فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 87، امرداد و شهریور 1395)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 87، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدون عزیزی، طاهره فخیمی عطا، کریم شعبانی، آزیتا زاده وکیلی * صفحات 159-164
    مقدمه
    منظور از انجام این بررسی، جمع آوری نظرات پزشکان فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم، در مورد دلایل انتخاب و نیز مزایا و معایب این رشته بود.
    روش بررسی
    پرسش نامه ای شامل 4 پرسش (سه پرسش باز و یک پرسش با 8 گزینه) برای 157 نفر از پزشکان فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم در ایران که رایانامه (ای میل) آن ها در دسترس بود، ارسال شد.
    یافته ها
    تعداد 81 نفر (52 درصد) از شرکت کنندگان به پرسش نامه پاسخ دادند که شامل 42 زن (52 درصد) و 39 مرد (48 درصد) بودند. 81 درصد شرکت کنندگان، رشته ی تخصصی داخلی را اساس و پایه ی طب عنوان کردند که دلیل اصلی انتخاب این رشته توسط ایشان بود. دلایل ارائه شده برای گزینش رشته فوق تخصص غدد عبارت بودند از: تفکر ذهنی دائمی در تشخیص حیطه عملکرد و درمان (69 درصد)، تصمیم گیری درست و قاطع (62 درصد)، وجود یک استاد نمونه (59 درصد) تداخل و تعامل سیستم های مختلف بدن (55 درصد) و زنده و پویا بودن این رشته (55 درصد). محدودیت های اصلی رشته غدد درون ریز و متابولیسم از نظر صاحبان این حرفه عبارت بودند از: وابستگی شدید به آزمایشگاه و عدم دسترسی به آزمایشگاه های مورد اطمینان (62 درصد) و هم چنین درآمد کمتر از سایر رشته های پزشکی (53 درصد).
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان می دهد که علی رغم پایین بودن سطح درآمد در این رشته فوق تخصصی نسبت به بسیاری از رشته های پزشکی، ویژگی های رشته از جمله تفکر ذهنی براساس تحقیقات و شواهد در تشخیص و درمان قاطع بیماری ها، موجب جذابیت آن شده است. تامین امکانات پاراکلینیک مورد نیاز، به روز رسانی تجهیزات و امکانات و نیز اقدام در جهت تعدیل درآمد متخصصان این رشته می تواند نگرانی های صاحبان این حرفه را کاهش دهد و به انگیزه و به کارآیی آن ها بیافزاید.
    کلیدواژگان: طب داخلی، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم ایران
  • محبوبه سادات حسینی، عطیه آموزگار، مریم توحیدی، ژاله طهماسبی نژاد، فریدون عزیزی * صفحات 165-172
    مقدمه
    با توجه به افزایش جمعیت افراد مسن در ایران و فقدان مطالعه ای در زمینه وضعیت بیماری های تیروئیدی در جمعیت مسن ایران، در این مطالعه اختلالات عملکرد تیروئیدی در افراد با سن بالاتر از 55 سال بررسی شد.
    موارد و
    روش ها
    در این مطالعه، 819 فرد با سن بالاتر از 55 سال از نظر سطح سرمی هورمون های تیروکسین آزاد (FT4) و تیروتروپین (TSH)، هر سه سال به مدت 6/10 سال بررسی شدند. آزمون های آماری مربع کای، رگرسیون کاکس و sign جهت تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن 5/5 ± 5/62 سال بود. 712 نفر عملکرد تیروئید طبیعی (9/86 درصد)، 41 نفر کم کاری تحت بالینی (5 درصد)، 19 نفر کم کاری آشکار (4/2 درصد)، 34 نفر پرکاری تحت بالینی (1/4 درصد) و 13 نفر پرکاری آشکار تیروئید (5/1 درصد) داشتند و در مجموع 13 درصد اختلال عملکرد داشتند. میزان بروز کم کاری تیروئید تحت بالینی و آشکار در افراد با عملکرد تیروئید طبیعی به ترتیب 8/8 و 1/7 مورد در هر 1000 بیمار در سال بود. در آزمون مالتی واریانت، آنتی بادی ضد تیروئیدپراکسیداز TPOAB)) مثبت 5/3 - 04/1 :95%CI ، 9/1 HR=و سطح سرمTSH بالاتر از 88/1 میلی یونیت در لیتر 19-4/3 :95%CI ، 1/8HR=، خطر ایجاد کم کاری تیروئیدی را درافراد با عملکرد تیروئید طبیعی افزایش می دهند.
