فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 62، زمستان 1402)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 62، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محبوبه وهابی ابیانه*، علی مبینی دهکردی صفحات 1-28
    هدف
    : از آنجا که پرداختن به مرجعیت علم با نگاهی بنیانی یک ضرورت بوده و می بایست بیش از پیش مورد توجه پژوهشگران قرارگیرد، این پژوهش بر آن است تا با رجوع به ریشه های شکل گیری  مرجعیت درعلم و با گذر ازتاریخ تطور و تکامل علم در سیر تاریخی آن ،به سازوکاری درخور، جهت تحقق مرجعیت علمی با استمداد از نگرش های بدیل فلسفی دست یابد.
    روش
    مقاله حاضر با برگزیدن نگاهی کل نگر، تلاش دارد که با کاربست سه روش تحلیل، آمیخته ساختن و سینتتیک به ارایه جامعیتی برای چگونگی شکل گیری مرجعیت در علم دست یابد. در این راه، نخستین گام بهره گیری از روش تحلیل و موشکافی مستندات علمی- فلسفی است.گام های بعدی، شامل آمیخته ساختن یافته های حاصل از تحلیل و استوار ساختن آن ها بر اصولی مستحکم  برمبنای روش سینتتیک درروش، می باشد. کاربرد توامان این سه روش که به مثابه بهره گیری ازروش شناسی استقراگرایانه همراه با واقع نگری در تحلیل و پیشینی انگاری قیاس گرایانه در سینتتیک است، این راهکار هرچند اغلب مورد کم توجهی قرار گرفته است اما به جهت ادغام روش ها و عدم تک سو نگری،روشی قابل اتکا برای انجام پژوهش در حوزه علوم انسانی به شمار می رود. کاربست روش تحلیل و رجوع به مستندات علمی، حقیقت دانش در معنای ظاهری آن را روشن می سازد و رجوع به مستندات فلسفی، حقایق نهفته در پس ظواهررا در باب ماهیت دانش، آشکار می سازد؛ تحلیل این دو رهیافت که هریک به وجهی از منشور چند وجهی شناخت از ماهیت دانش اشاره دارد و بعضا متناقض به نظر می رسند، نیازمند وحدت بخشی از طریق آمیخته ساختن است. گام آخر به کارگیری روش سینتتیک با اتکا بر بنیان و اصول و طرح الزامی مبنی بر ضرورت طی نمودن مراتب چهارگانه جامعیت تفکر علمی برای پاسخ به چگونگی تحقق  مرجعیت در علم است.
    یافته ها
    یافته ها در این فرایند علمی نشان می دهد که  مرجعیت در علوم انسانی ممکن نخواهد بود مگر این که الزامات دستیابی به آن در عرصه علمی کشور محقق گردد. الزام نخست: رفتن ورای تجربه و روش علمی متکی به آن؛ اگرچه مورد پذیرش در علوم طبیعی است دوم: تکیه بر دانش پیشینی به عنوان تنها دانش معتبر از نوع جهان شمول؛ سوم: طی نمودن مراتب صحیح تفکر علمی در علوم انسانی به منظور تحقق دانش جهان شمول، دانشی که بنیان آن استوار بر اصول دارای وجوب و  قطعیت و مورد پذیرش بدون قید و شرط است؛ چهارم: تربیت و پرورش افرادی برجسته در جایگاه ناظران بی طرف و فیلسوفان؛ ناظرانی که با بی طرفی به قضاوت و داوری در خصوص عملکرد بازیگران عرصه علم پرداخته و میزان اعتبار دستاوردهای علمی را مورد سنجش قرار می دهند؛ فیلسوفانی که دغدغه اصلی شان دستیابی به حقیقت است و انحراف از اصول در علم را گوشزد می کنند؛ پنجم لحاظ نمودن سه معیار و سنجه برای سنجش میزان اعتبار دانش تولید شده علمی شامل «اصالت داشتن»، «الگو بودن» و «فایده مند در جهت رفع مسایل مبتلابه جامعه» و ششم: تغییر روش متداول مرسوم شده در تدریس به روش مبتنی بر مباحثه و تعامل بر پایه تفکر انتقادی در مراکز علمی.
    نتیجه
    نتیجه این تحقیق نشان می دهد که اگرچه غلبه نگرش تجربه گرایی در علوم انسانی به عنوان نگرشی حدی نسبت به دوران هزارساله عصر تاریک، سبب  مرجعیت یافتن عینیت ها بر این حوزه مطالعاتی گردید و اساس را بر روابط علت و معلولی و قوانین حاکم بر آن قرار داد، اما تلاش فلاسفه ای نظیر کانت در مسیر دستیابی به حقیقت بالذات و فی نفسه، توجهات را به بعد متافیزیک و ورای محسوسات از پدیده ها جلب نمود و انسان را نسبت به ذخایر عظیم نهفته در وجود، ظرفیت ها، نبوغ و استعدادهای بالقوه خویش و مهم تر از آن قوای عظیم ذهنی خود، آگاه ساخت؛ تا آن جا که اگر کانت در جهان غرب به این حقایق انسانی دست نمی یافت و تکیه بر الهام و شهود را به عنوان منبع عظیم خلق آثار بدیل گوشزد نمی نمود، نگرش تجربه گرایی حاکم، همه چیز را بر روابط علت و معلول بنا می نهاد و جامعیت مفهومی علم (Idea of science) هرگز تحقق نمی یافت. بنابراین، باید پذیرفت که رهیافت بدیل در مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی، قرارگیری بنیان مرجعیت بر خلق هاست. خلق هایی که انسان علت موجودیت یافتن آن است و از پیش موجود و مشخص نیست. انسانی که بنا به ماهیت و فطرت وجودی خویش خلاق آفریده شده است و اکسیر آزادی که همزاد با آفرینش او است امکان تجلی ظرفیت های عظیم و بی شمارذاتی و نبوغ و استعداد و توانمندی وی را ممکن می سازد.
    کلیدواژگان: تفکر علمی، مرجعیت، اصالت، الگو بودن، فایده مندی
  • محمود متوسلی* صفحات 29-58

    سیر تطور مکاتب اقتصادی با بن انگاره های عینیت گرایی (مکتب مرسوم)، ذهنیت گرایی (مکتب اتریش)، کل گرایی (مکتب تاریخی آلمان) و نهایتا جمع گرایی یا اصالت جمع (مکتب نهادی) نشان می دهد که به رغم توسعه هر مکتب در تکمیل و تکامل مکاتب پیش از خود و تلاش برای حل مسایل مبتلابه انسان در تعاملات اجتماعی- اقتصادی، همچنان این مکاتب به لحاظ تیوریک دارای نواقصی اساسی می باشند. همچنین شواهدی از دنیای واقع با استناد به ادله چندی از اندیشمندان به نام نظیر هوسرل، میسز، هانا آرنت و غیره نشان می دهد که انحراف نظام سرمایه داری و ایدیولوژی حاکم بر آن، عامل اقتدارگرایی و خودکامگی قدرت های بزرگ و به دست گرفتن صحنه ی نمایش زندگی بشری شده است، لذا ضرورت شکل گیری پارادایم و مکتبی نوین در اقتصاد اجتناب ناپذیر است. آن هم برای انسانی که از یک سو بنا به سرشت فی نفسه اش، آراسته به عقل و برهان و همزاد با جامعیت آزادی و خود سالاری است و از سویی دیگر با نا اطمینانی و عدم تعین مواجه است و دقیقا از همین رو، مکتب نوین باید بتواند همچون فرم و شاکله ای هدایتگر، مرزهای حایل میان حق و باطل را تعیین نموده و صراط مستقیم را به او بنمایاند؛ مابقی انتخاب خود انسان است که بر فجور یا تقوی، خیر یا شر قرار گیرد و رفتار و کردار خود را متناسب با آن هدایت نماید. مرتبط با این فضای فکری، پیش تر به زمینه ی شکل گیری اولین مکتب اقتصادی از عصر تاریک تا انقلاب فکری فرهنگی و سپس تجربه گرایی پرداخته شد و در این مجال فرصتی پدید آمد تا با ترسیم نقشه راه مبتنی بر جامعیت تفکر علمی بتوان با گذر از تحلیل پدیده ها در سطح ظواهر (روابط علی) به تفکر و تامل در جوهره و باطن نهفته در پس ظواهر پرداخته شده و در نهایت با وحدت بخشی به دستاوردهای حاصل از این دو مرحله، زمینه خلق ایده و اندیشه ای جدید با تکیه بر نگرش سینتتیک فراهم گردد. حاصل تجرید تمام تلاش ها نشان می دهد که هنر، اصول معرفت نفس و تجلی ظرفیت های وجودی (جامعیت نبوغ) در حکم ارکان شکل دهنده به شاکله مکتبی نوین حول جامعیت مفهومی فرا ذهنی از آزادی، الزامی است. هنر به عنوان نمادی از آزادی و عامل انفصال از تعلقات مادی که به نحوی پیشینی با بهره گیری از الهام و شهود مسیری جدید برای خلق و خلاقیت ورای اراده ی انسانی به پیش می گذارد؛ اصول معرفت نفس و عقل عملی ناب که معنا بخش و استحکام دهنده به آزادی و هنر بوده و تجلی بخش آن دسته از استعدادها، توانمندی ها و نبوغ به ودیعه گذارده شده در وجود انسانی است که مستعد به فعلیت رسیدن اند. آمیخته ساختن این سه مورد، عیار، سنجه و معیاری را به دست می دهد که قادر است هرآنچه در تناسب و سازگاری با آن است را در مقتضیات، کردار و رفتار به کار گرفته و هرآنچه باطل و ناحق است را از بنیان و ماکزیم فردی و اجتماعی به کنار بگذارد.

