فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 32 (تابستان 1395)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 32 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حوزه ورزش
  • غلامرضا شعبانی بهار، محمود گودرزی، حبیب هنری، حمیدرضا مقصودی ایمن* صفحه 9
    هدف از اجرای این تحقیق، بررسی تاثیرمدیریت مشارکتی و تفکر راهبردی در فدراسیون های منتخب ورزشی ‏‏‏ایران است. ابزار اندازه گیری این تحقیق شامل پرسشنامه مدیریت مشارکتی(لباف و رنجبر،1381) و پرسش نامه استاندارد تفکر راهبردی (لیدکا، 1998) با روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی (CFA) و پایایی پرسشنامه مدیریت مشارکتی (88/0) و پرسش نامه تفکر راهبردی (96/0) با استفاده از ضریب الفای کرونباخ تعیین گردید. جامعه آماری تحقیق شامل 900 نفر از روسا و کارکنان فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود و 269 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات علی- ارتباطی می باشد که بنا بر مدل معادلات ساختاری (مدل ساختاری، تحلیل مسیر) با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل انجام شده است.
    یافته های تحقیق نشان داد مولفه های «مشارکت در هدف گذاری، تصمیم گیری، حل مشکلات و تغییر و تحول» بر مدیریت مشارکتی اثر مستقیم معنی داری دارند. مولفه های «نگرش سیستمی، تمرکز بر هدف، تفکر فرضیه محور، فرصت طلبی هوشمندانه و تفکر به موقع» بر تفکر راهبردی اثر مستقیم معنی داری دارند. در مجموع، مدیریت مشارکتی بر تفکر راهبردی در فدراسیون های منتخب ورزشی اثر مستقیم و معنی داری دارد و شاخص های آزمون برازندگی مبین برازندگی مدل تاثیر مدیریت مشارکتی بر تفکر راهبردی هستند. بنابراین، توسعه مشارکت بین مدیران و کارکنان فدراسیون های ورزشی، موجبات بهبود تفکر راهبردی در بین فدراسیون های ورزشی را در آینده رقم خواهد زد.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، تفکر راهبردی و فدراسیون های ورزشی
  • امیر رضا خادم* صفحه 25
    رسانه ها در توسعه ورزش و به ویژه ورزش های همگانی- تفریحی نقش مهمی دارند؛ به طوری که پژوهشگران متعددی در این حوزه به مطالعه پرداخته و نقش هایی را تعیین نموده اند. لذا در مطالعه حاضر سعی شده است تا با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) - که می توان برای هریک از مولفه ها بالاترین اولویت مولفه های مساله را تعیین کرد- به اولویت بندی و تعیین اهمیت هریک از نقش های رسانه ملی در راستای توسعه ورزش های همگانی تفریحی پرداخته شود. بدین منظور پس از تهیه پرسشنامه تخصصی زوج مقیاسی، روایی محتوایی آن توسط 6 نفر از کارشناسان حوزه رسانه ورزشی تایید و در بین 14 صاحب نظر شامل مربیان ورزش ها همگانی- تفریحی توزیع شد. نتایج نشان داد مهم ترین نقش ها به ترتیب شامل اطلاع رسانی، ایجاد مشارکت اجتماعی، آموزش و در نهایت، فرهنگ سازی بود. در نقش اطلاع رسانی که برترین نقش از بعد مولفه ها بود، گویه های «ارائه اطلاعات جذاب، مفید و کاربردی»، « ترویج حضور خانوادگی در برنامه های همگانی تفریحی» و « افزایش سهم ورزش در سبد هزینه خانواده» مهمترین نقش ها را داشتند. بنابراین استفاده از رسانه ملی برای آگاهی بخشی می تواند بهترین کارکرد فعلی آن باشد و مدنظر مسئولان قرار گیرد. بعلاوه، تحقیق حاضر نشان داد که همچنان بخش ارائه اطلاعات جذاب، مفید و کاربردی به عنوان مهم ترین حیطه اطلاع رسانی باید به صورت جدی تری در دستور کار برنامه سازان این حوزه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رسانه ملی، اطلاع رسانی، تحلیل سلسله مراتبی و سلامت
  • رضا شیرزادی*، فاطمه شاه رضایی صفحه 35
    در این پژوهش، به بررسی نقش ورزش در گسترش مناسبات بین المللی جمهوری اسلامی ایران طی سال‏های 1376-1392 پرداخته شده است. روش تحقیق مورد استفاده، تحلیلی- توصیفی بوده و اطلاعات مورد نیاز، با استفاده از مطالعات کتاب‏خانه‏ای و ابزار پرسش‏نامه محقق ساخته و مصاحبه‏ گردآوری شده است. در بخش پرسش‏نامه، جامعه آماری شامل مدیران ورزشی، صاحبان کرسی های بین المللی ورزشی، ورزشکاران ملی و قهرمانان و کارشناسان ورزشی و بین المللی و در بخش مصاحبه شامل مدیران ورزشی و صاحبان کرسی های بین المللی ورزشی بوده و روش نمونه‏گیری به صورت هدفمند و غیر احتمالی اعمال گردیده است. روایی صوری و محتوایی پرسش‏نامه‏ محقق ساخته، مورد تایید قرار گرفته و هم‏چنین برای بررسی پایایی پرسش‏نامه، بر اساس داده های گردآوری شده از معیار آلفای کرونباخ استفاده شده است، مقدار ضریب آلفای کرونباخ برابر با 89/0 به دست آمده که نشان از پایایی مناسب پرسش‏نامه است. داده های گردآوری شده از طریق پرسش‏نامه نیز توسط نرم‏افزار SPSS مورد پردازش قرار گرفت. هم‏چنین از آزمون تی دو نمونه‏ای استفاده شده است. مطالعات اولیه پیرامون مباحث نظری موضوع در حوزه ورزش، سیاست و روابط بین الملل در سطح کلان و نیز سیاست خارجی کشور طی این سال‏ها صورت گرفته و سپس به بررسی نقش ورزش در عرصه روابط و مناسبات بین المللی ایران(تفکیک شده در دوره 1376-1384 و 1384-1392) پرداخته شده است. یافته های پژوهش نشان‏دهنده تاکید و توجه بیشتر به نقش ورزش در توسعه روابط دوستانه و گسترش همکاری ها با سایر کشورها و سازمان‏های بین المللی در دوره اول مورد بحث(سال‏های1376-1384) به دلیل نقش عوامل فرهنگی، قدرت نرم و تعامل در سیاست خارجی و توجه به ورزش به ‏عنوان ابزاری در جهت ارتقای پرستیژ بین المللی کشور با کسب موفقیت‏ها و افتخارات در صحنه های ورزشی بین المللی و نمایش قدرت در دوره دوم مورد بحث(سال‏های 1384-1392) است.
    کلیدواژگان: ورزش، روابط بین الملل، گسترش همکاری ها، دیپلماسی ورزشی، پرستیژ بین المللی، مجامع و نهادهای بین المللی ورزشی
  • حسین کردلو*، سید احمد سجادی، سید محمدحسین رضوی صفحه 61
    هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی نقش ورزش در پیشگیری از وقوع جرم می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است وجامعه آماری آن، کلیه شهروندان شهرستان کاشان می باشند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن با نظر اساتید مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما به کمک ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد (92/0). به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، یومن ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج نشان داد بین ارتکاب جرم و متغیرهای وضعیت تاهل، جنسیت، سن، تحصیلات، شغل، مدت و ساعت فعالیت ورزشی، نوع ورزش و فعالیت باشگاهی تفاوت معناداری وجود دارد؛ به طوری که هر چه فرد مدت زمان بیشتری به ورزش پرداخته، کمتر مرتکب جرم شده است. افرادی که به ورزش های گروهی اشتغال داشتند، نسبت به کسانی که به ورزش های انفرادی می پرداختند، تمایل بیشتری به ارتکاب جرم داشتند و افرادی که به صورت باشگاهی فعالیت می کردند، کمتر مرتکب جرم شده بودند. با توجه به یافته های این پژوهش، باید اماکن و امکانات ورزشی را افزایش داد تا افراد جامعه بتوانند در زمان اوقات فراغت از این مکان ها استفاده نمایند. از سوی دیگر، باید با استفاده از برنامه های تبلیغاتی جوانان را به انجام فعالیت ورزشی سوق داد تا از میزان تمایل آنها به ارتکاب جرم کاسته شود.
    کلیدواژگان: ورزش، جرم و پیشگیری از وقوع جرم
  • لقمان کشاورز*، ابوالفضل فراهانی، حمزه دانشمندی صفحه 75
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین موقعیت راهبردی وتدوین برنامه استراتژیک فدراسیون ژیمناستیک جمهوری اسلامی ایران است. جامعه آماری تحقیق، مدیران و متخصصان رشته ورزشی ژیمناستیک و اعضای هیئت علمی رشته های علوم ورزشی آشنا با ورزش ژیمناستیک به تعداد 160 تن بود. برای نمونه تحقیق در بخش کیفی از نظرات 15 تن از متخصصان استفاده شد که نمونه ها به طور هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی نیز با استفاده از جدول مورگان 117 تن به طور تصادفی برای نمونه تحقیق برگزیده شدند. جهت دست یابی به اهداف تحقیق با استفاده از روش دلفی، فهرستی از نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای فدراسیون ژیمناستیک تهیه و با نظر متخصصان و خبرگان رشته ژیمناستیک فهرست یاد شده نهایی گردید. سپس بر مبنای فهرست تهیه شده پرسشنامه ای شامل 96 سئوال در زمینه نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای فدراسیون ژیمناستیک تنظیم شد که روایی آن توسط 15 تن از متخصصان تایید شد و پایایی آن در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با استفاده از آلفای کرونباخ 81/0 محاسبه گردید. برای تحلیل اطلاعات جمع آوری شده در بخش کیفی، از روش دلفی و در بخش کمی از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل عاملی تاییدی با کمک دو نرم افزار AMOS نسخه 18 و SPSS نسخه 16 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد 14 راهبرد برای توسعه ژیمناستیک ایران وجود دارد. همچنین، موقعیت راهبردی ژیمناستیک ایران در وضعیت تدافعی قرار دارد.
