
  • محمدحسن شجاع مرادی، احسان علوی، بهمن ضرابی، زهرا پیله وری، احمد کاویانی صفحه 99
    زمینه و هدف
    سرویس امداد هوایی با فراهم آوردن امکانات و اقدامات درمانی پیشرفته در کوتاه ترین زمان برای مصدومان و کاهش زمان انتقال آنها به مراکز درمانی پیشرفته، نقش مهمی درکاهش مرگ و میر بیماران ایفا می نماید. هدف از این مقاله بررسی مصدومان انتقال یافته با سرویس امداد هوایی تهران و اقدامات انجام گرفته در جریان آن است.
    روش بررسی
    در قالب یک مطالعه گذشته نگر و مقطعی، داده های مربوط به بیمارانی که در سال 1382 با هلیکوپتر امداد به بیمارستان امام خمینی منتقل شده بودند، از مرکز اطلاعات اورژانس گردآوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار (version 11.5) SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    تعداد بیماران انتقال یافته در جریان 244 ماموریت سرویس امداد هوایی به بیمارستان امام خمینی در مجموع برابر 518 مورد بود. تروما، شایع ترین علت انتقال مصدومان بود (8/94% غیرنافذ، 9/1% نافذ) و تنها 3/3% بیماران به دلایلی غیر از تروما منتقل شده بودند. حادثه خیزترین منطقه، جاده هراز بود که 1/18% مصدومان را به خود اختصاص می داد. بیش تر ماموریت ها در دو بازه زمانی 11-10 صبح و 14 تا 17 بعدازظهر انجام شده بودند. نزدیک به 3/1 موارد انتقال به صورت ثالثیه انجام شده بود. مهم ترین اقدامات درمانی انجام گرفته عبارت بودند از سرم تراپی (4/84%)، کنترل خونریزی (53%)، برقراری راه هوایی مناسب از طریق لوله تراشه (6/22%) و تعبیه Chest Tube (3/1%). میانگین زمان پاسخ و زمان نجات به ترتیب 17 و 40 دقیقه بود. میانگین نمره Revised Trauma Score)RTS (در مصدومان 5/7 بود و تنها 3% مصدومان RTS کمتر از 4 داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشانگر آن است که اقدامات درمانی انجام گرفته در حین انتقال بیماران ناکافی بوده و داروهای تجویز شده بسیار محدود بوده است. وقوع بیش از نیمی از ماموریت های سرویس امداد هوایی تنها در 7 نقطه مشخص از منطقه تحت پوشش، حادثه خیز بودن این مناطق را نشان می دهد. بالا بودن میانگین نمره RTS بیماران نشانه آن است که بیماران برمبنای سیستم غربالگری مناسب جهت انتقال با سرویس امداد هوایی انتخاب نشده اند و در انتخاب بیماران، تریاژ بیش از حد رخ داده است. توجه بیش تر به مناطق حادثه خیز، بکارگیری استانداردهای مربوط به هلیکوپتر اورژانس، استفاده از معیار مناسب جهت غربالگری بیماران و تجهیز سرویس امداد هوایی تهران با امکاناتی نظیر تله مدیسین ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: 1، تروما 2، سرویس امداد هوایی 3، اقدامات پیش بیمارستانی 4، تریاژ
  • هومن شریعت زاده، داود جعفری کردلر، حمید طاهری، فرید نجدمظهر صفحه 107
    مقدمه
    اکثر موارد آسیب تاندون های فلکسور در دست با زخمهای نافذ اتفاق می افتد. آسیب های بسته و کندگی تاندون های فلکسور نادر بوده و اکثرا بصورت کندگی تاندون فلکسور عمقی انگشت چهارم از محل چسبندگی آن به استنخوان بند انتهائی انگشت صورت می گیرد. کندگی بسته تاندون فلکسور سطحی نادرتر است. نادرترین حالت، کندگی بسته وهمزمان هر دو تاندون فلکسور یک انگشت است که در حدود 10 مورد از آن در مقالات در سطح دنیا گزارش شده است.
    معرفی بیمار: بیمار مردی 23 ساله، بدون سابقه بیماری خاص، راست دست و کارگر مزرعه بود که 6 هفته قبل از مراجعه در باشگاه بدنسازی در حین تمرین بدنسازی با وزنه های سنگین، تعادل خود را از دست داده وبه زمین خورده بود. بعد از آن بیمار قادر به خم کردن انگشت چهارم دست چپ نبوده است. در این روند زخمی در دست بیمار ایجاد نشده بود. 6 هفته بعد بیمار در معاینه دارای دامنه حرکت پاسیو کامل در مفاصل بین انگشتی آن انگشت بود ولی بطور فعال قادر به خم کردن این مفاصل نبود. با تشخیص کندگی بسته تاندون های فلکسور سطحی و عمقی، بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت و با توجه به چسبندگی سیستم پولی، برای بیمار بازسازی دو مرحله ای و گرافت تاندونی انجام شد.
    نتیجه گیری
    این گزارش تاکید می کند با وجود نادر بودن کندگی همزمان تاندون های فلکسور در یک انگشت، این حالت باید در تشخیص های افتراقی جراح در موارد مشابه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: 1، تاندون های فلکسور 2، کندگی 3، آسیب بسته
  • مهشید طالبی طاهر، محمدسعید حسن الفرجی صفحه 113
    زمینه و هدف
    از بین بیماری های عفونی، سل دومین عامل مرگ در سرتاسر جهان است و 2 میلیون نفر را سالیانه به کام مرگ می کشاند. تشخیص گروه های پرخطر(مانند معتادین تزریقی، دیابت شیرین و تماس نزدیک با بیماران مسلول) در امر برنامه های تشخیص، پیشگیری و کنترل بسیار مهم می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع عوامل خطرساز برای بیماری سل می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، همه پرونده های بیماران مسلول در بیمارستان فیروزگر در طی سالهای 83-1381 مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به سن، جنس، ملیت، مصرف سیگار، عفونت HIV، تماس نزدیک با بیماران مسلول، دیابت شیرین، نارسایی مزمن کلیه، لنفوم، لوسمی و درمان ایمونوساپرسیو(کورتون) بود. آنالیز آماری با (version 15) SPSS انجام شد. شاخص فراوانی، میانگین و انحراف معیار تعیین گردید.
    یافته ها
    در بین 88 بیمار، شایع ترین عامل خطری که در بیماران مسلول دیده شد، سیگار(45/20%) بود و به دنبال آن، دیابت شیرین(22/10%)، تماس نزدیک(95/7%)، اعتیاد تزریقی(81/6%)، نارسایی مزمن کلیه(4/3%)، عفونت HIV (27/2%) و لوسمی(13/1%) از دیگر عوامل خطر بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه شاید توانسته باشد اثر قابل توجه عوامل زمینه ساز را برای سل نشان بدهد. بنابراین کشف عفونت سل در این گروه های پر خطر بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: 1، بیماری های عفونی 2، سل 3، عوامل خطرساز
  • شهین عبدالهی فخیم، داوود بادبرین، علی گلجانیان تبریزی صفحه 119
    زمینه و هدف
    آسپیراسیون اجسام خارجی بصورت خیلی شایعی بچه های کوچک را درگیر می کند. شرح حال و معاینه دقیق می تواند منجر به تشخیص شود. در صورتی که جسم خارجی تا 24 ساعت درآورده نشود، منجر به عوارضی همچون پنومونی، آبسه و آتلکتازی خواهد شد. در این مطالعه تلاش شده است تا علل تاخیر تشخیص بیماران دچار آسپیراسیون جسم خارجی راه هوایی در بیمارستان کودکان تبریز بررسی شود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی و بر روی 155 بیمار که در سالهای 83-1380 در بیمارستان کودکان تبریز با احتمال جسم خارجی ریه، بستری شده و تحت برونکوسکوپی ریژید و خارج سازی جسم خارجی قرار گرفته بودند، انجام شده است. برای بیماران، اطلاعات مربوط به سابقه پریدن جسم خارجی به حلق، فاصله زمانی از شروع علائم تا بستری شدن(مدت زمان تاخیر در تشخیص)، مراجعه به پزشک قبل از بستری، تشخیص اولیه بیمار و نتایج برونکوسکوپی در چک لیستی که از قبل تهیه شده بود، ثبت شد. داده های بدست آمده از مطالعه بوسیله روش های آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزار آماری(version 11.0) Excel مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران، 90/12 ± 58/21 ماه بود. 3/81% بیماران در گروه سنی زیر 3 سال بودند. سرفه مزمن بیش تر از 3 هفته، شایع ترین علامت بود که در 5/73% موارد وجود داشت. متوسط فاصله زمانی از آسپیراسیون تا مراجعه به بیمارستان، 96/8 ± 71/24 روز بود، تنها 5/24% از بیماران در 24 ساعت اول مراجعه نموده بودند. علل تاخیر تشخیص، عدم توجه والدین و عدم تشخیص صحیح توسط پزشک بودند.
