فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 82، مهر و آبان 1394)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 82، مهر و آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهین هاشمی پور، زهرا حیدری، آوات فیضی*، مسعود امینی صفحات 261-273
    مقدمه
    تاکنون در ایران، مطالعه ای جهت بررسی عوامل موثر بر رشد کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید انجام نگرفته است. با توجه به شیوع بالای این بیماری در ایران، به خصوص شهر اصفهان، انجام مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر عوامل تشخیصی و درمانی مرتبط با رشد کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید الزامی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی هم گروهی آینده نگر، 760 کودک (متولدین سال های 1381 تا 1388) که توسط برنامه ی غربالگری نوزادی در شهر اصفهان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید تشخیص داده شدند و به مدت حداقل یک و حداکثر 5 سال پی گیری شده بودند، وارد مطالعه شدند. متغیرهای قد، وزن و دور سر این کودکان در طول مدت پی گیری و در مقاطع زمانی متوالی اندازه گیری شدند. عوامل تشخیصی و درمانی شامل هورمون محرکه تیرویید (TSH) و تیروکسین (T4) در زمان تشخیص و پس از آغاز درمان، سن آغاز درمان، دوز اولیه لووتیروکسین (LT4) و سن نرمال شدن TSH و T4 بود. از رگرسیون چندکی برای داده های طولی به منظور بررسی اثر عوامل اصلی مرتبط با رشد استفاده شد.
    یافته ها
    روند طولی رشد در قد و وزن به طور معنی داری با سن آغاز درمان و دوز اولیه ی درمان ارتباط داشت (01 /0P<)، در حالی که محیط دور سر فقط با دوز آغازین درمان به طور معنی داری در رابطه بود (05 /0P<). رشد وزن و محیط دور سر تحت تاثیر غلظت TSH سرم در هنگام تشخیص قرار داشتند. سن نرمال شدن T4 نیز اثر معنی داری در برخی از صدک های توزیع وزن (05 /0P<)، قد (01 /0P<) و محیط دور سر (001 /0P<) داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که دوز اولیه ی درمان و سن آغاز درمان عوامل مهم تری برای پیش بینی وضعیت رشد کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید باشند. این نتایج پیشنهاد می دهند تجویز LT4 در زمان و دوز مناسب ممکن است در بهبود رشد این کودکان تاثیر بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیرویید، غربالگری نوزادی، رشد، قد، وزن، دور سر، رگرسیون چندکی برای داده های طولی
  • سعیده سادات حاجی میرزایی، زینب سام کن، نجمه تهرانیان * صفحات 274-281
    مقدمه
    لپتین پلی پپتیدی است که توسط بسیاری سلول ها از جمله آدیپوسیت ها تولید می شود و تنظیم اشتها یکی از مهم ترین وظایف آن است. این هورمون، یک مولکول با پتانسیل های متعدد است که در سطح وسیعی از عملیات فیزیولوژیک و پاتولوژیک مشارکت می نماید. مقدار لپتین در طول زایمان افزایش قابل توجهی پیدا می کند که این موضوع می تواند نشان دهنده ی تفاوت سطح سرمی لپتین مادر در زایمان واژینال و سزارین باشد؛ لذا در این پژوهش بر آن شدیم سطح سرمی لپتین مادر در سه ماهه سوم بارداری و پس از زایمان را در دو گروه زایمان واژینال و سزارین مقایسه کنیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مورد شاهدی لانه گزیده، روی 166 زن باردار با سن بارداری 32-28 هفته صورت گرفت. سطح سرمی لپتین مادر در دو نوبت سه ماهه ی سوم بارداری و 24 ساعت اول بعد از زایمان اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی، دقیق فیشر و کای-دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در سطح سرمی لپتین مادر قبل و بعد از زایمان در گروه زایمان واژینال و سزارین مشاهده شد (به ترتیب 001 /0>P و 004 /0P=). سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول بعد از زایمان در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری داشت (001 /0>P).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول پس از زایمان واژینال به طور معنی داری بالاتر از زایمان سزارین است. با توجه به تاثیرات گسترده لپتین روی پیامدهای مادری و نوزادی، زایمان واژینال به عنوان روش ارجح توصیه می شود.
