فهرست مطالب

پژوهشهای روستایی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1391)

فصلنامه پژوهشهای روستایی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1391)

  • 304 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/05/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسنعلی فرجی سبکبار، سید حسین مطیعی لنگرودی، جهانگیر یدالهی فارسی، حسین کریم زاده صفحه 1
    منابع طبیعی و جاذبه های گردشگری ایران گنجینه ای است که برای استفاده بهینه از آن باید توجه گردشگران داخلی و خارجی به جاذبه های روستایی گسترش یابد و روش های مدیریت موثر و کارآمد مناسب اتخاذ شود. بهره برداری بهینه از فرصت های موجود در زمینه گردشگری، مانند هر فعالیت دیگری مستلزم انجام مطالعات اصولی و طرح برنامه های مبتنی بر تحقیقات و مدیریت علمی است. از اساسی ترین فعالیت های علمی در حوزه گردشگری، ارزیابی منابع قابل توسعه در این زمینه است. نواحی روستایی دارای منابع و جاذبه های فراوانی است که قابلیت سرمایه گذاری دارد. بنابراین برای فراهم کردن بستر مناسب سرمایه گذاری، شناسایی این نواحی در گام نخست ضروری است و بهترین مکانیسم برای این شناسایی به کارگیری روش های مختلف و دقیق علمی است. شهرستان ورزقان دارای جاذبه های فراوان گردشگری است که تا به حال توجه چندانی به آن نشده است، لذا با ارزیابی دقیق جاذبه های گردشگری و معرفی آن به سرمایه گذاران بخش گردشگری می توان شاهد شکوفایی مناطق روستایی شهرستان از نظر گردشگری بود. جامعه آماری مقاله تمام جاذبه های مطرح شهرستان است که سالانه گردشگران به آنجا مراجعه می کنند. شاخص های مورد بررسی با رویکرد فضایی مکانی برای ارزیابی با توجه به اسناد و منابع موجود مدنظر قرار گرفت و با استفاده از تئوری خاکستری- که یکی از روش های تصمیم گیری تحت شرایط عدم قطعیت است- با تلفیق این روش با تاپسیس به ارزیابی جاذبه های گردشگری، نواحی روستایی مستعد سرمایه گذاری در بخش گردشگری شهرستان ورزقان را مشخص کرده است. براساس نتیجه به دست آمده جاذبه جنگل های ارسباران به عنوان بهترین گزینه بین سایر جاذبه ها برای سرمایه گذاری انتخاب شده است.
    کلیدواژگان: گردشگری، توسعه روستایی، تئوری خاکستری، تاپسیس خاکستری، نواحی روستایی شهرستان ورزقان
  • علیرضا دربان آستانه، مجتبی قدیری معصوم، محمدعلی فیروزی صفحه 27
    به اعتقاد کارشناسان، کارآفرینان موتورهای قدرتمند رشد اقتصادی، تولید ثروت و بهبوددهنده حتمی کیفیت، تعداد و تنوع فرصت های شغلی برای فقرا و روستاییان هستند. دهیاران به عنوان مدیران روستایی و صاحبان منابع و اختیارات درخور توجه، در صورت داشتن مهارت ها و روحیات کارآفرینی می توانند نقش مهمی در عمران و توسعه روستایی ایفا کنند. در این راستا مطالعه حاضر با هدف سنجش مهارت های کارآفرینی دهیاران استان قزوین و شناسایی ارتباط بین مهارت های کارآفرینی دهیاران مورد مطالعه با عملکرد دهیاری ها و خصوصیات فردی آنها به اجرا در آمد. رویکرد غالب مطالعه، پیمایشی و جامعه آماری دهیاران استان قزوین 320 نفر بودند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه از 125 نفر از دهیاران استان در سال 1389 که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی شده با انتساب اپتیمم انتخاب شده بودند، گردآوری شد. برای ارزیابی روایی مقیاس از آماره آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب 77‎/0 حاکی از همسانی درونی مورد قبول گویه های مورد استفاده است. همچنین برای ارزیابی اعتبار مقیاس ها، از دیدگاه های گروهی از متخصصان استفاده شد. تحلیل داده ها در نرم افزار spss انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که مهارت کارآفرینی دهیاران مورد مطالعه در حد متوسط (24‎/3) است. همچنین بین مهارت های کارآفرینی و عملکرد دهیاری ها، سطح تحصیلات، میزان مشارکت در فعالیت های اجتماعی، شرکت در دوره های آموزشی دهیاران، درآمد کارآفرین و خانواده او و نیز میزان تعامل با نهاد ها و سازمان های مرتبط ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، مهارت کارآفرینی، دهیاران، عملکرد دهیاری، مدیریت روستایی، توسعه روستایی