    نتیجه گیری
    در مرکز پزشکی کودکان، 5/75% کودکان مبتلا به آسپیراسیون جسم خارجی بعد از 24 ساعت مراجعه می کنند و مدت زمان تاخیر تشخیصی، خیلی بیش تر از مطالعات مربوط به سایر مراکز می باشد. عدم آگاهی والدین و عدم آموزش کافی پزشکان می تواند منجر به تاخیر در تشخیص اجسام خارجی راه هوایی و بروز عوارض جدی شود.
    کلیدواژگان: 1، آسپیراسیون جسم خارجی 2، راه هوائی 3، تاخیر تشخیصی
  • داوود فارسی، مانی مفیدی، ناهید کیانمهر، سعید عباسی، محمد امین زارع، حسین شاکر، مهدی رضایی، ندا عشایری صفحه 125
    زمینه و هدف
    30% بیماران قلبی عروقی مراجعه کننده به بخش اورژانس را بیماران مبتلا به آنژین قلبی ناپایدار تشکیل می دهند. بیماران با ریسک پایین را می توان در صورت نرمال بودن بررسی های کلینیکی و پاراکلینیکی، از بخش اورژانس، ترخیص و بصورت سرپایی پیگیری نمود. جهت ترخیص این بیماران پروتکل های زیادی پیشنهاد می شود. با توجه به امکان انجام اکوکاردیوگرافی به عنوان دستگاهی ارزان، قابل انجام و ایمن برای بیماران بخش اورژانس، در این مطالعه سعی شد تا نقش اکوکاردیوگرافی بر بالین بیمار در پیش بینی سرانجام یکماهه بیماران مبتلا به آنژین قلبی ناپایدار با ریسک پایین بررسی شود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش همگروهی(Cohort) در بخش اورژانس بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) بر روی 140 بیمار دچار درد قفسه سینه با تشخیص آنژین قلبی ناپایدار با ریسک پایین صورت گرفت. بیماران قبل از ترخیص، اکوکاردیوگرافی شده و با استفاده از پیگیری تلفنی، عوارض اتفاق افتاده در طول یکماه پس از ترخیص ثبت گردید. یافته های اکوکاردیوگرافی با سرنوشت یکماهه ایشان مورد مقایسه قرار گرفت. کلیه اطلاعات توسط نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. در آنالیز آماری از آزمون های فیشر، مجذور کای و t-Test استفاده گردید.
    یافته ها
    1/42%(59 نفر) از بیماران، زن و 9/57%(81 نفر)، مرد بودند. میانگین سنی افراد وارد شده به طرح 39/51 سال(13/10= SD)، بود. افرادی که یافته غیرطبیعی در اکوکاردیوگرافی آنها دیده شد(برون ده قلبی کمتر از 20% یا حرکات غیرطبیعی دیواره قلب) در طول یکماه پس از ترخیص بطور معنی داری بیش تر از سایر بیماران، مراجعه مجدد به پزشک بعلت درد قلبی داشتند(000/0= p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اکوکاردیوگرافی قبل از ترخیص، روشی مطمئن در پیش بینی حوادث قلبی عروقی در بیماران مبتلا به آنژین قلبی ناپایدار با ریسک پایین می باشد.:
    کلیدواژگان: 1، درد قفسه سینه 2، اکوکاردیوگرافی 3، آنژین قلبی ناپایدار با ریسک پایین
  • مریم کاشانیان، راضیه علی محمدی، حمیدرضا برادران صفحه 131
    زمینه و هدف
    اختلالات فشارخون در طی حاملگی یکی از عوارض مهمی است که مطالعه بیش تر در مورد ریسک فاکتورهای آن در جنبه های مختلف ممکن است به درک بهتر علت آن کمک کند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی بعضی از موارد خطر برای بروز پره اکلامپسی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مورد شاهدی گذشته نگر صورت گرفته است. 318 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی، به عنوان گروه مورد و 318 زن باردار که در زمان زایمان فشار خون نرمال داشتند، به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. عوامل مورد بررسی شامل سن، سن حاملگی، نولی پاریتی، شغل، سطح تحصیلات مادر، BMI (Body mass index) مادر، هموگلوبین مادر، گروه خون مادر، سابقه خانوادگی پره اکلامپسی، سابقه پره اکلامپسی در حاملگی قبلی، نسبت فامیلی با همسر، UTI (urinary tract infection)، فصل وقوع پره اکلامپسی، جنس نوزاد و روش جلوگیری از باردار بودند که در دو گروه، مورد مقایسه قرار گرفتند. از آزمون های آماری مجذور کای و من ویتنی برای مقایسه نتایج استفاده گردید.
    یافته ها
    سابقه عفونت ادراری(027/0= P، 031/0= phi)، سابقه پره اکلامپسی در حاملگی قبل(000/0= P، 144/0= phi)، نولی پاریته(008/0= P، 108/0= phi)، گروه خونی A+ (000/0= P، 129/0= phi)، سطح تحصیلات پایین مادر(009/0= P، 007/0= phi) و میزان Hb بالاتر مادر(014/0= P، 042/0= phi)، در گروه مورد بطور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بود. میزان سزارین در گروه مورد بیش تر از گروه شاهد بود(77/0% یا 245 مورد در مقابل 7/26% یا 85 مورد)(000/0= P). نمره آپگار نوزادان کمتر از 8 در دقیقه 1، در گروه مورد بیش تر از گروه شاهد بود(6/28% در مقابل 4/47% و 000/0= P). سن حاملگی در زمان ختم بارداری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود(4/3 ± 48/36 هفته در مقابل 3/3 ± 12/37 هفته، 000/0= P).
    نتیجه گیری
    سابقه عفونت ادراری، سابقه پره اکلامپسی در حاملگی قبل، نولی پاریته، گروه خونی A+، سطح تحصیلات پایین مادر و میزان Hb بالاتر مادر، ممکن است از موارد خطر پره اکلامپسی در طی حاملگی باشند
    کلیدواژگان: 1، پره اکلامپسی 2، ریسک فاکتور 3، زنان باردار
  • فاطمه گل گیری، شعله خواجویی نیا صفحه 137
    زمینه و هدف
    نفروپاتی دیابتی یکی از علل شایع ESRD (End stage renal disease) می باشد. میکروآلبومینوری نشانگر نفروپاتی دیابتی است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع پروتئینوری دیابتی در بیماران دیابتی نوع 2 که تازه تشخیص داده شده اند، می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی روی 288 بیمار دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به انستیتو غدد درون ریز و متابولیسم، بین سالهای 1383 تا 1385 انجام شده است. بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شده از نظر سن، جنس، گلوکز خون ناشتا، HbAlc، BUN (Blood urea nitrogen)، کراتینین و میکروآلبومین ادرار 24 ساعته، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون T Test مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    از مجموع 288 بیمار دیابتی مورد مطالعه، 165 بیمار(3/57%) نفروپاتی دیابتی داشتند که در این گروه، 147 بیمار(51%) میکروآلبومینوری داشتند. 6/64%، زن و4/35%، مرد بودند. نسبت سن و جنس بیماران در دو گروه با و بدون نفروپاتی دیابتی، مشابه بود و میانگین سن بیماران، 4/9 ± 6/52 سال بود. بین میانگین FBS (Fasting blood sugar)، BUN، سن و جنس بیماران دیابتی مبتلا به نفروپاتی، با بیماران دیابتی بدون نفروپاتی، تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد ولی از نظر آماری بین نفروپاتی دیابتی و میزان Cr و HbAlc ارتباط معنی داری وجود داشت(05/0 P<).
    نتیجه گیری
    فراوانی بروز نفروپاتی دیابتی در مبتلایان به دیابت(Diabetes mellitus=DM) نوع II تازه تشخیص داده شده، 3/57% بود. غربالگری تمام بیماران دیابت نوع II که تازه تشخیص داده شده اند، از نظر میکروآلبومینوری توصیه می شود
    کلیدواژگان: 1، دیابت نوع II 2، نفروپاتی 3، میکروآلبومینوری
  • محمدصالح گنجویان، حمید بهتاش، سید محمد فرشته نژاد، علی اصغر صالحی صدقیانی، ابراهیم عامری صفحه 145
    زمینه و هدف
    کمردرد یکی از مشکلات شایعی است که معضلات و محدودیت های قابل توجهی را برای فرد و جامعه به همراه دارد. اندازه گیری انحنای مهره های کمری در بررسی کمردرد می تواند مفید باشد که یکی از این موارد، اندازه زاویه کمری- خاجی می باشد؛ این در حالی است که هنوز به طورکامل اندازه مقادیر نرمال این زاویه در جمعیت عادی و سالم مشخص نشده است. بنابراین با توجه به شیوع بالای کمردرد در جمعیت ایرانی و همچنین عدم انجام مطالعات کافی در زمینه تعیین اندازه زاویه کمری- خاجی به عنوان یک عامل زمینه ساز در بروز کمردرد در جامعه ایرانی، این مطالعه با هدف بررسی اندازه این زاویه در افراد انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی(Cross-sectional) و بر روی مراجعه کنندگان به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) شهر تهران انجام گرفت. نمونه گیری به روش غیراحتمالی(Non-probability) و آسان(Convenience) انجام شد. در نهایت 130 نفر که دارای معیارهای مطالعه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. برای این منظور فرم جمع آوری اطلاعات(check list) شامل مشخصات دموگرافیک همچون سن و جنس در مورد کلیه افراد مراجعه کننده تکمیل می گردید. به منظور ارزیابی زاویه کمری خاجی(Lumbosacral angle) از تمامی افراد در زمان مراجعه رادیوگرافی ایستاده جانبی(standing lateral) ناحیه کمری خاجی بعمل می آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 130 فرد مورد مطالعه، 70 نفر زن و 60 نفر مرد بودند. میانگین کلی زاویه کمری خاجی برابر(47/0= SD) 77/13 بدست آمد. میانگین این زاویه در مردان(8/1= SD) 84/13 و در زنان(6/0= SD) 17/13 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود(05/0< P). همچنین همبستگی آماری معنی داری بین سن افراد با اندازه زاویه کمری خاجی بدست آمد(025/0= P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که اندازه زاویه کمری- خاجی در جمعیت ایرانی 14- 12 می باشد. انجام مطالعات بیش تر بر روی اندازه زاویه این مفصل در جامعه ایرانی و بویژه بررسی دقیق ارتباط مقادیر این زاویه با بروز مشکلاتی همچون کمردرد که در جامعه ما از شیوع بالایی برخوردار است، ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: 1 - زاویه کمری، خاجی 2 - مقدار نرمال 3 - کمر درد
  • محمدرضا گیتی، آرش متقی، کاوه باشتی شیراز صفحه 151
    مقدمه
    دوتایی بودن اولنا(دست آینه ای)، یک ناهنجاری نادر مادرزادی اندام فوقانی است. تا کنون 70 مورد از این ناهنجاری در سراسر جهان گزارش شده که 3 مورد آن همراه با دررفتگی شانه بوده است.
