فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 44 (مهر و آبان 1396)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 44 (مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رسول نظری*، شیرین صابریان، بنیامین نوروزی صفحات 17-36
    هدف این پژوهش، ارائه روشی هوشمند برای پیش بینی نتایج مسابقات والیبال برمبنای آمار بازی های انجام شده قبلی بود. جامعه آماری شامل همه مسابقات ورزشی و نمونه پژوهش، مسابقات لیگ جهانی والیبال قهرمانی 2014 لهستان بود. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی بود که در بخش توصیفی،آمار بازی ها شامل تعداد آبشارها، تعداد دفاع های روی تور، تعداد سرویس های موفق، تعداد خطاها، زمان بازی، امتیاز تیم ها و تعداد ست های برنده و بازنده، از سایت رسمی فدراسیون جهانی والیبال به دست آمد. در بخش تحلیلی، اطلاعات با استفاده از جعبه ابزار شبکه عصبی نرم افزار متلب تجزیه وتحلیل شد و مدلی پیش بینی برای آن نیز ارائه شد. نتایج و نمودارهای حاصل از شبیه سازی های انجام شده نشان داد که شبکه عصبی پرسپترون دولایه با هشت ورودی و یک خروجی به همراه تابع انتقال تانژانت سیگموید، با 10 نورون در لایه مخفی اول و تابع انتقال خطی با 8 نورون در لایه مخفی دوم، با 10/93 درصد پیش بینی درست در مرحله آموزش، 90 درصد پیش بینی درست در مرحله صحت سنجی و 61/82 درصد پیش بینی درست در مرحله آزمون، الگوی مناسبی برای پیش بینی نتایج مسابقات والیبال در این لیگ جهانی است. می توان از این مدل ها برای تعیین نقاط ضعف و قوت تیم خودی و حریفان استفاده کرد. درواقع، این مدل همانندآنالیزور یا کارشناس ماهری است که اطلاعات مفیدی را در اختیار مربیان و مدیران قرار می دهد.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی، والیبال، نتیجه، هوشمندی
  • حمیدرضا میرصفیان * صفحات 37-50
    پژوهش حاضر با هدف سنجش دانش داوران فوتبال شهر اصفهان از مسائل حقوقی مرتبط با حرفه داوری انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را کلیه داوران فوتبال شهر اصفهان در سال (1394) که به صورت فعال با هیات فوتبال آن شهر همکاری داشتند، تشکیل دادند (100N=). روش انتخاب حجم نمونه روش کل شمار بوده که از این میان تعداد 52 نفر از داوران با درجات داوری مختلف در این پژوهش شرکت داشتند. از یک پرسش نامه پژوهشگر ساخته 80 سوالی در قالب 12 بعد به عنوان ابزار اندازه گیری استفاده گردید (روایی 73/0؛ پایایی: 85/0). نتایج پژوهش نشان داد که داوران فوتبال شهر اصفهان از آگاهی کافی درمورد مسائل حقوقی مرتبط با حرفه داوری برخوردار نمی باشند (05/0P≤). به بیان دیگر، اگر چه آگاهی آن ها از برخی حیطه های وظایف قانونی داوری کافی است؛ اما دانش آن ها از نتایج عدم اجرای وظایف مربوطه، عناصر لازم جهت تحمیل مسئولیت مدنی، معیار یک داور متعارف و چگونگی ورود به دعاوی قضایی مناسب نمی باشد. در این ارتباط، شاید سیستم آموزش داوری، کمبود منابع علمی مرتبط، عدم پوشش رسانه ای، عدم حمایت دانشگاهی و آگاهی نامناسب جامعه ورزش نسبت به مسائل حقوقی ورزش از جمله عوامل موثر بر دانش داوران فوتبال نسبت به مسائل حقوقی مرتبط با حرفه داوری باشد.
