فهرست مطالب

Journal of Medicinal Plants
Volume:22 Issue: 87, Sep 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جواد ملکوتی خواه*، محمد یحیائی، رضا غفارزادگان، رضوان غفارزادگان صفحات 1-25
  • ایمان خواهان‎یزدی، محمد‎امین شبانی، محمد‎حسن تجویدی‎منفرد، حسن وحیدی‎امامی، فراز مجاب، سعید شمس، زهرا طاهری خرامه* صفحات 26-38
    مقدمه

    اثربخشی آنتی بیوتیک های رایج به دلیل ظهور مقاومت دارویی، از جمله مقاومت چند دارویی (MDR) مختل شده است. در نتیجه، علاقه فزایندهای به بررسی درمان های جایگزین برای عفونت های مقاوم به دارو ایجاد شده است. یکی از راه های امیدوارکننده استفاده از داروهای گیاهی دارای خواص ضدمیکروبی می باشد که ممکن است به عنوان یک مکمل یا جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک های معمولی عمل کنند.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی اسانس گیاهان دارویی بومی ایران بر باکتری های مقاوم به دارو انجام شد.

    روش بررسی

    در این مرور سیستماتیک، با استفاده از کلیدواژه هایی شامل داروی گیاهی، اسانس، اسینتوباکتر، سودوموناس آیروژینوزا، کلبسیال پنومونیه، استافیلوکوکوس اوریوس، گونه های انتروکوکوس در پایگاه های اطلاعاتی Scopus ،PubMed ، Science of Web و پایگاه های داخلی منتشر کننده مقاالت جستجو شد. تاریخ 4 اکتبر 2023 بدون محدودیت زمانی در نظر گرفته شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیشترین تعداد مطالعات انجام شده مربوط به آویشن و بیشترین گونه باکتری مورد آزمایش مربوط به سویه های استافیلوکوکوس اوریوس یا استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) بوده است. بیشترین فعالیت ضد باکتریایی مربوط به گیاه آویشن با کمترین غلظت بازدارنده حداقلی (MIC) معادل 31/0 میکروگرم در میلی لیتر و پس از آن لعل کوهستان با کمترین MIC برابر با 0/625 میکروگرم در میلی لیتر است.

    نتیجه گیری

    داروهای گیاهی ممکن است یک گزینه درمانی کارآمد برای باکتری های مقاوم به آنتیبیوتیک باشد. اثرات نامطلوب بالقوه و خواص ضدباکتریایی همراه با اثرات هم افزایی احتمالی با سایر گیاهان دارویی نیازمند مطالعات بیشتر برای روشن شدن است.

    کلیدواژگان: گیاه دارویی، عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک، ترکیبات ضد میکروبی، عفونت انسانی، مرور سیستماتیک
  • مریم بابایی، منیره چنیانی*، علی گنجعلی، جمیل واعظی صفحات 39-56
    مقدمه

    مریم گلی به عنوان گیاهی مهم در طب سنتی، در نقاط محدودی از خاورمیانه پراکنده شده است.

    هدف

    در این مطالعه سه حلال قطبی متانول 80 درصد، اتانول 80 درصد و آب دوبار تقطیرشده برای ترغیب ترکیبات فنلی Salvia tebesana مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    در ابتدا فعالیت آنتی اکسیدانی (برآوردشده با ظرفیت آنتی اکسیدانی کل DPPH و سنجش مهار رادیکال FRAP) و محتوای فنل، ارتودی فنل، اسیدهای فنلی، فلاونویید، فلاونول و پروآنتوسیانیدین عصاره های برگ و ساقه ارزیابی شدند. پس از انتخاب بهترین حلال، نمونه ها از نظر ترکیبات فلاونوییدی مجزا (اپیژنین، کویرستین، میریستین و روتین) توسط HPLC-PDA مورد سنجش قرار گرفتند.

