فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال ششم شماره 4 (زمستان 1393)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا رجبی، امیر لطافت کار، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، هومن مینونژاد صفحه 9
    چگونگی و زمان فعال شدن عضلات، بر توانایی زانو در جذب و پراکنده کردن نیروها تاثیرگذار بوده و از این طریق از آسیب ACL جلوگیری می کند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات اغتشاشی بر زمانبندی فعالیت عضلات کوادریسپس و همسترینگ در افراد فعال دارای نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس بود. برای اجرای این تحقیق 53 دانشجوی فعال (26 نفر گروه کنترل و 27 نفر گروه تجربی) دارای نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس انتخاب شدند. تمرینات اغتشاشی تعدیل شده هارد و همکاران به مدت شش هفته (در طی 18 جلسه) بر روی گروه تجربی انجام شد. فعالیت الکترومایوگرافی کوادریسپس و همسترینگ (حین فرود دراپ تک پا) در پیش آزمون و بعد از شش هفته تمرین ارزیابی شد. از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، آزمون تی زوجی، تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی (در سطح معنی داری 95% و میزان آلفای کوچکتر یا مساوی 05/0) با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 18 برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. تمرینات اغتشاشی مورد استفاده در این تحقیق بطور معنی داری زمانبندی رکتوس فموریس و واستوس لترالیس را کاهش داده در حالی که زمانبندی واستوس مدیالیس، مدیال و لترال همسترینگ را افزایش داد[وجود تفاوت های جنسیتی]. فعال شدن زودتر همسترینگ، تطابق مثبت بعد از انجام تمرینات اغتشاشی محسوب می شوند. در نهایت، بعلت اینکه نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس یکی از مهمترین مکانیسم های آسیب غیر برخوردی ACL در ورزشکارن محسوب می شود و در یافته های این تحقیق نیز تاثیر تمرینات اغتشاشی در برطرف شدن این مشکل تایید شده است، بنابراین استفاده از تمرینات اغتشاشی در برطرف کردن این نقص به مربیان ورزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نقص نوروماسکولار غلبه کوادریسپس، تمرینات اغتشاشی، لیگامان صلیبی قدامی، زمانبندی فعالیت عضله، آزمون پرش تاک
  • مهدی عمادی، هلن حسینی، کوروش قهرمان تبریزی صفحه 27
    تحقیق حاضر با هدف بررسی موانع دوچرخه سواری بانوان ایرانی طراحی و اجرا گردید. روش تحقیق حاضر توصیفی-تحلیلی و جامعه آماری این تحقیق تمام بانوان بالای 14 سال ایرانی بودند که از این بین به صورت انتخاب خوشه ایتعداد 7200 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و پرسشنامه ها به صورت انتخاب خوشه ایدر بین آن ها تقسیم و جمع آوری گردید. ابزار تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته ای بود که بر اساس مطالعه جامع منابع طراحی شده بود. روایی و پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش های رایج مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق از آمار توصیفی و آمار استنباطی(تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون فریدمن) استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که در مجموع 2 عامل به نام موانع امکاناتی-فرهنگی، موانع ایمنی-امنیتی و موانع شخصی 528/55 درصد از واریانس کل سوالات را در بر گرفتند. نتایج تحقیق همچنین نشان داد که موانع امکاناتی-فرهنگی مهمترین مانع پیش روی بانوان جهت انجام دوچرخه سواری می باشد. همچنین در این تحقیق موارد مربوط به هر گروه از موانع نیز رتبه بندی شد.
