فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 84 (مهر 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 84 (مهر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/21
  • تعداد عناوین: 19
|
  • سعیده قربانعلی پور، ابوالقاسم عجمی، علیرضا رفیعی، ترنگ تقوایی، سید حسن پایلاخی، وحید حسینی صفحه 2
    سابقه و هدف
    سرطان معده دومین عامل مرگ و میر به واسطه سرطان در دنیا است و سالیانه 25 نفر از هر 10000 ایرانی به سرطان معده مبتلا می شوند. اینترلوکین-11 (11ÏL-)، عضوی از خانواده اینترلوکین-6 (6ÏL-) بوده و با فعال کردن مسیر انتقال پیام JÂK/STÂT ممکن است در ایجاد سرطان معده نقش داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بیان ژن 11ÏL- در نمونه های بیوپسی معده افراد سرطانی و غیر سرطانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، نمونه ها از بیمارستان امام خمینی و کلینیک طوبی شهرستان ساری جمع آوری شدند. بیماران بر اساس مشاهدات آندوسکوپیک و نتایج پاتولوژی به دو گروه مبتلا به سرطان معده (45 نفر) و مبتلا به سایر عوارض گوارشی (عدم ابتلا به سرطان) (40 نفر) تقسیم شدند. جهت بررسی میزان بیان ژن 11ÏL- از تکنیک SYBR Green Real-Time PÇR استفاده شد. نتایج حاصل با نرم افزار RËST 2008 و SPSS 16 مورد ارزیابی قرارگرفتند.
    یافته ها
    در نمونه های پاتولوژی، 4/93 درصد آدنوکارسینومای روده ای، 4/4 درصد آدنوکارسینومای منتشر و 2/2 درصد کارسینوئید بودند. بیان ژن 11ÏL- در بیماران سرطانی نسبت به غیر سرطانی افزایش معنی داری داشت (05/0p<). به علاوه تغییری در بیان این ژن در بین افراد مبتلا به سایر عوارض گوارشی (غیر سرطانی) مشاهده نشد (P=0.81).
    استنتاج
    11ÏL- با ایجاد سرطان معده ارتباط داشته و احتمالا در فرایند تومورزایی، تکثیر تومور و بقای آن از طریق بالا بردن فعالیت ضد آپوپتوزی عمل می کند.
    کلیدواژگان: 11ÏL، بیماری خوش خیم معده، بیماری بدخیم معده
  • سید مهدی سادات، رضوان ذبیح الهی، فوزیه جوادی، روح الله وهاب پور، سید داور سیادت، کیهان آزادمنش، ارفع مشیری، کاظم پریور، محمدرضا آقا صادقی صفحه 13
    سابقه و هدف
    یافتن یک واکسن موثر بر علیه عفونت HÏV همچنان به عنوان یک دغدغه و چالش اساسی مطرح می باشد. در مطالعه قبلی ما، ویریون های 1HÏV- با قابلیت یکبار تکثیر ساخته شده بودند. در مطالعه حاضر ارزیابی ایمونولوژیکی آن ها جهت بررسی القاء پاسخ های همورال و سلولی در مدل موشی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی ویریون های نسل اول و دوم در سلول های انسانی HËK293T تولید و در گروه های مختلف موشی با سه دوز با/ یا بدون ادجونت تزریق شدند. پس از آخرین تزریق، پاسخ های ایمنی در سرم و سلول های طحالی موش های ایمن شده بوسیله روش الایزا بررسی شدند.
    یافته ها
    گرچه در تمامی گروه های ایمن شده با فرمولاسیون های مختلف، پاسخ سلولی مشاهده شده، لیکن در گروه اصلی تزریق شده به همراه ادجوانت های جدید بالاترین تیترآنتی بادی اختصاصی، سایتوکاین های ÏFN-γ و ÏL-4 و همچنین بیشترین تعداد سلول های مترشحه ÏFN-γ دیده شد که بیانگر پاسخ قوی سلولی در این گروه می باشد.
    استنتاج
    برای دست یابی به یک واکسن موثر بر علیه HÏV نیاز به تحریک پاسخ های همورال و سلولی قوی می باشد. نتایج این تحقیق، بیانگر قابلیت تحریک قوی سیتم ایمنی توسط رژیم تزریقی ویریون به همراه دو ادجونت M70 و ÇpG می باشد که امکان دستیابی به یک واکسن موثر را پدید می آورد.
    کلیدواژگان: ویریون های نوترکیب 1HÏV، ادجوانت های ایمونولوژیک، ایمن سازی
  • زهره حجتی، مجید متولی باشی، غلامرضا بید خوری صفحه 23
    سابقه و هدف

    استفاده از PÇR برای شناسایی و جدا نمودن ژن ها یک روش نسبتا سریع و دقیق می باشد. نکته قابل تامل در این تکنیک هدفمند طراحی نمودن پرایمرهای مورد استفاده می باشد. پرایمرها طوری طراحی می شوند که نه تنها ویژگی های ژنوم در نظر گرفته شود، بلکه کلونینگ ژن نیز منظورو یا به عبارت دیگر تسهیل گردد. آنتی بیوتیک استرپتومایسین توسط استرپتومایسزگریزئوس با به کار بردن دسته ژنی Str با بیش از 25 ژن تولید می شود. این دسته ژنی دارای ژن StrR است که پروتئین تنظیم کننده اختصاصی این دسته ژنی را کد می نماید. هدف از این تحقیق جدا نمودن ژن StrR2 بدون پروموتر آن و سپس کلونینگ آن بود.

    مواد و روش ها

    جهت جدا نمودن ژن StrR بدون پروموتر ذاتی خود، StrR2 فاقد پروموتر آغازگرهای مختلفی طراحی گردید. یک جفت از این آغازگرها (St Nes)، ژن StrR را در ژنوم شناسایی کرد و همچنین Nested-PÇR برای شناسایی ژن StrR2 تکثیر شده نیز به کار رفت. در سایر آغازگرها (Str nP2 وStr nP1) جایگاه های BamHÏ و XbaÏ طراحی شد، این آغازگرها نه تنها ژن StrR2 را تکثیر کردند، بلکه جایگاه های برش آنزیمی در قطعات تکثیر شده را نیز ایجاد کردند.

    یافته ها

    ژن StrR2 فاقد پروموتر با استفاده از PÇR تکثیر گردید و ساختار آن مورد تایید قرار گرفت. کلونینگ این ژن به طور موفقیت آمیز صورت گرفت. سپس ساختار پلاسمیدهای نوترکیب با استفاده از روش های مختلف چون الکتروفورز، PÇR و هضم آنزیمی مورد تایید قرار گرفت.

    استنتاج

    با استفاده از این وکتور می توان ژن StrR2 فاقد پروموتر را در وکتورهای ویژه استرپتومایسز که واجد پروموترهای القایی هستند ساب کلون نمود.

    کلیدواژگان: استرپتومایسین، ژن StrR2 فاقد پروموتر، استرپتومایسزگریزئوس
  • علی اسماعیلی ندیمی، غلامحسین حسن شاهی، وحید توکلیان فردوسیه، رضا وزیری نژاد، آرمین عباسی، حامد زارع رنجبر صفحه 33
    سابقه و هدف
    بیماری های قلبی- عروقی شایع ترین علل مرگ و میر در جهان و ایران هستند. SDF-1a به عنوان یک کموکین موثر در کاهش التهاب و آسیب، در آنژیوژنز نیز نقش دارد. این مطالعه به بررسی مقایسه ای سطح سرمی این کموکین در مبتلایان به سکته قلبی و افراد سالم بر اساس سن و جنس پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در دو گروه 63 نفری شامل یک گروه مبتلا به سکته قلبی و گروه دیگر افراد غیر مبتلا (همراهان افراد بستری شده در سایر بخش های بیمارستان به عنوان گروه کنترل) انجام شد. از گروه کنترل یک نوبت در روز اول بستری و از گروه مبتلا به سکته در دو نوبت (روز اول بستری و روز هفتم) خونگیری محیطی انجام شد. اطلاعات از طریق شرح حال و روش های پاراکلینیک جمع آوری شد و سطح سرمی SDF-1a در نمونه ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از 63 بیمار شرکت کننده در هر گروه 4/79 درصد مرد و 6/20 درصد زن بودند. در گروه مبتلایان به سکته قلبی 95/80 درصد اولین سکته را داشتند. 5/63 درصد بیماران در زمان ترخیصMÏ Q wave بودند. اختلاف غلظت ها به طور کلی بین کنترل (58/33) و نمونه 24 ساعت اول (71/33) معنی دار نبود(05/0p>) ولی بین کنترل و نمونه روز هفت (12/132) و نمونه 24 ساعت اول و نمونه روز هفت معنی دار بود (05/0p<).
    استنتاج
    مطالعه ما نشان داد که با گذشت یک هفته از سکته، غلظت SDF-1a افزایش یافته که ممکن است SDF-1a به عنوان یک کموکین ضد التهاب و رگساز در سکته قلبی حاد موثر باشد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، کموکین SDF، 1a، رگ سازی
  • رمیسا شعربافی، فاطمه مرادیان*، علیرضا رفیعی، علی برزگر صفحه 44
    سابقه و هدف

    لاکتوفرین یک پروتئین چند عملکردی با خواص مفید زیادی است که کاندید مناسبی جهت کاربردهای بالینی و تجاری است. اخیرا مشخص شده که تغذیه خوراکی لاکتوفرین اثرات مفیدی از جمله تعدیل عملکرد سیستم ایمنی، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی در سلامت نوزادان و بزرگسالان در انسان و حیوانات داشته است. به طوری که امروزه لاکتوفرین به عنوان مکمل غذایی انسان و حیوانات به کار می رود. این مطالعه با هدف جداسازی و خالص سازی بهینه لاکتوفرین از شیر گاو انجام گردید.