    کلیدواژگان: دانش حقوقی، داور، فوتبال، وظایف قانونی
  • نوید آهنگری*، شهروز غایب زاده، صادق حاجی نژاد صفحات 51-72
    برنامه های راهبردی به توسعه ورزش کمک می کنند تا یک شهر، منحصربه فرد، پرجنب وجوش و ازلحاظ اقتصادی پایدارتر شود. دراین راستا، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی برنامه های راهبردی در توسعه ورزش شهر بوکان انجام شد. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی، روش گردآوری داده ها، پیمایشی و ابزار سنجش آن پرسش نامه خبرگان (محقق ساخته) بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک ویکور استفاده شد. جامعه آماری، اندیشمندان و صاحب نظران در حوزه ورزش بودند که 30 نفر به صورت نمونه های هدفمند انتخاب شدند و موردپرسشگری قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که راهبرد ایجاد ایستگاه های ورزش در محله ها و همه معابر عمومی، در اولویت اول برنامه ریزی قرار داشت و برای آن، ضرورت اجرای برنامه زمانی کوتاه مدت باید موردتوجه قرار گیرد. همچنین، راهبرد بسترسازی مناسب برای ارتقای ورزش قهرمانی ازطریق ورزش همگانی، در اولویت آخر رتبه بندی قرار داشت؛ بنابراین، برنامه ریزی کوتاه مدت برای آن ضرورتی ندارد و جزو برنامه های بلندمدت برای توسعه ورزش قرار دارد. دراین راستا، سازمان ها و ادارات مسئول در بخش ورزش باید برنامه های راهبردی تدوین شده موجود و سایر راهبردهای پیش رو را سرلوحه و الگوی کار خود قرار دهند و آن را تا پایین ترین سطوح ورزش شهر نفوذ دهند و در توسعه آن تلاش کنند.
    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، مدیریت، توسعه ورزش، بوکان
  • حسین منصوری*، سعید صادقی بروجردی، بهزاد ایزدی صفحات 73-92
    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی و اولویت بندی علل ترجیح خرید کالاهای ورزشی دست دوم خارجی بود. فرایند انجام پژوهش در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با نظرخواهی از 11 خبره، شامل اساتید مدیریت بازاریابی، بازاریابی ورزشی، اقتصاد و فروشندگان مرتبط انجام شد. در این مرحله، پنج شاخص و 17 زیرشاخص شناسایی گردید. برای اطمینان از روایی شاخص های شناسایی شده، از روش چک کردن توسط مصاحبه شوندگان استفاده شد. همچنین، برای اعتبار مقایسه ها، نرخ ناسازگاری 09/0؛03/0؛08/0؛ 05/0 و09/0 محاسبه گردید. در مرحله دوم، با استفاده از نرم افزار اکسپرت چویسبه وزن دهی شاخص های شناسایی شده پرداخته شد.نتایج پژوهش نشان داد که مهم ترین شاخص ها به ترتیب عبارت اند از: بعد اقتصادی با وزن نسبی 39/0، برندبودن با وزن نسبی 256/0، اجتماعی با وزن نسبی 153/0، تفریحی- گردشگری با وزن نسبی 115/0 و بعد مکان فروش با وزن نسبی 086/0. همچنین، در وزن دهی زیرشاخص ها در معیار اقتصادی، به صرفه بودن با وزن نسبی 492/0؛ در معیار برندبودن، اطمینان به کیفیت اجناس با وزن نسبی 462/0؛ در بعد اجتماعی، مشکلات عمومی جامعه با وزن نسبی 515/0؛ در بعد تفریحی- گردشگری، تنوع طلبی با وزن نسبی 627/0 و در بعد مکان فروش، ارائه خدمات گسترده با وزن نسبی 56/0 در جایگاه اول قرار داشتند. با توجه به نتایج پژوهش می توان چنین بیان کرد که بعد اقتصادی و بعد ارزش ویژه برند یا برندبودن از بااهمیت ترین عوامل ترجیح خرید هستند که از به صرفه بودن و کیفیت این اجناس نزد مصرف کنندگان ناشی می شود. این عوامل نشان دهنده اطمینان مصرف کنندگان داخلی به صنعت خارجی است که ناشی از ضعف و ناکارآمدی صنعت پوشاک داخلی می شود.
