فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1390)

نشریه راهبرد توسعه
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1390)

  • بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/06/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد واعظ، سیدمحمدمیثم میرفندرسکی صفحه 31
    در حقیقت، نرخ تورم بلندمدت یکی از اساسی‎ترین مسائل کشورهای در حال توسعه است، که باعث ضعف در ساختار اقتصادی این کشورها می‎شود. این مطلب به طور خاص در بخش مالی این کشورها اهمیت بیشتری پیدا می‎کند. این تحقیق بر رابطه بین شاخص کارایی توسعه مالی و نرخ تورم در کشور ایران و برخی از کشورهای عربی خاورمیانه تاکید کرده است. شاخص کارایی توسعه مالی به صورت نسبت اعتبارات بخش خصوصی بر تولید ناخالص داخلی در نظر گرفته شده است. روش داده های ترکیبی طی سال‎های 1988 تا 2004 میلادی برای تخمین مدل در نظر گرفته شده است. نتایج نشان دهنده، یک رابطه منفی بین نرخ تورم و شاخص کارایی توسعه مالی است.
    کلیدواژگان: نرخ تورم، توسعه مالی، شاخص کارایی توسعه مالی، داده های تابلویی، سرکوب مالی
  • محمد لشکری، هما مرتاضی صفحه 48
    بیش از نیم قرن، نظریه نوین مالی که بر دو پارادایم اصلی رفتار عقلایی عامل های اقتصادی و فرضیه بازارهای کارا تکیه داشت، بر بازارهای مالی حاکم بود. اما وجود برخی شواهد تجربی مانند استثناهای بازار که توسط مدل های رایج فرضیه بازار کارا قابل تبیین نبودند، زمینه ساز پیدایش نظریه ای به نام مالی رفتاری گردید. مالی رفتاری شامل بخش گسترده ای از جنبه های روانشناسی و علوم اجتماعی است که تناقض زیادی با فرضیه بازار کارا دارد.
    ایده رفتار کاملا عقلایی سرمایه گذاران جهت توجیه رفتارشان در بازار سهام کافی نیست. وجود عوامل روانی بسیاری موجب می شود که افراد در تصمیم گیری های سرمایه گذاری خود به صورت کاملا عقلایی عمل نکنند.
    این مقاله به معرفی مالی رفتاری می پردازد و عوامل روانی مؤثر بر حجم سرمایه گذاری افراد را مورد بررسی قرار می دهد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و با توجه به نوع و ماهیت مساله، اهداف و سؤال های تحقیق توصیفی می باشد. روش تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس تحلیل رگرسیون می باشد.
    در این پژوهش4 عامل روانی اثرگذار بر حجم سرمایه گذاری افراد مورد شناسایی قرارگرفت. بر اساس این عوامل پرسشنامه ای در دو بخش طراحی و با استفاده از طیف لیکرت متغیرهای تحقیق بررسی شد.
    نتایج بدست آمده گویای این است که حجم سرمایه گذاری با اعتماد به نفس افراد رابطه مستقیم و با منطق افراد رابطه عکس دارد. یعنی افراد همیشه کاملا عقلایی عمل نمی کنند.
    کلیدواژگان: رفتار عقلایی، مالی رفتاری، بازار سهام، عوامل روانی، حجم سرمایه گذاری
  • کریم آذربایجانی، مهدی مرادپور اولادی، زهرا نجفی صفحه 64
    توزیع درآمد از مباحث مهم اقتصاد است و در اکثر کشورها، بالاخص کشورهای در حال توسعه که با رشد اقتصادی بالایی روبرو هستند، همواره مدنظر می باشد. دولت ها جهت توزیع مطلوب درآمدها از ابزارهای متفاوتی چون مالیات، استفاده می کنند. بنابراین اجرای هرگونه سیاست مالیاتی می تواند آثار متفاوتی بر رشد اقتصادی و توزیع درآمد بر جای بگذارد. هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر سیاست های مالیاتی بر نابرابری درآمد و رشد اقتصاد در طول سال های 1384-1354 بر اساس آزمون OLSمی باشد. همچنین رابطه بین توزیع درآمد و رشد اقتصاد نیز بررسی گردید. یافته های بدست آمده حاکی از آن است که نرخ رشد مالیات با ضریب جینی و رشد اقتصادی رابطه منفی دارد. از طرفی ضریب تولید ناخالص داخلی روی ضریب جینی صفر می باشد، که بیانگر عدم تاثیر رشد اقتصاد بر بهبود توزیع درآمدهای کشور می باشد. در این تحقیق، همچنین تاثیر آزادسازی تجاری بعنوان یک ساختار اقتصادی برتوزیع درآمد بررسی گردید و پس از برآورد مشخص شد، آزادسازی تجاری منجر به افزایش نابرابری در جامعه می گردد.