    کلیدواژگان: موانع، دوچرخه سواری - بانوان - ایران، تحلیل عاملی
  • سید علیرضا میری، حیدر صادقی، خسرو ابراهیم صفحه 37
    استفاده از مکمل های مجاز ورزشی در سال های اخیر به یکی از مهم ترین بخش های آماده سازی یک ورزشکار برای حضور در میدان رقابت تبدیل شده است. هدف از انجام این تحقیق تاثیر مصرف کوتاه مدت کراتین، بتاآلانین، ترکیب کراتین- بتاآلانین و میزان مصرف آنها بر گشتاور عضلات اکستنسور زانو در سرعت 60 و 180 درجه بر ثانیه بود. حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور و توسعه گشتاور عضلات اکستنسور زانوی پای برتر 40 ورزشکار جوان توسط دستگاه ایزوکینتیک در سرعت های زاویه ای 60 و 180 درجه بر ثانیه، قبل و بعد از مصرف مکمل ها اندازه گیری شد. مصرف مکمل کراتین در پنج روز متوالی، و مکمل بتا- آلانین به صورت کپسول سه بار در روز همراه با وعده های اصلی غذایی توسط گروه تجربی مصرف شد. از روش آماری تحلیل کواریانس برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. تغییر معنی داری در حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور و توسعه گشتاور عضلات بازکننده زانو پس از مصرف کوتاه مدت کراتین، بتاآلانین و ترکیب کراتین- بتاآلانین در هیچ کدام از سرعت های 60 و 180 درجه بر ثانیه مشاهده نشد. مصرف کوتاه مدت (5 روزه) کراتین و بتاآلانین و کراتین- بتاآلانین موجب بهبود حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور و توسعه گشتاور عضلات اکستنسور زانو در سرعت 60 و 180 درجه بر ثانیه نمی شود.
    کلیدواژگان: کراتین، بتاآلانین، حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور، توسعه گشتاور، عضلات اکستنسور زانو
  • مهدی ناظمی، لیلا مرتضایی، ابوالفضل علیزاده گلریزی، هاشم کوزه چیان صفحه 49
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه میزان توانمندی روانشناختی کارکنان و ارتباط آن با ادراک آن ها از عدالت سازمانی در ادارات ورزش و جوانان استان خراسان رضوی بود. جامعه آماری این تحقیق کارکنان اداره کل و ادارات ورزش و جوانان استان خراسان رضوی بودند که تعداد جامعه آماری 237 نفر و اندازه نمونه 153 نفر می باشد. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه استاندارد توانمندی روانشناختی اسپریتزر (1995) و عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) و برای تحلیل داده ها از آزمون K-S، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، آزمون تی مستقل و آزمون من ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین احساس توانمندی کارکنان در حد خوبی است و کارکنانی که در رشته تربیت بدنی تحصیل کرده اند به طور معنی داری از توانمندی روانشناختی بیشتری برخوردارند. همچنین بین احساس توانمندی و مولفه های آن با ادراک کارکنان از عدالت سازمانی رابطه معنی دار و مستقیم وجود داشت. با توجه به یافته های این پژوهش پیشنهاد می شود که مدیران سازمان های ورزشی به منظور افزایش سطح شاخص های توانمندی کارکنان به وضعیت عدالت در سازمان خود توجه بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: توانمندی روانشناختی، معنی دار بودن شغل، شایستگی، موثر بودن، استقلال، اعتماد، عدالت سازمانی
  • سجاد محمدیاری، عباسعلی گائینی، سیروس چوبینه صفحه 65
    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر مکمل سازی دراز مدت سیر در دو مقدار 500 و 1000 میلی گرمی بر شاخص تخریب پروتئینی ناشی از فعالیت ورزشی درمانده ساز در دانشجویان غیر ورزشکار بود. 26 مرد غیر ورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سن 23/1±21 سال، وزن 28/8±38/69 کیلوگرم، قد 11/6±9/178 سانتی متر تصادفی در سه گروه شبه دارو، مکمل قرص سیر (گروه اول 9 نفر، گروه دوم 9 نفر و گروه شبه دارو 8 نفر) در دو دوز 500 و 1000 میلی گرم در روز توزیع شدند. نمونه های خونی اول و دوم در حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز و نمونه های سوم و چهارم پس از 8 هفته