فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/10
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محسن تقی زاده، ابوالقاسم جزایری، سید علیرضا طلایی زواره، سعیده داوری، محمود سلامی، منصور کشاورز، طاهره مازوچی صفحه 3
    زمینه و هدف
    در سیستم عصبی، یون کلسیم از طریق کانال های متعدد اختصاصی و برخی از گیرنده های دیگر مانند NMDA، نقش مهمی در جریان انتقال سیناپسی ایفا می کند. یکی از مهم ترین عوامل جذب روده ای و تنظیم کننده یون کلسیم، ویتامین D است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر رژیم های غذایی فاقد ویتامین D و حاوی مکمل ویتامین D (کلسیتریول) بر روند انتقال سیناپسی در مدارهای نورونی ناحیه هیپوکامپ انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، ابتدا موش های صحرایی نر بالغ جهت ثبت پدیده های الکتروفیزیولوژیک در هیپوکامپ انتخاب شدند، و تحت رژیم های غذایی نرمال فاقد ویتامین D و حاوی مکمل کلسیتریول قرار گرفتند. سپس محل کولترال های شافر و نورون های ناحیه CA1 به ترتیب جهت تحریک و ثبت در پاسخ های پس سیناپسی تحریکی میدانی (EPSP) تعیین گردید. همچنین جهت القای تقویت سیناپسی (LTP)، در EPSP، از الگوی تحریک تتانیک استفاده شد. در ادامه، پاسخ ها قبل و پس از تحریک تتانیک ثبت شده و تغییرات در دامنه آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه دامنه قبل و بعد از تحریک تتانیک در گروه های مختلف از آزمون تی زوج استفاده گردید، و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این بررسی اختلافی در پاسخ های پایه بین سه گروه مورد آزمایش وجود نداشت. از سوی دیگر اعمال تحریک تتانیک، اختلاف بین سه گروه را مشخص نمود؛ به گونه ای که در گروه فاقد ویتامین D تقویت مشاهده نشد، ولی در دو گروه دیگر LTP به خوبی نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، به نظر می رسد ویتامین D نقش تعیین کننده ای در انتقال و تقویت سیناپسی دارد و این نقش به احتمال زیاد از راه تنظیم غلظت یون کلسیم درون سلولی با واسطه مکانیسم های مختلف صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، القای تقویت سیناپسی، کلسیم
  • ولی الله اکبری، غلامرضا نوروزی نژاد، محمد آشتیان، مهدی نوروزی صفحه 10
    زمینه و هدف
    اختلال اسکیزوفرنی هرچند یک اختلال شناختی محسوب نمی شود، اما غالبا تخریب حوزه های شناختی را در پی خواهد داشت. مراقبت از خود جزء مهارت های زندگی است که در اختلالات روانشناختی دچار افت می شود. از آنجایی که ارتباط بین نقایص شناختی با مراقبت از خود در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی هنوز به طور کامل شناخته نشده است، لذا این تحقیق به منظور تعیین ارتباط بین نقایص شناختی و مهارت های ابزاری مراقبت از خود در بیماران اسکیزوفرنی صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش توصیفی- همبستگی روی 58 بیمار اسکیزوفرنی مراجعه کننده به بخش روانپزشکی بیمارستان نکویی قم در سال 1389 به صورت سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، آزمون های استاندارد پاس (جهت ارزیابی مهارت های کاربرد ابزار در فعالیت های روزمره زندگی) و آزمون شناختی لوتکا- دو (جهت بررسی وضعیت شناختی) بود. اطلاعات با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن و پیرسون در سطح معنی داری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، بین 7 حوزه شناختی (جهت یابی، ادراک بینایی، ادراک فضایی، برنامه ریزی حرکتی، سازماندهی بینایی حرکتی، عملیات ذهنی، توجه و تمرکز) با جنبه های مراقبت از خود (استقلال، ایمنی و نتیجه) در بیماران اسکیزوفرنی ارتباط معنی داری وجود داشت (000/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بین نقایص شناختی با مهارت های ابزاری مراقبت از خود در بیماران اسکیزوفرنی، ارتباط معنی داری وجود دارد. لذا با تقویت و بهبود مهارت های شناختی می توان در جهت افزایش کارایی و عملکرد مناسب بیماران اسکیزوفرنی در برنامه ریزی درمانی به نحو موثر و مفید استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، اختلالات حافظه، مراقبت ازخود، لوتکا، پاس
  • فرآیند انعقاد، لخته سازی و اکسیداسیون پیشرفته در تصفیه پساب صنایع تصفیه دوم روغن
    احمدرضا یاری، امیرحسین محوی، محمدحسن محمودیان، جواد صفایی قمی، مرتضی صفدری، منوچهر امامیان صفحه 11
    زمینه و هدف
    یکی ازصنایع وابسته به ترکیبات نفتی که نقش مهمی در اقتصاد، حفظ منابع و ذخایر نفتی، همچنین حفاظت از محیط زیست دارد، صنایع تصفیه دوم روغن است. در این تحقیق کارایی فرآیند انعقاد، لخته سازی و اکسیداسیون پیشرفته در تصفیه پساب صنایع تصفیه دوم روغن بررسی گردید.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع توصیفی- نیمه تجربی است که در آن کیفیت شیمیایی پساب صنایع تصفیه روغن سوخته از نظر شدت آلوده کنندگی برحسب COD، فرآیندهای فیزیکوشیمیایی انعقاد، لخته سازی با استفاده از مواد منعقد کننده متداول و اکسیداسیون با ازن برای حذف و کاهش آلودگی تا رسیدن به استانداردهای تخلیه زیست محیطی بررسی شد. مواد منعقد کننده سولفات آلومینیوم، کلرور فریک، سیلیکات سدیم، پلی آلومینیوم کلراید مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تعیین کارایی فرآیند انعقاد و لخته سازی از دستگاه آزمایش جار استفاده شد. نمونه های مورد بررسی در صنایع تصفیه دوم روغن از شهرک صنعتی سلفچگان قم تهیه گردید، و از روش های آزمایش استاندارد آب و فاضلاب به منظور تعیین کیفیت شیمیایی پساب استفاده شد.
    یافته ها
    آزمایشهای اولیه نشان داد میزان BOD این فاضلاب که بیانگر تصفیه پذیری بیولوژیکی فاضلاب می باشد در مقایسه با مقدار COD که نشان دهنده اکسیژن خواهی شیمیایی فاضلاب است، اندک می باشد. لذا کاربرد فرآیندهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب عملا بدون استفاده از فرآیندهای شیمیایی از نظر راندمان تصفیه و مکان اقتصادی، میسر نیست. آزمایشها نشان داد مقدار COD پساب از mlg/l38000 تا mlg/l78000 متغیر است. نتایج نشان داد کاربرد فرآیند اکسیداسیون پیشرفته با ازن به تنهایی در 5/11pH= به راندمان 5/77% و در 9=pH به 2/57% و در 25/3=pH به راندمان حذف 3/21% از COD این پساب می رسد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج، فرآیند اکسیداسیون پیشرفته قبل از تصفیه بیولوژیک فاضلاب های صنایع تصفیه دوم روغن، در حذف مواد آلاینده و سمی موثر است.