    مواد و روش ها

    کلستروم شیر گاو در فاصله حداکثر 72 ساعت بعد از زایش اخذ گردید. ابتدا چربی شیر جدا شد برای جداسازی لاکتوفرین از سایر پروتیئن های شیر، جداسازی در دو مرحله انجام گردید. ابتدا کازئین شیر با رسوب دهی با آمونیوم سولفات جدا گردید و در مرحله بعد لاکتوفرین با استفاده از ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی ÇM-Sephadex-Ç50 با FPLÇ جداسازی شد. برای شناسایی پروتیئن بدست آمده از روش SDS-PÂGË استفاده شد.

    یافته ها

    پروتئین فعال لاکتوفرین خالص با وزن مولکولی KDa80 با غلظت mg/ml 4/2 بدست آمد. مرتبه خالص سازی توسط ستون کروماتوگرافی تبادل کاتیونی نسبت به مرحله اول خالص سازی، رسوب دهی با نمک آمونیوم سولفات 4 مرتبه بوده است و بازده خالص سازی 90 بود.

    استنتاج

    با توجه به اهمیت روز افزون کاربردهای درمانی، تغذیه ای و اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنیمربوط به لاکتوفرین، یافتن روش خالص سازی مناسب با بازده بالا اهمیت فراوانی دارد. یافته های این تحقیق نشان داد که روش فوق علاوه بر سادگی و سرعت می تواند باعث استحصال لاکتوفرین با خلوص بالا گردد.

    کلیدواژگان: لاکتوفرین، جداسازی، خالص سازی، کروماتوگرافی تبادل کاتیونی
  • محمدعلی تخشید، امان الله روستا، علیرضا توسلی، زهرا خباز صفحه 53
    سابقه و هدف
    ترکیبات ضد اکسیدان و ضد التهاب در درمان کولیت اولسراتیو موثرند. سیلی مارین دارای خاصیت ضداکسیدانی و ضدالتهابی می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر محافظتی سیلی مارین بر کولیت حاد القا شده توسط اسید استیک در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    50 سر موش آزمایشگاهی نژاد ویستار به 5 گروه ده تایی شامل: گروه کنترل، گروه کولیت، گروه کولیت دریافت کننده mg/kg50 سیلی مارین، گروه کولیت دریافت کننده mg/kg100 سیلی مارین و گروه کولیت دریافت کننده mg/kg500 سولفاسالازین تقسیم شدند. کولیت تجربی با تزریق درون رکتومی یک میلی لیتر اسید استیک 4 درصد در حیوانات ایجاد گردید. سیلی مارین از 14 روز قبل از کولیت تا دو روز پس از ایجاد کولیت و به صورت گاواژ به حیوانات خورانده شد. دو روز بعد از ایجاد کولیت موش ها قربانی شده و آسیب های ماکروسکوپی و میکروسکوپی کولون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تزریق اسید استیک موجب التهاب، آسیب شدید کریپت ها و بافت پوششی کولون گردید. سولفاسالازین موجب کاهش ادم بافتی، آسیب های ماکروسکوپی و میکروسکوپی و شدت التهاب گردید. سیلی مارین در دو مقدار mg/kg 50 و mg/kg 100 موجب کاهش آسیب های ماکروسکوپی گردید. مصرف mg/kg100 سیلی مارین میزان آسیب های میکروسکوپی و شدت التهاب را نیز کاهش داد در صورتی که مقدار mg/kg50 سیلی مارین تاثیری بر کاهش آسیب کریپت و شدت التهاب نداشت.
    استنتاج
    این نتایج پیشنهاد می کند که سیلی مارین احتمالا می تواند در کاهش آسیب های ناشی از کولیت اولسراتیو مفید باشد.
    کلیدواژگان: سیلی مارین، کولیت اولسراتیو، ضدالتهاب
  • عذرا اخی، مظفر شعبانی، مهرنوش کوثریان، وجیهه غفاری، سیده ندا سجادی ساروی صفحه 62
    سابقه و هدف
    علی رغم این که کم کاری مادرزادی تیروئید، از علل قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی است، کمتر از 10 درصد نوزادان مبتلا بر اساس علائم بالینی در ماه اول تشخیص داده می شوند و چنانچه تشخیص بر مبنای برنامه های غربالگری صورت نگیرد، تشخیص دیررس بوده و عوارض جبران ناپذیر مغزی- شنوایی ایجاد خواهد شد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شیوع کم کاری مادرزادی تیروئید در استان مازندران بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه یک بررسی توصیفی(غربالگری)بود. از نوزادان متولد شده از دی ماه 86 تا دی ماه 87 در استان مازندران نمونه خون پاشنه پا بر روی کاغذ فیلتر مخصوص تهیه شد. مقادیر TSH با روش ËLÏSÂ اندازه گیری شد و mlu/L 53 TSH به عنوان ملاک فراخوان در نظرگرفته شد. تشخیص هایپوتیروئیدی نوزادان بر اساس 10 T4 صورت گرفت. درمان بر اساس نتایج حاصل از آزمایشات دوم انجام گرفت، به جز در مواردی که TSH اولیه بیشتر یا مساوی 20 بود که از همان ابتدا درمان آغاز شده و در صورتی که نتایج آزمایش دوم نرمال گزارش گردید، درمان قطع شده و مورد به عنوان هایپوتیروئیدی گذرا تلقی شد.
    یافته ها
    از 45218 نوزاد بررسی شده 49 درصد دختر و 51 درصد پسر بودند، 2109 نوزاد (6/4 درصد) فراخوان شدند که از این تعداد، 1885 نوزاد دارای TSH بین mlu/L 5 تا mlu/L 10 و 185 نوزاد دارای TSH بین mlu/L 10 تا mlu/L20 و 39 نوزاد دارای mlu/L203 TSH بودند. در 73 نوزاد هایپوتیروئیدی تشخیص داده شد. بدین ترتیب شیوع هایپوتیروئیدی نوزادی 6/1 در 1000 تولد زنده در استان مازندران به دست آمد. همچنین شیوع هایپوتیروئیدی گذرای نوزادی 1 در 2500 تولد زنده بود.
    استنتاج
    با توجه به شیوع بالای کم کاری تیروئید در استان مازندران، ادامه برنامه غربالگری ضروری است.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی مادرزادی، غربالگری نوزادان، T4، TSH
  • محمود محمدیان، لیلا سجودی، سیاوش اعتمادی نژاد صفحه 72
    سابقه و هدف
    تماس با ذرات قابل استنشاق PM2.5 منجر به اثرات زیان آور بهداشتی مانند بیماری های تنفسی، قلبی- عروقی و در نهایت مرگ می شود. با توجه با ترافیک موجود در مرکز شهر ساری انتظار می رود که تماس افراد با آلاینده های ذره ای در هوا زیاد باشد. این مطالعه با هدف تعیین غلظت ذرات PM2.5 در هوای داخل و خارج فروشگاه های بدون منبع تولید آلودگی داخلی و تعیین عوامل موثر در تراکم ذرات در هوای داخل فروشگاه های مرکز شهر ساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه هوای داخل و بیرون 185 فروشگاه فاقد منبع آلودگی هوا در مرکز شهر ساری در 4 خیابان اصلی مورد بررسی قرار گرفتند. برای نمونه برداری از ذرات PM2.5 در داخل و خارج فروشگاه ها از دستگاه استانداردسازی شده قرائت مستقیم Micro dust pro استفاده شد. 60 نمونه 10 ثانیه ای به ترتیب از داخل و خارج فروشگاه برداشت شد و اطلاعات مورد نیاز در پرسشنامه ای ثبت گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت PM2.5 در خارج فروشگاه ها (μgm-36/83) و بیشتر از غلظت داخلی (μgm-32/82) بود. غلظت ذرات PM2.5 در هوای داخل فروشگاه ها رابطه معنی داری با غلظت این ذرات در هوای خارج فروشگاه ها داشت. همچنین میانگین غلظت در زمان ترافیک سنگین در هنگام صبح و عصر بیشتر از زمان های دیگر بود. ارتباط ضعیف ولی معنی داری بین غلظت PM2.5 و عوامل موثر در آلودگی هوا وجود داشت.
    استنتاج
    نتایج نشان داد که غلظت ذرات PM2.5 در هوای بیرون عامل اصلی تراکم این ذرات در هوای داخل فروشگاه ها است. غلظت ذرات قابل استنشاق PM2.5 در داخل و خارج فروشگاه ها از حدود مجاز توصیه شده 24 ساعته بیشتر بود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، PM2، 5، ذرات قابل استنشاق
  • آزیتا گشتاسبی، لیدا مقدم بنائم، مژگان علیزاده رودباری، ساره باکویی صفحه 80
    سابقه و هدف
    وزن هنگام تولد نوزاد یکی از مهمترین شاخص های مراقبت های دوران بارداری، سلامت عمومی و شانس حیات جنین است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین شاخص توده بدنی اولیه مادر، وزن گیری کلی بارداری و وزن هنگام تولد اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، مادران باردار 16تا40 ساله مراجعه کننده به کلینیک پره ناتال بیمارستان های لولاگر و مهدیه تهران در طی سال 1388مورد بررسی قرار گرفتند. افراد با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. وزن در هر ویزیت بارداری ثبت و مادران تا هنگام زایمان از نظر پیامدهای بارداری و وزن نوزاد پیگیری شدند. ارتباط وزن اولیه مادر و وزن گیری کلی مادر حین بارداری با وزن هنگام تولد در مدل رگرسیون چند متغیره بررسی شد.
    یافته ها
    در مجموع 1084 زن واجد شرایط با حاملگی تک قلو و کم خطر بررسی شدند. شاخص توده بدنی مادر در ابتدای بارداری با میزان وزن گیری طی بارداری و وزن هنگام تولد نوزاد رابطه داشت (05/0p<). همچنین وزن گیری مادر در طی بارداری بر وزن هنگام تولد نوزاد رابطه داشت(05/0p<). در مدل نهایی آنالیز رگرسیون خطی متغیرهای سن هنگام تولد، وزن گیری (کلی) دوران بارداری، شاخص توده بدنی در ابتدای بارداری در پیشگویی وزن هنگام تولد موثر بود که سن بارداری هنگام زایمان بیشترین تاثیر را بر روی وزن هنگام تولد داشت (05/0p<).
    استنتاج
    بر اساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد در بارداری های کم خطر، وزن گیری مادر به صورت مستقل از شاخص توده بدنی اولیه نیز تاثیر مهمی روی وزن هنگام تولد دارد. لذا افزایش وزن متناسب طی بارداری در راستای سلامت نوزاد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بارداری، شاخص توده بدنی، وزن گیری حین بارداری، وزن هنگام تولد
  • طاهره طیبی، شهناز ترک زهرانی*، شراره جان نثاری، رضاعلی محمدپور صفحه 87
    سابقه و هدف