  • سیداحمد فیروزآبادی، حسین ایمانی جاجرمی صفحه 61
    رضایت مردم از عملکرد دهیاری ها نشانه توفیق مدیریت روستایی در زمینه های مهمی چون افزایش اثربخشی و پاسخگویی است. پرسش های اصلی این تحقیق این است که رضایت مردم از عملکرد دهیاری ها چه وضعیتی دارد؟ میزان رضایت از دهیاری ها در مقایسه با ارزیابی عملکرد مردم از سازمان دهیاری ها چگونه است؟ گونه شناسی رضایت از دهیاری ها از نگاه مردم، در چه محورهایی و با چه وزنی قرار دارد؟ و اینکه آیا متغیرهای زمینه ای بر رضایت از دهیاری ها تاثیر معناداری دارند یا خیر؟ تحقیق با روش پیمایشی انجام شده است و 200 نفر پاسخگو از 9 روستای شهرستان های قزوین، آبیک و البرز که به روش نمونه گیری تصادفی از روستاهای با ارزیابی عملکردی سازمانی بالا، متوسط و پایین، به پرسش ها پاسخ داده اند. یافته های تحقیق نشان می دهند که نزدیک به 70 درصد از پاسخگویان از عملکرد دهیاری ها در روستاهای شان رضایت دارند و هرچه ارزیابی عملکردی سازمانی از دهیاری بهتر باشد، میزان رضایت در روستا بیشتر می شود. این میزان از رضایت برای سازمانی که حدود یک دهه از فعالیت آن می گذرد، درخور توجه است. در تبیین این یافته می توان به دو عامل عام بودن دهیاری و رفع نسبی نابسامانی ناشی از برهم خوردن مدیریت روستایی از دهه 1340 خورشیدی به این سو اشاره کرد. دهیاری ها توانسته اند در روستاهایی که فاقد مدیریت بوده اند با انجام کارهای عمرانی مانند آسفالت معابر و تامین پاکیزگی محیط، رضایت نسبی را کسب کنند.
    کلیدواژگان: سنجش رضایتمندی، دهیاری، عملکرد، ارزیابی، مدیریت روستایی
  • حسین فراهانی، مجتبی حاجی پور صفحه 93
    زلزله همه ساله در گوشه و کنار جهان رخ می دهد و تلفات و خسارت های فراوان بر جای می گذارد. پس از وقوع هر زلزله، تهیه برنامه بازیابی و بازسازی و چگونگی کم و کیف آن بعد از سانحه و بازتوانی کامل بن بست های اقتصادی پس از سانحه و بازگشت به وضعیت قبل از آن از نظر تامین مساکن و زیرساخت ها بسیار ضروری و حیاتی است. موضوع بازسازی بعد از زلزله بایستی تمامی جنبه های آن را به صورت جامع در برگیرد تا بتواند موفق باشد. جوانب بازسازی موفق شامل در نظر گرفتن معماری بومی، نظام های حمایتی، مشارکت وسیع و گسترده مردم و در نهایت رضایتمندی مردم است. هدف این تحقیق ارزیابی فرایند بازسازی و متغیرهای موثر بر موفقیت فرایند بازسازی در دهستان شیروان از توابع بروجرد است. این تحقیق به لحاظ روش از نوع پیمایشی مبتنی بر استفاده از پرسشنامه است. جامعه آماری شامل سرپرست های خانوار دهستان مورد مطالعه است که از روش نمونه گیری سهمیه ای با حجم نمونه 190 استفاده شده است. به منظور تحلیل متغیرهای مورد مطالعه، با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری همبستگی، رگرسیون، آزمون T و آزمون های آماری ناپارامتریک استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین بازسازی و استفاده از نظام های حمایتی رابطه معناداری وجود دارد، یعنی پرداخت وام از سوی دولت ضریب موفقیت فرایند بازسازی را بالا برده است چنانکه هیچ یک از دو متغیر مشارکت مردم و معماری بومی تاثیری در این زمینه نداشته اند و همچنین بین مشارکت مردم و بازسازی و معماری بومی و تطابق آن با بازسازی های صورت گرفته هیچ گونه رابطه ای وجود ندارد.