    کلیدواژگان: پساب صنعتی، تصفیه دوم روغن، اکسیداسیون پیشرفته، لخته سازی
  • همبستگی نمایه توده بدنی با CRP و فیبرینوژن در دانشجویان دختر با وزن های طبیعی، چاق و لاغر
    اصغر توفیقی، آرزو عاصمی، اعظم حیدرزاده صفحه 13
    زمینه و اهداف
    چاقی ناشی از کم تحرکی و عدم فعالیت بدنی به عنوان پدیده ای بیماری زا رو به افزایش است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی نمایه توده بدنی با مقادیر CRP و فیبرینوژن خون در دانشجویان دختر جوان با وزن طبیعی، چاق و لاغر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، سه گروه 60 نفری از دانشجویان دختر چاق با BMI بالای 30، بین 9/24-5/18 و کمتر از kg/m25/18، به روش دردسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری مقادیر فیبرینوژن و CRP، از هرگروه نمونه های خونی تهیه گردید. جهت تعیین همبستگی بین BMI با CRP و فیبرینوژن از ضریب همبستگی پیرسون و برای تعیین تفاوت متغیرها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی در سطح معنی داری آلفای 5% استفاده شد.
    یافته ها
    در افراد چاق بین BMI با CRP و فیبرینوژن خون، همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. همچنین بیشترین میزان توزیع این مقادیر در گروه چاق مشاهده گردید (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد کاهش وزن در قالب کاهش توده چربی می تواند با کاهش شاخص های التهابی مرتبط با CHD همراه باشد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را در جامعه زنان کاهش دهد.
    کلیدواژگان: چاقی، لاغری، فیبرینوژن، شاخص توده بدنی
  • کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا به تهوع و استفراغ حاملگی
    لیلا جویباری، اکرم ثناگو، مریم چهره گشا صفحه 14
    زمینه و هدف
    در حدود 90-50% زنان در طول سه ماهه اول بارداری، تهوع و استفراغ را تجربه می کنند. تهوع و استفراغ در حاملگی اثر عمیقی در احساس کلی زنان در مورد سلامتی و فعالیت زندگی روزانه آنها دارد. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا به تهوع و استفراغ بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی براساس نمونه گیری مبتنی بر هدف، 120 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر گرگان در سال 1387 بررسی شدند. برای تعیین کیفیت زندگی از پرسشنامه SF-36 و برای سنجش تهوع و استفراغ از معیار Rhodes استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی تست، کای دو و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند. در تمام موارد 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    کیفیت زندگی 60% مادران باردار با میانگین بالاتر از 50، عملکرد بالایی را نشان داد. 40% با میانگین کمتر از 50، عملکرد پایینی داشتند. تهوع و استفراغ در 7/21% زنان شدید، 2/59% متوسط و 5/32% خفیف بود. با استفاده از آزمون اسپیرمن، همبستگی معنی داری بین کیفیت زندگی و شدت تهوع و استفراغ (04/0=r) مشاهده گردید. ارتباط کیفیت زندگی با سن مادر (04/0=p)، تحصیلات (04/0=p) و سطح تحصیلات همسر (01/0=p) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، کیفیت زندگی درصد کمی از زنان در حد مطلوب می باشد و ارتباط معنی داری نیز بین تهوع و استفراغ با کیفیت زندگی وجود دارد. لذا ضروری است ارائه دهندگان مراقبت های دوران بارداری با توجه به اثرات این مشکل بر کیفیت زندگی مادران، مداخلات مناسب را به منظور حمایت از مادران باردار انجام دهند.
    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، بارداری، کیفیت زندگی، SF، 36، اندکس Rhodes
  • گزارش یک مورد ابتلای همزمان به بیماری های تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
    عابدین ثقفی پور، مهدی نوروزی، نازنین ضیاء شیخ الاسلامی، علی عباسی صفحه 14
    زمینه و هدف
    تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (Crimean-Congo Hemorrhagic Fever)، یک بیماری ویروسی است که توسط کنه بالغ ناقل از حیوان علفخوار به انسان منتقل می شود. سایر راه های انتقال این ویروس به انسان، تماس با خون بافت های در حال ذبح کشتارگاه ها و از طریق تماس های بیمارستانی است. 80% موارد بیماری تحت بالینی بوده و در بقیه موارد، علائم به صورت حاد، تب دار و گاهی خونریزی دهنده است. همچنین موارد شدید بیماری در 50-20% مرگ آور بوده است. خونریزی معمولا به صورت هماتمز، ملنا، خونریزی از بینی و ملتحمه، گوش، رحم و خونریزی زیرجلدی می باشد. CCHF عوارضی مانند: آنسفالیت، نوروپاتی اپتیک، هپاتیت، نارسایی کلیوی و نکروز میوکارد را در پی دارد. در این مقاله به بررسی یک بیمار مبتلا به CCHF پرداخته شده است.
    معرفی مورد: بیمار مردی 22 ساله، دامدار، ساکن منطقه قلعه کامکار از شهرستان قم می باشد. این بیمار در سیر بیماری خود از نظر بالینی دچار تب شدید، درد عضلانی، سردرد، تهوع، استفراغ، شکم درد، خونریزی وسیع پوستی و خونریزی از لثه در هنگام بستری شده بود. زردی واضح در پوست، پتشی و اکیموز در سراسر بدن جلب توجه می کرد. در بدو بستری از نظر آزمایشگاهی، آنزیم های کبدی 10-8 برابر مقدار طبیعی افزایش داشت. تعداد پلاکت ها نیز کمتر از 150000 در میلی لیتر بود. همچنین در طی 3 روز اول، تعداد گلبول های سفید کاهش نشان داد و PTT غیرطبیعی بود. به علاوه، اسپارتات آمینو ترانسفراز ((Aspartate Amino Transferase نیز بیشتر از 100 واحد در لیتر گزارش شد. همچنین نتیجه بررسی سرولوژیک ویروس IgM-ELISA برای CCHF در روز پنجم و IgG-ELISA روز دهم که در انستیتوپاستور تهران انجام شده بود مثبت گزارش شد. از طرفی، با گرفتن شرح حال و با توجه به علائم بالینی بیمار، به تب مالت نیز مشکوک شده و با انجام آزمایشهای پاراکلینیکی، ابتلا به تب مالت Wright=1/320، 2ME=1/160)) تایید گردید.