    مراقبت های نامناسب و ناکافی در دوران بارداری می تواند منجر به پیامدهای نامطلوبی از جمله زایمان زودرس گردد. شاخص های متعددی جهت ارزیابی کفایت مراقبت های دوران بارداری بکار گرفته می شود که یکی از این شاخص های جدید جهت اندازه گیری دقیق تر و جامع تر، شاخص سودمندی کفایت مراقبت های دوران بارداری است. در این پژوهش شاخص مذکور برای اندازه گیری کفایت مراقبت ها و ارتباط آن با زایمان زودرس بررسی شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع تحلیلی و به روش کوهورت تاریخی بر روی 420 مادر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری در سال 1389 طراحی گردید. اطلاعات از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آزمون مجدد، سنجیده شد، گردآوری گردید. بر مبنای شاخص سودمندی کفایت مراقبت ها، این مراقبت ها در چهار گروه ویژه، کافی، متوسط و ناکافی بررسی شد.

    یافته ها

    بیشترین درصد مراقبتی مربوط به مراقبت ناکافی با 36 درصد بوده است. احتمال زایمان زودرس در گروه مراقبت ناکافی به میزان 36/1 بار بیشتر از گروه مراقبت کافی و ویژه بود(05/0>p). بین گروه های مراقبتی (طبق شاخص سودمندی کفایت مراقبت ها) از نظر سن، اشتغال، تحصیلات، شاخص توده بدنی و شرکت در کلاس های آمادگی زایمان ارتباط معنی داری وجود نداشت(05/0<p). ولی بین گروه های مراقبتی از نظر زمان اولین ویزیت، تعداد مراجعات، نوع زایمان، انجام آزمایشات کامل دوران بارداری و تعداد سونوگرافی در بارداری ارتباط معنی دار مشاهده شد(05/0>p).

    استنتاج

    با توجه به اجرای برنامه کاهش تعداد مراجعات مادران باردار (طبق پروتکل استانداردسازی مادران در ایران) این پژوهش ضمن تائید تاثیر سودمندی کفایت مراقبت های دوران بارداری برکاهش زایمان زودرس، بار دیگر بر انجام حداقل مراقبت ها (طبق پروتکل کشوری) تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: مراقبت دوران بارداری، شاخص سودمندی کفایت مراقبت های دوران بارداری، زایمان زودرس
  • سپیده پیوندی، عباس مسعودزاده، پریسا موعودی، سیمین بابایی صفحه 97
    سابقه و هدف
    ناباروری و درمان آن موجب اضطراب در زوجین می شود. ÏVF (Ïn-Vitro Fertilization) یک درمان پراسترس برای بیماران می باشد. شواهد نشان می دهد که علاوه بر فاکتورهای بیومدیکال (مثل سن و سابقه حاملگی)، وضعیت سایکولوژیک افراد نیز با نتیجه درمان ÏVF مرتبط هستند. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه اضطراب و افسردگی با نتیجه درمان ÏVF انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت در سال 1387 در 70 بیمار (35 بیمار در گروه مورد و 35 بیمار در گروه شاهد) کاندید ÏVF مراجعه کننده به دو کلینیک نازایی شهرستان ساری انجام شد. ارزیابی وضعیت سایکولوژیک بیماران زمانی که وارد سیکل تحریک تخمک گذاری شدند توسط روان پزشک حاضر در بخش و از طریق پرسشنامه های استاندارد انجام شد. سپس پرسشنامه های اضطراب و افسردگی توسط بیماران تکمیل شد. بر اساس امتیاز بدست آمده از پرسشنامه ها در گروه شاهد افراد بدون اضطراب و افسردگی و یا افرادی که مشکل اضطراب و افسردگی یا یکی از آن ها را با شدت خفیف داشتند قرار گرفتند. بیماران مبتلا به اضطراب یا افسردگی یا هر دوی آن ها با شدت متوسط به بالا در گروه مورد قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن بیماران در گروه مورد 63/4 ± 25/30 سال و در گروه شاهد 67/4 ± 37/30 سال بود. میزان بارداری در گروه مورد، 42/31 درصد و در گروه شاهد، 28/54 درصد بود(05/0p<). خطر نسبی برای عدم وقوع بارداری در افرادی که مشکل اضطراب و افسردگی با شدت متوسط به بالا داشتند 5/1 و خطر منتسب 33 درصد بود.
    استنتاج
    میزان بارداری در گروه شاهد یعنی افراد نرمال یا افرادی که مشکل افسردگی یا اضطراب یا هر دوی آن ها را با شدت خفیف داشتند، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، ÏVF، میزان باروری
  • جواد غفاری*، محمدجعفر صفا، ابراهیم صالحی فر، رویا قاسمیان، محمد خادملو صفحه 106
    سابقه و هدف

    سرفه های شدید، مزاحم و طولانی مدت در مبتلایان به سیاه سرفه سبب اختلال در فعالیت روزانه آنان و یا والدین مبتلایان می گردد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر ترامادول در تسکین سرفه و شدت بیماری در بیماران مبتلا به بیماری سیاه سرفه بود.

