فهرست مطالب

بهداشت مواد غذایی - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1394)

نشریه بهداشت مواد غذایی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ثمانه حاتمی*، مسعود یاورمنش، علی محمد ثانی صفحات 1-11
    ترکیبات مشتق شده از گیاهان، طی قرن ها به دلیل داشتن فعالیت ضدمیکروبی، استفاده های دارویی داشته اند. در این پژوهش اثر ضدباکتریایی روغن کرچک دو واریته اصفهان و مشهد روی استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولای و لیستریا اینوکوآ مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور از روش انتشار دیسک و کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) به روش براث میکرودایلوشن استفاده شد. روغن کرچک توسط دستگاه سوکسله با حلال نرمال هگزان استخراج و به وسیله دستگاهGC/MSمورد تحلیل قرار گرفت. براساس رقت های تهیه شده، MICروغن های کرچک روی باکتری های مورد آزمایش بین 25-5/12% بود، به غیر از روغن کرچک واریته اصفهان که روی اشریشیا کولای بین 5/12-25/6% برآورد شد. در آزمون MBC، هر دو واریته در غلظت 100% موجب غیرفعال شدن باکتری ها شدند. بر مبنای تجزیه و تحلیل GC/MS، بیشترین مقدار اولئیک اسید مربوط به روغن کرچک واریته اصفهان بود. هم چنین ریسینویئک اسید به مقدار 307/1%، جنتیسیک اسید 597/0% و پالمیتیک اسید 949/1%، که در روغن کرچک واریته اصفهان موجود، اما روغن کرچک واریته مشهد فاقد این ترکیبات بود. بر اساس نتایج مطالعه، روغن هر دو واریته کرچک بیشترین اثر ضدباکتریایی را روی اشریشیا کولای داشتند، اما در مجموع خاصیت ضدباکتریایی واریته اصفهان در مقایسه با واریته مشهد قوی تر برآورد شد. به نظر می رسد، وجود ترکیبات فنلی، کامفوری و اسید های چرب غیراشباع از مهم ترین عوامل بازدارندگی بیشتر روغن کرچک واریته اصفهان روی اشریشیا کولای می باشد. با توجه به خاصیت ضدمیکروبی روغن کرچک، می توان از این ترکیب به عنوان یک نگه دارنده و آنتی بیوتیک طبیعی در صنایع غذایی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: روغن کرچک، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، انتشار دیسک
  • نجمه جهانی، جمشید فرمانی* صفحات 13-26
    اکسیداسیون لیپیدهای نان طی فرایند پخت و نگه داری، ارزش تغذیه ای فرآورده را کاهش داده و باعث تشکیل طعم و بوی نامطلوب می شود. دراین تحقیق پایداری اکسایشی روغن های سبوس برنج، ذرت، کانولا، آفتابگردان و سویا درشرایط پخت و نگه داری نان بروتشن بررسی شد. فرایند پخت نان باعث افزایش معنی دار (05/0>p) در میزان شاخص های اکسایشی از قبیل عدد پراکسید، آنیزیدین، توتوکس وتیوباربیتوریک اسید و در صد اسیدهای چرب آزاد شد. با این حال، نگه داری نان ها به مدت شش روز در دمای محیط تاثیری بر میزان این شاخص ها نداشت. به طور کلی مقدار این شاخص ها در نان حاوی روغن سبوس برنج کمتر از سایر نان ها بود، که این به معنی پایداری اکسایشی بیشتر آن در فرایند پخت و نگه داری نان می باشد. روغن های خالص نگه داری شده در شرایط شبیه سازی پخت و نگه داری، کیفیت اکسایشی مشابه با آن چه در نان ها مشاهده شد، داشتند. این موضوع به معنی عدم تاثیر ترکیبات موجود در نان بر پایداری اکسایشی روغن های آن می باشد. نان حاوی روغن سبوس برنج از نظرا رزیابی حسی نیز امتیاز بیشتری کسب کرد که البته در تطابق با وضعیت بهتر شاخص های اکسایشی آن بود.