    کلیدواژگان: لپتین، زایمان واژینال، سزارین
  • فریده شیشه بر، نگار حجتی*، علیرضا جهانشاهی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 282-291
    مقدمه
    سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلبی عروقی و دیابت است. هدف این پژوهش بررسی اثر برنامه ی غذایی سالم به همراه مصرف دانه ی کنجد بر شاخص های تن سنجی، پروفایل لیپیدی و شاخص آتروژنیک پلاسما (AIP) در زنان دارای اضافه وزن و چاق مبتلا به سندرم متابولیک بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، 51 زن مبتلا به سندرم متابولیک که دارای اضافه وزن یا چاقی بودند، وارد مطالعه شدند. پس از تقسیم بندی تصادفی افراد در دو گروه مداخله و شاهد، به مدت 6 هفته از توصیه های برنامه ی غذایی سالم با یا بدون مصرف روزانه 50 گرم پودر دانه ی کنجد پیروی نمودند. وزن، نمایه ی توده ی بدنی (BMI)، دور کمر، نسبت دور کمر به قد، درصد چربی بدن، شاخص محصول تجمع لیپیدی(LAP)، سطح سرمی تری گلیسرید ((TG، کلسترول تام ((TC، LDL-C، HDL-C و نسبت های LDL-C/HDL-C، TC/HDL-C و AIPدر ابتدا و انتهای مطالعه ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در پایان مطالعه، کاهش وزن، اندازه ی دور کمر و BMI پس از مصرف کنجد معنی دار نبود. تفاوت معنی داری بین دو گروه در دیگر شاخص های تن سنجی مشاهده نشد. پروفایل لیپیدی وAIP به طور معنی دار کاهش پیدا نکردند، هم چنین HDL-C به طورمعنی دار افزایش پیدا نکرد.
    نتیجه گیری
    مصرف روزانه ی 50 گرم دانه ی کنجد به مدت 6 هفته اثری بر شاخص های تن سنجی، پروفایل لیپیدی و AIP در زنان مبتلا به سندرم متابولیک ندارد. با این حال انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
    کلیدواژگان: کنجد، تن سنجی، عوامل خطر قلبی، عروقی، سندرم متابولیک
  • سارا انصاری، مینو باقری، خدیجه انصاری، کوروش جعفریان صفحات 292-298
    مقدمه
    تاکنون مطالعات معدودی ارتباط بین ترکیب بدن با لپتین را بررسی نموده اند. این مطالعه، با هدف تعیین چگونگی ارتباط بین ترکیب بدن با سطح سرمی لپتین در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مقطعی روی 111 دانش آموز 6 تا 10 سال انتخاب شده از 20 مدرسه ابتدایی واقع در شهر تهران انجام شد. لپتین افراد در حالت ناشتا به روش رادیوایمنواسی اندازه گیری شد. توده ی چربی (FM) و توده ی بدون چربی بدن (FFM) و توزیع آن ها در بدن با روش بایوامپدانس بررسی شدند. فعالیت فیزیکی و خواب در طول یک هفته با استفاده از Actigraph ثبت و دریافت غذایی با ثبت غذایی محاسبه شد.