    مواد و روش ها

    60 نفر از افراد بالغ 15 تا 35 ساله با تشخیص بیماری سیاه سرفه بر اساس راهنمای تشخیصی WHÔ و ÇDÇ مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس شدت علائم بالینی، بیماران به دو دسته شدید و متوسط تقسیم شدند. بیماران در گروه مورد تحت درمان با آزیترومایسین و ستریزین و ترامادول قرارگرفته ولی گروه شاهد فقط آزیترومایسین و ستریزین دریافت داشته اند.

    یافته ها

    در گروه مورد 33/43 درصد مرد و 66/56 درصد زن بودند، 33/53 درصد علائم شدید و 67/46 درصد علائم متوسط داشتند. در گروه شاهد 66/46 درصد مرد و 33/53 درصدزن بوده اند که 66/56 درصد علائم شدید و 34/45 درصد علائم متوسط داشتند. پس از یک هفته درمان در گروه مورد وضعیت سرفه در 33/23 درصد شدید و 20 درصد متوسط بود(05/0p<). اما در گروه شاهد، 33/43 درصد شدید و 33/33 درصد متوسط بود (05/0p>).

    استنتاج

    کاهش سریعتر و مناسب تر در علائم بالینی بویژه سرفه، با داروی ترامادول با دوز مناسب می تواند سبب بهبود کیفیت زندگی بیماران فوق گردد.

