فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:14 Issue: 56, 2015

Journal of Medicinal Plants
Volume:14 Issue: 56, 2015

  • بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/09/23
  • تعداد عناوین: 17
|
  • سیدعباس میرجلیلی* صفحه 1
    انار گیاه مثمری از تیره انار است که سابقه کشت و کار بسیار کهن دارد. خاستگاه انار ایران و کشورهای همجوار است و به صورت خودرو و کاشته شده در اکثر مناطق کشور وجود دارد. بخش های مختلف این گیاه همچون دانه، پوست میوه، آب میوه، گل، برگ، پوست و ریشه ها ترکیبات بیوشیمیایی متعددی دارند و خواص دارویی متفاوتی از خود نشان می دهند. ترکیبات شیمیایی میوه بسته به نوع رقم، محل رویش، اقلیم، رسیدگی میوه و عملیات پرورش و نحوه انبارداری آن متفاوت است. انار حاوی ترکیبات پلی فنلی، قندها، اسیدهای چرب، ترکیبات معطر، اسیدهای امینه، توکوفرول ها، استرول ها، ترپنوئیدها، آلکالوئیدها و غیره است. طی سال های اخیر پژوهش های متعددی درخصوص خواص آنتی اکسیدانی، ضدسرطانی، ضدالتهابی و ضدمیکروبی ترکیبات انار به منظور استفاده از این ترکیبات در معالجه و پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، آلودگی های باکتریایی و مقاومت به آنتی بیوتیک و دندانپزشکی انجام گرفته است. در این بازنگری، سعی شده است تا با استفاده از جدیدترین یافته های تحقیقاتی، ضمن معرفی ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه، به توصیف نحوه عمل و واکنش های کلیدی متاثر از این ترکیبات بپردازد.
    کلیدواژگان: انار، ترکیبات شیمیایی، فعالیت زیست شناختی، گیاهان دارویی
  • دلارا آقازاده خلخالی، علی مهرآفرین، وحید عبدوسی، حسنعلی نقدی بادی* صفحه 23
    مقدمه
    با توجه به اهمیت استفاده از فناوری های نوین از جمله نانوتکنولوژی در کشاورزی پایدار جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی، انجام تحقیق در این راستا ضروری می باشد.
    هدف
    تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی نانو کود کلات آهن و پتاسیم بر عملکرد کمی و کیفی گیاه اسفرزه به اجرا درآمد.
    روش بررسی
    این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل محلول پاشی 0، 1 و 2 گرم در لیتر نانو کود کلات آهن و 0، 2، 3 و 4 گرم در لیتر نانو کود کلات پتاسیم بودند.
    نتایج
    اثر متقابل تیمارهای نانو کود کلات آهن و پتاسیم بر عملکرد بذر (01/0 P<) و بر صفت وزن خشک اندام هوایی (05/0 P<) معنی دار بود. همچنین اثر مستقل نانو کود کلات آهن و پتاسیم بر اغلب صفات مورد بررسی (01/0 P<) و بر صفات تعداد بذر در بوته و عملکرد موسیلاژ (01/0 P<) معنی دار شد. اثر متقابل 2 گرم در لیتر نانو کود کلات آهن و 3 گرم در لیتر نانو کود کلات پتاسیم و همچنین اثر مستقل هر یک بیشترین تاثیر را بر صفات مورد اندازه گیری، بخصوص صفات عملکرد وزن خشک هوایی، عملکرد بذر، میزان موسیلاژ و عملکرد موسیلاژ داشته اند.
    نتیجه گیری
    با استناد به نتایج به دست آمده می توان کاربرد نانو کود کلات آهن و پتاسیم را در افزایش بهره وری گیاه دارویی اسفرزه مثبت ارزیابی کرد.
    کلیدواژگان: Plantago psyllium L، _ محلول پاشی، نانو کود کلات آهن، نانو کود کلات پتاسیم
  • سیروان آتشک*، مصطفی ستمدیده صفحه 35
    مقدمه
    گزارش شده است که انجام فعالیت های ورزشی شدید باعث بروز استرس اکسایشی در عضلات فعال می شود. با این حال استرس اکسایشی ناشی از ورزش را می توان با مکمل یاری آنتی اکسیدان ها کاهش داد.
    هدف
    پژوهش حاضر جهت بررسی تاثیر مکمل یاری کوتاه مدت جینسنگ بر غلظت مالون دی آلدئید (MDA) و فعالیت سوپراکسیددسموتاز (SOD) متعاقب یک جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز در ورزشکاران جوان انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه نیمه تجربی20 بوکسور مرد جوان به طور تصادفی به دو گروه دارونما و مکمل تقسیم شدند. افراد گروه مکمل روزانه 2 گرم کپسول جینسنگ را به مدت یک هفته مصرف کردند و گروه دیگر نیز دارونما (2 گرم کپسول دکستروز) دریافت کردند. آزمودنی های دو گروه پس از هفت روز مکمل یاری، در یک آزمون هوازی وامانده ساز بر روی نوارگردان به فعالیت پرداختند. نمونه های خون وریدی آزمودنی ها در چهار مرحله؛ 1. قبل از مکمل یاری 2. بلافاصله قبل از فعالیت ورزشی 3. بلافاصله بعد و 4. 24 ساعت بعد از فعالیت ورزشی جمع آوری شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش بیانگر این بود که افزایش MDA در مراحل بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت در گروه دارونما نسبت به گروه مکمل به طور معنی داری بالاتر بود (001/0 =p). همچنین فعالیت آنزیم SOD در بعد از فعالیت وامانده ساز در گروه جینسنگ در مقایسه با گروه دارونما به طور معنی داری افزایش پیدا می کند (05/0 >p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت که مکمل یاری کوتاه مدت جینسنگ فشار اکسایشی ناشی از فعالیت هوازی وامانده ساز را با کاهش دادن MDA و افزایش فعالیت SOD در ورزشکاران جوان مهار می کند.
    کلیدواژگان: فشار اکسایشی، مکمل جینسنگ، ورزش هوازی
  • سپیده بابایی گرمخانی، نامدار یوسف وند* صفحه 45
    مقدمه
    انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گسترده ای دارند. محور هورمونی هیپوفیز-گناد یکی از مواردی است که ممکن است تحت تاثیر فلفل قرار گیرد.
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی اثرات احتمالی فلفل قرمز و سیاه بر میزان سرمی هورمون های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون انجام شد.
    روش بررسی
    21 سر موش نر نژاد NMRI به سه گروه شامل یک گروه کنترل و دو گروه تحت تیمار، به ترتیب دریافت کننده فلفل قرمز و دریافت کننده فلفل سیاه تقسیم شدند (n=7). گروه های تحت تیمار، پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت 6/6 درصد به مدت یک ماه به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان دوره تیمار، حیوانات را با کلروفرم بیهوش کرده و مستقیما از قلب آنها خونگیری به عمل آمد و پس از جدا کردن سرم، هورمون های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون با روش الایزا اندازه گیری شدند. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون متعاقب توکی انجام شد.
