فهرست مطالب

دانش مالی تحلیل اوراق بهادار - سال یازدهم شماره 38 (تابستان 1397)

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال یازدهم شماره 38 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/09
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله پژوهشی
  • موسی بزرگ اصل، فرخ برزیده، محمد تقی صمدی * صفحات 1-13
    تاثیر ریسک های مختلف در صنعت بانکداری بر پایداری مالی با توجه به ماهیت کارکرد آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به عدم اتفاق نظر در رابطه بین ریسک های مالی در بانک ها بالاخص در ریسک اعتباری و نقدینگی در بانک ها این تحقیق به بررسی رابطه توامان این دو ریسک و تاثیر آنها بر پایداری مالی در صنعت بانک داری در ایران در طی دوره 1384 تا 1393 به روش پانل دیتا پرداخته است. بر این اساس برای بررسی تاثیر ریسک های نقدینگی و اعتباری بر پایداری مالی از روش رگرسیون چندک(کوانتیل) استفاده شده است. نتایج بررسی نشان دهنده تاثیر منفی و معنی دار این دو ریسک بر پایداری مالی در اکثر دهک های مورد بررسی است به طوری که با افزایش در پایداری مالی تاثیر این دو ریسک بر پایداری کاهش می یابد. به بیان دیگر بانک هایی که در دهک های بالای توزیع پایداری قرار دارند تاثیرپذیری کمتری از ریسک های اعتباری و نقدینگی دارند.
    کلیدواژگان: ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی، پایداری مالی، بانک های تجاری، رگرسیون چندک
  • علی ابراهیم نژاد، مهدی پدرام راد * صفحات 15-27
    در یک بازار کارا، قیمت دارایی ها منعکس کننده ارزش ذاتی و دربردارنده کلیه اطلاعات موجود در بازار است. وجود اصطکاک های مختلف در بازار می تواند باعث ایجاد ناکارایی و فاصله گرفتن قیمت اوراق بهادار از ارزش ذاتی خود به دلیل عدم انعکاس فوری اطلاعات در قیمت ها شود. در این پژوهش با معرفی معیاری برای اندازه گیری میزان تاخیر در انعکاس اطلاعات، اثر این تاخیر بر بازده سهام شرکت های بورس اوراق بهادار تهران بررسی می شود. این معیار بر اساس میزان انعکاس فوری اطلاعات بازار در قیمت سهام و مقایسه آن با میزان انعکاس اطلاعات مربوط به دوره های قبل بازار در قیمت ها محاسبه می گردد. براساس نتایج بدست آمده، شرکت هایی که اطلاعات با تاخیر زیاد در قیمت سهام آن ها منعکس می شود، صرف بازده ای کسب می کنند که آن را نمی توان با استفاده از عوامل ریسک شناخته شده توضیح داد.
    کلیدواژگان: اصطکاک بازار، بازده آتی، تاخیر انعکاس اطلاعات، کارایی بازار
  • علی اصغر انواری رستمی، مهدیس تقوی *، محمد ابراهیم آقابابایی صفحات 29-41
    انتخاب پرتفوی، یکی از مهم ترین چالش های سرمایه گذاران در بازار بورس اوراق بهادار است. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن نسبت های مالی به عنوان شاخص های ارزیابی به دنبال تعیین مدل مناسب تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در سهام است. در این پژوهش به ترتیب از ترکیب مدل های رگرسیون خطی، تصمیم گیری چندشاخصه و برنامه ریزی خطی برای پیش بینی روند آتی نسبت های مالی، رتبه بندی شرکت ها و تخصیص سرمایه استفاده شده است. در مرحله اول پس از انتخاب 17 نسبت و شاخص مالی به عنوان متغیرهای مدل ترکیبی، مقادیر آن ها از سه ماهه اول سال 1386 تا سه ماهه اول سال 1394 برای شرکت های موجود در نمونه محاسبه شد، سپس با استفاده از مدل های میانگین متحرک با ورودی های برون زا و خودرگرسیونی میانگین متحرک با ورودی های برون زا مقادیر این متغیرها برای دوره مورد بررسی پژوهش(سه ماهه دوم سال 1394) پیش بینی شد. در مرحله بعد از آنتروپی شانون برای تعیین وزن اهمیت شاخص ها و از تحلیل رابطه خاکستری برای رتبه بندی شرکت ها استفاده شد. در نهایت، با استفاده از یک مدل برنامه ریزی خطی، مدلی جهت انتخاب پرتفوی بهینه ارائه گردید. بر اساس این مدل، پرتفویی از سهام تشکیل و عملکرد آن با استفاده از معیار شارپ با شاخص کل و شاخص 50 شرکت فعال تر مورد مقایسه قرار گرفت که نتایج نشان داد مدل ترکیبی پژوهش در دوره مورد بررسی عملکرد کاراتری نسبت به شاخص کل و شاخص 50 شرکت فعال تر داشته است.