    کلیدواژگان: سیاه سرفه، سرفه، ترامادول
  • حسین آبیار، وجیهه غفاری، مریم نخشب، معصومه جعفری، نرجس رحیمی، سوزان اسدپور صفحه 113
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات شایع در نوزادان نارس، نارسایی تنفسی و نیاز به تهویه مکانیکی است. جداسازی زود هنگام نوزاد از ونتیلاتور و همچنین خارج کردن زودرس لوله تراشه در نوزادان با رویکرد کاهش خطرات مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، دو روش NÏMV و NÇPÂP در نوزادان مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی که تحت ونتیلاسیون مکانیکی بودند، مقایسه گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده می باشد که درسال های 1388 و 1389 انجام شد. تعداد 40 نوزاد در دو گروه مورد و شاهد بررسی شدند. نوزادان در دو گروه سنی 28 تا 32 هفته و32 تا 37 هفته، بصورت تصادفی در دو گروه NÇPÂP و NÏMV قرار داده شده و لوله گذاری مجدد و عوارض دو روش در نوزادان با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    نوزادان در دو گروه NÏMV و NÇPÂP از نظر خصوصیات جنسیت، سن جنینی، وزن، نوع زایمان، مدت تهویه مکانیکی، مصرف سورفاکتانت و استروئید قبل از زایمان مشابه بودند. لوله گذاری مجدد تراشه، اسیدوز تنفسی و خونریزی داخل بطنی در گروه NÏMV کمتر بود(05/0p<). اما تفاوت دو گروه در مورد آپنه، هیپوکسی، پنوموتوراکس، عدم تحمل تغذیه، اتساع شکم، مدت بستری بودن و مرگ قابل توجه نبود.
    استنتاج
    تحقیق نشان دادکه اسیدوز تنفسی در گروه NÏMV کمتر از گروه NÇPÂP می باشد. لذا ضروریست جهت جلوگیری از لوله گذاری مجدد تراشه و اسیدوز تنفسی و کاهش بروز خونریزی داخل بطنی در نوزادان مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی، هنگام قطع تنفس مصنوعی روش NÏMV استفاده شود
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، تهویه متناوب از راه بینی، فشار مثبت مداوم راه هوایی از راه بینی
  • محمدحسین بهادری، مهرداد کلانتری، حسین مولوی، مرضیه جهان بخش، آذر جمشیدی صفحه 122
    سابقه و هدف
    ترس از ارزیابی منفی شامل احساس دلهره و نگرانی در مورد ارزیابی های دیگران، نگرانی ناشی از این ارزیابی های منفی و انتظار و توقعی است که دیگران در مورد یک نفر فقط به طور منفی قضاوت خواهند کرد، می باشد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مداخله فراشناختی بر علائم ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش کار آزمایی- بالینی کنترل شده در مراجعین به کلینیک های مشاوره شهر شیراز که مبتلا به اختلال هراس اجتماعی بودند، انجام شد. 19 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند و در دو گروه شاهد و مداخله به روش تصادفی جایگزین شدند. پس از اجرای پیش آزمون که با استفاده از مقیاس سنجش علائم ترس از ارزیابی منفی FNË)) و پرسشنامه سنجش علایم هراس اجتماعی(SPSÂQ) به عمل آمد، گروه مداخله تحت 8 جلسه هفتگی درمان فراشناختی قرار گرفت، در حالی که گروه کنترل مداخله دریافت نکرد. پس آزمون و پیگیری (سه ماه) با همان ابزار انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های تحلیل بوسیله کواریانس چند متغیره نشان داد که درمان فراشناختی در مهار علائم ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی تاثیر معنی داری دارد(05/0p<).
    استنتاج
    این مداخله بر ارتقا مهارت های انطباقی کارآمد و انعطاف پذیراز طریق فرایندهای فراشناختی و تاثیر آن در کاهش ترس از ارزیابی منفی در بیماران مبتلا به اختلال هراس اجتماعی تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: مداخله فراشناختی، اختلالات اضطرابی، اختلال هراس اجتماعی، ترس از ارزیابی منفی
  • آذر کبیرزاده، فرزاد بزرگی، نیما معتمد، بنیامین محسنی ساروی، افشین قلی پور برادری، مصطفی دهبندی صفحه 131
    سابقه و هدف
    در کشور ما برآورد واقعی از میزان خطاهای رخ داده وجود نداشته و به نظر می رسد وجود نگرش نامتناسب با این تفکر مانع اصلی گزارش خطاها باشد. با توجه به نقش مدیر در عملیات اجرایی هر موسسه، این مطالعه با هدف بررسی نگرش مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به گزارش دهی داوطلبانه خطا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی و مقطعی است که به صورت سرشماری از روسا، مدیران، روسای پرستاری (مترون)، سوپروایزرها و سر پرستاران از 32 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران پرسشگری شد. پرسشنامه ای خود ایفا در دو بخش و شامل سوالات بسته جهت تعیین تجربه از خطای پزشکی و همچنین بررسی نگرش ایشان در خصوص گزارش دهی داوطلبانه خطاهای پزشکی در بیمارستان به کار برده شد. پرسشنامه بر اساس مروری بر مطالعات و اهداف تحقیق طراحی و دارای روایی صوری و در مطالعه مقدماتی دارای ضریب پایایی 796/0 بود.
    یافته ها
    از تعداد 278 مورد (54 درصد) پرسشنامه گردآوری شده، 6/39 درصد مدیران تجربه خطای پزشکی را داشته و 4/68 درصد بیان داشته اند که در بیمارستانی که آنان کار می کنند، خطاها گزارش می شود. سنجش نگرش مدیران نشان داد اکثر آنان (7/95 درصد) معتقدند که گزارش دهی خطاهای پزشکی باعث بهبود ایمنی بیمار خواهد شد. در خصوص «نیاز به رویکرد متفاوت در سیاست های اجرایی» 6/89 مدیران نظر موافق داشتند. همچنین 85 درصد نیز «رویکرد تنبیهی صرف» را برای جلوگیری از رخداد مجدد خطا بی تاثیر دانسته اند.
    استنتاج
    اکثریت مدیران با اجرای سیستمی برای گزارش دهی و آنالیز خطاهای پزشکی موافقت دارند. به نظر می رسد، نهادینه کردن فرهنگ گزارش دهی و بررسی خطاها به صورت سیستماتیک و غیر فردی اولین قدم در تحقق این مهم باشد.
    کلیدواژگان: گزارش واقعه، نگرش، خطای پزشکی، ایمنی بیمار
  • نوین نیک بخش، علی اکبر مقدم نیا، سید رضاهاشمی، محسن محمودی صفحه 139
    سابقه و هدف
    ژنیکوماستی، تکثیر خوش خیم بافت گلاندولار پستان مرد، به علت افزایش نسبت فعالیت استروژن به آندروژن ایجاد می شود. با توجه به عدم بررسی اثر تاموکسیفن در ژنیکوماستی در ایران و همچنین محدود بودن مطالعات مشابه خارجی، این مطالعه با هدف تعیین اثر داروی تاموکسیفن بر درمان ژنیکوماستی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، بیمارانی که ژنیکوماستی ایدیوپاتیک داشتند، پس از اخذ رضایت، با تاموکسیفن (mg/day20-10) و به مدت 6 ماه تحت درمان قرار گرفتند. در ابتدای مطالعه و پس از شروع درمان هر یک ماه معیارهایی چون درد، و معاینه بالینی از نظر تندرنس و اندازه پستان بررسی شده و اطلاعات ثبت گردید. معیارهای پاسخ به درمان کاهش تندرنس و کاهش اندازه پستان بود. جهت تحلیل داده ها از آزمون های Wilcoxon، Friedman، Mc-Nemar و Repeated measures استفاده شد.
    یافته ها
    از 30 بیماری که وارد مطالعه شدند، در ابتدای مطالعه 24 بیمار تندرنس داشتند. اما در ماه سوم و همچنین در ماه ششم درمان این تعداد به 2 نفر کاهش یافت (05/0p<). در ماه سوم میانگین کاهش اندازه پستان نسبت به ابتدای مطالعه 79/9 ± 86/12 میلی متر (05/0p<) و در ماه ششم نسبت به ابتدای مطالعه 71/19 ± 70/24 میلی متر (05/0p<) بود. همچنین اندازه در طول درمان کاهش معنی داری داشت (05/0p<).
    استنتاج
    براساس نتایج حاصل از این مطالعه، تاموکسیفن درمان موثری در ژنیکوماستی می باشد و با توجه به میزان کاهش اندازه پستان و تندرنس آن، جهت درمان ژنیکوماستی تاموکسیفن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: تاموکسیفن، ژنیکوماستی، تندرنس پستان
  • مریم مردانی، آزاده اندیشه تدبیر، رضا احمدی صفحه 145
    سابقه و هدف
    لیکن پلان دهانی بیماری شایعی است که در بعضی مطالعات به عنوان ضایعه پیش بدخیم مطرح شده و توانایی تبدیل شدن به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان را دارد. هدف این مطالعه بررسی شیوع تغییرات بدخیمی در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه گذشته نگر شامل 386 بیمار مبتلا به لیکن پلان بود که بر اساس معیار WHÔ در فاصله زمانی سال های 1385 تا 1388 در شیراز انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفته بودند.
    یافته ها
    چهار نفر از 386 بیمار(03/1 درصد)، شامل یک مرد و سه زن، تغییرات بدخیمی نشان دادند. تمام تغییرات بدخیمی در انواع قرمز رنگ لیکن پلان دیده شد و زبان شایع ترین مکان درگیری بود.
    استنتاج
    نتایج مطالعه حاضر فرضیه افزایش ریسک تغییرات بدخیمی در لیکن پلان دهانی را تایید می کند و بر این اساس پیشنهاد می شود که بیماران به صورت سالیانه مونیتور شوند تا در صورت ایجاد تغییرات بدخیمی در مراحل اولیه تشخیص داده شود.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، تغییرات بدخیمی، کارسینوم سلول سنگفرشی دهان
  • علی رفیع زاده، لیلا پورمحمد، شهاب شریعتی، ابراهیم میرزاجانی صفحه 150
    سابقه و هدف
    وجود متانول در انواع نوشیدنی ها باعث بروز مشکلات و نگرانی های مختلفی شده است. لذا ارائه یک روش کیفی آسان به منظور تشخیص متانول در نوشیدنی های مختلف ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، یک روش جدید با کاربری بسیار آسان، کم خطر، حساس و دقیق، مبتنی بر کاربرد واکنش گر رنگی کروموتروپیک اسید برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها ارائه شده است.
    مواد و روش ها
    اساس کلی مطالعه بر تبدیل متانول به فرمآلدئید و ایجاد کمپلکس کاملا اختصاصی بنفش رنگ بین فرمآلدئید و کروموتروپیک اسید در محیط به شدت گرم و اسیدی استوار بود. در این تحقیق، دو سری محلول با غلظت های 1، 5، 10، 20، 30، 40 و 50 میلی گرم در لیتر متانول در آب مقطر و 10، 50، 100، 200، 400، 500 و 1000 میلی گرم در لیتر متانول در اتانول 60 درجه تهیه شدند تا حد تشخیص روش پیشنهادی مشخص شود.
    یافته ها
    در غلظت های به ترتیب بیشتر از mg/L 10 در محلول آبی و mg/L 500 در اتانول 60 درجه، پاسخ آزمایش مثبت و تغییر رنگ به بنفش مشهود بود. بنابراین، حد تشخیص این روش برای شناسایی متانول در محلول های فاقد اتانول mg/L 10 و در محلول های 60 درجه اتانول mg/L 500 تعیین شد. کاربرد مقادیر اندک و محاسبه شده مواد واکنش گر در محیط کم آب، باعث حذف حرارت شده بود.
    استنتاج
    روش پیشنهادی می تواند به آسانی و در زمانی بسیار کوتاه، بدون نیاز به امکانات خاص آزمایشگاهی و دانش فنی بالا، متانول را به صورت کیفی در انواع نوشیدنی ها شناسایی کند و از این رو می تواند، به عنوان یک روش شبه کنترلی برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: متانول، شناسایی کیفی، کرموتروپیک اسید
  • اباذر پارسی، فاطمه روزبه صفحه 154
    چرج اشتراوس یک بیماری با شیوع 1 تا 3 مورد در هر 100 هزار نفر می باشد. این اختلال اغلب در بیمارانی که سابقه ای از آسم داشته و تحت درمان با استروئید بودند و در روند درمان استروئید آن ها قطع شده، دیده می شود. بیمار مورد گزارش ما خانم 62 ساله ای بود که با تشخیص آسم به مدت 6 ماه تحت درمان بوده و از حدود 5 روز قبل از مراجعه دچار درگیری پوستی در روی اندام ها شده بود. افتادگی مچ دست چپ و مچ هر دو پا مشهود بود. در بیوپسی از عصب، واسکولیت ائوزینوفیلی و تغییرات دژنراتیو در مسیر عصب گزارش شد. جهت درمان بیمار پالس متیل پردنیزولون 1 گرم روزانه در 3 دوز (به مدت 3 روز) شروع شد و بعد از آن درمان با قرص اندوکسان 150 میلی گرم روزانه و قرص پردنیزولون 60 میلی گرم روزانه آغاز شد. در روز پنجم بستری ضایعات شروع به بهبودی کرد و بعد از یک هفته کاملا محو شدند. در نهایت می توان گفت، در بیماران با تشخیص آسم که دچار تغییر در شرایط بالینی و بخصوص ضایعات پوستی می شوند بیماری چرج اشتراوش باید به عنوان یکی از تشخیص افتراقی ها در نظر داشت.
    کلیدواژگان: چرج اشتراوش، مونته لوکاست، آسم
|
  • Saeedeh Ghorbanalipoor, Abolghasem Ajami, Ali Reza Rafiee, Torang Taghvaee, Seyed Page 2
    Background and
    Purpose
    Gastric cancer has been considered as the second lethal cancer throughout the world and the incidence of this cancer in Ïran is 25 cases out of 10000 people per year. Ïnterleukin-11 (ÏL-11)، a member of ÏL-6 family، might have played some role in developing gastric cancer via activation of the JÂK/STÂT signaling pathway. Ïn this study، the level of ÏL-11 gene expression was determined in gastric biopsy specimens of patients with and without gastric cancer.
    Materials And Methods
    Ïn this case-control study، biopsy specimens were collected from Ïmam Khomeini Hospital and Tooba Çlinic in Sari. Based on the histopathologic and endoscopic assessments، patients were divided into two groups of gastric cancer patients (n=45) and those without gastric cancer (n=45). To determine the level of gene expression of ÏL-11، SYBR Green Real-time PÇR method was employed. The obtained data were analyzed using RËST 2008 and SPSS16.
    Results
    The histopathology of the biopsy specimens were determined as intestinal adenocarcinoma (93. 4%)، diffused adenocarcinoma (4. 4%)، and carcinoid tumor (2. 2%). The level of ÏL-11 gene expression was significantly higher in gastric cancer samples compared to non-cancer gastric individuals (P<0. 05); moreover، no change in the expression of this gene in the digestive complication patients (non-cancer) was observed. Çonclusion: Ït is suggested that ÏL-11 has relationship with developing gastric cancer and it likely acts in the process of tumor creation، proliferation and survival by increasing the anti-apoptotic activity.
  • Seyed Mahdi Sadat, Rezvan Zabihollahi, Fuzieh Javadi, Ruholah Vahabpour, Seyed Davar Siadat Keyhan Azadmanesh, Arfa Moshiri, Kazem Parivar, Mohammad Reza Aghasadeghi Page 13
    Background and
    Purpose
    Finding an efficient vaccine against HÏV infection is still a major concern and a great challenge. Ïn our previous study, HÏV-1 virions with capability of a single replication were produced. Ïn the present study their immunological evaluation has been carried out to study their induction of cellular and humoral responses in mice model.
    Materials And Methods
    Ïn this study, first and second virion generations were produced in human HËK293T cells, and were injected to three different mice groups in three doses with and without adjuvants. Âfter the last injection, immune responses were evaluated in serum and spleen cells of mice using ËLÏSÂ.
    Results
    Âlthough all of mice vaccinated by different immunogen regimens did develop cellular responses, in the main group injected with novel adjuvants the highest levels of specific antibody, ÏFN-γ, ÏL-4 an also most ÏFN-γ excreting cells were evident, which is suggestive of a strong cellular response in these cells.Çonclusion: Ân effective vaccine against HÏV requires induction of strong humoral and cellular responses. Hence, these results demonstrate the high immune system stimulating capabilities of virion injection regime accompanied by M70 and ÇpG adjuvants, which provides the potential for an efficient HÏV vaccine.
  • Zohreh Hojati, Majid Motovali, Bashi, Gholamreza Bidkhori Page 23