    کلیدواژگان: بازسازی، مشارکت مردم، معماری بومی، نظام های حمایتی، دهستان شیروان
  • حبیب الله خوبفکر برآبادی، صلاح الدین قریشی صفحه 119
    پیوند های روستایی - شهری می توانند تاثیر بسزایی در توسعه روستایی منطقه داشته باشند، کما اینکه از شهر به مثابه موتور توسعه روستایی یاد شده است. این آثار می تواند نقش مثبت یا منفی و به بیان دیگر نقش زایا یا انگلی بر حوزه یا ناحیه خویش بر جای بگذرد و از منطقه ای به منطقه دیگر و از شهری به شهر دیگر متفاوت باشد. از این رو شناخت علمی این آثار می تواند در برنامه ریزی های منطقه موثر افتد. هدف مقاله حاضر شناسایی و تعیین وضعیت معناداری پیوند های روستا- شهری سطوح توسعه روستایی منطقه و نقش زایا یا انگلی بودن شهر درخصوص آن است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و بر مبنای استفاده از داده های میدانی و اسنادی استوار است. جامعه آماری شامل روستاهای 20 خانوار و بالاتر شهرستان و حجم نمونه 90 روستا یا حدود 37 درصد روستاهای منطقه است. به منظور تعیین سطح توسعه یافتگی روستایی از 42 شاخص توسعه و روش موریس استفاده شده و در سه سطح روستاهای توسعه یافته، در حال توسعه و محروم دسته بندی شده اند. اثر شهر به وسیله سه عامل اصلی: اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و سیاسی- اداری با 15 شاخص یا پیوند روستا با شهر اندازه گیری شده و رابطه معناداری بین آنها با سطوح توسعه روستایی مورد محاسبه قرار گرفته است. نرم افزار مورد استفاده، Spss16 بوده است. یافته های تحقیق نشان داد که از مجموع 15 مورد پیوند روستایی- شهری مورد بررسی در این منطقه، 10 مورد آن در قالب سه عامل اثرگذار مورد اشاره شهر، دارای رابطه معنادار و از نوع مثبت با سطوح توسعه روستایی بوده اند.
    کلیدواژگان: پیوندهای روستایی شهری، شهر زاهدان، توسعه روستایی، شهرهای زایا و انگلی، شهرستان زاهدان
  • بررسی عوامل انسانی و تکنیکی موثر بر سطح عمقی شدن کشت در نظام بهره برداری خانوادگی / مطالعه موردی: بهره برداران خانوادگی صیفی کار شهرستان کرمانشاه
    مهدی طالب، محسن ابراهیم پور، شاپور سلمانوندی صفحه 147
    نظام بهره برداری خانوادگی پس از اصلاحات ارضی شایع ترین نوع نظام بهره برداری زراعی در ایران شده است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر استفاده از تکنولو‍ژی، گرایش به نوگرایی و برخورداری از نیروی کار زراعی و متغیر زمینه ای سطح تحصیلات کشاورزان با سطح عمقی شدن کشت در بین بهره برداران خانوادگی می پردازد. مسئله اساسی این است که به علت روند رو به رشد جمعیت، تقاضا برای افزایش سطح زیر کشت و فشار بر اراضی زراعی نیز با وجود محدودیت اندازه زمین های زراعی در حال افزایش است. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی است و داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری شده اند. پس از تایید اعتبار صوری و نیز روایی پرسش ها و گویه های آن با آلفای کرونباخ 63‎/0، داده ها با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان می دهد که بهره مندی از نیروی کار مضاعف خانواده بهره بردار، گرایش به نوگرایی و نوپذیری کشاورزان، استفاده از تکنولوژی های جدید کشاورزی و سطح تحصیلات بهره برداران صیفی کار با سطح عمقی شدن کشت در منطقه مورد مطالعه رابطه مستقیم دارند. نتیجه تحقیق نشان می دهد که فشار نیروی کار بر واحد سطح و کاربرد فناوری های جدید کشاورزی به عنوان دو عامل مهم عمقی شدن کشت مطرح اند. پیامد دو عامل مذکور، گسترش نیروی کار کشاورزی و معیشت تکنولوژی است که می تواند دال بر عمقی شدن کشت باشد.
