فهرست مطالب

مدیریت در دانشگاه اسلامی - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه مدیریت در دانشگاه اسلامی
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدسعید تسلیمی، خلیل نوروزی *، وحید تارویردی زاده صفحات 159-176
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش، ارائه مدل پارادایمی و نظام مند توسعه دیپلماسی علمی کشور، مبتنی بر مصاحبه های اساتید، خبرگان و متخصصان حوزه دیپلماسی علمی در دانشگاه های علوم انسانی بود.
    روش
    این پژوهش مبتنی بر راهبرد پژوهشی داده بنیاد و بر اساس رویکرد نظام مند استراوس و کوربین به دنبال استخراج مدل پارادایمی توسعه دیپلماسی علمی است. بدین منظور ابتدا 18 نفر از اساتید، خبرگان و متخصصان حوزه دیپلماسی علمی در دانشگاه امام صادق(ع) شناسایی و با آنان مصاحبه شد و در مرحله بعد، با فرآوری داده ها و مفاهیم، مقوله های سطح 1 و سطح 2 مدل پارادایمی استخراج شد.
    یافته ها
    با طی مراحل پژوهشی داده بنیاد، هرکدام از مقوله های سطوح 1و2 شناسایی شده، با توجه به سنخیت موضوعی ذیل مقوله های پارادایمی شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط واسطه ای، راهبردها و مقوله محوری دسته بندی شدند.
    نتیجه گیری
    حرکت به سمت توسعه دیپلماسی علمی، در دانشگاه امام صادق(ع) با توجه به قابلیتهای پویای آن، شرایط و عوامل ویژه ای دارد و ظرافتهای خاصی را در طراحی ها می طلبد. ارتقای قابلیتهای دانشگاه، تقویت جایگاه بین المللی ج.ا.ایران، مقابله با کژکارکردهای دیپلماسی علمی در دانشگاه های علوم انسانی و تحقق ماموریت ج.ا.ایران نسبت به مستضعفین جهان اسلام، از جمله پیامدها و نتایج پیاده سازی چارچوب توسعه دیپلماسی علمی در دانشگاه های علوم انسانی است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی علمی، ارتباطات بین المللی، قابلیتهای پویا، دانشگاه امام صادق(ع)
  • حبیب ابراهیم پور *، طاهر روشندل اربطانی، الناز سخندان صفحات 177-192
    هدف
    هدف محققان در پژوهش حاضر، بررسی نقش معنویت در محیط کار بر رفتار اخلاقی کارکنان بوده است. معنویت در محیط کار بر اساس مدل میلیمن و همکاران(2003) و رفتار اخلاقی بر اساس مدل لوزیر(1993) در سه بعد بررسی شده است.
    روش
    تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نوع توصیفی- پیمایشی با ابزار پرسشنامه استاندارد است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان دانشگاه پیام نور استان اردبیل و نمونه آماری آن، شامل 160 نفر از آنان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که معنویت در محیط کار و ابعاد آن بر رفتار اخلاقی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارند و کار با معنا 27/0، احساس همبستگی 43/0، همسویی ارزشها 63/0 و معنویت در محیط کار 37/0 از تغییرات مربوط به رفتار اخلاقی کارکنان را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با بهره گیری و تقویت معنویت در محیط کار، می توان بستر مناسبی برای رشد رفتارهای اخلاقی کارکنان فراهم آورد.
    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، رفتار اخلاقی کارکنان، کار با معنا، احساس همبستگی، همسویی ارزشها
  • سبد ابراهیم راد، علیرضا فقیهی*، فائزه ناطقی، مهدی معینی کیا صفحات 193-216
    هدف
    هدف از این پژوهش، مطالعه نظام مند و سنتزپژوهی بر الگوهای نظری و پژوهشهای صورت گرفته در ایران با موضوع دانشگاه پایدار به منظور تلخیص، طبقه بندی و تلفیق مولفه های آن بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی با رویکرد کیفی و راهبرد آن، سنتزپژوهی است. بدین منظور، تعداد 15 مقاله داخلی، بررسی و برای جمع آوری و تحلیل داده ها، از روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی مبتنی بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به وسیله نرم افزار Nvivo-10 استفاده شد.