    کلیدواژگان: کالای دست دوم، برند ورزشی، ترجیح خرید، مشتری، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • رحیم رمضانی نژاد *، معصومه خسروی، حمیدرضا گوهر رستمی، محمد رحیم رمضانیان، محمدعلی صاحبکاران صفحات 97-118
    هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل رضایت شغلی ورزشکاران مرد ورزش های گروهی ایران بود. روش پژوهش از نوع توصیفی بود و جامعه آماری آن راورزشکاران مرد لیگ برتری ایران در چهار ورزش گروهی تشکیل دادند (776 نفر) که 360 نفر به پرسش نامه محقق ساخته پاسخ دادند . پس از مرور پیشینه و مصاحبه اکتشافی با 23 ورزشکار در 66 شاخص پنج ارزشی لیکرت تنظیم شد. روایی صوری ابزار با استفاده از نظرهای کارشناسان مدیریت ورزشی و دیگر خبرگان، تایید شد و پایایی کلی پرسش نامه نیز 98/0 برآورد شد. افزون براین، برای تحلیل داده ها از آزمون فریدمن و معادلات ساختاری آموس22 در سطح 05/0 p≤ استفاده شد. نتایج نشان داد که براساس میانگین رتبه، پیامدهای رضایت شغلی (48/3)، فرایندها (47/3) و پیشایندها (40/3)، به ترتیب بیشترین اولویت را داشتند. ضمنا، تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که تمامی گویه ها در سطح 05/0 معنادار بودند و براساس مدل معادلات ساختاری، در عامل فرایندهای رضایت شغلی، ابعاد سازمانی و تیمی به ترتیب با ضرایب تاثیر 89/0 و 87/0 و در عامل پیامدها، ابعاد تیمی و محیطی با ضرایب تاثیر 92/0 و 91/0 اثرگذار بودند. در سطح دوم مدل ساختاری، عامل فرایندی با ضریب تاثیر 55/0، تاثیر بیشتری بر رضایت شغلی ورزشکاران داشت. نتایج اثرات غیرمستقیم مدل نشان داد که عامل پیشایندی با ضریب تاثیر 91/0 بر رضایت شغلی ورزشکاران، پیشایندها با ضریب تاثیر 99/0 بر فرایندها و فرایندها با ضریب تاثیر 93/0 بر پیامدها اثرگذار بودند؛ بنابراین، فرایندهای باشگاهی در تامین رضایت ورزشکاران بسیار مهم هستند.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، رضایت ورزشکار، فرایندهای تیمی، نتایج تیمی، مدیریت تیم
  • سجاد سلیمانی کشایه*، مهرعلی همتی نژاد، محمدحسین رضوی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 119-138
    امروزه، در مطالعات مربوط به سازمان، مفهوم رفتار شهروندی سازمانی توجه مدیران و محققان زیادی را به خود جلب کرده است؛ رفتارهایی که توجه به آن ها می تواند یکی از راه های اساسی در افزایش اثربخشی سازمان ها باشد. هدف از این پژوهش، شناسایی و مدل سازی عوامل سازمانی موثر بر توسعه رفتار شهروند سازمانی در سازمان های ورزشی ایران بود. روش پژوهش، آمیخته از نوع اکتشافی بود که در دو بخش کیفی و کمی انجام شد. مدیران و کارشناسان وزارت ورزش وجوانان و ادارات کل ورزش وجوانان ایران جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند که 391 فرد به صورت روش های تصادفی ساده و خوشه اینمونه گیری شدند. درمورد عوامل سازمانی، نتایج نشان داد که امنیت شغلی، معنویت سازمانی، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، عدالت سازمانی، حمایت سازمانی، نظام تشویق و پاداش، ماهیت شغل، آموزش، شایستگی مدیریت، سبک مدیریت، کیفیت زندگی کاری در توسعه رفتار شهروند سازمانی موثر بودند. با توجه به یافته ها پیشنهاد شد که مسئولان و مدیران سازمان های ورزشی به برگزاری کلاس های آموزشی با محوریت شناخت جایگاه و اهمیت رفتار شهروند سازمانی در پیشبرد اهداف سازمان های ورزشی اقدام کنند.
    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، توسعه، رفتار شهروند سازمانی، سازمان های ورزشی ایران
  • فریده شریفی فر*، فریبا محمدیان، فروزان شریفی فر صفحات 139-154
    شناخت ویژگی های بستر مناسب برای جذب و رشد کارآفرینان، اولین قدم و مهم ترین مسئله سازمان های امروزی محسوب می شود. انجام مطالعات تلفیقی و ترکیبی از نتایج پژوهش های انجام شده درزمینه کارآفرینی سازمانی، می تواند رویکرد جدیدی برای شناسایی راهکارهای جامع، پیش روی پژوهشگران قرار دهد؛بنابراین، هدف از این پژوهش، فراتحلیل مطالعات انجام شده در حوزه کارآفرینی در سازمان های ورزشی بود. ششپایان نامه مقطع کارشناسی ارشد و پنج مقاله که در ده سال گذشته درزمینهدو عامل توانمندسازی و ساختار سازمانی در حوزهکارآفرینی سازمانی در سازمان های ورزشی ایران انجام شده بوند، با استفادهاز نرم افزار جامع فراتحلیل بررسی شدند. نتایج فراتحلیلنشان داد کهطبق تحلیل کوهن، اندازه اثر متغیر ساختار سازمانی ضعیف و متغیر توانمندسازی متوسط بود. درتبیین نتایجمی توان گفتکه توجهبهکارآفرینی موضوعیپویااستو نیازمند چیدمانمناسبازعواملیچوننیروی انسانی خلاق و توانمند،فرایندها وزیربنایساختاریسازماناست.