    کلیدواژگان: عمقی شدن کشت، کشت صیفی جات، نظام بهره برداری خانوادگی، شهرستان کرمانشاه
  • حمید عبداللهیان، سروه فتاحی صفحه 177
    مقاله حاضر با نشان دادن اختلاف نظرها و مناقشه های موجود درباره محدوده جغرافیایی نظام بهره برداری گروهی (بنه) در ایران به طرح مسئله در باب ناشناخته ماندن نظام بهره برداری از زمین در کردستان می پردازد. هدف پژوهش این است که با استفاده از این رویکرد انتقادی، محدوده جغرافیایی بنه ها در ایران را با تاکید بر نظام بهره برداری ارضی در کردستان به حوزه شناخت درآورد و با نظام بهره برداری گروهی و ویژگی های آن مقایسه کند. برای ارائه این شناخت و مطالعه نظام بهره برداری ارضی در کردستان در دوره قبل از اصلاحات ارضی سال 1342 و تطبیق آن با نظام بهره برداری گروهی (بنه)، از روش های ترکیبی تحقیق کیفی یعنی روش تاریخی تطبیقی استفاده شده است. علاوه بر این، برای گردآوری داده ها از مطالعات اسنادی و مصاحبه های نیمه سازمان یافته از جمله داده های مربوط به روایت ها استفاده شده است. روایت های جمع آوری شده دسته بندی گردیده و سپس دو نوع نظام بهره برداری ارضی مذکور با هم مقایسه شده است. نتایج به دست آمده از مطالعات تطبیقی در پژوهش حاضر ضمن ایجاد شناخت از نظام بهره برداری ارضی در کردستان در دوره قبل از اصلاحات ارضی، نشان می دهد که بهره برداری مبتنی بر مزارعه در ایران، مصادیق مختلفی دارد که تحلیل های ارائه شده از آن بر همه مصادیق آن صادق نیست.
    کلیدواژگان: نظام بهره برداری گروهی، بنه، مزارعه، کردستان
  • روح الله رضایی، الهام ودادی، خدیجه مهردوست صفحه 199
    تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل تاثیرگذار بر مشارکت روستاییان در طرح های آبخیزداری در روستای ده جلال صورت گرفت. از نظر روش پژوهش، این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق را تمامی سرپرستان خانوار روستای ده جلال تشکیل می دادند (178N=) تعداد 120 نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده برای انجام تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردید. روایی پرسشنامه با نظر پانلی از کارشناسان و پژوهشگران امور مشارکت و توسعه روستایی مورد تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق پیش آزمون انجام گرفت که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای هر یک از مقیاس های اصلی پرسشنامه در حد مناسب (بالای 75‎/0) بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSSWin18 استفاده شد. نتایج آمار توصیفی نشان داد که در مجموع میزان مشارکت پاسخگویان مورد مطالعه در مراحل مختلف تدوین و طراحی، اجرا و ارزشیابی طرح های آبخیزداری در سطح خیلی کم و کم قرار دارد. همچنین براساس نتایج حاصله، مهم ترین موانع مشارکت روستاییان در طرح های آبخیزداری در منطقه مورد مطالعه شامل«پایین بودن سطح آگاهی روستاییان از طرح های آبخیزداری»، «فقدان نظام اطلاع رسانی مناسب به منظور آگاهی رسانی به افراد محلی در خصوص فعالیت های آبخیزداری» و «عدم بهره مندی کافی از تسهیلات اعتباری و حمایت های دولتی»، بودند. نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد که چهار متغیر میزان آشنایی افراد با طرح های آبخیزداری، نگرش افراد نسبت به طرح های آبخیزداری، سطح تحصیلات افراد و سابقه فعالیت کشاورزی، در حدود 63 درصد از تغییرات متغیر وابسته میزان مشارکت در طرح های آبخیزداری را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: توسعه روستایی، طرح های آبخیزداری، روستاییان، مشارکت
  • رضا مستوفی الممالکی صفحه 223
    به طور کلی در تمامی مطالعات شهری و روستایی به منظور سهولت مطالعه، درک واقعیت های موجود، پی بردن به نابرابری ها و علل آن و رسیدن به نتیجه مطلوب و نهایتا ارائه راه حل های لازم، گروه بندی امری لازم به شمار می رود به ویژه در کشوری نظیر ایران که بیش از 62 هزار روستا و مزرعه در پهنه وسیع آن و در نواحی کاملا متضاد با هم توزیع شده است و یا هندوستان که بیش از 300 هزار روستای اصلی دارد. در این تحقیق سعی شده است که روش علمی مناسبی مطابق با الگوی کمی والتر روستو و براساس چهار سیستم تاثیرگذار در یک محدوده جغرافیایی اعم از استان، کشور یا یک ناحیه مشخص ارائه گردد. در این روش پیشنهادی تمام جنبه های طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در نظر گرفته می شود. روش تحقیق، عمدتا توصیفی- تحلیلی و نوع تحقیق کاربردی-توسعه ای است. یافته ها و نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به اهداف برنامه ریزی روستایی که توسعه روستایی