    کلیدواژگان: انتخاب پرتفوی، تصمیم گیری چند شاخصه، آنتروپی شانون، تئوری سیستم خاکستری، مدل برنامه ریزی خطی
  • حمیدرضا وکیلی فرد، میثم احمدوند، محمد جواد ساده وند * صفحات 43-55
    این تحقیق قصد دارد با استفاده از داده های شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی انتهای فروردین ماه 1387 تا انتهای تیر ماه 1393، رابطه اثر شتاب (استمرار بازده های پیشین) و ریسک درماندگی مالی را بررسی کند. در پژوهش پیش رو، از نسخه دوم مدل امتیاز Z آلتمن به عنوان نماگری برای ریسک درماندگی مالی استفاده شد. برای توصیف پدیده شتاب نیز، دوره تشکیل 6 ماهه و دوره های نگهداری 3، 6 و 12 ماهه، انتخاب گردید. ابتدا سودآوری سه استراتژی شتاب کوتاه مدت (6/3)، میان مدت (6/6) و بلندمدت (6/12) مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که در بازه زمانی فوق، تنها استراتژی شتاب میان مدت که از دوره تشکیل و نگهداری 6 ماهه استفاده می کند، سودآور است. سپس، نشان داده شد خلاف قاعده شتاب از واکنش تفریطی بازار به ریسک درماندگی مالی نشات می گیرد. به عبارت دیگر، می توان گفت شتاب، نماگری برای فاکتور ریسک درماندگی مالی است و عمدتا از آن منتج می شود.
    کلیدواژگان: ریسک درماندگی مالی، خلاف قاعده شتاب، واکنش تفریطی بازار، بورس اوراق بهادار تهران
  • احمد صلاح منش*، سیدعزیز آرمن، ابراهیم انواری، عبدالله پورجوان صفحات 57-75
    بازارهای مالی به ویژه بازار سرمایه می تواند پیوندهای مستحکم و قوی با سایر بخش های اقتصادی داشته باشد. با بروز بحران مالی و رکود گسترده در اقتصاد جهانی، دوباره توجه اقتصاددانان به چگونگی کارکردهای بازارهای مالی معطوف شده است. هدف این پژوهش طراحی و کالیبراسیون یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی کینزین جدید با حضور پویایی بازار سهام و بررسی مکانیسم های اثرگذاری کانال بازار سهام بر متغیرهای کلان اقتصادی است. در این راستا یک مدل DSGE با بخش خانوارها، بنگاه ها، بخش بانکی، دولت و بانک مرکزی طراحی و پس از لگاریتم-خطی سازی، پارمترهای الگو با استفاده از اطلاعات فصلی 1376:3-1393:4 و یافته های مطالعات تجربی کالیبره شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که یک انحراف معیار شوک منفی به قیمت سهام از طریق کانال شتابگر مالی و سرمایه بانک منجر به کاهش تولید، مصرف، سرمایه گذاری، سپرده ها و تورم می شود و لذا متغیرهای کلان اقتصادی پیوندهای محکمی با پویایی بازار سهام دارند.