    یافته ها
    پس از کدگذاری، 203 مولفه دانشگاه پایدار در 25 مقوله و هشت بعد سازماندهی شدند. ابعاد به ترتیب نزولی تعداد ارجاع و منابع عبارتند از: مدیریت زیست محیطی فضای دانشگاهی؛ آموزش پایدار؛ مشارکت کنندگان؛ مدیریت پایدار؛ سرمایه اجتماعی؛ پژوهش پایدار؛ نظارت، ارزیابی و گزارش دهی؛ اداری و مالی.
    نتیجه گیری
    در الگوهای داخلی ارائه شده برای دانشگاه پایدار، به بعد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی توسعه پایدار در مقابل بعد زیست محیطی کمتر توجه شده است. لزوم توجه بیشتر به حوزه های اجتماعی، پژوهش، نظارت و ارزیابی و اداری و مالی در خصوص پایداری دانشگاه ها، در کنار توجه به مدیریت زیست محیطی فضای دانشگاهی، آموزش پایدار، مشارکت کنندگان و مدیریت پایدار تاکید می شود. طراحی الگویی جامع و کل نگر در خصوص پایداری دانشگاه توسط هر یک از دانشگاه های بزرگ کشور، مطابق با فرهنگ ایران اسلامی و متناسب با توانایی ها و ماموریتهای آنها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مد آموزش عالی پایدار، دانشگاه پایدار، توسعه پایدار، سنتزپژوهی
  • ستاره عباسی، اردشیر شیری*، محمد تابان صفحات 217-236
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی چالش های پیشروی جانشین پروری در محیط دانشگاهی، در میان کارکنان دانشگاه های استان ایلام انجام شد.
    روش
    این پژوهش به روش داده بنیاد و انجام مصاحبه با 12 نفر از خبرگان مدیریت منابع انسانی با استفاده از روش گلوله برفی در دانشگاه های استان ایلام صورت گرفت. برای بررسی و تحلیل داده ها از روش کد گذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. در مرحله کمی نیز 360 نفر از مدیران و کارکنان برای تکمیل پرسشنامه محقق ساخته مشارکت داشتند.
    یافته ها
    ابهام در نقش، آموزش نامناسب کارکنان، عدم توجه به شایسته سالاری، ارزیابی عملکرد نامناسب و فرهنگ بی تفاوتی، در زمره عوامل علی ایجاد چالش برای جانشین پروری و پدیده محوری جانشین پروری مشتمل بر ضعف کارراهه شغلی و عدم فرصت برابر برای ارتقا می شود که تحت تاثیر عوامل زمینه ای و عوامل مداخله گر، منجر به پیامدهایی برای جانشین پروری می شود.
    نتیجه گیری
    آموزش صحیح و تدوین دستورالعمل جانشینی، مسیر ارتقای مناسب را فراهم می سازد و نبود آن، چالش محسوب می شود.
    کلیدواژگان: جانشین پروری، برنامه جانشین پروری، برنامه ریزی نیروی انسانی
  • صدیقه خورشید * صفحات 237-262
    هدف
    این پژوهش، درصدد کاوش اثر قابلیتهای چابکی راهبردی و عاطفی سازمان بر کارآفرینی گرایی دانشگاه بود.
    روش
    روش پژوهش، توصیفی- همبستگی است. جامعه پژوهش را پرسنل دانشگاه های دولتی قم و کاشان تشکیل می دهند که 572 نفر از آنان به شیوه نمونه برداری غیر احتمالی در دسترس در پژوهش شرکت کردند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه جمع آوری شد و با آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    الف) قابلیت چابکی راهبردی بر قابلیت عاطفی و کارآفرینی گرایی، تاثیر مستقیم، مثبت و معنادار دارد. ب) قابلیت عاطفی بر کارآفرینی گرایی، تاثیر مستقیم، مثبت و معنادار دارد. ج) طبق نتایج تحلیل مسیر، قابلیت چابکی راهبردی از طریق قابلیت عاطفی بر کارآفرینی گرایی اثر غیر مستقیم مثبت دارد.