هدف اصلی آن است، نخست در یک مجموعه روستایی روستاها باید ابتدا براساس شاخص ها و الگوهای مناسب طبقه بندی شوند و ثانیا پیشنهاد می شود که اصول و ضوابط طبقه بندی صرفا آمار و ارقام مقایسه ای نظیر سقف جمعیتی و یا صرفا شکل و تیپ و یا موقع ریاضی روستاها نباشد بلکه نتیجه آن باید گویای واقعیت هایی در خصوص وجود امکانات و پتانسیل ها و به عکس چالش و محرومیت ها در سطح روستاها باشد. از این رو طبقه بندی روستاها براساس الگوی والتر روستو و یا به کارگیری چهار سیستم طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به عنوان یک الگوی مناسب تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: طبقه بندی روستا، الگوی والتر روستو، سیستم طبیعی، سیستم اجتماعی، سیستم اقتصادی، سیستم سیاسی
|
  • Hasanali Faraji Sabokbar, Seyed Hasan Motiee Langroodi, Jahangir Yadollahi Farsi, Hosein Karimzadeh Page 1
    The touristic Resources and the attractions based on tourism, constitute the main topics in this field. Studies of these two topics, form the foundations of tourism. Resources and tourist attractions of the constituent elements of tourism are considered. Varzaquan County has a great potential for tourism development. There are pristine natural areas, climatic conditions, naturally beautiful landscapes such as forests Arasbaran, Chychaklu, all hands in have to make this city a special place for attracting the tourists. In this research, rankings of the city are based on ability and suitability for tourism development. In analysis and application of spatial data there are usually same uncertainities. Different reasons form these uncertainties in the data model and the presented model in this paper and is based on the spatial data, reduces the mentioned problem. The present approach is based on gray theory has recently been presented in scientific circles. A major focus of this paper is to enhance the effectiveness of the Original TOPSIS Method to evaluate the system of indicator-based model. Therefore, the authers have introduced the weight of each index to the Original TOPSIS Method for improvement. Initially, the Gray Correlation Analysis Method is utilized to calculate the weight of each index. In the recent years, the Gray Correlation Analysis Method has been widely used in the fields of geology, ecology, economic and so on. It is an effective method to examine the relationship between statisticd data by judging the interrelationship between the two indices based on the extent of their links. Secondly, the calculated weights are added to the Original TOPSIS Method. Evidently, the indicator-based model (based on selected indices) is applied in all kinds of field in terms of decision-making. Thus the evaluation system of indicator-based model plays an essential role. In recent years, the Original TOPSIS Method has been widely applied in evaluating the performance of indicator-based model, which has no restriction of sample size and data distribution pattern. Unfortunately, it’s undeniable that the selected indices have always some certain relationships with the effectiveness of the structuredmodels. Additionally, the changes of each index may lead to the internal change of the interactions between indices. All defects mentioned above may contribute to the deviation, which causes negative affects on decision-making.Thus the evaluation system of indicator-based model plays an essential role. In recent years, the Original TOPSIS Method has been widely applied in evaluating the performance of indicator-based model, which has no restriction of sample size and data distribution pattern. Unfortunately, it’s undeniable that the selected indices have always some certain relationships with the effectiveness of the structuredmodels. Additionally, the changes of each index may lead to the internal change of the interactions between indices. All defects mentioned above may contribute to the deviation, which causes negative affects on decision-making.