    کلیدواژگان: بازار سهام، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE)، متغیرهای اقتصاد کلان
  • مجید فشاری، پوریا مظاهری فر صفحات 77-84
    در این مطالعه، به بررسی و مقایسه عملکرد الگوریتم ژنتیک و علف های هرز در بدست آوردن مرزکارا مدل میانگین نیم واریانس مقید پرداخته می شود. و همچنین دو روش AR غیرخطی و میانگین ساده در بدست آوردن بازده مورد انتظار، مورد مقایسه قرار می گیرند. در این مطالعه از 23 سهم فعال تر بازار استفاده می شود که بازده آنها از تاریخ 01/04/93 تا 01/04/95 مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که الگوریتم علف های هرز برخلاف استفاده از زمان بیشتر، توانسته عملکرد بهتری را به نمایش بگذارد و همچنین، مقایسه روش های پیش بینی بازده مورد انتظار نشان می دهد که مدل AR مرتبه دوم توانسته با خطای کمتری بازده مورد انتظار را پیش بینی نماید. در نهایت، با مقایسه مرزکارای پیش بینی شده و مرزکارای واقعی، به این نتیجه می رسیم که مدل پیش بینی مورد نظر در ریسک های کمتر پیش بینی بهتری انجام داده است که در آن ناحیه می توان با اطمینان بیشتری نسبت به تخصیص دارایی ها اقدام نمود..
    کلیدواژگان: بهینه سازی پرتفوی، مدل میانگین نیم واریانس، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم علف های هرز، مدل
  • مریم لشکری زاده*، دنیا احدیان پور پروین صفحات 85-100
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر محیط های تورمی بر درجه عبور نرخ ارز بر شاخص کل سهام در ایران، با استفاده از داده های سری زمانی ماهانه از اول فروردین ماه سال 1388 تا آخر اسفند ماه سال 1394 می باشد. بدین منظور ابتدا با استفاده از مدل مارکوف-سوئیچینگ، محیط های تورمی بالا و پایین استخراج شده و سپس با استفاده از آزمون هم انباشتگی جوهانسون-جوسیلیوس،تاثیر محیط های تورمی به همراه تاثیر گذاری متغیرهای حجم نقدینگی، قیمت نفت و نرخ ارز اسمی موثر بر شاخص قیمت سهام مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج نشان داد که محیط های تورمی تاثیر نامتقارن بر درجه عبور نرخ ارز بر قیمت سهام داشته است، به طوری که در محیط های تورمی بالا،درجه عبور نرخ ارز 89/0درصد و در محیط های تورمی پایین، درجه عبور نرخ ارز 57/0 درصد می باشد.همچنین نتایج نشان می دهد متغیر حجم نقدینگی و قیمت نفت تاثیر مثبت و معنا دار و متغیر نرخ ارز اسمی موثر تاثیر منفی و معنا دار بر شاخص قیمت سهام دارد.با توجه به تشدید شدن درجه عبور نرخ ارز در محیط های تورمی بالا و تاثیر منفی آن بر قیمت سهام افزایش نرخ ارز به ویژه در شرایط تورمی بالا سیاست مناسبی جهت توسعه و کمک به بازارهای سرمایه نمی باشد.
    کلیدواژگان: شاخص قیمت کل بورس، فرضیه تیلور، مدل غیر خطی
  • مهران متین فرد *، صحبت صلاح ورزی صفحات 101-115
    هدف این پژوهش، بررسی آزمون همزمانی قیمت سهام بر ریسک کاهش قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش اطلاعات مالی 109 شرکت در طی دوره زمانی 1389 تا 1394 بررسی شده است (654 شرکت - سال). برای آزمون فرضیه های پژوهش از رگرسیون چند متغیره ترکیبی استفاده شده است. بطورکلی، نتایج نشان می دهد که همزمانی قیمت سهام، عامل تاثیرگذاری بر ریسک کاهش قیمت سهام است.
    سایر یافته های پژوهش حاکی از وجود اثر مثبت و معنا دار ضریب منفی چولگی بازده سهام و شاخص سود آوری بر ریسک کاهش قیمت سهام و همچنین رابطه معکوس (منفی) نسبت سرمایه گذاری سرمایه گذاران نهادی و اندازه شرکت بر ریسک کاهش قیمت سهام و نیز بی معنا بودن رابطه فرصت های رشد و اهرم مالی با متغیر ریسک کاهش قیمت سهام می باشد.