    کلیدواژگان: مکتب نوین، جامعیت تفکر علمی، هنر، آزادی، اصول معرفت نفس، جامعیت نبوغ
  • آرمین خالقی فرقانی*، عباس شمس، حمزه خواستار صفحات 59-81
    هدف
    کسب وکارهای نوپا در مسیر شکل گیری و رشد با دشواری های بسیاری رو به رو هستند به طوری که تعداد قابل توجهی از آن ها در این مسیر با شکست مواجه می شوند. یکی از سازمان های حمایتی که برای کمک به این کسب وکارها در مراحل اولیه شکل گیری ایجاد شده است شتاب دهنده ها هستند. موفقیت اولین نمونه های شتاب دهنده مانند وای کامبینیتور موجب شده است تا این نوع از مکانیزم های پرورش کسب‎ وکار در سراسر جهان با استقبال روزافزونی مواجه شود و تعداد شتاب دهنده ها روند صعودی قابل توجهی داشته باشد. شرکت های بزرگ نیز با درک این نکته که برای حفظ جایگاه رقابتی خود نیازمند انعطاف پذیری و چابکی کسب وکارهای نوپا هستند در راستای بهره گیری از مکانیزم شتابدهی برآمده اند و شتاب دهنده هایی را با مالکیت شرکت خود راه اندازی کردند که به عنوان «شتاب دهنده شرکتی» شناخته می شوند. شتاب دهنده های شرکتی با وجود اثرات مثبتی که برای شرکت ها ایجاد می کنند همواره با چالش ارزیابی عملکرد مواجه بوده اند. این موضوع با عملکرد مالی ضعیف آن ها به خصوص در سال های ابتدایی تاسیس، چالش های بیشتری نیز ایجاد می کند. بدین منظور باید معیارهای مناسبی برای ارزیابی عملکرد آن ها طراحی شود تا مالکین این شتاب‎ دهنده ها به خوبی بتوانند عملکرد واقعی این شتاب دهنده ها را ارزیابی نمایند. لذا انجام پژوهش هایی علمی با هدف شناسایی معیارهای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده های شرکتی  اهمیت می یابد. هدف پژوهش حاضر طراحی چارچوبی برای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده های شرکتی است تا معیارهای سنجش عملکرد این نوع از شتاب دهنده ها را احصا نماید.
    روش
    این پژوهش با بهره گیری از رویکرد کیفی و در رهیافت تفسیری صورت پذیرفت. در مرحله اول تحقیق به منظور شناخت معیارهای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده ها به روش مرور نظام مند، از میان 123 مقاله مستخرج از پایگاه های WOS و SCOPUS، پس از غربال بر اساس عنوان و چکیده تعداد 18 مقاله علمی مرتبط با پژوهش مورد مطالعه دقیق قرار گرفت. پس استخراج معیارهای ارزیابی از مطالعه نظام مند و آگاهی از مهمترین معیارهای، به کمک مصاحبه نیمه ساختار با 12 خبره شامل مدیران و مالکان شتاب دهنده هایی که تاکنون حداقل 2 سال تجربه شتاب دهی داشته اند و بیش از پنج استارت آپ را در شتاب دهی کرده باشند، معیارهای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده های شرکتی احصاء گردید. سپس معیارهای حاصل از مصاحبه ها با بکارگیری الگوی شش مرحله ای تحلیل مضمون به روش براون و کلارک تحلیل و با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 استخراج و  مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با استخراج معیارهای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده ها از پژوهش های پیشین و داده های حاصل از مصاحبه ها  285 کد اولیه شناسایی شد که با توجه به دفعات تکرار و اشتراکات معانی و مفاهیم حاصل، از آن ها 29 مضمون فرعی استخراج گردید. سپس با سازماندهی این مضامین در 4 مضمون اصلی یک چارچوب ارزیابی عملکرد برای شتاب دهنده های شرکتی طراحی گردید. با بهره گیری از دیدگاه کارت امتیازی متوازن، این چارچوب در چهار بعد «عملکرد نوآوری و فناوری»، «عملکرد در رضایت استارت آپ ها»، «عملکرد فرآیندهای داخلی شتاب دهنده» و «عملکرد در یادگیری و رشد» دسته بندی شدند. در این چارچوب برای ارزیابی عملکرد نوآوری و فناوری از 8 معیار مانند «پروژه های انتقال دانش به شرکت» و «حل مساله شرکت از طریق استارت آپ ها»، عملکرد در رضایت استارت آپ ها با استفاده از 9 معیار نظیر «امکان دسترسی به شبکه شرکت برای استارت آپ ها» و «سرعت تعامل شتاب دهنده با شرکت و پاسخگویی به استارت آپ ها»، عملکرد فرایندهای داخلی شتاب دهنده به کمک 7 معیار «وجود رویه های نظام مند تعامل با شرکت» و «رویه های مدون ارزیابی متقاضیان شتاب دهی» و در نهایت عملکرد در یادگیری و رشد با 5 معیار مانند «مستند سازی تجربیات برای یادگیری» و «اشتراک دانش و یادگیری در شتاب دهنده» مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
    نتیجه
    ارزیابی عملکرد شتاب دهنده های شرکتی به دلیل ماهیت ناملموس دستاوردهای آن ها با دشواری هایی همراه بوده است و تاکنون پژوهش جامعی در خصوص ارزیابی عملکرد این نوع از شتاب دهنده ها صورت نپذیرفته است. این پژوهش با ارایه یک چارچوب جامع از معیارهای ارزیابی عملکرد شتاب دهنده های شرکتی به پژوهش های کارآفرینی در درک بهتر ماهیت و روش ارزیابی عملکرد شتاب دهنده ها کمک می نماید. از سوی دیگر، به مدیران و مالکان شتاب دهنده های شرکتی کمک می کند تا ارزیابی بهتری از وضعیت عملکردی شتاب دهنده به دست آورند و طی زمان بتوانند پیشرفت خود را فراتر از معیارهای صرفا مالی و با در نظر گرفتن معیارهایی جامع مورد سنجش قرار دهند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، پرورش کسب وکار، شاخص های عملکرد، شتاب دهنده شرکتی، کارت امتیازی متوازن
  • شکوه سادات علیزاده مقدم، اسدالله کرد نائیج*، سید حمید خدادادحسینی، ایوب محمدیان صفحات 82-115
    هدف

    تحول دیجیتال به عنوان پاردایمی محیطی به سرعت در حال تغییر ابعاد داخلی و خارجی کسب وکارهای سنتی است. سازمانهای خرده فروشی پوشاک نیز به سرعت در حال تجربه تحول دیجیتالی هستند که با ورود فناوری های دیجیتال به بخش های مختلف آنها آغاز شده است. پیچیدگی و عدم قطعیت بالای محیط کسب وکار، کمبود دانش و تجربه مدیریت تحول در سازمان های سنتی خرده فروشی پوشاک، چرخه کوتاه عمر محصول و سلیقه بسیار متغیر مشتری، درکنار هزینه ها و مقاومت های زیاد درون سازمانی در برابر تغییر و عدم وجود مدل جامعی برای شکل گیری استراتژی در این شرایط، تحول دیجیتال را به چالشی اساسی برای صنعت خرده فروشی پوشاک بدل کرده است. این سازمان ها در بازسازی مدل کسب وکار و تدوین استراتژی های تحول دیجیتال خود نیازمند اطلاعات و دانش مدیریتی مرتبط هستند. هدف این پژوهش معرفی مدل مفهومی جامع برای هدایت مدیران سازمان های خرده فروشی پوشاک، کاهش ابهام در تصمیم گیری استراتژیک تحول دیجیتال و کاهش اتلاف منابع در فرایند تحول دیجیتال این سازمانها است.

    روش

    پژوهش حاضر مطالعه ای کاربردی، توسعه ای است و رویکرد توصیفی دارد که به شیوه کتابخانه ای با روش پنج مرحله ای رویکرد تیوری بنیادین در مرور نظام مند مطالعات پیشین انجام گرفته است. در این شیوه پژوهش، با تکنیک تحلیل محتوا و کدگذاری باز و محوری به شیوه تیوری بنیادین به بررسی یافته های مطالعات موجود پرداخته می شود. تمایز این شیوه، امکان معرفی مدل و چارچوب برگرفته از یافته های مطالعات پیشین است که نهایتا منجر به طراحی مدل مفهومی شکل گیری استراتژی برای تحول دیجیتال خرده فروشی پوشاک گردید.