    کلیدواژگان: توزیع درآمد، رشد اقتصادی، سیاست مالیاتی، آزادسازی تجاری
  • عبدالحمید صفایی قادیکلایی، علی ربیعی، ناهید ساروی مقدم صفحه 80
    شدت رقابت در بازارها و درک اهمیت حفظ مشتریان برای سازمان ها موجب شده آن ها به تدریج به سمت ایجاد و حفظ روابط بلندمدت با مشتریان و ارتقای خدمات گام بردارند. هدف از نگارش این مقاله بررسی وضعیت کیفیت خدمات اتوماتیک در بانک سامان است. در این پژوهش برای سنجش کیفیت خدمات بانکداری اتوماتیک از ابزاری که توسط آل هاواری، وارد و هارتلی ارائه شده و برای سنجش وفاداری، تصویرذهنی و آگاهی مشتری از ابزاری که توسط کایامان، آرسلی و کیم ارائه گردیده، با توجه به شرایط بومی و خصوصیات بانکداری در ایران استفاده شده است. اهمیت این متغیرها از دید مشتریان و میزان توفیق بانک در زمینه ایجاد هر یک از متغیرها، مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی(از نوع همبستگی) است که به روش پیمایشی(از نوع مقطعی) انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه مشتریانی است که حداقل از یکی از خدمات اتوماتیک بانک سامان در استان های شمالی کشوراستفاده نموده اند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که کیفیت خدمات اتوماتیک بر وفاداری مشتریان تاثیر مستقیم دارد، تمامی ابعاد کیفیت خدمات اتوماتیک به جز خدمات اساسی بر تصویرذهنی مشتریان تاثیر مستقیم دارد. همچنین کیفیت خدمات اتوماتیک بر آگاهی مشتریان، ارتباط مثبت معنی داری نداشته و بین وفاداری با تصویر ذهنی ارتباط متقابل وجود دارد. آگاهی بر تصویر ذهنی تاثیر مستقیم داشته، اما بر وفاداری مشتریان اثر مثبت معنی داری نداشته است. در پایان مدل ترکیبی مورد استفاده در تحقیق با استفاده از نتایج بدست آمده بهبود داده شد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، کیفیت خدمات اتوماتیک، وفاداری، تصویر ذهنی و آگاهی
  • محسن مرادی، مرتضی شفیعی سردشت صفحه 95
    تمرکز این مقاله بر کاربرد سیستم های دینامیکی آشوبناک در اقتصاد و بازار های مالی است. بر اساس فرضیه بازار کارا، سری های زمانی بسیار پیچیده مانند قیمت های بازار سهام معمولا تصادفی و در نتیجه تغییرات آن ها غیر قابل پیش بینی فرض می شوند. این در حالی است که تصور اینکه این سری ها محصول یک فرآیند غیرخطی معین یعنی فرآیندی آشوبناک بوده و در نتیجه قابل پیش بینی باشند نیز، دور از ذهن نیست. امکان وجود آشوب در بازارهای مالی، سؤالات بی شماری را برای محققان امور اقتصادی و همچنین امور مالی ایجاد کرده است. در این راستا با مروری اجمالی بر مفاهیم ابتدایی نظریه آشوب، به بررسی پیشینه و ویژگی های این نظریه پرداخته و نهایتا به معرفی آزمون هایی می پردازیم که می توانند فرآیندهای آشوبناک را کشف کنند.