    کلیدواژگان: پایداری اکسایشی، شاخص های پایداری اکسیداتیو، نان بروتشن
  • طیبه زینلی، محمد محسن زاده*، رویا رضاییان دلوثی، رویا نبی پور صفحات 27-36
    باکتری های با منشا غذایی در ایجاد عفونت ها یا مسمومیت های غذایی در انسان نقش دارند. با افزایش روزافزون تعداد سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک تلاش فراوانی جهت استفاده از خواص ضدمیکروبی گیاهان انجام می گیرد. گیاه اسپند از جمله گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده که از گذشته از آن به عنوان ضدعفونی کننده استفاده می گردید. در میان باکتری های بیماری زای غذایی، اشریشیا کلی O157:H7، سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنزجزو باکتری های خطرناک و شناخته شده می باشند. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره متانولی گیاه اسپند بر رشد این باکتری ها در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) عصاره با استفاده از روش رقیق سازی در محیط مولر هینتون براث تعیین گردید. طبق نتایج مطالعه، MIC عصاره متانولی گیاه اسپند برای باکتری های اشریشیا کلی O157:H7 و سالمونلا تیفی موریوم 56/1 میلی گرم در میلی لیتر و برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز 78/0 میلی گرم در میلی لیترتعیین شد. هم چنین، MBC عصاره متانولی گیاه اسپند برای باکتری های مذکورمشابه MIC آن ها بود. با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می شود از عصاره گیاه اسپند به عنوان جزئی از فرمولاسیون محلول های ضدعفونی کننده مواد غذایی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: عصاره متانولی اسپند، اشریشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسیتوژنز
  • علی اصغر خانی پور*، مینا سیف زاده، مینا احمدی صفحات 37-43
    این تحقیق با هدف بررسی مقدار تجمع فلزات سنگین کبالت و نیکل در بافت خوراکی ماهی سفید تالاب انزلی و مقایسه آن با استانداردهای جهانی سازمان خوار و بار جهانی و سازمان غذا و دارو انجام شد. برای اجرای این تحقیق نمونه های ماهی سفید از مناطق غرب، مرکزی و شرق تالاب انزلی صید شدند. میزان عناصر سنگین با استفاده از روش اسپکتوفتومتری جذب اتمی مجهز به شعله اندازه گیری گردید. طبق یافته های مطالعه، مقدار میانگین نیکل در تالاب های غرب و شرق به ترتیب 93/0 و 80/0 میکروگرم در گرم بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند. هم چنین غلظت نیکل در تالاب مرکزی 13/1 میکروگرم در گرم برآورد گردید که در مقایسه با استاندارد FDA تفاوت معنی دار نداشت. میزان کبالت در تالاب غرب کمتر از حد قابل ردیابی بود و این مقدار در تالاب های شرق و مرکزی به ترتیب 13/0 و 07/0 میکروگرم در گرم بود که در مقایسه با استانداردهای FAO و FDA افزایش معنی داری (05/0 کلیدواژگان: بافت خوراکی، تالاب انزلی، کبالت، نیکل، ماهی سفید
  • شیما حاجی پور ده بالایی*، محسن افشارمنش، مسعود سامی صفحات 45-54
    گوشت طیور به علت وجود غلظت های بالای اسید های چرب غیراشباع با چند باند دوگانهمستعد فساد اکسیداتیو است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر اسانس های آویشن، پونه کوهی و مخلوط آن ها در مقایسه با آنتی بیوتیک بر کیفیت گوشت بلدرچین های گوشتی، بود. گروه های آزمایشی شامل جیره پایه (بدون افزودنی خوراکی یا با 100 میلی گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین)، مقادیر 100 و 200 میلی گرم در کیلوگرم اسانس آویشن و پونه کوهی و هم چنین مخلوط مساوی از آویشن و پونه کوهی (در دو سطح 50 و 100 میلی گرم در کیلوگرم) بودند. در پایان دوره 35 روزه آزمایش دو پرنده از هر تکرار برای انجام آزمایشات کیفیت گوشت (شامل میزان مالون دی آلدهید،pH ، ظرفیت نگه داری آب، میزان خونابه و افت در نتیجه پخت گوشت) نمونه گیری گردیدند. نتایج این آزمایش نشان داد اسانس آویشن، پونه