فهرست مطالب

سوخت و ساز و فعالیت ورزشی - سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1394)

نشریه سوخت و ساز و فعالیت ورزشی
سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • معصومه کاظمی*، سید محمد مرندی، احمد موحیان عطار، حسین محمدیان، حمیدرضا شریفی جبلی صفحات 1-9
    هدف
    : هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مکمل دهی ال-آرژنین بر تغییرات استرس اکسیداتیو-نیتروزاتیو احتمالی ناشی از فعالیت ورزشی حاد در کبد موش بود.
    روش شناسی: 32 سر موش صحرایی نر با وزن تقریبی ( g210-160) به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل، ورزش حاد (E)، مکمل ال- آرژنین (Arg) و ورزش حاد+مکمل ال-آرژنین (E+Arg)، تقسیم شد. ال- آرژنین به میزان 02/0 رژیم غذایی به دو گروه Arg و E+Arg طی 30 روز گاواژ شد. برای اعمال فعالیت ورزشی حاد دو گروه E و E+Arg با سرعت 16-26متر بر ثانیه، به مدت 1 ساعت و یا تا رسیدن به واماندگی بر روی تردمیل مخصوص دویدند. بافت برداری 1 ساعت پس از فعالیت ورزشی حاد صورت گرفت. جهت محاسبه نسبت اکسیدان-آنتی اکسیدان، وضعیت اکسیدانی تام و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، به ترتیب با روش های FRAP وFOX-1 اندازه گیری شد. میزان نیتریک اکساید از روش گریس اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین ها آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین بالانس اکسیدان/آنتی اکسیدان گروه های کنترل،ورزش حاد، مکمل، مکمل + ورزش حاد به ترتیب 49/4±65/3، 12/0±91/0، 04/0±92/0 و 09/0±91/0 به دست آمده است. با وجود بیشتر بودن میانگین گروه کنترل نسبت به گروه های دیگر، ولی نتایج تحلیل واریانس نشان می دهد این تفاوت معنی دار نیست. همچنین میزان نیتریک اکساید موش های گروه کنترل با میانگین 31/6±01/9 از سه گروه دیگر بیشتر است، اما نتایج تحلیل واریانس نشان می دهد تفاوت معنی داری بین میزان نیتریک اکساید موش های گروه کنترل با هر یک از سه گروه آزمایش وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های تحقیق حاضر، نسبت اکسیدان-آنتی اکسیدان (TAC/TOS) و همچنین میزان نیتریک اکساید 1 ساعت پس از ورزش حاد و به دنبال مصرف مکمل ال-آرژنین در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی حاد، استرس اکسیداتیو، نیتروزاتیو، بالانس اکسیدان، آنتی اکسیدان، نیتریک اکساید، ال آرژنین
  • ناهید بیژه، حسن فرجی، بابی سان عسگری*، اسرا عسگری، سعید رمضانی صفحات 11-23
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی پاسخ ویسفاتین به فعالیت ورزشی حاد استقامتی پیش و پس از 8 هفته تمریندر مردان چاق تمرین نکرده سالم بود.
