فهرست مطالب

جغرافیا و توسعه - پیاپی 17 (بهار 1389)

مجله جغرافیا و توسعه
پیاپی 17 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عیسی ابراهیم زاده، محمد اسکندری ثانی صفحات 7-28
    در این مقاله که از نوع کاربردیست با روش تحلیلی- تطبیقی به بررسی چگونگی سطوح توسعه یافتگی کلیه ی شهرستان های ایران بر اساس تقسیمات اداری- سیاسی سال1385 پرداخته شده است. شهرستان های کشور در چهار گروه توسعه یافته، نیمه توسعه یافته رو به بالا، کمترتوسعه یافته رو به پایین و محروم قرار گرفتند، که به علت پرهیز از زیاد شدن حجم مقاله، رتبه بندی فقط در عامل های تلفیقی ارایه شده است. یافته ها بیانگر آن است که وضعیت استان های تهران، اصفهان و یزد در اکثر عامل های توسعه، مطلوب و استان های سیستان و بلوچستان، کردستان، خراسان جنوبی، کرمانشاه و خوزستان به ترتیب نامطلوب ترین می باشند. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل عاملی در مجموع تعداد 32 شهرستان توسعه یافته، 76 شهرستان نیمه توسعه یافته رو به بالا، 126 شهرستان کمترتوسعه یافته رو به پایین و بالاخره 106 شهرستان در کشور محروم می باشند. اینک با توجه به بررسی تطبیقی سطوح توسعه یافتگی سال های 1375 و 1385، یافته ها نشانگر آن است که گروه شهرستان های نیمه توسعه یافته رو به بالا و گروه شهرستان های محروم تفاوت معنی داری هم به لحاظ درصدی و هم از نظر تعداد، نسبت به دوره ی قبل در سال 1385 داشته اند. این نکته حاکی از آن است که اختلاف و نابرابری در دهه ی اخیر بین شهرستان های کشور در حال افزایش بوده، که ناشی از اعمال سیاست کلی توسعه بر پایه ی تئوری های قطب رشد و مرکز- پیرامون در کشور می باشد. گرچه می توان اذعان نمود که سیاست مرکز- پیرامون در برخی استان های توسعه یافته، به مرحله ی سوم خود (تراوش به حومه) در کشور ما رسیده است، لیکن به منظور رسیدن به تعادل و توسعه ی منطقه ای به نظر می رسد که در سیاست ها و برنامه ها بایستی بازنگری جدی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: شهرستان های ایران، سازمان یابی فضایی، شاخص های توسعه، تحلیل عاملی، توسعه و توسعه نیافتگی
  • حسین عساکره، فرشته مازینی صفحات 29-44
    در این تحقیق با استفاده از مشاهدات بارش روزانه 51 ایستگاه سینوپتیک، کلیماتولوژی و باران سنجی استان گلستان با حداقل 20 سال طول دوره ی آماری و بر اساس رویه ای موسوم به زنجیره ی مارکوف احتمال روزهای بدون بارش و نیز روزهای با بارش کمتر از یک میلی متر برای استان گلستان محاسبه و مورد تحلیل واقع شد. توزیع مکانی بارش استان گلستان از متغیرهای مکانی نظیر طول، عرض جغرافیایی و به ویژه ارتفاع متاثر می شود. بدین دلیل میزان بارندگی سالانه در امتداد شمال به جنوبی حاوی روندی افزایشی است. بدیهی است که تعداد روزهای بارانی و خشک نیز تابعی از ارتفاع و میزان بارندگی خواهند بود.
    احتمال وقوع روزهای بدون بارش در استان از 73/0 تا 91/0 و متوسط احتمال آن حدود 83/0 و احتمال وقوع روزهای با بارش کمتر از یک میلی متر بین 765/0 تا 91/0 با متوسط 84/0 در تغییر است. با افزایش آستانه ی بارندگی ضمن افزایش احتمال وقوع، دامنه ی احتمال وقوع نیز کاهش می یابد.