    یافته ها

    از تحلیل محتوای 36 مطالعه منتخب در حوزه تحول دیجیتال در سازمانهای خرده فروشی پوشاک، در فرایند کدگذاری باز75 کد شناسایی گردید و پس از دسته بندی کدها، 27 مقوله اصلی استخراج شد که با استفاده از تکنیک آنتروپی شانون بر اساس میزان فراوانی کدها، مقوله ها اولویت بندی شدند و مدل مفهومی شکل گیری استراتژی در تحول دیجیتال سازمان های خرده فروشی پوشاک معرفی شد. این مدل مشتمل بر سه بخش شامل پیشرانها، عناصر و پیامدهای تحول دیجیتال در سازمانهای خرده فروشی پوشاک است.

    نتیجه

    هرچند داشتن ایده خلاقانه برای راه اندازی استارتاپ لازم است و چالش اصلی بسیاری از بنیانگذاران برای شروع یک سرمایه گذاری جدید می باشد ولی به تنهایی نمی تواند موفقیت آن را تضمین کند. از طرف دیگر، شناسایی و بهره برداری از فرصت نیز نقش برجسته ای در موفقیت استارتاپها دارد ولی استفاده از فناوری های جدید، توانایی ایده پردازی را ارتقاء بخشیده اند. تدوین راهبرد رشد مناسب، آینده نگری، داشتن تیم متخصص، توان مالی، قابلیت های بازاریابی و یادگیری از دیگر عوامل کلیدی موفقیت استارتاپ ها می باشند. لازم به ذکر است تفکر سیستمی شرط لازم و نقطه عطف طراحی ساختار و الگو های فعالیت استارتاپی برای انطباق پذیری با تغییرات فناوری و نیازهای مشتریان، و پیوند آنها با یکدیگر است. با این تفکر سازمان ها می توانند هوشمندانه برای مواجهه مدبرانه با فرصت ها و تهدیدهای پیش رو آمادگی لازم را پیدا کنند.