مکمل سازی و در همان شرایط حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکرای و یک سویه در سطح معنی داری 05/0= استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد یک جلسه فعالیت ورزشی درمانده ساز، سبب افزایش معنادار تخریب پروتئینی می شود. به علاوه، مکمل سازی درازمدت قرص سیر با مقادیر 500 و 1000 میلی گرمی در روز، باعث کاهش تخریب پروتئینی حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز می شود. همچنین، مصرف 1000 میلی گرمی قرص سیر در مقایسه با مصرف 500 میلی گرمی، موجب کاهش بیشتر تخریب پروتئینی حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز می شود بنابراین، به ورزشکاران پیشنهاد کرد برای جلوگیری از بروز فشار اکسایشی ناشی از فعالیت های ورزشی شدید، از مکمل سازی دراز مدت سیراستفاده کنند.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، مکمل سازی دراز مدت، تخریب پروتئینی، درمانده ساز، سیر
  • رحیمه مهدی زاده، فاطمه شاکری صفحه 77
    ثبات بخش مرکزی برای توزیع مناسب بار در ستون فقرات و لگن ضروری است. بخش مرکزی بدن به گروه عضلات تنه اطلاق می شود که ستون فقرات و احشای شکمی را احاطه می کند. ثبات بخش مرکزی و کنترل حرکتی آن برای شروع حرکت در ورزشکاران موردنیاز است. هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین ثبات بخش مرکزی و زمان شنای سرعت شناگر دختر تمرین کرده بود. 23 شناگر با میانگین سن 59/1±91/10 سال، میانگین وزن بدن 21/9±26/40 کیلوگرم و میانگین قد 83/11 ± 30/145 سانتی متر که حداقل به مدت سه سال به طور منظم تمرین کرده بودند و عضو تیم منتخب شهرستان بودند، با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ثبات بخش مرکزی آزمودنی ها با استفاده از پروتکل مک گیل ارزیابی شد که شامل آزمون های پل زدن از پهلوی راست و چپ، فلکشن تنه و اکستنشن پشت بود. برای ارزیابی عملکرد شناگران از رکورد شنای 50 متر و 100 متر رشته های کرال سینه، قورباغه، پروانه و شنای 50 متر کرال پشت استفاده شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد فقط بین آزمون فلکشن تنه و رکورد شنای 50 متر کرال پشت (42/0-r =، 02/0p =) ارتباط منفی معناداری وجود دارد. براساس نتایج پژوهش حاضر، با توجه به اینکه عوامل گوناگونی روی عملکرد ورزشی و موفقیت شناگران تاثیرگذار است، ممکن است ثبات بخش مرکزی متغیر مناسبی برای موفقیت شناگران نباشد.
    کلیدواژگان: قدرت عضلات مرکزی، استقامت عضلات مرکزی، ثبات بخش مرکزی، شنای سرعتی، دختران تمرین کرده
  • مریم عسکری، سیدعبدالحمید احمدی، بهرام یوسفی صفحه 89
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه رفتارهای مربوط به تماشای رویدادهای ورزشی تلویزیون در بین دانشجویان دختر و پسر شهر کرمانشاه بود. تجریه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار spss دردو سطح آمار توصیفی و اسنتباطی(آزمون t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون) صورت گرفت با استفاده از آلفای کرونباخ، پایایی درونی متغیر وابستگی، 87/0، قصدمندی، 99/0 و توجه، 79/0، محاسبه شد که این نتایج از پایایی قابل قبول این متغیرها حمایت می کند. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه سراسری و آزاد شهر کرمانشاه است. بر اساس جدول مورگان، 401 نفر از دانشجویان دختر و پسر (209 دختر، 192 پسر) به عنوان نمونه های پژوهش، به شکل تصادفی ساده انتخاب شدند. نتایج تحقیق نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان توجه و و ابستگی پسران و دختران نسبت به رویدادهای ورزشی تلویزیون وجود دارد، به این معنا که میانگین هر دو متغیر توجه و وابستگی در بین پسران بیشتر از دختران بود؛ اما در میزان قصدمندی دو گروه، تفاوت معناداری در میانگین ها وجود نداشت و هر دو گروه به یک اندازه برای تماشای رویدادهای ورزشی تلویزیون قصدمند بودند. از بین رویدادهای ورزشی تلویزیون نیز، رویداد فوتبال در میان هر دو گروه در اولویت اول برای تماشا بود.