    نتیجه گیری
    موفقیت و مزیت رقابتی دانشگاه ها در اقتصاد دانش بنیان به توانش پاسخگویی آنها به تقاضاهای در حال تغییر ذی نفعان درون و برون سازمانی و در نتیجه، تولید دانش و فناوری و تجاری سازی آنها با هدف ارتقای بهروزی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی جامعه بشری در سطح محلی، ملی و بین المللی است. به علت اینکه عواطف مبین الگوهای اجتماعی- فرهنگی تجربه و رفتارند که در پاسخ به اقدامات اصلاحی/ بازآفرینی پویای دانشگاه با تاکید بر تفکر راهبردی و تبیین چشم اندازی روشن برای دانشگاه کارآفرین، از سوی منابع انسانی آشکار می شوند، لذا تیم مدیریت ارشد به اتفاق سایر سطوح مدیریت بایستی عواطف سازمانی را در سبک رهبری دانشگاه نهادینه کرده، با برجسته سازی تعهد جمعی/ وحدت رهبری در گستره دانشگاه به وسیله ایجاد وابستگی متقابل، کار با همدیگر، تغییرات در تیم مدیریت ارشد، سبک رهبری و قابلیتهای مدیران اجرایی ارشد، الگوهای عاطفی حامی و پشتیبان ارزشهای کارآفرینی نوجویی، استقلال، ریسک پذیری، فعالانه عمل کردن و رقابت جویی تهاجمی را در میان همه اجزای دانشگاه تشویق و ترویج کنند و با ارتقای سطح حساسیت راهبردی از طریق فرایند استراتژی باز، افزایش هوشیاری راهبردی، گفتگوی درونی با کیفیت بالا؛ و بهبود قابلیت سیالی منابع سازمان با تحرک بخشی بیشتر منابع فیزیکی و ادراکی، دسترسی بیشتر به منابع و ایجاد ساختارهای مدولار؛ همه اجزای دانشگاه را در جهت تولید دانش و فناوری مورد نیاز ذی نفعان برونی و درونی و تجاری سازی دانش و فناوری تولیدشده هدایت کند.
    کلیدواژگان: چابکی راهبردی، قابلیت عاطفی سازمانی، کارآفرینی گرایی، تغییر راهبردی، دانشگاه کارآفرین
  • آصف کریمی، معصومه محمدی * صفحات 263-280
    هدف
    هدف محققان در این پژوهش، شناسایی مولفه های معنویت اثرگذار بر تاب آوری در افراد کارآفرین بوده است.
    روش
    پژوهش حاضر به لحاظ نوع، کیفی به شیوه توصیفی و از نظر رویکرد، استقرایی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کارآفرینان شهر قم بود و نمونه پژوهش به روش نمونه گیری هدفمند از بین آنان انتخاب شد. برای جمع آوری داده های کیفی، از ابزار مصاحبه و برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه، از تکنیک تحلیل مضمون استفاده شده است.
    یافته ها
    سوال اصلی پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون بررسی و 11 مضمون اصلی به عنوان مولفه های معنویت اثرگذار بر تاب آوری در افراد کارآفرین شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 11 مولفه اثرگذار بر تاب آوری در افراد کارآفرین به ترتیب عبارتند از: ارزش مداری، خودآگاهی، فرزانگی، هدف متعالی، رضایتمندی فردی، توکل و توسل، اخلاق مداری، فعالیتهای داوطلبانه، آخرت گرایی، امیدواری و سعه صدر.
    کلیدواژگان: تاب آوری، کارآفرینی، معنویت، مولفه های معنویت، تحلیل مضمون
  • محسن مرزه حاجی آقایی، حسن رضا زین آبادی * صفحات 281-296
    هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی نقش یا نقشهای مدیران گروه های آموزشی در ایجاد و تقویت تسهیم دانش در میان استادان دانشگاه ها بود تا از این طریق بتوان نقش مدیران گروه ها را در این امر به طور بارزتر و شفاف تر پیدا و هشدار های لازم را ارائه کرد.