    روش شناسی: بیست و دو آزمودنی (سن: 83/3±06/29 سال، وزن: 68/4±96/90 کیلوگرم، قد: 88/4±3/171 سانتی متر و شاخص توده بدن 8/1 ± 76/30 کیلوگرم بر مترمربع) به طور داوطلبانه در مطالعه حاضر شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه تجربی (11 نفر) و کنترل (11 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی در 8 هفته تمرین استقامتی، سه بار در هفته، شرکت کردند. شدت فعالیت ورزشی پس از هفته چهارم از60 درصد ضربان قلب بیشینه به 65 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه تا اتمام دوره تمرین افزایش یافت. آزمون فعالیت ورزشی حاد (فعالیت روی چرخ کار سنج، 30 دقیقه با شدت 60 درصد ضربان قلب بیشینه) قبل و پس از دوره تمرین انجام شد. نمونه های خونی نیز، قبل، بلافاصله بعد و 30 دقیقه پس از فعالیت ورزشی حاد در دو مرحله قبل و پس از دوره تمرین استقامتی جهت اندازه گیری تغییرات ویسفاتین پلاسما گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج با استفاده از آنوای دوطرفه با اندازه گیری مکرر نشان داد که تغییرات سطوح ویسفاتین پس از فعالیت ورزشی حاد (بلافاصله بعد و 30 دقیقه بعد) نسبت به قبل فعالیت در آن جلسه در هر دو گروه کنترل و تجربی، قبل از دوره تمرینی، معنی دار نبود. بعد از دوره تمرینی، سطوح ویسفاتین پس از فعالیت حاد در گروه تجربی به طور معنی داری (بلافاصله و 30 دقیقه) نسبت به قبل فعالیت در آن جلسه کاهش یافت و همچنین نسبت به زمان های مشابه با قبل از دوره تمرینی (بلافاصله بعد و 30 دقیقه) پایین تر بود (05/0>p). سطوح استراحتی ویسفاتین پس از دوره تمرین کاهش یافت. وزن بدن، توده چربی و درصد چربی بدن گروه تجربی به طور معنی داری پس از دوره تمرینی کاهش یافت (05/0p<). VO2max برآورد شده گروه تجربی افزایش یافت اما توده بدون چربی آزمودنی ها تغییر معنی داری نداشت.هیچ کدام از متغیرهای گروه کنترل تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    این اطلاعات نشان می دهد که تمرین استقامتی در مردان چاق با کاهش سطوح استراحتی ویسفاتین پلاسما و چربی بدن همراه است. همچنین یک دوره تمرین استقامتی می تواند باعث کاهش غلظت پلاسمایی ویسفاتین در پاسخ به یک وهله فعالیت ورزشی حاد شود.
    کلیدواژگان: چاقی، تمرین استقامتی، توده چربی، فعالیت ورزشی حاد، ویسفاتین
  • رضا رضایی شیرازی* صفحات 25-36
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین تاثیر 12 هفته تمرین اینتروال شدید بر سطوح پلاسمایی لپتین، آدیپونکتین و شاخص مقاومت به انسولین مردان چاق مبتلا به کبد چرب با محدوده سنی 20 تا 35 سال بود.
    روش شناسی: آزمودنی های این تحقیق، شامل 38 مرد چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با میانگین سن 2/6±5/28 سال، وزن 8/11±4/95 کیلوگرم و قد 7/14±6/178 سانتی متر بودند که به طور تصادفی به دو گروه تجربی (18=n) و کنترل (20=n) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت سه ماه (36 جلسه) و هر هفته سه جلسه به تمرینات اینتروال شدید پرداختند. شدت تمرین در جلسه اول با 90% برون ده توان اوج، شروع و در جلسه آخر با شدت 115% برون ده توان اوج، پایان یافت. پروتکل تمرینی شامل حداکثر 10 تکرار 60 ثانیه ای پدال زدن بر روی چرخ کارسنج با استراحت فعال 60 ثانیه ای بین تکرارها با شدت 15% برون ده توان اوج بود. پس از اطمینان از توزیع طبیعی داده ها به وسیله آزمون K-s، برای تعیین معنی دار بودن تفاوت بین میانگین ها در پیش آزمون و پس آزمون از آزمون t وابسته استفاده گردید (05/0≥p).
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد پس از 12 هفته تمرین اینتروال شدید، سطوح لپتین در مردان چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی کاهش معنی داری داشته است ؛ هم چنین، در شاخص مقاومت به انسولین نیز کاهش معنی دار مشاهده شد. این در حالی است که بین سطوح آدیپونکتین آزمودنی ها در پیش آزمون و پس آزمون افزایش معنی دار دیده شد (05/0≥p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که 12 هفته تمرین اینتروال شدید می تواند سطوح لپتین، آدیپونکتین و مقاومت به انسولین مردان چاق مبتلا به کبد چرب را تغییر داده و همراه با کاهش وزن و شاخص توده بدن، موجب بهبود عارضه در آنان شود.
    کلیدواژگان: تمرینات اینتروال شدید، شاخص توده بدن، کبد چرب غیرالکلی، چاقی
  • کاظم رنجبر*، حسن متین همایی، محمدعلی آذربایجانی، مقصود پیری صفحات 37-46
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر همزمان عصاره الکلی عناب و تمرین مقاومتی بر مارکرهای آسیب کبدی در رت های نر مسموم شده با استروئید آنابولیک می باشد.
