فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 60 (تابستان 1402)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 60 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/14
  • تعداد عناوین: 30
|
  • آمنه اسدالهی، سید حمید سجادی*، زینت نیک آئین، علی زارعی صفحات 9-32
    هدف این تحقیق نظریه پردازی و ارایه مدل برای فعالیت بدنی زنان ایرانی در اوقات فراغت در مراحل مختلف زندگی بود. روش تحقیق نظریه داده بنیاد، رویکرد نظام مند بود. همچنین نمونه گیری از نوع نمونه گیری نظری بود. تحلیل داده ها به روش «پرسش» و «مقایسه» مستمر انجام شد. به منظور رسیدن به اشباع نظری ضمن بررسی حدود 300 مقاله پژوهشی، با 136 خانم 7-78 ساله ایرانی که به طور مرتب به فعالیت بدنی می پرداختند بعلاوه 17 مادر و 6 پدر، مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. در پایان مرحله کدگذاری باز 12 مقوله اصلی شناسایی شد و فعالیت بدنی به عنوان مقوله محوری انتخاب شد. در پایان مرحله کدگذاری گزینشی، یک مدل مفهومی برای کل مراحل زندگی و یک نمودار از میزان فعالیت بدنی در مراحل مختلف زندگی طراحی شد. همچنین تفاوت های اصلی شرایط زنان ایرانی برای انجام فعالیت بدنی در مراحل مختلف زندگی نیز مشخص گردید. یافته ها نشان داد مادر در مرحله کودکی، پدر در مرحله نوجوانی، انگیزه های شخصی در مرحله جوانی، ترس در مرحله میانسالی و فرزندان در مرحله سالمندی مهمترین سوق دهنده زنان ایرانی برای انجام فعالیت بدنی هستند. همچنین مشخص شد میزان فعالیت بدنی زنان ایرانی در مراحل مختلف زندگی به دلایل مختلف در نوسان است بطوریکه در پایان مرحله کودکی در بالاترین و در هنگام «فرزندآوری و فرزندپروری» و «کهولت سن» در پایین ترین حد خود قرار دارد.
    کلیدواژگان: زیبایی اندام، سلامتی، مروجان، امنیت وایمنی، فرهنگ ضعیف
  • محمد مرادی، مینا مستحفظیان*، حمید قاسمی، حمید زاهدی صفحات 33-46
    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پویایی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان انجام شد. این پژوهش دارای رویکرد کیفی بود که با به کارگیری نظریه داده بنیاد به اجرا درآمد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران وزارت ورزش و جوانان بود که نمونه گیری از آنها به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی انجام شد و داده ها بعد از اجرای 14 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش کدگذاری در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که تعداد کدهای باز، 382 عدد و کدهای محوری، 40 عدد بود: شرایط علی (نیروی انسانی، زمینه های رشد، سبک مدیریت، فرهنگ سازمانی، فناوری، پذیرش تغییر، رقابت پذیری، سیاست های سازمانی، راهبرد، ساختار و انعطاف پذیری)، شرایط زمینه ای (خودشکوفایی، طوفان فکری، تحولات سریع، صلاحیت، ارزیابی و کنترل، همکاری، ارتباطات و خلاقیت)، شرایط مداخله گر (سبک رهبری، ضعف منابع انسانی، عدم پذیرش تغییر، پیچیدگی پویایی، سرعت بالای تغییرات، ضعف پاسخگویی و عدم انعطاف پذیری)، راهبردها (به کارگیری مدیران خلاق، آموزش مستمر، سبک های نوین رهبری، ساختارهای مسطح، ایده های نو و فناوری های نوین) و پیامدها (بهره وری سازمان، عملکرد سازمان، پاسخگویی سریع، انعطاف پذیری، چابکی سازمان، بهره گیری از فرصت های جدید، بقا در صحنه رقابت و مشتری مداری).
     لذا به مدیران وزارت ورزش و جوانان و سازمان های زیرمجموعه آنها توصیه می گردد الگوی پیشنهادی برگرفته از این پژوهش را به منظور توسعه پویایی در سازمان های خود به کار گیرند تا ضمن پاسخگویی سریعتر و هماهنگی با قوانین و شرایط جدید، با خلاقیت و کشف فرآیند های ابتکاری به اهداف مورد نظر سازمان دست یابند.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: پویایی سازمانی، سازمان، وزارت ورزش و جوانان و داده بنیاد
  • بهروز منتقمی، فریده اشرف گنجویی*، سید حمید سجادی هزاوه صفحات 47-60
    هدف از این تحقیق، طراحی الگوی جانشین پروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی بود که با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل صاحب نظران و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بود که مصاحبه های عمیق با روش نمونه گیری هدفمند با آنها تا جایی تداوم یافت که محقق به اشباع نظری و کفایت رسید (16 مصاحبه). از انجا که این تحقیق با ماهیت اکتشافی  و با هدف بسط دانش و شناخت موجود در زمینه الگوی جانشین پروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی انجام شد، در دسته تحقیقات بنیادی قرار می گیرد و بر مبنای جستجوی داده، دارای ماهیت ترکیبی یا آمیخته است. برای تحلیل داده ها از سه فرایند هم پوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی با کمک نرم افزارهای Maxqda استفاده شد.
    تحلیل یافته های پژوهش نشان داد شایستگی ها و سطوح آن تابع سه سطح فردی، سازمانی و راهبردی است. همچنین برای جانشین پروری مبتنی بر شایستگی شامل پیاده سازی اثربخش برنامه ها، مدیریت استعداد، شناسایی نیازهای سازمانی، مسیر ارتقا، آموزش، ارزیابی فرایند، حمایت گری سازمانی و آینده نگری است. در نهایت مشخص گردید توسعه فردی، بالندگی سازمانی و آمادگی سازمانی پیامدهای الگوی برنامه جانشین پروری است و  از مجموع کل الزامات تعیین شده، مقوله های مدیریت استعداد، برنامه، شناسایی نیازهای سازمانی، ارزیابی فرایند و حمایت گری سازمانی بر جانشین پروی مدیران ورزشی مبتنی بر شایستگی اثرگذار می باشند.
    کلیدواژگان: جانشین پروری، مدیریت استعداد، شایستگی، مدیران ورزشی
  • لیلا کرم زاده، محمد نصیری* صفحات 61-84
    پژوهش حاضر به منظور فراتحلیل عوامل و موانع موثر بر خصوصی سازی ورزش در ایران انجام شد. روش تحقیق از نوع توصیفی و فراتحلیل بود. جامعه آماری شامل همه منابع چاپ شده در بازه زمانی یک دهه اخیر از سال1390 تا 1399 بود. از بین تحقیقات گزارش شده تعداد 15 منبع به شیوه تمام شماری به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. تحلیل داده ها با کمک نرم افزارهای CMA2 و SPSS24 انجام شد. نتایج فراتحلیل نشان داد اندازه اثر ترکیبی با مدل اثرات تصادفی برای موانع خصوصی سازی برابر 0.295و برای عوامل موثر در خصوصی سازی برابر 0.726 است که هر دو مقدار در سطح 0.01 معنادار بوده و طبق طبقه بندی کوهن به ترتیب نشانگر اندازه اثر کوچک و بزرگ هستند. نتایج آزمون کوکران و مجذور I نشان دهنده ناهمگنی بالا در مطالعات بود. همچنین آزمون ایمن از خطای روزنتال، بررسی خطای سوگیری انتشار نمودار قیفی و عرض از مبدا رگرسیون ایگر نشان دهنده عدم سوگیری انتشار در مطالعات بودند. از بین عوامل، متغیر مدیریتی با اندازه اثر0.802 و از بین موانع، متغیر اقتصادی با اندازه اثر 0.438 بیشترین تاثیر را بر خصوصی سازی ورزش کشور داشتند. از آنجا که موضوع خصوصی سازی از مباحث بسیار پیچیده و چندوجهی است، استفاده از مشاوران ورزشی- اقتصادی قوی و مجرب می تواند زمینه های خصوصی شدن ورزش کشور را فراهم کند. برای سرعت بخشیدن به روند خصوصی سازی، تنظیم قوانین و مقررات روشن و شفاف مرتبط با اجرای سیاست های خصوصی سازی ورزش می تواند بسیار موثر و مفید باشد.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، موانع، عوامل، فراتحلیل
  • افشین جعفری*، هدایت الله درخشان صفحات 85-106
    مربیان ورزشی دارای نقش مهمی در مراقبت، حفاظت و آگاهی بخشی به ورزشکاران برای انجام مسابقات ورزشی و رعایت قواعد مناسب برای رقابت سالم میان ورزشکاران هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی مسیولیت حقوقی مربیان ورزشی با تکیه بر مقررات دیوان بین المللی داوری ورزش می باشد. این تحقیق از نوع مروری و به لحاظ گردآوری داده ها از نوع کتابخانه ای است. روش تجزیه داده ها نیز از نوع توصیفی - تحلیلی است. یافته های پژوهش نشان می دهند که این مرجع داوری یکی از نهادهای شبه قضایی در سطح بین المللی است که وظیفه آن حل و فصل دعاوی ورزشی از جمله مسایل حقوقی مربیان ورزشی است. بدلیل اهمیت مراقبت از سلامت جسمی و روانی ورزشکاران، جلوگیری از وارد شدن صدمه به ورزشکاران، بررسی اصل تناسب در رقابت ورزشکاران و آمادگی کافی آنان در مسابقات ورزشی، مسوولیت حقوقی مربیان ورزشی یکی از موضوعات مهم در عرصه حقوق ورزشی و اهدف دیوان بین المللی داوری ورزشی است. این نهاد حقوقی از سازوکارهایی نظیر میانجی گیری برای بررسی مشکلات حقوقی مرتبط مربیان ورزشی بهره می برد.
    کلیدواژگان: حقوق ورزشی، دیوان بین المللی داوری ورزش، حقوق بین الملل، مسئولیت مربیان ورزشی
  • امیرحسین لباف*، مسعود نادریان جهرمی صفحات 107-126