    نتایج
    فلفل قرمز باعث افزایش هورمون تستوسترون (01/0 p<) و فلفل قرمز و فلفل سیاه باعث افزایش هورمون FSH شد (به ترتیب 001/0 p< و 01/0 p<) ولی بر میزان LH تاثیر معنی داری نداشت. مقدار هماتوکریت در گروه های تیمار نیز افزایش یافت (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه در افزایش هورمون های FSH و تستوسترون موثراند. بنابراین، این نوع فلفل ها احتمالا دارای خواص آندروژنیکی می باشند. افزایش هماتوکریت ممکن است در نتیجه ی افزایش تستوسترون باشد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، فلفل سیاه، فلفل قرمز، FSH، LH
  • شهین مومن آبادی، حمیدرضا ثامنی، مهدی زاهدی خراسانی*، عابدین وکیلی صفحه 55
    مقدمه
    هیپرتانسیون از معضلات بهداشتی و درمان های جایگزین برای کنترل آن پیشنهاد شده است.
    هدف
    بررسی اثر خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس بر فشار خون بالا و تغییرات بافتی آئورت موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    سی و پنج سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به پنج گروه طبیعی، هیپرتانسیو و کنترل تقسیم شدند. هیپرتانسیون با تجویز روزانه L - NAME داخل آب آشامیدنی به مدت شش هفته القا و همزمان اسطوخودوس (500 میلی گرم بر کیلوگرم) یا حلال آن به روش گاواژ تجویز شد. در گروه های کنترل پس از ثبت فشار خون پایه، اسطوخودوس وریدی (50 میلی گرم بر کیلوگرم) تزریق شد. برای مطالعه بافت شناسی آئورت سینه ای جدا و به روش هماتوکسیلین - ائوزین و اورسئین رنگ آمیزی شد.
    نتایج
    القاء هیپرتانسیون فشار متوسط شریانی را از 106 به 177 میلی متر جیوه افزایش و درمان با اسطوخودوس آن را به 140 میلی متر جیوه کاهش داد (001/0 p<). اسطوخودوس در گروه طبیعی اثری نداشت. تزریق وریدی اسطوخودوس فشار خون موش های طبیعی و هیپرتانسیو را حدود 75 درصد کاهش داد (001/0 p<). القا هیپرتانسیون سطح مقطع آئورت، ضخامت دیواره آئورت و لایه مدیا را افزایش و ضخامت تیغه های الاستیک را کاهش داد (001/0 p<). درمان با اسطوخودوس سطح مقطع و ضخامت لایه مدیا را کاهش و ضخامت تیغه های الاستیک آئورت را افزایش داد (05/0 p<). هیپرتانسیون و درمان بر لایه ادونتیس و تعداد تیغه های الاستیک اثری نداشت.
    نتیجه گیری
    اسطوخودوس خوراکی از افزایش فشار خون و تغییرات هیستوپاتولوژیک آئورت در موش صحرایی هیپرتانسیو جلوگیری کرد. به نظر می رسد اسطوخودوس در پیشگیری از هیپرتانسیون مفید باشد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس خوراکی، اسانس فرار، موش صحرایی، هیپرتانسیون، L، NAME
  • امین لامیان، حسنعلی نقدی بادی، علیرضا لادن مقدم، علی مهرآفرین* صفحه 64
    مقدمه
    گیاه دارویی ترخون (Artemisia dracunculus) از خانواده Compositae می باشد که اهمیت بالایی در صنایع دارویی، غذایی و طب سنتی دارد. قارچ مایکوریزا گلوموس اینترارادیسس (Glomus intraradices) به عنوان یک کود بیولوژیک مهم و همزیست با گیاهان می تواند موجب تحمل گیاهان به تنش های محیطی شود.
    هدف
    ارزیابی اثر متقابل تلقیح قارچ مایکوریزا و تنش شوری بر روی خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و میزان اسانس ترخون بود.
    روش بررسی
    این تحقیق در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. فاکتور اول در دو سطح شامل تیمار تلقیح و عدم تلقیح قارچ مایکوریزا و نیز فاکتور دوم، تیمار تنش شوری در پنج سطح (شامل شاهد، 2، 4، 6 و 8 دسی زیمنس بر متر) که در مجموع با 10 تیمار و 3 تکرار به اجرا درآمد.
    نتایج
    بررسی نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل تیمار تلقیح قارچ مایکوریزا و تیمار تنش شوری بر روی صفات مورفوفیزیولویکی شامل قطر ریشه، تعداد ساقه فرعی بوته، وزن خشک ریشه، ساقه، برگ و اندام هوایی در سطح آماری 1 درصد و تعداد برگ بوته و عرض برگ در سطح آماری 5 درصد معنی دار، اما بر روی خصوصیات قطر ساقه و طول ریشه معنی دار نبود. همچنین بیشترین میزان اسانس در تیمار عدم تلقیح قارچ مایکوریزا و شاهد شوری به مقدار 15/1 درصد و بالاترین میزانMethyl chavicol در تیمار تلقیح قارچ مایکوریزا و شاهد شوری حاصل شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاصل از اثرات متقابل تیمار تلقیح قارچ مایکوریزا و تنش شوری نشان داد که تیمار تلقیح قارچ مایکوریزا و شاهد شوری و نیز تیمار عدم تلقیح قارچ مایکوریزا و شاهد شوری به ترتیب بیشترین وزن خشک اندام هوایی و میزان اسانس را داشته اند.
    کلیدواژگان: Artemisia dracunculus، اسانس، تنش شوری، خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی، مایکوریزا
  • مسعود قربانپور*، علی رهنما، حسین نجف زاده ورزی، صالح اسماعیل زاده، مهدی پورمهدی بروجنی صفحه 78
    مقدمه
    میریستیکا فراگرانس درختی معطر و همیشه سبز است که در بسیاری از کشورهای گرمسیری کشت می شود. جوز هندی که دانه رسیده و خشک شده میریستیکا فراگرانس است، به عنوان یک چاشنی رایج در شیرینی ها، غذاها و انواع نوشیدنی ها استفاده می شود.
    هدف
    جوز هندی اثرات دارویی متنوعی دارد که در این مطالعه تاثیر آن بر پاسخ های ایمنی سنجیده شده است.
    روش بررسی
    تعداد 6 گروه (هر گروه 8 سر) رت طبق روش زیر تیمار شدند:گروه های فرد روزانه به مدت 12 روز به صورت داخل صفاقی (IP)، به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، 300 میلی گرم عصاره جوز هندی دریافت کردند. گروه های زوج به جای عصاره جوز هندی، PBS دریافت کردند. رت های گروه 1 و 2 در روزهای 1 و 6 با تعداد 109×35/1 گلبول قرمز گوسفند (SRBC) به صورت IP ایمن شدند. رت های گروه 3 و 4 در روز اول با تعداد SRBC 109×35/1 از طریق IP حساس شدند و در روز نهم با SRBC 107× 7/2 در حجم 1/0 میلی لیتر از طریق پوست کف پای راست چالش شدند. در روز 13، عیار آنتی بادی ضد SRBC، گروه های 1 و 2 و میزان لیزوزیم و فعالیت مسیر فرعی سیستم کمپلمان در سرم گروه های 5 و 6 تعیین شد. میزان تورم کف پا در گروه های 3 و 4 در زمان های 24، 48 و 72 ساعت پس از چالش با SRBC اندازه گیری شد و محل های چالش از نظر نفوذ سلول های التهابی بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که عصاره جوز هندی به صورت معنی داری باعث افزایش پادتن ضد SRBC شده (005/0=p)، نفوذ سلول های التهابی را مهار می کند (001/0>p) ولی بر میزان لیزوزیم و فعالیت مسیر فرعی کمپلمان بی اثر است (04/0=p).
    نتیجه گیری
    عصاره جوز هندی در رت های ویستار، اثر سرکوب کنندگی بر ایمنی سلولی و اثر تحریک کنندگی بر پاسخ هومورال نسبت به SRBC دارد.