    نتایج

    عصاره های گیاهی مختلف فعالیت های قوی درمهار رادیکال ها نشان دادند و عصاره برگ به دست آمده با متانول 80 درصد، بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. درهمین عصاره بیشترین محتوای ارتودیفنل، اسیدهای فنلی، فلاونویید و پروآنتوسیانیدین به ثبت رسید (به ترتیب 46/2 ± 1598/5، 41/3 ± 742/2، 21/9 ± 487/6 و 31/4 ± 350/1 میلی گرم در 100 گرم ماده خشک) درحالیکه عصاره اتانولی برگ بیشترین محتوای فنل و فلاونویید را به خود اختصاص داد (به ترتیب 47/3 ± 2299/2 و 42/3 ± 359/1 میلیگرم در 100 گرم ماده خشک). سطح بیشینه فلاون اپیژنین (11/1 ± 466/1 میکروگرم در گرم ماده خشک) و فلاونول روتین (10/02 ± 348/6 میکروگرم در گرم ماده خشک) نیز در عصاره متانولی برگ یافت و برای اولین بار در S. tebesana گزارش شد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها تضمین می کند که S. tebesana، به ویژه برگ ها، می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی و در جهت کاهش تنش اکسیداتیو، در برنامه های غذایی و پزشکی پیشنهاد شود.

    کلیدواژگان: اپیژنین، ترکیبات فنلی، روتین، ظرفیت آنتی‎اکسیدانی، مریم‎گلی
  • حسین بتولی، زهرا بتولی*، سمیه نادی راوندی صفحات 57-76
    مقدمه

    دانش اتنوبوتانی به مطالعه کاربردهای بومی، محلی و سنتی افراد و فرهنگ های مختلف از گیاهان می پردازد.

    هدف

    تحلیل مقالاتی است که ویژگی های اتنوبوتانی گیاهان دارویی ایران را از منظر مردم محلی بررسی کرده است.

    روش بررسی

    این مطالعه با استفاده از روش تحلیل کتابسنجی گذشته نگر و ترسیم نقشه علم انجام شده است. مقالات بازیابی شده از پنج پایگاه اطلاعاتی مورد بررسی قرار گرفت و آیتم های نام منطقه، تعداد گونه، تیره-های با بیشترین تعداد گونه گیاه دارویی، اندام گیاهی، نحوه مصرف گیاهان دارویی و استفاده های درمانی گیاهان دارویی با بیشترین فراوانی استخراج شد. نرم افزار VOSviewer به منظور تحلیل هم رخدادی واژگان و ترسیم نقشه استفاده شد.

    نتایج

    145 مقاله (با 235 نویسنده در 59 مجله) در سه گروه تقسیم بندی می شوند: بررسی ویژگی های اتنوبوتانی گیاهان دارویی، بررسی ویژگی های اتنوبوتانی یک خانواده/یک گونه گیاهی و بررسی ویژگی های اتنوبوتانی گیاهان دارویی ایران جهت درمان/پیشیگیری یک بیماری/اختلال. مطابق نقشه، کلیدواژه های اتنوبوتانی، گیاهان دارویی، طب سنتی و اتنوفارماکولوژی از جمله کلیدواژه های پربسامد و بیماری های گوارشی، سرماخوردگی، دیابت، دندان درد، و همچنین بیماری های زنان، تنفسی و پوستی از جمله بیماری های پربسامد در مقاالت هستند.

    نتیجه گیری

    مردم مناطق مختلف ایران به استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها توجه دارند. با اینحال ویژگی های اتنوبوتانیکی گیاهان دارویی برخی مناطق ایران هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. در این مطالعه مقالات پژوهشی مجلات بررسی شده است. پیشنهاد می شود در مطالعات آتی، مقالات کنفرانسی و مقالات مرور نظاممند نیز ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: اتنوبوتانی، اتنوفارماکولوژی، گیاهان دارویی، ایران، تحلیل کتابسنجی، تحلیل موضوعی
  • مریم زاهدی فر*، شراره نجفیان صفحات 77-88
    مقدمه

    در کشاورزی پایدار، عمدتا کاهش آلودگی محیط زیست توسط کودهای شیمیایی مورد توجه است. بر این اساس محلول پاشی کودهای آلی مورد تقاضا است. علاوه بر این، داروهای گیاهی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتر قادر خواهند بود تشکیل گونه های رادیکال آزاد را محدود کنند.

    هدف

    بنابراین آزمایش گلخانه ای به منظور تعیین اثر محلول پاشی کودهای آلی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلی فنلی Marrubium vulgare L. انجام شد.

    روش بررسی

    تیمارها شامل چهار سطح کاربرد اسید هیومیک و فولویک اسید (0، 250، 500 و 1000 میلی گرم در لیتر) بود. برخی از ترکیبات فنلی از جمله اسید گالیک، اسید کلرژنیک، کومارین، هسپریدین و اوژنول در عصاره Marrubium vulgare L. شناسایی و اندازه گیری شد.