    کلیدواژگان: تحول دیجیتال، خرده فروشی پوشاک، مدل مفهومی شکل گیری استراتژی
  • محمد اعتمادی، احسان چیت ساز*، محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی، فراز قدرتی زاده صفحات 116-142
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه پیچیده بین «پاداش های مالی»، «انتظارات» و «کیفیت ایده پردازی» است. دیدگاه های سنتی در اقتصاد و مدیریت اغلب بین انگیزه های مالی و بهبود نتایج، ارتباط مستقیم و مثبت عملکردی قایل می شوند. بااین حال، بینش های اخیر از اقتصاد رفتاری نشان می دهد که این رابطه ممکن است از آنچه پیش تر درک شده است پیچیده تر باشد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی چگونگی تاثیر پاداش های مالی بر کیفیت ایده پردازی، به ویژه در یک محیط حرفه ای، و سرانجام مطالعه نقش میانجی انتظارات در این رابطه است. این مطالعه به دنبال پر کردن شکاف در درک نحوه تاثیر سیستم های پاداش بر خلاقیت و ایده پردازی و اینکه آیا انتظارات این تاثیر را تغییر می دهند، است.
    روش
    روش شناسی اتخاذ شده برای این مطالعه از نوع آزمایشی، شامل یک نمونه 109 نفره از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در چین است. شرکت کنندگان، در یک آزمون ایده پردازی رایانه ای که در آن، پاداش های مالی به شیوه تصادفی اعطا می شد، شرکت کردند؛ ساختار آزمایش براساس مدل کسب وکار گاسمن که چارچوب ساختارمندی برای تولید و ارزیابی ایده ها فراهم نمود ،طراحی گردید.برای جمع آوری داده ها، از یک پرسش نامه جامع برای گردآوری اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای کنترلی از شرکت کنندگان استفاده شد.کار با فرایند ایده پردازی ادامه یافت و سرانجام ایده های شرکت کنندگان با بهره گیری از مقیاس لیکرت 7تایی بر اساس اصالت، بدیع بودن، امکان پذیری و ارزش اقتصادی بالقوه ارزیابی شد.از روش پس آزمون برای کاهش سوگیری های احتمالی مانند اثرات آموزش و خستگی که معمولا در طراحی های درون فردی مشاهده می شوند، استفاده گردید. یک طراحی  بین فردی انتخاب شد تا عوامل مداخله گر را به حداقل برساند و اطمینان حاصل کند که هر گونه تفاوت مشاهده شده در کیفیت ایده پردازی به مداخله (پاداش های مالی) نسبت داده می شود.تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SmartPLS و با بهره گیری از مدل سازی مسیر (حداقل مربعات جزیی) انجام شد. این تکنیک آماری پیشرفته به دلیل توانایی در مدل سازی مرکب ها و عوامل، محاسبه انواع خطاهای اندازه گیری و آزمایش نظریه های کامل، به ویژه برای تحقیقات فناوری جدید، مناسب است.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه دیدگاهی پیچیده از رابطه بین پاداش های مالی، انتظارات و کیفیت خلاقیت ارایه می دهد. نتایج کلیدی این پژوهش عبارت اند از:رابطه منفی بین پاداش و کیفیت خلاقیت: رابطه منفی معنی داری بین پاداش های مالی و کیفیت خلاقیت مشاهده شد که با بسیاری از نظریه های اقتصادی سنتی در تضاد است و نشان می دهد که پاداش های مالی بیشتر با سطوح پایین تری از کیفیت خلاقیت همراه هستند.نقش انتظار به عنوان یک واسطه: انتظار به عنوان یک عامل میانجی حیاتی در رابطه پاداش خلاقیت ظاهر شد؛ اگر چه رابطه غیرمستقیم با میانجی گری انتظار ضعیف بود، اما وجود آن، تغییرات معنی داری در مسیر مستقیم بین پاداش وکیفیت خلاقیت ایجاد کرد.اهمیت آماری و پیامدهای عملی: مقدار R2 برای کیفیت خلاقیت 263/0به دست آمد که نشان می دهد بخش قابل توجهی از تغییرات در کیفیت خلاقیت توسط متغیرهای مستقل در مدل توضیح داده می شود. این یافته پیامدهای مهمی برای شیوه های منابع انسانی در سازمان ها، به ویژه در صنایع مبتنی بر فناوری دارد.
    نتیجه
    پژوهش حاضر، به درک عمیق تری از رابطه پاداش عملکرد، به ویژه در زمینه خلاقیت می پردازد. رابطه منفی بین پاداش ها و کیفیت خلاقیت نشان دهنده تعامل پیچیده ای است که در آن، انگیزه های مالی لزوما منجر به افزایش خلاقیت نمی شوند. این یافته، به ویژه در محیط های سازمانی که سیستم های پاداش برای افزایش انگیزه و عملکرد کارمندان به کار گرفته می شود، اهمیت بیشتری دارد.این مطالعه متمرکز بر متخصصانی  است که نسبت به سایر کارمندان، درآمد بسیار بهتری دارند و در سطح بالایی از هرم نیازهای مازلو قرار می گیرند. این تفاوت اهمیت دارد، زیرا اگرچه پول برای بسیاری از کارمندان به عنوان یک انگیزه عمل می کند، اما مدیران منابع انسانی باید برای انگیزه بخشی به متخصصانی که درآمد بالا دارند، از روش های متفاوت تری استفاده کنند. آن ها البته باید به انتظارات این متخصصان نیز توجه نمایند.نقش انتظار به عنوان یک واسطه، یافته بدیعی است که نشان می دهد رابطه مستقیم بین پاداش ها و عملکرد، به آن شکل که در دیدگاه سنتی تصور می شد، ساده نیست. این بینش نظریه های رایج را به چالش می کشد و ضرورت نیاز به بازنگری  سیستم های پاداش در حوزه های سازمانی را به ویژه سازمان هایی که متمرکز بر وظایف خلاقانه هستند آشکار می سازد .این تحقیق نشان می دهد که وقتی افراد به اهداف خود دست می یابند، اغلب اهداف جدید و بالاتری تعیین می کنند. این ایده  با ایده ای که می گوید: پاداش های مداوم ممکن است عملکرد را کاهش دهند، هماهنگ است. این نتیجه حاصل می شود زیرا می تواند انگیزه درونی آن ها را کم کند، انتظاراتشان را افزایش دهد، ارزشی را که برای پاداش ها قایلند کاهش دهد، باعث احتیاط بیشتر شود و خلاقیت و توانایی شان را برای تفکر متفاوت محدود سازد.این مطالعه در راستای نظریه چشم انداز به شواهدی که نشان می دهند اجتناب از ریسک نقش قابل توجهی در واکنش افراد به سود و زیان های بالقوه داشته و بر خروجی خلاقانه شان تاثیر می گذارد، می افزاید. این برای طراحی  سیستم های پاداش که به جای محدودکردن، ریسک پذیری و خلاقیت را تشویق می کنند، پیامدهای حیاتی دارد.این مطالعه بینش های قابل توجهی را درباره پیچیدگی های تعامل پاداش های مالی، انتظارات و کیفیت ایده پردازی ارایه می دهد. پژوهش حاضر، این نگرش متداول را که پاداش های مالی  معمولا منجر به بهبود عملکرد، به ویژه در وظایف خلاقانه، می شوند، به چالش می کشد. یافته ها بر اهمیت درک ملاحظات روان شناختی و رفتاری که انگیزه و عملکرد کارمندان را به ویژه در موقعیت هایی که خلاقیت و نوآوری حیاتی است هدایت می کنند، تاکید دارد.این مطالعه پیشنهاد می کند که سازمان ها باید ساختارهای پاداش خود را با توجه به اثرات احتمالی غیرانگیزاننده پاداش های مالی بر عملکرد خلاقانه، بازنگری کنند. رویکردی جامع تر، که نقش انتظارات و انگیزه های درونی را به رسمیت می شناسد، در ایجاد محیطی مساعد برای نوآوری موثرتر است. این تحقیق، راه هایی برای بررسی های بیشتر درباره چگونگی ساختاربندی سیستم های پاداش که خلاقیت و عملکرد ایده پردازی را تقویت می کنند، معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: انتظار برآورده شده، پاداش پولی، رابطه پاداش و عملکرد، کیفیت ایده پردازی کسب وکار جدید، نظریه خودتعیین گری
  • حسین رحیمی کلور*، گلثوم اکبری آرباطان صفحات 143-164
    هدف
    رسانه های اجتماعی فرصت های درخور توجهی را برای افراد فراهم کرده است تا درپی ایفای نقش یا تلاش های کارآفرینانه باشند.در این راه یک پدیده نوظهور، افزایش تعداد زنانی است که به شخصیت های تاثیرگذار رسانه های اجتماعی تبدیل می شوند و به عنوان یک نیروی محرکه  در چشم انداز کارآفرینی ایفای نقش می کنند. بر خلاف افراد مشهور، اینفلوینسرها از زندگی شخصی خود برای برقراری ارتباط با مخاطبان، استفاده می کنند و می توانند حس مرتبط بودن را ایجاد کنند. در نتیجه، تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی تبدیل به قدرت قابل توجهی شده اند که با شبکه گسترده دنبال کنندگان خود می توانند به افکار عمومی جهت داده یا آن را هدایت کنند. این موضوع فرصت هایی را برای روابط عمومی و شرکت های تبلیغاتی ایجاد کرده است. بازاریابان، این موضوع را درک کرده اند و فعالانه تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی را در جریان اصلی فعالیت های بازاریابی خود ادغام کرده اند تا به مشتریان بالقوه برسند. این امرزنان تاثیرگذار رسانه های اجتماعی را به عنوان صاحبان کسب وکار و کارآفرین مشروعیت بخشیده است. پدیده تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی این امکان را برای بسیاری از افراد، به ویژه زنان فراهم می سازد تا در فعالیت های کارآفرینی شرکت کنند. زنان برجامعه تاثیرگذار رسانه های اجتماعی تسلط ویژه دارند و اینفلوینسرهای حوزه های غذا، سفر، مد، اوقات فراغت و سرگرمی و محیط زیست را تشکیل می دهند. این پژوهش با هدف بررسی نقش زنان تاثیرگذار رسانه های اجتماعی در توسعه کارآفرینی و ارایه مدلی انجام شده است. 
    روش
    این پژوهش از منظر هدف بنیادی و بر اساس روش کیفی (نظریه مبنا داده ها)، با استفاده از ابزار گردآوری اطلاعات و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 13 نفر از متخصصان و صاحب نظران آگاه و مسلط براین موضوع و رسانه های اجتماعی و رسیدن به نقطه اشباع نظری و با توجه به روش کدگذاری باز، مرکزی و انتخابی، موضوع تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پروتکل مصاحبه بر اساس مطالعات مقدماتی، مسیله پژوهش مصاحبه های مقدماتی پس ازتایید اساتید، و بررسی اولیه مبانی نظری پژوهش طراحی شده است. تعداد کل کدهای ثبت شده توسط محقق 52 عدد و تعداد کل توافقات بین کدها 25 عدد می باشد. پایایی بین کدگذار برای مصاحبه های انجام شده در این تحقیق با استفاده از فرمول مذکور معادل 73درصد می باشد. با توجه به اینکه سطح پایایی بیش از 60 درصد است، پایایی کدگذاری تایید شد و می توان ادعا کرد که سطح پایایی تحلیل مصاحبه فعلی مناسب است. به منظور کسب اطمینان از روایی تحقیق، سعی شد نمونه ای آماری از افرادی باشد که از دانش و تخصص لازم در زمینه تحقیق برخوردارند، همچنین سعی شد مداخله محققین در تحقیق به حداقل ممکن برسد. یافته های مصاحبه های انجام شده بعد از پیاده سازی در اختیار شرکت کنندگان (مصاحبه شوندگان) قرارگرفت تا نظرات خود را درباره صحت و دقت آن بیان نمایند. 
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که در پایان فرایند کدگذاری باز 147 مفهوم برچسب گذاری شد. در پایان مرحله کدگذاری باز مفاهیم اولیه بررسی، تحلیل و دسته بندی شدند تا مقولات فرعی شناسایی شوند. بر این اساس در نهایت 25 مقوله فرعی از بین 147 کد باز استخراج شد. در ادامه شکل گیری نظریه داده بنیاد کدگذاری مفاهیم مورد توجه قرار گرفت و مفاهیم کلیدی و محوری برای شناسایی مقولات فرعی با استفاده از مقایسه استقرا و مراجعه به ادبیات پژوهش انتخاب شد. در پایان مرحله کدگذاری محوری 12 مقوله اصلی شناسایی شد. طبقه بندی نتایج به دست آمده بر طراحی مدل متمرکز است و این مدل دارای شش کد اصلی است: شرایط علی شامل (استقلال و خودکفایی زنان، آزادی اجتماعی و دامنه نفوذ رسانه ها)، شرایط پیش زمینه شامل (نفوذ و قدرت تاثیرگذاران، زیرساخت های همگرا)، شرایط مداخله گر، (خودبرندسازی تاثیرگذاران، حساسیت های فرهنگی)، استراتژی ها، (خلاقیت و نوآوری، شبکه های آنلاین) نتایج به عنوان (قدرت و تعادل عاطفی، خودسازی) طبقه بندی شدند. ارتقاء آگاهی، انعطاف پذیری). 
    نتیجه
    اینفلوینسرهای زن با در نظر گرفتن نقش سرپرستی و تاثیرگذاری با هدف آگاهی، رفتارهای خاصی را تشویق می کنند که منجر به پذیرش بیشتر کارآفرینی می شود. بنابراین حضور اینفلوینسرها و شبکه های اجتماعی، ازجمله مهم ترین عوامل برای توسعه کارآفرینی است. در واقع، استفاده از رسانه های اجتماعی یکی از محبوب ترین فعالیت های آنلاین است. همانطورکه در مدل پارادایمی نقش زنان اینفلوینسر رسانه های اجتماعی در ارتقای و توسعه کارآفرینی نشان داده شده است، یکی از ضرورتهای توسعه کارآفرینی استفاده از بستر رسانه های اجتماعی است. این نظریه مکانیسم هایی را توصیف می کند که از طریق آن می توان از بستر فضای مجازی و رسانه های اجتماعی درجهت توسعه و ارتقای کارآفرینی بهره گرفت با توجه به مولفه های کسب شده، مدیران بازاریابی می توانند از این مدل برای توسعه کارآفرینی مبتنی بر تاثیرگذاران زن، در شبکه های اجتماعی خود، نهایت استفاده را ببرند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، زنان اینفلوئنسر، رسانه های اجتماعی
  • ابوالقاسم عربیون*، الهه حسینی، مهدی آزاد صفحات 165-185
    هدف
    بر اساس آمار ارایه شده از سوی صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک در سال 1397، مشاغل ایرانی تنها 10 درصد از حجم صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند. علاوه بر این، بر اساس گزارش صندوق توسعه سازمان ملل متحد، کسب و کارهای فناوری محور با محصولات پیشرفته تنها 5/1 درصد از صادرات غیرنفتی ایران را تشکیل می دهند. این نشان می دهد که ایران در این زمینه موفق نبوده و رتبه آن در این زمینه کمتر از سایر کشورهای منطقه است. از سوی دیگر کشورهای توسعه یافته بر گسترش کشاورزی و صنایع تکنولوژیک تاکید دارند. بنابراین، در مقایسه آمار و موقعیت فعلی کشور با اهداف متعالی تعیین شده، شکاف عملکردی قابل توجه و وضعیت نامطلوب پیشرانان اقتصادی ایران وجود دارد. همچنین، از آنجایی که هرکدام از پژوهش ها به ابعاد خاصی از متغیرهای موثر بر بین المللی سازی کسب وکارها پرداخته اند و کمبود پژوهشی که شدت بین المللی سازی را در ارتباط با چابکی استراتژیک و جهت گیری کارآفرینانه و تکنولوژی های دیجیتال را مورد بحث قرار داده باشد، حس می گردد، و از آنجایی که تا زمان انجام پژوهش، این سازه ها با این ترکیب مورد بررسی قرار نگرفته اند، این پژوهش از این جهت دارای نوآوری می باشد. لذا، هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تکنولوژی های دیجیتالی بر شدت بین المللی سازی کسب وکارهای فناور محور با نقش میانجی گری چابکی استراتژیک و نقش تعدیلگر جهت گیری کارآفرینانه می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، برحسب ماهیت پژوهش از نوع کمی و برحسب گردآوری اطلاعات از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی به شمار می آید.  جامعه آماری شامل آن دسته از کسب وکارهای فناورمحور در دسترسی است که در فروردین 1402 به عنوان کسب وکارهای فناورمحور صادراتی شناخته شده اند که بر این اساس تعداد افراد جامعه 305  نفر از مدیران و کارکنان واحد بازرگانی حوزه بین الملل که در قسمت های تحقیق و توسعه، بازاریابی و فروش فعالیت داشته اند، است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران 170 نفر تعیین گردیده است. داده ها از طریق پرسشنامه آنلاین توزیع و با نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند. تجزیه وتحلیل حاصل از نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 نشان داد که تکنولوژی های دیجیتالی تاثیر مستقیم و مثبتی بر شدت بین المللی سازی کسب وکارهای فناور محور داشته و جهت گیری کارآفرینی به عنوان تعدیل گر و چابکی استراتژیک به عنوان متغیر میانجی تاثیر مثبت و معنادار دارد.
    یافته ها
    تحلیل نرم افزار اسمارت پی ال اس نشان داد که فناوری های دیجیتال تاثیر مستقیم و مثبتی بر شدت بین المللی شدن کسب وکارهای مبتنی بر فناوری دارند. جهت گیری کارآفرینی به عنوان تعدیل کننده و چابکی استراتژیک به عنوان متغیر میانجی نیز تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین، کسب وکارها، به ویژه کسب وکارهای فناوری محور، باید تاثیر فناوری های دیجیتال را بر شدت بین المللی شدن در نظر بگیرند. آنها باید فرآیندهای خود را با استفاده از فناوری های دیجیتالی برای ورود و فعالیت موفق تر در بازارهای بین المللی انجام دهند. همچنین باید با ارتقای سطح چابکی استراتژیک و استفاده از جهت گیری کارآفرینی در فعالیت های خود، شدت بین المللی شدن را افزایش دهند.
    نتیجه
    شرکت های فناورمحور که در محیط های فناوری فشرده فعالیت می کنند، می توانند از طریق بین المللی کردن فروش، بازار فناوری های خود را گسترش دهند. آن ها ممکن است این کار را در پاسخ به بازارهای داخلی کوچک، بالغ یا بسیار رقابتی انجام دهند، یا به این دلیل که فرصت های بیشتری را در بازارهای خارجی درک کنند. به طور کلی، بین المللی شدن شرکت های فناورمحور احتمالا با یکپارچه شدن جهان، کاهش موانع تجاری و کارآمدتر شدن حمل و نقل و ارتباطات افزایش می یابد. لذا، استفاده از فناوری های دیجیتال می تواند به کسب و کارها کمک کند تا روابط بهتری با مشتریان و تامین کنندگان ایجاد کنند، بهره وری را بهبود بخشند و بین المللی شدن سریعتر را تسهیل کنند. لذا کسب وکارها بهتر است ضمن سرمایه گذاری در استفاده از تکنولوژی های دیجیتال، چابکی استراتژیک خود را نیز مورد تامل قرار دهند تا با سرعت بیشتری بتوانند و نوآوری های خود را مطابق با خواسته های مشتریان سریع تغییر داده و اطلاعات خاصی را از رقبا به دست آورند و محصولات خود را با سرعت بیشتری طراحی و توسعه کرده و روانه بازار های بین المللی کنند.
    کلیدواژگان: تکنولوژی های دیجیتال، جهت گیری کارآفرینانه، چابکی استراتژیک، شدت بین المللی سازی
  • داود عباسی، امید مهدیه*، فاطمه شهسواری صفحات 187-214
    هدف
    استارتاپ به هر شرکتی گفته می شود که در زمینه رشد، تجاری سازی و ایجاد کالاها، خدمات یا مکانیسم های کاملا جدید کار می کند و توسط مالکیت معنوی یا فناوری جدید هدایت می شود. استارتاپ ها تاثیر به سزایی در توسعه اقتصادی دارند و علاوه بر ایجاد شغل و ثروت آفرینی بواسطه نوآوری و فعالیت های فناورانه، تغییرات مهمی در بافت اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی کشورها ایجاد کرده اند. در عصر حاضر، استارتاپ ها یا شرکت های نوپا نقش چشمگیری در کارآفرینی دارند. این شرکت ها نقش پررنگی در توسعه اقتصاد دانش بنیان داشته و منشاء تحولات اجتماعی متعددی هستند. نوآوری بواسطه شرکت های نوپا، یکی از راه های افزایش مزیت رقابتی می باشد و به عنوان یکی از مهم ترین رویکرد های راهبردی شرکت ها برای دستیابی به موفقیت های بلندمدت در نظر گرفته می شود. استارتاپ ها به موتور متحرکه اقتصاد کشورهای در حال توسعه تبدیل شده اند ولی بسیاری از آنها نمی توانند به فعالیت خود در بلندمدت ادامه دهند. بیست درصد استارتاپ ها در سال اول و بیش از نیمی از آنها در پنج سال اول شروع فعالیت، از عرصه رقابت خارج می شوند. در همین راستا هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر موفقیت استارتاپ ها می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از منظر هدف، یک پژوهش کاربردی است. این پژوهش با رویکرد کیفی و بصورت اکتشافی با استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شده است. چهارده نفر از مدیران استارتاپ های موفق در دو استان قزوین و زنجان بصورت هدفمند مبتنی بر معیار (فعال و سودآور بودن) انتخاب شدند و داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. تحلیل داده ها با رویکرد هفت مرحله ای کلایزی انجام گرفت. ابتدا متن مصاحبه ها چندین بار به طور دقیق مطالعه شد. سپس عبارت های معنی دار شناسایی شدند. در مرحله بعد، مفهوم این عبارت های معنی دار تدوین شد و در قالب مضمون های سازمان دهنده (خوشه های مضمونی) سازماندهی شد. سپس این خوشه ها توصیف شدند و بعد، شرح ساختار زیربنایی پدیده مورد بررسی تدوین شد. در نهایت فرایند تحلیل با اعتبارسنجی یافته ها بواسطه دریافت بازخورد از مشارکت کنندگان تکمیل شد.
    یافته ها
    پس از تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون، عوامل موثر بر موفقیت استارتاپ های موفق در قالب 8 مضمون سازمان دهنده و 26 مضمون پایه استخراج شد. مضمون های سازمان دهنده عبارتند از: «تفکر سیستمی»، «آینده نگری فعال»، «خلاقیت و نوآوری»، «یادگیری سازمانی»، «تیم سازی»، «تامین مالی»، «مهارت های کسب وکار»، و «بازارگرایی». مقوله تفکر سیستمی شامل از سه مضمون پایه انطباق پذیری، رشد برنامه ریزی شده، و هماهنگی میان وظیفه ای می باشد. مقوله آینده نگری فعال از چهار مضمون پایه هدف گذاری، خودکارآمدی و سخت کوشی، تجربه و علاقه به کار، و ریسک پذیری تشکیل شده است. مقوله خلاقیت و نوآوری شامل سه مضمون پایه ایده پردازی خلاقانه، بکارگیری فناوری های نوین، و طراحی و تولید محصولات کاربردی می باشد. مقوله یادگیری سازمانی از سه مضمون پایه پذیرش تغییر، یادگیری مستمری و تسهیم دانش تشکیل شده است. مقوله تیم سازی شامل سه مضمون پایه تخصص گرایی، کار تیمی، و مسیولیت پذیری و پاسخگویی می باشد. مقوله تامین مالی از دو مضمون پایه جذب سرمایه و درآمدزایی تشکیل شده است. مقوله مهارت های کسب وکار شامل سه مضمون پایه حل مساله، تصمیم گیری، و تبلیغات و اطلاع رسانی می باشد. و در نهایت مقوله بازارگرایی از پنج مضمون پایه انتخاب بازار هدف و ایجاد تمایز، مشتری گرایی، آوازه جویی، توسعه و تنوع محصول، و ارایه خدمات و پشتیبانی تشکیل شده است. 
    نتیجه
    هرچند داشتن ایده خلاقانه برای راه اندازی استارتاپ لازم است و چالش اصلی بسیاری از بنیانگذاران برای شروع یک سرمایه گذاری جدید می باشد ولی به تنهایی نمی تواند موفقیت آن را تضمین کند. از طرف دیگر، شناسایی و بهره برداری از فرصت نیز نقش برجسته ای در موفقیت استارتاپها دارد ولی استفاده از فناوری های جدید، توانایی ایده پردازی را ارتقاء بخشیده اند. تدوین راهبرد رشد مناسب، آینده نگری، داشتن تیم متخصص، توان مالی، قابلیت های بازاریابی و یادگیری از دیگر عوامل کلیدی موفقیت استارتاپ ها می باشند. لازم به ذکر است تفکر سیستمی شرط لازم و نقطه عطف طراحی ساختار و الگو های فعالیت استارتاپی برای انطباق پذیری با تغییرات فناوری و نیازهای مشتریان، و پیوند آنها با یکدیگر است. با این تفکر سازمان ها می توانند هوشمندانه برای مواجهه مدبرانه با فرصت ها و تهدیدهای پیش رو آمادگی لازم را پیدا کنند.
    کلیدواژگان: استارتاپ، نوآوری، کارآفرینی، موفقیت، پدیدارشناسی
|
  • Mahboobeh Vahabi Abyaneh *, Ali Mobini Dehkordi Pages 1-28
    Objective
    Since dealing with the scientific authority from a fundamental point of view is a necessity and has received little attention, this research tries to find a mechanism for the realization of scientific authority by referring to the roots of the formation of authority in science and by going through the history of the evolution of science with reference to alternative philosophical attitudes.
    Method
    By choosing a holistic view, this research has tried to achieve comprehensiveness presentation of how authority is formed in science by applying three methods of analysis, synthesis and synthetic. Applying the method of analyzing and scrutinizing scientific-philosophical documents is the first step, synthesizing the findings from the analysis and basing them on fundamental principles based on the synthetic method is the next step in the method. Application of these three methods, which in a way shows the benefits of inductive methodology along with realism in analysis and analogical a priori in synthetics, can be a reliable method in humanities research due to the integration of methods and lack of one-sidedness, although it is often neglected .By applying the analysis method, while identifying the truth of knowledge in its apparent meaning by referring to scientific documents, it was discovered the truth in its essence and in itself by referring to philosophical documents. Two approaches, each of which has pointed to a facet of the multifaceted prism of understanding this phenomenon. By applying the blending method, it is possible to unify two opposing approaches, and in the last step, by applying the synthetic method and relying on the foundations and principles, it will be possible to achieve scientific authority by going through the four stages of scientific thinking.
    Results
    The findings in this scientific process show that authority in humanities will not be possible unless the following requirements are fulfilled: The first requirement: going beyond experience and the scientific method based on it - although it is accepted in natural sciences - the second: relying on previous knowledge as the only valid knowledge of the universal type; Third: Going through the correct stages of scientific thinking in the human sciences in order to realize universal knowledge, knowledge whose foundation is based on the principles of necessity and certainty and accepted unconditionally; Fourth: Education and training of outstanding people in the position of neutral Spectators and philosophers. Spectators who impartially judge the performance of actors in the scientific field and measure the credibility of scientific achievements; Philosophers whose main concern is to reach the truth and point out the deviation from principles in science; Fifth, including three criteria and criteria to measure the validity of scientifically produced knowledge, including "originality", "Exemplarity" and "being useful and effective for solving the problems in the country" and sixth: changing the conventional teaching method to a method based On discussion and interaction based on critical thinking in scientific centers
    Conclusion
    he result of this research showed that although the predominance of empiricism in the human sciences as a limited attitude towards the thousand-year period of the Dark Age caused objectivity to be authoritative and based on cause and effect relationships and governing laws, but the efforts of philosophers such as Kant in The path of attaining the truth in itself drew attention to the meta dimension and beyond the perceptible of the phenomena and made man aware of the huge reserves hidden in his existence, capacities, genius and potential talents so that if Kant would not have achieved these human truths and He did not point out the reliance on inspiration and intuition as a huge source of creating alternative works, the attitude of empiricism that governs everything is based on cause and effect relationships, and the Idea of science was never realized. Therefore, it should be accepted that the alternative approach in scientific authority in the field of human sciences is to place the basis of authority on people Creations that humans are the cause of and are not pre-existing and clear. A human being was created creatively according to his nature and existence, and this is the elixir of freedom associated with his creation, which makes possible the manifestation of enormous existential capacities and countless genius, talent and capability.
    Keywords: Scientific Thinking, Scientific Authority, Originality Exemplarity, Usefulness
  • Mahmoud Motavaseli * Pages 29-58

