فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید حمیدرضا منوری*، ثمیله نوربخش، میترا براتی، آناهیتا ایزدی، سید علی جواد موسوی، شیما جوادی نیا صفحات 1-7
    زمینه و اهداف
    در کشور ما واکسیناسیون سیاه سرفه سال هاست که انجام می شود و در 85% موارد ایمنی کامل به وسیله واکسیناسیون و یا احیانا ابتلا به بیماری ایجاد گردیده است؛ لذا همه گیری های 5-2 ساله ناشی از شیوع مجدد در بزرگ سالان غیر ایمن است که سبب ابتلا کودکان و شیرخواران می شود. روش Real-time PCR با توجه به نواحی ژنومی محافظت شده و میزان اختصاصیت پرایمر مورد استفاده می تواند یک روش جایگزین آسان، ارزان، سریع و با حساسیت بالا باشد.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه کاربردی 170 سوآب نازوفارنژیال از کودکان شیرخوار باسابقه سرفه بیش از 2 هفته به دست آوردیم. در اولین مرحله تشخیص باکتری بوردتلا پرتوسیس با روش کشت و Real-time PCR با استفاده از کیت خارجی انجام شد و سپس با پرایمرهای جدید طراحی شده، آزمایش تکرار گردید.
    یافته ها
    عملکرد پرایمرهای مذکور به منظور تشخیص بیماری سیاه سرفه بر اساس یافته های کیت تجاری و راهنمای کلاسیک تشخیصی (WHO) و (CDC) قابل قبول است. در این پروژه نتایج حاصل از کیت تجاری با روش طراحی شده مطابقت داشته و حداقل کپی قابل تشخیص در این روش 10copies/ml در مقایسه با کیت تجاری که 20copies/ml بود بدست آمد. همچنین در این روش حساسیت و ویژگی100% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمون Real-time PCR با پرایمرهای جدید، در مقایسه با روش کشت، آزمون تائیدی مناسب تر، با حساسیت، ویژگی و ارزش های اخباری بالاتر برای تشخیص بیماری است. با این روش می توان به تشخیص سریع تر بیماران و درمان آنها پرداخت و از سایر عوارض بیماری جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: بوردتلا پرتوسیس، Real time، PCR
  • مهنوش کیکاوسی*، مژگان بنده پور، جمیله نوروزی، بهرام کاظمی صفحات 8-11
    زمینه و اهداف
    استرپتوکوکوس اینیه بیماری زای مهم در آبزیان و انسان و عامل عفونت سیستمیک در هر دو میزبان می باشد. علائم عفونت های حاصل از آن بسیار مشابه علائم ایجاد شده توسط استرپتوکوک های مهاج ویژه انسان است و قادر به انتشار به قلب، کبد، طحال و مغز می باشد. علی رغم انتشار جهانی آن در میان ماهی ها، در کشور ما توجه چندانی به این باکتری به عنوان عامل عفونت انسان و آبزیان نمی شود.
    مواد و روش ها
    جهت تشخیص استرپتوکوک اینیه، از بافت ماهی آلوده روی محیط آگار با خون گوسفند کشت داده شد. از کلونی های مشکوک و بافت مغز ماهی DNA استخراج و واکنش PCR برای ژن 16s rRNA باکتری انجام گرفت.
    یافته ها
    استرپتوکوکس اینیه روی محیط آگار خون گوسفند پس از 24 ساعت در انکوباسیون 37درجه سانتی گراد به صورت کلونی های موکوئید با همولیز بتا رشد کرد. سپس با فن PCR آلودگی ماهی ها به این باکتری تایید گردید.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، استرپتوکوکوس اینیه توسط روش حساس و سریع PCR در بافت ماهی و کشت حاصل از آن تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس اینیه، PCR
  • رحمان شکری*، بهمن تبرایی، صدیقه حاتمی، امید نیلجی زاده رهبر، لیدا شفیعی آبکناری، بهرام فکری صفحات 12-17
    زمینه و اهداف
    آلودگی مرغداری ها و فراورده های غذایی به سالمونلا یک مشکل عمده است. عدم تشخیص به موقع این آلودگی صدمات جبران تاپذیر اقتصادی دارد. در فرایندهای تجاری سرعت تکرار پذیری و صرفه جویی اقتصادی مهم ترین نگرانی می باشد. این روند احتیاج به روش های سریع، ساده و ارزان برای پایش خصور بیماری زاها (مانند سالمونلا) در نقاط حساس فرایندهای تولید غذا دارد. روش کشت باکتری و الیزا در تشخیص باکتری های بیماری زا نظیر سالمونلا زمان بر است و هزینه زیادی دارد. هدف این مطالعه مقابسه (Polymixin Coated Polyester Cloth in EIA (P-CEIA با روش های فوق در شناسایی و تشخیص سریع سرووارهای مختلف سالمونلا در فراورده های لبنی بود.