    کلیدواژگان: وابستگی، توجه، قصدمندی، تلویزیون، دانشجویان
  • حمید محمدی حسین آبادی، غلامرضا شریفی، محمد فرامرزی صفحه 103
    هدف،اثر 8 هفته مصرف مکمل بتا آلانین و تمرینات مقاومتی هرمی بر میزان تغییرات سطوح استراحتی کارنوزین واینتر لوکین8 مردان غیر ورزشکاراست.40 مرد جوان با دامنه سنی 20-25 سال بصورتصادفی به4 گروه مکمل، مکمل وتمرین، دارونما ودارونما وتمرین تقسیم شدند (هر 10 نفر یک گروه). تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته و3جلسه درهفته با شدت 70 تا90 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد.بررسی تغییرات از t همبسته ومقایسه 4 گروهازآنالیزواریانس یکطرفه (ANOVA) استفاده شد.در صورت معناداریازآزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. 05/0 p≤ در نظر گرفته شد.افزایش معناداری در کارنوزین مشاهده شد (01/0=p). افزایش اینترلوکین 8 معنادار نبود (46/0=p). شاخص های هایپرتروفی افزایش معنادار داشت. (04/0=p). نتیجه گیری،فعالیت ورزشی مقاومتی هرمی به همراه مصرف مکمل بتاآلانین باعث افزایش معنادار کارنوزین و هایپرتروفی عضلانی در مردان غیر ورزشکار شد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاوتی هرمی، کارنوزین، اینترلوکین8، هاپپرتروفی، مردان غیر ورزشکار
  • شهرام شفیعی، مرتضی رضایی صوفی، میلاد دیوبند صفحه 115
    هدف از این پژوهش، تجزیه و تحلیل فاکتورهای اثرگذار منتخب در بازی فوتبال بود و برای این منظور عملکرد تیم ملی فوتبال اسپانیا در 3 رویداد یورو 2008 و 2012 و جام جهانی 2010 بررسی شد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و اطلاعات آن به شکل مشاهده ای و بوسیله یک دستگاه VCD، یک دستگاه تلویزیون 32 اینچ و برگه ثبت اطلاعات جمع آوری گردید. جامعه و نمونه آماری تحقیق بصورت برابر با یکدیگر(N=n) و شامل 19 رقابت برگزار شده تیم اسپانیا در دور نهایی 3 رویداد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات بوسیله شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آمار استنباطی انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد بین پیروزی های کسب شده تیم اسپانیا با مالکیت توپ کمتر و بیشتر از 50% تفاوت معنی داری وجود دارد. بین تعداد گل زده با 4-0 پاس و 5 پاس متوالی و بیشتر تفاوت معنی داری مشاهده شد. همچنین، بین تعداد گل زده با 8-0 ثانیه مالکیت و بیشتر از 8 ثانیه تفاوت معنی داری مشاهده شد. بین گل های به ثمر رسیده با تصاحب توپ در یک سوم های مختلف زمین نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد و همچنین تفاوت معنی داری بین تعداد گل های زده با توجه به هر شش 15 دقیقه از رقابت ها مشاهده شد(P<0/05). به طور کلی اجرای تدابیری از جمله افزایش مالکیت به بیش از 50%، افزایش تعداد پاس ها در هنگام حمله به بیش از 4 پاس متوالی، افزایش زمان مالکیت در هر حمله به بیشتر از 8 ثانیه، پرس تدافعی در میانه زمین و افزایش هجوم در 15 دقیقه پایانی می تواند نتایج مثبتی را برای تیم ها در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: فاکتورهای اثرگذار فوتبال، مالکیت توپ، پاس متوالی، گلهای زده شده، گلهای خورده شده
  • زینب شاهگلدی، مهوش نوربخش *، پریوش نوربخش صفحه 127

    امروزه سازمان ها به دنبال افرادی هستند که بتوانند به صورت گروهی عملکرد مطلوبی داشته باشند و از سوی دیگر توانایی برقراری ارتباط و تطبیق مستمر با افرادی از فرهنگ های مختلف را دارا باشند. بنابراین لازم است با فرهنگ های مختلف آشنا باشند و به طور مناسب با افراد سایر فرهنگ ها ارتباط بر قرار کنند. برای این منظور، افراد نیاز به هوش فرهنگی دارند. این مطالعه به بررسی رابطه بین هوش فرهنگی و مهارتهای ارتباطی با اثربخشی کارشناسان حوزه معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پروش شهر تهران پرداخته است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان زن و مرد معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بود که همه آنان بعنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند (100=n)). روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های هوش فرهنگی آنگ و همکاران (2007)، مهارتهای ارتباطی بارتون جی (1991) و اثربخشی هسو (2002) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آمار استنباطی از جمله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. سطح احتمال خطاپذیری در این تحقیق 05/0p≤ در نظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین هوش فرهنگی و مولفه های آن(فراشناختی، شناختی، انگیزشی و رفتاری) با مهارتهای ارتباطی و مولفه های آن(کلامی، شنودی و بازخوردی) در کارشناسان تربیت بدنی زن و مرد رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. هوش فرهنگی نسبت به مهارتهای ارتباطی عامل پیش بین مناسبی برای اثربخشی کارشناسان تربیت بدنی زن و مرد می باشد. از میان مولفه های هوش فرهنگی مولفه فراشناختی و از بین مولفه های مهارتهای ارتباطی مولفه های کلامی و شنودی بهترین عامل پیش بین برای اثربخشی کارشناسان تربیت بدنی زن و مرد شناخته شد.

