فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1393)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا آراستی، هومان حیدری، محمدحسن مبارکی صفحات 389-406
    تدریس کارآفرینی که بر رفتار فعلی و قصد آتی فرد برای کارآفرینی تاثیرگذار است، به سبک ها و روش های مختلفی صورت می گیرد. یکی از این روش های آموزشی، استفاده از «سخنران مهمان» در کلاس درس است. استفاده از کارآفرینان برای بازگویی تجربیات شکست و پیروزی شان می تواند به عنوان مورد زنده در تدریس استفاده شود؛ اما باید اثربخشی این روش آموزشی ارزیابی شود. یکی از روش های ارزیابی اثربخشی آموزش کارآفرینی، میزان تاثیری است که بر «قصد کارآفرینی» می گذارد. در این تحقیق، به منظور ارزیابی اثربخشی روش آموزش کارآفرینی «سخنران میهمان»، با استفاده از روش تحقیق کمی از نوع آزمایشی در جامعه آماری دانشجویان نیمسال اول کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران، میزان قصد کارآفرینی دانشجویان قبل و بعد از جلسات سخنرانی سه کارآفرین مهمان با استفاده از پرسشنامه استاندارد قصد کارآفرینی کروگر در دو گروه آزمایش (34 نفر) و کنترل (34 نفر) سنجیده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که روش آموزش کارآفرینی «سخنران مهمان» از طریق تاثیر بر متغیرهای مطلوبیت شخصی، خودباوری و باور جمعی باعث ارتقای قصد کارآفرینی دانشجویان می شود، در حالی که این روش بر متغیر «هنجارهای اجتماعی» دانشجویان تاثیر معنی داری نداشته است. این نتایج به سیاست گذاران در تدوین برنامه های آموزش کارآفرینی کمک می کند.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، روش آموزش کارآفرینی، سخنران مهمان، قصد کارآفرینی
  • محمد بادسار، روح الله رضایی، نفیسه صلاحی مقدم صفحات 407-425
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر هوش عاطفی بر شایستگی های کارآفرینانه دانشجویان رشته های کشاورزی در دانشگاه زنجان است. تحقیق حاضر از نظر هدف جزو تحقیقات کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، جزو تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی به شمار می رود. جامعه آماری تحقیق شامل 366 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان است که با توجه به جدول کرجسی و مورگان، 280 نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر اعضای هیئت علمی دانشگاه زنجان تایید شد. برای تعیین قابلیت اعتماد ابزار تحقیق، پیش آزمون انجام شد که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس های اصلی پرسشنامه در حد مناسب در دامنه بین 706/0 تا 872/0 بود. داده های گردآوری شده با استفاده از تکنیک چند متغیره مدلسازی معادلات ساختاری، پردازش شدند. نتایج تحقیق بیانگر آن بود که بیشتر پاسخگویان مورد مطالعه از نظر سطح هوش عاطفی و شایستگی های کارآفرینانه در سطوح پایین و متوسط قرار دارند. همچنین بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد که هوش عاطفی و مولفه های آن شامل مهارت های درون فردی، مهارت های بین فردی، سازگاری، مدیریت استرس و خودانگیزی، حدود 35 درصد از واریانس شایستگی های کارآفرینانه را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: آموزش کشاورزی، شایستگی های کارآفرینانه، هوش عاطفی
  • محمدرضا زالی، سحر رجایی، محمدحسین معزالدین، سپیده قطبی صفحات 427-445
    هدف این پژوهش بررسی اثرگذاری توانمندی روان شناختی بر ایفای نقش های کارآفرینی سازمانی است تا از این رهیافت جایگاه توانمندی روان شناختی در سازمان ها با هدف کارآفرینی سازمانی مشخص شود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش گردآوری اطلاعات آن توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری (جمعیت بزرگسال 18-64 ساله) با توجه به استفاده از داده های ثانویه در این پژوهش، شرکت ها و یا سازمان های مشارکت کننده در کشور ایران و دانمارک در برنامه پژوهشی GEM سال 2011 هستند. در مجموع جامعه آماری این تحقیق 5360 نفر است و پس از فیلترکردن داده ها، تعداد 509 نفر از کارآفرینان سازمانی بررسی شد. روش گردآوری داده ها، مصاحبه ساختاریافته است. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL انجام شده است. یافته های پژوهش بیانگر تاثیر مثبت توانمندی روان شناختی (شامل تاثیرگذاری، اهمیت کاری، استقلال کاری و شایستگی) بر ایفای نقش های کارآفرینی سازمانی است. البته شایستگی کارآفرینانه تعدیل گر رابطه بین توانمندی روان شناختی و ایفای نقش های کارآفرینی سازمانی است و متغیرهای فرهنگ، سن، جنسیت و تحصیلات به عنوان متغیرهای کنترلی در مدل به کار گرفته شده اند.