کوهی و مخلوط اسانس ها سبب کاهش تیوباربیتوریک اسید، میزان خونابه و افت در نتیجه پخت شد؛ اما pH و ظرفیت نگه داری آب را افزایش داد. پونه و آویشن شامل ترکیباتی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا می باشند که این ترکیبات بعد از ورود به جریان خون، در بافت های عضلانی تجمع یافته و در نتیجه ظرفیت آنتی اکسیدانی گوشت و به تبع آن ماندگاری گوشت را افزایش می دهند. بنابراین استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی تیمول یا کارواکرول می تواند به منظور بهبود کیفیت گوشت طیور مفید باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، اسانس آویشن، اسانس پونه کوهی، گوشت بلدرچین
  • دیدگاه پرورش دهندگان مرغ گوشتی نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک (مطالعه موردی استان تهران)
    آیت بهروزی*، سیامک مشایخی، قباد عسگری جعفرآبادی صفحات 55-65
    این تحقیق با هدف بررسی دیدگاه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک شکل گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران (مشتمل بر 450 مرغدار) بود که از بین آن ها 136 نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسش نامه ای حاوی 44 سوال و گویه بود. نتایج تحقیق نشان داد که 9/52 درصد از پاسخ دهندگان دیدگاه «مثبت» و «نسبتا مثبتی» نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک داشتند. هم چنین نتایج بیانگر آن بود که بین متغیر های «سطح تحصیلات»، «رضایت شغلی»، «شغل جانبی»، «داشتن مسئول فنی» با «نوع دیدگاه مرغداران» مورد مطالعه، نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک رابطه مثبت و معنی داری (05/0>p) وجود دارد. ضمن این که بین متغیر «شرکت در دوره های آموزشی مرتبط با تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک» با «نوع دیدگاه مرغ داران» مورد مطالعه نسبت به این تولید رابطه مثبت و معنی داری (01/0>p) مشاهده شد. این در حالی بود که بین متغیرهای «سن تولید کنندگان» مرغ گوشتی مورد مطالعه، «سابقه شغلی، «تعداد دفعات جوجه ریزی»، «تولید یا عدم تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک»، «مصرف یا عدم مصرف مرغ بدون آنتی بیوتیک»، «میزان آگاهی از نحوه پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک» با «نوع دیدگاه پاسخ دهندگان» نسبت به «تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک» رابطه مثبت و معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: دیدگاه، تولیدکنندگان مرغ گوشتی، مرغ بدون آنتی بیوتیک، استان تهران
  • شهرام کیانی*، محبوبه قیطاسی صفحات 67-79
    در سال های اخیر وجود نیترات و نیتریت در سبزی ها به یکی از نگرانی ها در سطح افکار عمومی تبدیل شده است. هدف این تحقیق بررسی وضعیت تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد بود. برای این منظور در زمستان 1390 و تابستان 1391 تعداد 222 نمونه جمع آوری و تجمع نیترات و نیتریت در آن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین تجمع نیترات در سبزی های مختلف دارای طیف گسترده ای از 9/310 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر در نعناع تا 1/3309 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر در مرزه بود. در بیش از 85 درصد از نمونه ها میانگین تجمع نیترات کمتر از حد استاندارد (2500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر) بود، در حالی که در مرزه بیش از 3000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر برآورد شد. هم چنین مشخص گردید که میانگین تجمع نیتریت در مقایسه با نیترات بسیار پایین و 65/1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر بود. یافته ها نشان داد که تجمع نیترات در فصل تابستان به طور معنی داری (05/0p<) بیشتر بود اما در مورد نیتریت عکس این حالت مشاهده شد. بر اساس نتایج این پژوهش، میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در شهرکرد تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب نمی شود، با این حال به کارگیری روش های موثر برای کاهش تجمع نیترات و نیتریت در سبزی ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نیترات، نیتریت، سبزی، شهرکرد