    کلیدواژگان: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، کنه ها
  • محمدرضا ذوالفقاری، محمد سلیمانی درجاق، معصومه مسعودی خواه، محمد خداداد مطلق، اعظم حیدرپور صفحه 15
    زمینه و هدف
    کروم به عنوان یکی از منابع مهم آلودگی محیطی و سرطان زایی در بین کارگران صنایع شناخته شده است. ترکیبات (VI)Cr بسیار سمی تر از (III)Cr هستند. مطالعات اخیر نشان داده است احیای (VI)Cr به حالت های اکسیداسیونی پایین تر و رادیکال های آزاد در ایجاد اثرات کارسینوژنیک، ایمونوتوکسیک و ژنوتوکسیک در انسان و حیوانات نقش مهمی ایفا می کند. در این مطالعه حضور ارگانیسم های تحمل کننده کروم و مقاوم به آنتی بیوتیک از پساب چهار صنعت گالوانیزه، آبکاری، نساجی و رنگرزی استان قم بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه 241 جدایه شامل: 23 کوکسی گرم مثبت، 3 باسیل گرم منفی و 215 باسیل گرم مثبت با استفاده از محیط Agar LB حاوی غلظت های مشخص کرومات پتاسیم جدا شدند، که همگی قادر به رشد در غلظت mM5 از کرومات پتاسیم بودند.
    یافته ها
    در این بررسی یکی از کوکسی های گرم مثبت و احیا کننده کرومات جداشده از پساب آبکاری کروم توانست تا سقف mM760 غلظت کرومات پتاسیم را تحمل کرده و در دمای c°34 و 7=pH در طول 24ساعت گرما گذاری در این غلظت رشد کند. همچنین این سویه به چندین آنتی بیوتیک نیز مقاومت نشان داد. با تست های بیوشیمیایی، فیزیولوژیک، مورفولوژیک و 16SrRNA مشخص گردید این باکتری متعلق به جنس استافیلوکوک گونه arlettae و سویهR1-7A می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد باکتریStaphylococcus arlettae سویه R1-7A می تواند ضمن مقاومت بسیار بالا به کروم از طریق مکانیسم احیا برای سمیت زدایی و پاکسازی (VI)Cr از محیط های آلوده، به ویژه مناطق بومی و در نتیجه کاهش اثرات شدید بیماری زایی و سرطانزایی آن مفید باشد. از طرفی، کنترل چنین باکتری هایی با مقاومت توام به فلزات و آنتی بیوتیک از نظر پزشکی بسیار حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: کروم، پساب های صنعتی، سرطانزایی، سمیت زدایی، ایمونوتوکسیژنیسیتی، مقاومت باکتری به دارو
  • داود قادری، احمد برجعلی، هادی بهرامی، فرامرز سهرابی صفحه 24
    زمینه و هدف
    بیشتر تحقیقات انجام شده در زمینه پسیکوپاتی، بین زندانیان کشورهای غربی بوده است، و اینکه آیا این نتایج نیز قابلیت کاربرد در سایر بافت ها را دارد، هنوز مشخص نیست. مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگی های شخصیتی و جمعیت شناختی زندانیان دارای اختلال شخصیتی پسیکوپات در مقایسه با زندانیان عادی در گروهی از زندانیان شهرستان تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی انجام شد، و نمونه ها به تعداد 202 نفر از بین زندانیان شهر ری تهران به شیوه نمونه دردسترس انتخاب شدند. تمامی آزمودنی ها سیاهه سرندشده اختلال شخصیتی پسیکوپاتیک Hare (PCL-SV) و فرم کوتاه پرسشنامه پنج صفت بزرگ شخصیتی McCrae و Costa (NEO-FFI) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تی برای گروه های مستقل، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی میزان شیوع پسیکوپاتی در بین این گروه از زندانیان 89/10 گزارش شد. تحلیل نتایج به وسیله آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تی در گروه های مستقل، نماینگر ارتباط مثبت معنی دار بین پسیکوپاتی و برونگرایی (1%=p) و ارتباط منفی معنی دار بین پسیکوپاتی و گشودگی (5%=p)، توافق جویی و وظیفه شناسی (1%=p) بود. بین پسیکوپاتی و روان رنجورخویی رابطه ای یافت نشد. همچنین نتایج نشان داد زندانیان پسیکوپات در مقایسه با سایر زندانیان برونگراتر و روان رنجورخوترند و از گشودگی، توافق جویی و وظیفه شناسی کمتری برخوردار می باشند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این پژوهش، اختلال پسیکوپاتی با پنج عامل بزرگ شخصیتی رابطه دارد. لذا مطالعات بیشتر در حوزه متغیرهای بررسی شده می تواند فراهم کننده اطلاعات بیشتری در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیتی ضد اجتماعی، پسیکوپاتی، زندانیان، اختلال شخصیتی
  • علیرضا شمس الدینی، محمدتقی حلی ساز، وحید سبحانی، عمیدالدین خطیبی، اسدالله امان الهی صفحه 31
    زمینه و هدف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین دانش آموزان مدارس بسیار شایع می باشد. اعمال بار سنگین توسط کیف کولی مدرسه به نواحی گردن، شانه ها و ستون فقرات ممکن است منتج به بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی در دانش آموزان شود. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی علائم اسکلتی- عضلانی و عوامل همراه آن در دانش آموزان شهر تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی روی 340 دانش آموز مقطع دبستان و راهنمایی که مدارس آنها در 5 نقطه متفاوت جغرافیایی در شهر تهران قرار داشت، انجام شد. برای بررسی اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسشنامه نوردیک و برای مشخص شدن محل ناراحتی و دردهای اسکلتی- عضلانی در دانش آموزان از نقشه بدن (Body Map) استفاده گردید. همچنین برای انتخاب نمونه آماری مورد نیاز، روش نمونه گیری خوشه ایبه کار برده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل با سطح معنی داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین میزان اختلالات اسکلتی- عضلانی در ناحیه شانه با 9/37%، گردن 5/28% و در ناحیه کمر با 4/17% مشاهده گردید. اختلاف میانگین وزن کیف کولی مدرسه در نمونه هایی که اختلالات اسکلتی- عضلانی داشتند با افراد بدون اختلالات اسکلتی- عضلانی معنی دار بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، وزن کیف کولی ارتباط بسیار نزدیکی با اختلالات اسکلتی- عضلانی در ناحیه شانه، گردن و کمر دانش آموزان دارد. بنابراین اگرچه اعتقاد بر این است که این اختلالات منشا متفاوتی دارند، اما حمل کیف کولی سنگین توسط دانش آموز، یک مورد بسیار مشکوک در بروز این علائم می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی، استخوانی، دانش آموزان، بیماری های عضلانی، استخوانی
  • رضا کاظمی درسنکی، ناصر قائمی، میرساسان میرپور، فاطمه میرداوودی صفحه 37
    زمینه و هدف