    کلیدواژگان: راهبرد، توسعه، سوات و ژیمناستیک
  • مهربان پارسامهر*، محمدرضا نیک نژاد، یزدان کریمی منجرمویی، جواد مداحی صفحه 99
    در دنیای امروز، جوانان در معرض بدن ایده آل لاغر و عضلانی قرار دارند و این مسئله باعث افزایش نارضایتی بدنی و تاثیر آنان نسبت به بدن موجودشان شده است. بنابراین جوانان سعی می کنند بدن خود را با تصویر آرمانی و انتظارات فرهنگی جامعه هماهنگ و نزدیک سازند. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر نارضایتی از تصویر بدن در بین ورزشکاران بدن ساز شهر یزد است. روش انجام پژوهش، پیمایش و جامعه آماری، ورزشکاران بدن ساز شهر یزد است که 116 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد شده، استفاده گردید. داده های پژوهش با بهره گیری از آمارتوصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شدند. بر اساس یافته های پژوهش، میان متغیرهای اختلالات خوردن، آرمان گرایی، عضویت در باشگاه و نارضایتی از تصویر بدن رابطه معنادار وجود دارد، اما میان متغیر عملکرد و نارضایتی از تصویر بدن رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد که در معادله رگرسیون 8/34 درصد از واریانس متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل تبیین می شود.
    کلیدواژگان: تصویر بدن، نارضایتی، عملکرد و اختلالات خوردن
  • حوزه جوانان
  • صمد عدلی پور*، سیداحمد میرمحمدتبار، صمد رسول زاده اقدم صفحه 109
    با توجه به رشد روزافزون رسانه های اجتماعی و اهداف و انگیزه های مختلفی که کاربران جوان در استفاده از این رسانه ها دارند، پژوهش حاضر با هدف شناسایی اهداف و انگیزه های کاربران جوان ایرانی رسانه های اجتماعی و همچنین مشخص ساختن سنخ های گوناگون این کاربران جوان انجام شده است. در واقع، این پژوهش با استفاده از یک رویکرد ترکیبی و بهره گیری از تکنیک مصاحبه نیمه ساخت یافته و توزیع پرسشنامه محقق ساخته در بین 2100 نفر از کاربران جوان ایرانی در پنج شهر اصفهان، تبریز، تهران، مشهد و ساری در پی سنخ شناسی کاربران جوان رسانه های اجتماعی بوده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که مهمترین اهداف و انگیزه های کاربران جوان در استفاده از رسانه های اجتماعی عبارت اند از: کسب اخبار و اطلاعات، برقراری ارتباط با دوستان، آشنایان و همکلاسی ها، دوست یابی جدید و ارتباط با دوستان قدیمی، تشکیل گروه و شرکت در بحث ها و امکانات دیگر، بیان احساسات و عواطف خود، دیدن عکس ها و فعالیت های دوستان خود، آشنایی با سبک ارتباطات مدرن و مجازی، پیگیری و دنبال کردن مباحث مورد علاقه خود، گوش دادن به موسیقی، به اشتراک گذاری هر گونه ویدئو، عکس، کلیپ، تفریح و سرگرمی و وقت گذرانی و فرار از مشکلات زندگی روزمره. سایر یافته های پژوهش نشان داد که کاربران جوان ایرانی را می توان به هشت گروه فعالان، منفعلان، رابطه جویان، دانلودگران، خبرخوان ها، مباحثه گران، هرزه نگاران و سرگرمی جویان تقسیم نمود.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، سنخ شناسی و شبکه های اجتماعی مجازی
  • رضا جلالی*، میعاد صادقی، مریم دربانیان صفحه 127
    تحقیق حاضر با واکاوی سوابق نظری، تجربی و نیز پژوهشی پیمایشی درصدد بررسی عوامل اجتماعی و سیاسی موثر بر همبستگی ملی دانشجویان (مورد مطالعه: دانشجویان دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز) بوده است. از این منظر، ضمن مروری بر فضای مفهومی موضوع و مشخص کردن سازه های مفهومی همبستگی ملی، از رویکردی تلفیقی بر گرفته از نظریه های سرمایه اجتماعی رابرت پوتنام، نظام اجتماعی تالکوت پارسونز و عدالت اجتماعی جان رالز برای تبیین نظری و تجربی موضوع تحقیق بهره گرفته است. این تحقیق، بنا به فرضیاتی که از این رویکردها و تئوری ها با توجه به ویژگی جامعه مورد مطالعه اخذ کرده، درصدد شناسایی عوامل اجتماعی و سیاسی موثر بر همبستگی ملی دانشجویان برآمده است. اطلاعات و داده های مورد نیاز تحقیق با روش پیمایش و استفاده از تکنیک پرسشنامه بر روی 310 نفر از دانشجویان دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان(1970) انتخاب شده بودند، جمع آوری گردید. جهت احتساب اعتبار شاخص ها از اعتبار محتوایی صوری و برای احتساب روایی(پایایی) شاخص ها از ضریب آلفای کرونباخ با