    مواد و روش کار
    برای مقایسه دو روش Ab-EIA و P-CEIA، رقت های مختلف سالمونلا تیفی موریوم Ra-30 در پپتون واتر تهیه شد. همچنین از 20 نمونه اولیه شیر و خامه، 10 نمونه مشکوک به سالمونلا با دو روش فوق آزمایش گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با سویه استاندارد سالمونلا تیفی موریوم Ra-30 حساسیت روش P-CEIA معادل106cfu/mL و در روش Ab-EIA حساسیت 105cfu/mL بود. پس از تیمار حرارتی در حضور سدیم دزوکسی کولات حساسیت دو روش با هم برابر شد. از 10 نمونه مشکوک شیر و خامه در روش Ab-EIA به ترتیب 5 و 3 نمونه و در روش P-CEIA به ترتیب 3 و 6 نمونه مثبت گردید. زمان در روش اول حدودا 14 ساعت کمتر بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که روش P-CEIA برای تشخیص سالمونلاها در فراورده های لبنی، سریع، مقرون به صرفه و پایدار است.
    کلیدواژگان: سالمونلا، P، CEIA، پلی میکسین B، فراورده های لبنی
  • مجتبی رجب پور، محمدرضا عربستانی*، رسول یوسفی مشعوف، محمدیوسف علیخانی صفحات 18-25
    مقدمه واهداف
    سودوموناس آئروژینوزا یکی از مهم ترین پاتوژن های فرصت طلب است و بعنوان یکی از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی محسوب می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی حساسیت ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا نسبت به آنتی بیوتیک های متداول و تعیین حداقل میزان آنتی بیوتیک موثر در این باکتری است.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق 100 ایزوله سودوموناس آئروینوزا از عفونت های مختلف بیماران بستری در بیمارستانهای شهرستان همدان جدا شد. 31 ایزوله انتخاب و تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن برای آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدها، کینولون ها، کارباپنم ها و تعیین MIC آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و ایمی پنم توسط روش براث میکرودایلوشن انجام شد.
    یافته ها
    از میان 8 آنتی بیوتیک انتخابی بیشترین مقاومت نسبت به سیپروفلوکساسین 18 (58 %) و لوو فلوکساسین 19 (61.2%) و کمترین مقاومت نسبت به ایمی پنم 3 (9.6%) مشاهده گردید. تعداد 2 (5/6%) سویه نیز مقاومت کامل به تمام 8 آنتی بیوتیک را نشان دادند. نتایج MIC 3 آنتی بیوتیک، جنتامایسین 18 (58.06%) مقاوم، 8 (25.08%) اینترمدیت و 5 (16.12%) حساس، سیپروفلوکساسین 28 (90.32%) مقاوم، 3 (9.67%) اینترمدیت و ایمی پنم 12 (30.7%) مقاوم، 13 (41.93%) اینترمدیت و 6 (19.35%) حساس گزارش گردیدند.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با سایر مطالعات انجام شده میزان مقاومت در اکثر آنتی بیوتیک ها مشابه الگوی مقاومت در سایر مناطق مختلف بود. ایمی پنم موثر ترین آنتی بیوتیک و آمیکاسین و افلوکساسین داروهای موثر بعدی بودند.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، MIC، آنتی بیوگرام
  • آقای کامران پوشنگ باقری*، خانم شبنم رادبخش، آقای دلاور شهباززاده، آقای امیر محمودزاده صفحات 26-33
    زمینه و اهداف
    جستجو جهت یافتن پادزیست هایی که باعث القاء مقاومت ژنتیکی در باکتری ها نمی گردند از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعات زیادی، جداسازی پادزیست های طبیعی از جمله پپتیدهای ضد میکروبی را از منابع مختلف گزارش کرده اند. این پپتید ها از منابعی چون انسان، مهره داران، بی مهرگان، حشرات، حیوانات سمی و گیاهان استخراج شده و نقش دفاعی ذاتی دارند. هدف از این مطالعه تخلیص پلی پپتیدهای ضد باکتری عقرب ایرانی Hemiscorpius lepturus بود.