    معرفی بیمار: گزارش حاضر مربوط به پسر بچه ای 10 ماهه می باشد که ناهنجاری در وی به صورت دوتایی شدن نیمه اولنار ساعد، مچ دست و دست همراه با جایگزین شدن عناصر سمت رادیال اندام فوقانی بود. بیمار مورد نظر تحت عمل جراحی امپوتاسیون انگشتان اول و سوم و متاکارپ مربوطه و شست سازی انگشت دوم بصورت کلاسیک قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    درمان زودرس این ناهنجاری می تواند در کاهش ناتوانی بیمار در آینده موثر باشد.
    کلیدواژگان: 1، دوتایی بودن اولنا 2، دست آینه ای 3، آنومالی مادرزادی 4، اندام فوقانی
  • فاطمه معینی علیشاه، لادن حسینی گوهری، بی بی شهین شمسیان، لیلا مستعان صفحه 157
    زمینه و هدف
    هموگلوبینوپاتی ها در اثر نقص در ژن سنتز کننده زنجیره های هموگلوبین بوجود می آیند. در مواقعی که موتاسیون در ژن زنجیره های آلفا یا بتا بصورتی باشد که تغییر بار الکتریکی هموگلوبین محسوس نباشد، برای تفکیک می توان از کروماتوگرافی تعویض یونی بهره جست. هدف از انجام این مطالعه، تشخیص واریان های زنجیره گلوبین به روش کروماتوگرافی تعویض یونی بود و از این لحاظ نمونه برای تعیین توالی ژنی مربوط به زنجیره خاص آماده شد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی بود. در این مطالعه، 20 مورد که دارای حداقل یک هموگلوبین غیرطبیعی بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بر روی نمونه ها آزمایشات شمارش کامل سلولهای خونی(CBC = Cell blood count)، اندازه گیری هموگلوبین A2 و F، الکتروفورز بر روی استات سلولز و سیترات آگار و تست حلالیت برای تایید هموگلوبین S، انجام گردید و در مرحله پایانی روی نمونه ها، کروماتوگرافی تعویض یونی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار (version 14) SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    طبق روش های الکتروفورزی، هر 20 مورد دارای الگوی الکتروفورزی غیرطبیعی بودند که در زمره هیچ یک از انواع هموگلوبین های غیرطبیعی C، S، D و G طبقه بندی نمی شوند. بعد از انجام کروماتوگرافی کربوکسی متیل سلولز، مشخص گردید که 15 مورد، در زنجیره آلفا، 3 مورد، در زنجیره بتا و 2 مورد، هم در زنجیره آلفا و هم در زنجیر بتا دچار اختلال بوده اند.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج بدست آمده، روش مورد استفاده قادر به تفکیک زنجیره های جهش یافته آلفا و بتا است و می تواند در تشخیص قطعی عارضه بوسیله تعیین ردیف بازهای DNA موثر باشد. در ضمن جهت پیشگیری از بروز موارد جدید بتا تالاسمی توام با هموگلوبینوپاتی ها که در بعضی مواقع می تواند موجب بروز علایم شدید بالینی گردد، می توانیم با استفاده از این روش، افراد را از نظر هموگلوبینوپاتی ها، غربالگری نمائیم.
    کلیدواژگان: 1، هموگلوبینوپاتی 2، کروماتوگرافی تعویض یونی 3، واریان های زنجیره گلوبین
  • طاهره موسوی، علیرضا سالک مقدم، رضا فلک، علیرضا صادقیپور، مهدی حجازی صفحه 165
    زمینه و هدف
    در حال حاضر افزایش شیوع بیماری های آلرژیک در جوامع مختلف، یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جهان است و تحقیقات بسیار زیادی در سراسر دنیا جهت دستیابی به روش های مطمئن پیشگیری و درمان این بیماری ها در حال انجام می باشد. یکی از این روش ها، استفاده از ردیفهای نوکلئوتیدی حاوی سیتوزین گوانین(CpG-ODNs) است که با مکانیسم های متعدد منجر به تعدیل پاسخ های ایمنی و تغییر الگوی سایتوکاینی در سیستم ایمنی می شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی یا مداخله ای(experimental) نقش ترکیبات حاوی بازهای سیتوزین گوانین در تعدیل پاسخ های ایمنی نسبت به یکی از شایع ترین آلرژن های ایران یعنی گرده گیاه کنوپودیوم آلبوم مورد مطالعه قرار گرفته است. برای اینکار عصاره آلرژی زای گرده گیاه فوق، تهیه و به همراه ردیف های نوکلئوتیدی حاوی سیتوزین گوانین در موش Balb/C به عنوان مدل حیوانی آسم آزمایش شد. به منظور ارزیابی آثار این نوکلئوتیدها، تعدادی از پارامترهای ایمنی شامل میزان اینترفرون گاما(IFN- γ = Interferon- γ) و ایمونوگلبولین ای(IgE = Immunoglobulin E) در مایع کشت سلولهای طحالی و بافت ریه موشها و همچنین ایمونوگلوبولین ای سرمی مورد آزمایش قرار گرفتند. از طرف دیگر برخی خصوصیات بافت شناسی از قبیل ائوزینوفیلی و تجمع سلولهای التهابی نیز در ریه حیوانات مطالعه شد. در خاتمه، نتایج حاصل از این آزمون ها در گروه های مورد مطالعه با تست ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که هر چند ردیفهای نوکلئوتیدی حاوی سیتوزین گوانین نمی توانند میزان ایمونوگلوبولین ای را تا حد طبیعی کاهش دهند ولی در مقایسه با آلرژن، تا 80% از میزان سرمی این آنتی بادی می کاهند. علاوه بر این ردیفهای نوکلئوتیدی حاوی سیتوزین گوانین می توانند باعث افزایش شدید مقدار اینترفرون گامای سیستمیک و موضعی شده و تظاهرات واکنشهای التهابی ریه را کاهش دهند(01/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش ترکیبات حاوی سیتوزین گوانین در تغییر جهت پاسخ سایتوکاین ها و کاهش پاسخ های التهابی ریه در مورد آلرژن شایع کنوپودیوم آلبوم، به نظر می رسد بتوان از این ترکیبات در تعدیل پاسخ های التهابی نسبت به سایر آلرژن ها نیز استفاده کرده و مقدمات کاربرد آنها را در انسان فراهم نمود.
    کلیدواژگان: 1، آسم 2، الیگونوکلئوتیدهای حاوی گوانین و سیتوزین 3، کنوپودیوم آلبوم
  • بهزاد نخعی، مهدی عالم رجبی، مهدی موحد، سید محمد فرشته نژاد صفحه 173
    مقدمه
    کیست های آدرنال، نادر و در اغلب موارد فاقد علامت می باشند و در طی سونوگرافی و یا سی تی اسکن به طور اتفاقی شناسایی می گردند (اینسیدنتالوما). شایع ترین کیست های آدرنال، کیست های اپیتلیالی و کیست های کاذب می باشند. از سویی، یکی از عوارض احتمالی کیست های کاذب، خونریزی درون کیست می باشد که عواقب خطرناکی را به همراه دارد.
    معرفی بیمار: در این مقاله، یک خانم جوان با علایم درد فوقانی شکم در سمت راست، استفراغ و آنمی شدید معرفی می گردد. در سی تی اسکن انجام شده از بیمار، یک توده بزرگ بین کبد و کلیه راست گزارش شد. پس از آن کیست از بدن خارج گردید که حاوی 5000 سی سی خون تیره و لخته بود. بررسی نمونه آسیب شناسی برداشته شده از کیست نشان دهنده کیست کاذب آدرنال با دیواره ای مشتمل بر بافت متراکم فیبروز و شواهدی از التهاب مزمن بود. پس از اتمام جراحی و خروج کیست کاذب آدرنال، علایم بیمار به کلی برطرف گردید.