دامنه صفر تا یک استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که متغیرهای سرمایه اجتماعی بین گروهی(اعتماد اجتماعی بین گروهی، مشارکت اجتماعی بین گروهی)، کارکرد نهاد سیاست، کارکرد نهاد رسانه، کارکرد نهاد خانواده، تقویت آیین های ملی- مذهبی، درک عدالت اجتماعی از سوی دانشجویان (درک عدالت رویه ای و مراوده ای)، رابطه و تاثیر معناداری بر متغیر همبستگی ملی دارند. همچنین، بین همبستگی ملی دانشجویان بر حسب سن، جنسیت، مقطع تحصیلی و وضعیت تاهل تفاوت معناداری مشاهده شده است؛ چنان که متاهلان نسبت به مجردان، دانشجویان کارشناسی ارشد ودکتری نسبت به کارشناسی، زنان نسبت به مردان و گروه های سنی بالای 35 سال و 26 تا 30 سال از همبستگی ملی بالایی برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: همبستگی، سرمایه، اعتماد، مشارکت و عدالت
  • علیرضا ربیعی*، مهراب ملک محمدی، حسینعلی قجری صفحه 153
    التزام آحاد جامعه به قوانین اجتماعی، یکی از مهمترین ضروریات زندگی در جوامع امروزی است. زمانی که عده ای قوانین اجتماعی و هنجارهای رسمی جامعه را نادیده می گیرند، ما با وضعیت قانون گریزی روبه رو هستیم. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل جامعه شناختی موثر بر قانون گریزی جوانان شهر بروجن انجام شده است. عوامل اجتماعی شامل مسئولیت پذیری، ارزش های دینی و سنتی، اخلاق اجتماعی، جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات، وضعیت مسکن و میزان استفاده از رسانه های جمعی می باشد. متغیر وابسته، قانون گریزی جوانان می باشد که به عنوان مسئله اصلی تحقیق در نظر گرفته شده است و با هریک از متغیرهای مستقل ذکر شده در ارتباط گذاشته شده است . این پژوهش با استفاده از روش تحقیق پیمایشی و تکنیک پرسشنامه برروی 376 نفر از جوانان شهر بروجن انجام گرفته است. تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی و تحلیلی و در قالب جداول توزیع فروانی و در سطح آمار استنباطی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون انجام شده است. نتایج نشان داد که متغیرهای مسئولیت پذیری، ارزش های دینی و سنتی، اخلاق اجتماعی، استفاده از رسانه های گروهی، وضعیت تاهل، وضعیت مسکن و تحصیلات، بر قانون گریزی جوانان تاثیری مثبت داشته، اما متغیر جنس بر قانون گریزی جوانان بی تاثیر بوده است .
    کلیدواژگان: قانون گریزی، ارزش های دینی و سنتی، اخلاق اجتماعی، مسئولیت پذیری و رسانه گروهی
  • محمد ربیعی*، مریم نجابتیان، ملیحه خبازی صفحه 171
    این پژوهش به بررسی نگرش جوانان پنج کلان شهر اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز به تاسیس مراکز همسرگزینی و نحوه اداره این موسسات در سال 1391می پردازد. روش پژوهش، توصیفی است که 1837 نفر از جوانان که ویژگی مشترک آنها زندگی در کلان شهر های یاد شده و تجرد می باشد، از یک جامعه یک میلیون هشتصد و بیست و هفت هزار و پانصد و سی و شش نفری بر اساس جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی به صورت خوشهای چندمرحله ای از مرکز و چهار جهت جغرافیایی این کلان شهرها انتخاب و به پرسشنامه محقق ساخته 55 سوالی که روایی محتوا و صوری آن به تایید متخصصان رسیده و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 93% محاسبه شده بود، پاسخ دادند. نتایج پژوهش نشان داد بیش از پنجاه درصد جوانان نگرش مثبتی به تاسیس این مراکز دارند. نگرش جوانان شهر تبریز مثبتتر از سایر شهرها می باشد. جوانان پسر نگرش مثبتتری به تاسیس مراکز همسرگزینی داشتند. بیش از نیمی از جوانان معتقدند دولت موظف است مراکز همسرگزینی را جهت تسهیل امر ازدواج تاسیس کند. بیشتر جوانان معتقدند موسسات همسریابی می توانند در یافتن همسر مناسب کمک کنند و راهنمای خوبی باشند. همچنین، بر این باورند مشکل افرادی که سن ازدواجشان بالا رفته از طریق ایجاد موسسات همسرگزینی برطرف می شود. هرچند جوانان نگرش مثبتی به تاسیس مراکز همسرگزینی دارند، اما در عمل کمتر از نیمی از آنها حاضرند جهت انتخاب همسر از طریق موسسات همسرگزینی اقدام کنند. بیشتر جوانان در مورد نحوه اداره این مراکز در صورت تاسیس معتقدند بهتر است اداره این موسسات دولتی باشد. همچنین بیشتر پاسخگویان معتقدند بهتر است این موسسات توسط روان شناسان اداره شوند.