    تحولات جهانی در حوزه ورزش، افزایش آگاهی های جامعه و پیچیدگی های اجرای برنامه های متنوع ورزشی محیطی رقابتی، پویا و به شدت متغیر را در داخل سازمان های ورزشی ایجاد کرده است. نتایج تحقیقات در سازمان های ورزشی نشان از کمبود نیروهای شایسته دارد. لذا هدف کلی این تحقیق، تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری در ادارات کل ورزش و جوانان با تاکید بر روش دلفی بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا به صورت اکتشافی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش اول شامل پژوهش های موجود و قابل دسترس در پایگاه های علمی معتبر نظیر Human Kinetics، Emeral، Scupos در زمینه جانشین پروری و همچنین شانزده نفر از متخصصان منابع انسانی در ورزش و در بخش دوم مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بودند که نمونه گیری با روش هدفمند انجام شد. عوامل موثر در الگوی جانشین پروری شناسایی شده و در مرحله بعد داده ها با استفاده از نقطه نظرات کتبی کارشناسان و نخبگان دانشگاهی تحلیل شد. این اقدامات در قالب گام هایی صورت گرفت. گام اول، جمع آوری اطلاعات در قالب بحث های کارشناسی گروه پژوهش پیرامون جانشین پروری توسط متخصصان دانشگاهی و ورزشی انجام شد. گام دوم، با توزیع پرسشنامه محقق ساخته بین جامعه آماری و استفاده از روش مدل ساختاری، تحلیل مسیر ارتباط و اولویت بندی ابعاد و مولفه ها نشان داده شد.
    نتایج پژوهش نشان داد در مدل جانشین پروری، به ترتیب ابعاد رشد و تعالی جانشینان و کاندیداها، پایش برنامه ها و ارزیابی قابلیت ها، ارتباطات و شبکه سازی راهبردی، همسویی راهبردی و تحلیل نیازهای استعدادیابی و شناسایی توانمندی های راهبردی به طور مستقیم بر جانشین پروری در اداره کل ورزش و جوانان تاثیر گذارند.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، جانشین پروری، سرمایه انسانی، شایستگی ها، اداره کل ورزش و جوانان و استان اصفهان
  • حسین صفری نسرانی، مهدی کهندل*، مهوش نور بخش، پریوش نوربخش صفحات 127-144
    منابع انسانی و پتانسیل بالقوه آن ها عامل اصلی موفقیت یک سازمان است. با در نظر گرفتن این اصل مهم، هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر حکمرانی نظارتی بر توسعه منابع انسانی با نقش میانجی رفتار سیاسی کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری، براساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان شاغل در ادارات ورزش و جوانان ایران است که بنا بر آمار اعلام شده از سوی امور اداری 830 نفر (569 مرد و 321 زن) می باشند. نمونه آماری طبق جدول مورگان به تعداد 263 نفر از بین جامعه آماری به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. نمونه گیری زن و مرد به روش تصادفی از نوع طبقه ای نسبتی انتخاب بود که تعداد 161 نفر مرد و 102 نفر زن مشخص گردید. ابزار اندازه گیری این پژوهش سه پرسشنامه «حکمرانی نظارتی» صفری (1399)، «رفتار سیاسی» تان (2016) و «توسعه منابع انسانی» تزفریر، براک و دولند (2004) بود. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که حکمرانی نظارتی بر توسعه منابع انسانی تاثیر دارد، اما متغیر رفتار سیاسی نقش میانجی گری را در این ارتباط ایفا نمی کند. لذا با توجه به تاثیر ابعاد حکمرانی نظارتی- یعنی استقلال سازمانی، فرهنگ نظارتی، شفافیت نظارتی و سیاستگذاری مالی یکپارچه بر توسعه منابع انسانی این وزارتخانه- مدیران ارشد وزارت ورزش و جوانان باید این ابعاد  توسعه منابع انسانی را تقویت نمایند.
    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، حکمرانی نظارتی، رفتار سیاسی، وزارت ورزش و جوانان
  • نعمت صادقپور، علیمحمد امیرتاش*، علیمحمد صفانیا صفحات 145-168
    هدف از تحقیق حاضر، طراحی مدل تاثیر فعالیت های منابع انسانی بر عملکرد شغلی دورکاران سازمان های ورزشی منتخب می باشد. روش تحقیق حاضر از نوع تحقیقات فرا اثبات گرا، رویکرد کمی، راهبرد توصیفی-پیمایشی و شکل فرضیات به صورت علی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 1100 نفر از  کارکنانی بود که در وزارت ورزش و جوانان و  فدراسیون های ورزشی منتخب به صورت دورکاری فعالیت داشتند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود که با انجام پیش پردازش ها در نهایت تعداد 210 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه «اطلاعات جمعیت شناختی»، پرسشنامه «فعالیت های منابع انسانی متناسب با پیاده سازی طرح دورکاری در سازمان» (الماسی فر، 1393) و پرسشنامه «عملکرد شغلی» هری و گلداسمیت (1980) بود.
    یافته های استنباطی تحقیق نشان داد که فعالیت های منابع انسانی متناسب با دورکاری بر عملکرد شغلی دورکاران وزارت ورزش و جوانان و سازمان های تابعه تاثیر مثبت و معناداری دارند. همچنین مولفه های نیم رخ شغلی دورکاران و ارزیابی عملکرد دورکاران، کارمندیابی و آموزش دورکاران سهم بسیار بالا، آموزش دورکاران و ارزیابی عملکرد دورکاران سهم متوسط و کارمندیابی و ویژگی فعالیت های منابع انسانی سهم بالایی در پیش بینی رفتار عملکرد شغلی دارند و جبران خدمات دورکاران و نیم رخ شغلی سهم بسیار ضعیفی در پیش بینی رفتار عملکرد شغلی دارند. در نهایت با محاسبه 7/40 Gof=  مشخص شد که برازش مدل در حد مطلوب و قابل قبولی است.
    کلیدواژگان: دورکار، فعالیت های منابع انسانی، عملکردی شغلی، نیم رخ شغلی، آموزش
  • شراره نوروزی، سید مصطفی طیبی ثانی*، علی فهیمی نژاد، باقر مرسل صفحات 169-184

    پیاد ه سازی اصول توسعه پایدار در ورزش، از سوی کمیته بین المللی المپیک تاکید شده است. پژوهش حاضر با هدف بازشناسایی و بهینه سازی شاخص ها و مولفه های موثر بر رفتار سازمانی در رشته ورزش تنیس کشور انجام شده است. این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی بوده که با استفاده از طراحی مدل مفهومی اولیه و تعیین ابعاد سه گانه اصلی (مدیریتی / اجتماعی، فرهنگی / محیط زیستی، سلامتی) و نیز 13مولفه (هدف) اقدام به تعیین روایی و پایایی مدل و برازش آن گردید. مدل اولیه تحقیق با استفاده از روش معادلات ساختاری (SEM) و با کمک نرم افزار Smart PLS2 مورد بررسی و آزمون قرار گرفت. در ادامه، برازش مدل در سه سطح صورت گرفت: برازش مدل اندازه گیری، برازش مدل ساختاری و برازش کلی مدل (GOF). نتایج نشان داد «بعد اجتماعی / فرهنگی» (ضریب مسیر= 645/0) بیش ترین اثر را بر الگوی مورد نظر داشته است. سپس «بعد رویکردی / مدیریتی» (ضریب مسیر= 587/0) و در نهایت «بعد محیط زیستی / سلامتی» (ضریب مسیر= 543/0) بر توسعه پایدار ورزش کشور اثرگذار هستند. مقدارR2 (989/0) نشان از تایید الگو می باشد. هر دو شاخص در هر سه سازه مثبت و بزرگ تر از صفر بودند (اشتراکی = 6785/0) و افزونگی (432/0) که در نتیجه برازش کلی مدل اندازه گیری (کیفیت مناسب مدل اندازه گیری) و مدل ساختاری (توانایی بالای مدل ساختاری در پیش بینی کردن) تایید شد. برازش کلی مدل 6987/0 تعیین شد که نشان از برازش قوی مدل کلی پژوهش دارد. الگوی ارایه شده برای اصول توسعه پایدار ورزش کشور بر مبنای دستورکار21 جنبش المپیک و بیانیه ریو می باشد.

    کلیدواژگان: شاخص های رفتاری، شاخص های سازمانی، توسعه پایدار، تنیس
  • علیرضا کمالیان، شهرام علم*، شهرام عروف زاد صفحات 185-202
    یکی از دغدغه های هر جامعه ورزشی ارایه مدلی جامع برای همگانی شدن ورزش است. لذا هدف از تحقیق حاضر، ارایه مدلی جامع برای همگانی شدن ورزش اصفهان بود. برای این منظور به 15نفر از خبرگان حوزه ورزش همگانی استان مراجعه شد و از طریق مصاحبه عمیق اطلاعات لازم جمع آوری گردید. سپس داده های حاصل از مصاحبه به روش تیوری سازی داده بنیاد کدگذاری و تجزیه وتحلیل شد. این مطالعه به روش ترکیبی و از نوع طرح های تحقیق آمیخته اکتشافی بود.در جمع بندی کلی سه سطح رفتاری، سازمانی و محیطی، 16مولفه زیرمجموعه سطح اصلی و 64 کد محوری زیرمجموعه مولفه ها استخراج گردید. اولویت مولفه ها به ترتیب در سطح عوامل رفتاری: 1- عوامل عمومی 2- عوامل شخصی 3- عوامل بنیادی؛ در سطح زمینه ای (محیطی): 1- محیط جمعی 2- محیط اقتصادی 3- محیط دیپلماتیک 4- محیط زندگی 5- محیط فرامرزی 6- محیط فرهنگی و درسطح عوامل ساختاری (مدیریتی): 1- تجهیزات و زیرساخت ها 2- ضوابط و دستورالعمل ها 3- سرمایه انسانی و پشتیبانی مالی به صورت مشترک 4- دانش فنی و 5- حامیان به دست آمد.مدل ارایه شده می تواند به عنوان ابزار تحلیلی ورزش همگانی اصفهان مبنای عمل قرار گیرد تا به گونه ای منطقی و اصولی به حل مشکلات این حوزه از ورزش پرداخته شود.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، استان اصفهان و مدل سه شاخگی
  • عزیزالله ایروان جم، سید احسان امیرحسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 203-222