    نتیجه گیری
    بیش از یک دهم افراد مسن اختلال عملکرد تیروئید دارند. سطح سرمی TSHبالا و TPOAb مثبت، مهم ترین عوامل موثر در بروز کم کاری تیروئید در افراد مسن هستند.
    کلیدواژگان: اختلالات عملکرد تیرویید، شیوع، بروز، افراد مسن
  • زهرا کوثریان، تبسم قنواتی *، مهرنوش ذاکرکیش، محمد مهرآور، محمد جعفر شاطرزاده، شبنم پوررضا، شیرین رحیم زاده تلگرافچی صفحات 173-179
    مقدمه
    از جمله اختلالات تاثیر گذار بر کیفیت زندگی و فعالیت های روزمره در افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی، کاهش توانایی کنترل تعادل است که می تواند منجر به پیامدهای ناگواری همچون زمین خوردن و ایجاد زخم های پا شود. بنابراین پیش بینی هر چه زودتر اختلالات تعادل در این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مدت زمان ابتلا به دیابت و بروز اختلالات تعادلی در افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی که بر روی 30 بیمار مبتلا به نوروپاتی دیابتی انجام شد، از پرسش نامه های اطلاعات فردی برای ثبت اطلاعات زمینه ای، پرسش نامه مختصر بررسی وضعیت مغز Mini Mental State Examination برای مشخص کردن نمره ی عملکرد شناختی و نیز مقیاس سنجش تعادل برگ، برای ارزیابی تعادل عملکردی استفاده شد. برای تحلیل آماری از آزمون رگرسیون تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاکی از آن بودند که بین مدت ابتلا به دیابت و اختلالات تعادل در بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی ارتباط معنی دار معکوسی وجود دارد (01/0p< و بتای استاندارد= 509/0-). این رابطه با کنترل کردن عواملی چون قد، وزن ، نمایه ی توده ی بدنی و نمره ی عملکرد شناختی، به طور معنی داری قوی تر می شد (به ترتیب: بتای استاندارد= 565/0-، 527/0-، 550/0- و 548/0-). هم چنین مدت ابتلا به دیابت، توجیه کننده ی 25 تا 45 درصد اختلالات کنترل تعادل در مبتلایان به نوروپاتی دیابتی بود.