    به طور کلی، با توجه به مثبت بودن نگرش بیشتر جوانان به نظر می رسد تاسیس چنین مراکزی به شرط نظارت کامل دولت می تواند با اقبال عمومی جوانان رو به رو شود. پیشنهاد می گردد با توجه به مثبت بودن نگرش جوانان و تمایل به دولتی بودن مراکز همسر گزینی، دولت با استفاده از روان شناسان و مشاوران تایید صلاحیت شده اقدام به تاسیس این مراکز نماید.
    کلیدواژگان: مراکز همسرگزینی، نگرش، ازدواج وجوانان
  • رسول صادقی* صفحه 189
    دوره جوانی، دوره تراکم و فشردگی وقایع اجتماعی جمعیتی در حوزه خانواده است. یکی از این وقایع که نقطه اوج آن در دوره جوانی می‏باشد، طلاق است. حدود نیمی از طلاق‏های ثبت شده در کشور در دوره جوانی رخ می دهد و یک چهارم جمعیت مطلقه کشور را نیز جوانان تشکیل می دهند. مقاله پیش‏رو در چارچوب روش شناسی کمی به دنبال شناخت ویژگی های اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی جوانان طلاق گرفته و همچنین بررسی رابطه عوامل اقتصادی و اجتماعی با احتمال وضعیت طلاق در میان جوانان ایرانی است. تعداد نمونه مورد بررسی شامل 191370 نفر جوان ازدواج کرده 15-29 ساله بود که از این تعداد 188433 نفر دارای همسر و 2937 نفر طلاق گرفته بودند. یافته ها بیانگر ساختار جوان جمعیت مطلقین و زنانه شدن آن است. نتایج تحلیل چندمتغیره نشان می دهد احتمال طلاق در زنان بیشتر از مردان و در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است. تحصیلات رابطه منفی با احتمال داشتن وضعیت طلاق دارد. همچنین، بیکاری و بی ثباتی شغلی رابطه‏ مثبت و قوی با احتمال طلاق- البته فقط برای مردان- دارد و در مقابل، اشتغال و استقلال اقتصادی زنان با احتمال طلاق رابطه‏ مثبت و قوی دارد. علاوه بر اینها، وجود فرزند در خانواده احتمال طلاق را کاهش می‏دهد.
    کلیدواژگان: طلاق، جوانان، جنسیت و بیکاری
  • یونس اکبری*، سید حسین سراج زاده، مسعود زمانی مقدم صفحه 207
    این پژوهش به بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان 18 تا 27 ساله می پردازد. پژوهش با استفاده از طرح پیمایشی و با جمعیت نمونه شامل 299 نفر از دانشجویان 18 تا 27 ساله دختر و پسر دانشگاه خوارزمی صورت گرفت. نظریه های پیوند اجتماعی، فرصت افتراقی، پیوند افتراقی، احساس آنومی و ناکامی (شکست عشقی و تحصیلی) در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهند بین متغیرهای مستقل پایگاه اجتماعی و اقتصادی، التزام، پیوند افتراقی، احساس آنومی، شکست تحصیلی، شکست عشقی و متغیرهای وابسته مصرف مواد مخدر همبستگی معنی داری وجود دارد. متغیرهای شکست عشقی، آنومی و پایگاه اجتماعی تاثیر علی مستقیمی بر مصرف مواد مخدر ندارند و از طریق سایر متغیرها بر مصرف مواد تاثیر می گذارند. مشغولیت، تنها متغیری بود که همبستگی و تاثیر علی بر متغیر وابسته ندارد. پیوند افتراقی با همبستگی (446/0) و بتای (379/0) بیشترین همبستگی و تاثیر علی رگرسیونی را بر مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان 18 تا 27 ساله دارد.