    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، فراتحلیل، ساختار سازمانی، توانمندسازی
  • علیرضا جزینی *، حسن عربسرخی صفحات 155-174
    در فوتبال، خشونت طلبی پدیده ای اجتماعی است که بیانگر آمادگی تماشاچی ها برای پرخاشگری در میدان های فوتبال است. هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر کنترل انتظامی و اجتماعی لیگ برترفوتبال درشهرآورد پایتخت بود. این پژوهش از گروه پژوهش های توصیفی-پیمایشی و از نوع کاربردی بود و از روش کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و از روش میدانی با تنظیم پرسش نامه استفاده شد. برای تایید دقت علمی و برای اطمینان از روایی ابزار اندازه گیری، از روش های روایی محتوا و سازه و برای اطمینان از پایایی آن، از روش پایایی بین سوال ها (آلفای کرونباخ) استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش، 40 نفر از خبرگان انتظامی به صورت تمام شماربودند. با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس، داده ها به صورت تحلیل یک متغیره و ارزیابی شاخص های مرکزی و پراکندگی، تجزیه وتحلیل شد. برای همبستگی و معناداری رابطه بین متغیرها از ضریب همبستگی اسپیرمن و برای ارزیابی میزان و شدت رابطه آن ها، از ضریب تا او-بی کندال استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که با تقویت مدیریت حاکم بر ورزشگاه ها، استفاده از ماموران ویژه و باتجربه، شناسایی و جلوگیری از ورود افراد ناباب به ورزشگاه ها، افزایش تاثیر عوامل جامعه پذیری، افزایش توجه به تاثیر عوامل وضعیتی، استفاده از داوران باتجربه، انعکاس واقعی و غیر اغراق آمیز اخبار از سوی مطبوعات ورزشی، افزایش امکانات رفاهی در ورزشگاه ها و ارائه الگوهای رفتاری مناسب به تماشاگران، می توان خشونت تماشاگران فوتبال را بیشتر کنترل کرد.
    کلیدواژگان: کنترل انتظامی، شهرآورد، لیگ برتر فوتبال، کنترل اجتماعی
  • فریدون آزما* صفحات 175-194
    هدف این پژوهش، بررسی نیمرخ خودکارآمدی پژوهشی دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی و تعیین تفاوت های فردی بود. به این منظور، 112 دانشجو (49 مرد و 63 زن) از دانشگاه های آزاد اسلامی استان گلستان در قالب مطالعه ای مقطعی– توصیفی، فرم اطلاعات فردی و مقیاس خودکارآمدی پژوهشی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون t تک گروهی و تحلیل واریانس چندمتغیره در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شد. نتایج نشان داد که خودکارآمدی پژوهشی دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه های آزاد استان گلستان در تمامی ابعاد و سطح کلی خودکارآمدی پژوهشی از حد متوسط بالاتر است. بااین وجود ، سطوح خودکارآمدی پژوهشی در ابعاد ساخت و استفاده از ابزار، طراحی پژوهش و روش شناسی پایین تر از سایر ابعاد بود. علاوه براین، اثر اصلی هیچ یک از ویژگی های فردی شامل جنسیت، رشته تحصیلی مقطع کارشناسی، نحوه ورود به مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه محل تحصیل، گرایش تحصیلی، سابقه ورزشی و نوع اشتغال، بر ابعاد و سطح کلی خودکارآمدی پژوهشی ازلحاظ آماری معنادار نبود. یافته های پژوهش نه تنها نقاط ضعف و قوت دانشجویان کارشناسی ارشد را درباره میزان اطمینان آن ها به توانایی های پژوهشی خود مشخص می کنند، بلکه پیشنهاد می کنند که ویژگی های فردی نمی تواند مبنایی برای قضاوت درزمینه خودکارآمدی پژوهشی دانشجویان کارشناسی ارشد در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی پژوهشی، تربیت بدنی، کارشناسی ارشد، تفاوت های فردی
  • سید صلاح الدین نقشبندی* صفحات 195-208
    این پژوهش با هدف اعتباریابی نسخه فارسی پرسش نامه «سکوت سازمانی» انجام شد. جامعه آماری همه کارمندان وزارت ورزش و جوانان بودند که به دلیل کم بودن حجم جامعه آماری، نمونه گیری به صورت تمام شمار انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه نگرش سکوت سازمانی متعلق به وکولا و بوراداس (2005) استفاده شد که شامل سه مولفه بود: نگرش مدیریت عالی به سکوت، نگرش سرپرستان به سکوت و وجود فرصت های ارتباطی. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها توسط اساتید صاحب نظر دانشگاهی بررسی و تایید شد و در یک مطالعه موردی و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ مقدار پایایی برای آن محاسبه گردید که پایایی سکوت سازمانی برابر با 90/0 بود. از شاخص های توصیفی برای توصیف آماری داده ها و از تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه استفاده شد. نتایج نشان داد که براساس میزان روابط و سطوح معناداری، همه سوال ها رابطه معناداری با عامل ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. براساس نتایج این پژوهش، نسخه فارسی پرسش نامه سکوت سازمانی دارای اعتبار و روایی قابل قبول است.