    مواد و روش کار
    زهر عقرب به وسیله تحریک الکتریکی تهیه شده و کیفیت آن با الکتروفورز پروتئین تایید گردید. پپتیدهای زهر طی دو مرحله، ابتدا با روش کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و سپس با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا در فاز معکوس جدا گردیدند. سپس فعالیت آنتی باکتری پپتیدها با روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری Pseudomonas aeruginosa ATCC27853 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با دیسک سفتریاکسون به عنوان کنترل مثبت مقایسه شدند.
    یافته ها
    از کروماتوگرام به دست آمده از زهر کامل عقرب، 7 جزء شناسایی شد که اجزای 4 و 5 حاوی پپتیدهایی با وزن زیر 10 کیلو دالتون بودند. در بررسی به روش انتشار دیسک مشخص شد که جزء 5 اثر ضد باکتری بر سودوموناس آئروژینوزا داشت و این اجزا برای جداسازی پپتیدهای خالص تر با تکنیک RP-HPLC انتخاب شد. از آنالیز دوم، پنج جزء اصلی به دست آمد که وزن مولکولی پپتید های ضد سودوموناسی حدود 7 کیلو دالتون برآورد شد. نهایتا در بررسی خاصیت ضد باکتری پپتیدها با روش دیسک دیفیوژن، دو جزء بر روی باکتری سودوموناس اثر ضد باکتری داشتند.
    نتیجه گیری
    در این بررسی مشخص شد که از میان پپتیدهای استخراج شده، دو پپتید بر روی باکتری سودوموناس اثر کشندگی واضح داشت. این مطالعه از این لحاظ حائز اهمیت است که اولین گزارش وجود یک عامل ضد میکروبی از زهر عقرب بومی ایران، همیسکورپیوس لپتوروس، است.
    کلیدواژگان: زهر عقرب، همیسکورپیوس لپتوروس، پپتیدهای ضد میکروبی، سودوموناس آئروژینوزا، کروماتوگرافی
  • فرشته تفنگ سازان*، فخری شهیدی، سیدعلی مرتضوی، الناز میلانی، زرین اسحاقی صفحات 34-41
    زمینه و اهداف
    اهمیت تاثیرات سودمند سلامتی باکتری های لاکتیکی بومی در انسان، به ویژه اثر ممانعت کنندگی از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا، همواره از دیرباز مطرح بوده است. هدف از این بررسی، ارزیابی توانایی ضد باکتری باکتری های اسیدلاکتیک جداسازی شده از فراورده پنیر سنتی کردی بر عوامل باکتریایی بیماری زا است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، ابتدا بخشی از پالیده کشت باکتری های اسیدلاکتیک جداسازی شده از نمونه پنیر سنتی کردی تحت تیمار حرارتی و خنثی سازی با سود قرار گرفت و سپس خاصیت ضد باکتری آن ها با استفاده از روش چاهک (Well Diffusion Agar) و دیسک (Disk Diffusion Agar) بررسی شد. به علاوه، کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) پالیده و خاصیت تجمعی (Coaggregation) باکتری های اسیدلاکتیک بر ضد باکتری های پاتوژن تعیین شد. به منظور کاهش خطا هر آزمایش سه بار تکرار گردید.