    کلیدواژگان: توانمندی روان شناختی، شایستگی کارآفرینانه، کارآفرینی سازمانی
  • یوسف ادیب، فاطمه مردان اربط صفحات 447-465
    در جهان امروز کارآفرینان منشا تحولات بزرگی در زمینه های صنعتی، خدماتی، تجاری و غیره شده اند و محرک رشد و توسعه به شمار می روند. مطالعات زیادی در خصوص خصیصه های کارآفرینی و کارآفرینان انجام شده است؛ اما پژوهش درباره کشف و توصیف عمیق و ژرف نگرانه ادراکات و تجربیات کارآفرینان از پدیده کارآفرینی، چنانکه آن ها برای خود آن را معنا می کنند، بسیار اندک است. هدف اصلی این پژوهش کشف و توصیف عمیق تجربیات کارآفرینان از پدیده کارآفرینی است. روش انجام پژوهش از نوع کیفی و به شیوه پدیدارشناسی است. جامعه آماری پژوهش کارآفرینان برتر در حوزه های گوناگون صنعت، خدمات، تجارت و غیره در شهر تبریز و در سال 1391 است. نمونه ها به صورت هدفمند انتخاب شدند و حجم آن با توجه به ماهیت پژوهش کیفی تا اشباع داده ها (16 نفر) ادامه یافت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق گردآوری شد و با استفاده از روش پیشنهادی اسمیت (1995) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان می دهد پنج مضمون کلی شامل زمینه کارآفرینی، وضعیت اقتصادی، ویژگی های روانشناختی، ویژگی های اجتماعی و تلقی از کارآفرینی پدیدار شدند و هریک از مضامین دارای چندین مضمون فرعی بودند. یافته های این مطالعه می تواند تصویری روشن از تجربیات کارآفرینان در زمینه کار آفرینی ارائه دهد.
    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، خطرپذیری، خلاقیت، کارآفرینی
  • آصف کریمی، شهریار بوذرجمهری صفحات 467-486
    تامین مالی فرایندی است که در آن مدیران کسب وکارها برای فراهم کردن منابع مالی لازم- برای شرکت یا پروژه با استفاده از ابزارهای تامین مالی- اقدام به جمع آوری منابع مالی می کنند. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است و هدف آن تحلیل سازوکارهای تامین مالی در شرکت های تعاونی تولید کشاورزی است. جامعه آماری آن را مدیران عامل شرکت های تعاونی تولید کشاورزی در استان فارس (620N=) تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران، 114 نفر از آن ها به عنوان نمونه و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب و مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شدند و با نرم افزار SPSS نسخه 18 و همچنین نرم افزار LISREL نسخه 5/8 تجزیه و تحلیل شدند. روایی پرسشنامه با پانل متخصصان بررسی و کسب شد و برای تعیین میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (92/0). نتایج حاصل از رتبه بندی سازوکارهای تامین مالی در شرکت های تعاونی تولید کشاورزی نشان داد که اعطای تسهیلات مالی با نرخ بهره پایین در بالاترین رتبه قرار دارد. همچنین نتایج نشان داد که این سازوکارها از شش عامل تسهیلاتی، پشتیبانی، مشاوره ای- آموزشی، ارتباطی- مشارکتی، فنی- تخصصی و قوانین و مقررات تشکیل می شود که در مجموع، حدود 19/63 درصد از کل واریانس را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: استان فارس، تامین مالی، تعاونی های تولیدی، کسب وکارهای کوچک و متوسط