    نتیجه گیری
    شناسایی کیست های آدرنال با وجود تشخیص افتراقی هایی همچون توده های کلیه، کبد و کیسه صفرا دشوار می باشد. خونریزی داخل این کیست ها، خود به خودی و یا در اثر تروما، می تواند منجر به ایجاد آنمی در بیمار شود که پس از تشخیص، بلافاصله باید تحت جراحی قرار گیرد. روش جراحی امروزه اکثرا به صورت لاپاراسکوپیک آدرنالکتومی می باشد، مگر آنکه لاپاراسکوپی قادر به کنترل خونریزی فعال درون کیست نباشد
    کلیدواژگان: 1، کیست کاذب 2، آدرنال 3، خونریزی درون کیست
  • ملیحه نوبخت، معصومه شفیعی، پروانه طباطبایی، طیبه رستگار صفحه 181
    زمینه و هدف
    استروئیدهای مادری اثرات گوناگونی بر روی تکامل مغز دارند. تاموکسیفن، بعنوان آنتاگونیست استروژن در مغز، باعث مرگ سلولی در سلولهای هیپوکامپ در حال تکامل موش صحرائی می گردد. استروژن تاثیر مهمی بر روند اعمال شناختی، یادگیری، پیری، آنژیوژنزیس، نوروژنزیس و حفاظت نورون ها دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تاموکسیفن به عنوان آنتاگونیست استروژن بر فعالیت آنزیم نیتریک اکسید سینتاز(NOS = Nitric oxide synthase) موجود در نورون های پیرامیدال هیپوکامپ در حال تکامل موش صحرائی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع تجربی(experimental) بوده است، 12 دسته موش صحرائی در 3 گروه کنترل، تجربی و Sham بررسی شدند که در هر گروه 4 رده سنی جنین فول ترم(E22)، نوزاد یک روزه(P1)، یک هفته(P7) و سه هفته(P21) مورد آزمایش قرار گرفت. تزریق تاموکسیفن به میزان 350 میکروگرم در حلال پروپیلن گلیکول، 2 روز قبل از زایمان، بصورت داخل صفاقی، روزی 2 بار انجام گرفت. پس از تهیه نمونه و برش انجمادی، واکنش هیستوشیمی بر روی ناحیه CA1 هیپوکامپ انجام گردید و میزان واکنش NADPH-diaphorase (Reduced form of Nicotinamide adenine-dinucleotide phosphate) بوسیله میکروسکوپ نوری مطالعه گردید. آنالیز نهایی توسط برنامه آماری (version 11.0) SPSS و Independent-Samples T Test در تمام گروه ها انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج مشخص می سازد که در مراحل اولیه تکامل، تراکم سلولی کم بوده و بتدریج ضخامت لایه سلولی افزایش می یابد، بطوری که در هفته سوم بعد از تولد بیش ترین ضخامت مشاهده می شود. با توجه به نیمه عمر کوتاه تاموکسیفن، دیده شد که این ماده قادر است بیش ترین اثر را بر گروه E22 و P1 و همچنین P7 بگذارد و رسپتور استروژن را بلوک کند. در این مطالعه در نمونه هایی که تاموکسیفن دریافت نکردند، به دلیل وجود استروژن، میزان واکنش NADPH-diaphorase که بیانگر میزان فعالیت NOS می باشد، بیش تر بود و در نمونه هایی که تاموکسیفن دریافت نمودند، در مراحل اولیه دریافت، یعنی قبل از تولد و 16 ساعت بعد از تولد به دلیل بلوکه شدن رسپتور استروژن، میزان واکنش NADPH-diaphorase کاهش یافت و با گذشت زمان، این پاسخ رو به زوال گذاشت. از طرفی تعداد سلولهای عصبی در ناحیه CA1 هیپوکامپ متناسب با کاهش فعالیت NOS در این ناحیه، کاهش نشان داد. کاهش فعالیت NOS و نیز کاهش سلولهای هیپوکامپ در گروه های جنین 22 روزه(فول ترم) و نوزاد یک روزه و یک هفته ای مشاهده شد که به نظر می رسد که به علت کوتاه بودن عمر تاموکسیفن باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر، نشان می دهد که هورمون استروژن بر رشد و تکامل سلولهای پیرامیدال هیپوکامپ که با واسطه نیتریک اکسید صورت می گیرد، موثر می باشد.
    کلیدواژگان: 1 - تاموکسیفن 2 - نیتریک اکسید 3 - ان آدی پی اچ، دی 4 - هیپوکامپ
|
  • F. Ehsanipour, H. Moadabi, N. Shayanfar Page 7
    Background and Aim
    The levels of lactic dehydrogenase(LDH) in the cerebrospinal fluid(CSF) have been used to evaluate a variety of neurologic disorders. However, few studies have been performed on CSF LDH in febrile convulsion patients. The aim of this study is to compare CSF LDH in children with simple and complex febrile convulsion. Patients and
    Method
    In this study, which was prospective, analytic and cross-sectional, CSF samples were collected from 225 children: 75 with simple febrile convulsions(group A), 75 with complex febrile convulsions(group B) and 75 with no neurological or intracranial pathology(controls, group C). Lactic dehydrogenase(LDH) levels in CSF were measured by a Hitachi analyzer. Then CSF LDH was compared between the three groups. The results were analyzed via Student's t-test.
    Results
    Mean total LDH levels in groups A, B and C were 64.62 ± 12.44, 81.93 ± 21.37, and 51.10 ± 11.82 IU/L respectively. The LDH level in group B was significantly higher(P<0.05) than that in the other two groups. In group A, mean CSF LDH level was also higher than that in group C(P<0.05).
    Conclusion
    This survey is the second report on the LDH level in the CSF of the patients with simple and complex febrile convulsions. The important finding is that simple and complex febrile convulsions may be associated with cell damage and change in aerobic and anaerobic metabolism, and this damage is greater in complex febrile convulsions.
    Keywords: Lactic Dehydrogenase(LDH), Cerebrospinal Fluid(CSF), Children
  • L. Akhlaghi, H. Ourmazdi, A.V. Ehsani Zonooz, M. Tavalla, Kh. Khanaliha, Sh. Sarvi, M. Beiromvand Page 13
    Background and Aim
    Giardia Lamblia, a flagellate protozoan, is localized to the small bowel where it causes damage to the mucosa with or without gastrointestinal symptoms. In its life cycle this protozoam goes through two stages: trophozoite or active, motile from and resistant or encysted form, by which the infection is transmitted. A number of reports have described some changes in intestinal alkaline phosphatase in rats infected with giardia. Therefore, we planned to evaluate the level of serum IALP(intestinal alkaline phosphatase) in humans infected with giardia via electrophoresis. Patients and
    Method
    In this descriptive cross-sectional study, we examined a group of 67 patients infected with giardia as the case group and also a group of 30 normal humans with no giardiasis as the control group. Both groups underwent the following tests: fecal examinations including direct smear and formol-detergent, GPT(glutamic-pyruvic transaminase or also called alanine aminotransferase), γ GT(γ -glutamyltransferase) for liver function, and total ALP. Then we isolated ALP bands in the patient's serum samples by electrophoresis. Pearson correlation coefficient was applied to analyze the data.
    Results
    The study showed an increase in the level of IALP in patients with severe giardiasis.
    Conclusion
    Giardia infection causes a reduction in the intestinal absorption of calcium which can subsequently lead to a decrease in the amount of serum calcium. This decrease makes parathyroid gland increase the secretion of PTH. This hormone activates vitamin D3 which, in turn, stimulates intestinal epithelial cells to produce more IALP on the one hand and increases the absorption of calcium on the other hand.
    Keywords: Intestinal Alkaline Phosphatase, Isoenzyme, Giardia Lamblia, Electrophoresis, PTH
  • F. Eghbalian, M. Ranjbar Page 21
    Background and Aim
    Rubella is an infectious viral disease with a worldwide distribution. Infection during early pregnancy may cause fetal death or congenital rubella syndrome(CRS). The high risk of CRS is found in countries with high susceptibility rates among women of child bearing age. Expanded program of vaccination has increased vaccine coverage and exerted a substantial impact on the reduction of rubella infections such as CRS. This study was done to evaluate rubella serology before and after MR vaccination in women who were going to get married in 2000 and 2006. Patients and
    Method
    A cross-sectional analytic study was done on 250 pre-marriage women who had already participated in the national program of MR vaccination and now were referred to the health center for pre-marriage screening tests. Being selected at random, the subjects entered the study. Anti-rubella IgG was measured by ELISA. The results of this study were compared with the results of a previous study done in 2000, that is, before the national MR vaccination program. SPSS software version 13 was used to analyze the data.
    Results
    The present study revealed that 98.4% of the subjects in our studied group were immune against rubella, while the study conducted in 2000 reported that 83.5% of the studied population were so, suggesting a statistically significant difference before and after vaccination(P=0.000).