    روش
    جامعه آماری پژوهش را اعضای هیئت علمی و مدیران گروه های آموزشی کلیه دانشگاه های مازندران تشکیل دادند. بدین منظور، 15 نفر از استادان با تجربه، به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند و با آنان مصاحبه شد. داده های پژوهش به شیوه مصاحبه عمیق با پرسشهای مختلف و بازپاسخ جمع آوری شد.
    یافته ها
    120 عبارت شاخص و بارز بیان شده از سوی مصاحبه شوندگان، استخراج و پس از کدگذاری باز، در قالب 18 بعد از نقشهای مدیران گروه های آموزشی در رابطه با تسهیم دانش که ابعاد مهم فردی، عاطفی، علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی آنان را شامل می شد، گنجانده شد.
    نتیجه گیری
    مصاحبه شوندگان بیشترین نقش مدیران گروه ها را در برگزاری مناسب جلسات گروه های آموزشی در راستای تسهیم دانش اعلام کردند.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، مدیرگروه، استادان
  • محمدصادق تراب زاده، سید علیرضا سجادیه، سعید حجازی فر * صفحات 297-311
    هدف
    هدف اصلی محققان در این مقاله، بررسی عوامل موثر بر مدیریت پژوهش و فناوری در ایران با رویکرد فراسازمانی بوده است.
    روش
    روش این پژوهش از نوع کیفی است. ابزار گردآوردی اطلاعات از طریق مصاحبه با کارشناسان و صاحب نظران عرصه مدیریت پژوهش و فناوری است. تحلیل داده های مصاحبه نیز از روش تحلیل مضمون صورت گرفته است.
    یافته ها
    عوامل فراسازمانی را در قالب چهار دسته کلی می توان تقسیم کرد: عوامل مربوط به مسئولان، عوامل مربوط به جامعه سازمان های دانش بنیان، عوامل ناظر به محیط و عوامل ناظر به صنعت. در هر یک از این عوامل، هم عوامل موفقیت ساز و هم عوامل شکست زا ذکر شده است.
    نتیجه گیری
    عوامل موفقیت ساز، عواملی اند که باعث موفقیت و بهبود مدیریت پژوهش و فناوری می شوند و لازم است تقویت شوند. عوامل شکست زا، عواملی اند که مانع موفقیت و بهبود مدیریت پژوهش و فناوری می شوند و ضرروری است اقداماتی در جهت رفع آنها انجام شود.
    کلیدواژگان: مدیریت پژوهش، علم و فناوری، شرکتهای دانش بنیان، عوامل فراسازمانی
|
  • Ms Taslimi, Kh Noruzi *, V. Tarvirdizadeh Pages 159-176
    Objectives
    The aim of this study is to provide a paradigmatic and systematic model for the science diplomacy (SD) development of the country based on the interviews with professors, experts and specialists.
    Method
    This study is based on the data-based management strategy and according to the systematic approach of Strauss& Corbin and intends to obtain the paradigmatic model of the SD development. For this purpose, 18 professors, experts and professionals have been identified and interviewed. In the next stage, by processing the data and concepts, the Level 1 and Level 2 concepts of the paradigmatic model have been obtained.
    Results
    During the data-based research process, both of the Level 1 and Level 2 concepts have been identified and according to the thematic relevance, they have been classified into the following paradigmatic categories: causal terms, underlying terms, intermediating terms, strategies, and finally the pivotal concept. According to the taken steps, it has become clear that moving towards the development of science diplomacy at the Imam Sadiq University due to its dynamic capabilities needs special qualifications.
    Conclusion
    Some of the results of implementing the science diplomacy at the Human Sciences Universities are as follows: enhancing the capabilities of the university, strengthening the international position of the Islamic Republic of Iran, and fulfilling the mission of the Islamic Republic of Iran towards the poor people of Muslim world.
    Keywords: science diplomacy, international communication, dynamic capabilities, imam sadiq (as) university
  • H. Ebrahimpour *, T. Roshandel Arbatani, E. Sokhandan Pages 177-192
    Objectives
    This study aimed to examine the role of spirituality in the workplace on the ethical behavior of employees. Spirituality in the workplace has been studied in three dimensions based on Milliman et al.(2003) model and the ethical behavior by Lussier (1993) model.