  • آمنه کنعانی، محمدرضا میگون پوری صفحات 487-507
    رشد روزافزون جمعیت جهانی و افزایش مصرف در میان مردم جهان به افزایش تقاضا برای غذا منجر شده است. توسعه محصول جدید در حوزه غذا با به کارگیری روشی سیستماتیک در نوآوری به تبدیل ایده های اولیه به محصولات و خدمات قابل فروش، مانند محصولات مهندسی شده ژنتیکی، به بازار می انجامد. روش این تحقیق آمیخته- اکتشافی (کیفی- کمی) است. در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با 10 نفر از خبرگان به کار گرفته شد و در بخش کمی از 80 پرسشنامه استفاده شد که 64 نمونه آن عودت شد. جامعه آماری در بخش کیفی مدیران و اساتید دانشگاهی مطلع در حوزه توسعه محصول جدید و زیست فناوری غذایی و در بخش کمی اساتید دانشگاهی و کارشناسان و متخصصان مطلع در همین حوزه است. روش نمونه گیری در بخش کیفی گلوله برفی و در بخش کمی طبقه ای- تصادفی است. نتایج پژوهش نشان داد که مراحل مختلف فرایند توسعه محصول جدید شامل توسعه مفهوم، طراحی، نمونه سازی، تولید انبوه و بازاریابی و فروش هستند که برای اولویت بندی عوامل فرعی در هرکدام از پنج مرحله از آزمون فریدمن بهره گرفته شد. تشکیل تیم توسعه محصول جدید، طراحی فرمولاسیون، تولید نمونه پیش آزمایشگاهی، مطالعات مالی و اقتصادی و قیمت به ترتیب در هریک از مراحل دارای اولویت بالاتری هستند. در نهایت پیشنهادهایی برای شرکت های کارآفرین فعال در حوزه زیست فناوری غذایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید، زیست فناوری غذایی، شرکت های کارآفرین
  • اسدالله کردناییج، اسماعیل شاه طهماسبی، محمد کریمی صفحات 509-528
    به تازگی بررسی قصد کارآفرینانه دانشجویان دانشگاه ها، جذابیت قابل ملاحظه ای برای محققان یافته است. هدف این تحقیق، تحلیل و مقایسه تاثیر عوامل زمینه ای بر قصد کارآفرینی با تاکید بر قومیت دانشجویان بوده است. عوامل زمینه ای در سه بخش فردی، تحصیلی و خانواده، با 14 پرسش و قصد کارآفرینی نیز با 4 پرسش بررسی شد. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کابردی و از نظر روش گردآوری اطلاعات توصیفی- همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری تحقیق دانشجویان کل کشور و پرسشنامه طراحی شده با روایی صوری و پایایی 801/ تایید شد و با نمونه 2500 نفری و با روش خوشه بندی بین دانشجویان استان های تهران، اصفهان، یزد و زنجان تقسیم شد. بر اساس خروجی های نرم افزار spss 16، نتایج نشان از نقش نداشتن جنسیت، تاهل، مقطع تحصیلی و خوداشتغالی مادر، در قصد کارآفرینانه دارد. کردها و ترک ها، دانشجویان دانشگاه علمی– کاربردی، دانشجویان هنر، فنی و مهندسی و پزشکی، دانشجویان دارای پدران خوداشتغال و مادران تحصیل کرده از میزان قصد کارآفرینانه بالاتری برخوردارند. بر اساس نتایج رگرسیون، پیش بینی پذیری قصد کارآفرینانه از سوی مولفه خانواده از بقیه مولفه ها بیشتر بود و شاخص های تحصیلات پدر، مقطع تحصیلی، کارآفرین بودن پدر و درآمد خانواده بیشترین تاثیر با معناداری مناسب را بر قصد کارآفرینانه دانشجویان دارند.