    Background and

    Purpose

    Polymerase chain reaction (PÇR) is a rather quick and accurate method employed for gene detection and isolation. Primer designing is an important issue in this technique and plays a critical role in considering both the genome properties and cloning of the isolated genes. Streptomycin antibiotic is produced by Streptomyces griseus using str gene cluster with more than 25 genes. This gene cluster contains StrR gene encoding a specific protein regulator of this cluster. The pathway specific transcriptional activator then induces transcription of other genes in the str gene cluster. Ïn this study, the researchers aimed at isolating promoterless StrR2 gene and then cloning it.

    Materials And Methods

    To isolate promoterless StrR gene, a set of primers (StrR2) was designed. Ône pair of these primers (St Nes) detected the StrR from the genome. Moreover, Nested-PÇR was then used to detect amplified StrR2 gene. Sites for BamHÏ and XbaÏ were designed in other primers (Str nP1and Str nP2). These primers not only amplified the StrR2 gene but also created restriction enzyme sites in the amplified fragments.

    Results

    Üsing PÇR, the promoterless StrR2 gene was amplified and its structure was confirmed. This gene was successfully cloned, too. The correct structure of the recombinant plasmids was confirmed using different techniques such as gel electrophoresis, PÇR and restriction digestion analysis.Çonclusion: Üsing this vector, one can subclone the promoterless StrR2 gene in the Streptomyces expression vectors containing inducible promoters.

  • Ali Esmaeeli Nadimi, Gholam Hossein Hassanshahi, Vahid Tavakolian Ferdowsie Reza Vazirinejad, Armin Abasi, Hamed Zare Ranjbar Page 33
    Background and
    Purpose
    Çardiovascular diseases are the most common causes of death in Ïran as well as in the world. SDF-1a, as an effective chemokine for decreasing inflammation and injury, plays a role in angiogenesis. This study compares and evaluates serum level of this chemokine in healthy people and those with ÂMÏ (Âcute Myocardial Ïnfarction) regarding age and gender.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on two groups: 63 patients and 63 healthy participants (the relatives of other patients in other wards). Blood samples were taken in the first 24h of admission in both groups, whereas in the case group another blood sample was taken in the seventh day after admission. Demographic data were collected through taking history of the patients and Paraclinic methods. Serum level of SDF-1a was also measured in the participants.
    Results
    Âmong the participants enrolled in each group 79.4% were males and 20.6% were females. Ïn the ÂMÏ group, 80.95% were admitted due to their first heart attack and 63.5% had Q wave MÏ at the time of discharge. There was no significant difference in the serum concentration of SDF-1a between control (33.58) and case (33.71) groups in the blood sample taken in the first 24 hours (p>0.05). However, a significant difference was observed between that of the first day blood sample taken from the control group and the seventh day sample related to the case group (132.12, p<0.05). The serum concentration of the two blood samples taken from the case group were significantly different, too (p<0.05).Çonclusion: Ôur study showed SDF-1a concentration increased during the first week after ÂMÏ. Therefore, SDF1-a can be effective in ÂMÏ as an anti inflammatory and angiogenetic chemokine.
  • Romisa Sharbafi, Fatemeh Moradian, Ali Reza Rafiei, Ali Barzegar Page 44

    Background and

    Purpose

    Lactoferrin is a multifunctional protein, which is useful for clinical and commercial applications. Recently it has been shown that ingestion of Lactoferrin has advantages including: immune system modulation, anti-microbial activity and antioxidant in neonates and adults in both animals and humans. The present study has been conducted with the purpose of isolation and optimal purification of Lactoferrin from cow’s milk.

    Materials And Methods

    Bovine colostrum was collected during 72 hours of delivery. First, milk fat was separated. To Ïsolate Lactoferrin from the rest of milk proteins, the isolation process was conducted in two steps. Çasein was precipitated using ammonium sulfate and in the next step Lactoferrin was isolated using ÇM-Sephadex-Ç50 cation exchange chromatography column with FPLÇ. To identify the isolated protein SDS-PÂGË method was used.

    Results

    The pure active protein, with a molecular weight of 80 kDa, with concentration of 2.4 mg/ml was obtained. The degree of purification implementing after cation exchange chromatography column was 4 and purification efficiency 90%.Çonclusion: Çonsidering the increase in the clinical and nutritional applications of Lactoferrin and particularly its immunomodulatory effects, finding an appropriate and efficient purification method is very important. The results of the study show that the above-mentioned method, apart from simplicity and speed, can result in isolation of highly pure Lactoferrin.