    Keywords: Tourism, Rural areas Varzaquan County, Gray Topsis, Rural development, Gray theory
  • Alireza Darban Astane, Mojtaba Ghadiri Masoom, Moahmmadali Firoozi Page 27
    The Experts believe that the Entrepreneurs are powerful engines of economic growth and Producing wealth, and crucial for improving the quality, number and variety of employment opportunities for the poor People as well as the villagers. In this situation, one of the best solutions for unemployment and progress of economic base of villagers is developing small scale businesses in rural areas. In this relation Dehyaries as rural administrators (RD) and potential entrepreneurs can play important roles in creating new opportunities and income resources in rural areas.In this relation Dehyaries as rural administrators (RD) and potential entrepreneurs can play important roles in creating new opportunities and income resources in rural areas. Therefore, the purpose of this paper was identifying the relationship between entrepreneurial skills of rural administrators and rural administration's performance and personal characteristics of rural administrators in Qazvin province. Research questions of this study were: 1. What is the level of entrepreneurial skills rural administrators? 2. What relation exists between manager's entrepreneurial skills and rural administrator's performances? 3. Are there a kind relation between individual characteristics of managers and their entrepreneurial skills?
    Keywords: Entrepreneurship, Rural Management, Rural Development, Entrepreneurial expertise Dehyars, Dehyari's operation
  • Hosein Firoozabadi, Hosein Imani Jajarmi Page 61
    You cannot find any modern society without organizations. All societies need the organizations for achieving their diverse goals. Modern professional organizations are doing many functions for their host societies such as: producing and distributing high quality products, provision of health, education, recreation and entertainment services, security and safety. The specialized organizations could be found in the public sector too. Examples of these organizations are: parliament or government organizations in the national or macro level, organizations such as housing and urban planning office in middle or provincial level and municipalities, rural management organizations, as well as rural and urban councils in the local or micro level. Dehyaris similar to other public organizations should be aware of their performances for satisfying the rural population. It's important because village councils are elected by the people's direct votes. The councils are very sensitive to the people's satisfaction for two reasons: one for themselves and the other for the Dehyari as an organization in their command. The present research is one of the first projects in the field of villager's satisfaction of Dehyari. one for themselves and the other for the Dehyari as an organization in their command. The present research is one of the first projects in the field of villager's satisfaction of Dehyari. People's satisfaction has an important role in The performances and objectives of any public organization. Villagers with satisfaction of their rural management organization undertake their public duties such as paying local taxes and participating in public programs more confidently. The managers and officials who know the public opinion try to value the people's points of view. If they find any incorrect views, they would seek better tools for informing people and avoid using pressure and force for changing people's views. Therefore, awareness of people satisfaction includes many advantages for Dehyaris, such as: • Increasing of Dehyari' efficiency; • Increasing of Dehyari' responsiveness to the demands and need of villagers; • Increasing of general trust to Dehyari organization; • Increasing of public participation in Dehyari programs and plans; • Increasing of Dehyari legitimacy in the villager's public opinion and views. The rural management organizations that have measured and studied villager's views are aware of the existing problems of the villages, as well as, public needs and demands. This knowledge can help for better prioritization. They can go forward for solving the problems and respond better to people's needs. In the other hand, those organizations without respect for villager's views might do worthless works based on the watchful eye of people. Although they have spent money and resources for diverse works but they couldnt go ahead for more people's satisfaction on Dehyari performance. People satisfaction of Dehyari (Rural Management Unit) is an indication of rural management achievements in the fields of efficiency and responsiveness. The main questions of the research are as follows: what’s the situation of people’s satisfaction in the field of Dehyari’s performance? What’s the people’s satisfaction in comparison with their evaluation of Dehyari organizational performance? What are the aspects and weights of people’s satisfaction typologies of Dehyari’s performance? How significant are the influences of the variables on satisfaction of Dehyaris? The research has been done by using survey method in 9 villages of Ghazvin, Abeeyek and Alborz districts. It had 200 respondents and they were chosen by laws of probability sampling method in the villages with 3 types of performances: high, medium and low. The findings showed that almost 70 percent of respondents have satisfied from their Dehyaris. If the organizational satisfaction evaluation is high, then the amount of village’s satisfaction will be high too. This amount of satisfaction for a one decade born organization is considerable. These two factors of the findings should be mentioned: one is the generality of Dehyari’s performances and the other is the disorders of rural managements because of land reforms in the 1960’s. These new rural management organizations could get villagers satisfaction by doing constructional activities such as preparing the roads and repairing them, if necessary; making their surrounding spaces clean, etc. Rural societies are not as complicated as the urban ones. The villagers are similar together and there are no major differences between them. There has been no stable management organization from 1960s until the establishment of Dehyari in 2000s. Although there were some experiences such as Khane-ye- Omran Roostayee (Village's Construction House) and Khane-ye- Hamyar (The Helper House) but they didnt have institutionalization and judicial stability that are essential factors for organizational precise performance, Therefore, Dehyaris are capable for obtaining people's satisfaction by doing mostly constructional works in a field without competition.