    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، مهارتهای ارتباطی، اثربخشی، کارشناسان تربیت بدنی، آموزش و پرورش
|
  • A. Letafatkar, R. Rajabi, E. Ebrahimi Tekamejani, H. Minoonejad Page 9
    How and when muscles are activated influences knee's ability to absorb and disperse forces and thereby preventing ACL injuries. The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of perturbation training on timing of quadriceps and hamstring activation in active subjects with neuromuscular dominance quadriceps deficit. For this purpose, 53 active students (26 subjects in control group and 27 subjects in experimental group) with neuromuscular dominance quadriceps deficit were selected. Hurd et al. modified perturbation training were applied for experimental group for six weeks (18 sessions). EMG data of quadriceps and hamstring (during single limb drop-landing task) were assessed in pretest and after six weeks of training. For statistical data analysis, the analysis of variance with repeated measures, paired and independent sample t tests, one-way analysis of variance (ANOVA) and Tukey post hoc tests were used (significance level of 0.95% and α≤0.05) with SPSS version 18.0. Perturbation training used in this study significantly decreased the timing of rectus femoris and vastus lateralis whereas it increased the timing of vastus medialis,medial and lateral hamstring [there were sex differences]. Earlier hamstring activation is considered as a positive adaptation after perturbation training. Finally, because the neuromuscular dominance quadriceps deficit is considered as one of the most important mechanisms of ACL non-contact injuries in athletes and the effect of perturbation training in eliminating this problem was indicated in this study, so coaches are recommended to use perturbation trainings in order to eliminate this defect.
    Keywords: Neuromuscular Dominance Quadriceps Deficit, Perturbation Training, Anterior Cruciate Ligament, Timing of Muscle Activation, Tuck Jump Test
  • M. Emadi, H. Hosseini, K. Ghahraman Tabrizi Page 27
    This research was designed to examine the cycling barriers of Iranian women. The method used in this research was descriptive-analytical and the statistical population included all Iranian women over 14 years old. 7200 subjects were selected by cluster sampling method as the statistical sample and the questionnaires were distributed by cluster method among them and collected. A researcher-made questionnaire which had been designed based on a comprehensive review of literature was used to collect data. The reliability and validity of this questionnaire was investigated by common methods. Descriptive and inferential statistics (exploratory factor analysis and Friedman test) were used to analyze the data. The results of exploratory factor analysis showed that three factors explained 55.528% of the variance of all items: facility-cultural, safety-security and personal barriers. The results also showed that the facility – cultural barriers were the most important barriers to women`s cycling. In addition, all items for each barrier were ranked accordingly.
    Keywords: Barriers, Cycling, Women, Iran, Factor Analysis
  • S.A.R. Miri, H. Sadeghi, Kh. Ebrahim Page 37
    The consumption of legal sports supplements in recent years has become one of the most important parts of an athlete's preparation for competitions. The aim of this study was to compare the short-term effect of creatine, beta-alanine, creatine-beta-alanine combination and the amount of their consumption on the torque of knee extensor muscles in angular velocities of 60 and 180 degree/second. The peak torque, time to reach peak torque and torque development of knee extensor muscles of dominant leg in 40 young athletes were measured by the isokinetic machine in angular velocities of 60 and 180 degree/second before and after the supplement consumption. Creatine was consumed in five consecutive days and beta-alanine supplement was consumed as capsules by the experimental group three times daily along with their major meals. Analysis of covariance was used for data analysis. No significant changes in peak torque, time to peak torque and torque development of knee extensor muscles after short-term consumption of creatine, beta-alanine and creatine-betaalanine combination in speeds of 60 and 180 degree/second. Short- term consumption (5 days) of creatine, beta-alanine and creatine-beta-alanine combination did not improve peak torque, time to peak torque and torque development of knee extensor muscles in velocities of 60 and 180 degree/second.