    کلیدواژگان: دانشجویان، قصد کارآفرینانه، قومیت، مولفه های زمینه ای
  • مرضیه کشاورز صفحات 529-548
    کارآفرینی، راهکاری مناسب برای دستیابی به توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی به شمار می رود. قصد کارآفرینی نیز پیش درآمد رفتارکارآفرینانه قلمداد شده است. برای کسب شناختی جامع از قصد کارآفرینی دانشجویان و سازه های اثرگذار بر آن، قصد کارآفرینی دانشجویان پیام نور مطالعه شد. در این راستا، تلفیقی از نظریه های رفتار برنامه ریزی شده، رویداد کارآفرینی و مدل دیویدسون به کار گرفته شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و بر حسب گردآوری داده ها، توصیفی شاخه پیمایشی است. داده های مورد نیاز این پژوهش پیمایشی از طریق پرسشنامه و از میان 161 نفر از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه پیام نور گردآوری شد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شده بودند. یافته های پژوهش بیانگر آن است که قصد کارآفرینی دانشجویان رشته های فنی- مهندسی، مدیریت و بازرگانی به گونه معناداری بالاتر از دانشجویان سایر رشته ها است. علاوه بر آن، نگرش عمومی، نگرش نسبت به کارآفرینی، باور به خودکارآمدی و سابقه کارآفرینی در زمره عوامل اصلی اثرگذار بر قصد کارآفرینی دانشجویان رشته های فنی- مهندسی، مدیریت و بازرگانی محسوب می شود. این در حالی است که قصد کارآفرینی دانشجویان سایر رشته ها از طریق نگرش عمومی، باور به خودکارآمدی و هنجارهای اجتماعی ذهنی قابل تبیین است. بر اساس این یافته ها، توصیه هایی به منظور بهبود قصد کارآفرینی دانشجویان ارائه شده است.
    کلیدواژگان: دانشجویان، دانشگاه پیام نور، قصد کارآفرینی، کارآفرینی
  • عطا غفاری گیلانده، بهنوش افروز صفحات 549-568
    در مقاله حاضر، مولفه های مطرح در سطح بندی عملکرد مدیریت شهری اردبیل، در دو محور 1. توانمندسازی و پشتیبانی از کارآفرینان (با 10 مولفه) و 2. تدارک محیط مناسب برای کارآفرینی (با 6 مولفه) طبقه بندی و با استفاده از تکنیک مقایسه چندگانه، تعیین وزن شده اند. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان سازمان های عامل در عرصه مدیریت شهری و کارآفرینان برتر محلی هستند. تدوین صورت وضعیت سطح عملکرد در هریک از مولفه و نیز طرح سیستم استنتاج فازی در سطح بندی عملکرد مدیریت شهری در هریک از محورها، بخش دیگری از تحقیق است. با توجه به آنکه معادل غیر فازی از نمرات مربوط به وضعیت موجود در محورهای یادشده و مجموع عملکرد که بیانگر شرایط تقریبا پایین در مقیاس زبانی هفت گانه است، می توان گفت که عملکرد مدیریت شهری وضعیت مناسبی ندارد. همچنین با توجه به آنکه سقف نمره غیر فازی کسب شده در هیچ یک از مولفه ها از نمره 477/0 تجاوز نکرده است، ضرورت اقدامات و پروژه های عملیاتی شده در هریک از مولفه ها اجتناب ناپذیر است (به ویژه در مولفه های سوم، چهارم، هفتم و هشتم از محور اول و مولفه های اول، دوم و چهارم از محور دوم که با نمره پایین تر وضعیت همراه اند).