    Keywords: Public opinion, Rural management, Dehyari, Performance, Satisfaction measurement
  • Hosein Farahani, Mojtaba Hajipoor Page 93
    After occurring an earthquake, providing recovery and reconstruction programs and its quality and quantities very necessitate for returning to before disaster condition from point of providing habitats and infrastructures. In reconstruction after the earthquake, it must be considered in a manner of comprehensive, scientific and applied method. The dimensions of a successful reconstruction includes: considering the native architecture, supporting systems, extensive participation of all people, and finally satisfaction of the habitants. The objective of this study is to evaluate the process of reconstruction and the variables affecting the success of the reconstruction process in Shirvan County, in Borujerd Township. This study follows the method of measuring based on questionnaires. The were studied community includes the heads of the households, that used the proportional sampling method with sample volume of 190 people (Cochran). The method of this research is descriptive and analytic. For analyzing the variables, the statistic correlative method, regression, the T test, and the nonparametric statistic test have been used. The results of this research indicates that there has been a meaningful relation between successful reconstruction and using supportive systems in which the loans, by governments increased the chance of success for the reconstruction process. None of the variables- people participation and the native architecture- has been effective in this regard. Moreover, there is no relation between people participation and reconstruction and native architecture and their conformation with implemented reconstructions.
    Keywords: Native architecture, People participation, Reconstruction, Supportive systems, Shirvan County
  • Habibollah Khobfekr Barabadi, Salahoddin Ghoreyshi Page 119
    It this study it is attempted to find out the nature of relationships between rural-urban linkages by statistical analysis regarding the impact of the city on the levels of rural development. Rural-urban relationships in the developing countries have rapidly expanded in the recent decades. Because, city and village comprise an integrated system, and the development of each part of this system regardless to the other part(s) is irrational and impossible. UN-Habitat (2004) announced that Cities are engines of rural development. Many scholars and researches in Iran and abroad have emphasized on the effects of cities on rural development and they have suggested a simultaneous rural-urban planning in regional level.
    Keywords: Impact_Zahedan city_Rural Development_Generative role of city_Rural – Urban linkages
  • Mehdi Taleb, Mohsen Ebrahimpoor, Shapoor Salmanvandi Page 147
    Agriculture has a long-time connection with living in village. Agriculture is constituted the most important part of Iran’s economy. It constitutes about ¼ of GDP and 30 percent of employed peoples who work in agriculture-related activities. Green revolution has had positive effects, though it has faced with issues such as equality and continuity and endurance of land ownership that in turn, needs a new phase of research and development in agriculture. Prior to the land improvements, the major land owners had had 56 percent of ownership of whole of the agricultural lands in their hands; that figure did included 34 percent of all villages of the country. Meager owners, with 41/ 93 percent, were living while they had had just 10/13 percent of ownership of whole agricultural lands of the country. Meanwhile, land ownership was the main source of political power in Iran but after the land improvements, farmer households had had 36 percent of whole agricultural lands. During the 1970s and 1980s when many of Asian countries went through industrialization and urbanization rapidly, small farms were regarded as barriers to Is process. According to some studies, however, it was found out that small farms had had more productivity than big ones. This study tries to find out the answers to 4 questions: Is there any correlation between increasing the level of education of farmers and intensive method of agriculture? Is there any relationship between the household aspect of farmers as working forces and intensive cultivation? It is correct that the tendency toward modernization will lead to intensive cultivation? Is there any relationship between using technology and facilities and intensive cultivation?