    کلیدواژگان: سیستم های دینامیکی معین، نظریه آشوب، سیستم های خطی و غیرخطی، پیش بینی سری زمانی
  • ابوالفضل شاه آبادی، آرش حیدری صفحه 115
    نوآوری، امکان افزایش سود و سهم بازاری بنگاه ها را فراهم آورده و سبب رشد اقتصادی بالاتر می گردد. با توجه به اینکه نوآوری عنصر کلیدی رشد اقتصادی است؛ تحقیق حاضر به تجزیه و تحلیل و مقایسه عوامل تعیین کننده نوآوری کشورهای D8 و G7 طی دوره 2005-1990 میلادی پرداخته است. انباشت مخارج تحقیق و توسعه به عنوان نهاده و تعداد ثبت اختراعات به عنوان ستاده نوآوری در نظر گرفته شده است و عوامل مؤثر بر نوآوری شامل سرمایه انسانی، حمایت از حقوق مالکیت معنوی، فناوری اطلاعات و ارتباطات است. بر اساس تجزیه و تحلیل انجام شده، موقعیت ایران در مقایسه با سایر کشورهای گروه D8 چشمگیر نمی باشد و شکاف عمیقی در تمام شاخص ها، بین ایران و کشورهای گروه D8 با کشورهای توسعه یافته عضو G7 وجود دارد. ایران در گروه D8، از نظر شاخص سرمایه انسانی پس از مصر، مالزی و ترکیه؛ از نظر حمایت از حقوق مالکیت معنوی پس از مالزی، ترکیه و نیجریه؛ و از نظر فناوری اطلاعات و ارتباطات پس از مالزی و ترکیه قرار دارد. به علاوه، تعداد ثبت اختراعات به عنوان ستاده نوآوری و انباشت مخارج تحقیق و توسعه بعنوان نهاده نوآوری در ایران نیز بسیار اندک می باشد.
    کلیدواژگان: نوآوری، تحقیق و توسعه، حق ثبت اختراع، G7 و D8، اقتصاد ایران
  • محمدرضا طبیبی، محمدشتا دادفر صفحه 149
    در عصر معاصر که هزاره پیچیدگی ها و فناوری های مدرن است، انعطاف پذیری و چابکی و تطبیق با تحولات پرسرعت، انتظاری است که از سازمان های دولتی در کشورهای مختلف می رود. در این میان استراتژی کوچک سازی، رویکردی غالب برای سازمان های دولتی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. این استراتژی که رویکرد استنباطی برآمده از اسناد فرابخشی از جمله سند چشم انداز بیست ساله و برنامه های توسعه است، راهکار ارائه شده برای اصلاحات ساختاری در دولت و سازمان های دولتی محسوب می شود.
    استراتژی کوچک سازی مؤید این مطلب است که با کاهش هزینه های اجرایی، حرکت دولت به سمت اجرای وظیفه اصلی آن که عبارت است از نظارت، هدایت و امور حاکمیتی در راستای حکمرانی مطلوب اسلامی، هموار شده و سازمان های دولتی به سمت مشارکت مردم در تصمیم گیری و اجرا و همچنین تحکیم زیرساخت های تحقق عدالت اجتماعی حرکت خواهند کرد، چنین اهدافی هم خواسته قانون اساسی کشور است و هم آموزه های دین مبین، مؤید آن است.
    این مقاله در پی پاسخ به چهار سؤال اساسی زیر است: 1) استراتژی کوچک سازی چه مبنای تئوریکی و فلسفی دارد؟ 2) چه اهداف، رویکردها و استراتژی هایی را دنبال می کند و جایگاه قانونی آن کدام است؟ 3) چه روش ها و تکنیک هایی در مورد کوچک سازی مطرح است؟ و 4) راهکار اجرای کوچک سازی در ایران چگونه تبیین می شود؟
    هدف مقاله حاضر که بر مبنای روش تحقیق کیفی و از نوع کتابخانه ای و بررسی اسناد و مکتوبات است، یافتن پاسخی برای این پرسش ها می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد که استراتژی کوچک سازی به عنوان یکی از مهمترین استراتژی های اصلاحات ساختاری در سازمان های دولتی، به عنوان رویکردی غالب شناخته می شود. بدیهی است که این مقاله در راستای تبیین ضرورت و اهمیت موضوع مهم کوچک سازی بوده و دنبال کردن این استراتژی و اجرای فرایندی آن، انجام تحقیقات وسیعی را می طلبد.