    کلیدواژگان: همزمانی قیمت سهام، ریسک کاهش قیمت سهام، بازده سهام
  • سیدعلی نبوی چاشمی*، راضیه بهرام زاده صفحات 117-127
    قیمت گذاری اختیار معامله یکی از مباحث مطرح در ریاضیات مالی است . مدل بلک-شولز مشهور ترین مدل زمان پیوسته ی قیمت اختیارات است که در آن توزیع لگاریتم بازده دارایی نرمال و تلاطم ثابت است و نمی تواند ویژگی های آماری سری های زمانی را در تمام حالات بیان کند.در راستای هرچه نزدیکتر نمودن مدل های ریاضی با واقعیتهای بازارها، فرایندهای جدیدی مبتنی بر فرایندهای معروف و شناخته شده لوی معرفی شدند. فرایندهای لوی که ساده ترین مدل فرایندهای مارکوف با پرش هستند جایگزین مناسبی برای این منظور می باشند. این فرایند ها دارای توزیع های بی نهایت بار تقسیم پذیر هستند که قادر به چولگی و کشیدگی اضافی است و در قیمت گذاری اختیار معاملات نیز به کار می رود. در این تحقیق بازده سهام شرکت های پذیرفته در بورس ایران در فاصله سالهای 1386 تا 1394 مبنا قرار گرفته و با شبیه سازی قیمت آن ها با استفاده از فرایند لوی، کارایی این سری از فرایندهای تصادفی در بازدهی سهام و در مقایسه با مدل سنتی بلک-شولز مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های این تحقیق نشان می دهد فرایند لوی نسبت به روش بلک شولز کارایی و توان بیشتری در قیمت گذاری اختیار معاملات داشته است.
    کلیدواژگان: قیمت گذاری اختیار معامله، فرایندهای لوی، بلک شولز
  • فریدون رهنمای رودپشتی، عبدالرضا محسنی * صفحات 129-144
    مداخله دولت و حضور اشخاص سیاسی در هیات مدیره، می تواند تصمیم گیری شرکت و مسیر کسب و کار را متاثر سازد. هدف این تحقیق بررسی رابطه بین ارتباطات سیاسی شرکت ها با سود نقدی و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری تحقیق متشکل از 114 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های1388 تا 1394 است. برای آزمون فرضیه ها از روش تحلیل رگرسیون استفاده شده است.
    یافته های تحقیق نشان می دهد که بین ارتباطات سیاسی و سود نقدی سهام رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. به عبارتی با افزایش ارتباطات سیاسی، سود نقدی تقسیمی افزایش می یابد. همچنین یافته های تحقیق بیانگر رابطه مثبت و معنی دار بین ارتباطات سیاسی و بازده سهام است. به عبارتی با افزایش ارتباطات سیاسی، بازده سهام شرکت ها افزایش می یابد.این نتایج دلالت بر این دارد که ارتباط سیاسی می تواند به عنوان عاملی مهم در زمینه سود نقدی و بازده های سهام در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات سیاسی، سود نقدی سهام، بازده سهام
  • زهرا شیرازیان * صفحات 145-163
    هدف از پژوهش حاضربررسی نقش سواد مالی و مدیریت پول بر مدیریت مالی شخصی سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران می باشد. این پژوهش به لحاظ نوع، یک مطالعه ی توصیفی پیمایشی و در زمره ی پژوهش های کمی و کاربردی قرار می گیرد که به صورت مقطعی در سال 96 اجرا شده است. جامعه ی آماری آن سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران به تعداد نامحدود بوده است .با استفاده از جدول مورگان تعداد 384 نفر بعنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد سواد مالی، مدیریت پول و مدیریت مالی شخصی بوده است. داده ها با استفاده از روش آماری حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل شدند. یافته های این مطالعه موید تاثیر مثبت و معنادار سواد مالی و مدیریت پول و مولفه هایشان بر مدیریت مالی شخصی سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران می باشد. شواهد هیچ تاثیر غیرمستقیمی را نشان نداد چرا که در نرم افزار اسمارت پی ال اس تاثیرها به دو بخش مستقیم و غیر مستقیم تفکیک میشوند.