    The evolution of economic schools with the concepts of objectivism (conventional school), subjectivism (Austrian school), Holism (German historical school), and finally collectivism or collective originality (institutional school) shows that despite the development of each school in completing and evolving the schools before it and trying to solve human problems in socio-economic interactions, these schools still have fundamental shortcomings theoretically. Also, evidence from the real world, citing the arguments of several thinkers such as Husserl, Mises, Hannah Arendt, etc., shows that the deviation of the capitalist system and its ruling ideology has become the cause of authoritarianism and autocracy of great powers and taking over the stage of human life. Therefore, the necessity of forming a new paradigm and school in economics is inevitable. And that is for a human being who, on the one hand, according to his own nature, is adorned with reason and proof and is cognate with the comprehensiveness of freedom and autocracy, and on the other hand, he is faced with uncertainty and indeterminacy, and precisely because of this, the modern school must be able to, like the form and a guiding figure, determine the buffer boundaries between right and wrong and show him the straight path; The rest is the choice of the human being, whether he chooses laziness or piety, good or evil, and directs his behavior and actions accordingly. Related to this intellectual atmosphere, the formation of the first economic school from the Dark Ages to the intellectual and cultural revolution and then empiricism was discussed earlier, and in this field, an opportunity arose to draw a road map based on the comprehensiveness of scientific thinking, by analyzing the phenomena at the level Appearances (causal relationships) have been addressed to thinking and reflecting on the essence and inner hidden behind the appearances, and finally, by unifying the achievements of these two stages, the ground for creating a new idea and thought based on the synthetic approach will be provided. The result of the abstraction of all efforts shows that art, the principles of self-knowledge, and the manifestation of existential capacities (comprehensiveness of genius) are necessary as formative elements for the modern school structure around the comprehensiveness of the transcendental concept of freedom. Art is a symbol of freedom and a factor of separation from material relations, which previously, using inspiration and intuition, puts forward a new path for creation and creativity beyond human will; The principles of self-knowledge and pure practical reason, which give meaning and strengthen freedom and art, and manifest those talents, abilities and genius deposited in human existence, which are prone to actualization. Mixing these three items gives a standard, measure, and criterion that can use whatever is appropriate and compatible with it in requirements, deeds, and behavior and whatever is false and unjust from the foundation and maxim of individual and society put aside.