    باکتری های پروبیوتیک، مکمل های غذایی میکروبی هستند که از طریق حفظ تعادل میکروبی روده تاثیرات سودمندی بر سلامت انسانها دارند. براساس تحقیقات انجام شده، استفاده از محصولات پروبیوتیک در کاهش خطر سرطان موثر است. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد موتاسیونی باکتری های پروبیوتیک جدا شده از ماست و قرص پروبیوتیکی بر عوامل جهش زا و سرطان زا می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، باکتری های پروبیوتیک از ماست و قرص پروبیوتیکی در محیط MRS در شرایط بی هوازی (5% دی اکسید کربن و گاز پک) و در دمای C°37 جداسازی شدند. سپس با تست های بیوشیمیایی شناسایی و مورد تایید قرار گرفتند. در ادامه، اثر ضد موتاسیونی سوپرناتانت کشت آنها در مقابل عوامل موتاسیون زای سدیم آزید و پرمنگنات پتاسیم توسط تست ایمز (سویه سالمونلا تیفی موریوم TA100) در حضور و عدم حضور S9 ارزیابی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از ماست و قرص پروبیوتیکی، 6 باکتری پروبیوتیک جدا شد. نتایج فعالیت ضد موتاسیونی باکتری ها توسط تست ایمز نشان داد آنها می توانند عوامل موتاسیون زا را در برخی گونه ها تا بیش از 40% مهار کنند که فعالیت ضد موتاسیونی خوبی محسوب می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از محصولات حاوی باکتری های پروبیوتیک، دارای اثرات ضد موتاسیونی و ضد سرطانی بسیار خوبی می باشد. آنها با تغییر فلور روده سبب کاهش جذب مواد سرطان زا و جهش زا شده و به سلامت انسان کمک می کنند.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک ها، عوامل آنتی موتاسیونیک، تست ایمز، ضد موتاسیونی
  • زهرا سلیمی، رضا حیدری، وحید نجاتی، آزاده اسکندری صفحه 45
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهد عوارض دیابت با استرس اکسیداتیو القاشده به واسطه تولید رادیکال های آزاد ارتباط دارد، و بدن نیز از طریق مکانیسم های دفاع آنتی اکسیدانی با آن مقابله می کند. این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره آبی میوه سماق (Rhus coriaria L) بر فعالیت آنزیم کاتالاز و تغییرات بافتی کبد در رت های دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق، 30 رت نر بالغ به وزن متوسط g230-180 به طور تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. به رت های گروه کنترل، هم حجم ماده تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق گردید. رت های گروه دوم با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونوهیدرات با دوز mg/kgbw120 دیابتی شدند. به رت های گروه سوم، چهارم و پنجم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم، عصاره آبی میوه سماق به ترتیب با دوزهای 50، 100 و mg/kgbw250 به مدت 4 هفته خورانده شد. در پایان دوره تیمار، نقش عصاره بر فعالیت آنزیم کاتالاز ارزیابی گردید، و برش های کبد توسط H & E رنگ آمیزی و به وسیله میکروسکوپ بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری (05/0>p) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این بررسی، فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه دیابتی به طور معنی داری (05/0>p) کاهش یافت. به علاوه، فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه تحت تیمار با عصاره mg/kgbw)250) در مقایسه با گروه دیابتی تفاوت معنی داری (05/0>p) نشان داد. همچنین تیمار با عصاره mg/kgbw)250)، به طور قابل توجهی موجب بهبود عوارض جانبی ناشی از دیابت قندی در بافت کبدی رت های دیابتی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد سماق در کاهش عوارض دیابت موثر است و از آن می توان به عنوان یک آنتی اکسیدان و مکمل غذایی برای بیماران دیابتی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سماق، دیابت قندی، کاتالاز، آنتی اکسیدان
  • محمدکاظم فخری، بهرام میرزاییان، کورش بنی هاشمیان صفحه 53
    زمینه و هدف
    دانشجویان علوم پزشکی طبقه خاصی از دانشجویان هستند که به دلیل مشکلات خاص خود، بررسی سلامت عمومی آنها همواره مورد توجه بوده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بین سلامت عمومی با هوش هیجانی و خلاقیت در دانشجویان دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 150 نفر از دانشجویان دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری (45 پسر و 105 دختر) به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های سلامت عمومی Goldberg، هوش هیجانی Shring و خلاقیت عابدی را تکمیل نمودند. جهت تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تی گروه های مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    در این بررسی بین سلامت عمومی و هوش هیجانی (53/0r=، 05/0p<)، سلامت عمومی و خلاقیت (60/0r=،01/0p<)، همبستگی مستقیم و معنی داری مشاهده گردید. همچنین سلامت عمومی در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بین سلامت عمومی با هوش هیجانی و خلاقیت، همبستگی مستقیم و معنی داری وجود دارد، و از آنجا که این متغیرها در آینده حرفه ای دانشجویان علوم پزشکی موثرند، لذا به کار گیری روش های شناختی و رفتاری در جهت ارتقای سطح سلامت عمومی این دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، هوش هیجانی، خلاقیت، سلامت روان
  • علی اصغر کلاهی، آزاده سیاری فرد، علی رستگارپور، محمدرضا سهرابی، علیرضا ابدی، محمود نبوی صفحه 58
    زمینه و هدف
    نظر به داده های اندک و مبهم در مورد رفتارهای جنسی زنان آسیب پذیر و پرخطر نسبت به HIV/AIDS و اذعان به آن در دومین گزارش پیشرفت کشوری 2006 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این مطالعه با هدف تعیین عملکرد زنان آسیب پذیر و در معرض خطر نسبت به پیشگیری از ایدز صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی با مشارکت 128 نفر از زنان آسیب پذیر و در معرض خطر تهران در سال 1388 انجام شد. جهت نمونه گیری، ترکیبی از مراجعین به مراکز گذری کاهش آسیب های اجتماعی(Drop-in Center، DIC)، کلینیک های رفتاری یا مثلثی و معرفی توسط زنان مشارکت کننده به روش (Respondent Driven Sampling) RDS انتخاب شدند. داده ها به وسیله مصاحبه توسط افراد آموزش دیده جمع آوری شد. یافته های توصیفی کمی و کیفی به ترتیب به صورت میانگین و انحراف معیار، تعداد و درصد گزارش شد. برای یافته های تحلیلی و تعیین اختلافات و روابط از آزمون کای دو استفاده گردید. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، تنها 22 نفر (2/17%) از زنان مورد بررسی ذکر کردند که همیشه از کاندوم استفاده می کرده اند. همچنین دلیل اصلی عدم استفاده از کاندوم در 64% موارد، نداشتن تمایل شریک جنسی عنوان شد. در مجموع، 24% زنان بیان کردند که در یک سال اخیر از مراکز گذری، مثلثی و مراکز بهداشتی- درمانی کاندوم رایگان دریافت کرده اند. در 32 نفر (25%) نیز سابقه انجام تست HIV گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد عملکرد زنان آسیب پذیر و در معرض خطر نسبت به پیشگیری از انتقال HIV/AIDS، چندان رضایت بخش نیست، و ادامه این وضعیت، جامعه و این قشر از زنان را در معرض آسیب بیشتر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اچ آی وی، ایدز، رفتار پر خطر جنسی، کاندوم، کاربرد، پیشگیری ثانویه، عملکرد