    تغییرات مکانی احتمال وقوع روز خشک دراستان چشمگیر نیست. از این رو و بر اساس رابطه بین احتمال وقوع روز خشک با میزان بارندگی می توان دریافت که با افزایش بارندگی، احتمال رخداد روز خشک نسبت به نواحی کم باران تر کاهش می یابد. میزان افزون بارش در نواحی جنوبی طی روزهای معدودی رخ می دهد و بارش کم نواحی شمالی نیز تقریبا در بازه ی زمانی مشابهی توزیع می شود. احتمال تداوم روزهای خشک در ناحیه ی پرباران جنوبی بسیار کمتر از روزهای مشابه در ناحیه ی کم باران شمالی است.
    کلیدواژگان: روز خشک، زنجیره مارکوف، احتمال وقوع، درست نمایی بیشینه، استان گلستان
  • رحمت الله فرهودی، محمود شورچه صفحات 45-62
    از جمله موضوعات بحث برانگیز در زمینه ی فعالیت گردشگری، مبحث درآمد گردشگری است. روش شناسی مطرح در زمینه ی درآمد گردشگری بیشتر در چارچوب مباحث مربوط به اقتصاد گردشگری نضج یافته است. مطالعه ی حاضر بر اساس چنین چارچوبی (اقتصاد گردشگری) به بررسی وضعیت درآمدی و تبیین تاثیر مهمترین متغیرهای مداخله گر در درآمد گردشگری معبدآناهیتای شهر کنگاور و میزان کشش درآمد گردشگری نسبت به هریک از متغیرها، با روش تجریه و تحلیل کمی- آماری (تحلیل رگرسیونی) می پردازد. تحلیل میزان اثرگذاری متغیرهای انتخابی مداخله گر، متغیر تغییرات فصلی را به عنوان مهمترین عامل در نوسانات میزان درآمد از طریق تاثیر بر تعداد جذب گردشگر، به اثبات می رساند. در ادامه ی میزان کشش درآمد گردشگری نسبت به هر یک از متغیرهای انتخابی محاسبه شده است. به طوری که کشش درآمد گردشگری معبد آناهیتا نسبت به فصل بهار و تابستان به ترتیب (633/0 و 533/0) و نسبت به فصل زمستان و پاییز به ترتیب (383/0 و 457/0) به دست آمده است، از این رو عمده مصائب و مسایل مربوط به برنامه ریزی توسعه ی فعالیت گردشگری در معبدآناهیتا بیشتر نیازمند تبیین در الزامات مربوط به فصول گرم سال می باشد. لذا مدیران بخش گردشگری در معبد آناهیتا با آگاهی از میزان دقیق کشش هر یک از فصول سال و رابطه ی آن با سایر مولفه های اثرگذار می توانند برنامه های توسعه ی فعالیت گردشگری خود را به طور دقیق ترتدوین و به مرحله ی اجرا درآورند.
    کلیدواژگان: معبدآناهیتا، درآمد گردشگری، تغییرات فصلی، تحلیل رگرسیون
  • علی حاجی نژاد، مجتبی رفیعیان صفحه 63
    اندازه گیری میزان رضایت از محیط، پیچیده و متاثر از مجموعه عوامل فراوانی است. در این مقاله متغیرهای فردی (اقتصادی، اجتماعی و کالبدی) موثر بر رضایت مندی شهروندان از کیفیت محیط بررسی شده است. بر این اساس با توجه به مطالعه ی ادبیات نظری مربوط به کیفیت محیط، چارچوب مفهومی ای متشکل از عوامل شانزده گانه، برای بررسی در بافت های قدیم و جدید شیراز تدوین و مبنای تحقیق و تحلیل قرار گرفته است. بعد از آنکه از طریق آزمون T مشخص شد که میزان رضایت مندی شهروندان از کیفیت محیط زیر حد متوسط می باشد و از طرفی اختلاف اندکی بین ساکنان بافت قدیم و جدید از نظر رضایت مندی وجود دارد، علت این موضوع در تاثیر ویژگی های فردی ردیابی شد و این نتایج به دست آمد که در بافت جدید بیشترین تاثیرگذاری بر عوامل شانزده گانه، کیفیت محیط مربوط به میزان تحصیلات، درآمد ماهیانه ی خانوار و وضعیت تاهل بوده و در بافت قدیم میزان تحصیلات و وضعیت تاهل بیشترین تاثیرگذاری را داشته اند.