    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، اداره های ورزش و جوانان، تحلیل عاملی تاییدی
  • نوید آرازشی*، حسین سپاسی، پریوش نوربخش، مهوش نوربخش صفحات 209-224
    ورزشگاه هایی که تماشاگران زیادی را در خود جای می دهند، رویدادهای ورزشی را به یکی از مردمی ترین رویدادهای جهانی تبدیل کرده اند. هدف پژوهش حاضر بررسی الگوی جامع کیفیت خدمات رویدادهای ورزشی است که با توجه به این هدف، الگویی برای ارزیابی کمی و کیفی خدمات ارائه شده به تماشاگران در ایران طراحی شده است. روش پژوهش، همبستگی و به شیوه ترکیبی و طرح پژوهش، پیمایشی بود. جامعه آماری متشکل از تماشاگران حاضر در ورزشگاه های نه تیم لیگ برتری بسکتبال فصل 95-94 بود (450N = ). نمونه گیری به روش سهل الوصول، غیرتصادفی (در دسترس) انجام شد. از پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس پیشینه و مبانی نظری مطالعات کمی و کیفی مرتبط بود، استفاده شد. ضرایب همبستگی پیرسون بین عامل ها بررسی شد و تحلیل عامل اکتشافی داده های اصلی با استفاده از روش مولفه های اصلی به شیوه چرخش متعامد انجام گردید و تحلیل عامل تاییدی تک تک عوامل در نرم افزار آموس نسخه 23 انجام شد. نتایج نشان داد که بین کیفیت خدمات با کیفیت بازی، کیفیت داوری، تعامل، کیفیت محیط و ارزیابی کلی از بازی رابطه معناداری وجود دارد. یافته های این پژوهش انجام برنامه ریزی موثرتری را برای رویدادهای ورزشی پیشنهاد می کند تا به کمک آن بتوان درک بهتری از کیفیت خدمات، شیوه ارائه خدمات و رفتار مناسب با تماشاگران داشت. در پایان، پیشنهادهایی برای بهبود خدمات ارائه شده دررویدادهای ورزشی به فدراسیون بسکتبال و باشگاه های لیگ برتری ارائه شد که به کمک آن ها رضایت تماشاگران رویدادهای ورزشی حاصل شود.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، تماشاگران رویدادهای ورزشی، لیگ برتر بسکتبال
  • سردار محمدی*، نرگس اسمعیلی، نسیم صالحی صفحات 225-242
    برای ارزیابی عوامل مرتبط با کاربردفناوری اطلاعات در سازمان های ورزشی، 176 مدیر ستادی سازمان های ورزشی با استفاده از نمونه گیری تصادفی و براساس جدول کرجسای، به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسش نامه محقق ساخته در این زمینه پاسخ دادند. برای تعیین روایی صوری و محتوایی، از نظرهای متخصصان و برای تعیین روایی سازه، از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و برای تعیین پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شد. آمار توصیفی و استنباطی (رگرسیون چندمتغیری، تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس چندمتغیری) مناسب با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 52/8 و اس.پی.اس.اس نسخه 21 به کار برده شد. یافته ها نشان داد که سن، سابقه شغلی، مهارت در استفاده از رایانه و اینترنت، مهارت در زبان انگلیسی، عوامل فنی، محیطی، اقتصادی و نگرش با میزان استفاده از فناوری اطلاعات رابطه معناداری دارد. نتایج آزمون مانوا بین خرده مقیاس های موردنظر پژوهش در سازمان های ورزشی تفاوت معنا داری را نشان داد. تحلیلرگرسیونمتغیرهانیزنشانداد که تمامیخرده مقیاس هاپیش بینی کننده هایمعنا داریبرایکاربرد فناوری اطلاعاتهستند. درنهایت، باید گفت که فناوری اطلاعات یکی از مهم ترین شاخص های پیشرفت سازمان ها به شمار می رود و بنابراین، فراهم آوردن شرایط مطلوب کاربرد آن باید جزو اولویت های سازمان ها قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عوامل فنی، عوامل اقتصادی، اینترنت، رایانه، سازمان های ورزشی
|
  • Rasool Nazari *, Shirin Saberi, Benyamin Noroozi Pages 17-36
    The aim of this study is to provide a smart way to predict the results of games played volleyball on the basis of the previous statistics. The population in this study includes all sports and sample in this research World League volleyball championship in 2014 Poland. The current study was a descriptive, analytical and descriptive part, game statistics, including the number of waterfalls, the number Defences on tour, the number of managed services, number of errors, time, and number of sets won and lost points are obtained from the official website of FIVB; and in the analysis, Neural Network Toolbox for MATLAB data analysis and a prediction model for which it was submitted. Graphs of simulation results show that the neural network layer with 8 inputs and 1 output-coupled neurons in the hidden layer transfer function tansigmoid with 10 first and second transfer function in the hidden layer neurons purelin 8, with 93.10% forecast in the training phase, 90% forecast in the verification and 82.61% correct prediction in the test phase, a model for predicting outcomes in the World League volleyball tournament is. Therefore, this model can be used with very high precision. By doing research like this study can be very convenient, accurate and expert teams was held
    Keywords: Intelligent, Neural Networks, Results, Volleyball