    کلیدواژگان: جوز هندی، پاسخ ایمنی، رت
  • عباس قلی پور*، علی سنبلی، معصومه گلشاهی صفحه 87
    مقدمه
    خواص دارویی بسیار متنوعی برای گیاه اگیر ترکی با نام علمیAcorus calamus ذکر شده است. با توجه به اینکه این گیاه اخیرا در ایران بازیابی شده، مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس آن اهمیت زیادی دارد.
    هدف
    این پژوهش به منظور شناسایی، توصیف و مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس اندام های هوایی 3 جمعیت از این گیاه انجام شد.
    روش بررسی
    اندام هوایی سه جمعیت در زمان گلدهی کامل از رویشگاه های مختلف آنها واقع در استان مازندران (تالاب های ارزفون، پلسک و الندان) جمع آوری شدند. اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و با استفاده از دستگاه های GC و GC-MS تجزیه و شناسایی ترکیبات شیمیایی صورت گرفت.
    نتایج
    در مجموع 41 ترکیب شیمیایی در اسانس شناسایی شد که برای اولین بار از ایران گزارش می شوند. بازده اسانس به ترتیب 5/0، 45/0 و 48/0 درصد وزنی/وزنی در جمعیت های ارزفون، پلسک و الندان می باشد. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس اندام هوایی سه جمعیت مطالعه شده به ترتیب(cis-Asarone (27 – 53 درصد، (Calamusenon (6/6 - 8/9 درصد، (E)-Caryophyllene (3/6 - 3/7 درصد)، (trans-Asarone (7/4 - 6/6 درصد، Acorenone (6/3 - 9/4 درصد) و (E-β-Farnesene (8/0 – 5 درصد هستند.
    نتیجه گیری
    ترکیب اسانس سه جمعیت مطالعه شده از نظر کمی و کیفی نسبت به یکدیگر و همچنین نسبت به نمونه های خارجی تفاوت نشان دادند که می تواند به خاطر تفاوت رویشگاه این جمعیت ها از نظر ارتفاع رویش از سطح دریا باشد.
    کلیدواژگان: Acorus calamus، اسانس، گیاه دارویی، مازندران، Acoraceae
  • سیده زهرا حسینی، بیت الله علیپور*، اکبر شریفی، خلیل انصارین صفحه 95
    مقدمه
    امروزه، مطالعات بسیاری به بررسی ارتباط بیماری آسم با چاقی می پردازند و از کنترل وزن به عنوان راهکاری جهت کنترل شدت و علائم بیماری آسم در کنار سایر پروتکل های درمانی استفاده می کنند. گیاه خرفه در برخی فرهنگ ها به عنوان گیاهی برای کاهش وزن تجویز می شود.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی اثر تخم خرفه بر شاخص های تن سنجی در بیماران مبتلا به آسم مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی شاهددار، 59 بیمار مبتلا به آسم به طور تصادفی به دو گروه مداخله (31 نفر) و کنترل (28 نفر) تقسیم شدند. در 8 هفته، گروه مداخله علاوه بر پروتکل درمانی، روزانه 10 گرم تخم خرفه را در دو دوز منقسم به صورت ناشتا و قبل از شام با دو لیوان آب دریافت نمودند. گروه کنترل نیز تنها پروتکل درمانی خود را مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، اندازه گیری های تن سنجی انجام شد.
    نتایج
    مقایسه میانگین وزن، نمایه توده بدنی و محیط دور کمر بیماران در انتهای مطالعه بین دو گروه، تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0p<). اما با مصرف تخم خرفه در گروه مداخله میانگین دور باسن (003/0= p) به طور معنی داری کاهش و نسبت دور کمر به دور باسن (04/0= p) افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از تاثیر تخم خرفه بر برخی از شاخص های تن سنجی مانند دور باسن و نسبت دور کمر به دور باسن در بیماران مبتلا به آسم می باشد و اثر آن بر سایر شاخص های تن سنجی نیازمند مطالعات بیشتر است.
    کلیدواژگان: آسم، تخم خرفه، چاقی، شاخص های تن سنجی
  • فرنوش فتاحی، عبدالعلی شجاعیان*، حسین عسکری، حسنعلی نقدی بادی، مهدی عیاری، علی مختصی بیدگلی، خاویر پالازون صفحه 105
    مقدمه
    گونه های مختلف جنسHyoscyamus منبع غنی از تروپان آلکالوئیدها بویژه هیوسیامین و اسکوپولامین هستند. این ترکیبات از نظر دارویی جزء تروپان آلکالوئید های مهم هستند که به طور منحصر به فرد توسط گیاهان تولید می شوند.
    هدف
    بررسی میزان تروپان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین در اندام های زیر زمینی و هوایی گونه های جنس بنگ دانه شامل گونه های H. kotschyanus، H. squarrosus، H. pusillus، H. kurdicus،H. scoparia و. H. orthocarpus
    روش بررسی
    این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. بذور گونه های هیوسیاموس بعد از کشت، در اتاق رشد تحت دمای 25 درجه سانتی گراد و 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شدند. نمونه ها از اندام های خشک شده زیر زمینی و هوایی گیاهان 6 الی 7 ماهه عصاره گیری و پس از آن میزان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین توسط دستگاه HPLC ارزیابی شد.
    نتایج
    میزان هیوسیامین و اسکوپولامین در گونهH. orthocarpus نسبت به سایر گونه ها بیشتر بود و مجموع این دو ترکیب در این گونه (81/15 میلی گرم برگرم وزن خشک) حدود دو برابر گونه H. kotschyanus (45/7 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و چندین برابر سایر گونه های مورد بررسی بود. هیوسیامین ترکیب اصلی گونهH. orthocarpus بود. کمترین میزان هیوسیامین و اسکوپولامین مربوط به گونه H. pusillus بود.
    نتیجه گیری
    دو گونهH. orthocarpus و H. kotschyanus به دلیل داشتن مقادیر بیشتر هیوسیامین و اسکوپولامین می توانند به عنوان منبع غنی از این تروپان آلکالوئیدها با مطالعات بیشتر در صنایع دارویی مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: Hyoscyamus spp، _ اسکوپولامین، تروپان آلکالوئید، هیوسیامین
  • لیلا امینی، نجمه تهرانیان، منصوره موحدین، فهیمه رمضانی تهرانی* صفحه 115
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از وضعیت هایی است که سبب افزایش استرس اکسیداتیو در بیماران می شود. این وضعیت سبب شده که درمان های آنتی اکسیدانی در این بیماران مورد توجه قرار گیرند. گیاه کالیگونوم کوموسوم(Calligonum Comosum) از جمله گیاهان دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره گیاه کالیگونوم کوموسوم بر مورفولوژی تخمدان موش مدل تخمدان پلی کیستیک (PCO) انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 32 سر موش سوری ماده نژاد NMRI با سن 8 هفته و وزن تقریبی 30 - 25 گرم مورد مطالعه قرار گرفتند. موش ها به شکل تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. برای مدل سازی از تزریق عضلانی تک دوز استرادیول والرات به میزان 40 میلی گرم در کیلوگرم استفاده شد. 8 هفته بعد و پس از اثبات مدل شدن موش ها، 20 میلی گرم در کیلوگرم عصاره گیاه کالیگونوم هفتگی به شکل داخل صفاقی به مدت 4 هفته تزریق شد. گروه شم تنها حلالDMSO را دریافت کردند. در پایان هفته چهارم، تخمدان موش های دو گروه جهت مطالعات بافت شناسی خارج و همچنین نمونه خونی آنها از جهت بررسی های هورمونی (LH، FSH، AMH) مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تجویز دوز 20 میلی گرم در کیلوگرم کالیگونوم تاثیری در اصلاح وضعیت بافتی تخمدان موش های مدل تخمدان پلی کیستیک نداشته و موجب کاهش معنی دار فولیکول های آترتیک و یا افزایش معنی دار فولیکول های پره اوولیتوری و جسم زرد نمی شود.