    هدف این پژوهش، طراحی برنامه و نقشه راهبرد فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد ISM بود. روش تحقیق، توصیفی و به لحاظ هدف، کاربردی است. گردآوری اطلاعات، به صورت میدانی و به شیوه آمیخته (کمی و کیفی) انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی، 15 نفر از خبرگان و در بخش کمی، شامل مسیولان فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری و مدیران هییت های تابعه در استان ها برابر با 150 نفر بود که به دلیل محدودیت اعضا، نمونه آماری با جامعه برابر شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و فرم خودتعاملی ساختاری بود. برای تدوین راهبرد های این فدراسیون از روش سوات و برای ساختاردهی راهبرد ها از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد.
    یافته های پژوهش نشان داد که در فدراسیون اتومبیل رانی و موتورسواری 13 قوت، 17 ضعف، 13 فرصت و 16 تهدید وجود دارد و برای توسعه این فدراسیون، 17 راهبرد پیشنهاد گردید. همچنین بر اساس یافته ها در بخش مدل سازی ساختاری تفسیری، راهبردها در پنج سطح قرار گرفتند که راهبرد های دانش بنیان نمودن ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی مبتنی بر تعامل با مراکز دانشگاهی و پژوهشی و تقویت و ارتقای محیط قانونی، حقوقی و برنامه ای  این فدراسیون در سطوح پایین مدل (سطوح چهارم و پنجم) قرار گرفتند. می توان گفت که تمرکز مسیولان بر برنامه محوری و ایجاد و یا تقویت محیط حقوقی به همراه حرکت در راستای دانش بنیان شدن این رشته ورزشی، تحقق دیگر راهبرد های طراحی شده و توسعه ورزش اتومبیل رانی و موتورسواری را در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: راهبرد، فدراسیون، موتورسواری، اتومبیلرانی و مدل سازی ساختاری تفسیری
  • علی محمدی، معصومه کلاته سیفری* صفحات 223-240
    هدف این تحقیق، طراحی مدل توسعه فرهنگی در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران است. این تحقیق از نوع تحقیقات گراندد تیوری و نیز از قسم کاربردی است. از نظر مکانی، وسعت تحقیق شامل کلیه باشگاه های لیگ برتر فوتبال حرفه ای در سراسر کشور می شود و طی آن مصاحبه شوندگان به صورت داوطلبانه مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت هدفمند با حداکثر تنوع و با تکنیک گلوله برفی انجام شد (به تعداد  25 نفر). روند تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس مدل اشتراوس- کوربین در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی صورت گرفت و در پایان مدل نهایی تحقیق با ترکیب کدها ارایه شد. پس از تحلیل محتوای حاصل از تحلیل کیفی مصاحبه ها به شکل های گوناگون و با استفاده از نرم افزار MAXQDA12 داده های موجود استخراج و در جداول و نمودارها نمایش داده شدند. در نهایت، داده ها در 35 مقوله و 201 مفهوم دسته بندی و در قالب 7 طبقه اصلی طبقه بندی گردیدند.
    به نظر می رسد عنوان «فرهنگی» در ابتدای نام باشگاه های فوتبال حرفه ای کشور ما تا حدود زیادی در عمل پیاده نشده و نیاز است با رفع مشکلات، کاستی ها و نواقص فرهنگی در باشگاه ها، شرایطی در خور در این زمینه برای باشگاه های فوتبال ایران فراهم آید. بدین ترتیب، سطح فرهنگی باشگاه ها نیز حداقل هم سطح با درجه فنی آن ارتقا می یابد و فرهنگی شایسته و آبرومند از اسلام و ایران در عرصه منطقه و جهان به نمایش گذاشته و سایر برکات آن نیز عاید فرهنگ جامعه می شود.
    کلیدواژگان: باشگاه، حرفه ای، فرهنگ، فوتبال، ایران
  • زویا تباری، اکبر طالب پور*، طیبه زرگر صفحات 241-268
    امروزه عرصه پرهیجان تماشای مسابقات فوتبال در جامعه ای چندقومی همچون ایران، به عرصه نمایش و ابراز هویت های قومی تبدیل شده است. بر همین اساس تحقیق حاضر با هدف بازنمایی ابعاد هویت قومی در میان تماشاگران فوتبال، به روش تحلیل تماتیک انجام گرفته است. جامعه مورد مطالعه شامل هواداران سه تیم نساجی مازندران، فولاد خوزستان و تراکتور تبریز، از سه قومیت مازنی، ترک و عرب بوده است. روش نمونه گیری، هدفمند بود که تعداد 28 مصاحبه عمیق تا رسیدن به مرحله اشباع نظری انجام گرفت- 17 مصاحبه با استفاده از نرم افزار Nvivo8 کدگذاری و تحلیل شدند.
    یافته های حاصل از کدگذاری سه مرحله ای داده های کیفی نشان داد که تماشاگران حین تماشای بازی در ورزشگاه ها، هویت قومی خود را از طریق دو مولفه بازنمایی می کنند که هر یک از این مولفه ها خود دارای ابعادی هستند. این دو مولفه عبارت اند از: 1)تعلق قومی با واسطه ذهنی (فرهنگ، تاریخ، نژادپرستی، مذهب و اوصاف نمادین) ؛ 2)تعلق قومی با واسطه عینی(سرزمین، موسیقی، الگوی تغذیه، اسطوره ها و مفاخر، نرخ جمعیت، پوشش نمادین، زبان و نژاد). بنابراین می توان گفت عرصه تماشای مسابقات فوتبال دارای پتانسیل بازنمایی هویت قومی برای تماشاگران است که این امر اتخاذ سیاست های راهبردی را در راستای تقویت هویت ملی به منظور کاهش تنش ها، با عنایت به تفاوت های مبتنی بر هویت قومی می طلبد.
    کلیدواژگان: تماشاگران فوتبال، هویت قومی، تعلق قومی، تحلیل تماتیک
  • محبوبه نقوی*، مهدی آرمندنیا، برانوش نیک بین صفحات 269-288
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر ارتقای فرهنگ عمومی اماکن ورزشی استان تهران (با رویکرد حضور زنان در استادیوم های ورزشی) بود. پژوهش با توجه به نحوه گردآوری داده ها آمیخته از نوع اکتشافی متوالی بود. ابزار جمع آوری داده ها در مرحله کیفی، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 23 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و جامعه شناسان ورزشی صاحب نظر در خصوص موضوع تحقیق، کارشناسان و مدیران ارشد فدراسیون های ورزشی، مدیران استادیوم ها و اماکن ورزشی، سیاست گذاران و اصحاب رسانه ای بود. به روش نمونه گیری هدفمند و به شیوه گلوله برفی انتخاب شده اند. در مرحله کیفی داده ها ، از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل شدند. ابزار پژوهش در مرحله کمی تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن توسط اساتید مدیریت ورزشی و جامعه شناسان ورزشی تایید و میزان پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و (812/0=α) گزارش شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS 22 و PLS-Smart انجام گرفت. یافته ها نشان داد؛ آموزش، برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و نظام سیاسی، نظام قانونی، نظام فرهنگی و نظام مذهبی نقش اساسی در ارتقای فرهنگ عمومی اماکن ورزشی و استادیوم شهر تهران دارند. با توجه به یافته ها ضروریست، مدیران ورزشی به منظور ارتقای فرهنگ عمومی اماکن ورزشی پتانسیل موجود در این حوزه ها را شناسایی و راهکارهای عملی را اجرا نمایند.
    کلیدواژگان: استادیوم، تهران، زنان، فرهنگ، ورزش
  • امید فتح الهی پروانه*، میرحسن سیدعامری، سید نصرالله سجادی صفحات 289-316
    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی مدیریت سبز اماکن ورزشی با تاکید بر توسعه پایدار بود. روش پژوهش حاضر کیفی و براساس نظریه داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید متخصص و صاحب نظر در زمینه اماکن ورزشی، مهندسی و محیط زیست بودند. نمونه گیری به شکل هدفمند و به روش گلوله برفی انجام گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته بود که با 22 نفر از افراد متخصص در این زمینه انجام گرفت. خروجی پژوهش، مدل پارادایمی مدیریت سبز اماکن ورزشی با تاکید بر توسعه پایدار بود که از شرایط علی، مقوله محوری، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها تشکیل شده است. در مرحله اول کدگذاری یعنی کدگذاری باز، مفاهیم مدیریتی حقوقی، اخلاق حرفه ای، مالی اقتصادی، فناوری تجهیزاتی، دانشی شناختی، انسانی ارتباطی، فنی مهندسی و زیست محیطی بدست آمدند. در مرحله دوم کدگذاری نیز کدگذاری محوری با مقوله محوری مدیریت سبز اماکن ورزشی و سطوح فرعی نظیر فردی، مدیریتی و حرفه ای شناسایی شد. در نهایت مشخص شد که نتیجه اجرای راهبردهای موثر مدیریت سبز در سه سطح خرد، میانی و کلان منجر به افزایش سلامتی، امید به زندگی و ارتقای کیفیت زندگی ورزشکاران همراه با کسب وجهه و اعتبار بین المللی برای ورزش کشور و توسعه اخلاق حرفه ای، فرهنگ مدیریت سبز و زیرساخت های ورزشی با افزایش سرانه و دانش ساخت فناوری ها و تجهیزات مدرن اماکن ورزشی و در نهایت حفظ سرمایه های ملی، منابع طبیعی و تامین نیازهای نسل آینده در کشور می شود
    کلیدواژگان: مدیریت سبز، اماکن ورزشی، توسعه پایدار
  • روح الله عسگری گندمانی، صدیقه افلاطون، علی صابری*، ابراهیم دلدار صفحات 317-332
    پژوهش حاضر با هدف بررسی راهبردهای پایداری مالی در ورزش حرفه ای ایران طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر از نوع، تحقیقات توصیفی تحلیل می باشد که به صورت میدانی صورت گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به حوزه مسایل اقتصادی و مالی در ورزش بود که سابقه علمی، شغلی و یا هر دو در زمینه اقتصاد در ورزش را دارا بودند. بر اساس انتخاب گلوله برفی، تعداد 13 نفر به عنوان نمونه مشخص گردیدند. در پژوهش حاضر، به منظور طراحی چارچوب مفهوم تحقیق از نظریه سه شاخگی کمک گرفته شد. پرسشنامه پژوهش حاضر، شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. این پرسشنامه به صورت ماتریس راهبرد در عوامل سه شاخه و بر اساس روش TOPSIS طراحی گردیده بود. روایی صوری این پرسشنامه با بررسی نظرات خبرگان و پایایی آن نیز با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. به منظور انتخاب بهترین راهبرد پایداری مالی در ورزش حرفه ای ایران از روش تاپسیس استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار BT TopSis SoLver انجام شد.
    نتایج پژوهش حاضر 14 راهبرد را به عنوان راهبردهای پایداری مالی در ورزش حرفه ای ایران شناسایی نمود. با توجه به نتایج روش تاپسیس مشخص گردید که ایجاد سامانه یکپارچه ثبت و پرداخت بازیکنان در ورزش حرفه ای کشور با ضریب 73/0 مناسب ترین راهبرد مشخص گردید. این نتایج می تواند در توسعه پایداری مالی و شرایط اقتصادی در ورزش حرفه ای ایران مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پایداری مالی، سیاست مالی، منابع پایدار و ورزش
  • علی ضمیری کامل، شهاب بهرامی*، علیرضا مرادی، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 333-350
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر سیاست گذاری مالیات در فوتبال حرفه ای ایران طراحی و اجرا گردید. این پژوهش در زمره تحقیقات آمیخته است که به صورت کیفی و کمی اجرا گردید.  جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی  شامل11 نفر از نخبگان حوزه مدیریت ورزشی کشور و حوزه اقتصاد و مالیات در ورزش می باشند. بر اساس انتخاب گلوله برفی تعدادی تا رسیدن به اشباع نظری به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. همچنین در بخش کمی تحقیق حاضر علاوه بر نخبگان مدیریت ورزشی کشور و حوزه اقتصاد و مالیات در ورزش، برخی کارشناسان سازمان امور مالیاتی کشور و برخی کارشناسان فدراسیون فوتبال ایران نیز به جامعه آماری اضافه شدند. پس از برآوردهای اولیه، تعداد آنان  حدود 150 نفر بود که بر اساس جدول حجم نمونه مورگان و با توجه به روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 108 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود.  به منظور بررسی یافته های تحقیق از کدگذاری باز، محوری و انتخابی در بخش کیفی و همچنین آزمون نشانه و آزمون معادلات ساختاری در بخش کمی استفاده شد. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS و  PLS  انجام گردید.
    نتایج پژوهش نشان داد که شرایط علی موثر بر توسعه سیاست گذاری های مالیاتی در فوتبال حرفه ای ایران شامل جنبه های قانونی، جنبه های مدیریتی، جنبه های نظارتی، جنبه های انسانی، بانک های اطلاعاتی، ویژگی های فرهنگی، وضعیت مالی، حمایت سازمانی و زیرساخت های فنی می باشد. در نهایت، مشخص شد که مدل تحقیق حاضر از برازش مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مالیات، فوتبال، سیاست گذاری، قوانین، ورزشکاران
  • سمیه تربتیان مشهدی، حمدالله منظری توکلی*، سنجر سلاجقه، محمدجلال کمالی صفحات 351-367

    امروزه اقتصاد مقاومتی به مسیله ای مهم در کشور تبدیل شده است که نقش بهره وری نیروی انسانی در تحقق آن غیرقابل انکار است. بهره وری نیروی انسانی نیز خود تحت تاثیر عوامل بسیاری است که یکی از آن ها، ویژگی های نگرشی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ویژگی های نگرشی کارکنان بهره ور بر میزان اجرای اقتصاد مقاومتی در ادارات ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی بود. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی بود که با استفاده از روش پیمایشی انجام گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید متخصصان و اساتید حوزه موضوعی مربوطه رسید و پایایی آن نیز با استفاده از روش تعیین ضریب آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد.
     یافته های پژوهش نشان داد که اجرای اقتصاد مقاومتی توسط دو متغیر خلاقیت و نگرش مثبت  قابل تبیین و پیش بینی می باشد. بنابراین نتیجه می گیریم که خلاقیت و نگرش مثبت در اجرای اقتصاد مقاومتی موثرند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، نگرش مثبت، اقتصاد مقاومتی، ادارات ورزش و جوانان، خراسان جنوبی
  • حمید ناصری، پریوش نوربخش*، مهدی کهندل، عباس خدایاری صفحات 367-390
    این پژوهش کیفی، با هدف غایی تدوین الگوی توسعه پایدار کوهنوردی کشور با استفاده از طرح سیستماتیک نظریه داده بنیاد انجام شده است. در این مطالعه، با انجام مصاحبه باز با 18 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و خبرگان کوهنوردی دارای تجربه وسابقه صعودهای بلند، مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز گردآوری شده، از درون آنها مقوله هایی استخراج شدند. در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها با عناوین ذیل تعیین شدند: شرایط علی شامل مدیریت طبیعت کوهستان و تقویت ارزش های اجتماعی، پدیده محوری: شامل پایداری زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی، عامل استراتژی ها، شامل: آموزش، کارگروهی، اشتراک گذاری تجربیات، نگرش زیست محیطی و مدیریت هزینه ها، عوامل زمینه ای، شامل: تحصیلات، احترام به طبیعت، همکاری، تعهد و مسیولیت پذیری، شرایط مداخله گر، شامل: تحمل آرای دیگران، احترام به آداب و رسوم بومیان و مراعات اصول و قواعد کوهنوردی و پیامدها نیز شامل: حفظ طبیعت و فرهنگ بومی، اشتغال در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند. در ادامه، در مرحله کدگذاری انتخابی، تک تک اجزای پارادایم کدگذاری توضیح داده شده؛ کلیت موضوع ترسیم گردید و نظریه تدوین و ارایه شد. با توجه به مقوله توسعه پایدار و کوهنوردی که در زمان حاضر طرفداران زیادی پیدا کرده است و این افزایش رویکرد پیامدهای مختلفی خواهد داشت، لذا فدراسیون کوهنوردی و هیات های کوهنوردی استان ها جهت مدیریت علمی این فعالیت اجتماعی- ورزشی بازبینی و برنامه ریزی مدونی داشته باشند.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، داده بنیاد، کوهنوردی
  • جعفر برقی مقدم*، علی نعمتی خیاوی، محمدرحیم نجف زاده، حمید جنانی صفحات 391-406