    روش شناسی: بدین منظور 42 رت نر ویستار به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه ها شامل، 1- گروه کنترل 2- گروه شم 3- گروه بولدنون 4- گروه بولدنون + عصاره عناب (600 میلی گرم در کیلوگرم) 5- گروه بولدنون + تمرین 6- گروه بولدنون + عصاره عناب (600 میلی گرم در کیلوگرم) + تمرین بودند. به غیر از گروه های کنترل و شم به مابقی گروه ها استرئید آنابولیک با دوز 5 میلی گرم در کیلوگرم و هفته ای یک مرتبه تزریق شد. تمرین مقاومتی شامل، سه جلسه تمرین در هفته و هر جلسه شامل سه ست با 5 تکرار بالا رفتن از نردبان به مدت هشت هفته بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد در گروه 3 تزریق استروئید آنابولیک سبب افزایش معنی دار در آنزیم های کبدی ALP، ALT و AST و بیلی روبین (توتال و مستقیم) نسبت به گروه های کنترل و شم گشت. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد در گروه مصرف کننده عصاره عناب (گروه 4)، گروه تمرین مقاومتی (گروه 5)، گروه عصاره عناب به همراه تمرین مقاومتی (گروه 6)، کاهش معنی داری در آنزیم های کبدی ALP، ALT و AST و بیلی روبین (توتال و مستقیم) مشاهده شد. لازم به ذکر است میزان آلبومین تغییر معنی داری در هیچ یک از گروه ها نداشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده کاهش معنی دار مارکرهای آسیب کبدی در پی مصرف عصاره الکلی عناب به تنهایی و همچنین تمرین مقاومتی به تنهایی می باشد. ولی استفاده همزمان از تمرین مقاومتی و عصاره عناب تاثیر بیشتری در کاهش این بیومارکرها ندارد.
    کلیدواژگان: استروئید آنابولیک، عناب، تمرین مقاومتی، آنزیم های کبدی
  • علیرضا پاآهو، وحید تادیبی*، ناصر بهپور صفحات 47-60
    هدف
    چاقی و اضافه وزن به همراه اختلالات متابولیکی مرتبط با آن ها یکی از نگرانی های بسیار مهم در جهان امروز است. با توجه به این که کودکان و نوجوانان در سنین حساس رشد و آماده سازی بدن برای سنین بزرگ سالی هستند، بنابراین هدف ما بررسی 12 هفته تمرین تناوبی شدید بر سطوح تستوسترون، کورتیزول و نیمرخ چربی در کودکان چاق و دارای اضافه وزن است.
    روش شناسی: بدین منظور بیست پسر بچه چاق با استفاده از طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه و توزیع تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. شاخص های آنتروپومتریک، سطوح کورتیزول، تستوسترون و نیمرخ چربی اندازه گیری شد. پروتکل تمرین تناوبی شدید 3 جلسه در هفته با شدت 100 تا 110 درصد حداکثر سرعت هوازی به مدت 12 هفته بود. داده ها با استفاده از تی مستقل و همبسته در سطح معنی داری (05/0p≤) تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش کاهش معنی دار سطوح استراحتی کورتیزول، TC، TG، LDL-C و افزایش HDL-C را در گروه HIIT نشان داد، اما بر سطوح استراحتی تستوسترون تاثیر معنی داری نداشت. این در حالی است که شاخص های آنترپومتریک و TC، TG و LDL-C گروه شاهد به طور معنی داری افزایش داشت، اما HDL-C آن ها به طور معنی داری کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    تاکنون تجویز تمرین ایده آل برای دست یابی به سودمندی های فعالیت بدنی برای افراد چاق به خوبی مشخص نشده است، اما یافته های این پژوهش اشاره دارند که تمرین تناوبی شدید دارای پتانسیل اقتصادی و پروتکل، تمرینی کارآمدی برای افراد چاق و دارای اضافه وزن به ویژه کودکان و نوجوانان است.
    کلیدواژگان: کودکان، تمرین تناوبی، تستوسترون، کورتیزول، نیمرخ چربی، چاقی
  • نسرین رمضانی*، احمد عبدی، حسن حاجی صفحات 61-71
    هدف
    فشار اکسایشی یکی از عوامل موثر در توسعه مقاومت به انسولین، دیابت و عوارض آن می باشد . افزایش گلوکز خون که در هر دو نوع دیابت 1 و 2 دیده می شود، از عوامل اثرگذار در ایجاد فشار اکسایشی است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز بر عوامل فشار اکسایشی در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی بود.