  • نوشین نقش، مریم صفری، پریسا حاج مهرابی صفحه 65
    زمینه و هدف
    نانوذرات، اجزای کوچکی هستند که در زمینه پزشکی کاربردهای زیادی دارند. یکی از شاخه های کاربردی در زمینه نانوتکنولوژی، استفاده از فناوری نانوسیلور (Nanosilver) است. خواص ضد میکروبی این نانوذرات و کاربرد مفید آن در زمینه بیوتکنولوژی و مهار تخصصی میکروب ها بررسی شده است. با توجه به نبود گزارشهای دقیق پیرامون خواص ضد باکتریایی این نانوذره، این تحقیق با هدف بررسی مقایسه تاثیرات مهاری نقره بر باکتری E. coli صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، نانوسیلورها با غلظت های 100، 200، 300، 400 و ppm500 بر روی دیسک های بلانک تلقیح شده و در محیط کشت نوترین آگار قرار داده شدند. با تنظیم میزان باکتری ها مطابق با غلظت استاندارد 5/0 مک فارلند، در روز های اول، دوم و ششم قطر هاله های عدم رشد بررسی گردید. به منظور مقایسه میانگین هاله های عدم رشد در گروه های کنترل و تیمار از آزمون تی تست استفاده شد و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در روز اول بعد از تیمار و در غلظت ppm400، میانگین قطر هاله ها در باکتریmm 43/0±30/2 بود که از نظر آماری در مقایسه با گروه های شاهد افزایش معنی داری داشت (01/0p=). در روز دوم بعد از تیمار و در غلظت ppm400، میانگین قطر هاله ها mm39/0±48/2 بود که از نظر آماری در مقایسه با گروه های شاهد افزایش معنی داری داشت (01/0p<)، ولی تفاوت معنی داری با روز اول نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه نانوتکنولوژی در شاخه های مختلف علوم کاربردهای گوناگونی دارد، تعمیم نتایج این مطالعه می تواند در درمان بسیاری از بیماری های منتقل شده توسط باکتری در زمینه پزشکی مفید واقع شود. همچنین با توجه به عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها، می تواند جایگزین مناسبی نیز برای آنها باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، نانوبیوتکنولوژی، مهارکنندگی، اشرشیاکلی
  • معصومه دل آرام، زیبا رئیسی، معصومه علیدوستی صفحه 76
    زمینه و هدف
    نظرات دانشجویان به عنوان عنصر اصلی آموزش می تواند سبب بهبود جریان آموزش شود. لذا این پژوهش با هدف تعیین نقاط قوت و ضعف آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، نظرات 150 نفر از دانشجویان سال آخر پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با استفاده از پرسشنامه در مورد نقاط قوت و ضعف آموزش بالینی بررسی گردید. پرسشنامه مشتمل بر سه بخش خصوصیات فردی، نقاط قوت و ضعف آموزش بالینی بود که براساس 5 حیطه اهداف و برنامه آموزشی، مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی، نظارت و ارزشیابی تدوین شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت و 05/0p< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    مهم ترین نقاط قوت آموزش بالینی شامل: رعایت پیش نیاز دروس کارآموزی (7/79%)، مشخص بودن شرح وظایف دانشجو (5/72%)، حضور به موقع دانشجو (7/88%) و مربی (2/84%)، فراهم نمودن فرصت مراقبت از بیمار برای دانشجو (5/68%)، برخورد مناسب سوپروایزر آموزشی با دانشجو (5/56%)، استفاده دانشجو از کتابخانه بیمارستان (5/62%) و برگزاری امتحان عملی در پایان دوره هر بخش (5/58%) بود و عدم نظرخواهی از دانشجو در برنامه ریزی کارآموزی (9/84%)، عدم هماهنگی اهداف آموزشی با انتظارات کارکنان (6/74%)، وجود شرایط استرس زا در محیط بالینی (8/76%)، نبود حمایت کارکنان از دانشجو (5/85%)، استفاده نکردن از وسایل کمک آموزشی (2/91%) و عدم نظارت بر روند آموزش بالینی (69%) نیز از مهم ترین نقاط ضعف مطرح شده توسط دانشجویان بود.
    نتیجه گیری
    در حیطه های اهداف، برنامه آموزشی و مربی، اکثر دانشجویان نقاط قوت را بیش از نقاط ضعف عنوان کردند. درحالی که در حیطه های ارتباط با دانشجو، محیط بالینی، نظارت و ارزشیابی، وضعیت چندان مطلوب نبوده و نقاط ضعف بیش از نقاط قوت بوده است.
    کلیدواژگان: پژوهش در آموزش پرستاری، دانشجویان پرستاری، آموزش
|
  • Akbari V., Noruzinejad Gh., Ashtian M., Noruzi M Page 10
    Background And Objectives
    Although schizophrenia disorder is not a cognitive dysfunction، it often results in cognitive deficit. Self-care is a life skill which weakens in neuro-cognitive disorders. Since relationship between cognitive deficits and self-care in schizophrenic patients is not yet known، the survey was done to clarify the relationship between cognitive deficits and self-care instrumental activities daily living in schizophrenic patients.
    Methods
    The present study is of descriptive type، wherein 58 schizophrenic patients of psychiatric ward at Nekoo''ee hospital، Qom، were selected by population sampling. Data collection tools were PASS (for measuring the instrumental skills in daily living activities)، and LOTCA-II (for measuring cognitive status). The analysis of the data was done by means of Spearman and Pearson correlation test، showing the significant level of p>0. 05.
    Results
    The results showed that between the seven cognitive domains (Orientation، Visual Perception، Spatial perception، Motor praxis، Visuomotor organization، Thinking operations، Attention and Concentration) and the aspects of self-care (independence، safety، quality and process of the task) there exists a significant relationship in schizophrenic patients، p=0. 000
    Conclusion
    The present study displays a significant relationship between cognitive deficits and self-care instrumental activities in schizophrenic patients. Thus، by fortifying and improving the cognitive skills، we can effectively increase proper function in treatment planning of schizophrenic patients.