    یافته ها
    بین دختران و پسران از نظر لپتین، FMI (شاخص توده ی چربی که از تقسیم FM به مجذور قد بدست می آید) و FFMI (شاخص توده ی بدون چربی که از تقسیم FFM به مجذور قد به دست می آید) اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (05 /0
    نتیجه گیری
    لپتین می تواند در تفاوت های وابسته به جنس در ترکیب بدن در دوران کودکی در پسران موثر باشد. اما جهت تایید این نتایج، انجام مطالعات بیشتری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لپتین، FMI، FFMI، بایوامپدانس، فعالیت سنج
  • مژده قیاسوند، مریم قربانی * صفحات 299-307
    مقدمه
    دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمنی است که عوامل روان شناختی از جمله هیجان های منفی نقش مهمی در اداره و کنترل آن ایفا می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان در بهبود راهبردهای تنظیم هیجان و کنترل قند خون مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با به کارگیری پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری شامل 40 نفر از بیماران قابل دسترس مبتلا به دیابت نوع دو بود که از مرکز خیریه ثامن الائمه که به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند (هر گروه 20 نفر). بیماران در هر گروه، پیش از شروع و در پایان پژوهش، پرسش نامه های اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه نظم جویی شناختی هیجانی گارنفسکی (2001 (CERQ را تکمیل کردند. هم چنین هموگلوبین گلیکوزیله (A1C) هر دو گروه اندازه گیری شد. هشت جلسه 90 دقیقه ای درمان گروهی آموزش تنظیم هیجان به مدت هشت هفته انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 18spss به روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که در مرحله پس آزمون، نمره های گروه مداخله در مولفه های راهبردهای تنظیم هیجان و کنترل سطح سرمی قند خون نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بهبود یافته بود. (05 /0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، آموزش تنظیم هیجان، می تواند روش کارآمدی در بهبود مشکلات تنظیم هیجان و کنترل سطح سرمی قند خون مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو باشد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، راهبردهای تنظیم هیجان، کنترل سطح سرمی قند خون، دیابت نوع دو
  • اعظم رمضان خانی*، رحمان سوری، علی اصغر رواسی، علی اکبرنژاد صفحات 308-315
    مقدمه
    پرپتین پپتیدی است که در وزیکول های ترشحی سلول های بتای پانکراس ذخیره و همراه با انسولین ترشح می شود. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی آثار فعالیت ورزشی هوازی و محدودیت دریافت کالری بر سطوح سرمی پرپتین و HOMA-IR (Homeostatic model assessment (در زنان چاق کم تحرک بود.
    مواد و روش ها
    40 نفر از زنان مراجعه کننده به خانه های سلامت، به طور تصادفی در چهار گروه فعالیت ورزشی هوازی (تجربی 1)، محدودیت دریافت کالری (تجربی 2)، فعالیت هوازی به همراه محدودیت دریافت کالری (تجربی 3) و گروه شاهد قرار گرفتند. برنامه ی تمرینی در گروه تجربی 1 شامل 16 هفته فعالیت ائروبیک و دویدن بر روی تردمیل به مدت 63/5±18 /105 دقیقه در هر هفته 4 جلسه؛ بود. در گروه تجربی 2 از یک رژیم غذایی با محدودیت دریافت کالری معادل انرژی مصرفی گروه 1 استفاده گردید. آزمودنی های گروه تجربی 3 نیز از برنامه تمرینی مشابه گروه 1 با زمان 34 /5±85 /66 دقیقه، سه جلسه در هفته، و برنامه رژیم غذایی گروه تجربی 2 با نصف محدودیت دریافت کالری به صورت ترکیبی استفاده کردند.
    یافته ها
    وزن، نمایه ی توده ی بدن، نسبت دور کمر به دور لگن (WHR) و HOMA-IR در همه گروه های تجربی کاهش معنی داری داشت. نتایج حاکی از کاهش قابل توجه سطوح سرمی پرپتین، معادل با 97 /21، 32 /28 و 11 /27 درصد به ترتیب در گروه های تجربی 1، 2 و 3 بود. بین تغییرات سطح سرمی پرپتین با تغییرات وزن، HOMA-IR و WHR همبستگی معنی داری مشاهده شد. (05 /0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه ی پرپتین و مقاومت به انسولین و هم چنین تاثیرپذیری آن ها از تمرین ورزشی هوازی و محدودیت دریافت کالری، ممکن است پرپتین، نقش ویژه ای در برنامه های کنترل وزن و پیشگیری از ابتلا به دیابت ایفا نماید.