  • Hamidreza Mirsafian* Pages 37-50
    This study aimed to assess the knowledge of football referees from law issues of refereeing career. The total population of this study included all of the football referees in Isfahan in 1394 (2015) which actively cooperated with the football association of that city (N=100). 52 referees in various referring levels participated in this study. A self-constructed questionnaire includes 80 questions, in the form of 12 dimensions, employed in this research (validity: 0.73, reliability: 0.85). The results indicated that football referees do not have sufficient knowledge regarding law issues related to refereeing career (P≤0.05). In other words, regardless of their sufficient knowledge from some dimensions of legal refereeing duties, their knowledge from the results of breaching their duties, required factors for imposing liability to them, the criteria of standard referee, and the possible ways that they might enter to litigation are not sufficient. In these regards, the education system of referees, lack of related scientific sources, lack of media coverage, lack of supporting from universities, and insufficient knowledge of all people involved in sport from law issues of sport, might be, are the effective factors on knowledge of football referees in these regards
    Keywords: Football, Legal Duties, Legal Knowledge, Referee
  • Navid Ahangari *, Shahrooz Ghayebzadeh, Sadegh Hajinejad Pages 51-72
    Strategic plans for the development of sport management helps the city is a unique, active and economically sustainable dovetails. In this regard, this study is designed to evaluate t strategies to development sport in bukan. The research method is analytical and data collection method for the survey and measurement tool of the questionnaire.for the data analysis using techniques vikor. The statistical community is influenced and experts in the field of sports where 30 people were targeted for the examples were selected and about the discussion... The results showed that strategic exercise stations and all public places in the neighborhood is the first priority of planning. And should it be considered necessary for the the implementation of short-term timetable. Also, is ranked last in priority infrastructure strategy for the promotion of sport through sport and therefore it is not necessary for the short-term of planning is necessary as long-term plans for the development of sports and physical education in bukan. In this regard, organizations and agencies involved in the sports and physical education should be available to develop strategic plans and other strategies ahead and map your priority and it came to their lowest levels of sport town trying to develop.
    Keywords: Strategic Planning, Management, Development of Sports, Bukan
  • Hosein Mansoori *, Saeed Sadeghi Boroujerdi, Behzad Izadi Pages 73-92
    This study seeks to identify and prioritize the preferences of foreign second-hand sporting goods. The research was conducted in two stages, the first stage process using semi-structured interviews with 11 expert opinions, Management professors marketing, sports marketing, economics and vendors were set up at this stage 5 was identified indicators and 17 sub-indicators. To ensure the validity of the identified indicators, the Czech method was used by the interviewees. Compare Rates conflict as well as to the validity of 0.09, 0.03, 0.08, 0.05 and 0.09 respectively. The results showed that the most important economic indicators, respectively, after the relative weight of 0.39, 0.256 of the brand, social, 0.153, 0.115 and tourist resorts after sales locations are weighing 0.086. Also, in the sub-criteria weighting in the benchmark economically with the relative weight of 0.492; the brand standard and ensure the quality of goods weighing 0.462, 0.515 in the social dimension of public problems in tourist resorts diversity after 0.627 and in after sales locations offer extensive services in the first place was 0.560 weight. According to the results it could be stated that the economic and dimensions of brand equity or brand of the most important factors in which a shopping preference of consumers due to cost and quality of the goods in throughput. This suggests that factors external to the industry was to ensure domestic consumers, which resulted in throughput of weakness and inefficiency of the domestic garment industry.