    Keywords: Tomato cultivatuion, Intensive agricultural, rural area of Kermanshah, System of family exploitation, human, technical factors
  • Hamid Abdollahian, Sarveh Fatahi Page 177
    Generally speaking, this article offers a critical analysis of the land tenure systems in Iran with an emphasis on land tenure system in Kurdistan and prior to the land reform in 1962. The objective of this article is to address the contradictory narratives that have taken shape regarding the geographical boundaries of Boneh in Iran. This is an attempt to offer a new and fundamental analytical alternative compared the existing literature, about the pre-capitalist land tenure systems in Iran. The article then attempts to provide a more comprehensive insight regarding the nature of the Bonehs, their variants and their characteristics exactly as they represented collective land tenure system. This system was the dominant land tenure system prior to the land reform of 1962 more known as Muzare-eh or sharecropping system. The Kurdistan's land tenure system is also compared with Bonehs which is known as a collective tenure system in Iran sometimes known as Muzare-eh. The authors claim here that Kurdistan's Muzare-eh system used to be different from Bonehs or its variants; nevertheless the plausibility of this claim require them to answer the question of how it could have been neglected by the existing literature that claim it was also a variant of Boneh. The authors think that answering such a question generates an epistemological gap between what they know about Iran and what they assume knowing about Kurdistan, while they collected ample evidence that indicate we dont know much about Kurdistan's land tenure system. The bigger issue is revealed where The authors came to learn about many literatures on rural development that have been produced based on the assumption that Kurdistan's sharecropping is also a variant of Boneh. Lambton, for example, studied land tenure system in Hasanabad village near Sanandaj (Kurdistan Prouince) in which she discussed the mode of division of crop among landlords and peasants. The authors launched an explorative study that helped them to her its findings for establishing a new argument on rural Kurdistan. This preliminary study motivated the second round of their study on other parts of Kurdistan. Parts of this study are presented in this paper.
    Keywords: Land Reforms, Kurdistan, Grouping Tenure System, Boneh, camparative analysis
  • Roohollah Rezaei, Elham Vedadi, Khadije Mehrdoost Page 199
    In the recent years for achieving development in different countries, various theories have been presented, but nearly all the experts and scholars emphasize the necessity and importance of attention to human resources and active participation of people in the development process, as one of the main ways of internalization the development. Participation of the people particularly in the rural regions in the various development programs, including watershed plans, leads to increasing of capability and suitable use of available facilities and resources in the basin areas. Several studies have shown that if the plans and projects perform without involving and participation of the local people, they will not accept the responsibility for maintaining those plans and will not attempt to eliminate their disadvantages and shortcomings. In the other words, rural people increase largely the efficiency of the activities and plans by involving theirselves in the watershed projects and plans. Worldwide experiences suggest that more watershed projects have faced with defeat and failure because the farmers and locals have not participated in the different stages of planning, implementation and evaluation of the projects. However, considering the importance of rural people participation in the watershed projects and activities, it seems that investigation and identification of the effective factor on participation in such activities is are key steps in achieving and improving the real participation of people. Regarding the importance of this fact, the main purpose of this survey has been studying of effective factors on participation of rural people in watershed plans in Deh Jalal village.
    Keywords: Rural people, Deh Jalal, Rural development, Participation, Watershed plans
  • Reza Mostofialmamaleki Page 223
    In Geography science and the related fields, grouping and classification of factors for heavy homogenous and non homogenous families is necessary. As a whole in total studies especially those of urban and rural, for better understanding of existing features, their reasons and olataining suitable results and finally providing the best approaches, the grouping of inputs and statistical family is necessary. Such works are very important in Iran with more than 62000 villages and hamlets that are distributed on the vast area of the country with different physical conditions, or in the India that there are more than 300000 villages located these. In this research the authers tried to provide a suitable and scientific method based on a quantitative plan from famous American scientist, Walter Rostow, with four effective systems on a geographical area, both a province or a country; and a region, and the authers didnot apply the old methods and plans that gust compares the areas only, despite in the professional studies about villages and rural Geography, the villages are not classified by any scientific methodology. In such Suggestive Approach, the total Basis of Physical conditions, Social factors, Economic forces and political factors that are dominated on the Region and are effective on the whole of subject of a Rural Region and villages are Notable for the Researchers. The above mentioned factors are determining the Rate of Physical, Social, Cultural and economic developments of a village or a Rural Region.
    Keywords: Economic system, Political system, Walter Rostow plan, Social system, Physical system