    کلیدواژگان: پرپتین، شاخص مقاومت به انسولین، فعالیت ورزشی هوازی، محدودیت دریافت کالری، زنان چاق کم تحرک
  • فرزانه ابوالفتحی، روح الله رنجبر، سعید شاکریان، لیلا یزدان پناه صفحات 316-324
    مقدمه
    با توجه به ارتباط مثبت بین التهاب و مقاومت به انسولین، نشان داده شده است که تمرینات ورزشی با کاهش عوامل التهابی، سبب بهبود مقاومت به انسولین می شوند، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین اینتروال هوازی بر روی سطوح آدیپونکتین سرم، نیمرخ لیپیدی و hs-CRPدر زنان مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 18 زن مبتلا به دیابت نوع دو در شهر اهواز به طور تصادفی به دو گروه مداخله (10=تعداد) و شاهد (8=تعداد) تقسیم شدند. گروه مداخله به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته به تمرین اینتروال هوازی، رکاب زدن روی دوچرخه کارسنج با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر توان پا، پرداختند. نمونه های خون جهت اندازه گیری سطوح سرمی آدیپونکتین و hs-CRP به روش الایزا و نیمرخ لیپیدی به روش بیوشیمی در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تهیه شد.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان داد پس از هشت هفته تمرین اینتروال هوازی، سطوح سرمی آدیپونکتین، نیمرخ لیپیدی و hs-CRP در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد تغییر معنی داری پیدا نکرد (05 /0
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از این است که انجام هشت هفته تمرین اینتروال هوازی سه جلسه در هفته و با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر توان پا صرف نظر از بهبود مقاومت به انسولین اثری بر سطوح آدیپونکتین سرم، نیمرخ لیپیدی و hs-CRP در زنان مبتلا به دیابت نوع دو ندارد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرین اینتروال هوازی، دیابت نوع دو، hs، CRP
  • پیام سعیدی، حمید محبی، فرهاد رحمانی نیا، فهیمه محمد قاسمی صفحات 325-334
    مقدمه
    هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر تعاملی محدودیت کالری و ورزش هوازی بر سطوح ایزومرهای آدیپونکتین در سرم و بافت های چربی حفره ی شکمی موش های نر چاق بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، آماری از 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد. نمونه برداری خون و بافت چربی در هفته های اول، 18 و 28 صورت گرفت. پس از نمونه برداری پایه که در آن (8 سر کشته شدند)، 40 سر موش باقی مانده به طور تصادفی به گروه های شاهد و رژیم غذایی پرچرب تقسیم شدند. گروه پرچرب به مدت 18 هفته تحت رژیم پرچرب قرار گرفت و سپس به زیرگروه های تعادل منفی انرژی و رژیم پرچرب تقسیم شد. موش های گروه تعادل منفی انرژی به مدت 10 هفته، به صورت متناوب تحت ورزش هوازی (دویدن) با شدت VO2max75-70 درصد و 25 درصد محدودیت کالری قرار گرفتند.
    یافته ها
    رژیم غذایی پرچرب نسبت به غذای استاندارد در هفته 18 و 28 سبب افزایش وزن و کاهش آدیپونکتین در بافت های چربی صفاقی خلفی شد (05 /0>P). تعادل منفی انرژی در مقایسه با غذای چرب در موش های صحرایی چاق سبب کنترل وزن به همراه افزایش معنی دار سطوح سرمی آدیپونکتین تام و آدیپونکتین با وزن مولکولی بالا و آدیپونکتین بافت های چربی شکمی و احشایی گردید (05 /0>P). هم چنین شاخص مقاومت به انسولین هم سو با سطوح سرمی انسولین، گلوکز و تری گلیسیرید در گروه تعادل منفی انرژی در مقایسه با غذای پرچرب کاهش یافت (05 /0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که روش ترکیبی ورزش هوازی و محدودیت کالری حتی در زمان مصرف غذای پرچرب می تواند سطوح آدیپونکتین در سرم و بافت های چربی حفره ی صفاقی خلفی را در موش های چاق افزایش دهد و هم سو با آن موجب بهبود نمای لیپیدی و متابولیکی شود.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، چربی صفاقی، خلفی، چربی احشایی، مقاومت به انسولین، تعادل منفی انرژی، رژیم پرچرب
|
  • Prof Mahin Hashemipour, Zahra Heidari, Dr Awat Feizi *, Prof Massoud Amini Pages 261-273
    Introduction
    No study has yet been conducted evaluate the factors influencing the growth of patients with congenital hypothyroidism (CH), in Iran. The high prevalence of this disease in Iran, particularly in Isfahan, made it necessary to investigate biomedical diagnostic and early treatment factors potentially affecting growth status among patients with CH.