    نتایج

    مصرف 250 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید منجر به بالاترین عصاره گیری از ترکیبات فنلی کومارین شد که این مقدار را در سطح کاربرد بالاتر و با افزودن اسید فولویک کاهش داد. به این ترتیب محلول پاشی اسید هیومیک با غلظت کم قبل از مرحله گلدهی روشی مفید و موثر برای افزایش سنتز ترکیبات فنلی است. در میان اسیدهای آلی مورد بررسی، کاربرد 250 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد و ممکن است به عنوان منبع بالقوه عوامل آنتی اکسیدانی بیماری های مرتبط با رادیکال های آزاد مورد استفاده قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر می تواند برای مدیریت تولید گیاهان دارویی و کیفیت فرآورده های آنها مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، استفاده از مواد هیومیک باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی و در نتیجه حفظ محیط زیست می شود.

    کلیدواژگان: اسید هیومیک، اسید فولویک، Marrabium vulgare L.، گیاهان دارویی، فعالیت DPPH
  • سعید کیانبخت*، فرزانه نباتی، فتانه هاشم دباغیان صفحات 89-96
    مقدمه

    روغن مغز بادام تلخ (ACKO) (Amygdalus communis L. var. Amara) در طب سنتی ایرانی از راه موضعی برای تسکین دردهای عضلانی- استخوانی و مفصل استفاده می شود. همچنین، ACKO در مطالعات تجربی اثرات ضدالتهاب داشته است.

    هدف

    بررسی اثربخشی و ایمنی ACKO در درمان علامتی استیوآرتریت زانو.

    روش بررسی

    یکصد و پنجاه و شش بیمار به طور مساوی و تصادفی در سه گروه، ACKO، دیکلوفناک یا دارونما را به صورت موضعی هر 8 ساعت به مدت 1 ماه روی زانو مالیدند. پنجاه و دو، 50 و 51 بیمار به ترتیب در گروه های ACKO، دیکلوفناک و دارونما، کارآزمایی را به پایان رساندند. در شروع و خاتمه کارآزمایی، اثرات درمان بر علایم با استفاده از پرسشنامه WOMAC ارزیابی شد. همچنین، آزمایش های خون شناسی، و کار کبد و کلیه انجام شد.

    نتایج

    ACKO و دیکلوفناک علایم را به طور معنی داری بیشتر از دارونما کاهش دادند (0/001 >P). درصد تغییرات نمرات درد و سفتی WOMAC در گروه ACKO مشابه گروه دیکلوفناک بود در حالیکه درصد تغییرات نمرات کل و عملکرد WOMAC در گروه ACKO کمتر از گروه دیکلوفناک بود (0/001 >P). ACKO و دیکلوفناک هیچ اثر معنی داری بر آزمایش های خون نداشتند. بعلاوه، هیچ عارضه جانبی شناسایی نشد.

    نتیجه گیری

    ACKO و دیکلوفناک موضعی، ایمن هستند و از نظر کاهش علایم استیوآرتریت بر دارونما برتری دارند. در حالیکه، ACKO از نظر کاهش درد و سفتی، شبیه دیکلوفناک است، اثربخشی ACKO در بهبود نمرات کل و عملکرد WOMAC کمتر از دیکلوفناک است.

    کلیدواژگان: Amygdalus communis L. var. Amara، روغن بادام تلخ، استئوآرتریت، درد، طب مکمل و جایگزین، طب تلفیقی
  • زهرا توفیقی، محمدرضا خوشایند، مسعود بساطی، مصطفی پیرعلی همدانی، عباس حاجی آخوندی، علی خورشیدی، آرین سلیمی، سعید گودرزی* صفحات 97-113
    مقدمه

    شنبلیله از نظر خواص درمانی یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی است و در مطالعات مختلف اثرات دارویی متعددی از آن مشاهده شده است. عصاره دانه شنبلیله حاوی بسیاری از مواد موثره از جمله استرول ها (عمدتا بتا سیتوسترول) است.

    هدف

    این تحقیق به منظور تعیین روش استخراج بهینه برای بذر شنبلیله بر اساس میزان بتا سیتوسترول ردیابی شده در HPLC با استفاده از روش سطح-پاسخ (RSM) انجام شد.