    روش شناسی: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر دیابتی انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی در 4 گروه (1- گروه تمرین ، 2- گروه تمرین - عصاره،3- گروه عصاره و 4-گروه کنترل). قرار گرفتند. القای دیابت از طریق تزریق وریدی 55 میلی گرم استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در موش ها ایجاد شد. سپس 6 هفته تمرین مقاومتی (5 روز هفته با شدت 30-100 درصد وزن بدن) در هفته اعمال شد. عصاره گشنیز به میزان روزانه 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به موش ها خورانده شد. پس از 6 هفته تمرین، آنتی اکسیدان تام (TAC)، سوپراکسیددسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) سرمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز سبب افزایش معنی دار در سطوح TAC، SOD و CAT می شود (05/0>p). همچنین، سطوح TAC در گروه های تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز به طور معنی داری افزایش یافته بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شش هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره دانه گشنیز توانسته است با تاثیر بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن در موش های دیابتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عوامل اکسایشی، دیابت، عصاره دانه گشنیز
  • امیرعباس منظمی*، زینب محمدی، رحمان سوری صفحات 73-84
    هدف
    هدف مطالعه حاضر تعیین اثر زمان برگزاری مسابقه کونگ فو در روز بر میزان هماچوری ، پروتئینوری و زمان بازگشت به حالت اولیه در مردان کونگ فو کار بود.
    روش شناسی: بدین منظور 28 نفر از مردان کونگ فو کار با سابقه 8 سال تمرین به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه صبح و عصر قرار گرفتند. از هر دو گروه 30دقیقه قبل از مسابقه ،60دقیقه،8 و24 ساعت بعد از مسابقه با استفاده از نوار آنالیز ادراری جهت اندازه گیری هماچوری و پروتئینوری، نمونه های ادراری گرفته شد. جهت تعیین تفاوت بین متغیرها از روش های آماری تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری های مکرر،t- همبسته وt- مستقل در سطح معنی داری 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میزان هماچوری در دو نوبت صبح و عصر تفاوت معنی داری وجود ندارد. نتایج همچنین نشان داد که تنها بین میزان پروتئینوری دو گروه صبح و عصر در زمان 8ساعت بازگشت به حالت اولیه تفاوت وجود دارد(05/0>P) و در زمان های60دقیقه، 8 و24 ساعت بازگشت به حالت اولیه در میزان هماچوری تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که زمان ریکاوری، هماچوری و پروتئینوری در نوبت عصر سریع تر از نوبت صبح اتفاق می افتد و در نتیجه انجام مسابقات در نوبت صبح به استراتژی های کارآمد ریکاوری نیازمند است.
    کلیدواژگان: پروتئینوری، هماچوری، ریکاوری، زمان روز، مسابقه کونگ فو
|
  • Masume Kazemi*, Sayad Mohmmad Marandi, Ahmand Movahedian Attar, Hosin Mohammadian, Hamid Reza Sharifi Jebeli Pages 1-9
    Aim: The aim of the present investigation is evaluate the effect of L- Arginine supplements on the oxidative and nitrosative stress in liver of rats following acute exercise on a treadmill.
    Method
    Thirty two male Vistar rats (160-210 g) were randomly divided into four groups: control (C); L-Arg treatment (Arg); exhaustive exercise (E); and exhaustive exercise with L-Arg treatment (E Arg). E and Eʸ groups performed a 1 hour acute running test, or until exhaustion on a treadmill (16-26 m/min) and Arg and Eʸ groups treated orally with the L-Arg (2% diet, for 30 days). Sampling was performed 1 hour after exercise. Nitric oxide production was evaluated by measuring nitrite formation, using Griess reagent. oxidant-Antioxidant’s ratio was measured as TOS/ TAC levels.
    Results
    According to the means of the oxidant-antioxidant’s balance (E)=0.91±0.12, (SCʸ)=0.92 0.04 and (Eʸ)=0.91±0.09, TOS/TAC decreased in (E), (SCʸ) and (Eʸ) groups compared with control group (SC); however, this decrease was not significant. And the results showed nitric oxide in (SC) group (mean=9.01 6.31 ) was more than other groups, but there was no significant change in there.