    Materials And Methods
    In this prospective cohort study, 760 CH neonates (born 2002-2010), diagnosed and followed up (minimum 1, maximum 5 years) during the CH screening program in Isfahan were enrolled. Height, weight and head circumferences of the patients, during follow up and in subsequent periods, were measured. Diagnostic and therapeutic factors included serum T4 and TSH concentration at diagnosis and after treatment initiation, age at onset of therapy, initial dosage of levothyroxine and age at first normalization of T4 and TSH. Quantile regression for longitudinal data was used for investigating the effects of main factors determining growth development. R free software was used for analyzing data.
    Results
    Longitudinal growth in height and weight was significantly correlated with age at onset of therapy and initial dosage of treatment (p<0.01), while head circumference was associated only with initial dosage (P<0.05). Increase in weight and head circumference were affected by serum TSH concentration at diagnosis (p<0.05), and age of T4 normalization also had significant impact, on some of the proposed quantiles, i.e. weight (p<0.05), height (p<0.01) and head circumference (p<0.001).
    Conclusion
    Among the factors studied, initial dosage of treatment and age at onset of therapy seem to be more important factors for growth development, suggesting that more optimal outcomes are possible through earlier treatment and appropriate levothyroxine dosage.
    Keywords: Congenital Hypothyroidism, Neonatal Screening, Growth, Height, Weight, Head Circumferences, Quantile Regression for Longitudinal Data
  • Saiedeh Hajimirzaie, Zeinab Samkan, Najmeh Tehranian* Pages 274-281
    Introduction
    Leptin is a polypeptide produced by many cells, including adipocytes and appetite regulation is one of the most important functions. This hormone is a molecule with high potential to participate in a wide range of physiological and pathological functions that increase during pregnancy. During labour, leptin levels increase significantly, which can explain the difference between maternal serum leptin levels in vaginal delivery and cesarean section. Therefore, In this study, we compared maternal serum leptin levels during the third trimester of pregnancy and postpartum in the two groups of women delivered by vaginal delivery and caesarean section.
    Materials And Methods
    In this a nested case-control study of 166 pregnant women, maternal serum leptin levels at 28-32 weeks gestation and the first 24 hours after birth were measured. Data were analyzed by using the t-test, Fisher and Chi-square tests.
    Results
    Test results indicated a significant difference in serum leptin levels in both women before and after vaginal delivery and elective caesarean delivery (P>0.001) and (P=0.004) respectively. Maternal serum leptin levels in the first 24 hours after birth in the two groups showed significant difference (P>0.001).
    Conclusion
    Maternal serum leptin levels were significantly higher after vaginal delivery than after cesarean section. Given the widespread effects of leptin on maternal and neonatal outcomes, vaginal delivery is recommended as the preferred method.
    Keywords: Leptin, Vaginal delivery, Elective Cesarean Section
  • Dr Farideh Shishehbor, Negar Hojati *, Dr Alireza Jahanshahi, Dr Mohammad Hossein Haghighyzadeh Pages 282-291
    Introduction
    Metabolic syndrome (MetS) is a cluster of interrelated risk factors for cardiovascular disease (CVD) and diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of the healthy diet with sesame seed consumption on anthropometric indices, lipid profile and atherogenic index of plasma (AIP) in overweight and obese women with MetS.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 51 overweight and obese women with MetS were given recom­mendations for a healthy diet with (n=22) and without (n=24) supplementation 50 g/day of sesame seed powder for 6 weeks. Weight, Body Mass Index (BMI), waist circumference, waist circumference to height ratio, percentage of body fat mass, LAP (Lipid Accumulation Product) and serum levels of triglycerides (TG), total cholesterol (TC), LDL-C, HDL-C, LDL-C/HDL-C ratio, TC/HDL-C ratio and AIP were determined at baseline and at the end of the study.