    روش بررسی

    ابتدا حلال مناسب انتخاب شد. متغیرهای اصلی موثر بر بازده استخراج شامل دما، زمان، غلظت حلال و نسبت حلال به پودر برای بهینه سازی بهترین روش بررسی شدند. برای بهینه سازی تعداد 29 آزمایش مشخص شد که استخراج با استفاده از روش خیساندن دینامیکی انجام شده است. پس از یافتن روش مناسب، عصاره ها سه بار به دستگاه HPLC تزریق شد تا میزان بتا سیتوسترول تام آنها مشخص شود. سپس مدل سازی شد و فرمول نهایی بدست آمد.

    نتایج

    آنالیز نتایج نشان داد که بهترین عصاره (بر اساس میزان بتا سیتوسترول کل و وزن)، با استفاده از روش استخراج خیساندن دینامیکی با اتانول 96 درصد در دمای 44 درجه سانتی گراد، مدت زمان 30 دقیقه، غلظت حلال 70 درصد و نسبت حلال به پودر 7:1 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که این روش برای حداکثر استخراج ترکیبات بر اساس بتا سیتوسترول از دانه های شنبلیله کارآمدترین حالت به نظر می رسد. 

    کلیدواژگان: شنبلیله، روش سطح-پاسخ، بتا سیتوسترول، HPLC
|
  • Javad Malakootikhah*, Mohammad Yahyaei, Reza Ghafarzadegan, Rezvan Ghafarzadegan Pages 1-25
    Background

    LC (Lung cancer) is the most common type of cancer and has an increased mortality and morbidity rate throughout the world. Although radiation therapy, chemotherapy, and surgical approaches are among the common curative strategies against LC, these methods have not enough efficacies and may cause adverse effects. As a result, identifying alternative ways in order to treat and control LC patients is necessary.

    Objective

    In this narrative review, we argued about the curative influences nano-based herbal medicine (Curcumin, Green tea, quercetin, and Marsdenia tenacissima) and their comparison with the focus on their mechanistic aspects against LC.

    Methods

    The databases of Google Scholar, Web of Science, PubMed, Scopus, and SID were searched, with no date limitation for articles published in English.

    Results

    The evaluation results showed these herbal products through various mechanisms, such as regulating the immune system, stimulating cell apoptosis, and autophagy, can be helpful in LC treatment. However, the co-use of herbal medicine and nano-formulations, namely Zinc oxide NPs (Nano particles), CdS QDs (cadmium sulfide quantum dots), NPs conjugated with AuNPs (Au nanoparticles), can dramatically overcome some limitations of herbal medicine and increase its efficacy against LC.

    Conclusion

    It seems that the use of nanoformulations and herbal medicine improve LC. However, more studies with large sample sizes are needed to prove these findings.

    Keywords: Medicinal plant, Lung cancer, Curcumin, Quercetin, Green tea, Marsdenia tenacissima
  • Iman Khahan-Yazdi, Mohammadamin Shabani, Mohammadhassan Tajvidi-Monfared, Hassan Vahidi Emami, Faraz Mojab, Saeed Shams ‎, Zahra Taheri Kharameh* Pages 26-38
    Background

    The efficacy of common antibiotics has been hindered by the emergence of drug resistance, including multidrug resistance (MDR). As a result, there is a growing interest in exploring alternative treatments for drug-resistant infections. One promising avenue is the use of herbal medicine, which possesses antimicrobial properties and may serve as a viable supplement or alternative to conventional antibiotics.

    Objective

    This study aimed to determine the effectiveness of plant essential oils in Iran against drug-resistant bacteria.

    Methods

    In this systematic review, we searched for keywords including herbal medicine, essential oil, Acinetobacter spp, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, and Enterococcus species in Scopus, PubMed, Web of Science, and internal databases. Articles published up to October 4, 2023, were considered without any time limit.

    Results

    The results showed that the majority of studies conducted were related to thyme, and the most tested bacterial species were methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) strains. Thyme exhibited the highest antibacterial activity, with the lowest minimum inhibitory concentration (MIC) equal to 0.31 µg/ml, followed by Oliveria decumbens with a MIC of 0.625 µg/ml.

    Conclusion

    Herbal medicines may offer an efficient treatment option for antibiotic-resistant bacteria. However, further studies are needed to investigate potential adverse effects, antibacterial properties, and possible synergistic effects with other medicinal plants.