    Keywords: New School, Idea of scientific thinking, Art, Freedom, Moral laws, Idea of Genius
  • Armin Khaleghi Forghani *, Abbas Shams, Hamza Khastar Pages 59-81
    Objective
    Startups often encounter various challenges during their formation and growth, leading to a significant failure rate. Accelerators have emerged as a type of startup support organization, aimed at assisting startups in their early stages of development. The notable success of pioneering accelerators, such as Y-Combinatory, has fueled the rapid proliferation of this incubation mechanism worldwide. Recognizing the need for the flexibility and agility exhibited by startups to maintain their competitive positions, corporations have embraced the accelerator model and established their own versions, known as "corporate accelerators." Despite the positive impact these accelerators have on companies, evaluating their performance has remained a persistent challenge, particularly given their initial struggles with financial performance. To address this issue, it is crucial to establish appropriate accelerator assessment criteria that enable owners and managers to assess the actual performance of corporate accelerators. Therefore, this study aims to contribute to the field by designing a framework for assessing the performance of corporate accelerators and identifying the criteria for measuring their effectiveness.
    Method
    This research adopts a qualitative and interpretive approach. First, a systematic literature review method was employed to identify assessment criteria for accelerators. Among 123 articles extracted from the WOS and SCOPUS databases, after a careful examination based on title and abstract screening, 18 relevant papers were included in the review process. Drawing from the systematic review and essential criteria, a set of performance assessment criteria for corporate accelerators was derived. Furthermore, semi-structured interviews were conducted with 12 experts. These individuals, including managers and owners of accelerators with a minimum of two years of experience, had successfully accelerated more than five startups. Thematic analysis, following the six-step pattern outlined by the Braun and Clark method and utilizing MAXQDA2020 software, was employed to extract and analyze the criteria obtained from the interviews.
    Results
    Through the extraction of performance assessment criteria from previous research and interview data, 285 primary codes were identified, leading to the extraction of 29 sub-themes based on the frequency of occurrences and similarities in meanings and concepts. These sub-themes were subsequently organized into four main dimensions to create a performance assessment framework for corporate accelerators. Built upon the balanced scorecard perspective, the framework encompasses four dimensions: "innovation and technology performance," "startup satisfaction performance," "internal processes of accelerator performance," and "learning and growth performance." Each dimension consists of specific criteria for assessing performance. For instance, the dimension of innovation and technology performance encompasses eight criteria, including "knowledge transfer projects to the corporation" and "solving the company's problems through startups." The dimension of startup satisfaction performance comprises nine criteria, such as "access to the company's network for startups" and "accelerator's speed of interaction with corporations and startups." The dimension of internal processes of accelerator performance incorporates seven criteria, including "the existence of systematic procedures for interacting with the company" and "documented procedures for evaluating acceleration applicants." Lastly, the dimension of learning and growth performance encompasses five criteria, such as "documentation of experiences for learning" and "knowledge sharing within the accelerator."
    Conclusion
    Assessing the performance of corporate accelerators has proven to be challenging due to the intangible nature of their achievements. Consequently, comprehensive research on the assessment of this accelerator type has been lacking. This study contributes to the entrepreneurship literature by providing a comprehensive framework of criteria for assessing the performance of corporate accelerators. In doing so, it enhances understanding of the nature and methodology underlying the assessment of accelerator performance. Moreover, the framework offers corporate accelerator managers and owners the means to conduct more comprehensive assessments, considering a range of criteria beyond purely financial indicators. Over time, this holistic approach enables them to measure progress and assess performance more effectively.
    Keywords: balanced scorecard, business development, Corporate accelerator, Performance Assessment, Performance Indicators
  • Shokooh Sadat Alizadeh Moghadam, Asadollah Kordnaeij *, Seyed Hamid Khodadad Hosseini, Ayoub Mohammadian Pages 82-115
    Objective