    هدف از این تحقیق، شناسایی عوامل موثر بر بهره وری تور دوچرخه سواری بین المللی ایران- آذربایجان با تکیه بر سیستم های خودمدیریتی و سودآوری بود. این پژوهش با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی و بهروری بود که با روش نمونه گیری هدفمند 12 صاحب نظر در تحقیق شرکت کردند. جهت تحلیل مصاحبه ها، از سه فرآیند کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی استفاده شد. تحلیل ها با کمک نرم افزارهای Maxqda انجام گرفت. با استناد به نتایج کدگذاری محوری، 12 کد محوری استخراج شدند: کدهای نرم افزاری، جذب سرمایه، مدیریت بهره وری، هیجانی، کارآیی، رفتاری، سرمایه انسانی، ساختار مالی، رشد اقتصادی، سخت افزاری، عملکردی و اثربخشی.
    با توجه به نتایج به ‎دست آمده می توان گفت برای اینکه ساز و کار اجرای یک رویداد دوچرخه سواری فراهم شود باید 1) شاخص‎های خودمدیریتی، 2) شاخص های سودآوری و 3) شاخص های بهره وری مورد توجه قرار گیرند. بدین ترتیب، می‎توان آینده روشنی را برای رویدادهای دوچرخه سواری به خصوص تور دوچرخه سواری بین المللی ایران- آذربایجان تصور کرد.

    کلیدواژگان: بهره وری، خودمدیریتی، سو دآوری، تور دوچرخه سواری بین المللی ایران- آذربایجان
  • فاطمه دانشگر*، غلامعلی کارگر، جواد شهلایی صفحات 407-430

    هدف از پژوهش حاضر، سنجش میزان مطلوبیت استفاده از تبلیغات سبز مبتنی بر ارزش های بومی در مدیریت اماکن ورزشی و همچنین تعیین شیوه های استفاده از این تبلیغات بود. این پژوهش از دسته تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها در زمره پژوهش های پیمایشی- توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران اماکن ورزشی سرپوشیده یزد بود (600 نفر). نمونه آماری براساس جدول مورگان، 234 مدیر بودند که به صورت تصادفی ساده  انتخاب شدند. ابزارجمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی و پایایی مورد بهره برداری قرار گرفت. روایی سازه پرسشنامه با استفاده از معادلات ساختاری و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارهای Spss V26 و Smart PLS 3 استفاده گردید.
    نتایج پژوهش نشان داد که کاهش آلودگی صوتی مبتنی بر ارزش های بومی، افزایش فضای سبز مبتنی برارزش های بومی، دفع زباله و نخاله ساختمان مبتنی بر ارزش های بومی و صرفه جویی انرژی مبتنی بر ارزش های بومی عوامل موثر بر شیوه های تبلیغات سبز اماکن ورزشی می باشند که از این 4 عامل بیشترین توجه مربوط به شاخص «دفع زباله و نخاله ساختمان» (با میانگین 06/3) و کم ترین توجه مربوط به شاخص «افزایش فضای سبز»(با  میانگین 18/2) می باشد که در رتبه چهارم قرار دارد.
    می توان گفت برای دست یابی به توسعه پایدار لازم است که استفاده از شیوه های به تصویر کشیدن مسیولیت پذیری افزایش فضای سبز مبتنی بر ارزش های اخلاقی، ملی و تاریخی و ارزش های زندگی مدرن در مدیریت اماکن ورزشی دیده شود.