    نتیجه گیری
    مدت ابتلا به دیابت، عامل پیش بینی کننده ی اختلالات تعادل در بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی محسوب می شود که می تواند به سادگی اختلالات احنمالی تعادل در این بیماران را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، تعادل، کنترل وضعیت، مدت ابتلا
  • دل آرا صالحی فر، راضیه لطفی *، فهیمه رمضانی تهرانی صفحات 180-186
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال هورمونی در میان بیماری های زنان است و با توجه به اهمیت سلامت روان، مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان افسردگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با زنان سالم طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی تحلیلی و از نوع مورد شاهدی بود که در آن 73 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به عنوان گروه بیماران و 116 زن غیرمبتلا از بین مراجعین به مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. در هر دو گروه بیماران و شاهد افراد در سنین باروری 15 تا 45 سال انتخاب شدند و پرسش نامه دو قسمتی شامل مشخصات فردی و افسردگی بک 2 را تکمیل کردند. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره بک در گروه مورد 6/9±8/11 و در گروه شاهد 2/8±6/8 بود که از نظر آماری معنی دار بوده است (01/0>(P. تحلیل داده ها نشان داد 16 نفر (21 درصد) از گروه مورد و 10 نفر (8 درصد) در گروه شاهد دارای افسردگی متوسط تا شدید بودند و این تفاوت معنی دار بوده است (01/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که افسردگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نسبت به زنان سالم بیشتر است، غربالگری، مشاوره و توجه به علائم و نشانه های افسردگی برای مراقبت به موقع این افراد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بیماری تخمدان، سندرم تخمدان پلی کیستیک، پرسش نامه ی افسردگی بک، مطالعه ی مورد، شاهدی
  • مهری حاجی آقایی، فاطمه رضایت، نازنین قاسمی، امین سلیمانیان، مهرناز مصداقی، نریمان مصفا *، فهیمه رمضانی تهرانی صفحات 187-196
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک به عنوان یک وضعیت پیش التهابی شناخته می شود که پیشرفت انحراف متابولیک و اختلال عملکرد تخمدان را در این بیماری پشتیبانی می کند. التهاب مزمن و سطوح افزایش یافته ی آندروژن ها در این بیماران و تاثیر آن بر سیستم ایمنی، امکان ایجاد شرایطی برای اختلال در فعالیت ضد توموری و در نتیجه بروز بدخیمی ها، از جمله سرطان تخمدان، را فراهم می آورد.
    مواد و روش ها
    سلول های تک هسته ای خون محیطی مربوط به پنجاه نمونه ی بیمار و سالم به روش گرادیان غلظتی تخلیص شدند. در مدل هم کشتی، سل لاین های توموری تخمدان SKOV3 و A2780 در مجاورت با سلول های تک هسته ای به کمک سیستم ترانس ول، در دو بازه ی زمانی 48 و 72 ساعت، تکثیر سلولی لنفوسیت ها، غلظت سایتوکاین TNF-α و درصد لنفوسیت های سایتوتوکسیک مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    پاسخ تکثیری سلول های اجرایی در طی تحریک با سل لاین های توموری، با وجود کمتر بودن میانگین در گروه سالم، از لحاظ آماری تنها اختلاف معنی داری را در زمان 72 ساعت نسبت به زمان 48 ساعت در هر دو گروه نشان داد (01/0P<). ترشح TNF-α، طی هم کشتی با سل لاین A2780 در گروه مبتلایان و زمان 48 ساعت، افزایش معنی داری نسبت به گروه سالم داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    وجود التهاب مزمن در بیماران PCOS، افزایش پاسخ تکثیری سلول های اجرایی و نیز سطح ترشحی TNF-α، نسبت به گروه سالم، را مورد تایید قرار می دهد. با این وجود، افزایش احتمال ابتلا به بدخیمی ها در بیماران مبتلا به PCOS، نیازمند بررسی پاسخ های ضد توموری با حجم نمونه وسیع تری است.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، التهاب مزمن، سرطان تخمدان، سلول های لاین توموری تخمدان، A2780، SKOV3، هم کشتی
  • احمد زارعی *، حمید پورشریفی، جلیل باباپور خیرالدین صفحات 197-204
    مقدمه