    Keywords: Schizophrenia, Memory Disorders, Self Care, Lotca, II, Pass
  • The Process of Coagulation, Flocculation and Advanced Oxidation in Effluent Treatment of Second Refinery Oil Industries
    Yari A.R., Mahvi A.H., Mahmudiyan M.H., Safaiye Ghomi J., Safdari M., Emamiyan M Page 11
    Background And Objectives
    One of the industries dependent on oil compounds that play an important role in economy، preserve resources and oil reserves، as well as environmental protection is the secondary refinery Oil industries. The efficiency of Coagulation، flocculation and advanced oxidation process in the Effluent treatment industry was studied.
    Methods
    This study is a descriptive- quasi-experimental that effluent pollution quality measured with COD. Physicochemical processes of coagulation، flocculation، by using conventional coagulants and oxidation with ozone for the removal to access environmental discharge effluent standards were studied. Coagulants such as aluminum sulfate، ferric chloride، sodium silicate، poly aluminum chloride were evaluated. Jartest was used to determine the efficiency of coagulation and flocculation. Samples were collected from Salafchegan industrial district in Qom. Examination methods were extracted from Standard methods for water and wastewater examination.
    Results
    Initial experiments showed that BOD، indicating biological treatment wastewater، in comparison with COD، indicating chemical oxygen demand of wastewater is very low. Thus، the application of biological processes of effluent treatment without using chemical processes، not performance and not economic. The experiment showed that the amount of COD in raw effluent was varied from 38000 to 78000mg/l. Using advanced oxidation with O3 in pH=11. 5 can reach 77. 5% and in pH=9 in 57. 2 and in pH=3. 25 in 21. 3 COD removal efficiency respectively.
    Conclusion
    According to the results، advanced oxidation process prior to biological effluent treatment of the second refinery oil industries is effective in eliminating pollutants and toxic substances.
    Keywords: Industrial Effluents, Second Refinery, Used Oil, Advanced Oxidation, Coagulation
  • Relationship between BMI and Blood CRP and Fibrinogen in Obese, Thin and Normal Weight among Girl Students
    Tofighi A., Asemi A., Heydarzade A Page 13
    Background And Objectives
    Obesity due to inactivity and sedentary as an epidemic phenomenon is growing up. The purpose of this study is to determine correlation between obesity and thinness with blood CRP and fibrinogen in young girl students.
    Methods
    In this study three groups of sixty girl students were selected: sixty girls overweight with BMI higher than 30، sixty girls with normal weight (18. 5 up to 24. 9) and sixty thin girls with BMI lower than 18. 5kg/m2. The applied method was available method. Blood samples were collected for CRP and fibrinogen assessments. The Data were analyzed by Pearson correlation، one way ANOVA and Tukey tests.
    Results
    Data analysis showed that there were positive and significant correlations between the amount of CRP and fibrinogen concentrations with obesity. Also، the higher amount of these values were seen in obese group (p<0. 05).
    Conclusion
    Based on this study reducing weight in the form of body fat decreasing results in inflammation indices reduction which is related to low incidence of CHD in women and، also، it can reduce cardio-vascular disease danger among women.
    Keywords: Obesity, Thinness, Fibrinogen, Body Mass Index.
  • The Quality of Pregnant Women Life with Nausea and Vomiting
    Jouybari L., Sanagu A., Chehregosha M Page 14
    Background And Objectives
    About 50-90% of pregnant women at the first trimester of the pregnancy experience nausea and vomiting. Nausea and vomiting has deep impact on well being and daily living activities. The aim of this study has been to explore the quality of pregnant women life with nausea and vomiting.
    Methods
    This cross-sectional descriptive analytical study has been conducted on 120 pregnant women that referred to medical & health centers in Gorgan (North of Iran) during 2008. The data sampling method was purposeful. For assessing quality of life، SF-36 questionnaire and for evaluation nausea and vomiting «Rhodes scale» were applied. The data analyzed with SPSS using T-test، Chi-square، and Spearman test.
    Results
    Quality life of 60 % of women with the average higher than 50، showed a high performance. 40% of women with the average lower than 50 had lower performance too. In terms of intensity، nausea and vomiting for 21. 7% of the women were severe، 59. 2% moderate، and 32. 5% mild. According to Spearman test، there was a significant relationship between quality of life and severity of nausea and vomiting (r=0. 04). The relationships among the quality of life، age of mother (p=0. 04)، education of mother (p=0. 04)، and academic education of husband (p=0. 01) were significant.
    Conclusion
    The quality of life only in a small percentage of the women is desirable and also the relationship between quality of life with nausea and vomiting is significant. It is essential that health care workers consider the impact of nausea and vomiting on quality of the pregnant women life and provide appropriate interventions to support pregnant mothers.
    Keywords: Nausea, Vomiting, Pregnancy, Quality of Life, SF, 36, Rhode Scale
  • The Co- Infection of Crime Congo Hemorrhagic Fever and Brucellosis: A Case Report
    Saghafipour A., Noruzi M., Zia Sheykholeslami N., Abbasi A Page 14
    Background And Objectives
    Crimean-Congo Hemorrhagic fever (CCHF) is a viral disease transmitted to ruminants or human by the bite of mature tick vectors. It can be transmitted through contact with the infectious blood or viraemic tissues during slaughter and hospital contacts. 80% of the cases are sub clinical and the rest of them are presenting with an acute febrile and occasionally hemorrhagic disease. The mortality rate of the fulminate form of the disease is equal to 20% to 50%. The hemorrhage is usually in the form of hematoma، melena، nose، conjunctiva، uterine or subcutaneous bleeding. CCHF complications are: encephalitis، optic neuropathy، hepatitis، renal failure and myocardial necrosis. Case Report: In this article، we’ve discussed a CCHF patient who presented with high fever، myalgia، headache، nausea، vomiting، abdominal pain، diffuse cutaneous and gingival hemorrhage during the course of the disease while the patient was hospitalized. Profound jaundice، petechia and global ecchymosis were considerable. Lab data showed at the beginning of hospitalization that the number of liver enzymes was increased up to 8-10 times. The number of placates were lower than 150000 ml. Moreover، during the first three days there was a decrease in the number of white blood cells and PTT was abnormal. (AST) was higher than 100 units per litre. The results of serologic examination of IgM- ELISA virus for CCHF on day 5 and IgG-ELISA on day 10–which were carried out in pasture Institute-were reported to be positive. According to the patient’s history and clinical symptoms، he was also suspicious for Brucellosis and the lab data demonstrated that he is also infected with Brucella. (Wright=1. 320، 2ME=1. 160 (The patient was a 22 year old man، sheep farmer، residing in the GhalehKamkar area of Qom City.