    کلیدواژگان: تبلیغات سبز، ارزش های بومی، اماکن ورزشی، مدیریت اماکن ورزشی، مسئولیت پذیری زیست محیطی
  • رسول طریقی*، ملیحه صالحی رستمی صفحات 431-448
    بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل تلاشی است که رسانه های اجتماعی به منظور متقاعد کردن مصرف کنندگان برای استفاده از محصولات و یا خدمات ارزشمند از آن بهره می گیرند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی عوامل اثرگذار بر توسعه قابلیت بازاریابی ورزشی از طریق رسانه های اجتماعی بود. روش تحقیق همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 200 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه های کشور (51 نفر)، مدیران ورزشی (34 نفر)، کارشناسان (74 نفر)، اعضای هییت رییسه  فدراسیون های ورزشی و افراد خبره (9 نفر) و افراد آگاه به امور و بحث های بازاریابی ورزشی(32 نفر) بود. روش نمونه گیری به شیوه غیر تصادفی و در دسترس هدفمند یود. پژوهشگر ضمن بررسی کتب بازاریابی ورزشی  و مقالات علمی در زمینه صنعت ورزش و بازاریابی ورزشی و رسانه های اجتماعی، اقدام به تهیه پرسشنامه ای محقق ساخته نمود. عوامل پرسشنامه از مقاله علاء اله، نریپندرا و همکاران (2017) استخراج و روایی آن توسط ده تن از اساتید مدیریت ورزشی تایید گردید. پایایی پرسشنامه هم از طریق آزمون آلفای کرونباخ محاسبه گردید. روش آماری مورد استفاده تحقیق، مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل عامل تاییدی(CFA) بود.
    نتایج پژوهش نشان داد که عوامل تبلیغات (546/10T=)، برند (372/ 10T=)، بازاریابی دهان به دهان الکترونیکی (523/9T=)، مدیریت ارتباط با مشتری (313 /9T=) و رفتار مشتری و پیش بینی(678/9T=)  بر توسعه قابلیت بازاریابی ورزشی از طریق رسانه های اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری دارند. سازمان ها و فدراسیون های ورزشی باید برای توسعه قابلیت بازاریابی شان به بحث خودکفایی اقتصادی و درآمدزایی بیشتر از طریق فناوری های نوین توجه نمایند.
    کلیدواژگان: صنعت ورزش، بازاریابی ورزشی، رسانه های اجتماعی و تحلیل عاملی تاییدی
  • علی همتی عفیف*، مرتضی انوشه صفحات 449-468
    هدف پژوهش حاضر، ارایه مدلی برای توسعه ورزش همگانی مبتنی بر اساس رویکرد بازاریابی اجتماعی بود. برای طراحی مدل مذکور از روش شناسی «نظریه داده بنیاد» استفاده شد. برای این منظور از بین مدیران ارشد، مسیولان امر و خبرگان بر اساس نمونه گیری نظری و انجام 14 مصاحبه و بررسی 11 سند، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و همزمان از طریق مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. سپس بر اساس نتایج تحلیل، مدل توسعه ورزش همگانی مبتنی بر رویکرد بازاریابی اجتماعی تدوین گردید.
    یافته های پژوهش نشان داد که راهبرد بازاریابی اجتماعی برای توسعه ورزش همگانی شامل پنج مرحله اساسی سیاستگذاری، تحلیل ذینفعان، طراحی آمیخته بازاریابی اجتماعی، طراحی برنامه بازاریابی اجتماعی و اجرا و ارزشیابی است. عواملی مانند مشخصات جمعیت شناختی، شرایط فرهنگی و اجتماعی، ویژگی های رشته ورزشی و محیط طبیعی و فیزیکی نیز بر این راهبردها اثرگذارند. بنابر یافته های تحقیق تعیین ایده محوری مهمترین گام در برنامه بازاریابی اجتماعی است. طی تحلیل مصاحبه ها، «ورزش همگانی، منافع همگانی» به عنوان ایده محوری انتخاب شد. با توسعه ورزش همگانی در کشور می توان کاهش هزینه های درمان در کشور، تامین سلامتی جسمی و روانی، غنی سازی اوقات فراغت، جلو گیری از انحراف اجتماعی، گسترش روابط اجتماعی، دورشدن از زندگی ماشینی، بازگشت به طبیعت، افزایش کارایی و زمینه سازی برای رشد ورزش قهرمانی را انتظار داشت.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، منافع همگانی، بازاریابی اجتماعی، نظریه داده بنیاد، سیاستگذاری
  • ابوالفضل عمویی، مهدی نادری نسب*، رحیم رمضانی نژاد، سید عباس بی نیاز صفحات 469-486
    هدف از این پژوهش، ارایه چارچوب جهت دهی به عادات خرید کالای ورزشی ایرانی می باشد. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل نظام مند یود. جامعه آماری شامل جامعه انسانی و اطلاعاتی بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و در دسترس نمونه گیری و نظرخواهی گردید (16 نفر و 23 سند). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی و ضریب کاپا). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل سه سطح زمینه ای، فرآیندی و پیامدی یود.
    نتایج نشان داد که در سطح زمینه ای محیط های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و قانونی قرار می گیرد. همچنین در سطح فرآیندی ابعاد مکان، رقبا، سیستم فروش، رفتار مصرف و الگوی خرید قرار دارد. در نهایت در سطح پیامدی، عادات خرید تفننی، الکترونیکی، کیفیت گرا، عمده ای و سنتی قرار گرفته است. به طور کلی با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت جهت نهادینه کردن عادت خرید کالای ورزشی داخلی، از عوامل استفاده شده در این پژوهش به عنوان الگویی برای تصمیم گیری می توان بهره جست.
    کلیدواژگان: عادات خرید، کالاهای ورزشی، مصرف کننده ورزشی
  • ابوالفضل فراهانی*، مریم کاظمی، علیمحمد صفانیا، حمید قاسمی صفحات 487-508
    امروزه جهانی شدن، اهمیت رقابت پذیری در صنعت پوشاک ورزشی را دوچندان کرده است. در کشور ما برند های پوشاک ورزشی بسیاری وجود دارند که به علت عدم توانایی رقابت با برندهای خارجی، در عرصه تجارت بین المللی فعالیت ندارند؛ از این رو پژوهش حاضر در نظر دارد عوامل موثر بر رقابت پذیری برندهای پوشاک ورزشی ایرانی برای ورود به بازارهای بین المللی را شناسایی و اولویت بندی کند. در این پژوهش روش آمیخته(کیفی و کمی) بکار گرفته شد. جامعه آماری شامل اساتید دانشگاه و خبرگان فعال در عرصه صادرات برندهای پوشاک ورزشی بودند که تعداد15 نفر به عنوان نمونه از جامعه اول به صورت گلوله برفی انتخاب شدند و 20 نفر از جامعه دوم به صورت هدفمند انتخاب شدند. با انجام مطالعات میدانی، مولفه های موثر بر رقابت پذیری شناسایی شدند و پس از تایید در دور دوم دلفی، مدل مفهومی پژوهش ارایه شد؛ مولفه ها با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی به ترتیب: 1-صادرات 2- تمایز برند 3- ارزش برند 4- گرایش بازاریابی 5- گرایش استراتژیک، رتبه بندی شدند. نتایج این پژوهش نشان داد تنظیم نرخ ارز و کنترل تورم توسط دولت، در کنار تولید محصولات منحصر به فرد و ایجاد ارتباط عاطفی با مشتری، توان رقابت پذیری شرکت را افزایش می دهد. صاحبان برندها نیز می بایست به فعالیت های سایر رقبا توجه ویژه داشته باشند و افزایش توان رقابتی محصول را در اهداف سازمانی خود لحاظ کنند.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، بازاربین المللی و برند پوشاک ورزشی
  • فاطمه تنها*، رسول صادقی صفحات 509-528
    در چند دهه گذشته، سطح تحصیلات دختران در ایران به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ به طوری که امروزه بیش از 60 درصد دانشجویان را دختران تشکیل می دهند. هدف این مقاله، بررسی اثر سطح تحصیلات بر احتمال ازدواج دختران ایرانی 25 تا 40 ساله می باشد. روش تحقیق، تحلیل ثانویه داده های خام دو درصد سرشماری کل کشور سال های 1385، 1390 و 1395 است.
    یافته های پژوهش نشان داد که اثرات نهادی و حضور در مراکز آموزشی تاثیر محسوسی در کاهش احتمال ازدواج دختران دارد. همچنین، یک رابطه غیر خطی بین سطح تحصیلات و احتمال ازدواج وجود دارد. در سطوح تحصیلی متوسط و دیپلم در مقایسه با سطوح تحصیلی پایین و دانشگاهی، احتمال ازدواج دختران بیشتر است. این یافته تاییدی بر نظریه برودرل و دیکمن است که بیان می کند تحصیلات در سطح متوسط، اثر مثبت و در سطوح پایین و بالا اثر منفی بر احتمال ازدواج زنان دارد. نتایج حاکی از آن است که اتخاذ و اجرای سیاست ها و برنامه های خانواده محور به ویژه در دانشگاه ها می تواند در افزایش اثرات نهادی و سرمایه ای تحصیلات بر احتمال ازدواج اثرگذار باشد.
    کلیدواژگان: ازدواج دختران، تحصیلات، تحلیل ثانویه، رگرسیون لجستیک
  • زهرا سادات مشیر مشیر استخاره*، مهرداد نوابخش، مصطفی ازکیا، منصور وثوقی صفحات 549-550
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه مولفه های موثر بر توانمندسازی خانوادگی زنان جوان آسیب پذیر  شهر تهران در سال 1396 تدوین گردید. پژوهش از نوع کیفی مبتنی بر رهیافت نظریه زمینه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل زنان آسیب پذیر شهر تهران بوده است که به طور داوطلبانه در  طرح های اصلی شهرداری تهران در راستای بهبود شریط زندگی و ارتقای توانمندی افراد در معرض آسیب، شرکت نموده اند که از این بین تعداد 59 نفر بر اساس روش نمونه گیری نظری به عنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها، از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته استفاده گردید. روایی مصاحبه بر اساس اعتبار، قابلیت وابستگی، تاییدپذیری و قابلیت انتقال مورد بررسی و تایید قرار گرفت و پایایی آن بر اساس بازآزمون برابر با 74/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده گردید.
    بر اساس نتایج تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه، ارایه مدل پارادایمی در قالب ابعاد 6 گانه شامل موجبات علی (3مقوله)، پدیده اصلی (1مقوله)، راهبردها (3 مقوله)، ویژگی های زمینه ای (2 مقوله)، شرایط مداخله گر (4 مقوله) و پیامدها (4 مقوله) بوده است. شرایط علی مشتمل بر مهارت های ارتباطی، شبکه حمایت خانوادگی و دسترسی به خدمات مشاوره ای؛ شرایط زمینه ای شامل تجربه زیستن و تجارب مکمل؛ شرایط مداخله گر  شامل تحصیلات، مواجهه با خشونت خانگی، اختلاف زناشویی، الگوی روابط قدرت در خانواده؛ راهبردها  شامل تغییر در سبک زندگی، مشارکت در فرایندهای تصمیم گیری و توازن بخشی به ساختار قدرت خانواده و پیامدها شامل موفقیت در حل اختلافات زناشویی، فعلیت بخشی به پتانسیل های تربیتی و اجتماعی کننده خانواده، احیای کارکردهای عاطفی- روانی محیط خانواده و بهبود توانایی اداره و سرپرستی خانواده بوده است.
      ازین رو، مدیران و مسیولان امر می توانند با استفاده از مدل ارایه شده، میزان توانمندی زنان جوان آسیب دیده را و بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی خانوادگی، زنان جوان، زنان آسیب دیده و تهران
  • شیرین عبدلی، حامد رحمانی*، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 551-572
    هدف از این پژوهش، طراحی مدل مدیریت منابع انسانی تنوع محور در جهت بهره مندی از استعدادهای جوانان نخبه برای سازمان های دولتی ایران است. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش تحلیل محتوا و رویکرد گلیزری به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. روش گردآوری داده ها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبه های عمیق و باز با 20 نفر شامل تمامی خبرگان حوزه منابع انسانی در 4 سازمان دولتی اداره کل مالیاتی (سازمان استخراجی)، وزارت کشور (سازمان تنظیمی)، وزارت ارشاد (سازمان نمادین) و ادارات کل بانک ملی (سازمان توزیعی) بودند که بر اساس انتخاب هدفمند تعداد 20 نفر (5 نفر از هر سازمان) به عنوان نمونه آماری مشخص شدند. همه 20 نفر مورد نظر، برای شرکت در پژوهش اعلام آمادگی نمودند. روایی و پایایی کدهای به دست آمده به تایید رسید. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی با بهره گیری از نرم افزار مکس کیودی ای نسخه پرو استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که 36 مفهوم و 4 مقوله(کد محوری)، از مولفه های اثرگذار بر مدیریت منابع انسانی تنوع محور در جهت بهره مندی از استعدادهای جوانان نخبه برای سازمان های دولتی ایران می باشد. این مولفه ها شامل ویژگی های فردی (در مرکز مدل)، ویژگی های شغلی، ویژگی های سازمانی و نهایتا در خارجی ترین قسمت مدل، ویژگی های مدیران می باشد. بدین معنی که مدیران سازمان های دولتی در مدیریت منابع انسانی در جهت بهره مندی از استعدادهای جوانان نخبه برای سازمان های دولتی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.
    کلیدواژگان: ویژگی های فردی، ویژگی های سازمانی، ویژگی های شغلی و ویژگی های مدیران
  • رقیه علائی* صفحات 573-596
    یکی از مسایل جوانان در جامعه ایران، اعتیاد و مصرف مواد است. مصرف مواد مخدر تحت تاثیر عوامل مختلف (محیطی و فردی) شکل می گیرد. در نظریه یادگیری شناختی- اجتماعی بندورا، بر فرایند به هم پیوسته تاثیر عوامل فردی و اجتماعی بر یکدیگر تاکید شده است. هدف این مقاله، تدوین مدل مصرف مواد مخدر سبک و سنگین براساس پیشایندهای فردی و محیطی (منبع کنترل، اهمال کاری تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، نگرش مثبت به مواد، نظارت خانواده، تعارض خانوادگی، مصرف مواد خانواده، همسالان و محل زندگی) در بین دانشجویان شهر تهران براساس نظریه بندوراست. این مقاله از نوع طرح های همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) به طور خاص معادلات رگرسیونی است. حجم گروه نمونه در این تحقیق 460 نفر (54 نفر دختر و 406 نفر پسر) انتخاب شد.
    یافته های پژوهش نشان می دهد که به طورکلی مدل پژوهش دارای برازش مناسبی است و 9 متغیر، توان پیش بینی و تبیین (44/0=R2) از متغیر مصرف مواد سبک و (64/0=R2) از متغیر مصرف مواد سنگین را دارا می باشند. با توجه به نتایج تحلیل انجام شده، متغیرهای نظارت منفی خانواده، تعارضات خانواده، مصرف مواد در خانواده، نقش منفی محله و همسالان منحرف با میانجی گری منبع کنترل بیرونی، اهمال کاری تحصیلی، فرسودگی تحصیلی و نگرش مثبت به مواد اثر غیرمستقیم معنادار بر مصرف مواد سبک و سنگین دارند. در تحلیل اثر مستقیم متغیرها، متغیرهای نظارت منفی خانواده، تعارضات خانواده، مصرف مواد در خانواده، نقش منفی محله، همسالان منحرف، منبع کنترل بیرونی، اهمال کاری تحصیلی، فرسودگی تحصیلی و نگرش مثبت به مواد از اثر مستقیم معنادار بر مصرف مواد سبک و سنگین برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: مواد مخدر، مصرف مواد، جوانان، پیشایندهای فردی، پیشایندهای محیطی
  • محسن کیانی*، سوده مقصودی صفحات 597-623
    مشروبات الکلی از جمله پرمصرفترین مواد مخدر در سراسر جهان محسوب میشوند. امروزه مصرف مشروبات الکلی و گرایش به آنها در جوامع مختلف به خصوص در ایران به یک معضل تبدیل شده و شاهد کاهش سن مصرف آن در بین قشرهای مختلف جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان هستیم.
    تحقیق حاضر با هدف بررسی علل گرایش مصرف مشروبات الکلی در میان جوانان 18-29 سال  شهر کرمان صورت پذیرفت. روش تحقیق، پیمایشی و ابزارجمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود. حجم نمونه بر اساس میزان خطای نمونه گیری در سطح اطمینان 95 درصد تعیین گردید و با خطای نمونه گیری 05/0 درصد، 400 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. از روش نمونه گیری تصادفی در انتخاب نمونه ها  سود جسته  شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و از آماره های توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین سنی اولین بار مصرف مشروبات الکلی 17 سال بوده است. همچنین از میان مجموع متعیرهای پژوهش، متعیرهای پیوند افتراقی، وابستگی، تعهد، اعتقاد، الگوی کنترل و نظارت خانواده و دسترسی آسان و ارزان، رابطه معنی داری با گرایش به مصرف مشروبات الکلی داشتند.
    کلیدواژگان: مشروبات الکلی، مواد مخدر، سن، جوانان، کرمان
|
  • Ameneh Asadolahi, Seyyed Hamid Sajjadi *, Zinat Nikaeen, Ali Zarei Pages 9-32
    The purpose of this study was to theorize and designing a model of physical activity of Iranian women in leisure time at different stages of life. The research method was Grounded Theory, systematic approach. Sampling was also theoretical. Data analysis was performed through continuous "questioning" and "comparison". In order to achieve saturation while reviewing about 300 research articles, semi-structured interviews were conducted with 136 Iranian women aged 7-78 who were regularly participate in physical activity in addition to 17 mothers and 6 fathers. At the end of the open coding stage, 12 main categories were identified and physical activity was selected as the central category. At the end of the selective coding stage, a conceptual model for the whole life stages and a diagram of the amount of physical activity in different stages of life were designed. The main differences between the conditions of Iranian women for physical activity in different stages of life were also identified. Findings showed that mother in childhood, father in adolescence, personal motivations in adolescence, fear in middle age and children in aging stage are the most important drivers of Iranian women to do physical activity. It was also found that the level of physical activity of Iranian women in different stages of life fluctuates for various reasons, so that at the end of childhood is at its highest and at the time of "reproduction and child care" and "old age" is at its lowest.
    Keywords: Fitness, Health, Promoters, Security, Safety, Cultural Issues
  • Mohamad Moradi, Mina Mostahfezian *, Hamid Ghasemi, Hamid Zahedi Pages 33-46
    The research is to design an organizational dynamics model for the Ministry of Sport and Youth. This research had a qualitative approach, which was carried out using data foundation theory. The statistical population included professors of sports management and managers of the Ministry of Sports and Youth, which were sampled purposefully, using the snowball method. The data reached theoretical saturation after 14 interviews. To analyze the data, the coding method was used in three stages: open, axial and selective coding. The number of open codes was 382 and the core codes were 40, which included causal conditions (human resources, growth areas, management style, organizational culture, technology, acceptance of change, competitiveness, organizational policies, strategy, structure and flexibility) Underlying conditions (self-actualization, brainstorming, rapid change, competence, evaluation and control, collaboration, communication and creativity), intervening conditions (leadership style, poor human resources, rejection of change, dynamic complexity, high speed of change, poor response and lack of Flexibility), strategies (employing creative managers, continuous training, new leadership styles, flat structures, new ideas and new technologies) and consequences (organizational productivity, organizational performance, quick response, flexibility, organizational agility, taking advantage of new opportunities, Survival in the competition arena and customer orientation).
    Therefore, the managers of the Ministry of Sports and Youth and their subordinate organizations are advised to use the proposed model derived from the research, in order to develop dynamism in their organizations to respond faster and adapt to new rules and conditions, creatively and discover innovative processes and achieve the desired goals of the organization.
    Keywords: Organizational Dynamics, Organization, Ministry of Sports, Youth, Grounded Theory
  • Behroz Montaghami, Farideh Ashraf Ganjouie *, Seyyed Hamid Sajadi Hezaveh Pages 47-60
    The study is to design a succession model based on the competence of sports managers. It was conducted with a qualitative approach. The statistical population in the qualitative part included the experts in the field of sports management that in-depth interviews with purposive sampling method continued until the researcher reached theoretical saturation and adequacy (16 interviews). This research was conducted with an exploratory nature and with the aim of expanding the existing knowledge and understanding in relation to the succession breeding model based on the competence of sports managers. Hence it falls into the category of fundamental research. This research was also based on data search, having a combined or mixed nature for data analysis. Three overlapping processes of open coding, axial coding and selective coding were used. These analyzes were performed with the help of Maxqda software.
    The analysis of the findings showed that competencies and their levels are a function of three levels: individual, organizational and strategic. Competency-based succession also includes effective program implementation, programming, talent management, organizational needs identification, promotion path, training, process evaluation, organizational support, and foresight. Finally, it was found that personal development, organizational growth and organizational readiness are the consequences of the succession program model. The findings showed that out of the total set of requirements, the categories of talent management, planning, identification of organizational needs, process evaluation and organizational support are of an impact on the success of competing sports managers based on competence.
    Keywords: Replacement, Talent Management, Competence, Sports Managers
  • Leyla Karamzadeh, Mohammad Nasiri * Pages 61-84
    The present study was conducted to meta-analyze the factors and obstacles affecting the privatization of sports in Iran. The research method was descriptive and meta-analysis. The statistical population included all published papers in the period of the last decade from 2011 to 2020. From the reported researches, 15 papers were selected by counting method as the research sample. Data analysis was performed using CMA2 and SPSS24 software. The results of meta-analysis showed that the size of the combined effect with the random effects model for privatization barriers is 0.295 and for factors affecting privatization is 0.726, both values are significant at the level of 0.01 and according to Cohen's classification, respectively The effects are small and large. Cochran and Chi-square test results showed high heterogeneity in the studies. Also, the study of diffusion bias error including funnel diagram and Rosenthal's Fail-safe N test showed no diffusion bias in studies. Among the factors, the managerial variable with an effect size of 0.802 and among the obstacles, the economic variable with an effect size of 0.438 had the greatest impact on the privatization of sports in the country. Since the issue of privatization is a very complex and multifaceted issue, the use of strong and experienced sports-economic consultants can provide the grounds for the privatization of the country's sports. To speed up the privatization process, setting up clear guidelines and regulations related to the implementation of sports privatization policies can be very effective and useful.
    Keywords: Privatization of sports, obstacles, factors, Meta-analysis
  • AFSHIN JAFARI *, Hedayatollah Derakhshan Pages 85-106
    Sports coaches have an important role to play in caring for, protecting and educating athletes about sports competitions and following the proper rules for healthy competition among athletes. The purpose of this study is to investigate the legal liability of sports coaches based on the rules of the International Court of Arbitration for Sport. This research is of review type and in terms of data collection is of library type. The method of data analysis is descriptive-analytical. The research findings show that this arbitration authority is one of the quasi-judicial institutions at the international level, whose task is to resolve sports cases, including the legal issues of sports coaches. Due to the importance of taking care of athletes 'physical and mental health, preventing injuries to athletes, examining the principle of fitness in athletes' competition and their adequate preparation in sports competitions, the legal responsibility of sports coaches is one of the important issues in sports law and the goals of the International Court of Justice. Judging is sports. This legal entity uses mechanisms such as mediation to investigate the legal problems related to sports coaches.
    Keywords: Sports Law, International Court of Arbitration for Sport, International Law, Responsibility of Sports Coaches
  • Amir Hossein Labbaf *, Masoud Naderian Jahromi Pages 107-126