    Conclusion
    The results of the present study didn’t show existence of oxidative-nitrosative stress and supplementation effect in muscle 1 h after acute exercise.
    Keywords: Acute exercise, Oxidative, nitrosative stress, Oxidant, Antioxidant's ratio, Nitric oxide, L, Arginine
  • Nahid Bijeh, Hasan Faraji, Babisan Askari*, Asra Askari, Saeid Ramezani Pages 11-23
    Aim: The purpose of this study was to examine the response of the visfatin to acute endurance exercise pre and post 8-weeks trainingin untrained obese healthy men.
    Method
    Twenty two subjects (age 29.06±3.83 years, weight 90.96±4.68 kg, height 171.3±4.88 cm, and BMI 30.76±1.8 kg/m2) were volunteered to participate in the current study. The subjects were divided randomly into two experimental (n=11) and control (n=11) groups. Experimental group participated in 8-week endurance training program three times per week. Exercise intensity increased from 60 percent of maximum heart rate to 65 to 70 percent after 4thweeks until the end of training program. Acute exercise test (cycle ergometer exercise, 30 min at 60 percent of maximum heart rate) were employed before and after training period. Blood samples were collected before, immediately, and 30 min after acute exercise at before and after endurance training period to measure plasma visfatin variations.
    Results
    The results by two-way Anova with analysis showed before training period, visfation levels changes were not sigificant after acute exercise , immediately and 30 min aftery in both groups.
    Conclusion
    These data indicate that endurance training is associated with decrease in resting plasma visfatin and body fat in obese men. Moreover, one bout of endurance training can decrease the plasma visfatin in response to acute exercise.
    Keywords: Obesity, Exercise training, Fat mass, Acute exercise, Visfatin
  • Reza Rezaee Shirazi* Pages 25-36
    Aim: The main objective of the study was to consider the impact of 12 weeks high intensity interval training on plasma Adiponectin, Leptin and insulin resistance in 20-35 years old obese males with non-alcoholic fatty liver.
    Method
    In this study researchers used of thirty eight participants with means of age 28.5±6.2 yrs, weight 95.4±11.8 kg and height 178.6±14.7 cm were randomly divided into two groups including experimental (N=18) and control (N=20) groups. The experimental group performed high intensity interval training for 36 sessions and 3 days per week. Intensity of training in the first session was determined with 90% of peak power output in subjects and 115% of peak power output in last session. The protocol training was 10 sets of 60 seconds repetitions of pedaling a bicycle ergometer with 60 seconds rest to 15% peak power output during exercise. Once normal distribution of collected data has been analyzed by K-S test, the pre and post mean difference significant has been analyzed by using t-paired test (p≤0.05).
    Results
    After 12 weeks high intensity interval training in obese males with fatty liver, the results have shown a significant decrease in Leptin level, and a significant decrease in Insulin resistance level (p
    Conclusion
    : Finally, the results have shown that12 weeks high intensity interval training in obese males with fatty liver could change Adiponectin, Leptin and Insulin resistance levels. Also, any decrease in body mass index and weight, resulted in disorder improvement.
    Keywords: High Intensity Interval Training, Body Mass Index, Non, alcoholic Fatty Liver, Obesity
  • Kazem Ranjbar*, Hasan Matinhomaee, Mohammad Ali Azarbayjani, Maghsood Peeri Pages 37-46
    Aim: Effect of zizyphus jujube extract and resistance exercise on liver damaging biomarkers in male rats toxicated by anabolic steroid.
    Method
    42 Wistar rats were randomly divided into six equal groups: group 1: control, group 2: sham, group 3: anabolic steroid (5 mg/kg), group 4: anabolic steroid (5 mg/kg) zizyphus jujube extract (600 mg/kg), group 5: anabolic steroid (5 mg/kg) resistance exercise, and group 6: anabolic steroid (5 mg/kg) zizyphus jujube extract (600 mg/kg) resistance exercise. Apart from the control and sham groups, anabolic steroid with a 5 mg per kg dose was injected to other groups once a week. The resistance exercise protocol were consisted of three exercise sessions per week by 5 repetitions in 3 sets of climbing ladder for eight weeks. The data were analyzed by the SPSS software, using ANOVA.