  • Mohammad Ali Takhshid, Amanolah Rosta, Ali Reza Tavasouli, Zahra Khabaz Page 53
    Background and
    Purpose
    Ântioxidant and anti-inflammatory compounds can be effective in the treatment of ulcerative colitis. Silymarin has antioxidant and anti-inflammatory properties. The aim of the present study was to evaluate possible useful effects of Silymarin on the reduction of colonic damage and inflammation in experimental acute colitis induced by intracolonic administration of acetic acid.
    Materials And Methods
    50 adult Wistar rats were randomly divided into five groups (n=10): control group, colitis group, colitis group treated with 50 mg/kg Silymarin, colitis group treated with 100 mg/kg Silymarin and colitis group treated with 500 mg/kg Sulfasalazine. Ëxperimental colitis was induced with intrarectal administration of 1 ml acetic acid (4%). Rats were fed Sylimarin for 14 days before and 2 days after the induction of colitis. Two days after the induction of colitis the mice were sacrificed and macroscopic microscopic colon damages were studied.
    Results
    Âdministration of acetic acid induced severe macroscopic and microscopic damages and inflammation in mucosal tissue. Tissue edema, inflammation, microscopic and macroscopic damages were reduced by Sulfasalazine. Silymarin at both 50 and 100 mg/kg doses reduced macroscopic damages. Silymarin administration at 100 mg/kg ameliorated microscopic damages and tissue inflammation. However, administration of 50 mg/kg silymarin had no significant effects on crypt damage and inflammation.Çonclusion: These results propose that Silymarin could be beneficial in reducing damages caused by ulcerative colitis.
  • Ozra Akha, Mozafar Shabani, Mehrnoosh Kowsarian, Vajiheh Ghafari, Seyedeh Neda Sajadi Page 62
    Background and
    Purpose
    Âlthough congenital hypothyroidism is a preventable cause of mental disabilities, less than 10% of newborns are diagnosed based on clinical symptoms in the first month. Ând if the diagnosis is not made based on screening programs, it would be delayed and irreparable cerebral and auditory complications will result. The purpose of this study was to determine the prevalence of congenital hypothyroidism in the Mazandaran province.
    Materials And Methods
    The study is a descriptive (screening) survey. From infants born from January 2007 to January 2008 in Mazandaran province heel blood samples on filter paper were obtained. TSH values were measured by ËLÏSÂ method and TSH> 5 mlu/L was considered as the recall criterion. Diagnosis of neonatal hypothyroidism was made based on TSH>10 and T4<6.5. Treatment was performed based on the results of second tests. Ëxcept in cases where the initial TSH was greater or equal to 20 -where the treatment was started from the beginning- if the second test results were reported normal, treatment was discontinued and the case was considered as a transient hypothyroidism.
    Results
    Ôut of 45218 infants studied, 49% were female and 51% were male. 4.6% of newborns (2109) were recalled, among whom 1885 had 5< TSH< 10 mlu/L and 185 had 10< TSH< 20 mlu/L and 39 had TSH ³ 20.73 infants were diagnosed with hypothyroidism. Thus, the prevalence of neonatal hypothyroidism was 1.6/1000 in live births in Mazandaran province. Âlso prevalence of transient neonatal hypothyroidism was 1 in every 2500 live births.Çonclusion: Given the high prevalence of hypothyroidism in the province, more screening program is essential.
  • Mahmoud Mohammadyan, Layla Sojodi, Siyavash Etemadinejad Page 72
    Background and
    Purpose
    Ëxposure to respirable particles (PM2.5) causes adverse health effects, such as: respiratory and cardiovascular diseases and eventually death. Çonsidering congested traffic flow in the city center of Sari, it could be expected that exposure of citizens to particulate air pollution would be high. The aim of this study is to survey concentrations of PM2.5 inside and outside of shops and to determine other factors effective upon concentrations of PM2.5 inside of shops in city center of Sari.
    Materials And Methods
    This study was carried out in and outside of 185 non-source shops that were located on 4 main streets in the central part of the city of Sari. Â calibrated real time dust monitor (MicroDust Pro) was used for sampling. Sixty 10-second samples were collected from in and outside of each shop and relevant information was recorded in a questionnaire.
    Results
    Mean outside concentrations of PM2.5 (83.6 µgm-3) were higher than inside PM2.5 levels (82.2 µgm-3). Çoncentrations of PM2.5 inside the shops had a significant correlation with the concentration of these particles outside. The mean of concentration of PM2.5 was the highest during the high traffic flows in the morning and evening. Â weak but significant correlation was found between inside concentrations of PM2.5 and other air-pollution-related variablesÇonclusion: Results showed that the concentration of PM2.5 particles outside the shops is the main cause of their accumulation inside. Çoncentrations of respirable particles (PM2.5) in and outside of shops in the city center of Sari were higher than the recommended 24-hour standards
  • Azita Goshtasebi, Lida Moghaddam Banaem, Mozhgan Alizadeh Rodbary, Sareh Bakouei Page 80
    Background and
    Purpose
    The newborn birth weight is an important indicator for prenatal care, general health and fetal viability. The aim of this study was to assess the relationship between pre-pregnancy BMÏ and pregnancy weight gain on neonatal birth weight.
    Materials And Methods
    Ïn a descriptive-analytical study, 16-40 years old pregnant mothers registered to prenatal clinics of Lowlagar and Mahdieh Hospitals in Tehran in the year 2009 were studied. Simple sampling method was used. Weight gain during prenatal visits was recorded and mothers were followed up for maternal-fetal outcomes till delivery. The association between primary BMÏ, total pregnancy weight gain and birth weight was assessed by multivariate regression model.
    Results
    1084 eligible mothers with singleton, low risk pregnancy were studied. There was a statistically significant relationship between pre-pregnancy BMÏ and pregnancy weight gain and newborn birth weight (p<0.05). Ïn addition, maternal weight gain during pregnancy and neonate birth weight were related (p<0.001). Results of linear regression analysis showed that gestational age at birth, total pregnancy weight gain and pre-pregnancy BMÏ were effectual in prediction of the neonate birth weight, with the gestational age at the time of labor having the highest impact on neonatal weight at birth (p<0.05).Çonclusion: Based on the results, pregnancy weight gain regardless of pre-pregnancy BMÏ affects newborn birth weight. Therefore, appropriate maternal weight gain during pregnancy should be emphasized in support of neonatal health.
  • Tahereh Tayebi, Shahnaz Turk Zahrani, Sharareh Jannesari, Rezaali Mohammadpour Page 87

    Background and

    Purpose

    Ïnadequate and improper prenatal care may result in adverse consequences, including preterm labor. Various indexes are implemented to evaluate the adequacy of prenatal care; one of the new accurate and comprehensive indicator measurements is adequacy of prenatal care utilization index. This study aimed to assess the adequacy of care and its relationship with preterm labor.

    Materials And Methods

    This analytic historical cohort study was performed on 420 mothers, referred to health centers in Sari during 2010. Data was collected through interviews and questionnaires, credibility of which was assessed through content validity and its reliability through test re-test. Based on adequacy of prenatal care utilization, this care was classified in four groups: intensive, adequate, moderate and inadequate.

    Results

    The results showed that from a total of 420 mothers studied, 151 mothers (36%) had highest percentage of inadequate care. The rate of preterm labor in inadequate care was RR=1.36 times more than adequate and intensive care (P<0.05). Based on adequacy of prenatal care index, there was no significant relationship between age, employment, education, body mass index, pregnancy routine tests and attendance of childbirth preparation classes (P<0.05). But there was a significant relationship between first prenatal visit, number of visits, Ç-section and number of ultrasounds performed during pregnancy (P<0.05).Çonclusion: Çonsidering the program of reducing the number of referrals of pregnant mothers (Standardization Protocol for mothers in Ïran), this study, along with confirmation of effect of adequacy of prenatal care on reducing preterm labor, emphasizes on minimum care provision (based on the national Protocol).

  • Sepideh Peivandi, Abbas Masoodzadeh, Parisa Moaodi, Simin Babaei Page 97
    Background and
    Purpose
    Both the condition of infertility and its treatment cause stress in couples. ÏN-Vitro Fertilization (ÏVF) is a stressful procedure for patients. Ëvidence has shown that, in addition to biomedical factors (such as age and history of pregnancy), psychological factors are related to the outcome of ÏVF treatment.
    Materials And Methods
    This cohort study was performed in 2008 on 70 patients (35 patients in case group and 35 patients in control group) that were candidate for ÏVF in two infertility clinics in Sari. Psychiatric assessment of patients was done before Gonadotropine injection for ÏVF by a psychiatrist with standard questionnaires. Ânxiety and depression questionnaires were completed by patients. Based on the results drawn from the questionnaires, the control group was formed from individuals with no anxiety or depression or individuals suffering mild anxiety and depression or either of the them. Ïndividuals suffering moderate to severe anxiety and depression or either of the them were classified as case group.
    Results
    Mean age of patients was 30.25 ± 4.63 year in case group and 30.37 ±4.67 year in control group. Pregnancy rate was 31.42% in case and 54.54% in control group. Relative risk for not becoming pregnant in individuals suffering moderate to severe anxiety and depression was1.5 and Âttributable risk was 33%.Çonclusion: Pregnancy rate in normal individuals or individuals suffering mild anxiety and depression or either of the them, was higher.
  • Javad Ghaffari, Mohammadjafar Saffar, Ebrahim Salehifar, Roya Ghasemian, Mohammad Khademloo Page 106

    Background and

    Purpose

    Severe, tormenting and long-term coughing in patients suffering pertussis causes disturbances in their and their families’ daily activity. The aim of this study was to evaluate the effect of Tramadol on alleviating coughing and severity of symptoms in pertussis patients.

    Materials And Methods

    60 cases of adult pertussis patients based on WHÔ and ÇDÇ guidelines were studied. Based on severity of their clinical symptoms, they were divided into moderate and severe groups. The case group received Âzithromycine, Çetirizine and Tramadol but the control group received only Âzithromycine and Çetirizine.

    Results

    The case group consisted of 13 male (43.33%) and 17 female (56.66%) patients: 16 cases had severe and 14 cases were moderate symptoms. The control group consisted of 14 male (46.66%) and 16 female (53.33%) patients: 17 cases had severe and 13 cases moderate symptoms. Âfter one week of treatment in the case group 7 cases were severe (22.33%) and 6 cases were moderate (20%) (p<0.05) but in the control group 43.33% were severe and 33.33%.of the cases were moderate (p<0.05). Çonclusion: Â faster and more suitable reduction in clinical symptoms, especially coughing, using Tramadol with an appropriate dose, can result in an improvement in patients’ quality of life.