    کلیدواژگان: کوچک سازی، استراتژی، اصلاح ساختار، سازمان های دولتی
  • مرتضی محمدزاده صفحه 176
    از جمله موضوعاتی که در دهه های اخیر به مساله محوری اقتصاد سیاسی بین الملل تبدیل شده، ارتباط پویش های اقتصاد بین المللی و «جهانی شدن» با منافع کشورهای در حال توسعه بوده است. هرچند پژوهش های ارزشمندی انجام شده، ولی واقعیت اینست که هنوز در تعیین دقیق ارتباط این دو مسئله، اتفاق نظر وجود ندارد. طرفداران هر یک از دو دیدگاه جهانی شدن به عنوان خلق فرصت برای رشد و توسعه کشورهای در حال توسعه و به عنوان یکی از عوامل توسعه نیافتگی کشورهای فوق، با قدرت تمام در پی به کرسی نشاندن دیدگاه های خود می باشند. پژوهش حاضر با کمک گرفتن از چارچوب نظری «وابستگی»، جهانی شدن اقتصاد در سه حوزه تجاری، تصمیم گیری های بین المللی تحت حاکمیت سازمان های مالی و سرمایه گذاری شرکت های چند ملیتی و تاثیر آن بر رشد و توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه را مورد کنکاش قرار داده که نتایج نشان می دهد که جهانی شدن به جای تقویت وابستگی متقابل، بیشتر وابستگی یک طرفه جهان در حال توسعه را سبب شده و علیرغم تامین فرصت هایی برای توسعه، فقط تعداد انگشت شماری از کشورهای فوق توانسته اند از آن منتفع شوند. طی دهه های گذشته، هر چند میزان پیشرفت و توسعه قابل توجه بوده ولی توزیع نابرابر آن بین جهان توسعه یافته و در حال توسعه، کاملا مشهود است.
    کلیدواژگان: کشورهای در حال توسعه، جهانی شدن، سازمان های بین المللی، تجارت بین المللی، شرکت های چند ملیتی، توسعه
  • امیر حسین مزینی صفحه 209
    امروزه بحث تامین مالی و یافتن روش های مناسب آن به یکی از دغدغه های اصلی سیاستگذاران در حوزه های مختلف اقتصادی تبدیل شده است. این موضوع در ایران نیز جلب توجه می نماید. بدین نحو که این سؤال اساسی مطرح می باشد که از میان گزینه و روش های مختلف تامین مالی کدامیک قابلیت اتکاء بیشتری دارند. بررسی این موضوع با تاکید بر گزینه های اسلامی در دستور کار مطالعه حاضر می باشد. بدین منظور تلاش گردیده ضمن احصاء روش های مختلف تامین مالی به ارزیابی مقایسه ای آن ها در قالب روش SWOT پرداخته شود تا ضمن بررسی نقاط قوت- ضعف و فرصت های و تهدیدهای مترتب بر هر یک در شرایط کنونی اقتصاد ایران، روش و یا روش های بهینه استخراج گردد. جهت کاربردی تر نمودن بحث، تحلیل ها بصورت مصداقی و برای بخش معدن و صنایع معدنی دنبال گردیده که یکی از بخش های مبتلابه در زمینه شناسایی گزینه های بهینه تامین مالی می باشد.
    نتایج حکایت از آن دارد که با توجه به مهیا نبودن شرایط، در کوتاه و میان مدت و جهت تامین نیازهای مالی آنی (کنونی) بخش شاید استفاده از روش هایی چون Buy Back، B.O.T و F.D.I و یا استفاده از منابع سیستم بانکی داخلی اجتناب ناپذیر بوده و توصیه گردد. اما انتشار اوراق صکوک بعنوان یک ابزار تامین مالی اسلامی بعنوان یک استراتژی تامین مالی بلندمدت شدیدا جلب توجه نموده و توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: روش های تامین مالی، اسلام، صکوک، ایران، بخش معدن و صنایع معدنی
|
  • Dr. Mohammad Vaez, Seyed Mohhamad Meisam Mirfendereski Page 31
    Indeed, long-run inflation rate is one of the major problems of development countries. This mainly due to weeked stractures of their economies. So, its analysis, especiall in a financial sector, is important.This research emphasizes on the analysis of the relationship between the efficiency of financial development and inflation rate in Iran and Arabian Middle East countries. Indicator for the efficiency of financial development provided by private sector credits times inverse GDP.The model was estimated by using Panel Data method within 1973-2006. the results show there is a negative relationship between inflation rate and efficiency of financial development.