    چاقی نوجوانان در چند دهه ی اخیر رشد نگران کننده ای داشته است. در حالی که مطالعات زیادی برای درک عوامل زیستی موثر بر چاقی صورت گرفته است، به نظر می رسد شناخت اندکی در رابطه با عوامل روان شناختی چاقی وجود دارد. هدف این پژوهش، بررسی نقش نارضایتی از تصویر بدنی و هم چنین سلامت روانی در پیش بینی چاقی دختران نوجوان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع بنیادی و به لحاظ روش جمع آوری داده ها، از نوع همبستگی بود. 60 نفر (30 دختر چاق و 30 دختر دارای وزن عادی) با استفاده از نمونه گیری هدفمند، از میان دانش آموزان دختر مدارس متوسطه شهرستان بوکان انتخاب شدند و پرسش نامه های تصویر بدنی فیشر و سلامت عمومی (28-GHQ) برای آن ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از روش آماری رگرسیون لوجستیک تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از این بود که سلامت روانی و نارضایتی از تصویر بدنی به صورت منفی و معنی داری چاقی را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این یافته ها می توان گفت سلامت روانی و تصویر ذهنی افراد از بدن شان از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش وزن در دوران نوجوانی است. بنابراین توجه به این مولفه ها در برنامه های پیشگیری و کاهش وزن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: چاقی، تصویر بدن، سلامت روان، دختران نوجوان
  • مینو باسامی *، خسرو ابراهیم، بهزاد محمودی صفحات 205-212
    مقدمه
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر فعالیت تناوبی اندام فوقانی و تحتانی بر اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات در مردان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 9 مرد سالمند با میانگین سنی 91/3±1/66 سال و میانگین نمایه ی توده ی بدن 2±9/25 کیلوگرم بر متر مربع به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. پس از تعیین VO2max برای دو فعالیت اندام فوقانی و تحتانی، داوطلبین در دو جلسه مجزا و به فاصله یک هفته، دو پروتکل فعالیت تناوبی اندام فوقانی و تحتانی را انجام دادند. پروتکل فعالیت تناوبی شامل 4 وهله 5 دقیقه ای فعالیت، به ترتیب با شدت های 55، 60، 65 و 70 درصد VO2max روی دوچرخه ی کارسنج دستی و دوچرخه ی کارسنج پایی بود و بین وهله های فعالیت، 4 وهله 5/2 دقیقه ای استراحت فعال به ترتیب با شدت های 25، 30، 35 و 40 درصد VO2max داشتند. گازهای تنفسی پیش از فعالیت، در ده دقیقه ی اول، ده دقیقه ی دوم و ده دقیقه ی سوم طی فعالیت و طی 30 دقیقه ریکاوری جمع آوری و برای محاسبه اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات استفاده شدند.
    یافته ها
    تغییرات اکسیداسیون چربی طی جلسه فعالیت تناوبی با کارسنج پایی به طور معنی د اری بالاتر از جلسه ی کارسنج دستی بود (05/0>P). تغییرات اکسیداسیون کربوهیدرات طی دو جلسه فعالیت تناوبی با کارسنج پایی و کارسنج دستی تفاوت معنی داری داشتند (009/0=P) و میزان آن در جلسه ی کارسنج پایی، تنها طی 30 دقیقه ریکاوری متعاقب فعالیت بالاتر از جلسه کارسنج دستی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش بیشتر سوخت چربی و کربوهیدرات طی فعالیت تناوبی اندام تحتانی در افراد سالمند، این نوع فعالیت در مقایسه با فعالیت اندام فوقانی برای سوخت بیشتر چربی بدن این افراد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اندام فوقانی، اندام تحتانی، سوخت چربی، سوخت کربوهیدرات، سالمند
  • مریم فنایی، سید حمید زرکش اصفهانی *، سحر اسکندری، غزال باب المراد، شراره حریرچی، مرضیه رضایی، سمیه سبزعلی، مینا سیف زاده صفحات 213-221
    مقدمه
    لپتین هورمونی ضد چاقی و تنظیم کننده ی پاسخ ایمنی است که اطلاعات مهمی در ارتباط با سطح متابولیک و عملکرد سیستم ایمنی فراهم می کند. این ملکول، سایتوکاینی است که ترشح ترکیبات فاز حاد، مانند اینترلوکین یک و TNF-α، را تحت تاثیر قرار می دهد. این هورمون بین تغذیه و پاسخ های سیستم ایمنی ارتباط برقرار می کند؛ به صورتی که با کاهش مواد غذایی، غلظت لپتین پلاسما کاهش یافته و منجر به عملکرد ناقص سیستم ایمنی می شود. افزایش سطح لپتین خون در چاقی، افراد چاق را به بیماری های قلبی عروقی، خودایمنی و سرطان حساس می کند. یافته های قبلی در زمینه ی لپتین بیانگر نقش متابولیکی بسیار مهم این پروتئین هستند، اما مطالعات اخیر نشان می دهند که لپتین برروی بسیاری دیگر از فعالیت های بدن، مانند خون سازی، گرمازایی، تولید مثل، رگ زایی و تنظیم بدن برای تغییرات ایمنی نیز تاثیر دارد. هدف این مطالعه، بررسی جدیدترین یافته های مربوط به نقش لپتین در بیماری زایی بیماری های خودایمنی، مانند مالتیپل اسکلروزیس، سوریاسیس، بیماری تیرویید خودایمن، لوپوس اریتماتوزیس، اندومتریوز، و روماتوئید آرتریت است.