    Global developments in the field of sports, increasing public awareness and the complexities of implementing various sports programs have created a competitive, dynamic and highly variable environment within sports organizations. The results of research in sports organizations show a lack of qualified personnel. Therefore, the overall purpose of the study is to develop and evaluate a model of succession in general departments of sports and youth with emphasis on the Delphi method. The research was applied in terms of purpose and exploratory in terms of implementation method. The statistical population in the first part includes existing and available research in reputable scientific databases such as Human Kinetics, Emeral, Scupos in the field of succession breeding as well as sixteen human resources specialists in sports and in the second part, managers and experts in General Departments of Sports and Youth of Isfahan province that the sampling was done by purposeful method. The factors influencing the design of succession model were identified and in the next step, the data were analyzed using the written views of experts and academic elites. These measures were taken in the form of steps: Step one; Data were collected in the form of expert discussions of the research group in relation to succession breeding by academic and sports experts. Step two; By distributing the researcher-made questionnaire among the statistical population and using the structural model method, the relationship path analysis and prioritization of dimensions and components were shown.
    The results showed that in the succession breeding model, respectively, the dimensions of growth and excellence of successors and candidates, program monitoring and capabilities evaluation, strategic communication and networking, strategic alignment and analysis of talent identification needs and identification of strategic capabilities directly on succession breeding. The General Directorate of Sports and Youth is influential. Sports managers should provide the necessary conditions for succession through measures such as planning in the recruitment and selection stages, training and improvement, correcting undesirable and unnecessary behaviors, and managing talents.

    Keywords: General Offices, Talent Identification, Succession, Human Capital, Competencies
  • Hosein Safari Nosrani, Mehdi Kohandel *, Mahvash Noorbakhsh, Parivash Noorbakhsh Pages 127-144
    Human resources and their potential is the key to an organization's success. Considering this important principle, the study is to investigate the effect of supervisory governance on human resource development with the mediating role of political behavior of the staff of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran. The method of the study is descriptive-correlation of structural equations, based on the present time, in terms of applied purpose and in terms of collecting field information. The statistical population included all employees working in the sports and youth departments of Iran- according to the statistics announced by the administrative affairs, is 830 people (569 men and 321 women). The statistical sample according to Morgan table is 263 people from the statistical population, who were randomly selected from the simple type. Male and female sampling is randomly selected from the relative class type, which identified 161 males and 102 females. The measurement tools were three questionnaires: Safari (2020), “Youth Political Behavior” (2016) and “Human Resource Development” Tazfir, Brock and Doland (2004).
    The results of structural equations showed that regulatory governance is of effect on human resource development, but the variable of political behavior does not play a mediating role in this regard. Therefore, considering the impact of the dimensions of supervisory governance, ie organizational independence, supervisory culture, regulatory transparency and integrated financial policy on human resource development of this ministry, senior managers of the Ministry of Sports and Youth need to strengthen human resource development by considering these dimensions.
    Keywords: Human Resources Development, Supervisory Governance, Political Behavior, Ministry of Sports, Youth
  • Nemat Sadeghpoor, Alimohammad Amirtash *, Alimohammad Safania Pages 145-168
    The study is to design a model for the impact of human resources activities on job performance of selected sport organization‘s teleworkers. It was a post-positivism, quantitative, descriptive survey. The hypothesis were casual. The statistical population consisted of teleworkers of youth affairs and sport ministry and its related organization and agents. For sampling, the simple random sampling method was used. Minimum sample size by Cochran formula was determined 280 which 225 of them were relapsed and at the end, 210 questioner were analyzed by preprocessing. To collect the data, “Demographic Information”, “Human Resources Activities Related to Teleworking in Organization” and Hery Goldsmith’s “Job Performance” questioners were used. The face and content validity of questioners were confirmed by sport management professors. The reliability of human resources activities and job performance questioners were respectively %84 and%88 by Cronbach’s alpha coefficient.
    The findings showed human resources activities related to teleworking were of a positive significant effect on job teleworker's job performance of youth affairs and sport ministry and its related organization and institution. As well as teleworker's job profile, performance appraisal, recruit, and training had a high contribution on human resource activities. Teleworker’s training and performance appraisal were of a moderate contribution on prediction of job performance behavior.  Recruit and human resources activities’ characteristics had high role in prediction of job performance behavior. Service compulsory of teleworkers and job profile were of a very poor contribution on prediction of job performance behavior. Finally, GOF=40/7 represented good and desirable fitness.
    Keywords: Teleworking, Human Resource Activities, Job Performance, Job Proficiency, Training
  • Sharareh Noroozi, Seyed Mostafa Tayebisani *, Ali Fahiminezhad, Bagher Morsal Pages 169-184

    The implementation of the principles of sustainable development in sport has been emphasized by the International Olympic Committee. The purpose of this study was to identify and optimize the indices and components affecting organizational behavior in tennis. This research is a descriptive-survey research that used to design basic conceptual model and determine three main dimensions (managerial/ social, cultural/ environmental, health) and 13 components (purpose) to determine the validity and reliability of the model and its fit. The initial model of the research was tested and tested using SEM using Smart PLS2 software. The model was then fitted at three levels: the fitting of the measurement model, the fitting of the structural model, and the general fitting of the model (GOF). The results showed that "social / cultural dimension" (path coefficient = 0.645) had the highest effect on the desired pattern. Then, "approach / management dimension" (path coefficient = 0.558) and finally "environmental dimension / health" (path coefficient = 0.554) affect the sustainable development of sport in the country.R2 value(0.989) indicates pattern confirmation. Both indices in all three constructs were positive and greater than zero (common = 0.6785) and redundancy (0.432) resulting in overall fit of measurement model (good quality of measurement model) and structural model (high ability of structural model in predicting).The overall fit of the model was 0.6987, indicating a strong fit to the overall model.The model presented for the principles of sustainable sport development is based on the Agenda 21 of the Olympic Movement and the Rio Declaration.

    Keywords: Behavioral Indicators, Organizational Indicators, Sustainable Development, Tennis
  • Alireza Kamalian, Shahram Alam *, Shahram Aroufzad Pages 185-202
    The study is to present a comprehensive model for the popularization of sports in Isfahan, for which the first (qualitative) purpose was referred to experts in the physical activity of sport for all in the province and through in-depth interviews based on grounded theory of data collection from them. Then, the data obtained from fifteen interviews were coded and analyzed using the data theorizing method of the Foundation. This study was of a combined method of mixed exploratory research projects. Due to the quality of the study; the snowball sampling method was used. A total of 15 public sports experts in the province were interviewed. The statistical population and sample size in the second phase were 135 based on Morgan's table and the sampling method was stratified randomly. The data collection tool in the second phase was a 70-item questionnaire, which was prepared based on the public sports model of Isfahan province in the first phase. A total of 140 open-source codes were obtained from the analysis. The 140 extracted codes were converted into 64 core codes. In the third step, in grouping the codes, the core codes extracted from the interviews were grouped and then the created groups were compared with each other to identify and extract the main groups and dimensions of each one. In general aggregation of three levels, behavioral, organizational and environmental, and 16 components of the main level subset, 64 code-axis subset components were extracted. At the level of behavioral factors, the priorities of the components were: 1- General factors 2- Personal factors 3- Basic factors. At the contextual (environmental) level, the priorities of the components were: 1- Collective environment 2- Economic environment 3- Diplomatic environment 4- Living environment 5- Environment cross-border 6- Cultural environment. At the level of structural (managerial) factors, priority of components respectively was: 1- Equipment of the minister of structures 2- Rules and instructions 3- Human capital and financial support jointly 4- Technical knowledge 5- Supporters.
    At the end, the suggestions taken from the research results are presented as solutions to improve the situation of sport for all in Isfahan province.
    Keywords: Sport for All, Isfahan Province, Three-Pronged Model
  • Azizollah Iravanjam, Sayed Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 203-222

    The research is to design a plan and strategic map of the Motorcycling Federation of the Islamic Republic of Iran with the ISM approach. The research method was descriptive and applied in terms of purpose. The data collection was done in the field and in a mixed manner (quantitative and qualitative). The statistical population in the qualitative part was 15 experts and in the quantitative part included the officials of the Automobile and Motorcycling Federation and the managers of the affiliated delegations in the provinces (150 people). The research tool was a researcher-made questionnaire and a form of structural self-interaction. Swot method was used to formulate the strategies of this federation and interpretive structural modeling technique was used to structure the strategies.
     The findings showed that there were 13 strengths, 17 weaknesses, 13 opportunities and 16 threats in the Automobile and Motorcycling Federation and 17 strategies were proposed for the development of this federation. Also, based on the findings in the interpretive structural modeling section, the strategies were divided into five levels. Models (fourth and fifth levels) were analyzed.
     It can be said that the focus of the officials on the central program and creating or strengthening the legal environment along with moving in the direction of knowledge-based sports, the realization of other designed strategies and the development of motorsport and motorcycling.