    Conclusion
    The national MR vaccination program has resulted in a meaningful increase in anti-rubella immunity level in women who are evaluated for pre-marriage tests.
    Keywords: 1) Measles, Rubella Vaccination 2) Rubella Serology 3) Vaccine
  • Sh. Agah, A. Shirali, N. Sedigh, S.M. Fereshtehnejad, H. Saffarian, A.H. Vaziri Page 27
    Background and Aim
    stomach or intestine, leading to distension of the organs. Approximately 20% of people aged 65-93 have experienced abdominal distension, often due to gaseous build-up. A wide range of approaches, including chemical drugs and dietary modifications, are utilized to treat flatulence. One of the most common therapies for flatulence is dimethicone. On the other hand, the use of alternative therapies, particularly herbal remedies, is also becoming increasingly common. The aim of this study was to compare the effects of carmint as herbal therapy versus those of dimethicone on flatulence.Flatulence is a condition which is defined as the presence of excessive amounts of air or gas in thePatients and
    Method
    flatulence. After determining appropriate inclusion and exclusion criteria, the patients without any organic disorders were selected and randomly divided into two groups: 42 patients under herbal therapy with carmint in group A and 40 patients receiving dimethicone in group B. Both groups received the treatment for two weeks. Then the patients were followed up with phone calls one and three weeks after the beginning of the treatment and asked about their gastrointestinal symptoms. The symptoms were recorded in the checklists provided and the data were analyzed by SPSS version 13 using Chi-square, paired t-test, independent t-test, Mann-Whitney U test, and repeated measures.This double-blind, randomized, controlled, clinical trial was conducted on 82 patients with
    Results
    1.08) and 1.15(SD=1.00) respectively, suggesting that the difference between the two groups was statistically significant (P=0.019). In addition, the mean changes of distension in group A(1.21, SD=0.97) were significantly higher than group B(0.73, SD=1.06)(P=0.01). However, there were not any significant differences in the relapse of most of their symptoms after stopping the therapy in the third week of follow-up.At the end of the first week of follow-up, the mean changes of flatulence in groups A and B were 1.73(SD=
    Conclusion
    gastrointestinal diseases. On the other hand, dimethicone is also useful in reducing froth in the lumen of the gastrointestinal tract. Nevertheless, in some studies dimethicone does not exhibit any beneficial effects on the symptoms of intestinal gas. In addition, our results show that the effect of carmint is significantly higher than that of dimethicone on relieving flatulence symptoms, especially in a short period.Carminatives are among the oldest known remedies and were reportedly used by Hippocrates for.
    Keywords: 1) Flatulence 2) Dimethicone 3) Carmint
  • N. Amir Mozaffari, H. Forouhesh Tehrani, Z. Tavaf Langeroodi, A. Abdullahi Page 39
    Background and Aim
    Escherichia coli is one of the most important and prevalent bacteria isolated from clinical cases especially from hospitalized patients. Recently multiple drug resistant E.coli strains have been isolated from clinical cases. Resistances were seen against drugs belonging to different antibiotic families. In this survey, drug resistance in clinical isolates was studied with special reference to extended spectrum betalactamases.Patients and
    Method
    A total of 113 E. coli strains isolated from hospitalized patients were initially surveyed for drug resistance by disc diffusion method. The minimal inhibitory concentration (MIC) of isolates resistant to different antibiotics was determined by E-test. Beta lactamases production was tested with nitrocephin disc and extended spectrum beta lactamases assays were performed with double disc synergy tests. Finally, Chi-square and t-tests were used to analyze the data.
    Results
    From the total of 113 E.coli isolates tested, 47 (41.5%) showed multi drug resistant trait. All of these MDR strains were positive in nitrocephin test, indicating beta lactamases production. Double disc synergy tests results showed production of extended spectrum beta lactamases in all MDR isolates.
    Conclusion
    Detection of 41.5% MDR trait, especially extended spectrum beta lactamases, in the clinical E.coli isolates points to the potential dangers posed by the widespread usage of extended spectrum cephalosporins. It also necessitates conduction of a wider study to determine the extent of MDR E.coli occurrence at national level.
    Keywords: 1)Escherichia Coli 2)Extended Spectrum Beta Lactamases (ESBLs) 3)Multiple Drug Resistant (MDR)
  • F. Izadi, B. Pousti, H.R. Noori, F. Hassannia Page 47
    Introduction
    Typical laryngeal carcinoid tumor, only 14 cases of which have been reported so far, is one of the rarest neuroendocrine tumors of the larynx. In all these cases supraglottic area was involved. Wide local excision is the treatment of choice. Case Report: This article represents a 68-year-old man who presented with progressive hoarseness since 6 months ago. Indirect laryngoscopy showed an exophytic mass in the right supraglottic area. Direct laryngoscopy and biopsy were performed. Pathologic findings were compatible with a typical carcinoid tumor.
    Conclusion
    Owing to different biological behaviors and special treatment modality, accurate diagnosis of neuroendocrine neoplasms of the larynx is very important. When the surgeon is suspicious about the presence of these tumors, special immunohistochemical staining is essential to confirm the diagnosis.
    Keywords: Typical Carcinoid Tumor, Neuroendocrine Neoplasm, Atypical Carcinoid Tumor, Paraganglioma
  • Sh. Hajsadeghi, Sh. Afsharian, S.M. Fereshtehnejad, M. Moghaddasi Page 51
    Background and Aim
    Sudden Unexpected Death after Epilepsy (SUDEP) is one of potentially lethal side effects of the seizures. Cardiac arrhythmia and myocardial damage have been postulated as underlying causes. On the other hand, serum cardiac troponin I (cTnI) level is one of the most specific cardiac markers for myocardial damage. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the level of troponin I in non-cardiac uncomplicated epileptic patients. Patients and
    Method
    This analytical cross-sectional study covered forty-nine 12-65-year-old patients with a history of uncomplicated epileptic seizures and no previous history of cardiac problems following an episode of ictal attack during recent 6 hours to 10 days. The subjects underwent cardiac evaluations including ECG, echocardiography, and serum cTnI level measurement. The number of seizures, the age at the onset of seizures, and the time past the last seizure were recorded as well as demographic variables.
    Results
    The mean age of the patients was 21.18(SD=8.37) with the male/female ratio of 2.26. The mean of hours past the recent seizure episode was 54(SD=52.97) hours. Serum cTnI values were reported as normal in all the patients with the mean of 0.026(SD=0.015) ng/ml. However, a significant correlation was found between the level of cTnI and the number of seizures (r Spearman=0.743, P<0.001).
    Conclusion
    Our study showed normal values of serum cTnI following an episode of epileptic seizure attack in 12-65-year-old patients with uncomplicated epileptic seizures and no history of previous cardiac problems. However, the level of cTnI was increased in patients with frequent episodes (>3) of epileptic seizures. An experimental model may be suggested to clarify the correlation between serum cTnI levels and ictal states in uncomplicated epileptic seizures.
    Keywords: 1) Troponin I 2) Epilepsy 3) Sudden Unexpected Death after Epilepsy (SUDEP) 4) Myocardial Damage
  • F. Khoda Panahandeh, N. Vahid Harandi, F. Esmaili Jazanabadi Page 59
    Background and Aim
    Febrile seizures are the most common type of childhood seizures. Despite numerous researches which have been done on various aspects of the problem such as genetic ground, risk factors for the recurrence of seizures, probable development of epilepsy, etc., many aspects of it still remain obscure. Therefore, investigations are being conducted in different centers around the world. Considering many reports about the increased frequency of the occurrence of seizures in special seasons and parts of the day, we conducted this study to find whether any special pattern exists in the occurrence of this event. Patients and
    Method
    In a descriptive cross-sectional study, the medical files of 221 children aged 6 months to 5 years who were admitted with febrile seizure to the pediatric ward of Rasoul-e-Akram Hospital were reviewed. Patient's data including age, gender, etiology of fever, season and time of seizures were collected. Mean ± SD was used to define quantitative variables. Chi-square, one-way ANOVA and t-tests were used to analyze the data.
    Results
    The mean age of the children was 29.09(±18.64) months. The occurrence of febrile seizures was as follows: 39 children(17.6%) presented with febrile seizures in spring, 58(26.3%) in summer, 47(21.3%) in autumn, and 77(34.8%) in winter. The occurrence of febrile seizures was significantly more common in winter, especially in January (p<0.015). Considering circadian rhythm, more seizures occurred in the afternoon(12 MD to 5:59 PM) and evening(6 PM to 11:59 PM) than at night(12 MN to 5:59 AM) and in the morning(6 AM to 11:59 AM).
    Conclusion
    In our study febrile seizures occurred more frequently in winter compared to other seasons of the year. In addition, the frequency of the occurrence of seizures in the evening and afternoon was significantly higher than other parts of the day.