    کلیدواژگان: لپتین، گیرنده ی لپتین، خود ایمنی، اختلالات ایمنی
|
  • Azizi F., Fakhimi Ata T., Shabani K., Zadehvakili A Pages 159-164
    Introduction
    The aim of this study was to determine why Iranian endocrinologists choose endocrinology and to ascertain the advantages and limitations that they encounter.
    Materials And Methods
    A questionnaire including 3 open questions and one with 8 choices was sent to 157 endocrinologists, whose email was available in the list of the Iran Endocrine Society for analysis of responses to open questions.
    Results
    Of the 157 endocrinologists, 81 (52%), - 42 females (52%) and 39 males (48%)- responded. Eighty-one percent wrote back saying they had selected internal medicine as a specialty because it is “the basic scientific principles of medicine”. Answers to the question “Why did you choose endocrinology?” were: “It has a constant process of thinking in diagnosis and treatment (69%), systematic and intellectual decision making (62%), the influence of a role model-a distinguished mentor (59%), interaction with other systems and organs (55%), motivation and the availability of updated data (55%)”. Endocrinologists believed that the major limitations of this subspecialty to be: “Excessive dependence on accurate laboratory procedures, not always available (62%) and lower income, as compared to other medical specialties (53%)”.
    Conclusion
    This study shows that despite the lower income, the rewards of choosing endocrinology, in particular its research and scientific evidence-based process of thinking, are major reasons why physicians choose this subspecialty. Availability of and accessibility to well-facilitated laboratories and higher incomes could minimize the challenges faced by physician endocrinologists.
    Keywords: Internal Medicine, Endocrinology, Iran
  • Dr Mahboobeh Sadat Hosseini, Dr Dr. Atieh Amouzegar, Dr Dr. Maryam Tohidi, Zhale Tahmasebinejad, Dr Dr. Fereidoun Azizi * Pages 165-172
    Introduction
    Considering the remarkable increase in life expectancy among older people and lack of data on thyroid diseases in elderly Iranians, this study was designed to determine thyroid dysfunction in people, aged over 55 years.
    Materials And Method
    This study was conducted on 819 Tehranian participants, aged over 55 years from the Tehran Thyroid Study, who were assessed every 3 years for serum free T4 (FT4) and TSH levels and were followed for 10.6 years. Data were analyzed by t test’ chi-square test, sig test and cox regression analysis.
    Results
    Mean age of participants was 62.5±5.5 years. Of these 712 (86.9%) were euthyroid, 41(5%) had subclinical hypothyroidism (SCH), 19(2.4%) had overt hypothyroidism (OH), 34(4.1%) had subclinical hyperthyroidism and 13(1.5%) overt hyperthyroidism. Overall 13% of participants had thyroid dysfunction. The annual incidence rate of SCH and OH were 8.8 and 7.1 cases per 1000 people respectively. Multivariate regression analysis showed the risk of hypothyroidism in euthyroid people to be affected by TPO positivity [HR=1.9 (CI 95% 1.04-3.5)] and TSH>1.88 mlu/l [HR=8.1 (CI 95% 3.4-19)].