    نتیجه گیری
    عدم تاثیر دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم کالیگونوم بر بهبود نمای تخمدان پلی کیستیک موش ماده، لزوم بررسی تاثیرات دوزهای دیگر گیاه و یا آثار سوء احتمالی این گیاه بر وضعیت باروری را ایجاب می نماید.
    کلیدواژگان: کالیگونوم، اسکنبیل، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مدل حیوانی تخمدان پلی کیستیک
  • مریم پژمان مهر، علی عبادی*، امیر موسوی، آماندا ر. والکر، علیرضا رحیمی صفحه 123
    مقدمه
    میوه انگور به دلیل دارا بودن انواع فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین ها و فلاونول ها از ارزش غذایی دارویی بالایی برخوردار است که نوع و درصد ترکیبات تحت تاثیر ژنوتیپ و شرایط محیطی قرار می گیرد.
    هدف
    بررسی آنتوسیانین ها و فلاونول ها در چند رقم مهم انگور با طیف رنگ متنوع.
    روش بررسی
    پوست حبه ارقام انگورآب، بیدانه قرمز، فخری قرمز، موسکات هامبورگ، فلیم سیدلس، سرخک و آش سیاه شیراز بوسیله حلال آبی متانولی عصاره گیری شد. ترکیب آنتوسیانین ها و فلاونول ها با استفاده از HPLC مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین مقدار آنتوسیانین کل 44/0 (آش سیاه شیراز) و فلاونول کل 67/0 (انگور آب) میلی گرم درصد گرم بود. بیشترین مقدار سیانیدین در بیدانه قرمز (6/91 درصد)، پئونیدین در فخری قرمز (4/91 درصد)، دلفینیدین در فلیم سیدلس (9/4 درصد)، مالویدین در سرخک (7/87 درصد) و پتونیدین در موسکات هامبورگ (4/4 درصد) مشاهده شد. کوئرستین ترکیب فلاونولی غالب (21/ 61) درصد در آش سیاه شیراز تا 37/87 درصد در موسکات) در تمام ارقام بود. بیشترین مقدار لاریسیترین در سرخک (7/16 درصد)، میریستین در آش سیاه شیراز (4/28 درصد) و کاامفرول در فلیم سیدلس (4/21 درصد) و ایزورامنتین در فخری قرمز (4/14 درصد) مشاهده شد. همچنین تخمین فعالیت هیدروکسیلاسیون و متیلاسیون نشان داد که برای هر دو، آنتوسیانین ها سوبستراهای بهتری نسبت به فلاونول ها می باشند.
    نتیجه گیری
    ارقام انگور مورد مطالعه از نظر محتوا، نوع و نسبت آنتوسیانین ها و فلاونول ها و الگوی هیدروکسیلاسیون و متیلاسیون آنها متفاوت بودند. این امر منجر به تفاوت در ارزش غذایی- دارویی و بویژه اثرات آنتی اکسیدانی، پایداری، حلالیت و ویژگی های رنگ آنها می شود.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، انگور، فلاونول، HPLC
  • ابوالفضل معصومی زواریان، مجتبی یوسفی راد*، محسن اصغری صفحه 139
    مقدمه
    شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده رشد و تولید گیاهان زراعی محسوب می شود. قارچ میکوریزا به عنوان یک کود بیولوژیک در تامین نیاز غذایی گیاهان و کاهش اثرات تنش های محیطی بر گیاهان می تواند مفید باشد.
    هدف
    بهبود خصوصیات کمی و کیفی گیاه انیسون با کاربرد قارچ میکوریزا در شرایط تنش شوری.
    روش بررسی
    این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شد. فاکتور اول تلقیح میکوریزایی شامل عدم تلقیح، تلقیح با سویه Glomus intraradices و تقلیح با سویه Glomus mosseae و فاکتور دوم شوری شامل، شاهد یا آب غیر شور، شوری 50 میلی مولار و شوری 100 میلی مولار بود.
    نتایج
    شوری و میکوریزا کلیه صفات کمی و کیفی را تحت تاثیر قرار دادند (01/0 p<). اثر متقابل شوری و میکوریزا بر تعداد بذر در بوته، درصد اسانس بذر و آنتول، غلظت پتاسیم در برگ (01/0 p<)، ارتفاع بوته، وزن خشک بوته، تعداد چتر در بوته، تعداد چترک در چتر، تعداد بذر در چترک و غلظت سدیم در برگ (05/0 p<) معنی دار شد. افزایش شوری خاک، موجب کاهش کلیه صفات مورد مطالعه شد به طوری که در شوری 100 میلی مولار بیشترین خسارت مشاهده شد. البته شوری سبب افزایش غلظت سدیم برگ شد. همچنین تلقیح میکوریزایی صفات کمی و کیفی گیاه انیسون را در شرایط شور و شرایط شاهد به طور معنی داری نسبت به گیاهان تلقیح نشده بهبود داد.
    نتیجه گیری
    تلقیح میکوریزایی رشد و اسانس گیاه دارویی انیسون را در شرایط شوری بهبود داد و سویه Glomus mosseae تاثیر بهتری نسبت به سویه Glomus intraradices بر روی گیاه انیسون داشت.
    کلیدواژگان: آنتول، اسانس، انیسون، شوری، غلظت پتاسیم برگ، غلظت سدیم برگ، میکوریزا
  • سیددامون صدوقی*، سعیده ظفربالانژاد، جواد بهارآرا، خدیجه نژادشاهرخ آبادی، حشمت سپهری مقدم، راهله رهباریان صفحه 149
    مقدمه
    مهار رگ زایی یکی از اهداف درمان سرطان می باشد. در طب سنتی سیر و آنغوزه به عنوان گیاهان دارویی شاخص مورد توجه می باشند. اثر میدان های الکترومغناطیس بر جنبه های مختلف رشد و نمو سلولی تایید شده است.
    هدف
    این پژوهش با هدف یافتن اثر عصاره اندام هوایی سیر، آنغوزه و میدان الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر رگ زایی انجام شد.
    روش بررسی
    100 عدد تخم مرغ نطفه دار در 10 گروه مساوی تقسیم شدند: شاهد (تیمار با آب مقطر)، شاهد آزمایشگاهی یک (تیمار با نرمال سالین)، شاهد آزمایشگاهی دو (در معرض میدان الکترومغناطیس خاموش)، تجربی یک (تیمار با عصاره اندام هوایی سیر)، تجربی دو (تیمار با عصاره اندام هوایی آنغوزه)، تجربی سه (تیمار با ترکیب عصاره سیر و آنغوزه)، تجربی چهار (در معرض میدان الکترومغناطیس 100 گاوس)، تجربی پنج (تیمار با عصاره سیر + میدان الکترومغناطیس)، تجربی شش (تیمار با عصاره آنغوزه + میدان الکترومغناطیس)، تجربی هفت (تیمار با ترکیب عصاره آنغوزه + میدان الکترومغناطیس). روز هشتم انکوباسیون تزریق عصاره و در روز دهم، نمونه ها در معرض امواج الکترومغناطیس قرار گرفتند. روز دوازدهم از پرده کوریوآلانتوئیک عکس برداری و طول و تعداد انشعابات عروقی اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در گروه های تجربی یک، دو، چهار، پنج و شش در مقایسه با شاهد کاهش معنی داری یافت. بیشترین کاهش معنی دار در گروه سه، بویژه گروه هفت ایجاد شد (05/0p<). همچنین عصاره آنغوزه اثر ضد رگ زایی بیشتری نسبت به سیر دارد.