    Keywords: Second Hand Goods, Sports Brand, Shopping Preferences, Customer, Analytical Hierarchy Process
  • Rahim Ramezani Nejad*, Masoomeh Khosravi, Hamidreza Gohar Rostami, Mohammad Rahim Ramezanian Mohammad Ali Sahebkaran Pages 97-118
    The purpose of present study was to design the model of male professional athlete's job satisfaction in Iranian team sports. The research method was descriptive. The population was 776 male athletes who participated in four team sports of Iranian premier league. The 360 professional athletes responded the structured questionnaire. A five-point Likert scale questionnaire with 66 items was constructed through literature review and exploratory interview with 23 athletes. The 17 sport management specialists as well as other experts confirmed the face validity of questionnaire. The reliability was estimated by Cronbach's alpha (α=0.98). The data was analyzed using Friedman and structural equation modeling (SEM) with AMOS22 at the significance of P≤0.05. The results showed that based on the mean ranks, job satisfaction outcomes (3.48), processes (3.47) and antecedents (3.40) were prioritized respectively. The confirmatory factor analysis revealed that all the items were significant at the level of P≤0.05. According to the structural equation modeling, the factors of organization (0.89) and group (0.87) were effective in the processes. Furthermore, the factors of group (0.91) and environment (0.92) were effective in the outcomes. At the second level of structural model, the processes with 0.55 impact factor had more impact on athlete's job satisfaction. The results of the indirect effects of model showed that the antecedents with effect size of 0.91 influenced the athlete's job satisfaction. In addition, the antecedents with effect size of 0.99 affected the processes. Moreover, the processes with effect size of 0.93 influenced the outcomes. Thus, club processes are very important in athlete's job satisfaction
    Keywords: Satisfaction, Athlete's Satisfaction, Team Processes, Team Outcomes, Team Management
  • Sajjad Soleimani Keshyeh*, Mehr Ali Hemmati Nejad, Mohammad Hosein Razavi, Anooshirvan Kazem Nejad Pages 119-138
    Todays, among the studies of the organization, the concept of organizational citizenship behavior has attracted the attention of many researchers and managers, Due to that behaviors can be one of the basic ways to increase the effectiveness of organizations the aim of this study was to identify and modeling OF the organization factors affecting in the development of organizational citizenship behavior in Iran Sports organizations. the present study is mixed method research from type of exploratory Which was conducted in two stages of qualitative and quantitative. The study population is including managers and experts of the Ministry of Youth and Sports and Office of Youth and Sports, Iran, 391 of the population were selected by cluster and simple random sampling methods. In the case of organizational factors results that Job security, Organizational spirituality, Organizational structure, corporate culture, organizational justice, organizational support, encourage and reward systems, job content, training, management competence, management style, quality of working life, are effective in the development of organizational citizenship behavior. according to the findings, it’s recommended that sports organizations administrators and managers to act Holding training classes with a focus on understanding the role and importance of organizational citizenship behavior in advancing the goals of sports organizations.
    Keywords: Organization Factors, development, Organizational Citizenship Behavior, Iran Sports Organizations
  • Farideh Sharififar*, Fariba Mohamadian, Froozan Sharififar Pages 139-154
    Knowing the characteristics of the perfect platform to attraction and growth of entrepreneurs is considered as the first and most important issue for today’s organizations. Consolidated and combined studies of the obtained results from different research in the field of organizational entrepreneurship can provide researchers with a new approach to identify comprehensive solutions.Therefore the main goal of this study was the meta analysis of done researches in the field of entreprenership in sport organizations.In this study six masters’ theses and five carried out essays that includs two factors namely empowerment and organizational structure was investigated in the scope of organizational entrepreneurship in Iran sports organizations during the last ten years by comprehensive meta-analysis software. The results of meta-analysis showed that according to Cohen analysis the effect size of organizational structure was week and the empowerment variable reveals an average effect size. In explaining these results, it can be said that attention to entrepreneurship is a dynamic issue and required a proper alignment of factors such as creative and empowerment human resource, procedures and the organization infrastructures.
    Keywords: Organizational Entrepreneurship, Meta, analysis, Organizational Structure, Empowerment
  • Alireza Jazini*, Hassan Arabsorkhi Pages 155-174
    Violent in football is a social phenomenon that reflects the audience's readiness for aggression in the soccer fields. The aim of this study was to identify factors affecting law enforcement and social control in the capital derby league. This research is categorized under descriptive-survey research groups and is an applied one. Library and field study techniques and questionnaire was used for data collection. To confirm the scientific accuracy and validity of the measurement result to ensure content validity methods (survey of experts) and construct validity (convergent validity, the variance explained) and to ensure the reliability of the questions (Cronbach's alpha) was used. The Statistical population included 40 experts in law enforcement and all considered. Spss software using univariate analysis and evaluation of data as central tendency and dispersion were analyzed. For solidarity and significant relationship (to generalize to the statistical population) and the Spearman correlation coefficient to assess the extent and intensity of their relationship, so Tau-B Kendall coefficient was used. The research results showed that with the strengthening of management of the stadiums, the use of special and experienced agents, detect and prevent unsuitable persons from entering the stadiums, increase the impact of socialization factors, increased attention to the impact of the situation, the use of qualified judges, a true reflection of non-exaggerated news from the sporting press, increasing facilities to the audience in the stadium and provide appropriate behavioral patterns, can be controlled to make the most of fan's violence.