یافته های تحقیق حاکی از تاثیرپذیری شدید میزان رضایت مندی شهروندان از کیفیت محیط شهری، از متغیر میزان تحصیلات است به گونه ای که آن را به عنوان مهمترین متغیر تاثیرگذار در ادراک محیطی مطرح کرده است. در میان عوامل شانزده گانه ی کیفیت محیط نیز عامل ساختمان ها بیشترین تاثیرپذیری را از متغیرهای اقتصادی، اجتماعی و کالبدی داشته است
    کلیدواژگان: کیفیت محیط زندگی، رضایت مندی، بافت قدیم و جدید شهری، متغیرهای اقتصادی، اجتماعی و کالبدی، شیراز
  • محمد سلیقه، علیرضا صادقی نیا صفحات 83-98
    به منظور شناسایی ارتباط مکانی سیستم پرارتفاع جنب حاره با بارش های تابستانه ی نیمه ی جنوبی ایران، داده های بارش روزانه ی ایستگاه های سینوپتیک نیمه ی جنوبی ایران در دوره ی 1987 تا 2005 مورد بررسی قرار گرفت و شش دوره ی بارش فراگیر انتخاب گردید. بعد از بررسی نقشه ی فشار سطح زمین و ارتفاع ژئوپتانسیل در ترازهای 700، 500 و 300 هکتوپاسکال در روزهای بارش انتخاب شده، دو الگوی متفاوت شناسایی گردید. در الگوی نوع اول، در نتیجه ی حرکت چرخندی سیستم موسمی، رطوبت اقیانوس هند و دریاهای مجاور به سطوح پایین تروپوسفر انتقال می یابد. در سطوح میانی، ناوه ی غربی به سمت نیمه ی جنوبی ایران گسترش یافته و سبب عقب نشینی زبانه پرارتفاع جنب حاره به عرض های پایین می شود. همچنین محور زبانه ی پرفشار جنب حاره تقریبا به حالت غربی- شرقی قرار می گیرد. در بارش های این الگو حداکثر کاهش ارتفاع ژئوپتانسیل به ترتیب در ترازهای 300 و 500 هکتوپاسکال اتفاق می افتد و به علت تضعیف سیستم جنب حاره در سطوح میانی تروپوسفر ضخامت لایه ی همرفت تا تراز 500 هکتوپاسکال ادامه می یابد. در الگوی نوع دوم، سیستم موسمی به سمت ناحیه ی مطالعه ما گسترش یافته و همراه با نزدیک شدن کم فشارهای موسمی بارش های شدیدی رخ داده است.
    در این نوع الگو ناوه ی جریانات غربی به سمت حوضه ی دریای مدیترانه گسترش یافته و سبب عقب نشینی زبانه ی پرارتفاع جنب حاره به سمت شمال آفریقا می شود و هسته ی پرارتفاعی از آن جدا شده و برروی ایران باقی می ماند. در چنین شرایطی سیستم پرارتفاع به لایه های بالاتر انتقال می یابد و شرایط برای صعود هوای مرطوب موسمی و ایجاد بارش های همرفتی ایجاد می شود. در بارش های این الگو حداکثر کاهش ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 700 هکتوپاسکال رخ داده و ضخامت لایه ی همرفت نسبت به الگوی اول کمتر بوده و تا بالاتر از تراز 700 هکتوپاسکال می رسد.