    کلیدواژگان: شهر اردبیل، کارآفرینی شهری، مدیریت شهری، منطق فازی
  • علی مبینی دهکردی، مهران رضوانی، علی داوری، فاطمه فروزان صفحات 569-588
    در دهه های اخیر با رواج اینترنت، کسب وکارهای الکترونیکی به عنوان ابزاری برای سازماندهی مدل کسب وکار شناخته می شود. شرکت های بسیاری برای تغییر مدل های کسب وکار سنتی خود به مدل کسب وکار الکترونیکی برای کسب توان رقابتی بیشتر در دنیای پرتغییر و پرپیچیدگی فعلی تلاش می کنند. بر این اساس، این مقاله با هدف توسعه مدل کسب وکار نوآورانه B2C تدوین شده است. جامعه آماری این تحقیق شرکت گلرنگ پخش است. برای اجرای این تحقیق از روش موردکاوی استفاده شد. ابزار اصلی گردآوری داده های مصاحبه از نوع عمیق است و علاوه بر آن از بررسی اسناد و مدارک و بررسی چک لیست ها اطلاعات گردآوری شد. در بخش مصاحبه، با 28 نفر از مدیران ارشد و میانی واحدهای مالی، بازاریابی و فروش (محصولات شوینده، غذایی و سلولزی) و رئیس برندهای این شرکت در خصوص روند فعالیت این شرکت مصاحبه ای با نمونه گیری هدفمند تا مرحله اشباع نظری صورت گرفت. در این تحقیق، از مدل کسب وکار اوستروالدر به عنوان مدل مبنا استفاده شد و در ادامه با کدگذاری باز و محوری در قالب نه حوزه، مدل کسب وکار شرکت گلرنگ پخش تدوین شد و عناصر نوآورانه مدل کسب وکار این شرکت مشخص شد.
    کلیدواژگان: گلرنگ پخش، مدل کسب وکار، مدل کسب وکار نوآورانه
|
  • Zahra Arasti, Houman Heidari, Mohammad Hasan Mobaraki Pages 389-406
    Training and teaching entrepreneurship are done in variant methods and styles. One of these training methods is «guest speaker”. Having entrepreneurs in class to talk about their success and failures can be used as “live” case، but it is necessary to assess effect of this training method. One way to assess an entrepreneurship teaching method is to evaluate its effect on» entrepreneurial intention «. In this study، to evaluate the effectiveness of» guest speaker «in teaching entrepreneurship، a quantitative research has been used in University of Tehran to evaluate entrepreneurial intention of students before and after meetings with guest speaker entrepreneurs. Research findings show that» guest speaker «method for teaching entrepreneurship impact on the variable» personal desirability «،» self-efficacy «and» collective-efficacy«that promotes students to act entrepreneurial behavior. These results will help policymakers develop entrepreneurship training programs.
    Keywords: entrepreneurship education, entrepreneurial intention, entrepreneurship teaching methods, “Guest Speaker”, students
  • Mohammad Badsar, Rohollah Rezaei, Nafiseh Salahi Moghadam Pages 407-425
    The main purpose of this study was to investigate the effect of emotional intelligence on students’ entrepreneurship competencies in agricultural majors of University of Zanjan. This study in terms of purpose is considered as an applied research and in terms of data collection is considered as a descriptive and correlation type study. The population of study was including 366 M. Sc. students in agricultural faculty of University of Zanjan. According to Krejcie and Morgan table، a sample size of 280 was selected using a stratified random sampling method (n=280). The standard questionnaire was used to collect the data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of faculty members in University of Zanjan. A pilot study was conducted to establish reliability of the instrument. Cronbach’s alpha coefficients for the main scales of questionnaire were at appropriate level (0. 706 to 0. 872). The data analyzed using Structural Equation Modeling (SEM) multivariate technique. The results showed that the most of respondents were at low and moderate levels in terms of emotional intelligence and entrepreneurship competencies. Also، the results indicated that emotional intelligence and its components including interpersonal skills، intrapersonal skills، adaptability، change management and self-motivation were explained about 35 percent of variances of entrepreneurship competencies.
    Keywords: agricultural education, emotional intelligence, entrepreneurship competencies
  • Mohammad Reza Zali, Sahar Rajaie, Mohammad Hossein Moezzoddin, Sepideh Ghotbi Pages 427-445
    Corporate entrepreneurship is a process of discovery، evaluation and exploitation of new business opportunities within a company or organization to create new products and services. Therefore، the staff psychological empowerment is one of the most important concerns for successful organizations. This study can be considered an applied research based on its goal and data collection is descriptive. The statistical population of this research was composed of 5360 people from Irannian and Danish firms. Finally، the sample of this research consisted of 509 corporate entrepreneurs in the year 2011 based on the GEM in the two countries of Iran and Denmark with corresponding factors and innovation-driven economies. Method collection is structured interview. The results have shown that the psychological empowerment including influence، meaning، self-determination and competency has a positive effect on corporate entrepreneurial roles and also entrepreneurial competency moderates the relationship between psychologicalempowerment and corporate entrepreneurial roles. Culture، age، gender and education are discussed as control variables in this model.