    Results
    Reductions in weight, waist circumference, and BMI were not significant at end of study. Also, no significant differences were observed in other anthropometric indices. The reductions in lipid profile and AIP were not significant. Findings, HDL-C showed no significant increase.
    Conclusion
    Daily consumption of 50 g sesame seed for 6 weeks had no effect on the anthropometric parameters, lipid profile or AIP in women with metabolic syndrome. However, more investigations are necessary to confirm these findings.
    Keywords: Sesame, Anthropometry, Cardiovascular risk factors, Metabolic syndrome
  • Sara Ansari, Minoo Bagheri, Khadijeh Ansari, Dr. Kourosh Djafarian Pages 292-298
    Introduction
    The association between body composition and the hormones has been explored in a limited number of studies. Hence, this study was performed to examine the association between body composition and serum level of leptin among children.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted among 111 students aged 6-10 years, who were selected from 20 elementary schools in Tehran. We measured fasting plasma leptin by radioimmunoassay. The bioelectrical impedance was used to determine the subject's body fat mass (FM), fat free mass (FFM) and their distribution in the body. The subject's physical activity and sleep were recorded for a week by an accelerometer (Actigraph).
    Results
    Results of this study showed no significant difference between boys and the girls regarding the level of leptin, FMI (Fat Mass Index, calculated using FM divided by height squared) and FFMI (Fat Free Mass Index, calculated using FFM divided by stature squared) (P>0.05). FMI and FFMI in girls were not significantly associated with leptin whereas in boys, leptin was significantly associated with FMI (&beta=-0.32, P=0.0001) and FFMI (&beta=-0.28, P=0.01) after adjusting for age, physical activity, sleep, dietary intake, and watching TV and computer games.
    Conclusion
    Leptin may influence the gender-related differences of body composition during childhood in boys. Further studies are needed to confirm our findings.
    Keywords: Leptin, FMI, FFMI, Bioelectrical impedance analysis, Actigraph
  • Mojdeh Ghiasvand, Dr Maryam Ghorbani* Pages 299-307
    Introduction
    Psychological factors such as negative emotions play an important role in the management of diabetes mellitus one of the most common chronic diseases. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of emotion regulation training in improving emotion regulation strategies and glycemic control in patients with type II diabetes.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study had a pretest-posttest design. The study population included 40 patients with type II diabetes, selected by convenience sampling from the Samen Alaemmeh charity center and randomly divided in two, the experimental and the control, groups (n=20 each). Subjects in both groups completed the Garnfski`s Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (2001, CERQ) both pretest and posttest, and Hb (A1C) was also measured at these times in both groups. Eight 90 minute sessions of emotion regulation group therapy were conducted in eight weeks. Data were analyzed by covariance analysis method with software spss-18.
    Results
    Data analysis showed that emotion regulation strategies and glycemic control in the experimental compared to the control group, at posttest were decreased (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the results of this study, emotion regulation training could be an effective method for improvement of emotion regulation problems and glycemic control in patients with type II diabetes.
    Keywords: Emotion regulation education, Emotion regulation strategies, Glycemic control, Type II diabetes
  • Azam Ramezankhani *, Dr Rahman Soori, Dr Ali Asghar Ravasi, Dr Ali Akbarnejad Pages 308-315
    Introduction
    Preptin is a recently isolated peptide hormone that is co-secreted with insulin from the pancreatic beta-cells. The aim of this study was to compare the effects of aerobic exercise and caloric restriction on serum preptin levels and HOMA-IR in sedentary obese women.
    Materials And Methods
    Forty women who referred to home health centers were divided into four groups for 16 weeks of follow up: Aerobic exercise (experimental group 1), caloric restriction (experimental group 2), aerobic exercise with caloric restriction (experimental group 3) and the control group. Training programs in experimental group 1 consisted of aerobic training and running on a treadmill for 105.183±5.63 minutes, 4 times a wk. In experimental group 2, subjects followed a diet with caloric restriction equivalent to physical activity energy expenditure. Subjects in the experimental group 3 used a training program similar to experimental group 1 for 66.85±5.34 minutes, 3 times a wk and received a diet with half the amount of caloric restriction of experimental group 2.