    کلیدواژگان: پرفشار جنب حاره ای، سینوپتیک، بارندگی تابستانه، نیمه ی جنوبی ایران
  • زهره هادیانی، شمس الله کاظمی زاد صفحات 99-112
    از میان کاربری ها و خدمات موجود در شهر، توزیع و مکان یابی بهینه ی ایستگاه های آتش نشانی به دلیل اهمیت و توجه روزافزون به امر ایمنی در شهرها و ارایه ی تمهیداتی در زمینه ی پیشگیری و مقابله با آتش سوزی و حادثه از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. شهر قم با جمعیتی در حدود 957457 نفر در سال 1385 و به عنوان یک شهر پرجمعیت، از نظر تعداد و پراکندگی واحدهای خدماتی از جمله ایستگاه های آتش نشانی با کمبود روبرو است. در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از روش تحلیل شبکه در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، توزیع فضایی، مکان استقرار و شعاع عملکرد ایستگاه های آتش نشانی موجود شهر قم مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که الگوی پراکنش ایستگاه های آتش نشانی شهر قم در وضع موجود از الگوی مناسبی برخوردار نمی باشد و فاصله ی زمانی رسیدن خودروهای آتش نشانی به آخرین نقطه ی منطقه ی تحت پوشش خود بیش از 5 دقیقه می باشد که با مدت زمان استاندارد، 2 دقیقه اختلاف داشته و عملا یک سوم شهر به این کاربری دسترسی مناسب ندارد. بنابراین با به کارگیری مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و تلفیق آن با قابلیت های GIS، برای مناطق خارج از شعاع عملکردی ایستگاه های موجود، 5 ایستگاه جدید مکان یابی و پیشنهادگردید تا کل فضای شهر، براساس استاندارد3 دقیقه ای رسیدن خودروهای آتش نشانی به محل حریق، تحت پوشش ایستگاه های آتش نشانی موجود و پیشنهادی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مکان یابی، GIS، تحلیل شبکه، مدل AHP، ایستگاه های آتش نشانی، شهر قم
  • محمود ضیائی، سعید داغستانی صفحات 113-138
  • عبدالحمید ابراهیمی، اسماعیل قادری، صفر قائد رحمتی، رضا اکبری صفحات 139-156
    بهره برداری بهینه از منابع و جاذبه های مقاصد گردشگری، مستلزم برنامه ریزی است و انجام این مهم نیز به شناخت کامل و دقیق موضوع برنامه ریزی یعنی جاذبه ها وابسته است. متاسفانه تاکنون مبنا و تکنیک کارآ و علمی قابل قبولی برای برنامه ریزی توسعه ی جاذبه های مقصد در ایران به کار گرفته نشده است. تکنیک تحلیل سلسله مراتبی(AHP) یکی ازانواع تکنیک های تحلیل علمی است که امکان بررسی گزینه های مختلف را به برنامه ریزان و مدیران می دهد. این شیوه با در نظر گرفتن اثر همزمان کلیه ی معیارهای دخیل و مقایسه ی امتیازات آنها، به اولویت بندی گزینه ها پرداخته و با به کارگیری روابط معرفی شده، گزینه ی مطلوب را تعیین می نماید.
    هدف این مقاله ارزیابی و سطح بندی جاذبه های گردشگری با استفاده از تکنیک تصمیم سازی چند معیاره است. در این مقاله ابتدا مبانی نظری و کاربردپذیری «تکنیک تحلیل سلسله مراتبی» در ارزیابی جاذبه های گردشگری بحث شد. سپس به کمک این تکنیک، جاذبه های تاریخی- فرهنگی شهرستان نیشابور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و اولویت بندی و نهایتا سطح بندی شد. انطباق سطح بندی جاذبه ها با «مدل چرخه ی حیات محصول» و «نقشه ادراکی» از جمله یافته های این تحقیق است.
    نتایج نهایی تحقیق نشان داد که جاذبه های شهرستان به لحاظ اولویت توسعه در سه سطح قرار دارند و این سطوح می توانند مبنایی برای برنامه ریزی و تصمیم گیری مدیران گردشگری شهرستان نیشابور باشند.
    کلیدواژگان: نظام سلسله مراتبی جاذبه ها، تکنیک تحلیل سلسله مراتبی، چرخه ی حیات محصول، شهرستان نیشابور
  • محمد اسکندری ثانی صفحه 157
  • صفحه 162
|
  • Dr. I. Ebrahim Zadeh, M. Eskandari Sani, M. Esmail Nejad Pages 7-28
    This applied article with analytical- comparative method has evaluated the developed level status of the whole small- provinces of Iran based on official- Political devision in 2006. The small- provinces of the country has been classified in four groups as developed, semi- developed toward up.Under-developed toward down and deprived which abridged just in integrative factors rank. The data show that Tehran, Isfahan and Yazd provinces in majority advance factors grouped in favorable cases, Sistan and Balouchestan, Kordestan, the Southern- Khorasan, Kermanshah and Khouzestan the most undesirable situation on base of the results of factor analysis, 32 small- provinces are developed, 76 cases developed toward up, 126 under- developed toward down and at last 706 small- provinces has been classified as deprived. According to comparative evaluation of developed levels in 1996-2006, the data indicate the significant differ between the semi- developed toward up small- provinces and deprived groups either in percentage or amount to the point of view, beside 1996 period. This point represented that disagreement and disparity rised in recent decade in small- provinces of the country which resulted of development strategy on growth pivot and environs – center theories. Although, should concede that the environs- center strategy has received to the third grade (percolation to the suburbs) in some developed provinces, but it appears to regain balance and regional development, the strategies and other programs should serious revision.