    یافته ها
    مطابق با نتایج، باکتری های اسیدلاکتیک جداشده از پنیر کردی در مقایسه با سویه های تجاری توان ضد باکتری خوبی را در مقابل باکتری های بیماری زا نشان دادند. طی این مطالعه، حرارت دادن پالیده تاثیری در کاهش و یا افزایش خاصیت ضد باکتری نداشت اما تیمار با سود خاصیت ضد میکروبی را به صفر رساند. همچنین، نتایج حاصل از کمترین غلظت بازدارندگی، تفاوت معنی داری را بین سویه های بومی و سویه های تجاری نشان نداد و باکتری های اسیدلاکتیک بومی خاصیت تجمعی قابل قبولی را در مقابل باکتری های بیماری زا نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه باکتری های اسیدلاکتیک بومی و متابولیت های تولیدی آن ها در این پژوهش توانستند از رشد باکتری های بیماری زا جلوگیری کنند، این امر نقش مثبت این دسته از باکتری ها در سلامت انسان را به خوبی نشان داده و درنتیجه استفاده بیشتر از آن ها به عنوان عوامل ضد میکروبی طبیعی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: باکتری های اسید لاکتیک، پنیر سنتی کردی، فعالیت ضد باکتریایی، پالیده کشت، باکتری های بیماری زا
  • مهران عرفانی، ابراهیم رحیمی، محمد علی افشاری، رضا کچویی* صفحات 42-47
    مقدمه و اهداف
    اکراتوکسین A مایکوتوکسینی است که به علت اثرات نفروتوکسیک، ایمونوتوکسیک، موتاژنیک، تراتوژنیک و کارسینوژنیک خطر بالقوه ای برای سلامت انسان دارد. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهر شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، 86 نمونه انواع نان عرضه شده در نانوایی های شهر شهرکرد در پاییز 1390جمع آوری و از نظر حضور اکراتوکسین A بوسیله روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    اکراتوکسین A در 45 نمونه از 86 نمونه (3/52 درصد) نان بررسی شده ردیابی شد. محدوده غلظت اکراتوکسین A در نمونه های مثبت بین 19/0 تا 37/10 نانوگرم در گرم بود و میانگین آلودگی نمونه های آلوده 04/3 نانوگرم در گرم بدست آمد. بالاترین فراوانی نمونه های آلوده مربوط به نان های تافتون ماشینی(8/88%) و لواش(8/81%) بود، همچنین بیشترین میزان آلودگی (39/5 نانوگرم در گرم) در نمونه های نان لواش مشاهده شد. سطح آلودگی 15 نمونه (4/17%) از مجموع 86 نمونه آزمایش شده بیش از حد مجاز (3 نانوگرم در گرم) تایید شده در استاندارد اتحادیه اروپا بود.
    نتیجه گیری
    در این بررسی، سطح آلودگی به اکراتوکسین A در بخشی از نمونه ها (4/17درصد) بالاتر از حد مجاز بود، با توجه به اینکه نان قوت غالب ایرانیان است، این آلودگی می تواند در دراز مدت بر سلامت مصرف کننده تاثیر نامطلوبی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اکراتوکسین A، نان، الایزا
  • الهه غلامی پریزاد، افرا خسروی*، اسکندر غلامی پریزاد، نورخدا صادقی فرد، سبحان غفوریان صفحات 48-54
    زمینه و اهداف
    عفونت ویروس هپاتیت B هنوز یکی از مشکلات بزرگ تهدیدکننده سلامت در بیش از دو میلیارد نفر از مردم دنیا است. تعداد قابل توجهی از جمعیت جهانی به عنوان حاملین مزمن این ویروس کشنده از ابتلای به آن رنج می برند. متاسفانه اکثر این حاملین در جنوب شرقی آسیا زندگی می کنند. حاملین این ویروس در ایران حدود 3% می باشند. حتی با وجود منفی بودن HBsAg حضور ویروس با استفاده از روش های مولکولی در سرم تایید شده است. این مطالعه به منظور تعیین میزان کپیHBV-DNA سرومن بیماران و ارتباط با برخی متغیرهای ایمنولوژیک انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 70 بیمار مزمن هپاتیت بی (CHB) که بیش از یک سال از ابتلایشان به هپاتیت B گذشته بود و در گروه سنی 20-40 سال قرار داشتند. نمونه های سرومن تهیه گردید و در 20- درجه سلسیوس نگه داری شد. برای تشخیص برخی از عوامل ایمنولوژیک مانند HBsAg، HBeAg، Anti HBeاز آزمایش الیزا استفاده گردید. به منظور تعیین مقدار کپی HBV-DNA سرومن و سرم بیماران از روش مولکولی کمی Real-Time PCR و کیت تشخیصی aj Roboscreen Germany استفاده شد. پارامترهای کیفی و کمی با آزمون آماری ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که از 70 بیمار CHB 22 نفر (4/31%) HBeAg مثبت و 48 نفر (6/68%) HBeAg منفی، 37 نفر (53%) Anti HBeمثبت و 11 نفر (6/15%) همزمان از نظر Anti HBe& HBeAg منفی بودند. با روش مولکولی Real-time PCR مقدار کپی HBV-DNA سرومن و سرم بیماران CHB با ویژگی های مختلف ایمنولوژیک مورد بررسی قرار گرفتند. مشخص گردید گروه بیماران با ویژگی Anti HBe HBeAg & منفی بیش ترین میانگین کپی HBV-DNA را نسبت به دو گروه بیماران با ویژگی های ایمونولوژیک HBeAg مثبت، AntiHBe منفی و HBeAg منفی، AntiHBe مثبت داشتند؛ که میانگین کپی سرومن و سرم آنها به ترتیب108 × 37/2 و 107 × 83/2 بود.