    Keywords: Hemorrhagic Fever Virus, Crimean, Congo, Brucellosis, Tick
  • Zolfaghary M.R., Soleymani Dorjagh M., Masoudikhah M., Khodadad Motlagh M., Heydarpour A Page 15
    Background And Objectives
    Chromium is one of the major sources of environmental pollution and a potent occupational carcinogen. The hexavalent chromium compounds are more toxic than those of trivalent. Recent studies have suggested that reduction of Cr (VI) to its lower oxidation states and related free radical reactions play an important role in carcinogenic، genotoxic and immunotoxic effects in human and animals. This paper reports occurrence of chromium tolerant and antibiotic resistant organism of four industrial wastewaters including electroplating، textile، galvanization، and dye manufacturing in Qom.
    Methods
    In this study 241 isolates including 23 gram positive coccus، 3 gram negative bacilli and 215 gram positive bacilli were obtained by using of LB Agar plus determined concentration of potassium chromate.
    Results
    A gram positive coccus، chromate reducing bacteria strain isolated from effluent of chromo plaiting could tolerate up to 760mM concentration in 34°c and pH=7 within 24h and showed resistance to some antibiotics. Biochemical، physiological، morphological and 16SrRNA tests showed this bacteria belongs to staphylococcus arlettae strain R1-7A.
    Conclusion
    the result indicates that the indigenous microbial isolates can be useful for hexavalent chromium detoxification of chromium contamination environment and reduction of its pathogenicity and carcinogenicity، on the other hand the control of these bacteria is important from the medical view.
    Keywords: Chromium, Industrialawaste, Carcinogenesis, Detoxification, Immunotoxigenicity, Drug Resistance Microbial
  • Ghaderi D., Borjali A., Bahrami H., Sohrabi F Page 24
    Background And Objectives
    Most conducted research about psychopathy has been done among Western countries'' prisoners and it has remained unclear whether these findings are applicable in other contexts. The aim of this is to survey personality traits and demographic characteristics of prisoners with psychopathic personality disorder in comparison with ordinary prisoners in sample of Tehran prisoners.
    Methods
    This study was done based on descriptive method. 202 prisoners were selected among Ray City prisoners in Tehran and the applied method was sample available. All prisoners completed Hare (PCL-SV) psychopathic personality disorder checklist and five personality traits Questionnaire، McCare and Costa (Neo-FFI). Data were analyzed by Pearson correlation، Regression، and T student for independent groups.
    Results
    The prevalence of psychopathy disorder among prisoners of this group was reported 10. 89. Statistical analysis by Pearson correlation test، regression analysis and T student independent groups، represent a significant positive relationship between Psychopaty and extraversion (p=1%) and a significant negative relationship between openness and Psychopaty (p=5%)، agreeableness and conscientiousness (p=1%)، respectively. No relationship was found between psychopathy، and neurosis. Furthermore، results indicated that، in comparison with non-psychopathic prisoners، psychopathic prisoners were more neurosis and extraversion، however، they showed low level of openness، agreeableness and conscientiousness.
    Conclusion
    According to the findings، psychopathic disorder and five personality traits are related. Therefore، futher studies in the field of examined variables can provide more information.
    Keywords: Antisocial Personality Disorder, Psychopathy, Prisoners, Personality Disorder
  • Shamsoddini A.R., Hollisaz M.T., Sobhani V., Khatibi E., Amanellahi A Page 31
    Background And Objectives
    Musculoskeletal disorders are common among children. Burden imposed on neck، shoulder and back areas by carrying schoolbags may result in musculoskeletal disorders in students. The aim of this study is to determine the frequency of musculoskeletal symptoms and factors associated with these symptoms in students of Tehran.
    Methods
    Three hundred and forty students participated in this Cross-sectional study. Students were selected from five primary and middle schools in five different regions of Tehran. Musculoskeletal disorder examination was based on Nordic Questionnarie and Body Map was used to determine the location of musculoskeletal pain and discomfort. Cluster sampling was applied to select the required statistical sample. Data using independent T-test، were analysed with significant level of p<0. 05.
    Results
    Most common musculoskeletal discomforts were observed in shoulders 37. 9%، neck 28. 5% and lumbar 17. 4% areas. The differences between the avarage weight of schoolbag in those cases who had muculoeskeletal discomforts with those without such disorders، were significant (p<0. 05).
    Conclusion
    According to the results، there is a close relationship between the weight of schoolbag and musculoskeletal disorders in neck and/or shoulder and back in students. So، although it is believed that these disorders have different origin، carrying heavy schoolbags is very suspicious case in expressing these symptoms.
    Keywords: Musculoskeletal Disorder, Students, Musculoskeletal Diseases
  • Kazemi Darsanki R., Ghaemi N., Mirpour , Mirdavoudi F Page 37
    Background And Objectives
    Probiotic bacteria are microbial nutrition supplements which have useful effects on human health by maintaining of bowel microbial balance. There are many studies that have been suggested the use of probiotic products as cancer risk reducer. The aim of this study، is isolation and detection of probiotic agents from yoghurt and probiotical tablet and evaluation of their abilities to decrease some effects of mutagenic and carcinogenic agents.
    Methods
    In this study، probiotic bacteria were isolated from yogurt and probiotic tablet by using MRS in anaerobic condition (5% Co2 and gas peck) and temperature of 37°c. Then، they were detected by using biochemical tests. Their anti mutagenic effects of supernatant culture were evaluated against mutagenic agents of azid Sodium and Potassium Permanganate by ames test (Salmonella typhimurium TA100) in presence and absence of S9.
    Results
    Six probiotic bacteria were isolated from yogurt and probiotic tablet. Their anti mutagenic activity results based on ames test showed they can inhibit mutagenic agents more than 40% in some species، which is considered as a good result.
    Conclusion
    The results of this study show that the use of probiotic bacteria found in different products such as yogurt and probiotic tablets، have proper anti mutagenic and anti carcinogenic effects. They change the micro flora of bowel and، as a result، reduce absorption of mutagenic and carcinogenic agents and help to maintain human health.
    Keywords: Probiotics, Antimutagenic Agent, Ames Test, Anti Mutagenicity
  • Salimi Z., Heydari R., Nejati V., Eskandari A Page 45
    Background And Objectives
    Complications in diabetes mellitus are associated with free radicals and oxidative stress. The human body copes with these complications through antioxidant defense mechanisms. This study aimes at assessing the effect of aqueous extract of sumac (Rhus coriaria L.) fruit on catalase (CAT) enzyme activity and the histopathological changes of liver in diabetic rats.
    Methods
    In this study، 30 adult male Wistar rats، with average weight 180-230g were divided randomly into 5 groups of 6 rats. Physiological serum was injected to control rat group with the same volume of injection material. The second group of rats، became intraperitonally diabetic by injecting 120mg/kgbw dose of Alloxan monohydrate. The third، fourth and fifth groups of rats in addition to the same treatment of the second group، were fed aqueous extract of Rhus coriaria respectively، 50، 100 and 250mg/kgbw doses for 4 weeks. At the end of treatment، the role of extract on CAT enzyme activity was assessed. The serial sections of liver were prepared and stained with H & E for microscopic investigations. Data were analyzed using the test one way ANOVA and Tukey test. Significant level (p<0. 05) was considered.