    Keywords: corporate entrepreneurship, entrepreneurial competency, psychological empowerment
  • Yousef Adib, Fatemeh Mardan Arbat Pages 447-465
    In the current world، entrepreneurs are origin of great developments in industrial، servant and commercial contexts and are motivator of development. The main objective of this study was to explore and deeply explain the experiences of entrepreneurs about entrepreneurship phenomenon، as they perceive themselves. Research method was qualitative in the way of phenomenology. Population included supremo entrepreneurs of Tabriz in industrial، servant and commercial contexts at 1391. Through satiated sampling، 16 participants were selected purposefully. Data were gathered via deep interview and analyzed through method proposed by Smith (1995). Finally، 5 general contexts including entrepreneurship context، economy‚ psychological characteristics، and social characteristics were clarified. Each of these included several sub-contexts.
    Keywords: creativity, entrepreneurship, phenomenology, riskily
  • Asef Karimi, Shahryar Bozarjomehri Pages 467-486
    The objective of this survey research was to analysis mechanisms for financing of agricultural production cooperatives. The statistical population consisted of managers of agricultural production cooperatives in Fars province (N=620). 114 people determined as sample using Cochran Formula and proportionate stratified sampling technique. The data were collected by a questionnaire developed and analyzed by SPSS win software and LISREL software. The validity of the questionnaire was approved by a panel of expert. In order to measure the reliability of the questionnaire، Cronbach Alpha coefficients were calculated (0. 92). Results of prioritizing mechanisms for financing of agricultural production cooperatives showed that the two top most important mechanisms were given financial facilities with low interest rates for agricultural cooperative and government support from agricultural production cooperatives. Also، to identify the components of mechanisms for financing of agricultural production cooperatives، discovery factor analysis was applies. In addition، in order to investigate the fitting indexes surpasses model، confirmatory factor analysis and structural equations modeling was used. The results showed that mechanisms are formed in six factors including: facility، support، consulting- education، communication- participation، technical and regulations that explained about 63. 19 percent of variations.
    Keywords: financing, production cooperative, small, medium enterprises
  • Ameneh Kanani, Mohammad Reza Meigounpoory Pages 487-507
    As global population grows consumption by people around the world and correspondingly demand for food increase. Through using a systematic method for innovation، new product development (NPD) in food industry has made initial ideas to change into the salable products and services possible in the market (e. g. genetic engineered products). The research method was exploratory mixed type (qualitative-quantitative); at the qualitative section، semi-structured interviews with ten experts were carried and at the quantitative section 80 questionnaires were distributed which 64 questionnaires were returned. Managers، informed university professors and informed experts and specialists in the field of new product development constitute the statistical population of this research in qualitative and quantitative section. Sampling in qualitative is snowball method and in quantitative is random stratified method. Results demonstrated that NPD stages include concept development، design، prototyping، mass production، marketing and sale. Friedman test for prioritizing the sub-factors in each of the five stages showed that NPD team formation، formulation design، producing the pre-test sample، financial and economical investigations، and price were respectively effective on systematic innovation process in NPD. Suggestions have been presented based on the results for entrepreneurial firms which work in the field of food biotechnology.