    نتیجه گیری
    ویژگی برخی از متغیرهای ایمنولوژیک مانند HBeAg مثبت و یا منفی، AntiHBe مثبت و یا منفی و هم زمان منفی بودن هر دو در بیماران CHB می تواند در مقدار کپی HBV-DNA آنها اثر گذاشته و به کمک سایر عوامل، این بیماران را در فازهای مختلف بیماری قرار دهد؛ بنابراین، استفاده از روش های مولکولی کمی در تشخیص با به کارگیری بعضی مایعات بیولوژیک نظیر سرومن، به همراه نشانگرهای ایمنولوژیک می تواند در مدیریت بیماری بیماران CHBبسیار موثر و رهگشا باشد.
    کلیدواژگان: هپاتیت B مزمن، HBsAg، حاملین هپاتیت B، سرومن گوش، ایلام
|
  • Hamidreza Monavari*, Samile Nourbakhsh, Mitra Barati, Anahita Izadi, Seyed Ali Mosavi, Shima Javadi Nia Pages 1-7
    Background And Aim
    Pertussis vaccination in this country has been going on for many years and active infection or vaccination will provide immunity in 85% of cases. However, every 2-5 years outbreaks in unprotected adults creates an epidemy for children and infants. Based on conserved genomic sequences, Real time PCR could be an easy, cost- benefit, fast and highly sensitive method for pertussis detection.
    Materials And Methods
    A total of 170 nasopharyngeal swabs of infants with history of cough for more than 2 weeks were collected. In the first stage, Bordetella pertussis bacteria detection was performed by culture and followed by Real time PCR using a commercial kit and then repeated with newly designed primers.
    Results
    Performance of our home made primers for detecting pertussis using Real Time PCR in comparison with those by commercial kit was acceptable based on diagnostic classical guidance (WHO) and the (CDC).
    Conclusions
    Real time PCR test with new primers in comparison with culture techniques is more suitable, high sensitivity and can provide more informative values for pertussis detection.
  • Rahman Shokri *, Bahman Tabaraee, Sedighe Hatami, Omid Nilchi Zadeh, Lida Shafie Abkenari, Bahram Fekri Pages 12-17
    Background And Aim
    Salmonella contamination is a major problem in poultry and food industry. Lack of on-time diagnosis of the bacteria may cause irreparable economic loss. Speed, repeatability and cost-benefits are the most important parameters. Faster, easier and more economic monitoring of pathogens (e.g. Salmonella.) is essential in the whole process. Routine bacterial culture methods and Antibody-Enzyme Immunoassay (ELISA) are time consuming and costly. The aim of this study was to compare Polymixin Coated Polyester Cloth (P-CEIA) with culture and ELISA in identification and rapid diagnosis of different Salmonella serovars in dairy products.
    Materials And Methods
    In order to compare Ab-EIA and P-CEIA, different dilutions of S. typhimorium Ra-30 were prepared in peptone water (BPW, pH=7.4). From the 20 samples of milk and cream, 10 suspicious slamonella contaminated samples had been surveyed by the two methods.
    Results
    The sensitivity of P-CEIA method was 106 cfu/ml while the sensitivity of ab-EIA was estimated to be 105 cfu/ml. The sensitivities of the two methods were equal following heat treatment in the presence of sodium deoxy-cholate. Ab-EIA detected 5 and 3 suspicious samples of milk and cream, respectively. PCEIA detected 3 and 6 of the contaminated samples. The first method required 14 hours less time than the other method.
    Conclusion
    Our data shows that P-CEIA is a rapid, economic and sustainable method for Salmonella detection in dairy products.
    Keywords: Salmonella, P, CEIA, Polymixin, B, Dairy Products, ELISA
  • Mojtaba Rajabpour, Mohammad Reza Arabestani *, Rasul Yousefi Mashof, Mohammad Yousef Alikhani Pages 18-25
    Background And Aim
    Pseudomonas aeruginosa is an important opportunistic pathogen, particularly in immuno compromised patients and is one of the main bacteria that cause nosocomial infections. The aim of this study was to evaluate the antibiotic sensitivity and determine the MIC levels for clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa to antibiotics commonly used.