    Results
    CAT enzyme activity decreased in diabetic group significantly (p<0. 05). Moreover، CAT enzyme activity in group treated with extract (250mg/kgbw) was significantly different as compared to diabetic group (p<0. 05). Also those treated with extract، (250mg/kgbw) indicated a significant improve in side-effects of diabetes mellitus on liver tissue in diabetic rats.
    Conclusion
    These results show that Sumac can be effective in decreasing diabetic complications and it can be used as an antioxidant and food supplement in diabetic patients.
    Keywords: Rhus Coriaria L, Diabetes Mellitus, Catalase, Antioxidants
  • Fakhri M.K., Mirzaian B., Banihashemian K Page 53
    Background And Objectives
    Medical students are a particular class of students that Because of their specific problems، investigation of their general health has always been considered. This study is concerned with investigation of relationship between general health and emotional intelligence and creativity in medical college students at Islamic Azad University، Sari branch.
    Methods
    150 medical college students at Islamic Azad University، Sari branch (45 males and 105 females)، were randomly selected and Goldberg general health، Shring emotional intelligence and Abedi creativity questionnaire were completed. For data analysis، Pearson correlation and independent t-test were used.
    Results
    Results showed that: there is positive relationship between general health and emotional intelligence (r=0. 53 and p<0. 05)، there is a positive relationship between general health and creativity (r=0. 60 and p<0. 01)، and female college students are healthier than males (p<0. 05).
    Conclusion
    results of this research indicated that there is a positive relationship between general health and emotional intelligence and creativity، and since these variables are effective in professional prospect of Medical students، employing cognitive and behavioral methods in promotion of general health in these students seem necessary.
    Keywords: General Health, Emotional Intelligence, Creativeness, Mental Health
  • Kolahi A.A., Sayyarifard A., Rastegarpour A., Sohrabi M.R., Abadi A., Nabavi M Page 58
    Background And Objectives
    Regarding little information about sexual behavior of vulnerable women to AIDS، mentioned in the second report of Ministry of Health and Medical Education (2006)، this study has been conducted to determine the function of vulnerable and at-risk women to AIDS in Tehran in 2009.
    Methods
    This descriptive study was done on 128 vulnerable and at-risk women who participated in this study in Tehran in 2009. The samples were a combination of available visitor passed to Drop-in Centers، behavioral or triangular clinic and those who were introduced by participant women through Respondent Driven Sampling. Data were collected by trained interviewers. Quantitative and qualitative descriptive statistics was reported as numbers، percentages، and، also، Mean and Standard deviation respectively. Analytical findings and determination of differentiations and correlation were evaluated based on Chi-squared test.
    Results
    In this study only 22 (17. 2%) of participants mentioned that they have always used condom. Partner unwillingness was the most common reason (64%) for not using condom. Twenty-four percent of participants have received free condom from triangular، Drop-in and health centers in the last year. Only 32 (25%) had done HIV test.
    Conclusion
    The study showed the function of at-risk women in prevention of HIV/AIDS is not satisfactory. If the situation continues in this way، vulnerable women and society will be at more risk.
    Keywords: HIV, Acquired Immunodeficiency Syndrome, High, risk Behavior, Condoms, utilization, Secondary Prevention, Practice
  • Naghsh N., Safari M., Hajmehrabi P Page 65
    Background And Objectives
    Nanoparticles are very small pieces of material that have different applications in medical fields. Nanosilver technology is a functional branch in nanotechnology. Different studies have proved antimicrobial effects and useful functions of nanosilver in biotechnology field and its specific inhibitory effects on microbes. As no exact report about antibacterial effects of these nanoparticles has been made، this study was conducted to investigate silver inhibitory effects on E. coli.
    Methods
    Nanosilver particles at concentration of 100، 200، 300، 400 and 500ppm were inseminated on blank anti biogram discs and were placed on cultivated nutrient agar environment by 0. 5 Mac Farland`s standard. Then، inhibition zone diameter was measured in the first، second، and sixth day. T-test was used to compare the average inhibition zone in control and treatment groups and the value p<0. 05 was considered as statistically significant.
    Results
    In the first day after the treatment of nanosilver particles at a concentration of 400ppm، the average inhibition zone diameter was 2. 30±0. 43mm in E. coli that has been increased significantly in comparison with control culture (p=0. 01). In the second day after treatment at a concentration of 400ppm، the average disc diameter was 2. 48±0. 39mm which shows that these values have been increased significantly in comparison with control groups (p=0. 01)، but they were not significantly different from the first day.
    Conclusion
    Since Nonotechnology has various applications in different fields، expanding these results could be helpful in biomedical therapeutic of bacteria diseases. In conclusion، our results may provide this important insight that nanoparticles could replace many antibiotics without many side effects.
    Keywords: Nanosilver, Nanobiotechnology, Inhibitory Effects, Escherichia coli
  • Delaram M., Reisi Z., Alidusti M. Page 76
    Background And Objectives
    The viewpoints of students as basic elements of education، can improve the process of education. Thus this study was designed to detect the Strengths and weaknesses of clinical education from the viewpoints of nursing and midwifery students.
    Methods
    In this cross–sectional study، 150 senior nursing and midwifery students in Shahrekord University of Medical Sciences were asked about the strengths and weaknesses of clinical education using a questionnaire. The questionnaire consisted of three sections including demographic characteristics، and the strengths and weaknesses of clinical education which was prepared based on five areas of the aims and educational programs، contact to students، educational environment، supervision and evaluation. Data analysis was done using t-test and Pearson''s correlation coefficients and the value of p<0. 05 was considered as significant.
    Results
    The most important strengths points of clinical education included: considering the prerequisite of clinical education (79. 7%)، clarifying the students tasks (72. 5%)، on-time presence of trainers (88. 7%) and trainees (84. 2%)، providing opportunities of patient care for students (68. 5%)، good relationship between educational supervisor and the students (56. 5%)، students'' library use in hospital (62. 5%) and taking practical exams at the end of each clinical education (58. 5%). failing to ask students'' views in planning the training program (84. 9%)، lack of congruence between the educational aims and personnel expectations (74. 6%)، stressful conditions for students (76. 8%)، lack of student support by personnel (85. 5%)، failing to use teaching aids (91. 2%) and lack of supervising in clinical education (69%)، were among the most important weaknesses of clinical education.
    Conclusion
    with respect to educational aims and programs and educators، majority of students stated the strengths points more than the weaknesses، while in cases of communication with students، clinical environment، supervision and evaluation، the conditions were not much desirable and the weak points were more than the strong points.
    Keywords: Nursing Education Research, Students, Nursing, Education