    Digital transformation as a new environmental paradigm is rapidly changing the internal and external dimensions of the business environment. Traditional businesses face more challenges in this new technology-motivated situation. The complexity and high uncertainty of the business environment, the need for more knowledge and experience in transformation management, the high cost of technology adoption, and internal resistance to change are obstacles to decision-making for digital transformation in traditional industries like the fashion retail industry. Lack of information and knowledge of management for reinventing their business model and forming their digital transformation strategies require solutions. To manage the situation strategically, organization leaders need a conceptual model to design their thinking about the path of digital transformation, reduce the ambiguity in their strategic decision-making process, and reduce the waste of resources in their organizational digital transformation. The model would help the organization understand the strategy formation process in digital transformation.

    Method

    This is an applied developmental study with a descriptive approach. This study developed a new conceptual model using the five-step method of the grounded theory literature review. In this research method, the findings of the existing studies are investigated using content analysis and open and axial coding in the fundamental theory method. The distinction of this method is the possibility of introducing a model and framework derived from the findings of previous studies, which ultimately led to the design of a conceptual model of strategy formation for the digital transformation of fashion retail.

    Results

    By mining the existing body of literature, 36 studies were systematically screened, and based on content analysis and open and axial coding in a grounded theory approach to the articles' findings, 75 codes and 27 main categories were extracted. In the next stage, the categories were prioritized using the Shannon entropy technique based on the frequency of article codes. The final presented model has three main parts: drivers, dimensions, and consequences of strategy formation in the digital transformation of fashion retail.

    Conclusion

    Industrial digital transformation drivers include customer push for digitalization, pressure of competitors' progress, and supply chain push. Internal drivers are digital transformation leadership competency, employee readiness, digital technology capacity, financial expectancy, and strategic capacity for digital transformation. Digital technology penetration, sustainability, social and economic trends, and legal requirements are megatrends driving digital transformation. The customer push and the widespread influence of information technology in all aspects of human life are the most crucial drivers of the external environment. The organization's strategic capacity and technological infrastructure are essential internal drivers in forming a digital transformation strategy, which implies the necessity of digital acceptance in context and digital competency in the organization to start the transformation process. These drivers stimulate and direct the digital transformation process in the fashion retail organization. Organizations have no control over these drivers but need to know drivers and their dynamics for the strategy designing stage. The dimensions of digital transformation strategy in fashion retail organizations include customer experience, data and technology management, executive processes and operations redesigning, digital organization, employee experience, and digital supply chain management. Due to retail industry specifications, among the seven dimensions of the digital transformation strategy, customer digital experience, digital technology management, and data management need more investment and attention, and redesigning digital business models according to new opportunities and challenges should be considered. Organizations need strategy, plan, and budget to transform these dimensions.The consequences of digital transformation strategy formation in fashion retail organizations were also classified as value co-creation, financial performance improvement, competitive position and customer satisfaction, organization sustainability, smartness, and increasing efficiency and effectiveness. Although there are multiple consequences of digital transformation in retail organizations, The value co-creation between customers and the retail industry is an essential consequence resulting in emerging innovative products and services. Also, it will direct the fashion retail industry to join the sharing economy and circular economy in the future.