    Keywords: 1) Febrile 2) Seizure 3) Seasonal Variation
  • M.Khavaninzadeh M.Yadollahzadeh F.Gholipoor Page 67
    Background and Aim
    Thrombosis occurs when blood comes into contact with unepithelialized surfaces after vascular clamp and also blood stasis during vascular surgeries. Heparin is administered to prevent thrombosis, and aPTT (activatedPartial Thromboplastin Time) test is used to make sure of anticoagulative effect of heparin. At the end of the operation, heparin is neutralized by protamin sulfate in some centers. In this study we assessed the necessity of aPTT and using protamin during vascular surgeries.Patients and
    Method
    In this case-control survey, 154 cases of vascular surgery were divided into two groups which were matched regarding age and underlying diseases. The subjects were monitored for vascular complications during the first postoperative 24 hours. In group A (62 cases), aPTT was determined after 2 minutes of heparin administration but heparin was not neutralized by protamin at the end of the operation. In group B (92 cases), aPTT was not determined after heparin administration but heparin was neutralized by an appropriate dose of protamin at the end of the operation. To obtain mean and frequency the data were analyzed descriptively and analytical techniques such as Chi-square and t-test were implemented using SPSS 14.
    Results
    Vascular surgery complications were seen in 4 cases (26%): right leg embolus in 1 case (0.65%), spinal ischemia in 1 case (0.65%), left leg neuropathy in 1 case (0.65%), and hypotension due to protamin in 1 case (0.65%). 3 cases were from group A and 1 case was from group B. Nevertheless, the observed difference was not statistically significant although the power was high enough (power=70%).
    Conclusion
    According to our findings, it seems by applying appropriate techniques and accomplishing surgical principles, there is no need for aPTT assessment and protamin administration. This can reduce the cost, duration and complications of operation and prevent adverse effects of protamin.
    Keywords: Vascular Surgery 2) Complications 3) aPTT(activated Partial Thromboplastin Time) 4) Heparin 5) Protamin
  • F. Zaker, M. Mohammadzadeh, M. Aghaeepoor, Gh. Rastegar Lari Page 73
    Background and Aim
    Mutations in c-kit gene cause autonomously proliferation of leukemic cells with an unfavorable prognosis.These mutations including exon 8 deletion and insertion in the fifth extracellular Ig-like domain and exon 17 point mutation in tyrosine kinase domain of c-kit receptors are important in acute myeloid leukemia. The aim of this study was to set up molecular diagnosis and screening of these mutations in AML patients. Patients and
    Method
    This observational descriptive study of mutations in c-kit receptors was done on 212 patients with AML. Exon 8 mutations were analyzed by PCR method with specific primers.Then, PCR products were run in 10% CSGE and the results were documented. We also studied exon 17 point mutations with RFLP technique and using AatII enzyme on PCR products of these patients.
    Results
    Exon 8 mutations were seen in 1.4% of AML patients though, the results were different in different subtypes. Also, 4.7% of the patients showed D816 (exon 17) mutations with different findings in the subtypes of AML.
    Conclusion
    This study revealed that c-kit mutations constitute a significant percentage of AML (M2&M4 subtypes) cases in Iran. Thus, molecular diagnosis of these mutations could help to select a better treatment.
    Keywords: 1)AML(Acute Myeloid Leukemia) 2)C, Kit Mutations 3)PCR (Polymerase Chain Reaction) 4)RFLP(Restriction Fragment LengthPolymorphism)
  • M. Ranjbar, A.H. Mohammad Alizadeh, M. Jafari, L. Fathali, M. Yadollahzadeh, B. Karimi, M. Fazlian, Kh. Mani Kashani Page 81
    Background and Aim
    Viral hepatitis has existed since the creation of human. The estimated prevalence of hepatitis is about 3-5%. For patients with chronic hepatitis C and moderate to severe liver fibrosis, antiviral therapy is strongly suggested, while the cases without fibrosis or with mild liver fibrosis are often followed up without receiving antiviral therapy. The purpose of the present study was to assess laboratory factors associated with the severity of liver fibrosis in patients with chronic hepatitis B or C, so that the results could be used for the follow-up and management of the disease. Patients and
    Method
    This cross-sectional study covered 109 patients with chronic hepatitis B or C who attended Hepatitis Clinic in Hamedan between 2000 and 2005. None of the cases had received antihepatitis treatment before the study. Patients suffering from co-infection of two or more types of hepatitis, immunodeficiency and chronic or incurable diseases were not included in the study. The data were analyzed by independent t-test, and correlation and univariant model.
    Results
    The mean age of the cases was 36.70 years (SD=12.23). The mean duration of hepatitis infection was 3.77 years(SD=1.62). The most common liver fibrosis severity was stage I in 59 cases (54.1%) and then stage II in 24 cases (22%). The mean of liver fibrosis severity was 1.51 (SD= 1.16). There was a relation between liver fibrosis stage and three factors, namely age at the time of infection (Pv=0.034, r=0.203), duration of infection (Pv=0.006, r=-0.259) and platelet count (Pv=0.012, r=-0.24).However, there was no statistically significant relation between liver fibrosis severity and other assessed factors.
    Conclusion
    Considering the findings of the present study and other reports, it seems that age at the time of infection, duration of infection and platelet count are the three crucial factors which bear a strong relation to liver fibrosis severity and, therefore, could be applied to create prognostic models in other studies.
    Keywords: 1) Chronic Hepatitis B 2)Chronic Hepatitis C 3)Liver Fibrosis Severity
  • A. Roostazadeh Miandeh, M. Firoozrai, M. Shabani Page 91
    Background and Aim
    Reactive oxygen species can affect many cellular functions through protein oxidation or initiation of lipid peroxidation cascade. The study was designed to investigate changes in erythrocyte glutathione peroxidase activity and plasma total antioxidant level due to Securigera Securidaca extract in diabetic rats.
    Material And Methods
    The present experimental study was carried out on 30 male rats scientifically named Ratus Norvegicus, including normal and diabetic groups. In addition, each group was divided into three subgroups (5 rats per each): a control group and two subgroups which received 100mg/kg and200 mg/kg of the extract. The rats received all the injections intraperitoneally for thirty days. After the termination of injection period, blood was drawn from the heart and glutathione peroxidase activity and plasma total antioxidant levels were assessed. Statistical differences were evaluated by ANOVA and Student's t- test.
    Results
    Glutathione peroxidase activity in diabetic subgroups treated at doses of 100mg/kg and 200mg/kg was heightened in comparison to the diabetic control subgroup(P=0.01 and P=0.004 respectively). Plasma total antioxidant level in diabetic subgroups treated at doses of 100 mg/kg and200mg/kg was increased compared to the diabetic control subgroup (P=0.005and P=0.035 respectively).
    Conclusion
    Securigera Securidaca extract probably increases antioxidant defense in diabetic rats by making changes in glutathione peroxidase activity and plasma total antioxidant level.
    Keywords: 1) Securigera Securidaca 2) Glutathione peroxidase 3) Diabetes 4) Total antioxidant
  • M.H. Shojamoradi, E. Alavi, B. Zarrabi, Z. Pilehvari, A. Kaviani Page 99
    Background and Aim
    Helicopter emergency medical services (HEMS) decrease the mortality rate in emergency cases by minimizing rescue time and providing advanced facilities and also medical care. The aim of this study was to determine the prehospital care in patients transported by Tehran HEMS. Patients and
    Method
    This retrospective cross-sectional study was conducted on the patients transported by Tehran HEMS to Imam Khomeini Hospital from March 2003 to March 2004. All possible data were gathered from the records of Tehran Emergency Data Center. Calculations and analysis were performed by SPSS 11.5.
    Results
    By conducting 244 missions, 518 patients were transported to Imam Khomeini Hospital. Trauma was the most common cause of patients’ transport (94.8% blunt and 1.9% sharp) and only 3.3% of the patients were transported due to other causes. Most of the missions were carried out between 10 and 11 in the morning and 2 and 5 in the afternoon. The most dangerous point of coverage area was Haraz Road, from which 18.1% of the patients were transported. About one-third of the transports were tertiary. The main emergency treatments given to the victims were serum therapy (84.4%), control of bleeding (53%), orotracheal intubation (22.6%) and chest tube insertion (1.3%). Mean response and rescue times were 17 and 40 minutes respectively. The mean of revised trauma score (RTS) was 7.5 and only 3% of the injured had a score less than 4.
    Conclusion
    It seems that prehospital care provided for the patients was not satisfactory and only very limited number of drugs have been used by medical crews. High average of RTS indicates that the patients had not been screened by specific triage criteria and there was an exceedingly high over triage in patient selection. More than half of the missions were made just in 7 points of coverage area and this shows that these areas have a high ratio of accidents. Therefore, it seems necessary to pay more attention to dangerous points of coverage area and also to international standards for transporting patients by HEMS. It is also suggested that Tehran HEMS be equipped with facilities such as telemedicine.
    Keywords: 1) Trauma 2) Helicopter Emergency Medical Service(HEMS) 3) Prehospital Care 4) Triage
  • H. Shariatzadeh, D. Jafari, H. Taheri, F. Najd Mazhar Page 107
    Introduction
    The usual causes of flexor tendon injuries in hand are penetrating wounds. Closed injury and avulsion of flexor tendon are rare and mostly occur as avulsion of flexor digitorum profundus tendon of ring finger from its bony insertion at distal phalanx. Closed avulsion of flexor digitorum superficialis is even rarer. The rarest is simultaneous closed avulsion of both flexors in the same finger, only ten cases of which have been reported in the literature. Case Report: The patient of the present study was a healthy 23-year-old right-handed male farmer who had fallen down during power lifting in a body building club six weeks prior to being referred to the hospital. After this event he was unable to flex his fourth left finger through interphalangeal joints. There was no injury to the skin of his hand. Six weeks later he had full passive range of motion in interphalangeal joints of that finger without active range of motion. With the impression of closed rupture of both flexors of the ring finger, he underwent two- stage tendon graft because of contracture of pulley system.