    Materials And Methods
    In this study, 100 Pseudomonas aeruginosa strains from different infections occurring in Hamadan city hospitals were isolated. Thirty one samples were selected based on antibiotic susceptibility testing by disk diffusion test for aminoglycoside antibiotics (gentamicin, tobramycin, amikacin, kanamycin), and quinolone (ciprofloxacin, levofloxacin and ofloxacin) and carbapenem (imipenem and meropenem). Microdilution tests were performed to determine the MIC levels towards ciprofloxacin, gentamicin and imipenem.
    Results
    Out of the 31 samples, the highest resistance was seen towards levofloxacin (61.2%) and the least to imipenem (9.6%). Two of the isolates (6.5%) were resistant to all of these eight antibiotics. The MIC results for the three antibiotics were as follows. Gentamicin: (58.06%) resistant, (25.8%) intermediate and (16.12%) sensitive. Ciprofloxacin: (90.32%) resistant and (9.67%) intermediate. Imipenem: (30.7%) resistant, (41.93%) intermediate and (19.35%) sensitive.
    Conclusion
    In comparison with other studies, there were not any significant differences in antibiotic resistance rates which shows similar patterns in different regions. Imipenem was the most effective antibiotics against clinical isolates. Amikacin and ofloxacin was the most effective antibiotic in the next order.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, MIC, antibiotic
  • Mr Kamran Pooshang Bagheri *, Mrs Shabnam Radbakhsh, Mr Delavar Shahbazzadeh, Mr Amir Mahmoodzadeh Pages 26-33
    Background And Aim
    Continuous appearance of antibiotic resistance bacteria can cause significant complications and mortality. In this regard, tracing for new antimicrobial agents is of great significance. During the past decades, many studies have documented isolation of Antimicrobial Peptides (AMPs) from different sources. These peptides which are responsible for hinnate immunity were purified from human, vertebrates, invertebrates, insects, venomous animals, and plants. This study aimed to extract antibacterial peptides from Iranian scorpion Hemiscorpius lepturus.
    Material And Methods
    Venom was obtained by electric stimulation and its quality examined by protein electrophoresis. The venom peptides were purified using Gel filtration chromatography and subsequently with Reverse Phase- High Performance Liquid Chromatography (RP-HPLC). The peptide fractions were evaluated for antibacterial activity against Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853. Inhibitory activity was determined by disk diffusion method.
    Result
    Seven protein fractions were obtained from Sephadex-G50, among them only two fractions had peptides with less than 10 kDa. One FPLC purified fraction had anti-pseudomonas activity by disk diffusion method and was selected for further purification. Four major fractions were obtained by RP-HPLC ranging from 4 to 7 kDa. Subsequent tests showed that two fractions had bactericidal activity against pseudomonas.
    Conclusion
    Natural compounds like antimicrobial peptides derived from venomous animals could be an effective solution to deal with multidrug-resistant pathogens. The results demonstrated that two peptide fractions of the scorpion venom had bactericidal activity against pseudomonas. This is the first report for isolation of antibacterial peptides from the Iranian scorpion Hemiscorpius lepturus.
    Keywords: Venom, Hemiscorpius lepturus, Antimicrobial peptide, Pseudomonas aeruginosa, Gel Filtration Chromatography, Reverse Phase, HPLC
  • Fereshteh Tofangsazan*, Fakhri Shahidi, Seied Ali Mortazavi, Elnaz Milani, Zarrin Eshaghi Pages 34-41
    Background And Aim
    The health benefits of lactic acid bacteria in human, especially their anti-pathogenic properties has been the focus of recent interests. The objective of this study was to investigate the antibacterial activity of lactic acid bacteria (LAB) isolated from traditional Kurdish cheese against a few bacterial pathogens.
    Materials And Methods
    The cell free culture supernatant of LAB isolated from Kurdish cheese which was treated with heat and NaOH were tested for their antibacterial activity by Agar Disk Diffusion method. Moreover, Minimum Inhibition Concentration and Co-aggregation of LAB against pathogens were determined. Each test was repeated for three times.