  • Dr. Mohammad Lashkary, Homa Mortazi Page 48
    The modern financial theory, whose focus was on the two main paradigms of rational behavior of economic factors and efficient market theory, was dominant on financial markets for more than two years. But the existence of some experimental evidences such as market exceptions which could not be explained through common models of efficient theory paved the way for emergence of a theory named behavioral financial theory. Behavioral financial theory is consisting of wide ranges of psychological and sociological aspects which are in deep contradiction with efficient market theory.The investors’ idea of having perfect rational behavior cannot justify their behavior in the money market sufficiently. The existence of many psychological factors makes people not to decide on their investments in a perfect rational way.In this research, first of all, we introduced behavioral financial theory and then studied psychological factors which are effective on the volume of people’s investments.This research is an applied one and considering its kind and nature, the objectives and questions are descriptive.The way through which data is analyzed is regression.4 psychological factors, which could take effect on the volume of people’s investments, were recognized and then based on these factors a questionnaire was designed in two parts using variables to include in research deals.The obtained results state that the volume of investments has a direct relation with people’s self-confidence and on the other hand it is in the opposite direction with people’s rationality. Finally, we extract a model with using the results.
  • Dr. Karim Azarbayejani, Mahdi Moradpor Oladi, Zahra Najafi Page 64
    Income distribution has important economic debates in most countries, especially developing countries that face high economic growth, are always considered. Government desired to distribute different tools such as income tax, use. Therefore, any implementation of tax policy can be different books on economic growth and income distribution affect the place. The main goal of this study the effect of tax policies, income inequality and economic growth during the years 1384-1354 is based on the OLS test. The relationship between income distribution and economic growth was also studied. The obtained results indicate that the growth rate of tax Gini coefficient and economic growth has a negative relationship. The other hand, the coefficient on GDP Gini coefficient is zero, which represents the impact of economic growth is improving distribution of income. In this article, the effect of trade liberalization as an economic structure on distribution income was assessed and the estimate was determined, trade liberalization leads to increased inequality in society is.
  • Dr. Abdolhamid Safaei Ghadikolaei, Dr. Ali Rabiee, Nahid Saravi Moghadam Page 80
    Competition intensity in marketplaces and realizing the importance of retaining customers for organizations cause them to take gradually steps towards developing and maintaining long-term relationships with customers as well as promoting services. The purpose of the study is to Survey of automated service quality status at Saman Bank. In this study to evaluate the quality of automated bank service, the tools suggested by AL- Hawari, Ward, and Hartley and also to measure customers loyalty, image and awareness, the tools suggested by Kayaman, Arasli, and Kim, regarding local circumstances and Persian bank specifications, are used. The importance of variables in customers’ point of view and the bank’s success extent to develop each variable have been studied. The present research is a descriptive study (correlation type) performed by survey method (cross-sectional type). The statistical population of the study includes all customers utilizing at least one of the Saman Banks’ automated services in north provinces, and the sample is 266 people out of these customers.The data indicate that the Automated Service Quality affects directly customers’ loyalty, all Automated Service Quality dimensions except core service affect directly customers’ image and there is also no significant positive relationship between the Automated Service Quality and customers’ Awareness. There is a mutual (two-way) relationship between loyalty and image. Awareness has direct effect on image, on the other hand, Awareness has no significant positive effect on customers’ loyalty. Finally the utilized compound model in the study has been improved by using obtained data.
  • Dr. Mohsen Moradi, Morteza Shafiee Sardasht Page 95
    Complex financial time series such as stock market prices based on the efficient market hypothesis are random and so unpredictable assumed. Nevertheless the mentality that these time series are the product of a deterministic nonlinear process - a chaotic - and thus are predictable is not far from mind. The possible of chaos in financial markets, have been marked numerous questions for economic and particularly financial researchers. In this paper we are overview the primary concepts of chaos theory and then survey Background and features of this theory. Finally, the processes are introduced which are able to discover chaotic behavior.