    Keywords: Law Enforcement Control, Derby, League, Social Control
  • Fereydoon Azma* Pages 175-194
    The purpose of this study was to investigate the research self-efficacy profile of physical education and sport sciences master’s students and to determine individual differences. To this aim, 112 students (49 males and 63 females) from Islamic Azad universities of Golestan province in a cross-sectional descriptive study, completed individual information form and research self-efficacy scale. Resulted data were analyzed using one-sample t test and multivariate analysis of variance at 95% confidence level. Results showed that research self-efficacy of physical education master’s students at Islamic Azad universities of Golestan province in all dimensions and overall level are higher than average level. However, research self-efficacy level in development and use of instrument, research design, and methodology were lower than other dimensions. Furthermore, none of main effects of individual characteristics including gender, bachelor major, type of master enrollment, place of education, educational orientation, athletic experience, and type of occupation on the dimensions and overall level of self-efficacy were not statistically significant. Findings of the study not only highlight master students’ weaknesses and strengths regarding their confidence level on own research abilities, but also suggest that individual characteristics could not be a basis for judgment on master students’ research self-efficacy in physical education and sport sciences.
    Keywords: Research Self, Efficacy, Physical Education, Master of Arts, Individual Differences
  • Seyed Salahodin Naghshbandi* Pages 195-208
    The purpose of this research was to evaluate validity of the Persian version for organizational silence questionnaire. The statistical population included the whole employees in ministry of sport and youth in Iran. The sample consisted of all the population according to the small of population. Measurement instrument was organizational silence questionnaire of Vakola & Bouradas (2005). Questionnaire included three subscales (supervisors’ attitudes to silence, top managers attitude to silence, communications opportunities). University professors including expert of sport management confirmed the validity. There was a pilot study to measure reliability. The reliability was desirable (Cronbach a=0.90). Descriptive statistics and confirmatory factor analysis were used to analyze data. Results showed that all questions had significant relationship with their factors leading to be a good predictor for their factor. According to the result, the reliability and validity for Persian version of organizational silence questionnaire were acceptable.
    Keywords: Organizational Silence, Sport, Youth Offices, Confirmatory Factor Analysis
  • Navid Arazeshi*, Hossein Sepas, Parivash Nourbakhsh, Mahvash Noorbakhsh Pages 209-224
    Nowadays, stadiums filled with hundreds of millions of viewers and spectators have turned sport events into one of the most popular events throughout the world. The purpose of present study is to investigate a comprehensive model of quality of services of sport events. This paper develops a model for quantitative and qualitative evaluation of services provided for spectators in Iran. Research method is of correlative type and the population of study is consisted of the entire spectators who were present at 9 premier league basketball matches (N: 450). Sampling was performed through accessible sampling method. For the purpose of data collection, researcher made questionnaire prepared based on literature, theoretical foundations and qualitative and quantitative studies related to the subject. Investigation of Person’s correlation coefficients and exploratory factor analysis of main data were performed through the application of principal component analysis, orthogonal rotation and confirmatory factor analysis of individual factors within the software of AMOS v.23.0. Results indicated that a significant relation exists between quality of services and game quality, arbitration quality, interaction, quality of environment and overall evaluation of the match. Findings of this research suggest a more effective planning for sport events by which, one’s perception regarding service quality, manner of servicing and having an appropriate behavior with spectators might improve. In addition, findings have shown that quality of services in sport events should continually be improved.
    Keywords: Quality of Services, Spectators of Sport Events, Basketball Super League
  • Sardar Mohammadi*, Narges Esmaeili, Nasim Salehi Pages 225-242
    In order to assess factors relating the use of information technology in sport organizations, 176 experts of sport organizations were randomly selected as sample of the study and responded to the self-made questioner. To measure the face and content validity (panel of expert), construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis), and reliability (Alphacronbax) was used. Descriptive and inferential statistical (ANOVA-MANOVA- multiple regressions) were used also using (LISREL) software (Version 8/52) and SPSS (Version 18). The results revealed that age, job experience, computer and internet skills, English language knowledge, technical, environmental, economic factors and attitude, had a significant relation with the level of using information technology. The result of MANOVA showed significant difference between micro scales indented in this study in the sport organizations. Multiple regression analysis revealed that all micro scales taken into consideration in this study, were significant forecasts of utilization of information technology. And finally, it should be said that information technology is considered as one of the most important criteria of assessment of organization development and therefore it should be one of the first priorities of organizations.
    Keywords: Technical Factor, Economical Factor, Computer, Internet, Sport Organizations