    Results
    Weight, BMI and WHR showed significant reduction in the experimental groups. Serum preptin levels were decreased by 21.97%, 28.32% and 27.11% in experimental groups 1, 2 and 3 respectively. HOMA-IR was decreased significantly in the 3 groups. Significant correlations were seen between changes of preptin and changes of weight, WHR and HOMA-IR (p<0.05).
    Conclusion
    Considering the relationship between preptin and insulin resistance and the influence of aerobic exercise and caloric restriction, preptin may play an effective role in weight management and prevention of diabetes.
    Keywords: Preptin, Insulin resistance, Aerobic exercise, Caloric restriction, Obese sedentary women
  • Farzaneh Abolfathi, Dr Rouhollah Ranjbar, Dr Saeid Shakerian, Dr Leila Yazdan Panah Pages 316-324
    Introduction
    The direct relationship between inflammation and resistance to insulin has been well codumented. It also has been demonstrated that the aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks aerobic interval training on adiponectin serum levels, lipid profiles and HS-CRP in women with type II diabetes.
    Materials And Methods
    In this study, 18 patients with type II diabetes were enrolled in two groups (experimental and control). The experimental group underwent aerobic interval training and pedaling on the ergometer bicycle with 65 to 80 percent of their maximum leg power, three times a week for eight weeks. Blood samples were obtained in two pre-test and post-test steps to measure the adiponectin serum levels and HS-CRP by the ELISA method and lipid profiles using biochemical methods.
    Results
    Statistical analysis showed that after eight weeks of aerobic interval training, adiponectin serum levels, lipid profiles and HS-CRP of the experimental group showed no significant differences in comparison with the controls (p>0.05).
    Conclusion
    Results indicate that in women with type II diabetes, aerobic interval training, three times a week, for eight weeks with 65 to 80 percent of maximum leg power, improves resistance to insulin but, has no effect on adiponectin serum levels, lipid profiles and HS-CRP.
    Keywords: Adiponectin, Aerobic interval training, Diabetes II type, hs, CRP
  • Payam Saidie, Dr Hamid Mohebbi, Dr Farhad Rahmaninia, Dr Fahime Mohammad Ghasemi Pages 325-334
    Introduction
    The aim of present study was to investigate the interaction of aerobic training and calorie restriction on levels of adiponectin isomers in serum and abdominal fat depots in obese male rats.
    Materials And Methods
    Forty-eight wistar male rats were used as the study sample. Blood and tissue samples were collected at the 1st, 18th and 28th weeks. After baseline sampling, the remaining 40 rats were randomly divided into control and high-fat-diet groups. The high-fat-diet group received their regimen for 18 weeks and were then randomly divided into the negative energy balance (NEB) and high-fat-diet (HFD) subgroups. NEB group alternately underwent 25% calorie restriction or aerobic training (running) with an intensity of 70 to 75% of vo2max for 10 weeks.
    Results
    Compared to the standard diet, HFD feeding increased weight and decreased retroperitoneal adipose tissue adiponectin level at the 18th and 28th weeks (P<0.05). In comparison to the HFD, group negative energy balance in obese male rats, caused weight control with significant increase in serum levels of total and high-molecular-weight adiponectin as well as adiponectin levels in retroperitoneal and mesenteric fat depots (P<0.05). Also insulin resistance index in line with serum concentrations of insulin, glucose and triglycerides were decreased in negative energy balance, compared to the high-fat-diet group (P<0.05).
    Conclusion
    This study indicates that even with simultaneous consumption of high-fat-diet, combination of aerobic training and calorie restriction can increase concentrations of adiponectin in serum and abdominal fat depots of obese male rats, and aligned with it improves lipid and metabolic profiles.
    Keywords: Adiponectin, Retroperitoneal fat, Mesenteric fat, Insulin resistance, Negative, energy, balance, High, fat, diet