    Keywords: Strategy, Federation, Motorcycling, Automobile, Interpretive Structural Modelling
  • ALI MOHAMADI, Masomeh Kalateh Seyfari * Pages 223-240
    The study is to design a model of cultural development in professional football clubs in Iran. This research is of grounded theory type and also of applied type. Spatially, the scope of the study included all professional football league clubs across the country, and interviewees were interviewed on a voluntary basis. Purposeful sampling was performed with maximum variety and snowball technique, which numbered 25 people. The process of data analysis based on the Strauss-Corbin model has been performed in three stages of open coding, axial coding and selective coding, and finally the final research model is presented by combining the codes. After analyzing the content of the qualitative analysis of the interviews, the available data were extracted in various forms using MAXQDA12 software and displayed in tables and graphs.
     The data were finally classified into 35 categories and 201 concepts in 7 main categories. It seems that the title “cultural” at the beginning of the name of professional football clubs in our country has not been implemented in practice to a large extent, and it is necessary to eliminate the problems and shortcomings and cultural shortcomings in the clubs. This field should be provided for Iranian football clubs, so that the cultural level of the clubs is at least upgraded to its technical level and shows a worthy and dignified culture of Islam and Iran in the region and the world, and its other blessings are the income of the culture.
    Keywords: Club, Professional, Culture, Soccer, Iran
  • Zoya Tabari, Akbar Talebpur *, Tayebeh Zargar Pages 241-268
    Today, the exciting arena of watching football matches in multi-ethnic communities such as Iran has become an arena for showing and expressing ethnic identities. Accordingly, the study is to represent the dimensions of ethnic identity among football spectators by thematic analysis. The population included fans of three textile teams: Mazandaran, Khuzestan Steel and Tabriz Tractor, from three ethnic groups: Mazani, Turk and Arab. The sampling method was purposive that 28 in-depth interviews were conducted until reaching the theoretical saturation stage, 17 of which were coded and analyzed using Nvivo8 software.
    The findings from the three-stage coding of qualitative data showed that spectators while watching the game in sports stadiums represent their ethnic identity through two components, each of which has its own dimensions.These two components are: 1) ethnicity through mental mediation (culture, history, racism, religion, symbolic attributes) and 2) ethnicity through objective mediation (land, music, diet, myths and celebrities, population rate, Symbolic cover, language, race).
     Therefore, it can be said that watching football matches has the potential to represent ethnic identity for spectators, which leads to the adoption of strategic policies to strengthen national identity in order to reduce tensions, taking into account differences based on ethnic identity.
    Keywords: football spectators, ethnic identity, ethnicity, Thematic analysis
  • Mahboubeh Naghavi *, MAHDI ARMANDNIA, Beranoosh Nikbin Pages 269-288
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the promotion of the general culture of sports venues in Tehran province (with the approach of women's presence in sports stadiums). The research was a series of consecutive explorations according to the data collection method. Qualitative data collection tools, semi-structured interviews with 23 professors of sports management and sports sociologists with expertise on the subject of research, experts and senior managers of sports federations, managers of stadiums and sports venues, policy makers and He was a member of the media. They were selected by purposive sampling method and snowball method. In the qualitative stage, the data have been analyzed through the coding method in three stages: open, axial and selective. Findings included 62 symbols in open coding, in axial coding in 8 concepts. Research tool in the quantitative stage of research, a researcher-made questionnaire was created. Its content validity has been confirmed by sports management professors and sports sociologists and its reliability has been calculated through Cronbach's alpha coefficient and reported (α = 0.812). Data analysis was performed using SPSS22 and PLS-Smart software. The findings showed; Education, planning, organization, control and political system, legal system, cultural system and religious system have a fundamental role in promoting the general culture of sports venues and stadiums in Tehran. According to the findings, in order to promote the general culture of sports venues, sports managers need to identify the potential in these areas and implement practical strategies.
    Keywords: Stadium, Tehran, Women, Culture, Sports
  • Omid Fathollahi Parvaneh *, Mirhasan Seyed Ameri, Seyed Nasrollah Sajjadi Pages 289-316
    The purpose of this research was to design a green management model for sports Facilities with emphasis on sustainable development with an exploratory-fundamental nature.The research method was a qualitative based on the base data theory with Strauss and Corbin’s approach.The statistical population consisted of professors and experts in the field of sport Facilities. Sampling was done through Snowball method.The research instrument was an in-depth and semi-structured interview that was design by 22 experts’ opinions in this field.The output of the research was a paradigmatic model of green management of sports Facilities with emphasis on sustainable development that was consisting of causal, pivotal, intervening conditions, strategies and consequences. In the first phase of coding i.e. the open coding, legal management concepts, professional ethics, financial economic, technological equipment, cognitive knowledge, human communication, technical, engineering and environmental were obtained. Also, in the second stage of coding, axial coding was identified with the central category of green management of sports Facilities and sub-levels such as individual, managerial and professional. Finally, the implementation of effective green management strategies at three levels: micro, medium and macro leads to increased health, life expectancy and quality of life of athletes along with gaining international prestige for the country's sports and the development of professional ethics, culture Green management and sports infrastructure will be achieved by increasing the per capita and knowledge of building modern technologies and equipment of sports facilities and finally preserving national capitals, natural resources and meeting the needs of the next generation in the country.
    Keywords: green management, Sports Facilities, Sustainable Development
  • Rohoalah Asgari Gandomani, Sedigheh Aflatoon, Ali Saberi *, Ebrahim Deldar Pages 317-332
    The study is to investigate financial sustainability strategies in professional sports in Iran. It was a descriptive analysis that conducted in the field. The statistical population included experts in the field of economic and financial issues in sports who were of a scientific, professional or both background in economics in sports. Based on the selection of snowballs, 13 people were identified as the sample. In order to design the framework of the research concept, three-pronged theory was used. The questionnaire included a researcher-made questionnaire. This questionnaire was designed as a strategy matrix in three branches based on TOPSIS method. The face validity of this questionnaire was confirmed by examining the opinions of experts and its reliability was confirmed by using Cronbach's alpha calculation. In order to select the best strategy for financial sustainability in professional sports in Iran, the TOPSIS method was used. The whole process of data analysis was performed using BT TopSis SoLver software. The results identified 14 strategies as financial sustainability strategies in professional sports in Iran.
    According to the results of TOPSIS method, it was determined that the establishment of an integrated system of registration and payment of players in professional sports in the country with a coefficient of 0/73 was identified as the most appropriate strategy. These results can be considered and exploited in the development of financial stability and economic conditions in professional sports in Iran.
    Keywords: Financial Sustainability, Fiscal Policy, Sustainable Resources, Sports
  • Ali Zamirikamel, Shahab Bahrami *, Alireza Moradi, Seyed Salahadin Naghshbandi Pages 333-350
    The study is to identify the factors affecting tax policy in Iranian professional football. It is one of the mixed researches that was performed qualitatively and quantitatively. The statistical population in the qualitative section included all the elites in the field of sports management in the country and in the field of economics and taxation in sports. Based on the selection of snowballs, a number of theoretical saturations were identified as the research sample. Also, in the quantitative part of the present study, in addition to the elites of the country's sports management and the field of economics and taxation in sports, some experts of the Tax Affairs Organization and some experts of the Iranian Football Federation were added to the statistical community. After initial estimates, their number included 150 people. The data collection tools included a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire. In order to evaluate the research findings, open, axial and selective coding in the qualitative part as well as sign test and structural equation test in the quantitative part were used. The whole process of data analysis was performed in SPSS and PLS software.
    The results showed that the causal conditions affecting the development of tax policies in Iranian professional football, including legal aspects, managerial aspects, regulatory aspects, human aspects, databases, cultural characteristics, financial status, organizational support and technical infrastructure. Finally, it can be said that the model of the study was of a good fit.
    Keywords: tax, Football, Policy, rules, Athletes
  • Somayeh Torbatiyan Mashhadi, Hamdollah Manzari Tavakolli *, Sanjar Salajeghe, Mohammad Jalal Kamali Pages 351-367

    Resistance economics has become an important issue in the blind today that the role of human resource productivity in its realization is undeniable. Manpower productivity is also influenced by many factors.The study is to investigate the effect of attitudinal charecteristics of productive employees on resistance economics on Sports and Youth Departments of South Khorasan Province. It was an applied research using a survey method. The instrument was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by experts and professors in the relevant subject area and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0/86.
    The findings showed that there was a significant relationship between the characteristics of creativity with all subscales of resistance economics (innovation, knowledge creation and transfer, flexibility, consumption management, jihadist performance and support for national production). The results showed that the impiementation of resistance economics can be explained and predicted by creativity and a positive attitude.

    Keywords: positive attitude.Creativity, Resistance Economy, Sports, Youth Departments, South Khorasan
  • HAMID NASERI, Parivash Nourbakkhsh *, Mehdi Kohandel, Abbas I Khodayari Pages 367-390
    This qualitative research aims to formulate a model for sustainable development of mountaineering in the country using systematic grounded theory. For this purpose, an open interview with 18 professors of sports management and mountaineering experts with experience and history of long ascents, a collection of basic themes recycled during the coding process, from which categories were extracted. In the caxial coding phase, the relations among these categories were determined in the form of coding paradigm as below: mountain nature management and strengthening of social values, axial phenomenon: environmental, economic and socio-cultural sustainability, strategy factors include: training, teamwork, experience sharing, environmental attitude and cost management, background factors include: education, respect for nature, cooperation, commitment and responsibility, interfering conditions, including: tolerating the opinions of others, respecting the customs of the natives and observing the principles and rules of mountaineering, and consequences, including: preservation of nature and indigenous culture, employment were determined in the form of coding paradigm. Then and in selective coding phase, all the components of coding paradigm were described and the theory was formulated and presented. Considering the category of sustainable development and mountaineering, which has gained a lot of fans at the moment, and this increase in approach will have different consequences, Therefore, the mountaineering federation and the mountaineering delegations of the provinces should have a review and a well-planned plan for the scientific management of this socio-sports activity.
    Keywords: Grounded Theory, Mountaineering, Sustainable Development
  • Jafar Barghi Moghaddam *, Ali Nemati Khiavi, Mohammad Rahim Najafzadeh, Hamid Janani Pages 391-406

    The study is to identify the factors affecting the productivity of the international cycling tour Iran-Azerbaijan based on self-management and profitability systems. This research was conducted with a qualitative approach. The statistical population included all experts in the field of sports management and productivity who participated in the research using purposive sampling method of 12 experts. To analyze the interviews, three processes of open coding, axial coding and selective coding were used. The analysis were performed with the help of Maxqda software. The findings were extracted based on the results of pivotal coding, 12 pivotal codes to software codes: capital attraction, productivity management, emotional, efficiency, behavioral, human capital, financial structure, economic growth, hardware, performance and effectiveness.
    According to the obtained results, it can be said that in order to provide the mechanism for the implementation of a cycling event, 1) self-management indicators, 2) profitability indicators and 3) productivity indicators should be considered. Given these cases, a bright future can be imagined for cycling events, especially the international cycling tour of Iran- Azerbaijan.