    Results
    The LAB isolates, in comparison with commercial lactic acid bacteria, showed suitable antibacterial activity. Heating the bacterial supernatant eliminated its anti-bacterial property; however, alkali treatment did not have any effect. The Minimum Inhibition Concentration did not show significant differences between native and commercial lactic acid bacteria; however, the native LAB showed suitable co-aggregation with pathogens.
    Conclusion
    Traditional lactic acid bacteria and their metabolites can inhibit growth of pathogens. This shows the positive role of LAB in human health which necessitates their increase usage as natural antimicrobial agent.
    Keywords: Lactia Acid Bacteria, Traditional Kurdish cheese, antibacterial activity
  • Mehran Erfani, Ebrahim Rahimi, Mohammad Ali Afshari, Reza Kachuei* Pages 42-47
    Background And Aims
    Ochratoxin A (OTA) is a mycotoxin that possess a risk to human health due to its nephrotoxic, immunotoxic, mutagenic, teratogenic and carcinogenic properties. This study was undertaken in order to determine the presence and levels of ochratoxin A in different types of bread consumed in Shahrekord city.
    Materials And Methods
    Eighty six samples of different types of bread purchased in March 2012 from retail bakeshops in Shahrekord city were surveyed for the presence of ochratoxin A (OTA) using ELISA assay.
    Results
    Ochratoxin A was detected in 45 out of the 86 bread samples (52.3%). Levels of OTA in positive samples ranged between 0.19 and 10.37 ng/g and the average contamination of all positive samples was 3.04 ng/g. The highest frequency of positive samples was related to machinery Taftoon (88.8%) and Lavash bread (81.8%). The most contaminated sample (5.39 ng/g) was found in the Iranian Lavash bread. Fifteen of the positive samples exceed the maximum level of 5 ng/g set by European regulations for OTA in cereal and bread.
    Conclusion
    The results of this study indicated that contamination levels of ochratoxin A were high in part of the samples (17.4%). Bread and cereals are considered to be the main and predominant ingredient of Iranian food; therefore, their contamination can have long-term negative impact on people's health.
    Keywords: Ochratoxin A, Bread, ELISA
  • Elahe Gholami Parizad, Afra Khosravi*, Eskandar Gholami Parizad, Nourkhoda Sadeghifard, Sobhan Ghafoorian Pages 48-54
    Background And Aim
    Infection with hepatitis B virus is a major life threatening situation for more than two billion people throughout the world. Many people are chronic carriers and suffer from this fatal infection. The majority of these carriers live in South East of Asia. In Iran, 3 percentages of the people are carriers of this virus. Molecular methods can detect the virus in serum even though the HBsAg is negative. The current study was designed to evaluate the number of copy of the HBV DNA in serum and cerumen and its relation to some immunological parameters.
    Materials And Methods
    Seventy chronic hepatitis B patients with at least one year history of the disease and aged 20-40 years were enrolled in this study. Serum and cerumen samples were taken from each participant and kept at -20 C. Diaplus Spine ELISA kit was used to measure some immunological parameters such as HBsAg, HBeAg and Anti HBe. In order to measure the copy number of HBV DNA, a quantitative Real Time PCR assay was performed using the BioRad detection PCR /USA)Tm CFX96system. Quantitative and qualitative parameters were compared using the Mann-Whitney U test and Pearson chi squared tests or Fisher's exact test, respectively.
    Results
    All cases were HBsAg positive. 22 out of the 70 patients (31.4%) were HBeAg positive. 48 (68.8%) were HBsAg negative, 37(53%) anti-HBe positive and 11(15.6%) were both anti-HBe and HBeAg negative. Patients who immunologically were Anti-HBe and HBeAg negative had the highest copy of HBV DNA among all CHB patients with different immunological properties compared to those who were either HBeAg positive, anti-HBe negative or HBeAg negative, anti-HBe positive with mean DNA copy of Mc=2.83 x107and 3.37x 108, respectively.
    Conclusion
    The specificity of some immunological parameters such as HBeAg positive or negative, Anti-HBe positive or negative and simultaneous Anti-HBeAg and HBeAg negative in CHB patients can affect the mean HBV DNA copy number. This together with other parameters put the patients in different phases of the disease. Therefore, quantitative molecular methods performed on biological fluids like cerumen together with immunological parameters can help to manage the disease in CHB patients.
    Keywords: Chronic Hepatitis B_Hepatitis B carriers_Ear cerumen_Ilam