    Keywords: Digital Transformation, fashion retail, strategy formation conceptual model
  • Mohammad Etemadi, Ehsan Chitsaz *, Mohammadreza Abolghasemi Dehaqani, Faraz Ghodratizadeh Pages 116-142
    Objective
    This research aims to delve into the intricate relationship between monetary rewards, expectations, and the quality of ideation. Traditional views in economics and management often posit a direct, positive correlation between monetary incentives and improved performance outcomes. However, recent insights from behavioral economics suggest this relationship may be more complex than previously understood. The primary purpose of this study is to explore how monetary rewards influence the quality of ideation, particularly in a professional setting, and to examine the mediating role of expectations in this dynamic. The study seeks to bridge the gap in understanding how reward systems impact creative ideation and whether expectations alter this impact. 
    Method
    The methodology adopted for this study is experimental in nature, involving a sample of 109 professionals from the information and communication technology sector in China. Participants were engaged in a computerized ideation test; wherein monetary bonuses were awarded at random intervals. The design of the experiment was rooted in Gassmann's business model, which provided a structured framework for idea generation and assessment.To collect data, a comprehensive questionnaire was used to gather demographic and control variable information from participants. This was followed by the ideation process, where participants' ideas were evaluated based on originality, novelty, feasibility, and potential economic value, using a 7-point Likert scale. The experts involved in the evaluation process ensured a robust assessment of ideation quality.The research employed a post-test method to mitigate potential biases such as training and fatigue effects, commonly observed in within-subject designs. A between-subjects design was chosen to further minimize confounding factors, ensuring any observed differences in ideation quality were attributable to the intervention (monetary rewards).Data analysis was conducted using SmartPLS software, utilizing Partial Least Squares (PLS) path modeling. This advanced statistical technique is particularly suited for new technology research due to its ability to model composites and factors, account for various forms of measurement error, and test entire theories. 
    Results
    The study’s findings present a nuanced view of the relationship between monetary rewards, expectations, and ideation quality. Key results include:Negative Correlation Between Reward and Ideation Quality: A significant, negative correlation was observed between monetary rewards and the quality of ideation, contradicting many traditional economic theories. This suggests that higher levels of monetary rewards are associated with lower levels of ideation quality.Role of Expectation as a Mediator: Expectation emerged as a crucial mediating factor in the reward-ideation quality relationship. While the indirect relationship through expectation was found to be weak, its presence induced significant changes in the direct path between reward and ideation quality.Statistical Significance and Practical Implications: The R2 value for ideation quality was found to be 0.263, indicating that a significant portion of the variance in ideation quality is explained by the independent variables in the model. This finding has substantial implications for human resource practices in organizations, especially in technology-driven industries. 
    Conclusion
    In conclusion, this study offers significant insights into the complex dynamics of monetary rewards, expectations, and ideation quality. It challenges the conventional wisdom that monetary rewards invariably lead to improved performance, particularly in creative tasks. The findings underscore the importance of understanding the psychological and behavioral nuances that govern employee motivation and performance, especially in contexts where creativity and innovation are crucial.The study suggests that organizations need to rethink their reward structures, considering the potential demotivating effects of monetary incentives on creative performance. A more holistic approach, acknowledging the role of expectations and intrinsic motivation, may be more effective in fostering a conducive environment for innovation. This research opens avenues for further exploration into how best to structure reward systems that enhance, rather than inhibit, creative ideation and performance.
    Keywords: Expectancy, Monetary Rewards, Quality of New Venture Ideation, Self-determination theory, Reward-Performance Relationship
  • Hossein Rahimi Clever *, Golsum Akbari Arbatan Pages 143-164
    Objective
    Social media has provided significant opportunities for individuals to pursue entrepreneurial endeavors. An emerging phenomenon is the increasing number of women becoming social media influencers and acting as a driving force in the entrepreneurial landscape. Unlike celebrities, influencers use their personal lives to connect with their audience and can create a sense of relatability. As a result, social media influencers have become a significant force that drives public opinion through their vast networks of followers. This issue has created significant opportunities for public relations and advertising companies. Marketers have realized this and are actively integrating social media influencers into the mainstream of their marketing activities to reach potential customers. This has effectively legitimized women social media influencers as business owners and entrepreneurs. The phenomenon of social media influencers has enabled many people, especially women, to engage in entrepreneurial activities. Women especially dominate the social media influencer community, making up influencers in the areas of food, travel, fashion, leisure time, entertainment, and the environment. This research was conducted with the aim of investigating the role of influential women on social media in the development of entrepreneurship and presenting a model. 
    Method
    This research, from the perspective of the fundamental goal and based on the qualitative method (data base theory), while using information gathering tools and semi-structured interviews with 13 experts and knowledgeable experts in this field and social media for reaching the point of theoretical saturation was analyzed according to the open, central and selective coding method of the research topic. The interview protocol has been designed based on preliminary studies, the research problem of preliminary interviews with the approval of professors and the initial review of the theoretical foundations of the research. The total number of codes recorded by the researcher is 52 and the total number of agreements between the codes is 25. Inter-coder reliability for the interviews conducted in this research using the mentioned formula is equal to 73%. Considering that the reliability level is more than 60%, the reliability of the coding was confirmed and it can be claimed that the reliability level of the current interview analysis is appropriate. In order to ensure the validity of the research, it was tried to be a statistical sample of people who have the necessary knowledge and expertise in the field of research and also to minimize the intervention of researchers in the research. After the implementation, the findings of the interviews were given to the participants (interviewees) to express their opinions about their accuracy and precision. 
    Results
    The research findings show that at the end of the open coding process, 147 concepts were labeled. At the end of the open coding phase, the primary concepts were examined, analyzed and categorized to identify subcategories. Based on this, finally, 25 subcategories were extracted from 147 open codes. In the continuation of the formation of the database theory, coding of concepts was considered and key and central concepts were selected to identify sub-categories using induction comparison and reference to the research literature. At the end of the axial coding phase, 12 main categories were identified. The classification of the obtained results is focused on the design of the model, and this model has six main codes: Causal conditions include (independence and self-sufficiency of women, social freedom and the extent of influence of the media), background conditions including (influence and power of influencers, convergent infrastructures), intervening conditions (self-branding of influencers, cultural sensitivities), strategies (creativity and innovation, networking online) and the outcomes were categorized as including (emotional strength and balance, self-awareness promotion, development and resilience). 
    Conclusion
    Female influencers, considering the role of guardianship and influencing with the aim of awareness, encourage certain behaviors that lead to greater acceptance of entrepreneurship. Therefore, one of the most important factors for the development of entrepreneurship is the presence of influencers and social networks. In fact, using social media is one of the most popular online activities. As shown in the paradigm model of the role of social media influencer women in the promotion and development of entrepreneurship, one of the necessities of entrepreneurship development is the use of social media platforms. This theory describes the mechanisms through which the platform of virtual space and social media can be used the utmost for development and promotion of entrepreneurship. According to the components so obtained, marketing managers can take full advantage of this model to develop entrepreneurship based on female influencers in their social networks.
    Keywords: Entrepreneurship, women influencers, Social media
  • Abolghasem Arabiun *, Elahe Hosseini, Mahdi Azad Pages 165-185
    Objective
    According to statistics provided by the Small Industries Investment Support Fund in 2017, Iranian businesses accounted for only 10% of the country's export volume. Furthermore, technology-oriented businesses with advanced products made up only 1.5% of Iran's non-oil exports, according to the United Nations Development Fund. This indicates that Iran has not been successful in this area, and its rank in this field is lower than that of other countries in the region. Developed countries, on the other hand, emphasize the expansion of agriculture and technological industries. Therefore, there is a significant performance gap and unfavorable state of Iran's economic drivers when comparing the country's statistics and current position with the lofty goals set. Also, since each of the researches have dealt with specific dimensions of the variables affecting the internationalization of businesses and the lack of research that has discussed the intensity of internationalization in relation to strategic agility and entrepreneurial orientation and digital technologies is felt, And since until the research, these structures have not been examined with this combination, this research is innovative in this sense. The purpose of this research is to investigate the impact of digital technologies on the intensity of internationalization of technology-oriented businesses, with the mediating role of strategic agility and the moderating role of entrepreneurial orientation.
    Method
    The current research is a descriptive-correlational type of research with a practical purpose and data collection through a questionnaire. The statistical population of the research includes technology-oriented businesses in Iran since April 2023, which have a history of exporting. To be considered a technology business, the goods and services of these businesses must be in the field of high or medium to high technologies, and the goods offered must be in production or at least at the level of a laboratory sample (capable of technical review) and services must have sales documents. The population of this research includes 305 employees of these businesses who are active in the fields of international trade. A sample size of 170 people was obtained using available sampling based on Cochran's formula and with an error level of 5% at a confidence level of 95%. The researchers used a 13-item questionnaire with a 5-point Likert scale (5 = completely agree to 1 = completely disagree) derived from standard questionnaires to collect information. The relationships between variables were investigated using the SmartPLS3 software and the structural equation modeling method, which is a statistical model to investigate the relationship between latent variables and manifest variables.
    Results
    The analysis of SmartPLS3 software showed that digital technologies have a direct and positive effect on the intensity of internationalization of technology-based businesses. Entrepreneurial orientation as a moderator and strategic agility as a mediating variable have a positive and significant effect as well. Therefore, businesses, especially technology-oriented ones, should consider the impact of digital technologies on the intensity of internationalization. They should digitize their processes by using digital technologies to enter and operate more successfully in international markets. Additionally, they should increase the intensity of internationalization by raising the level of strategic agility and using entrepreneurial orientation in their activities.
    Conclusion
    Technology-oriented companies operating in technology-intensive environments can expand the market for their technologies through internationalization of sales. They may do so in response to small, mature, or highly competitive domestic markets, or because they perceive greater opportunities in foreign markets. In general, the internationalization of technology-based firms is likely to increase as the world integrates, trade barriers decrease, and transportation and communications become more efficient. Therefore, the use of digital technologies can help businesses build better relationships with customers and suppliers, improve productivity, and facilitate faster internationalization. Therefore, it is better for businesses to consider their strategic agility while investing in the use of digital technologies so that they can quickly change their innovations according to the demands of customers and obtain specific information from competitors and improve their products. Design and develop faster and send to international markets.
    Keywords: digital technologies, Entrepreneurial Orientation, intensity of internationalization, Strategic Agility
  • Davood Abbasi, Omid Mahdieh *, Fateme Shahsavari Pages 187-214
    Objective
    A startup is any company that works to grow, commercialize, and create entirely new goods, services, or mechanisms, driven by intellectual property or new technology. Startups have a significant impact on economic development. In addition, by creating jobs and wealth through innovation and technological activities, they have made important changes in the social, economic and even political context of countries. In the current era, startups or start-up companies play a significant role in entrepreneurship. These companies have played a prominent role in the development of the knowledge-based economy and are the source of many social developments. Innovation by start-up companies is one of the ways to increase competitive advantages and is considered one of the most important strategic approaches of companies to achieve long-term success. Startups have become the driving engine of the economies of developing countries, but many of them cannot continue their activities in the long term. Twenty percent of startups are out of competition in the first year and more than half of them in the first five years. In this regard, the aim of this research is to discover the factors affecting the success of startups.
    Method
    This research has been done with a qualitative approach using the phenomenological method. Fourteen managers of successful startups in the two provinces of Qazvin and Zanjan were selected by using criterion-based purposive sampling (being active and profitable) and data were collected using semi-structured interviews. Data analysis was done with the Colaizzi’s seven-step method. First, the text of the interviews was carefully read several times. Then the meaningful statements were identified. In the next stage, the meaning of these statements was formulated and organized in the form of organizing themes (thematic clusters). Then these clusters were described and then, the description of the underlying structure of the phenomenon under study was formulated. Finally, the analysis process was completed by validating the findings by receiving the feedback from the participants.
    Results
    : After the data analysis, factors affecting the success of successful startups were extracted in the form of 8 organizing themes and 26 basic sub-themes. The main themes are: "systems thinking", "active foresight", "creativity and innovation", "organizational learning", "team building", "financing", "business skills", and "market-orientation".The category of system thinking includes the three basic themes of adaptability, planned growth, and inter-functional coordination. The category of active foresight consists of the four basic themes of goal-setting, self-efficacy and hard work, experience and interest in work, and risk-taking. The category of creativity and innovation includes the three basic themes of creative ideation, the use of new technologies, and the design and production of applied products. The category of organizational learning consists of the three basic themes: acceptance of change, continuous learning and knowledge sharing. The category of team building includes the three basic themes of specialization, teamwork, and responsibility and accountability. The category of financing consists of two the basic themes of attracting capital and generating income. The category of business skills includes the three basic themes of problem solving, decision making, and advertising and information. And finally, the category of market-orientation consists of the five basic themes of choosing the target market and creating differentiation, customer orientation, publicity, product development and diversification, and providing service and support.
    Conclusion
    Although having a creative idea is necessary to launch a startup and it is the main challenge of many founders to start a new investment, but it alone cannot guarantee its success. On the other hand, identifying and exploiting the opportunity also plays a prominent role in the success of startups, but the use of new technologies has improved the ability to generate ideas. Formulating a suitable growth strategy, foresight, having an expert team, financial strength, marketing and learning capabilities are other key success factors of startups. It should be noted that the systemic thinking is a necessary condition and a turning point in designing the structure and patterns of startup activities to adapt to technological changes and customer needs, and to connect them with each other. With this thinking, startups can intelligently make find the necessary preparations to face the upcoming opportunities and threats wisely.
    Keywords: Startup, Innovation, Entrepreneurship, Success, phenomenology