    Keywords: food biotechnology, entrepreneurial firms, new product development (NPD)
  • Asadollah Kordnaeij, Esmaeil Shahtahmasbi, Mohammad Karimi Pages 509-528
    Recently، investigation of the entrepreneurial intention of university researchers has been considerable interesting. The goal of this research is analysis and compare of background factors on entrepreneurship intention with focus of student’s ethnicity. Background factors in three factors، personal، academic and family، by 14 questions and the intention were assessed with four questions. The research method is practical and based on information gathering is descriptive- correlation. The population is all of the students of country. The face validity and reliability of the questionnaire was designed with 0. 8 were approved. The questionnaires were completed by 2500 students and the method of clustering among students of Tehran، Isfahan، Yazd and Zanjan. Based on output of SPSS 16 software، the results showed that the gender، married، student''s degree and mother''s self-employed have not role of entrepreneurial intention. Other hand the Kurd and the Turk students، Science- Applied، Arts، Engineering and medical students with self-employed fathers and mothers educated to higher levels of intention. Base on regression test، the predictability of intention by component of families earning is higher than other factors. Moreover، father''s education، student''s degree، father''s entrepreneurial and family income have more impact، with appropriate significant، on intention of students.
    Keywords: entrepreneurial intention, background factors, student, ethnicity
  • Marzieh Keshavarz Pages 529-548
    Entrepreneurship is considered as an appropriate approach to accelerate economic development and provide employment opportunities. With this regard، entrepreneurial intention is the main determinant factor in deciding to be an entrepreneur. In order to obtain sufficient knowledge about entrepreneurship and its determinants، entrepreneurial intention of Payame Noor University students was studied. An integration of theory of planned behavior، entrepreneurial event، and Davidson’s models were adapted to clarify the most crucial elements of entrepreneurial intention. A stratified random sampling technique was used to collect a representative sample of university students. In this survey، a total of 161 students were interviewed using a questionnaire. The results indicated that the entrepreneurial intention of engineering، management and business students (EMB) is significantly higher than the other majors. In addition، the study identified general attitudes، attitudes toward entrepreneurship، self-efficacy and vicarious experience are the most relevant factors explaining entrepreneurial intentions of EMB students. While for the Non-EMB students، general attitudes، self-efficacy and subjective norms are the main determinants of entrepreneurial intentions. Accordingly، a number of considerations about developing intentions towards entrepreneurship are recommended.
    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurial intention, Payeme Noor University, university students
  • Ata Ghaffari Gilandeh, Behnush Afruz Pages 549-568
    In this article، the factors considered in the evaluating performance of urban management in Ardabil are classified in two axes: 1. enabling and supporting entrepreneurs (with 10 components) and 2. providing the appropriate environment for entrepreneurs (with 6 components) and their importance are determined using the technique of multiple comparisons. The statistical population in this study are consisting of experts from organizations involved in urban management and superior local entrepreneurs. Formulation of the situation in each component (based on fuzzy membership function) and designing fuzzy inference system for determine the level of performance of urban management performance based on the situation of each component was another part of the research process. Due to the non-fuzzy equivalence values of current status in the noted axes، and in the total performance، Urban management functions in the linguistic seven-item scale is fairly low showing the performance is not good. Also، by considering that top obtained non-fuzzy values has not exceed beyond 0. 477 in none of components، so performing basic operational activities in each one of components is unavoidable (especially in third، fourth، seventh and eighth component of first axes as well as first، second، and fourth component of second axes that have been marked with lowest values).
    Keywords: Ardabil, fuzzy logic, urban entrepreneurship, urban management
  • Ali Mobini Dehkordi, Mehran Rezvani, Ali Davari, Fatemeh Forozanfar Pages 569-588
    Today، every enterprise needs to have its own business model. A business model explains what exactly the costumers want، how they want it and how the company can satisfy them. This can actually leads to the industry''s competitive advantages and help the enterprises to revive them. In the late decades the prevalence of e-commerce leads it to be known as a tool to organize the business and so many enterprises try to exchange their existing business model to the new e-business model to obtain competitive advantages in today''s complex environment. Accordingly، this paper aims at developing innovative B2C business model has been developed. The research is part of Golrang-pakhsh Co. To implement this method ofcase studies was used. The main tool for collecting data from in-depth interviews، and in addition the analysis of documents and survey data were collected. In interviews with senior and middle managers of financial، marketing and sale with purposive sampling with 28 of the top and middle managers of the company were interviewed. So، in this research we concentrate on finding its own innovative B2C business model and help it maintain its competitive advantage.
    Keywords: business model, Golrang, pakhsh, innovative business model