    Keywords: Herbal medicine, Antibiotic resistant infections, Antimicrobial compounds, Human infection, Systematic review
  • Maryam Babaie, Monireh Cheniany*, Ali Ganjeali, Jamil Vaezi Pages 39-56
    Background

    Salvia tebesana Bunge, as an important herb in folk medicine, is distributed in limited geographical locations in the Middle East.

    Objective

    In this study, three protic solvents, 80 % methanol, 80 % ethanol, and double-distilled water, were investigated to recover the phenolic constituents from S. tebesana extracts.

    Methods

    The antioxidant activity (estimated by total antioxidant capacity, DPPH, and FRAP radical scavenging assays) and the content of phenols, ortho-diphenols, phenolic acids, flavonoids, flavonols, and proanthocyanidins of extracts from leaves and stems of S. tebesana were investigated. After selecting the best solvent, the samples were assayed for individual flavonoid compounds (apigenin, quercetin, myricetin, and rutin) by HPLC-PDA.

    Results

    Different plant extracts demonstrated strong radical scavenging activities, and the leaf extract obtained by 80% methanol showed the highest antioxidant capacity. The same extract also exhibited the most ortho-diphenol, phenolic acid, flavonoid, and proanthocyanidin contents (1598.5 ± 46.2, 742.2 ± 41.3, 487.6 ± 21.9, and 350.1 ± 31.4 mg 100 g-1 DW sample, respectively), while 80 % ethanol extract of leaves gave the most phenolic and flavonol contents (2299.2 ± 47.3 and 359.1 ± 42.3 mg 100 g-1 DW sample, respectively). The high level of flavone apigenin (466.1 ± 11.1 µg g-1 DW) and flavonol rutin (348.6 ± 10.02 µg g-1 DW) were also found in methanol extracts of leaves and are reporting for the first time in S. tebesana.

    Conclusion

    These findings warrant that S. tebesana, in particular the leaves, can be suggested as a natural preservative in dietary and medical applications with the potential to reduce oxidative stress.

    Keywords: Apigenin, Phenolic constituents, Rutin, Antioxidant capacity, Salvia tebesana Bunge
  • Hossein Batooli, Zahra Batooli*, Somayyeh Nadi-Ravandi Pages 57-76
    Background

    Ethnobotanical knowledge studies the indigenous, local and traditional uses of plants by different people and cultures.

    Objective

    Analysis of articles in the field of ethnobotanical characteristics of Iranian medicinal plants from the perspective of local people.

    Methods

    The study is a retrospective bibliometric analysis and science mapping. The articles retrieved from five databases were examined and exteracted characteristics such as the name of the region, the number of species, the family with the highest number of species, the plant organ used, the method of using plants, and the therapeutic uses of medicinal plants. Then VOSviewer was used to draw a scientific map.

    Results

    All 145 articles (325 authors and in 59 journals) are divided into three groups, including investigation of the ethnobotanical characteristics of medicinal plants in different regions, the ethnobotanical characteristics of a family/species, ethnobotanical characteristics of Iranian medicinal plants for the treatment/prevention of a disease/disorder. The keywords ethnobotany, medicinal plants, traditional medicine, and ethnopharmacology are among the most frequent keywords and digestive, cold, diabetes, dental, gynecological, respiratory and skin diseases were among the most frequent diseases reported in the articles.

    Conclusion

    The people of different regions of Iran pay attention to the use of different types of medicinal plants to treat diseases. However, the ethnobotanical characteristics of medicinal plants in many regions of Iran have yet to be investigated. Only original research articles published in journals have been reviewed in this study. It is suggested that conference and systematic review articles be evaluated in future studies.

    Keywords: Ethnobotany, Ethnopharmacology, Medicinal Plants, Iran, Bibliometric Analysis, Subject Analysis
  • Maryam Zahedifar*, Sharareh Najafian Pages 77-88
    Background

    In sustainable agriculture, reduction of chemical fertilizers- induced environmental pollutions is mainly considered. Therefore, recently application of organic fertilizers particularly their foliar applications received increased attention. Besides, herbal medicine with higher antioxidant activity will be able to limit the formation of free radical species.

    Objective

    Therefore, we aimed to determine the effect of foliar application of organic fertilizers on antioxidant activity and polyphenolic compounds of Marrubium vulgare L. in greenhouse experiment.

    Methods

    In a completely randomized design experiment with three replications that was carried out in 2019, the applied treatments consisted of four levels (0, 250, 500, and 1000 mg L-1) of foliar application of humic and fulvic acids (0, 250, 500, and 1000 mg L-1). Some phenolic compounds including gallic acid, chloregenic acid, coumarin, hesperidin, and eugenol were detected and quantified in the Marrubium vulgare L. extracts.