    Keywords: Creatine, Beta, Alanine, Peak Torque, Time to Peak Torque, Torque Development, Knee Extensor Muscles
  • M. Nazemi, L. Mortezaei, A. Alizadeh Golrizi, H. Koozechian Page 49
    The aim of the present study was to compare employee's psychological empowerment and its relationship with organizational justice perception in sport and youth offices of Khorasan Razavi province. The statistical population consisted of employees of sport and youth offices of Khorasan Razavi province (N=237). The statistical sample consisted of 153 subjects. Two standard questionnaires of psychological empowerment (Spreitzer, 1995) and organizational justice (Niehoff and Moorman, 1993) were used to collect data. For data analysis, K-S test, Pearson and Spearman correlation coefficients, independent samples t test and Mann- Whitney U test were used. The results indicated that the mean score of employee's empowerment was good and psychological empowerment was significantly higher in those employees who were educated in physical education. There was also a significant and direct relationship between empowerment and its components with the organizational justice perception. According to the findings, it is suggested that sport organizations managers should pay a greater attention to organizational justice in their organizations in order to elevate employee's empowerment level.
    Keywords: Psychological Empowerment, Job Meaningfulness, Competence, Effectiveness, Autonomy, Trust, Organizational Justice
  • S. Mohammad Yari, A. A. Gaini, S. Choobineh Page 65
    The aim of this study was to investigate the effect of long-term garlic supplementation with two doses of 500 and 1000 mg on protein damage after an exhaustive exercise in non-athlete students. 26 male non-athletes (mean age 21±1.23 yr, weight 69.38±8.28 kg and height 178.9±6.11 cm) were divided randomly into three groups: the placebo group (n=8) and two garlic supplementation groups (n1=9 and n2=9) with two dosages of 500 and 1000 mg/day. The first and second blood samples were collected at the baseline and after the exhaustive exercise and the third and fourth samples were taken after 8 weeks of supplementation in the baseline and after the exhaustive exercise. The data were analyzed by ANOVA with repeated measures and one-way ANOVA (α=0.05). The results showed that a session of exhaustive exercise significantly increased protein damage. In addition, long-term garlic supplementation with 500 and 1000 mg/day decreased protein damage in the baseline and after the exhaustive exercise. Also, 1000 mg of garlic consumption decreased protein damage more than 500 mg supplementation in the baseline and after the exhaustive exercise. Therefore, athletes are recommended to consume long-term garlic supplementation in order to prevent oxidative stress caused by intensive exercises.
    Keywords: Exercise, Long, Term Supplementation, Protein Damage, Exhaustive, Garlic
  • R.Mehdizadeh, F. Shakeri Page 77
    Core stability is essential for proper load balance in the spine and pelvis. The so-called core is the group of trunk muscles that surround the spine and abdominal viscera. Core stability and its motor control have been shown to be imperative to initiate functional limb movements in athletes. The aim of this research was to study the relationship between core stability and time of speed swimming in female trained swimmers. 23 swimmers (mean age 10.91±1.59 yr, weight 40.26±9.21 kg and height 145.30±11.83 cm) who were undergoing training at least three years and were provincial members of swimming team were selected by purposive sampling method. Core stability was measured by McGill protocol that included right and left side bridges, trunk flexion and back extension tests. Swimming was assessed using the records of 50m and 100m front crawl, breaststroke and butterfly stroke and 50m backstroke. The data were analyzed by Pearson correlation test. The results showed a significant and negative relationship only between trunk flexion and record of 50m backstroke (r = -0.42, P=0.02). The results of the present study showed that as different factors influence athletic performance and swimmer's achievements, core stability may not be a proper variable for swimmers to achieve success.
    Keywords: Strength of Core Muscles, Endurance of Core Muscles, Core Stability, Sprint Swimming, Trained Girls
  • M. Askari, S. A. H. Ahmadi, B. Yoosefy Page 89
    The aim of this study was to compare the behaviors related to watching sport events on television between male and female students in the city of Kermanshah. Data were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistics (independent t test, Pearson correlation coefficient). Using Cronbach's alpha, the internal reliability of these variables was calculated as affinity 0.87, intentionality 0.99 and attentiveness 0.79. These results supported their acceptable reliability. The statistical population consisted of the students of state and private universities of Kermanshah city. Based on Morgan table, 401 male and female students (209 girls, 192 boys) were randomly selected as the sample of the study. Results revealed a significant difference in the attentiveness and affinity towards the sport events on television between girls and boys, that is to say the means of both variables in boys were more than the girls. However, there were no significant difference in the means of intentionality between the groups, that is to say both groups had the same amount of intentionality to watch sport events on television. Among the TV sport events, football event was the first priority to watch for both groups.