    Results
    The results of this study revealed a significant increase in liver enzymes (ALT, AST, and ALP) and direct and total bilirubins in the anabolic steroid group (group 3) compared to the control and sham groups (p
    Conclusion
    : Zizyphus jujube extract consumption as well as resistance exercise caused a significant decrease in liver damaging biomarkers. Hence, the simultaneous use of resistance exercise and zizyphus jujube extract did not show any increasing effect on these biomarkers.
    Keywords: Steroid anabolic, Zizyphus jujube, Resistance exercise, Liver enzymes
  • Alireza Paahoo, Vahid Tadibi*, Naser Behpoor Pages 47-60
    Aim: Obesity and overweight along with metabolic disorders associated with them is one of the very important concerns in today’s world. According to the fact that chihdren and adolencrs bodies are in asensetive stage of growth and preparation for aduhthood, we aim to review the effects of high intensity interval training over the course of 12 weeks on testosterone, cortisol and lipids profiles levels in obese and overweight.
    Method
    In this study 20 boys were selected based on per- post test in to control and high intensity interval training (HIIT) groups.Anthropometric measures, maximal aerobic speed (MAS), cortisol and testosterone levels, and lipid profile were measured in all subjects before and after training. Training group participated in a training program at 100 to 110% of MAS and 3 times per week during 12 weeks. Independent t-test and Paired t-test with a significance level of (P≤0/05) was used to analysis variables.
    Results
    Following the training program, in training group, anthropometric measures including weight, BMI, percentage body fat and waist-hips ratio and cortisol resting level, TC, TG, LDL-C decreased, and HDL-C increased but no effect on testostron resting levels. In control group, anthropometric measures and TC, TG, LDL-C increased, while HDL-C decreased.
    Conclusion
    Prescribing ideal training course to help obese boys has not been recognized yet But, the finding in this research shows that periodic intence work out has a economic potential, and the efficiency of training Protocol for overweight and obese people, especially children and adolescents.
    Keywords: Interval training, Testosterone, Cortisol, Lipid profile, Obesity
  • Nasrin Ramezani*, Ahmad Abdi, Hasan Haji Pages 61-71
    Aim: Oxidative stress is an affective factor in insulin resistant, diabetes and other problems increasing blood glucose that seen in type 1 and 2 diabetes is an effective factor in producing oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the effect of resistance training and Coriandrum sativum on oxidative stress factors in diabetic male rats.
    Method
    The present experimental study was conducted on 40 adult male rats. After induction of diabetes, the rats were randomly divided into four equal groups (1: resistance training, 2: resistance training-Coriandrum sativum extract, 3: Coriandrum sativum extract, and 4: control). Diabetic condition was induced by using 55 mg af streptozotosin per one kg body weight.
    Then they performed 6 weeks of resistance training (five days a week for 6 weeks and with intensity of 30-100% rats weight) and drank oral Coriandrum sativum extract (150 mg/kg daily). After 6 weeks serum levels of total antioxidant capacity (TAC), superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) were measured.
    Results
    The results showed that resistance training alonge with Coriandrum sativum extract increased serum levels of TAC, SOD and CAT (p
    Conclusion
    It seems that six weeks at resistance training combined with Coriandrum sativum extract may have a positive effect on body anti-oxidant system and treatment of diabetes.
    Keywords: Resistance training, Oxidative stress, Diabetes, Coriandrum sativum extract
  • Amir Abas Monazzami*, Zinab Mohammadi, Rahman Soori Pages 73-84
    Aim: The purpose of this study was to determine the effects of time of competition on proteinuria , hematuria and recovery in men Kung fu players.
    Method
    28 men Kung fu players with at least 8 years of practice experience were selected and classified in two groups, randomly. Urine samples were taken 30 minutes before the competition, 60 minutes, 8 and 24 hours after competition from both groups. Dipsticks and total pro urine/CSF techniques were used for analyzing hematuria and proteinuria. To determine the difference between variables , one-way analysis of variance with repeated measures, paired t-test and independent t-test at the level of P
    Results
    Results showed that there was no significant difference in Hematuria in the morning and evening Samples. The results also showed that there wes significant difference only in Proteinuria between two groups at 8 hours after competition (P
    Conclusion
    Results showed that the time of recovery for Hematuria and Proteinuria is achieved faster in the evening than in the morning. As a result, playing matches in the morning requires efficient recovery strategies.
    Keywords: Proteinuria, Hematuria, Recovery, Kung Fu Competition