  • علی ایاسه*، محمد علیزاده، محسن اسمعیلی، عباس مهرداد، یوسف جوادزاده صفحات 81-96
    هدف این پژوهش، تعیین تاثیر تیمار فراصوت روی ترکیبات زیست فعال آب هویج (شامل فنل کل، فلاونوئید کل، کاروتنوئید کل، اسید آسکوربیک) و مقایسه آن با تیمار رایج حرارتی می باشد. نمونه های آب هویج مطابق طرح سطح- پاسخ دی اپتیمال، در سه سطح دما (25، 5/37 و50 درجه سلسیوس)، زمان (10، 20، 30 دقیقه) و دو سطح توان (350 و400 وات) در فرکانس ثابت 24 کیلوهرتز فراصوت شدند. نتایج نشان داد، دما (01/0p<)، زمان (01/0p<) و توان (05/0p<) فراصوت باعث کاهش معنی دار مقادیر اسید اسکوربیک شدند. پایداری ویتامین ث در نمونه های فرآیند شده با فراصوت بیشتر از نمونه های تیمار حرارتی بود. دمای فراصوت سبب افزایش معنی دار (05/0p<) مقادیر کارتنوئید کل نمونه ها شد. زمان فراصوت تاثیر معنی داری (01/0p<) در کاهش مقادیر فنل کل نمونه ها داشت ولی تفاوت معنی داری (22/0=p)بین فنل کل نمونه های فراصوت شده نسبت به تیمارهای حرارتی و نمونه تیمار نشده، مشاهده نشد. مقادیر فلاونوئید کل نمونه های فراصوت شده کاهش معنی داری (01/0p<) نسبت به نمونه های حرارتی و تیمار نشده داشت. مطالعه حاضر نشان داد، تیمار فراصوت به عنوان یک تیمار غیرحرارتی موجب پایداری بیشتر ترکیبات زیست فعال آب هویج (به ویژه اسید اسکوربیک، کارتنوئید کل و فنل کل) در مقایسه با تیمار مرسوم حرارتی گردید.
    کلیدواژگان: آب هویج، اسید اسکوربیک، فراصوت، فنل کل، کارتنوئید کل
  • |
    • Samaneh Hatami, Masud Yavarmaneshm., Ali Hatami, S Pages 1-11
      For centuries, antimicrobial compounds derived from plants, have been used for medicinal treatment. The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of castor seed oil extracted from Mashhad and Isfahan varieties on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Listeria inocula. The sensitivity of the indicator bacteria was evaluated using disc diffusion technique and minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were tested by broth micro-dilution assays. Oil from castor seeds was extract by Soxhlet method and the extracted oils were analyzed by a gas chromatograph connected to a mass spectrometer (GC/MS). According to the results of various dilutions of the extracts, MIC for castor oils ranged 12.5-25%, except for the Isfahan variety that was estimated at 6.25-12.5% for E. coli. The two varieties of castor oils showed the MBC activity on the indicator organisms at the original (100%) concentration. Based on GC/MS data, ricinoleic acid (1.307%), genetistic acid (0.597%) and palmitic acid (1.947%) were detected in oil extracted from Isfahan variety; meanwhile these compounds did not found in Mashhad variety. According to the results, the two castor varieties had antibacterial impact on E. coli. In addition, the overall antimicrobial activity of Isfahan variety was higher than Mashhad type. It seems that the presence of phenolic compounds as well as camphoric and unsaturated fatty acids is the major reason for the higher antibacterial effect of Isfahan variety on E. coli. Considering the inhibitory impact of castor oil, it can be used as a natural preservative in food industry.