    Conclusion
    Closed injury of both flexor tendons should be considered in similar situations, though it is rarely observed.
    Keywords: 1) Flexor Tendons 2)Avulsion 3)Closed Injury
  • M. Talebi Taher Hassan Al Faraji Page 113
    Background and Aim
    Among infectious diseases, tuberculosis(TB) is the second leading cause of death worldwide, killing nearly 2 million people each year. Defining high-risk groups(IDUs= Injection Drug Users), cases of diabetes mellitus(DM), and those having close contact with TB patients) is vital in terms of diagnosis, prevention, and control programs. The aim of this study is to determine the frequency of risk factors for tuberculosis. Patients and
    Method
    We conducted an observational, descriptive, cross-sectional study. All the files concerning TB patients who were admitted to Firoozgar Hospital between 2002 and 2004 were evaluated. The designed questionnaire contained information about age, sex, nationality, history of smoking, HIV infection, close contact with TB patients, DM, chronic renal failure(CRF), lymphoma, leukemia, and immunosuppressive therapy like glucocorticoid. Statistical analysis was done via SPSS software version 15. Frequency, mean and standard deviation were defined.
    Results
    Among these 8 patients, the most frequent risk factor was smoking(20.45%) followed by DM(10.22%), close contact(7.95%), IDU(6.81%), CRF(3.4%), HIV infection(2.27%), and leukemia(1.13%).
    Conclusion
    The present study may have shown the marked effects of risk factors on acquiring tuberculosis, so the identification of TB infection in these high-risk groups is very important.
    Keywords: 1) Infectious Diseases 2) Tuberculosis 3) Risk Factors
  • Sh. Abdollahi Fakhim, D. Badbarin, A. Goljanian Tabrizi Page 119
    Background and Aim
    Foreign body aspiration commonly involves very young children and taking a precise history and doing a careful physical examination can lead to diagnosis. If the extraction of the object is delayed beyond 24 hours, it will lead to complications such as pneumonia, abscess, and atelectasis. Therefore, the present study tries to investigate the duration and reasons of delayed diagnosis of airway foreign body aspiration in children admitted to pediatric Hospital in Tabriz. Patients and
    Method
    This cross-sectional descriptive study was done over a period of 36 months, from 2001 to 2004, in the ENT Department of Children’s Hospital in Tabriz. 155 cases who had been admitted for foreign body aspiration and had undergone successful bronchoscopic removal were studied. The information such as the history of choking, the gap between initiation of symptoms and admission (duration of delayed diagnosis), outpatient visits, the first diagnosis, and the results of bronchoscopy was all recorded in the checklists. To analyze the data, descriptive statistics, and Excell 11.0 were used.
    Results
    The mean age of the patients was 21.58 (±12.90) months. 81.3% were under 3 years of age and 18.7% were above 3. Protracted cough lasting beyond 3 weeks was the most common symptom found in 73.5% of the cases. The average interval between aspiration and admission was 24.71 (± 8.96) days. Only 24.5% arrived in the first 24 hours. The main causes of delayed diagnosis were lack of notice on the part of parents and incorrect diagnoses made by physicians.
    Conclusion
    75.5% of the cases with foreign body aspiration were referred after 24 hours and the duration of delayed diagnosis in the present study was longer than that mentioned in the reports of other centers. Parent's unawareness and physician's insufficient training can delay the diagnosis of airway foreign body aspiration and cause serious complications. Thus, providing proper education is necessary to prevent them.
    Keywords: 1) Foreign Body Aspiration 2)Airway 3)Delayed Diagnosis
  • D. Farsi, M. Mofidi, N. Kianmehr, S. Abbasi, M.A. Zare, H. Shaker, M. Rezaee, N. Ashayeri Page 125
    Background and Aim
    Unstable angina accounts for about 30% of cardiovascular patients referred to emergency departments. Low risk patients can be discharged and receive outpatient treatment if clinical and paraclinical assays are normal. The recommended pre-discharge evaluations are controversial. However, because of the availability and safety of bedside echocardiography in emergency departments, we decided to conduct this study.Patients and
    Method
    This cohort study was done on 140 patients with chest pain who were diagnosed with low risk unstable angina and admitted to the Emergency Department of Hazrat Rasoul-e-Akram Hospital. All of the cases underwent bedside echocardiography before their discharge. Calling the patients one month after their discharge, their outcomes were recorded. Then we made a comparison between echocardiographic findings and their one-month outcomes. The data were analyzed via SPSS software using statistical tests such as Fisher, Chi-square and t-test.
    Results
    The mean age of the patients was 51.39(SD=10.13) years. 42.1%(59 cases) were female and 57.9%(81 cases) were male. The patients with abnormal echocardiographic findings, i.e. EF(Ejection Fraction)<40% and wall motion abnormality, had a significantly higher rate of re-hospitalization because of chest pain(p=0.000).
    Conclusion
    The study shows that bedside echocardiography before discharge is a reliable method for predicting cardiovascular events in low risk unstable angina patients.
    Keywords: 1) Chest Pain 2) Echocardiography 3) Low Risk Unstable Angina
  • M. Kashanian, R. Ali Mohammadi, H.R. Baradaran Page 131
    Background and Aim
    Preeclampsia is one of the important complications of pregnancy and knowing its risk factors can help us to understant it better. The aim of the present study is to evaluate some of th risk factors for preeclampsia. Patients and
    Methods
    This retrospective case-control study covered 636 preeclamptic women. 318 preeclamptic women constituted the case group and the other 318 preeclamptic women who were normotensive at the time of delivery were considered as the control group. The following factors were evaluated and compared between the two groups: maternal age, gestational age, nuliparity, occupation, educational status of mother, maternal BMI(Body Mass Index), maternal hemoglobin, blood group and Rh, family history of preeclampsia, history of preeclampsia in the previous pregnancy, being relative to spouse, urinary tract infection(UTI) during the present pregnancy, season in which preeclampsia occurs, neonatal sex, and the method of contraception. The obtained results were analyzed using statistical tests such as Chi-square and Mann-Whitney.
    Results
    UTI(P=0.027, phi=0.031), history of preeclampsia during the previous pregnancy(P=0.000, phi=0.144), nuliparity(P=0.008, phi=0.108), blood group of A+(P=0.000, phi=0.129), and low educational status of mother(P=0.009, phi=0.007) were significantly more common in the case group. Maternal hemoglobin was also higher in the case group(12.23 ± 1.41gr/dl vs 11.9 ± 1.46gr/dl P=0.014, phi=0.042). The rate of cesarean section was higher in the case group than in the control group[245 cases(77%)vs 85 cases(26.7%), P=0.000]. The Apgar score of less than 8 in the first minute of birth was more commonly seen in the case group(28.6%vs 47.4%, P=0.000). Gestational age at the time of delivery was lower in the case group(36.48 ± 3.4 weeksvs 37.12 ± 3.3 weeks, P=0.000).
    Conclusion
    UTI, history of preeclampsia during the previous pregnancy, nuliparity, blood group of A+, low educational status of mother, and high maternal hemoglobin might be the risk factors for preeclampsia.
    Keywords: 1) Preeclampsia 2) Risk Factor 3) Pregnant Women
  • F. Gelgiri, Sh. Khajooeenia Page 137
    Background and Aim
    Diabetic nephropathy is a common cause of end-stage renal disease. Microalbuminuria is a predictor of diabetic nephropathy. The aim of this study was to determine the prevalence of proteinuria in patients with recently diagnosed type 2 diabetes mellitus.Patients and
    Method
    This observational, descriptive, analytical study was carried out on 288 recently diagnosed type 2 diabetic patients referred to the Institute of Endocrinology and Metabolism between 2004 and 2006. The patients were evaluated for age and sex and the following tests were performed: FBS, HbAlc, BUN, Cr, and 24-hour urine microalbumin. The results were compared by t-test.
    Results
    From a total of 288 diabetic patients, 165 cases(57.3%) had diabetic nephropathy. In this group, 147 cases (51%) had microalbuminuria. 64.6% of the subjects were female and 35.4% were male. The sex/age ratio in the two groups, i.e. with and without diabetic nephropathy, was similar. The mean age of the patients was 52.60(±9.45) years. There was no significant difference between the two groups in terms of the mean values of FBS, BUN, age, and sex(p<0.05), but there was a significant correlation between diabetic nephropathy and HbAlc and Cr concentrations (P≤0.05).
    Conclusion
    The overall prevalence of diabetic nephropathy in the patients with recently diagnosed type 2 diabetes mellitus was 57.3%. Screening all newly diagnosed type 2 diabetic patients for microalbuminuria is recommended.