    نتیجه گیری
    سیر و آنغوزه اثر مهاری بر رگ زایی دارد و این اثر توسط میدان الکترومغناطیس تشدید می شود.
    کلیدواژگان: رگ زایی، آنغوزه، سیر، میدان الکترومغناطیس، کوریوآلانتوئیک
  • لیلا لطف الهی، حسین ترابی گل سفیدی*، حشمت امیدی صفحه 161
    مقدمه
    تعیین آستانه تحمل و بررسی تغییرات عملکرد کمی و فیتوشیمیایی بابونه شیرازی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط مختلف تولید از جمله شوری و pH ضروری می باشد.
    هدف
    بررسی تاثیر شوری بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی، تعیین حد آستانه تحمل به شوری و pH مطلوب بابونه شیرازی.
    روش بررسی
    این تحقیق در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. آزمایش شوری با قابلیت هدایت الکتریکی؛ 2، 4، 8، 12 و 16 دسی زیمنس بر متر و مطالعه pH نیز در سطوح 4، 5، 4/6، 8 و 9 انجام شد.
    نتایج
    تعداد گل، وزن تر و خشک گل در شوری 2 بالاترین میزان را دارا بود و با افزایش شوری کاهش معنی داری (01/0 P≤) یافت. کمترین درصد بازده اسانس در تیمار 2 (تیمار شاهد) مشاهده شد و با افزایش سطح شوری افزایش داشت. بررسی اجزای اسانس نشان داد که بالا رفتن سطح شوری سبب افزایش ترکیب آلفا- بیزابولول اکسید A (2/5 درصد) و کاهش کامازولن (9/47 درصد) شد. مقایسه میانگین تیمار pH نشان داد که وزن تر و خشک اندام هوایی، تعداد گل، وزن تر و خشک گل در تیمار 8pH= به طور معنی داری (01/0 P≤) کاهش یافت. بررسی مواد موثره نشان داد که با افزایش pH، آلفا- بیزابولول اکسید A (1/73 درصد) افزایش یافت، به طوریکه در 8=pH در بالاترین درصد میباشد.
    نتیجه گیری
    آستانه تحمل به شوری بابونه بر اساس عملکرد گل و کل زیست توده خشک به ترتیب در شوری معادل 2 و 4 دسی زیمنس بر متر و بیشترین وزن خشک گل بابونه در 8pH= به دست آمد.
    کلیدواژگان: آستانه تحمل شوری، بابونه، pH، مواد موثره
  • راضیه زارع حسینی*، ابراهیم محمدی گل تپه، سپیده کلاته جاری، محمدرضا دهقانی مشکانی صفحه 179
    مقدمه
    با توجه به اهمیت گیاه دارویی شیرین برگ که گلیکوزیدهای آن در سال های اخیر به عنوان شیرین کننده طبیعی جایگزین ساکارز معرفی شده است، بررسی تاثیر کودهای زیستی بر رشد آن ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    بررسی تاثیر ورمی کمپوست و قارچ های میکوریزا بر صفات رشدی و میزان ماده شیرین کننده استویوزید.
    روش بررسی
    آزمایش ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در 3 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به اجرا درآمد. در این آزمایش، عامل مقادیر ورمی کمپوست در چهار سطح شامل بستر پایه (خاک مزرعه + 15 درصد وزنی گلدان کود گاوی) به علاوه مقادیر 0، 10 درصد و 20 درصد ورمی کمپوست و نیز خاک مزرعه به عنوان شاهد و عامل تلقیح شامل تلقیح قارچ مایکوریزای (Gm) Glomus mosseae، اندوفیت ریشهPiriformospora indica (Pi) و عدم تلقیح قارچ (شاهد) بود.
    نتایج
    تیمارهای کودهای زیستی بر میزان ماده شیرین کننده استویوزید و همچنین اغلب پارامترهای مورد بررسی در ارتباط با عملکرد کمی تاثیر معنی داری داشتند (01/0 P ≤). بیشترین میزان کلروفیل برگ، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه در تیمار های ورمی کمپوست 20 درصد و تلقیح با قارچ مایکوریزای mosseae Glomus به دست آمد. بیشترین میزان گلیکوزید استویوزید در زمان بلوغ رویشی و در زمان گلدهی در بستر کشت شاهد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    کاربرد ورمی کمپوست تاثیر مثبت و معنی داری بر میزان کلروفیل و عملکرد پارامترهای رویشی داشت و بیشترین مقدار آنها در تیمار کاربرد توام ورمی کمپوست و تلقیح به دست آمد.
    کلیدواژگان: Stevia rebaudiana، میزان استویوزید، میکوریزا، ورمی کمپوست
|
  • Mirjalili Sa* Page 1
    Pomegranate is a fruit-bearing plant belongs to punicaceae with long time antiquity cultivation. Its origin is Iran and surrounding countries and found as wild and cultivated in most regions of Iran. Different part of the plant such as seed, peel, juice, flower, leaves, bark and roots have various biochemical constituents that show different pharmacological activities. The chemical composition of fruits differs depending on the cultivar, growing region, climate, maturity, cultural practice and storage. Pomegranate contain high levels of polyphenols, sugars, fatty acids, aromatic compounds, amino acids, tocopherols, sterols, terpenoids, alkaloids etc. During recent years, various studies were done on antioxidants, anticancers, anti inflammatory and antimicrobial properties of pomegranate constituents in order to treat and prevent cancers, cardiovascular disease, bacterial infections and antibiotic resistance and dentistry. In this review, it tried to introduce chemical constituents of the plant as well as the most recent scientific founding focusing on mechanisms and key reactions resulting to them.
    Keywords: Biological activity, Chemical constituents, Medicinal plants, Pomegranate
  • Aghazadeh, Khalkhali D., Mehrafarin A., Abdossi V., Naghdi Badi H.* Page 23
    Background
    Considering the importance of using new technologies such as nano-technology the sustainable agriculture, and increase the yield and quality of crops, research in this direction is necessary.
    Objective
    In this study was investigated the effect of foliar application of nano-iron and potassium chelate fertilizer on yield and quality of psyllium.
    Methods
    In this research, the factorial experiment in a randomized complete block design with 12 treatments and 3 replications was carried out. The treatments of this experiment were consisted of three levels of nano-iron chelate (0, 1 and 2 g.L-1) and four levels of nano-potassium chelate (0, 2, 3 and 4 g.L-1) fertilizer.
    Results
    The interaction of nano-iron and potassium chelated fertilizer treatments had a significant effect on the seed yield (P<0/01) and shoot dry weight (P<0/05). The independent effect of nano-iron and potassium chelated fertilizer were significant on themost traits (P<0/01), number of seeds per plant, and yield of mucilage (P<0/05). Interaction of 2 g.L-1 of nano-iron and 3 g.L-1 of potassium chelate fertilizer treatments, and also their independent effects had the most impact on the measured traits, especially yield of shoot dry weight, seed yield, mucilage content and yield of mucilage.