      Keywords: Oil castor from Ricinus Communis L, minimum inhibitory concentration, Minimum Bactericidal Concentration, Disc diffusion
    • Najmeh Jahani, Jamshid Farmani* Pages 13-26
      Oxidation of bread lipids during baking and storage reduces the nutritional value of the product and leads to the formation of off-flavors and off-odors. In this research, oxidative stability of rice bran, corn, canola, sunflower and soybean oils during Brotchen bread baking process and storage was evaluated. Baking process caused a significant increase in oxidative indices such as peroxide, anisidine, Totox and thiobarbitoric acid values and free fatty acid content. However, storage of breads for 6 days in room temperature did not affect the value of the indices. Generaly, the value of the indices in bread containing rice bran oil was lower than those of the other breads, which indicated the higher oxidative stability of rice bran oil in baking process and storage. Pure oils treated in simulated baking process and storage had an oxidative quality similar to that of breads. This means that bread ingridients may not have an effect on oil oxidative stability. Bread containing rice bran oil gained also higher scores in sensory evaluation, which of course were in agree with its better oxidative status.
      Keywords: Oxidative stability, Oxidative stability indices, Brotchen bread
    • T. Zeinali, M. Mohsenzadeh*, R. Rezaeian Doloei, R. Nabipour Pages 27-36
      Foodborne bacterial pathogens play an important role in food infections/intoxications in human population. With ever increasing the number of antibiotic-resistant bacterial strains, there is an attempt to use the antimicrobial properties of herbs. Peganum harmala is a medicinal plant of Iraniantraditional medicine which was used as an antiseptic in the past. Amongthe foodborne bacterial pathogens, Escherichia coli O157:H7, Salmonella Typhimurium and Listeria monocytogenes are considered as the most important and hazardous pathogens. The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of methanolic extract of Peganum harmala against these bacteria in vitro. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentrations (MBC) of methanolic extract of Peganum harmala was determined against three foodborne bacterial pathogens by micro-dilution method in Muller-Hinton broth. According to the results, MIC for E. coli O157:H7 and S. Typhimurium was 1.56 mg/ml. In the case of L. monocytogenes, it was estimated at 0.78 mg/ml. Moreover, results revealed that MBC for these organisms was similar to MIC concentrations. Regarding the results, Peganum harmala can be used as an ingredient in the formula of the disinfectants applied in the food systems.
      Keywords: Methanolic extract of Peganum harmala, Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, Escherichia coli O157:H7
    • A.A. Khanipour*, M. Seifzadeh, Mina Ahmadi Pages 37-43
      The aim of this study was to determine the accumulation of nickel and cobalt in the edible tissues of Crucian (Rtilus frisii kutum) and to compare their concentrations with the FDA/FAO standards. For this purpose, the fish samples were caught from western, central and eastern stations of Anzali wetland. Using a flame atomic absorption spectrophotometer, Ni and Co contamination were determined. According to the results, the mean value of Ni concentration in the samples caught from the eastern and central stations were 0.93 and 0.80 µg/g, respectively which were not statistically different. Moreover, Ni concentration in the central region was estimated at 1.13 μg/g, which was not significantly different from the FDA standard. In the case of Co, the average concentration in the western parts was below the detection limit; however in the central and eastern parts Co level was 0.13 and 0.07 μg/g dry weight, respectively that was in the approved limit adopted by FDA and FAO. Besides, the difference of Co concentration in the eastern, western as well as central stations was not significantly different. Based on the results, Ni and Co contents in edible tissues of Crucian of the eastern, western and central stations of Anzali wetland were found suitable for human consumption.