    کلیدواژگان: مواد مخدر، دانشجویان، پیوند افتراقی، شکست عشقی و مشغولیت
|
  • Gholam Reza Shabani Bahar, Mahamood Goodarzi, Habib Honari, Hamid Reza Maghsoudi Eiman* Page 9
    The research was to study the effect of participative management on strategic thinking among selected Iranian sports federations. Measuring instruments included Participative Management Questionnaire (Labaf and Ranjbar, 1381) and Strategical Thinking Standard Questionnaire (Liedtka, 1998) were Applied with validity through Confirmatory Factor Analysis (CFA). Cronbach's Alpha Coefficients Participative Management Questionnaire (0.88) and Strategical Thinking Questionnaire was (0.96) determined. The statistical population of the research was including 900 directors and staff of sports federations in Islamic Republic of Iran. Sample of 269 were chosen randomly sampling on the basis of the Krejcie and Morgan. The research method is Causal Research that using Structal Equation Models (Structal Equation & path diagram) was analyzed by using LISREL statistical software. Results indicated that there was positive significant impact on some components of Participative Management (goal setting, decision making, problem solving and change).Also, there was positive significant impact on some components of Strategical Thinking (System Perspective, Intent Focus, Hypothesis Driven, Intelligent Opportunism and Thinking in Time). Totally, Participative Management was of positive significant impact on Strategical Thinking. Those sequential model fitting procedures indicated impacted participative management on strategical thinking among selected Iranian sports federations. Therefore, by setting goals and developing a cohesive participatory between managers and staffs of sports federations can be identified improving strategical thinking in sports federations on the future.
    Keywords: Participative Management, Strategical Thinking, Sport Federation
  • Amir Reza Khadem* Page 25
    The role of media in the development of sport, especially public recreational sports is clear to everyone. A numerous researchers have studied these roles. The study is to use the Analytical Hierarchy Process (AHP) to prioritize and determine the importance of national media roles in the development of public recreational sports. For this purpose, specialized questionnaire scale couple were provided, confirmed its validity by 6 experts in sports media and were distributed among the 14 experts that included coaches in public recreational sports.
    The results showed that the most important roles of the media were notification, create social participation, education, and ultimately of the culture respectively. In the notification area that was the most important component the role of the "presenting of interesting and useful information ", "promote family participation in public health programs" and "increasing the share of household expenditure exercise", were the most important roles. So, using the national media to raise awareness of people can be the best measure.
    Keywords: National Media, Informing, Analytical Hierarchy Process (AHP), Health
  • Fatemeh Shahrezaei*, Reza Shirzadi Page 35
    In this research, the role of sports in development of international relations of the Islamic Republic of Iran has been studied from 1997 to 2013. The method applied is “Analytic” and “Descriptive”. The Library references, interview and self-structured questionnaire have been implemented. In questionnaire, “Statistical population” has been included the “National Sports Directors, International Sports Authorities, National Athletes, Champions and international Sports Experts. In Interview, “Statistical population” included Sports Directors and International Sports Authorities. The Sampling which has been applied was “Targeted” and Non-randomly. The Construct and Content Validity have been approved by distinguished university experts; Cronbach's alpha has been applied for investigating the questionnaire reliability. The data gathered via questionnaire is also processed by SPSS software and the result has been applied in order to analyze descriptive and deductive responses. “Two-Sampled T2 Test “has been used. The primary study in current research is based on the field of visionary and theoretical issues in Sports, International Relations and Politics. Then the foreign policy of the country has been studied during these years and as a result the role of sports in international transactions of Iran has been examined in the divided periods of 1997-2005 and 2005-2013.
    The findings indicated emphasis and further consideration on the role of sports in expansion of friendly relations and cooperation with other states and international organizations in the first period(1997-2005) because of the considerable role of cultural , soft power and discuss in foreign policy , and also consideration and use of sport as a tool for broadening international prestige of country with earning success in the international sport field and power play in the second period of this research(2005-2013).
    Keywords: Sports, International Relations, Development of Cooperation, Sports Diplomacy, International Prestige, International Sports Organizations
  • Hossein Kordlu*, Seyed Ahmad Sajjadi, Seyyed Mohammad Hossein Razavi, Mohammad Ramezanzade Page 61
    The study was to examine Role of Sport in Crime Prevention.The design applied in this research was descriptive-correlation. The population was the whole Kashan city. Subjects were some 250 who were selected using random sampling. A reasercher made questionnaire was employed for data gathering. With commentary of experts, face and content validity of the questionnaire were performed using confirmatory. Reliability was mesured in the primary study by Cronbach’s alpha (0/92). Data analysis was carried out using the Kolmogorov–Smirnov test (K–S test), Mann-Whitny U, Kruskal-Wallis, Spearman. The results indicate that relationship betwin Crime and Marital Status, Sexuality, Age, Graduate, Occupation, Duration and Hours of Exercise, Type of Sport, Club Activities are significant.