    Concolusion: More than one-tenth of aged people have thyroid dysfunction. High TSH and TPO positivity are the most important risk factors of hypothyroidism in elderly people.
    Keywords: Thyroid dysfunction, Prevalence, Incidence, Elderly
  • Zahra Kosarian, Dr Tabassom Ghanavati *, Dr Mehrnoosh Zakerkish, Mohammad Mehravar, Dr Mohammadjafar Shaterzadeh, Shabnam Pourreza, Shirin Rahimzadeh Pages 173-179
    Introduction
    Decrement in balance control ability in individuals with diabetic neuropathy may affect their daily living activities and lead to hazardous consequences such as falls and foot ulcer. Thus, it is important to predict balance impairment in this population as early as possible. The aim of this study was to determine the association between the duration of diabetes and balance impairment in people with diabetic neuropathy.
    Materials And Methods
    Thirty diabetic patients, diagnosed with neuropathy participated in this study. We used a personal information questionnaire, Mini Mental State Examination questionnaire and the Berg Balance Scale (BBS) to evaluate basic medical status, cognitive function and functional balance, respectively. Univariate regression tests were used for statistical analysis.
    Results
    Our findings showed a significant association between the duration of diabetes and balance control (p
    Conclusion
    Diabetes duration is a significant predictor of balance impairment in people with diabetic neuropathy. It could be used as a very simple factor to predict possible future balance impairments in these patients.
    Keywords: Diabetic neuropathy, Balance, Postural control, Duration of diabetes
  • Dr Razieh Lotfi* Pages 180-186
    Introduction
    Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in the gynecological field and considering the importance of mental health, this study was designed to compare the prevalence of depression among women with PCOS and the control group.
    Materials And Methods
    The present cross sectional study was conducted as a case control research, which included 73 cases of PCOS and 116 healthy women (controls). Data was gathered in 2 sections, i. e.1. participant characteristics and 2. an assessment of their depression levels using the Beck questionnaire. Reproductive aged women (15-45 years old) completed the questionnaire. Statistics analysis was done using SPSS version 19.
    Results
    Mean scores of depression was 11.8±9.6 and 8.6±8.2 in the case and control groups respectively, with a statistically significant difference (P
    Conclusion
    Considering the higher prevalence of depression in PCOS patients, compared to controls, early screening and counseling are recommended to provide appropriate care for these affected women.
    Keywords: Ovarian disease, Polycystic Ovary Syndrome (PCOS), Beck depression questionnaire, Case, control study
  • Mehri Hajiaghayi, Fatemeh Rezayat, Nazanin Ghasemi, Amin Soleymanian, Mehrnaz Mesdaghi, Dr Nariman Mosaffa *, Dr Fahimeh Ramezani Tehrani Pages 187-196
    Introduction
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is a proinflammatory state that underpins the development of metabolic aberration and ovarian dysfunction in the disorder. Chronic inflammation and increased levels of androgens in these patients and their impact on the immune system, may be able to disrupt antitumor activity and thus increase the risk of developing malignancies including ovarian cancer.
    Materials And Methods
    Peripheral blood mononuclear cells of 50 patients with PCOS and healthy controls were purified by Ficoll density gradient centrifugation. We then measured cell proliferation and concentrations of cytokines TNF-α at different time intervals (48 and 72 hours) after co-culture of ovarian (SKOV3, A2780) and breast (MCF-7, MDA-468) tumor cell lines with PBMC in indirect contact of transwell system.
    Results
    Proliferative response of executive cells during stimulation with tumor cell lines after 48 hours was not statistically significant between patients and healthy controls. Between the 2 groups, proliferation rates at the end of 72h were significantly higher than after 48h (P
    Conclusion
    Our findings confirmed that, compared to healthy individuals low levels of chronic inflammation in patients with PCOS exhibit increased proliferative response of immune cells and TNF-α levels. An increased risk of cancers in patients with PCOS however requires investigation of other aspects of anti-tumor responses in vitro, with larger sample sizes.