      Keywords: Edible tissue, Anzali wetland, Cobalt, Nickel, Rutilus frisii kutum
    • Sh Hajipour Dehbalaei*, M. Afsharmanesh, M. Sami Pages 45-54
      Due to its high concentration of polyunsaturated fatty acids, poultry meat is prone to oxidative deterioration. The aim of this study was to investigate the effect of essential oils of thyme, oregano and their combination in comparison with virginiamycin on quality of quail’s meat. The dietary treatments consisted of the basal control (without any added compounds or with 100 mg/kg of virginiamycin), 100 and 200 mg/kg of thyme and oregano essential oils, as well as an equal mixture of thyme and oregano essential oil (levels of 50 and 100 mg /kg). At the end of 35 days of the experiment, two birds from each group were slaughtered for testing the meat quality (including malondialdehyde, pH, water holding capacity, dripping loss and cooking loss). Results showed that essential oils of thyme, oregano and their mixture reduced the thiobarbituric acid value, dripping loss and cooking loss; on the other hand pH value and water holding capacity was increased. Oregano and thyme essential oils contain compounds with high antioxidant properties. Therefore, the presence of these compounds in the bloodstream and their accumulation in the muscle tissue could results in an increase in the antioxidant capacity and consequently enhance the keeping quality of meat. It seems that the application of natural antioxidants such as thymol or carvacrol could be helpful to improve the quality of poultry meat.
      Keywords: Antibiotic, Thyme essential oil, Oregano essential oil, Quail meat
    • Attitude of broiler breeders toward the production of antibiotics-free chickens (case study: Tehran province)
      A. Behrouzi*, S. Mashayekhi, Gh Asgari Jafarabadi Pages 55-65
      This research aimed to investigate the attitude of broiler breeders toward the production of antibiotics-free chickens in Tehran province. The statistical population in this study included all broiler breeders (N=450) in Tehran province. Using stratified-random-sampling method 136 breeders were selected. The main tool for data gathering was a questionnaire contained 44 questions and items. Results showed that 52.9% of the respondents had “positive” or “relatively positive” viewpoints about the production of antibiotic-free chicken. The results also indicated that there were a significant (p
      Keywords: Attitude, Broiler breeders, Antibiotic, free chicken, Tehran province
    • Sh Kiani*, M. Gheytasim Pages 67-79
      In the last years, the presence of nitrates and nitrites in vegetables has been a public health concern. This study was conducted to examine the accumulation of nitrate and nitrite in vegetables of Shahre-Kord retails. For this purpose, a total of 222 fresh vegetables samples were collected in winter 2011 and summer 2012 and were analyzed for the accumulation of nitrate and nitrite. Results showed a vast deviation between the mean concentrations of nitrate. In other words, the nitrate accumulation for mint was 310.9 mg/kg fresh weight (FW) and for savory was estimated at 3309.1 mg/kg FW. Nitrate accumulation in more than 85% of the vegetable samples was below the approved limit of 2500 mg/kg FW; meanwhile in savory it was higher than 3000 mg/kg FW. Moreover it was revealed that in comparison with nitrate, the mean value of nitrite accumulation was remarkably low (below 1.65 mg/kg FW). According to the results, the nitrate accumulation was significantly (P
      Keywords: accumulation, nitrate, nitrite, Shahre, Kord, vegetables
    • A. Ayaseh*, M. Alizadeh, A. Mehrdad, M. Esmaiili, Y. Javadzadeh Pages 81-96
      The objective of this research was to determine the effect of ultrasound treatment on bioactive compounds (including total phenolic, total flavonoids, total carotenoids, ascorbic acid) of carrot juice in comparison with conventional thermal process. Carrot juice samples were sonicated according to D-optimal response surface design with processing variables of temperature (25, 37.5 and 50°C), time (10, 20 and 30 min) and power (350 and 400 w) at a constant frequency of 24 kHz. Results showed that ultrasound temperature (P
      Keywords: Ascorbic acid, Carrot juice, Sonication, Total carotenoids, Total phenolic