  • Dr. H. Asakereh, F. Mazini Pages 29-44
    In this research based on 51 synoptic, climatologic and rain gauge stations of Golestan province with at least 20 years length the dry spell with zero and 1 mm threshold have analyzed using Markov chain models.Spatial distribution of precipitation in Golestan is depends on longitude, latitude and specially elevation variables. So that the precipitation increases across north to south while the wet and dry days have changed with. Dry days occurrence probability in Golestan is 0.73 to 0.91 by the mean of 0.83 while it is 0.765 to 0.91 and 0.84 respectively for precipitation less than 1 mm. The range of occurrence probability decreasd when the precipitation threshold increased with occurrence probability growth.The spatial changes of dry days probability is not notable, so with based on the relationship between dry day probability and precipitation rates concluded that increase in precipitation is caused decrease in the dry day toward less precipitation regions. The results of this paper show more intense precipitation in south of province in compare with north parts in a few days. The dry spell is very shorter in the southern part of province in compare to the northern part in similar days.
  • Dr. R. Farhoudi, M. Shourcheh, H. Sabouri Pages 45-62
    Tourism income is one of several controversial subjects in tourism activity background. The methodology which is propounded on tourism- ground income have formed in the layout of tourism economics. This study, base on this layout is analyzed on incoming condition and explanation the most important intermeddling variants on tourism income and tourism income tension rate rather than each variables of the Anahita temple in Kangavar city by method of quantity- statistics analysis (Regression analysis). The intermeddling selective variants analysis, proves seasonal changing as the most factor in income fluctuations which affected on the number of tourism attraction. After that, the tourism income tension is calculated toward selective variables. In other words, tourism income in the Anahita temple have had tension to spring and summer collocation (0.633 and 0.533) than winter and autumn collocation (0.383 and 0.457). Therefore, most problems related to planning of tourism activity development in Anahita temple need to explanation in obligation related to warm seasons during the year. Accordingly, the tourism section in the Anahita temple managers can implement plans on tourism activity development as knowledge on precise tension value both year seasons and the relation with the other effectiveness ingredients.
  • Dr. A. Haji Nejad, Dr. M. Rafieyan, Zamani Page 63
    Measurement of environmental satisfaction amount is complicated and affected by several factors. In this paper, effective individual (economic, social and physical) variables on citizen’s satisfaction with environmental quality were studied. So, pay attention to review of theoretical literature of environmental quality, the conceptual framework is codified included in sixteen factors, for assessment in Shiraz new and old pattern, and have been established for research and analysis.As T-assay showed that definition of citizen's satisfaction amount of environmental quality is under average and there is hardly difference between old and new pattern dwellers with satisfaction, the reason was followed in individual characteristics effects. These results obtain that in new pattern, the most effective variables on satisfaction from sixteen factors of environmental quality related to literacy levels, household monthly income and matrimony status although in old pattern the most effective variables related to literacy levels and matrimony status. Results of the study indicated that measure of citizen's satisfaction with urban environmental quality is high impressible with literacy levels; which it is recognized as the most significant effective variables in environmental perception. Among sixteen factors of environmental quality, buildings are the most impressed factors by economic, social and physical variables.
  • Dr. M. Saligheh, A. R. Sadeghi Nia Pages 83-98
    In order to identify the spatial relation between the subtropical high pressure system with summer rainfall in the southern half of Iran, the data about the daily rainfall of synoptic stations of the southern half of Iran were examined from 1987 to 2005 thus six widespread raining periods were selected in this regard. After exploring the ground level pressure map and the geopotential height maps at levels of 300, 500 and 700 hpa throughout the selected rainy days, two different patterns were detected. In the first pattern, the moisture of the Indian ocean and the contiguous seas transfers to the low level of troposphere as a result of monsonal cyclonic movement system. In the median levels, the western trough has expanded towards the southern half of Iran and resulted in the recoil of the subtropical high pressure toward the lower latitude. In addition, the subtropical high pressure axis places in the western-eastern manner. Throughout the rainfalls in this model, the maximum decrease in geopotential height occurs at 300 and 500 hpa respectively and continues into the median levels of the convection layer due to dwindling subtropical system. In the second pattern, the monsoon system has directed toward our area of investigation and severe rainfalls took place as the monsoon systems approached. In this model, the western streams trough have expanded toward the Mediterranean basin and results in the recoil of the subtropical high pressure flow toward the northern part of Africa, out of which a high pressure core is separated and located on Iran. In this situation, the high pressure system transfers to the upper levels also,the condition for mansoon wet stream elevation and convectional rainfalls has been provided. In this model, the maximum decrease in the geopotential height has occurred at 700hpa and the thickness of the convection layer is lower than the first model which would reach to 700 hpa level.