    Results

    Application of 250 mg humic acid L-1 resulted in the highest extraction of phenolic compounds, coumarin, reducing this content at a higher applied level and by fulvic acid addition. As such, the foliar application of low concentrations of humic acid before the flowering stage was a useful and effective method to increase the synthesis of phenolic compounds. Among the studied organic acids, the application of 250 mg humic acid L-1 showed the highest antioxidant activities. These compounds can be effective in controlling diseases with free radicals.

    Conclusion

    Based on the findings of the present research, a more appropriate management of the growth and propagation of medicinal plants and their quality can be applied. In addition, humic substances application reduces the chemical fertilizers used, thereby maintaining the environment.

    Keywords: Humic acid, Fulvic acid, <i>Marrubium vulgare<, i> L., Medicinal plants, Organic fertilizer, DPPH activity
  • Saeed Kianbakht*, Farzaneh Nabati, Fataneh Hashem Dabaghian Pages 89-96
    Background

    The Amygdalus communis L. var. Amara (bitter almond) kernel oil (ACKO) is used topically for palliation of musculoskeletal and joint pains in the Traditional Persian Medicine. Also, it had anti-inflammatory effects in experimental studies.

    Objective

    Evaluation of the efficacy and safety of ACKO in the symptomatic treatment of knee osteoarthritis.

    Methods

    One hundred and fifty six patients were equally randomized to apply ACKO, diclofenac, or placebo to their knees every 8 hours for 1 month. Fifty two, 50, and 51 patients in the ACKO, diclofenac, and placebo groups, respectively, finished the trial. At the trial’s start and end, the symptoms were assessed using the WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis Index) questionnaire. Also, hematological, and liver and kidney function tests were performed.

    Results

    Both ACKO and diclofenac reduced the symptoms significantly more than the placebo (P ˂ 0.001). The percent changes of the WOMAC pain and stiffness scores in the ACKO group were similar to the diclofenac group while the percent changes of the WOMAC function and total scores in the ACKO group were less than the diclofenac group (P ˂ 0.001). ACKO and diclofenac had no significant effect on the blood tests. Moreover, no adverse effect was identified.

    Conclusions

    Topical ACKO and diclofenac are safe, and superior to placebo in reducing the symptoms of OA. While ACKO is similar to diclofenac in alleviating pain and stiffness, ACKO is less effective than diclofenac in improving the WOMAC total and function scores.

    Keywords: Amygdalus communis L. var. Amara, Bitter almond oil, Osteoarthritis, Pain, Complementary, alternative medicine, Integrative medicine
  • Zahra Tofighi, Mohammad Reza KhoshayandMasoud Besati, Mostafa Pirali Hamedani, Abbas Hadjiakhoondi, Ali Khorshidi, Arian Salimi, Saied Goodarzi* Pages 97-113
    Background

    Fenugreek is one of the most widely used medicinal plants in terms of therapeutic properties, and numerous pharmacological effects have been found in various studies. Fenugreek seed extract contains many effective substances, including phytosterols (mainly β-Sitosterol).

    Objective

    This investigation was conducted to determine the optimal extraction method for fenugreek seeds based on the amount of β-Sitosterol detected on HPLC using a response surface methodology (RSM).

    Methods

    At first, the appropriate solvent was selected. The main variables affecting the extraction efficiency,including temperature, time, solvent percentage, and the ratio of solvent to powder, were investigated to optimize the best method. Optimizing the number of 29 experiments determined that extraction was done using the dynamic maceration method. After finding the optimized method, the extracts were injected into the HPLC device three times to determine the amount of total β-Sitosterol. Then it was modelled, and the final formula was obtained.

    Results

    The analysis of results were shown that the optimal extract (based on the amount of total β-Sitosterol and weight), using the dynamic maceration extraction method with 96 % ethanol at a temperature of 44 ˚C, a duration of 30 minutes, a solvent percentage of 70 % and a ratio of solvent to powder of 7:1 was obtained.

    Conclusion

    The findings suggest the, this method seams the most efficient for maximum extraction of the β-Sitosterol compound from fenugreek seeds.

    Keywords: Trigonella, foenum-graecum L., Box-Behnken, Design, Response Surface, Method -Sitosterol, HPLC