  • Dr. Abolfazl Shahabadi, Arash Heidari Page 115
    Innovation increases profit and market share of firms and lesds to economic growth. With regard to innovation that is the key factor for economic growth, this paper investigates determinant factors of innovation and analyses and compares member countries of D8 and G7, over 1990-2005. Aggregation of research and development expenditures is considered as a proxy for innovation input and number of patents as a proxy for innovation output; effective factors of innovation in this paper are human capital, intellectual property rights, information and communication technology. Based on the analysis presented in this paper, Iran's situation is not salient in comparison with other countries in D8 group, and indeed there is a wide gap between Iran and countries of D8 and G7 members. Iran in D8 group, with respect to human capital indicator stands after Egypt, Malaysia and Turkey; with regard to intellectual property rights indicator stands after Malaysia, Turkey and Nigeria; and also with regard to information and communication technology indicator stands after Malaysia and Turkey. Also number of patents as a proxy for innovation output and aggregation of research and development expenditures as resource of innovation is very little in Iran.
  • Dr. Mohammad Reza Tayyebi, Mohammad Sheta Dadfar Page 149
    In the contemporary era of modern technology and the complexity of the millennium, Flexibility and agility and speed to adapt to changes, It is expected that Public Organizations are in different countries. The Dominant Approach to Organization Downsizing Strategy is Iran. The deductive approach of multi-sectoral strategy documents The outlook for twenty years and has developed programs, Provide guidelines for structural reform in government and Public Organizations is considered. This Indicates that the Downsizing Strategy to Reduce Administrative Costs, Move Toward the Implementation of its Main Tasks Include: Supervision, Guidance and Governance Issues In line With Good Governance of Public Organizations, the Public Participation in Decision-Making and Implementation and Also Strengthening the Infrastructure of Social Justice Will Move. Such Targets are Also Called Upon the Constitution and Religious Teachings, it is Indicated. In This Regards This Paper Based on Qualitative Research Method and Literaturere View Tries to Answer Follow“w” Questions:1) What are Downsizing Theoretical and Philosophical Bases? 2) What are Downsizing Objectives, Policies, Strategies and Functions?3) What are Downsizing Methods and Techniques?4) What are Downsizing Strategy Pros and Cons in IRAN?The Aim of the Present Article is Based on Qualitative Research Methods and Types of Libraries and Documentation Was Written, Was the Answer to These Questions. Research Findings Show That the Strategy of Downsizing Strategies as one of the Most Important Structural Reforms in Public Organizations, known as the Dominant Approach. Obviously this article in order to explain the necessity and importance of the subject matter was downsizing, Following this strategy and its implementation process, Requires extensive research.
  • Morteza Mohamadzadeh Page 176
    Among the topics that in recent decades has become the core issue of international political economy, has been relation of international economic and "globalization" with the interests of developing countries.Although valuable research has been done, but the fact remains that in precise determining the relationship between these two, there is no consensus. Proponents of each view of globalization as creating opportunities for growth and development in developing countries, and globalization as the cause of underdevelopment of these countries, with all their strong are proof their purpose. This Study with the help of the theoretical framework of "dependence", studied the Globalization of the economy in three section of trade, international decisions under the rule of international financial organizations, investment of multinational corporations and its effect on economic growth and development in developing countries. The results show that Instead of strengthening the inter dependence, caused more and one-way dependent of the developing world. Despite providing opportunities for development, only a handful of these countries have been able to benefit from it.In the last decades, although progress and development has been considerable, but its unequal distribution between developed and developing world is quite evident.
  • Dr. Amir Hossein Mozayani Page 209
    At the time being, finding pertinent financing methods and tools is one of the main considerations of economic policymakers among the world. They should respond to this important question: “Which of the available financing method are the best to meet the needs”. This question exists more or less in Iran’s economy that should be answered as well. In this article we are to respond this question and find the best solution (based on Islamic approach) for Iran in a case study for mine and mining industries.To do that we studied potential financing tools through SWOT technique and prepared separately Strength, Weakness, Opportunities and Threats matrix for each ones. The derived strategies imply that although due to some structural economic problems, using some methods such as: Buy Back, B.O.T, FDI and domestic banking funds could be recommended and somehow inevitable in short & medium time. But for financing projects in a long time, Sukuk issuance is a strategic solution.