    Respectively for each individual what paid more in sports less than a crime. Those who have sports employment group compared to those who pay individual sports, more inclined to committing a crime and the people who areengaged to club activities, less than committed in the crimes. Regarding the research findings, lt should be paid more athletic facilities to people of the society to fulfill the leisure time. On the other hand, using the propaganda to direct young people to sport activities will decrease their desire for committing a crime.
    Keywords: Sport, Crime, Crime Prevention
  • Loghman Keshavarz*, Abolfazl Farahani, Hamzeh Daneshmandi Page 75
    The purpose of the study was determination of strategic position and disigning strategic plan of Islamic Republic of Iran gymnastics federation. The statistical population of this study included 160 sport management faculty members, managers and experts of sport organizational who were familiar with gymnastic sport in Iran. 15 elite sport experts were chosen purposfully to qualitative samples. Based on Morgan table, 117 persons were randomly selected to quantitative sample. To achieve the study objectives, the list of strengths, weaknesses, opportunities and threats of the Iran gymnastic federation were provided, and the final list was completed based on Delphi method. Based on the provided list, the researcher-made questionnaire including 96 items was distributed among the subjects. The validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts and its reliability was examined in a pilot study with 30 samples by Cronbachs alpha which it was calculated as 0.81. For data analysis, the descriptive statistics and inferential statistics methods, including confirmed factor analysis by application of AMOS software and SPSS software were used. Also, it was used the Delphi method at the qualitative section. The findings showed that there are 14 strategies in devevpoing Iran gemnastics federation. The strategic position of Iran gymnastic federation is located in defensive position.
    Keywords: Strategy, Development, SWOT, Gymnastic
  • Mehrban Parsamehr*, Mohammad Reza Neeknexad, Javad Madahi, Yazdan Karimi Monjarmoei Page 99
    In today's world, young people are exposed to lean and muscular body ideal and it increases body dissatisfaction and their impacts to the existing body. So, young people are trying to shape their bodies based on idealized vision of a harmonious society closer to their cultural expectations. The research is to review the effective factors on dissatisfaction of body image among body building athletes in Yazd. Conducting a cross-sectional survey, data were collected and analyzed from a sample of 116 body building athletes in city of Yazd. The samples were selected using multistage cluster sampling. The data collected from questionnaires standard used. The data used descriptive statistics, Pearson correlation and regression. The results showed significant relationship between eating disorders, idealism, membership in the club variables and dissatisfaction of body image. Meanwhile, there was no significant relationship between performance and dissatisfaction of body image. Also, the regression equation explained 34/8 percent of variance dependent variable per independent variable.
    Keywords: Body Image, Dissatisfaction, Performance, Eating Disorders
  • Samad Adlipour*, Seyyed Ahmad Mir Mohammad Tabar, Samad Rasoulzadeh Aghdam Page 109
    With regard to increasing growth of social media and different aims and motivations which young users have to use them, the present study is to identify Iranian young users’ aims and motivations to use social media and different types of those young users. In fact, the present study is to investigate the typology of young users of social media using the mixed method research and employing the semi-structured interviewing technique and a researcher-made questionnaire conducted on 2100 Iranian young users in five cities of Isfahan, Tabriz, Tehran, Mashhad, and Sari. Findings of the present study indicated that the most important aims and motivations of young users in using social media are as follows: getting news and information; communicating with friends, relatives and classmates; making new friends and connecting with old friends; forming groups and participating in discussions and other facilities, expressing their emotions; seeing photos of their friends and their activities; making familiar with virtual and modern communication styles; tracking and following their favorite topics; listening music; sharing any video, photo, clips, entertainment and truancy; and running away from the problems of everyday life. Other findings of the study indicated that Iranian young users can be divided into eight groups of actives, passives, communication seekers, down loaders, news readers, discussers, pornographers and entertainment seekers.
    Keywords: Social Media, Typology, Virtual Social Networks
  • Reza Jalali*, Miad Sadeghi, Maryam Darbanian Page 127
    The study is to review the social and political factors affecting young students’ National Solidarity (case study: political sciences faculty of Islamic Azad University- Central Tehran Branch) through exploration and analysis of the theoretical and experimental background and survey study sought. From this perspective, in addition to reviewing the conceptual space of the case and determining the structures of national solidarity, integrated approach was used based on the theory of social capital by Robert Putnam, social system by Talcott Parsons and social justice by John Rawls to theoretical and experimental (empirical) explanation of the research topic. Also, with respect to the assumptions obtained from these approaches and theories regarding the characteristics and features of the study population, it was tried to identify social and political factors affecting the National Solidarity of students. Using the survey and utilizing questionnaire technique on 310 students in political sciences of Islamic Azad University central Tehran branch that have been selected through stratified random ratio sampling and the table of Krejcie & Morgan (1970) and needed information and data for the study were collected. Index of Cronbach's alpha coefficient in the range of zero to one was used for calculating the credit of indicators formal (nominal) content validity, as well as for calculating validity (reliability). The findings indicated that variables such as intergroup social capital (social trust within the group, social participation within the group), functioning of politic institutions, media function, the function of the family, strengthen national-religious rituals, the student's understanding of social justice (understanding and communicative and procedural justice) showed a significant and important relation to the National Solidarity variable. Also, between students national solidarity in terms of age, gender, educational level, marital status significant differences were observed and married individuals compared to singles, MA and PHD students than BA students, women than men, and age group of older than 35 years old and from 26 to 30 years old have high National Solidarity.