    Method
    This study is an applied one by the objective and a descriptive survey by using standard questionnaire. The statistical population were the Payamnoor university staffs of Ardabil and the sample included 160 people. To analyze the data, Pearson correlation and multivariate regression were used.
    Results
    The results showed that spirituality in the workplace and its dimensions; significantly and positively impact on the ethical behavior of employees. Meaningful work 0/27, sense of unity 0/4, the convergence of values 0/63 and the spirituality in the workplace could anticipate 0/37 of variation related to the ethical behavior of employees.
    Conclusion
    Using and strengthening the spirituality in the workplace, could provide the appropriate ground for the growth of the ethical behavior of employees.
    Keywords: spirituality in the workplace, ethical behavior of employees, meaningful work, sense of unity, the convergence of values
  • E. Rad, A. Faghihi, F. Nateghi, M. Moeini Kia Pages 193-216
    Objective
    Sustainable development and balanced in all economic, social, cultural, political and environmental dimensions of the community depends on the development of human resources, the continuous development of higher education institutions and the establishment of sustainable universities. The purpose of this research is to systematically study and synthesize research on theoretical models and researches conducted in Iran with the subject of sustainable university in order to summarize, classify and integrate the components of the University.
    Method
    Using qualitative method of Meta-Synthesis, 15 papers were studied and data collection and analysis data was done by open, axial and selective coding and using Nvivo-10 software.
    Results
    203 of the University's sustainability indicators were organized in 25 components and 8 dimensions. Dimensions in terms of number of referrals and number of sources in descending order are: campus environmental management, sustainable education, contributors, sustainable management, social capital, sustainable research, monitoring, evaluation and reporting, and administrative and financial.
    Conclusion
    The results of the findings showed that: less research has been done with a native and comprehensive approach to sustainable higher education, The environmental dimension of sustainable development has been considered more than social and economic, cultural as well as key and infrastructure of other aspects of sustainable development, have been neglected. Designing a comprehensive and holistic model of sustainability universities, according to Iran's culture and Islamic-Iranian model of progress for future research is recommended.
    Keywords: sustainable higher education, sustainable university, sustainable development, meta-synthesis
  • S. Abbasi, A. Shiri *, M. Taban Pages 217-236
    Objectives
    The aim of the present study is to identify challenges facing succession planning within academic environments among employees of Ilam Universities.
    Method
    This study has carried out using database method and making interviews to 12 experts in the field of human resource management through snowball method in universities of Ilam province. In order to analyze data, open, axial, and selective coding ways were applied. At quantitative stage, 360 managers and employees participated in completing questionnaire provided by researcher.
    Results
    Research findings indicated that ambiguity in role, inappropriate training for employees, lack of respect to meritocracy, inappropriate performance evaluation,indifferenceculture, regarded among causal central factors emerging challenges of succession and succession include weakness in career path of equal opportunities for improvement, which can lead to some consequences for succession influenced by field factors and intervener factors.
    Conclusion
    The authors of the research concluded that appropriate training and formulating succession instructions would provide a path for appropriate improvement and lack of which is regarded as a challenge.
    Keywords: succession, succession planning, human resource planning
  • S. Khorshid * Pages 237-262
    Objectives
    This research intends to explore the impact of the strategic agility and organization emotional capabilities on University entrepreneurship-orientation.
    Method
    Research method is descriptive-correlation. The statistical population consists of personnel of Public Universities in Qom and Kashan cities, which 572 of them participated through available Non-probability sampling. The data was collected by a questionnaire, and was analyzed by the descriptive-inferential statistical tests.
    Results
    This research showed that: A) the strategic agility capability has a significant, positive, and direct effect on the emotional capability and the entrepreneurship orientation. B) The emotional capability has a significant, positive direct impact on the entrepreneurship-orientation of universities. C) According to the results of path analysis, the strategic agility has a positive indirect impact on entrepreneurship orientation through the emotional capability.