  • Hossein Abyar, Vajiheh Ghafari, Maryam Nakhshab, Masoumeh Jafari, Narjes Rahimi, Suzan Asadpour Page 113
    Background and
    Purpose
    Respiratory disorders and need for mechanical ventilation are common complications in preterm infants. Âttention has been drawn to premature weaning from ventilator and also removal of endotracheal tube with an approach towards reduction of risks. This study has been carried out to compare the outcomes of two methods of NÏMV and NÇPÂP in infants afflicted with respiratory distress syndrome under mechanical ventilation.
    Materials And Methods
    This study is a randomized clinical study that has been conducted throughout 2009 to 2010. Â total of 40 infants in two groups of case and control have been studied. Ïnfants of 28 to 32 and 32 to 37 weeks of age were randomly placed in two NÏMV and NÇPÂP groups and re-intubation, benefits and complications of the two methods were compared.
    Results
    Ïnfants in the two groups were identical regarding gender, gestational age, birth weight, type of delivery, mechanical ventilation period and use of surfactant and steroids prior to delivery. Re-intubation, respiratory acidosis and intra-ventricular hemorrhage were less in NÏMV group (p<0.05). There was no significant difference in apnea, hypoxia, pneumothorax, feeding intolerance, abdominal distention, length of hospitalization and death rates. Çonclusion: The study has shown that respiratory acidosis in NÏMV group is less in comparison to NÇPÂP group. Therefore, in order to prevent re-intubation and occurrence of respiratory acidosis and to reduce occurrence of intra-ventricular hemorrhage in infants suffering respiratory distress syndrome in time of weaning from mechanical ventilation, it is necessary to use the NÏMV method.
  • Mohammad Hossein Bahadori, Mehrdad Kalantari, Hossein Molavi, Marzieh Jahanbakhsh Page 122
    Background and
    Purpose
    Fear of negative evaluation consists of anxiousness about other people’s evaluation of oneself, worries resulting from these negative evaluations, and the expectations from others, that they would develop only negative evaluations of one. The purpose of the present study was to determine the effect of metacognitive therapy (MÇT) on symptoms of fear of negative evaluation in social phobia disorder patients.
    Materials And Methods
    This study was carried out as a controlled clinical trial. Participants were referred from clinics in the city of Shiraz, Ïran, and 19 patients were selected. They were randomly assigned to either the experimental or the control group. Âfter running the pretest, which was done using the fears of negative evaluation scale (FNË) and social phobia symptoms assessment questionnaire (SPSÂQ), the experimental group received 8 weekly metacognitive intervention sessions, while the control group received no intervention. Post-test and follow-up (after 3 months) were performed using the same tools.
    Results
    The results of analysis of multivariate covariance showed that MÇT had a significant effect on alleviating the symptoms of fear of negative evaluation (p<0.05).Çonclusion: This intervention emphasizes on the promotion of efficient adaptive and flexible skills through metacognitive processes and their effect on a decrease in fear of negative evaluation in patients suffering social phobia disorder.
  • Azar Kabirzadeh, Farzad Bozorgi, Nima Motamed, Benyamin Mohseni Saravi, Afshin Gholipour Baradari, Mostafa Dehbandi Page 131
    Background and
    Purpose
    There has been no objective evaluation of the amount medical errors in Ïran; it seems a disproportionate attitude with this approach is the main hindrance to reporting of such errors. Çonsidering the role of the chief manager in executive functioning of every institution, this study has been carried out with the aim of surveying the attitude of chief managers of Mazandaran Üniversity of Medical Sciences towards voluntary report of medical errors.
    Materials And Methods
    This is a descriptive cross-section study. Çhiefs, managers, chief nurses, supervisors and head-nurses from 32 hospitals under supervision of MÂZÜMS were questioned. Â self-sufficing questionnaire in two sections containing closed questions, in order to determine experience of medical error and also to study their attitude towards voluntary report system of medical errors in hospital was implemented. The questionnaire was based on a review of studies and the aims of research and had face validity and in the primary studies a reliability of 79%.
    Results
    Ïn this study, out of 278 (54 %) of questionnaires collected, 110 (39.6%) managers had experienced medical error, 190 (%68.4) stated that in the hospital they work, errors are reported. Most chief managers (%95.7) thought that reporting the medical errors would improve patient safety. Regarding ‘need for a different approach in executive policies’ 89.6 % of managers agreed. Â large majority of responders (%85) disagreed with an ‘absolute punishment policy’ in case of encounter with medical error.Çonclusion: Most hospital managers are in favor of a system for reporting and analyzing of medical errors. Ït seems reinforcing the foundation of systematic and non-individual reporting and assessing of the errors is a crucial step towards realization of this end.
  • Novin Nikbkhsh, Aliakbar Moghaddamnia, Seyed Reza Hashemi, Mohsen Mahmoudi Page 139
    Background and
    Purpose
    Gynecomastia -benign proliferation of male breast glandular tissue- occurs due to increased ratio of estrogen to androgen activity. Çonsidering non-existence of studies of effects of Tamoxifen on gynecomastia in Ïran, and also fewness of such studies in other countries, this study was conducted to determine the effect of Tamoxifen in the treatment of gynecomastia.
    Materials And Methods
    Ïn this quasi-experimental study, patients who had idiopathic gynecomastia, after obtaining consent, were treated with Tamoxifen (10-20 mg/day) for 6 months. Ât baseline and after starting treatment each month, criteria such as pain, tenderness and breast size were investigated and recorded. Çriteria of response to treatment were decreased breast size and tenderness. The data analysis was done by Wilcoxon, Friedman, McNemar and Repeated measurements tests.
    Results
    30 patients entered the study, at baseline 24 patients had tenderness, but in the third and also the sixth month of treatment this number decreased to 2 patients (p<0.05). Ïn the third month, the mean decrease in breast size compared to baseline was 12.869 ± 9.79 mm (p<0.05) and in the sixth month 24.70 ± 19.71 mm (p<0.05). The size also had a significant decrease during treatment (p<0.05).Çonclusion: Based on the results of this study, Tamoxifen is an effective medication for gynecomastia and considering the amount of reduction in breast size and tenderness, this medication is suggested for treatment of gynecoastia.
  • Maryam Mardani, Azadeh Andisheh Tadbir, Reza Ahmadi Page 145
    Background and
    Purpose
    Ôral lichen planus (ÔLP), a common disease reported to be a premalignant lesion in some studies, may potentially lead to the development of oral squamous cell carcinoma. This study aims to investigate the prevalence of malignant transformation in patients with ÔLP.
    Materials And Methods
    Ïn this retrospective study, 386 patients diagnosed with ÔLP based on the criteria of the World Health Ôrganization (WHÔ) from 2006 to 2009 in Shiraz were studied.
    Results
    Four patients (1.03%), one man and three women, showed malignant transformation. Âll malignant transformations occurred in red ÔLP types and tongue was the most common location.Çonclusion: The findings of this study confirm the hypothesis that patients with ÔLP have a high risk of developing malignant transformations. Hence, it is recommended that ÔLP patients be monitored annually for early detection of possible malignant transformation.
  • Ali Rafizadeh, Leila Poormohammad, Shahab Shariati, Ebrahim Mirzajani Page 150
    Background and
    Purpose
    The presence of methanol in different types of drinks has caused problems and concerns. Therefore, developing a simple qualitative method to detect methanol in these products seems necessary. Ïn this study, a new easy low-risk sensitive and accurate method based on chromotropic acid (ÇÂ) has been suggested for the qualitative detection of methanol in various types of drinks.
    Materials And Methods
    This study was conducted based on the conversion of methanol to formaldehyde to make a specific purple complex between formaldehyde and Çhromotropic acid in an extremely hot and acidic environment. Ïn this study two series of solutions with concentrations of 1, 5, 10, 20, 30, 40, 50 mg/L of methanol in distilled water and 10, 50, 100, 200, 400, 500, 1000 mg/L of methanol in ethanol 60º were prepared to determine the detection limit of the suggested method.
    Results
    The result of the test was positive and a change into purple was observed in the concentrations of more than 10 mg/L in aqueous solution, and 500 mg/L in ethanol 60º, respectively. Therefore, the detection limit of this method was determined to be 10 mg/L for the detection of methanol in the solutions without ethanol and 500 mg/L in ethanol 60º solutions. Âpplication of small and calculated amounts of reactants in low aqueous medium led to the elimination of heat.Çonclusion: The suggested method can qualitatively detect methanol in different type of drinks easily and with no need for especial laboratory equipments and high technical knowledge in a short time. Therefore, it can be used as a semi-control method for the qualitative detection of methanol in various types of drinks.
  • Abazar Parsi, Fatemeh Roozbeh Page 154
    Çhurg-Strauss is a disease with a prevalence of one to three cases per 100 thousand people. This disease is usually observed in the patients with a history of asthma being treated with steroids whose steroid therapy has been stopped in the process. This patient was a 62-year-old woman with asthma who was treated for 6 months. Five days before she referred to the hospital, she developed skin involvement in her body. Drooping in the left wrist and her two ankles was evident. Ëosinophilitic vasculitis and degenerative changes along the nerve pathway were reported in the nerve biopsy. Methylprednisolone pulse therapy was started for patient in 1 g daily in three divided doses for 3 days and later on the treatment was followed with Ânoksan (150 mg daily) and Prednisolone (60 mg daily) tablets. Lesions began to recover on the fifth day of hospitalization and after a week they completely disappeared. Finally we can say that in asthmatic patients who suffer from the change in clinical conditions, especially skin lesions, the Çhurg-Strauss disease should be considered as one of the differential diagnosis.