    Conclusion
    According to the results, the use of nano-iron and potassium chelate fertilizer had positive effects on the efficiency of psyllium.
    Keywords: Plantago psyllium L., Foliar application, Nano, iron chelate fertilizer, Nano, potassium chelate fertilizer
  • Atashak S.*, Setamdideh M Page 35
    Background
    It has been reported that strenuous acute exercise induces the oxidative stress in active muscles and organism. However, exercise-induced oxidative stress may reduce by supplementation with antioxidants.
    Objective
    The present study was conducted to determine the effects of short-term ginseng supplementation on malondialdehyde (MDA) and superoxide dismutase (SOD) activity in young athletes after exhaustive aerobic exercise.
    Methods
    Twenty young male boxers athletes in semi-experimental study randomly were divided into two placebo and supplement groups. Subjects in supplement group consumed 2gr of ginseng capsules daily for one week, whiles other group received the same amount of placebo (2gr of dextrose). After seven days of supplementation all subjects of both groups underwent in an exhaustive aerobic exercise test that performed on treadmill. Venous blood samples were collected in four phases; 1) before supplementation 2) immediately before of exercise 3) immediately after and 4) 24 h after exercise.
    Results
    The results of this research indicated that the range change of MDA significantly higher in placebo versus to ginseng group at immediately and 24 hours after aerobic exercise (P=0.001). Moreover, SOD enzyme activity significantly increase in supplement group compared to the placebo group after exhaustive exercise (P>0.05).
    Conclusion
    In general it can be said that short-term ginseng supplementation inhabits aerobic exercise- induced oxidative stress by decreasing the levels of MDA and increasing of SOD activity as an antioxidant enzyme in young athletes, and therefore it can be prevent of free radicals damaging effects.
    Keywords: Aerobic Sport, Ginseng Supplement, Oxidative Stress
  • Babaei Garmkhany S., Yousofvand N.* Page 45
    Background
    Any types of pepper are widely used in traditional medicine. Secretion of pituitary-gonad axis hormones may affected by the pepper.
    Objective
    This study aimed to investigate the possible effects of black and red pepper on serum levels of Luteinizing hormone (LH), Follicle-stimulating hormone (FSH) and testosterone hormone was performed.
    Methods
    21 male NMRI mice were divided into three groups (n=7), consisting of a control group and two treatment groups receiving red pepper and black pepper, respectively. Treated groups received pepper powder mixed with pellet food at a ratio of 6/6% for one month. At the end of treatment, animals were anesthetized with chloroform and blood samples were collected from the heart directly. After separating the serum, LH, FSH and testosterone hormones were measured by ELISA method. Data statically evaluation using one-way ANOVA followed by Tukey test for ANOVA was performed and calculated.
    Results
    Red pepper increased testosterone (P<0.01). Red pepper and Black pepper increased FSH (P<0.001) and P<0.01 respectively) and have no effect on the LH levels. Hematocrit levels also increased in the treatment groups (P <0.001).
    Conclusion
    Oral intakes of red and black peppers powder have increasing impact on FSH and testosterone hormones. Therefore, these peppers may have androgenic properties. Increases in hematocrit may be the result of an increase in testosterone.
    Keywords: Black pepper, FSH, LH, Red pepper, Testosterone
  • Momen Abadi S., Sameni Hr, Zahedi Khorasani M.*, Vakili A Page 55
    Background
    Hypertension is a health problem and alternative medicine is offered for its controlling.
    Objective
    Nutritional effects of Lavandula angustifolia L. (lavender) oil on high blood pressure (BP), and histological changes of the aorta in rat has been investigated in this study.
    Methods
    Therty five male wistar rats were divided into 5 groups; normal, hypertensive and control. Hypertension was induced by daily L-NAME administration in drinking water for 6 weeks and lavender oil (500 mg/kg) or its vehicle was given orally simultaneously. After basal BP measurement, lavender (50 mg/kg, iv) was injected in control groups. Histological evaluation of the thoracic aorta included staining with hematoxylin-eosin and orcein methods.
    Results
    Hypertension induction increased mean arterial BP from 106 to 177 mm Hg and lavender treatment reduced it to 140 mm Hg (P< 0.001). Lavender had no effect on normal rats. Intravenous injection of lavender reduced BP about 75% in normotensive and hypertensive rats (P<0.001). Hypertension induction increased cross-section area, aorta and media thickness, and reduced elastic lamina thickness (P<0.001). Lavender treatment reduced cross-section area of the aorta and media thickness, and increased elastic lamina thickness (P < 0.05). Hypertension and treatment had no effect on advanthia and elastic lamina numbers.
    Conclusion
    Nutritional lavender oil prevented BP increases and pathological changes of the aorta in hypertensive rats. It seems lavender oil is beneficial for prophylaxis of hypertension.
    Keywords: Essential oil, Hypertension, L, NAME, Nutritional lavender, Rat
  • Lamian A., Naghdi Badi H., Ladan Moghadam A., Mehrafarin A.* Page 64
    Background
    Tarragon (Artemisia dracunculus L.) from compositae family is important in the medicinal and nutritional industries and traditional medicine. Mycorrhiza fungi (Glomus intraradices) as an important biological fertilizer and synergist with plants can improve the plants resistance to environmental stresses.
    Objective
    The objectives were to evaluate the interaction effects of mycorrhiza (Glomus intraradices) inoculation and salinity stress on morpho-physiological characteristics and essential oil content of tarragon (Artemisia dracunculus L.).
    Methods
    This factorial experiment was conducted at research greenhouse of Medicinal Plants Institute (MPI) on the basis of randomized complete blocks design with 10 treatments and 3 replications. First factor was in two levels of inoculation and non-inoculation of mycorrhiza fungi, and second factor was five levels of salinity (control, 2, 4, 6, and 8 dS.m-1).
    Results
    The analysis of variance showed that interaction effects of fungi inoculation and salt stress was significant on the studied parameters except for stem diameter and root length. The results showed that the most essential oil content (1.15%) was observed in the treatment of mycorrhiza fungi non-inoculation and salinity control and the most methyl chavicol content was attained in the inoculated plants by mycorrhiza fungi, and control treatment.
    Conclusion
    In general, treatment of inoculation and control, and also treatment of fungi non-inoculation and control positively improved the dry weight of plant aerial parts and the essential oil content, respectively.
    Keywords: Artemisia dracunculus, Essential oil, Morpho, physiological traits, Mycorrhiza, salinity stress
  • Ghorbanpoor M.*, Rahnama A., Najafzadeh Varzi H., Esmailzadeh S., Pourmahdi Broujeni M Page 78
    Background
    Myristica fragrans is an evergreen aromatic tree cultivated in many tropical countries. Nutmeg, the dried ripe seed of M. fragrans, is a popular spice used in sweet and savory cooking, and a variety of drinks.
    Objective
    Nutmeg has a variety of pharmaceutical effects and in this study its effects on immune responses were evaluated.
    Methods
    Six groups (each group 8) of Wistar rats were treated as follows: Even groups received Nutmeg extract at dose 300 mg per kg of body weight intraperitoneally (IP), daily up to 12 days. Odd groups received PBS instead of nutmeg extract. The rats of groups 1 and 2 were immunized IP with 1.35×109 Sheep RBC (SRBC) in days 1 and 6. The rats of groups 3 and 4, were immunized IP with 1.35×109 SRBC in days 1 and subcutaneously in right foot pad with 2.7×107 SRBC in a volume of 0.1 ml on the day 9. Titer of anti-SRBC antibody in the groups 1 and 2 and lysozyme and alternative complement pathway activity of groups 5 and 6 were evaluated on day 13. The swelling of footpads in groups 3 and 4 were measured at 24, 48, and 72 hours after challenge with SRBC and these rats euthanized on day 13 and theirs foot were examined histopathologically for infiltration of inflammatory cells.