    Keywords: Productivity, Self-Management, Profitability, Iran-Azerbaijan International Cycling Tour
  • Fateme Daneshgar *, Gholam Ali Kargar, Javad Shahlaee Pages 407-430

    The study is to assess the desirability of using green advertising based on indigenous values ​​in the management of sports venues and to determine the methods of using this advertising. It was in the category of applied and survey-descriptive researches. The statistical population included the managers of indoor sports venues in Yazd (600 people). Based on Morgan table, 234 managers were selected by simple random sampling as the statistical samples. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which was used after confirming its validity and reliability. The construct validity of the questionnaire was confirmed using structural equations and its reliability was confirmed using Cornbrash’s alpha. SPSS V26 and Smart PLS 3 soft wares were used for data analysis.
    The results showed that the reduction of noise pollution based on indigenous values, increasing green space based on indigenous values, garbage disposal based on indigenous values ​​and energy saving based on indigenous values ​​are the factors affecting the green advertising methods. Of these 4 factors, the most attention is related to the index of “construction waste and rubbish” (with an average of 3/06) and the least attention is related to the index of “increase of green space” (with an average of 2/18), which is in the fourth place.
    Therefore, the use of methods to portray the responsibility of increasing green space based on moral, national and historical values ​​and values ​​of modern life in the management of sports venues to achieve sustainable development can be seen.

    Keywords: Green Advertising, Local Values, Sports Facilities, Sports Facilities Management, Environmental Responsibility
  • Rasoul Tarighi *, Maliheh Salehi Rostami Pages 431-448
    Social media marketing involves an effort that social media use it in order to convince consumers for use the valuable products and/ or services. The research is to identify the effective factors on development of sport marketing capability through social Medias. The research method was correlation and practical purposely. The statistical population was 200 people, including faculty members of the country’s universities (51) and sport managers (34) and experts (74) and members of the board of directors of sports federations and experts (9) and people aware about sports marketing affairs and discussions (32). The sampling method is non-random and targeted accessible. Researcher while reviewing sports marketing books and scientific articles in the field of sport industry and sport marketing and social media prepared a researcher questionnaire. The questionnaire factors were extracted from the article of Alaa Allah, Nripendra etal. (2017). The validity was confirmed by ten sport management professors. The reliability was calculated by Cronbach’s alpha test. The statistical method was used in structural equations modeling research (SEM) and confirmatory factor analysis (CFA). The findings showed that advertising (T=10/546) agents, electronic word of mouth (e-WOM) (T=9/523), customer relationship management (T=9/313) and brand (T=10/372) and customer behavior and anticipation (T=9/678) in sports marketing through social media are of a positive and significant impact on the development of sports marketing capability. It seems sport organization and federations need to talk about self-sufficiency and more monetizing in order to development of their marketing capability by new technology.
    Keywords: Sport Industry, Sports marketing, Social Media, Confirmatory Factor Analysis
  • Ali Hemmati Afif *, مرتضی Anoosheh Pages 449-468
    The study is to develop a model for sport for all development based on social marketing approach. So, the methodology of “Grounded Theory” was used. The statistical population was the senior managers, authorities and experts that based on theoretical sampling, 14 interviews and 11 documents were selected. At the same time, the data was analyzed by the three stages of open, axial and selective coding.
    Based on the results of the analysis, the model of developing sport for all based on the social marketing approach was developed. The social marketing strategy for the development of sport for all consists of five main stages of policy making, stakeholder analysis, marketing mix design, social marketing plan design, and implementation and evaluation. Also, factors such as demographic characteristics, cultural and social conditions, sports characteristics and physical environment also affect these strategies. “SPORT FOR ALL, INTEREST FOR ALL” was chosen as a core idea. With the development of sport for all in the country, it would be possible to expect economic and social benefits and profits, promoting the level of public health and setting champion sport up.
    Keywords: Sport for All, interest for all, social marketing, grounded theory, policy making
  • Abolfazl Amoie, Mahdi Naderi Nasab *, Rahim Ramezaninegad, Seyed Biniaz Pages 469-486
    The study is to provide a framework for addressing the habits of buying Iranian sports goods. The research method was of qualitative type with systematic analysis approach. The statistical population included human and information society. A statistical sample of sufficient numbers based on theoretical saturation was purposefully and available for sampling and survey (16 people and 23 documents). The research tools included a systematic library study and a semi-structured interview. Tool validity was assessed using optimal qualitative validation methods (content validity, kappa coefficient). The conceptual coding and framing method was used to analyze the findings.
    The results showed that analytical framework presented includes three levels: contextual, process, and consequential. It is at the level of social, cultural, economic, political and legal environments. Also at the process level are the dimensions of location, competitors, sales system, consumption behavior and shopping pattern. Finally, at the level of consequence, the habits of shopping are fun, electronic, quality-oriented, wholesale and traditional. In general, according to the results of the research, it can be said that in order to institutionalize the habit of buying domestic sports goods, the factors used in this research should be considered as a model for their decision-making.
    Keywords: Shopping habits, Sports goods, Sports consumer
  • Aboulfazl Farahani *, مریم Fallah Kazemi, Alimohammad Safania, Hamid Ghasemi Pages 487-508
    Nowadays, globalization has doubled the importance of competitiveness in the sportswear industry. Many Iranian sportswear brands are not active in international trade because of their inability to compete with foreign brands. Therefore, this research aims to identify and prioritize the factors affecting the competitiveness of Iranian sportswear brands to enter international markets. This study used a mixed-methods (qualitative-quantitative) research design. The statistical population consisted of academics and experts active in sportswear exports. The sample included fifteen people from the first group selected by the snowball sampling method and fifteen people from the second group chosen by the purposive sampling approach. Effective factors were identified by a field study, and the conceptual model was presented after the factors were confirmed in the second round of the Delphi technique. Then, the factors were prioritized using the fuzzy analytic hierarchy process (FAHP) as (1) exports, (2) brand differentiation, (3) brand equity, (4) marketing orientation, and (5) strategic orientation, respectively.The results indicated that exchange rate regulation and inflation control by the government, along with producing exclusive products and creating emotional relations between the brand and customers, increases the firm’s competitiveness. Brand owners should also pay particular attention to competitors’ activities and incorporate product competitiveness enhancement into their organizational goals.
    Keywords: Competitiveness, International Market, Sportswear
  • Fatemeh Tanhaa *, Rasoul Sadeghi Pages 509-528
    In the last few decades, the level of education of Iranian girls has increased significantly.  Today, more than 60% of students are girls. The study is to investigate the relationship between education level and marriage possibility of Iranian 25- 40 year old girls. The research method was secondary analysis of the crude data of 2% of the censuses at 2006, 2011 and 2016 years.
    The results showed that institutional effects and attendance at educational centers were of a significant effect on decreasing the possibility of girls' marriage. Also, there was a non-linear relationship between education level and possibility in marriage. This result is a confirmation of Broderl and Dickman's theory that discuss education is of a positive effect on intermediate level and a negative effect on low and high levels on women's marriage possibility. The results indicated that the adoption and implementation of family-oriented policies and programs, especially in universities can reduce the institutional effects and human capital effect of education on decreasing the possibility of girls' marriage
    Keywords: Girl marriage, education, Secondary Analysis, logistic regression
  • Zahra Sadat Moshir Estekhareh *, Mehrdad Navabakhsh, Mostafa Azkiya, Mansoor Vosoghi Pages 549-550
    The research is to study the factors affecting family empowerment of vulnerable young women in Tehran in 2016. This qualitative research was based on the grounded theory approach. The statistical population was the vulnerable women of Tehran who voluntarily participated in the main projects of Tehran Municipality in order to improve the living conditions and enhance the capabilities of vulnerable people, among them 59 people were selected as the final sample based on the theoretical sampling method. A semi-structured in-depth interview was used to collect the data. The validity of the interview was checked and confirmed based on reliability, dependability, confirm ability, and transferability, and its reliability was found to be 0/74 based on retesting. To analyze the data, open, axial and selective coding were used.
    Based on the results of the analysis of the qualitative data obtained from the interview, the presentation of a paradigmatic model in the form of 6 dimensions, including causal factors (3 categories), main phenomenon (1 category), strategy (3 categories), background characteristics (2 categories), intervening conditions (4 category) and consequence (4 categories). Causal conditions include (communication skills, family support network, access to counseling services); contextual conditions (living experience and complementary experiences); Intervening conditions (education, exposure to domestic violence, marital discord, pattern of power relations in the family); strategies (change in lifestyle, participation in decision-making processes and balancing the power structure of the family) and consequences including (success in solving marital disputes, actualizing the educational and socializing potential of the family, revitalizing the emotional-psychological functions of the family environment and improving the ability to manage and take care of the family).
    Therefore, managers and officials can use the presented model to increase and improve the empowerment of young women.
    Keywords: Family Empowerment, Young women, Injured Women, Tehran
  • Shirin Abdoli, Hamed Rahmani *, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 551-572
    The study is to design a diversity-based human resource management model in order to benefit from the talents of elite youth for Iranian governmental organizations. This research was of a qualitative approach and the content analysis method and Glaser approach were used as the research method. The method of data collection was study of theoretical foundations and in-depth and open interviews with 20 people, including all experts in the field of human resources in 4 governmental agencies of the General Directorate of Taxation (Mining Organization), Ministry of Interior (Regulatory Organization), Ministry of Guidance (Symbolic Organization) and the general offices of Bank Melli (Distribution Organization) which were identified as a statistical sample based on the purposeful selection of 20 people (5 people from each organization). All 20 people in question announced their readiness to participate in the research. The validity and reliability of the obtained codes were confirmed. For data analysis, continuous comparison method was used during the three stages of open, axial and selective coding using Maxi Code Pro software. The data analysis showed that 36 concepts and 4 categories (core code) are among the components affecting diversity-based human resource management in order to benefit from the talents of elite youth for Iranian governmental organizations. These components include individual characteristics (in the center of the model), job characteristics, organizational characteristics, and finally, in the outermost part of the model, the characteristics of managers. This means that managers of governmental organizations are very important in human resource management in order to benefit from the talents of elite youth for governmental organizations.
    Keywords: Individual Characteristics, Organizational Characteristics, Job Characteristics, Managers' Characteristics
  • Roghayeh Alaei * Pages 573-596
    One of the issues of youth in Iranian society is drug use. Drug use is influenced by various factors (environmental and individual). The study is to develop a hard and soft drug use model based on Bandura's cognitive-social learning theory and individual and environmental factors (locus of control, academic procrastination, and academic burnout, positive attitude to materials, family monitoring, family conflict, family consumption, peers and local) among students in city of Tehran. It is a correlation scheme based on SEM method specifically regression equations. The sample size was 460 (54 female, 406 male).
    The findings showed that the research model was generally fit for fitting and 9 variables had predictive power and explanation (R2= 0/44) of the light drug use variable (R2= 0/64) of the heavy drug use variable. The validity of the tests was also confirmed by Cronbach's alpha. In general, the questionnaires have a high validity and high credibility. According to the results of the analysis, negative family variables, family conflicts, substance use in the family, negative role of the neighborhood and deviant peers through the mediation of the external locus of control, academic procrastination, academic burnout, positive attitude to the materials have a significant indirect effect on the consumption of light materials And heavy. In direct effect analysis of variables, negative family variables, family conflicts, substance use in the family, negative neighborhood role, deviant peers, and external locus of control, academic procrastination, academic burnout and positive attitude toward materials have a direct effect on light and heavy materials use.
    Keywords: Drugs, Substance use, Youth, Individual determinants, environmental determinants
  • Mohsne Kiani *, Soode Maqsodi Pages 597-623
    Alcoholic beverages are among the most consumed drugs in the world. Today, the consumption of alcoholic beverages and the tendency towards them has become a problem in different societies, especially in Iran and we are witnessing a decrease in the age of consumption among different strata of society, especially teenagers and young people. The present research is to investigate the causes of alcohol consumption among 18-29 year old people in Kerman city. The research method was a survey and a questionnaire. The sample size was determined based on the sampling error at the 95% confidence level with a sampling error of 0/05%. So, 400 people were considered as a sample. The random sampling method was used to select the samples. SPSS software and descriptive and inferential statistics were used for data analysis.The findings showed that the average age of the first consumption of alcoholic beverages was 17 years. The variables of differential connection, dependence, commitment, belief, family control and supervision pattern and easy and cheap access were of a significant relationship with the tendency to consume alcoholic beverages.
    Keywords: Alcohol Consumption, Drugs, Age, Youth, Kerman