    Keywords: National Solidarity, Intergroup Social Capital, Social Trust within the Group, Intergroup Social Participation, Functioning of Politics Institutions, Functioning of Media, Educational Institution Function, Function of the Family, Strengthen National, Religion Rituals
  • Ali Reza Rabiei*, Mehrab Malek Mohammadi, Hossein Ali Ghajari Page 153
    One of the most important needs of today’s societies is people commitment to social rules in different positions they are. When a group of people ignore social rules and norms of the society, the situation is called law-evading. This study was to investigate the sociological factors affecting young people illegality in Borujen. Social factors include responsibility, religious and traditional values, ethics, gender, marital status, education, housing and use of mass media. Dependent variable is young people illegality which is considered as the main concern in the present study; the dependent variable is investigated in relation to every independent variable. The method applied in the present research is survey and questionnaire carried on 376 young people in Borujen. Data analysis is conducted using descriptive and analytical statistics, in a frequency distribution tables, and inferential statistics applying Pearson's correlation coefficient. The results of the research showed that the variables of responsibility, religious and traditional values, social ethics, use of mass media, marital status, housing and education affect young people illegality in a positive way. But according to the findings of the study, it is shown that the gender variable has no effects on the young people illegality.
    Keywords: Illegality, Religious, Traditional Values, Social Ethics, Responsibility, Media
  • Mohammad Rabiei*, Maryam Nejabatian, Malihe Khabbazi Page 171
    This was a descriptive study that examined the attitudes of youth about establishment of marriage agencies in five Iranian metropolises: Isfahan, Tabriz, Mashhad, Ahvaz and Shiraz in 1391. The Samples were 1837 young people whose common characteristics were living in these metropolises and being bachelor. They were selected from a society about eight millions people by Morgan and Krejcie’s multi-stage cluster sampling. They were also selected from centers and four geographic points of these cities. Then Participants completed a researcher made 55- item questionnaire .Its Content and formal validity has been confirmed by experts and its reliability was calculated 93% by Cronbach's alpha. The results indicated more than 50% of young people had positive attitude to establishment of these centers. Tabriz youth’s attitudes were more positive than other cities. Also, males had more positive attitudes to establish these centers. More than half of young people believed that the government is responsible to establish marriage agencies to facilitate their marriage. Most youth believed that marriage agencies can help them to find a suitable spouse and could be a good guide as well as could solve the problem of people who got old and did not married yet. However, there were positive attitudes to the establishment of these centers, practically less than half of them accepted to choose their partner by them. Most of them believed if the agencies were established, it was better to manage by government and were governed by psychologists .Generally- according the youth positive attitudes- it seems if they were managed completely by government can be very attractive for them.
    Keywords: Marriage Agencies, Attitude, Marriage, Youth
  • Rasool Sadeghi* Page 189
    Young period is the density of family-demographically events. One of these events which reached its peak at during young ages is divorce. About half of all registered divorces in Iran occures in young period, as well as one fourth of divorced population are youth, aged 15-29. Thus, using secondary analysis of micro-census data from 2011 Iranian census from nationally sample size, the present article aims to explore socio-demographic and economic situations of divorced youth, and as well as to examine socio-economic factors affecting divorce of youth. The findings indicated probably of ever divorced significantly are higher among females than males, higher in urban area than rural area, and higher among low education youth. Unemployment and job instability strongly have a positive effects on divorce, but only for young males. In contrast, female employment leads to increase probably of ever divorced. In addition, having a child significantly reduced the likelihood of divorce.
    Keywords: Divorce, Youth, Gender, Unemployment
  • Younes Akbari*, Seyyed Hossein Serajzade, Masoud Zamani Moghaddam Page 207
    This study is to examine the social factors related to drug use among 18-27 year-old students using the survey. The sample population has been consisted of 299 male and female students of the Kharazmi University. The theories used in this research were included social bonding theory, opportunity differential, differential association, anomie and frustration feeling (love, and academic failure). The results indicate that there is a significant correlation between the independent variables the social and economic base, commitment, differential association, the feeling of anomie, academic failure, failure of love and drug use variable. Variable s of love failure, anomie and social status don’t have direct causal effect on drug use and influences through other variables on substance use. Association differential correlation with (0/446) and beta (0/379) had Maximum correlation and causal impact on drug use among students.
    Keywords: Drugs, Young Students, Differential Association, Love Failure, Engagement