    Results
    The result showed that nutmeg extract significantly increase anti SRBC titer (P=0.005), inhibit inflammatory cells infiltration (P< 0.001) but has not any effect on serum lysozyme or complement activity (P=0.4).
    Conclusion
    In conclusion nutmeg extract shows a significant suppression on cell mediated immunity and stimulatory effect on humeral immune response to SRBC in Wistar rats.
    Keywords: Immune Response, Nutmeg, Rat
  • Gholipour A.*, Sonboli A., Golshahi M Page 87
    Background
    Multiple medicinal properties of Acorus calamus, a recently rediscovered plant species in Iran were reported. It is not available any information about chemical composition of essential oil of the species in Iran, therefore such study is necessary.
    Objective
    In this research essential oil composition of aerial parts of three populations of Acorus calamus was studied.
    Methods
    Plant materials were collected from their natural habitats in Mazandaran Province (Arzefoon, Pelesk and Alandan). Essential oils were obtained by hydrodistillation and analyzed using GC and GC-MS.
    Results
    In total, 41 components were characterized, and are reported for the first time from Iran. The essential oil yield is 0.5 %, 0.45% and 0.48 % in Arzefoon, Pelesk and Alandan populations respectively. The main compounds identified in the oils are cis-asarone (27-53 %), calamusenone (6.6-9.8 %), (E)-caryopyllene (6.3 – 7.3 %), trans-asarone (4.7 – 6.6 %), acorenone (3.6 – 4.9 %) and (E)-β-farnesene (0.8 – 5 %).
    Conclusion
    The results revealed that essential oil compositions of three studied populations are quantitative and qualitatively different from each other and also other samples from various origins which could be attributed to their ecological growing factors such as altitude.
    Keywords: Acorus calamus, Acoraceae, Essential oil, Mazandaran, Medicinal plant
  • Hosseini Sz, Alipour Bl*, Sharifi A., Ansarin Kh Page 95
    Background
    Today, the relationship between asthma and obesity in many studies is reviewed and weight control is used as a way for control of symptoms and severity of asthma along with other treatment protocol. Portulaca oleracea is consumed for weight loss in some countries.
    Objective
    The experiment is designed to study the effect of Portulaca oleracea seeds on anthropometric measurements in asthmatic patients.
    Methods
    In a randomized clinical trial, 59 patients with asthma disease divided to intervention (n=31) and control (n=28) groups. First group received asthma treatment and consisting 10g/day P. oleracea seeds in two doses in the morning (fasting) and before dinner with a glass of water for 8weeks. Participants in second group received only asthma treatment. At the beginning and end of the study, anthropometric measurements were measured on each subject.
    Results
    The anthropometric measurements including weight, body mass index and waist circumference indicated any significant differences between two groups after completion of the study (P˃0.05) but hip circumference and waist-to-hip ratio had significant decrease (P= 0.003) and increase in intervention group (P= 0.04), respectively.
    Conclusion
    Consumption of Portulaca oleracea seeds influence on some anthropometric measurements likes hip circumference and waist-to-hip ratio in asthmatic patients. However, the effects of them on other anthropometric measurements need further investigations.
    Keywords: Anthropometric Measurements, Asthma, Obesity, Portulaca oleracea seed
  • Fattahi F., Shojaeiyan A.*, Askari H., Naghdi Badi H., Ayyari M., Mokhtassi, Bidgoli A., Palazon Barandela J Page 105
    Background
    Different species of Hyoscymaus are rich sources of tropane alkaloids, especially hyoscyamine and scopolamine. These compounds medicinally are important tropane alkaloids that exclusively are produced by plants.
    Objective
    Evaluation of hyoscyamine and scopolamine tropane alkalolids content in shoots and roots of Hyoscyamus species including H. kotschyanus, H. squarrosus, H. pusillus, H. kurdicus, H. scoparia, H. othocarpus.
    Methods
    This research was done as a factorial experiment in a completely randomized design with three replications. Seeds of Hyoscyamus species were grown in growth room under 25 C° temperature and 16/8 h light/dark period conditions. Samples of dried shoot and underground organs of 6 to 7 month plants were extracted and then content of hyoscyamine and scopolamine was evaluated by HPLC.
    Results
    Hyoscyamine and scopolamine content in H. orthocarpus were more than the other species and total of these two compounds in H. orthocarpus (15.81 mg/gr dry weight) was approximately 2 times more than H. kotschyanus (7.45 mg/gr dry weight) and manifold of the other studied species. Hyoscyamine was the main compound in H. orthocarpus. The least amount of hyoscyamine and scopolamine was in H. pusillus.
    Conclusion
    H. orthocarpus and H. kotschyanus because of higher content of hyoscymine and scopolamine with more studies can be used as rich sources of these tropane alkaloids in pharmacy industries.
    Keywords: Hyoscyamus spp, Hyoscyamine, Scopolamine, Tropane alkaloid
  • Amini L., Tehranian N.*, Movahedin M., Ramezani Tehrani F Page 115
    Background
    Increased oxidative stress in women with polycystic ovary syndrome attracted attentions to antioxidant treatments. Calligonum Comosum is a planet with antioxidant propertis.
    Objective
    This study aimed to investigating Calligonum effect on polycystic ovarian histology of polycystic ovary mouse model.
    Methods
    Thity two female NMRI mice with 25-30 gr weight and 8 weeks age were investigated. A single dose of estradiol valerate (40 mg/kg; im) was used for induce polycystic ovarian morphology. Calligonum Comosom extract (20 mg/kg/ week; ip) was injected for 4 consequent weeks. In sham group, only DMSO was used. After 4 weeks, blood and histological samples were prepared to study.
    Results
    There was no significant effect of 20 mg/kg Calligonum on polycystic ovarian morphology mouse model.
    Conclusion
    The effect of other doses of Calligonum Comosum on fertility or adverse effect of this planet need to be more investigated.
    Keywords: Calligonum Comosum, Animal model of polycystic ovary, Eskanbil, Polycystic ovarian morphology
  • Pezhmanmehr M., Ebadi A.*, Moosavi A., R. Walker A., Rahimi Ar Page 123
    Background
    Grape berries are valuable nutraceuticals, due to the presence of different types of flavonoids as anthocyanins and flavonols, however, type and percentage of the components are influenced by genotype and environmental conditions.
    Objective
    To identify anthocyanins and flavonols of some important grape cultivars with different color profiles.
    Methods
    Berry skins of grape cultivars including Angoorab, Bidane-Ghermez, Fakhrie-Ghermez, Muskat of Hamburg, Flaim seedless, Sorkhak, and Ashe-Siahe-Shiraz were extracted using water/methanol as solvent. Anthocyanins and flavonols compositions were studied by HPLC.