    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Chronic inflammation, Ovarian tumor cell lines, SKOV3, A2780, Co, culture
  • Ahmad Zarei *, Dr Hamid Poursharifi, Dr Jalil Babapour Pages 197-204
    Introduction
    There is rising concern about the increasing prevalence of adolescent obesity in recent decades and despite many studies conducted to elucidate the biological factors of obesity, there is limited data on the psychological factors of obesity. The aim of this study was to investigate the role of body image dissatisfaction and mental health in prediction of obesity.
    Materials And Methods
    This study has a fundamental purpose and the method of data collection is correlational. In this study, 60 students (30 obese and 30 with normal weight) were selected by purposive sampling among the students of schools in Boukan city and the body image questionnaire and general health questionnaire (GHQ) were used to obtain relevant data. Data were analyzed by logistic regression.
    Results
    Results showed that mental health and body image dissatisfaction negatively and significantly predict obesity.
    Conclusion
    Findings demonstrate that mental health and body image are factors affecting weight gain in adolescent girls, indicating that these variables need to be considered in therapy programs aimed at prevention of obesity.
    Keywords: Obesity, Body Image, Mental, Health, Adolescent Girls
  • Dr Minoo Bassami *, Dr Khosroo Ebrahim, Behzad Mahmodi Pages 205-212
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effects of upper and lower body activities on fat and carbohydrate oxidation in the elderly.
    Materials And Methods
    Nine elderly men (age, 66.1±3.91y; body mass index, 25.09±2 kg/m²) participated voluntarily in this study. After determining the upper and lower body VO2max, subjects performed two interval exercise trials with one week interval. Interval exercise included 4 stages of 5-min activity respectively, at an intensity of 55, 60, 65, and 70% VO2max on hand ergometer and bicycle ergometer. Each stage was followed by 2.5 min of activity performed at 25, 30, 35, and 40% VO2max. Respiratory gases were collected before exercise at the 1st 10-min, 2nd 10-min, 3rd 10-min and 30-min recovery and used to calculate fat and carbohydrate oxidation.
    Results
    Changes in fat oxidation during interval exercise with cycle ergometer was significantly (P
    Conclusion
    Based on findings, there is more increase in fat and carbohydrate oxidation during lower body interval exercise in elderly individuals, compared to upper body exercise, and this type of exercise is recommended for better fat oxidation.
    Keywords: Upper extremities, Lower extremities, Fat oxidation, Carbohydrate oxidation, Elderly
  • Maryam Fanaei, Dr Sayyed Hamid Zarkesh, Esfahani *, Sahar Eskandari, Ghazal Babolmorad, Sarareh Harirchi, Marzieh Rezaei, Somaieh Sabzali, Mina Seifzadeh Pages 213-221
    Introduction
    Leptin, an anti-obesity hormone, is also a regulator of the immune response which sends important signals regarding the metabolic status and immune system function. This hormone/cytokine can affect the secretion of acute phase proteins such as Interleukin-1 and TNF-α and facilitate communication between nutrition and Th1 immune response so that when the food intake reduces, plasma leptin levels decreases, leading to reduced function of the immune system. Increase in blood leptin levels in obesity makes the obese people more susceptible to cardiovascular diseases, autoimmune diseases and cancer. Previous researches demonstrate the important effects of leptin in metabolism, whereas more recent studies show that this molecule has an important role in many other key functions of body such as haematopoiesis, thermogenesis, reproduction, angiogenesis, homeostasis and immune system. This paper aims to review the most recent findings regarding the role of leptin in the pathology of autoimmune disease, in particular multiple sclerosis, psoriasis, autoimmune thyroid disease, lupus erythematosus, endometriosis and rheumatoid arthritis.
    Keywords: Leptin, Leptin receptor, Autoimmune, Immune system disorders