    Keywords: 1) Type II Diabetes Mellitus 2) Nephropathy 3) Microalbuminuria
  • M.S. Ganjavian, M. H. Behtash, S.M. Fereshtehnejad, A.A. Salehi Sedghiani, E. Ameri Page 145
    Background and Aim
    Low back pain (LBP) is one of the common ailments which usually lead to considerable limitations and problems for the patients and community. Measurements of the curvature of the lumbar spine are useful in the investigations of low back pain. It is unclear whether the degree of lumbosacral angulation is the same for all normal adults. Therefore, regarding considerable prevalence of back pain in Iranian population, this study was performed to measure lumbosacral angle in Iranian individuals.Patients and
    Method
    This cross-sectional study was performed on individuals who were referred to orthopedic clinic of Hazrat-e-Rasoul Hospital in Tehran. Having essential eligible criteria of the study, 130 individuals were recruited conveniently by using non-probability sampling. All individuals were evaluated for demographic variables such as age and sex by using a checklist. In addition, a standing lateral radiograph was performed on all to evaluate and measure the lumbosacral angle. The data were collected, described and analyzed using SPSS software.
    Results
    Out of 130, 70 were female and 60 were male. The total mean lumbosacral angle was 13.77°(SD=0.47) whereas the mean lumbosacral angle in men and women was 13.84°(SD=1.8) and 13.17°(SD=0.6) respectively. However, the difference was not statistically significant (P>0.05). Additionally, a significant correlation was found between age and the mean of lumbosacral angle (P=0.025).
    Conclusion
    The results of current study show that lumbosacral angle is about 12-14° in Iranian individuals. However, more studies are needed to evaluate the association between lumbosacral angle and the incidence of low back pain.
    Keywords: 1) Lumbosacral Angle 2) Normal Value 3) Back Pain
  • M.R. Guity, A. Mottaghi, K. Bashti Shiraz Page 151
    Introduction
    Ulnar dimelia (mirror hand) is a congenital anomaly of upper extremities. Approximately 70 cases have been reported worldwide, including 3 with shoulder dislocation.Case Report: Herein we present a 10-month-old boy whose anomaly was duplication of ulnar_half of forearm, wrist and hand_with substitution of the radial elements. The patient underwent amputation of the 1st and the 3rd digits and their corresponding metacarpus with classic policization of the 2nd digit.
    Conclusion
    Early treatment of this anomaly can prevent future disabilities.
    Keywords: 1) Ulnar Dimelia 2)Mirror Hand 3)Congenital Anomaly 4) Upper Extremities
  • F. Moeini Alishah, L. Hosseini Gohari, B.Sh. Shamsian, L. Mostaan Page 157
    Background and Aim
    There are several point mutations in hemoglobin(Hb) genes which can cause hemoglobinopathy. Since the mutant Hbs do not have any obvious electrical charge, globin chain separation is helpful for the diagnosis of unknown Hbs. Therefore, the present study was carried out to detect alpha or beta chain variants by cation exchange chromatography.
    Material And Method
    In this descriptive study, 20 samples having abnormal Hb were selected. Complete blood cell count(CBC), HbA2 and HbF percentages were determined by routine methods, and cellulose acetate and citrate agar electrophoresis were performed on all the samples. For HbS confirmation, solubility test was performed and globin chains were separated by carboxymethyl cellulose(CMC) chromatography in the presence of 8 M urea. SPSS version 14 was used for statistical analysis.
    Results
    According to the obtained results, all of the samples had an abnormal band on cellulose acetate and citrate agar electrophoresis. CMC chromatography revealed that three patients had abnormal beta chains, 15 had abnormal alpha chains, and 2 remaining samples had abnormal alpha and beta chains.
    Conclusion
    Mutant alpha and beta chains can be detected by CMC chromatography and globin chain separation is a helpful guideline for the selection of an appropriate gene for DNA sequencing. Moreover, this method is useful to screen the cases for hemoglobinopathies and beta thalassemia coexistance, which can sometimes lead to severe clinical manifestations.
    Keywords: 1) Hemoglobinopathy 2) Ion Exchange Chromatography 3) Variants of Globin Chains
  • T. Mousavi, A. R. Salek Moghaddam, R. Falak, A.R. Sadeghipoor, M. Hejazi Page 165
    Background and Aim
    Worldwide increasing number of allergic disorders is one of the most important health challenges, and achieving safe prophylactic and therapeutic procedures is the main aim of the investigators. CpG oligodeoxynucleotides (CpG ODN) which modulate the immune responses and change the cytokine patterns by severalmechanisms are among these procedures.
    Material And Method
    In this experimental study we investigated the effects of CpG motif on immune responses to Chenopodium album (CH.a), a common allergenic plant in Iran, in a murine model of asthma. We used CH. a pollen extract with CpG to sensitize the mice and compared a number of immunologic parameters such as interferon gamma (IFN- 􀇄) and IgE levels between case and control groups. To do this, IFN-􀇄 and IgE levels were measured in splenocyte and lung culture supernatants. Histological studies were also conducted to identify inflammatory cells in lung airways. ANOVA test was used to analyze the data.
    Results
    The study showed although CpG ODN cannot reduce IgE levels to the normal range, they can lower IgE levels by 80% and have a potent influence to augment both systemic and local levels of IFN-􀇄 as a Th1 activity marker (P<0.01)
    Conclusion
    The results of the study have consistency with other reports and confirm the benefits of CpG motifs in reducing lung inflammatory responses. Since CpG components have potency to shift immune activity from Th2 to Th1 responses, it seems that co-administration of CpG/antigen can modulate inflammatory responses to different allergenic antigens.
    Keywords: 1) Asthma 2) CpG, ODN 3) Chenopodium Album 4) IgE 5) IFN, γ
  • B. Nakhaei, M. Alamrajabi, M. Movahhed, S.M. Fereshtehnejad Page 173
    Introduction
    Adrenal cysts are rare and usually asymptomatic; they are occasionally identified during ultrasound or CT scans (incidentaloma). Among adrenal cysts the most common types are epithelial cysts and pseudocysts. Intracystic hemorrhage is one of the possible complications of adrenal pseudocysts.Case Report: The patient of the present study was a young woman with right superior abdominal pain, vomiting and acute anemia. CT scan showed a huge mass between the liver and the right kidney. Thereafter, the cyst was resected. It contained 5000 ml of bloody dark and brown thrombotic liquid. Histopathological examination revealed adrenal pseudocyst with a dense fibrous tissue wall and foci of chronic inflammation. The patient was fully recovered after the surgery.
    Conclusion
    Adrenal cysts may cause differential diagnostic problems with masses of contiguous organs like kidney, liver and gallbladder. Intracystic hemorrhage, whether spontaneous or post-traumatic, may lead to acute anemia which, as soon as the diagnosis is confirmed, indicates surgery. The operation is usually laparotomic adrenalectomy, since the laparoscopic approach is not sufficient to control large masses with active bleeding inside.
    Keywords: 1) Pseudocyst 2) Adrenal 3) Intracystic Hemorrhage
  • M. Nobakht, M. Shafiee, P. Tabatabaee, T. Rastegar Page 181
    Background and Aim
    Maternal steroids modulate various functions in the developing brain. Tamoxifen (TAM) treatment, as an estrogen antagonist, induces cell death in rat's developing hippocampus. Estrogen has a variety of physiological effects on the nervous system, including regulation of cognitive functions, learning, aging, angiogenesis, neurogenesis, and neuroprotective effects. In the present study, we demonstrated the effects of TAM as an estrogen antagonist on nitric oxide synthase activity in rat's developing hippocampal pyramidal neurons.
    Material And Method
    The present experimental study was conducted on twelve groups of adult rats. The animals were divided randomly into control, experimental and sham groups. Each group contained full term embryo (E22), one-day neonate (P1), one-week neonate (P7), and three -week neonate (P21). The experimental group received a total of four doses of TAM,i.e. 250 mg/kg TAM in propylene glycole was injected intraperitoneally twice a day for two days. Their hippocampus was removed 6 hours after the last injection. Animals at the same gestational age were used as shams and controls. The latter received only propylene glycole. The hippocampus was dissected out and stored in fixative and sucrose. Cryostat sections were thawmounted on gelatin slides. The sections were incubated for NADPH-diaphorase histochemistry by light microscope. Independent sample t-test and SPSS version 11.0 were used to analyze the data.
    Results
    We found that in the early stage of development cellular density decreases and gradually cellular thickness increases so that the most thickness is seen in the third week after birth. Considering the short halftime of TAM, it was observed that tamoxifen had its greatest effects on E22, P1 and P7 groups and blockaded estrogen receptors. In the group that didnt receive tamoxifen, due to the presence of estrogen NADPHdiaphorase activity, which indicates NOS activity level, strengthened. On the other hand, the animals which received tamoxifen in the early stage showed a decrease in NADPH-diaphorase activity owing to estrogen receptor blockade. Furthermore, the number of neural cells in CA1 hippocampal region showed a decrease in proportion to the reduction in NOS activity level in this region. The decreased number of neural cells and NOS activity, which was seen in E22, P1, P7 groups, seems to be due to the short half-time of tamoxifen.
    Conclusion
    These findings indicate that estrogen and selective estrogen modulators can influence nitric oxide-mediated growth and development of hippocampal pyramidal cells.
    Keywords: 1)Tamoxifen 2)Nitric Oxide 3)NADPH, d 4)Hippocampus