    Results
    Highest total anthocyanin and total flavonol contents were 0.44 (Ashe-Siahe-Shiraz) and 0.67 (Angoorab) mg.100 g-1, respectively. Highest percentage of cyanidin in Bidane-Ghermez (91.6 %), peonidin in Fakhri-Ghermez (91.43 %), delphinidin in Flaim seedless (4.95 %), malvidin in Sorkhak (87.69 %) and petunidin in Muskat of Hamburg (4.36 %) were observed. Quercetin (61.21 in Ashe-Siahe-Shiraz to 87.37 % in Muskat of Hamburg) was the major flavonol, among all studied grape cultivars. Highest amounts of laricitrin in Sorkhak (16.73 %), myricetin in Ashe-Siahe-Shiraz (28.4 %), kaempferol in Flaim seedless (21.39 %) and isorhamnetin in Fakhrie-Ghermez (14.41 %) were observed. Also, estimation of hydroxylation and methylation activities showed that for both of the reactions, anthocyanins are much better substrates than flavonols.
    Conclusion
    The present study showed that studied grape cultivars are different for the content, composition and ratio of anthocyanins and flavonols and pattern of hydroxylation and methylation, which could lead to differences in their nutraceutical values specially their antioxidant activity, stability, solubility and color properties.
    Keywords: Vitis vinifera, Anthocyanins, Flavonols, HPLC
  • Masoumi Zavarian A., Yousefi Rad M.*, Asghari M Page 139
    Background
    Salinity is one of the most important factors limiting growth and crop production. Mycorrhizal fungi as a biological fertilizer provides food needs plants and can be useful in decrease the effects of environmental stresses on plants.
    Objective
    Improving quantitative and qualitative traits of anise plant using mycorrhizal fungi under salt stress.
    Methods
    This study was done in greenhouse of the research farm of the Islamic Azad University (Saveh branch) as factorial based on randomized complete blocks design. The first factor was mycorrhiza inoculation in three levels of non-inoculated, inoculated with Glomus intraradices strain and inoculation by Glomus mosseae strains and second factor was salinity in three levels control or non-saline water, salinity 50 Mm and 100 Mm.
    Results
    The salinity and mycorrhiza affected all studied traits (P<0.01). The interaction of salinity and mycorrhiza was significant on the number of seeds per plant, Essential oil percentage of seed and K concentration in leaves (P<0.01), plant height, plant dry weight, number of umbels per plant, number of shed in the umbrella, number of seeds in the shed and sodium concentration in leaves (P< 0.05). Increasing soil salinity decreased all the studied traits, So that greatest damage was observed at 100 Mm salt. Of course salinity decreased sodium concentration of leaves. Also mycorrhizal inoculation improved all the studied traits in the saline and control condition than non inoculated plants.
    Conclusion
    The results showed that mycorrhizal inoculation with both strains improved plants growth and essential oil of anise in salinity conditions, and effect of Glomus mosseae strain was better on anise than Glomus interaradices strain.
    Keywords: Anatole, Anise, Essential oil, Mycorrhiza, Potassium concentration of leaf, Salinity, Sodium concentration of leaf
  • Sadoughi Sd*, Zafar, Balanjad S., Baharara J., Nejhad Shahrokhabadi Kh, Sepehri, Moghadam H., Rahbarian R Page 149
    Background
    Inhibition of angiogenesis is one of the goals of cancer treatment. In traditional medicine, Allium sativum L. and Ferula assa-foetida are consider as the important medicinal plants. The effect of electromagnetic field (EMF) on different aspects of cell growth has been confirmed.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of shoots of Allium sativum L., Ferula assa-foetida extract and low frequency EMF on angiogenesis.
    Methods
    100 fertilized eggs were randomly divided into 10 groups: control (treated with distilled water), sham one (normal saline), sham two (EMF off), experimental one (shoot of Allium sativum L. extract), experimental two (shoot of Ferula assa-foetida), experimental three (combination of Allium sativum L. and Ferula assa-foetida), experimental four (EMF with intensity of 100 gauss), experimental five (Allium sativum L. + EMF), experimental six (Ferula assafoetida + EMF), experimental seven (combination of Allium sativum L. and Ferula assa-foetida + EMF). Extract was injected on the 8th day of incubation and samples were exposed to EMF on 10th day. On 12th day, Chorioalantoic membrane was photographed and the length and numbers of vessels were measured.
    Results
    There was a significant decrease in mean number and length of vessels in experimental groups one, two, four, five and six compared with the control group. The most significant decrease was created in group three, especially in group seven (P<0.05). In addition, extract of Ferula assa-foetida has anti-angiogenesis effect more than Allium sativum L.
    Conclusion
    Allium sativum L. and Ferula assa-foetida have inhibitory effects on angiogenesis and these effects amplifying by EMF.
    Keywords: Allium sativum L., Ferula assa, foetida, Angiogenesis, Chorioallantoic, EMF
  • Lotfollahi L., Torabi H.*, Omidi H Page 161
    Background
    Matricaria chamomilla L. is a valuable medicine plant that determining of threshold tolerance and assessing of quantitative yield and phytochemical is necessary in different condition, especially of salinity and pH.
    Objective
    Determination of essential oil, percent of essential oil efficiency, tolerance threshold to salinity and pH in medicinal plant of chamomile.
    Methods
    This research was conducted in a randomized complete block design with three replications. Salinity levels was performed with EC; 2, 4, 8, 12 and 16 dSm-1 using NaCl and pH levels of 4, 5, 6.4, 8 and 9.
    Results
    The results showed that the maximum of wet and dry weight of flower and number of flower were achieved in EC 2 and with increasing of salinity to more than 2 dSm-1, were decreased (P≤0.01). Percentage of oil yield efficiency was lowest in EC 2 and increased by rising of salinity. Assessing essential oil showed that, with rising of salinity stress α-Bisabolol oxide A (5.2%) and Camazulene (47.9%)were increased and reduced, respectively. The results of pH treatments showed that the maximum of number of flower and dry and wet weight of flower were achieved in pH 8, and reduced significantly (P<0.01) by down and up of optimum pH (8). The α-Bisabolol oxide A(73.1%) increased with rising of pH and was maximum in pH 8.
    Conclusion
    Salt tolerance threshold based on flower yield and total biomass were 2 and 4 dSm-1, respectively. The highest yield was obtained in pH 8, based on total dry weight of flower.
    Keywords: Matricaria chamomilla L., Essential oil, pH, Salt tolerance threshold
  • Zare Hoseini R. *, Mohammadi Goltapeh E., Kalatejari S., Dehghani Mashkani Mr Page 179
    Background
    According to the importance of Stevia rebaudiana that it’s sweetener steviol glycosides, has been introduced in recent year as a natural alternative for saccharose, the evaluation of bio-fertilizers effects on growth and development of stevia is necessary.
    Objective
    In this research the effect of vermicompost and mycorrhiza on growth traits and steviosid (ST) content in Stevia rebaudiana was studied.
    Methods
    This research was conducted in faculty of agriculture of Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran, through a factorial experiment based on randomized complete block design with 12 treatments and 3 replications. The first factor was different levels of vermicompost (0, 10% and 20%) in basal medium including garden soil + 15% by weight Cow manure and also garden soil alone as a control treatment. Second factor was mycorrhiza fungi including inoculation Glomus mosseae and Piriformospora indica and treatment of non-inoculated plants.
    Results
    The bio-fertilizers had significant effect (P≤0.01) on the studied parameters. The maximum amount of growth parameters (chlorophyll content, and fresh and dry weight of aerial parts and root) was obtained treatment of 20% of vermicompost and Glomus mosseae inoculation. The highest content of steviosid was obtained in end of vegetative growth stage and control treatment.
    Conclusion
    Application of vermicompost significantly improved the chlorophyll content and growth traits and also the highest their amounts were obtained in combination treatment of vermicompost and mycorrhizal inoculation.
    Keywords: Stevia rebaudiana Bertoni, Mycorrhizal inoculatin, Steviosid content, Vermicompost