    Keywords: Affinity, Attentiveness, Intentionality, Television, University Students
  • H. Mohammadi Hossein Abadi, Gh. R. Sharifi, M. Faramarzi Page 103
    The aim of this research was to study the effect of 8 weeks of beta-alanine supplementation and pyramid resistance training on changes of resting levels of carnosine and IL-8 in nonathlete men. 40 young men with age range of 20-25 years old were randomly divided into four groups of supplementation (n=10), supplementation and training (n=10), placebo (n=10) and training and placebo (n=10). Resistance training was performed for eight weeks, three sessions per week with intensity of 70-90% of 1RM. To examine the changes, dependent t test was used and to compare the groups, one-way ANOVA was applied. Bonferroni post hoc test was supposed to be used in case of significance (P≤0.05). Results showed a significant increase in carnosine (P=0.01) while IL-8 increase was not significant (P=0.46). Hypertrophy indexes significantly increased (P=0.04). It can be concluded that pyramid resistance training along with beta-alanine supplementation significantly increased carnosine and muscle hypertrophy in non-athlete men.
    Keywords: Pyramid Resistance Training, Carnosine, IL- 8, Hypertrophy, Non, Athlete Men
  • Sh. Shafiee, M. Rezai Soofi, M. Divband Page 115
    The aim of this study was to analyze those selected factors affecting football games and therefore the performance of Spain national football team in three events of Euro 2008 and 2012 and 2010 World Cup was studied. Research method was descriptive-analytical and data were observationally collected by a VCD set, 32-inch TV set and recording sheets. Statistical population and sample of the study were the same (N=n) including 19 games of Spain team in the final rounds of these three events. Data analysis was performed by descriptive statistical indexes and inferential statistics tests. The results showed a significant difference between Spain team winnings and ball possession of lower and higher than 50%. A significant difference was observed between the number of goals scored with 0-4 passes and 5 or more continuous passes. Also, a significant difference was observed between the number of goals scored with 0-8 seconds of ball possession and more than 8 seconds. A significant difference was observed between the number of goals scored and taking over the ball in different thirds of the ground and also a significant difference was observed between the number of goals scored according to each six 15 minutes of the games (P≤0.05). In general, some actions such as increasing ball possession to more than 50%, increasing the number of passes to more than 4 continuous passes during the attacks, increasing the time of ball possession to more than 8 seconds in each attack, defensive pressing in the middle of the ground and increasing attacks in the final 15 minutes can result in positive outcomes for teams.
    Keywords: Effective Factors of Football, Ball Possession, Continuous Passing, Goal For (GF), Goal Against (GA)
  • Z. Shahgaldi, M. Noorbakhsh, P. Noorbakhsh Page 127

    Today organizations seek to employ individuals who can perform better in groups and on the other hand they possess the ability to communicate and adjust to people from varied cultures. Therefore, they need to know about other cultures and to interact with people from different cultural backgrounds. Consequently, they need cultural intelligence. The aim of this study was to investigate the relationship of cultural intelligence and communication skills with effectiveness of experts of physical education and health deputy of the general office of education in Tehran. Statistical population of this study included all male and female experts working in physical education and health deputy of the general office of education in Tehran and all of them participated as the sample in this study (n=100). The method used in this study was descriptive and correlation. For data collection, three questionnaires were used including Ang et al. Cultural Intelligence (2007), Barton Jey Communication Skills (1991) and Hsu Effectiveness (2002). Data were analyzed by descriptive and inferential statistics including Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis (P≤0.05). The results showed s a positive and significant relationship between cultural intelligence and its subscales (metacognition, cognition, motivation, behavior) and communication skills and its subscales (verbal, listening, feedback) in male and female physical education experts. Cultural intelligence was a better predictor of effectiveness of male and female physical education experts than communication skills. From cultural intelligence subscales, metacognition and also from communication skills subscales, verbal and listening factors were the best predictors of the effectiveness of male and female physical education experts.

    Keywords: Cultural Intelligence, Communication Skills, Effectiveness, Physical Education Experts, Education