    Conclusion
    The success and competitive advantage of universities in knowledge-based economy depend on their responsibility ability to internal and external stakeholders changing demands; and as a result, create knowledge and technology, and commercializing of them in order to enhance the economic, socio-cultural, spiritual well-being of human society in the local, national, and international level. Because emotions indicate socio-cultural patterns of experience and behavior, that are unfolded in response to corrective actions/dynamic renew of university, with emphasizing on strategic thinking and explaining a clear vision for entrepreneurship university by human resources, therefore, the senior management team with one accord other levels of management should institutionalize the organizational emotions as the part of university leadership style, and with highlighting the leadership/ collective commitment in throughout university by creating interdependent, working together, changes in the senior management team, leadership style and senior executives capabilities create, and promote emotional patterns that supporting the entrepreneurial values of innovativeness, autonomy, risk-taking, proactive, and aggressive competitiveness among all parts of university; and with enhancing the level of strategic sensitivity through the process of open strategy, increasing strategic consciousness, and high-quality internal dialogue, and as well, improving the capability of resources fluidity through the greater mobility of physical and conceptual resources provides greater access to resources, and creating modular structures, all university parts lead and encourage towards creating knowledge and technology required external and internal stakeholders, and the commercializing of created science and technology.
    Keywords: strategic agility, organizational emotional capability, entrepreneurship-orientation, strategic change, entrepreneurship university
  • A. Karimi, M. Mohammadi* Pages 263-280
    Objectives
    This study was carried out to identify spirituality components affecting resiliency in entrepreneurs.
    Method
    This study was based on practical purposes in qualitative and descriptive method and it is a deductive approach. The study population include entrepreneurs in Qom city and the study sample was purposeful sampling From among them. For data collection we have used interview and for analysis the data taken from interviews, the thematic analysis technique was used.
    Results
    The main research question using the technique of thematic analysis reviews and 10 main concepts are as the spirituality components affecting resiliency in entrepreneurs were identified.
    Conclusion
    The results from analysis of the data showed that 10 main concepts are as the spirituality components affecting resiliency in entrepreneurs which include: value orientation, self-awareness, wisdom, sublime goals, personal satisfaction, trust in God and patience, volunteer activities, believing in hereafter, hopefulness and Tolerance.
    Keywords: content analysis, entrepreneurship, resiliency, spirituality, spirituality components
  • M. Marzeh Hajiaghaee, H. Zeinabadi * Pages 281-296
    Objectives
    The purpose of the present study is to identify role(s) of heads of the departments in establishing and improving knowledge sharing among professors in order to clarify their role and provide appropriate recommendations.
    Methods
    Statistical sample of the present study includes faculty members and heads of the departments of governmental / Azad / Non-profit / Fanni-Herfe’i Universities of Mazandaran Province. Fifteen experienced professors were selected and interviewed through available sampling method. Study data were sampled using deep interview with different questions and open-response method.
    Results
    Finally, 120 titles and prominent phrases were extracted from interviewees that were coded with 120 open codes. These were embodied in 18 dimensions of the roles of heads of the departments related to knowledge sharing including individual, emotional, scientific, social, political, and religious aspects.
    Conclusion
    Interviewees determined suitable execution of department sessions to be the most important role of heads of the departments along knowledge sharing.
    Keywords: knowledge sharing, head of the department, professors
  • M. Torabzadeh, Ar Sajadieh, S. Hejazifar * Pages 297-311
    Objectives
    The main objective of this paper is to investigate factors affecting the management of research and technology in Iran with the supra-organizational approach.
    Method
    The method of this research is qualitative. The tool is a collection of information through interviews with experts and experts in the field of research and technology management. The method of analyzing interview data was analyzed through thematic analysis.
    Results
    According to the findings of this research, the transactional factors can be divided into four general categories: factors related to the authorities, factors related to the society of knowledge-based organizations, environmental factors and industry observers. In each of these factors, both the success factors and the failure factors are mentioned.
    Conclusion
    Success factors are factors that contribute to the success and improvement of management of research and technology that need to be strengthened and failure factors are factors that hinder the success and improvement of research and technology management, which requires action to be taken to eliminate them.
    Keywords: Management of Research, science of Technology, Supra-Organizational