  • Dr. Z. Hadiani, Sh. Kazemizad Pages 99-112
    Among different uses and available services in a city, the optimum distribution and topology of fire stations has imported by their emphasis, considering to safety in cities, producing preventive arrangements and appose to fire and incidents. Qom with a population of about 957, 457 in 2006 as a populous city, suffers from shortage of service units, including fire stations, from the point of view of their number and distribution. In this paper, by employing a descriptive-analytical method and utilizing network analysis in GIS space, we have studied the spatial distribution, site selection and area of operation of the existing fire stations of Qom. The results show that the distribution patterns of the fire stations of Qom is not appropriate, and it takes more than 5 minutes for the fire engines to reach the furthest point of their area of operation, which differs 2 minutes with the standard time, in fact, about one third of the city does not have easy access to this service. Therefore, by utilizing the method of Analysis Hierarchy Process (AHP), and its integration with GIS capabilities, five new stations have been site selected and proposed for regions outside the operation area of the existing stations, so that, on the basis of the three-minute standard of the arrival of fire engines to the location of the fire stations, the whole area of the city might benefit from the existing and proposed fire stations.
  • Dr. M. Ziaei, S. Daghestani Pages 113-138
    Planning for optimum benefit from sources and tourism destination attractions is necessary which means attractions what depends on complete and exact cognition of planning subject. Unfortunatly, has not been used any effective principle and acceptable scientific technique for plan development of destination attractions yet in Iran.Analytic Hierarchy process (AHP) technique is one of scientific- analytical techniques which provides investigation possibility of different alternatives to planners and managers. This method considering to simultaneous effect of the whole contributed criterions and the comparison of their points, prioritizes alternatives and determines the desirable alternative with usage of introduced terms. Assessment and making level for tourism attractions with multi purpose determination technique is the aim of this article. At first theoretical basic and "Analytic Hierarchy process Technique" expandability in assessment of tourism attractions were discussed. Then by using this technique, Neishabour's cultural historical attractions have been analysed, prioritized and finally, have been made levels. Adaptation of making level attractions with "production life cycle model" and "cognitive pattern" are several findings of this research. The ultimate results showed city attractions with development priority have rested on three levels which be permitted to exist as some basic planning and making decisions for tourism managers of Neishabour.
  • Dr. A. Ebrahimi, Dr. E. Ghaderi, Dr. S. Ghaedrahmati, R. Akbari Pages 139-156
    In recent decades, tourism has become the most spread industry of services and all countries compete to use tourism’s benefits. A look at Isfahan's history, monumental traces, beautiful natural signs of Isfahans suburb shows the potential capacity of this city to tourists attraction. Advertising is the most important tool for organization’s success so causes to study carefully as scientific, social, cultural and communicational criterions. Nowadays, we have to use advertising as the most important tools professional in tourism industry because success on advertising which showes the credences of the culture and tourism depends on faithful conception and professional of advertising and its values. One of the most important bases of advertising are media. They are important to influence advertising on addressee and correct usage of media causes raising of message influence. For success in international tourism advertising, media have important role because the addressee sparse around the world and true choice of these have important role in tourism advertising’s success.The article aim consisted of the survey of advertising media impacts which used in tourism industry of Isfahan and the cognition of suitable media for tourism industry. The analysis method of data is quantitative and qualitative with using of T-Test presumption, Friedman and Spearman Tests. The results of this research show that, the used advertising tools in Isfahan region for international tourists attraction hadn’t been so effective and it is possible to use 5 tools includes guide- book, internet advertising, TV, brochure and newspaper. The effect of these tools for regions, gender, age and different education has been different. Language and place of advertising can be defined on based of percentage of tourists who have been entered from different regions.