    کلیدواژگان: سواد مالی، مدیریت پول، مدیریت مالی شخصی
|
  • Moosa Bozorg Asl, Farrokh Barzideh, Mohammad Taghi Samadi * Pages 1-13
    The impact of different risks is of great importance in banking industry on financial sustainability, given its functional entity. Given the lack of consensus on the relationship between financial risks in banks, in particular, in credit risk and liquidity in banks, this research investigates the relationship of these two types of risks and their impacts on financial sustainability in banking industry in Iran during 2005-2014 with panel data method. In this regard, in order to investigate the impact of liquidity and credit risks on financial sustainability, Quintile regression method. The results indicate the negative and significant impact of these two types of risks on financial sustainability in most reviewed decimals. This means that with an increase in financial sustainability, the impact of these two types of risks is reduced. In other words, those banks placed in the higher decimals of sustainability distribution are affected less by credit and liquidity risks.
    Keywords: credit risk, liquidity risk, financial sustainability, commercial banks, Quantile regression
  • Ali Ebrahim Nejad, Mahdi Pedram Rad * Pages 15-27
    In an efficient market, prices should reflect all information available to investors. In reality, several frictions can prevent prices from incorporating the information immediately after disclosure. This can cause delays in the incorporation of information into prices and increase the premium investors require for investing in stocks. Using an empirical measure of price delays, we examine the effect of these frictions and the resulting price delays on the cross-section of expected returns on Tehran Stock Exchange. The delay measure is defined as a function of contemporaneous and lagged systematic information that is impounded into prices. If frictions prevent information from impacting prices contemporaneously, lagged information should have explanatory power for stock returns. We find that stocks with higher price delays tend to have a premium that is not explained by known risk factors of market risk, size, value, momentum and liquidity. Our results are robust to a number of empirical specifications, namely the zero-investment portfolio returns and Fama-Macbeth regressions
    Keywords: Expected returns, Price delays, Market efficiency, Market frictions
  • A. Asghar Anvari Rostami, Mahdis Taghavi *, M. Ebrahim Aghababaei Pages 29-41
    One of the most important challenges in the stock market for investors is selecting Portfolio. This study by considering the financial ratios as evaluating indicators tries to determine appropriate model for investment decisions in stocks. In this study, the combination of respectively models, linear regression, multi attribute decision making and linear programming were used to forecast the future of financial ratio trends, ranking companies and asset allocation. In the first step of study, after selecting 17 financial ratios and indicators as variables of the hybrid model, their values from the first quarter of 2007 to the first quarter of 2015 was calculated for companies included in the sample. Then by using the moving average with exogenous inputs and Auto Regressive Moving Average with exogenous input, these variables were predicted for the studied period (second quarter 2015). In the next step, we used Shannon entropy to determine the weight of indexes and the grey relational analysis for ranking companies. Finally, by using a linear programming model, a model was developed to select the optimal portfolio. According to this model, a portfolio of stocks formed and by using the Sharp ratio, its performance was compared with the overall index and the top 50 index. The results showed that the hybrid model has had a better performance than the overall index and the top 50 index, in the period of the study.
    Keywords: portfolio selection, multi-criteria decision making, Shannon entropy, Grey System Theory, linear programming model
  • Hamidreza Vakilifard, Meysam Ahmadvand, Mohammadjavad Sadehvand* Pages 43-55
    This paper is to study the relationship between momentum effect (continuation of prior returns) and financial distress risk using data from companies listed on Tehran stock exchange during 31/01/1387-31/04/1393. In this research, financial distress risk was calculated by the second version of Altman Z-Score model. To describe momentum effect, by determining the formation period to be 6 months, and the holding period to be 3, 6, or 12 months, we firstly examined the profitability of short term (3/6), midterm (6/6), and long term (12/6) momentum strategies and found that during abovementioned time period, only midterm momentum strategy was profitable. Then, we showed that momentum anomaly was driven by market under-reaction to financial distress risk. In other words, it can be said that momentum is proxying for distress risk, and is largely subsumed by distress risk factor.
    Keywords: Financial distress risk, Momentum Anomaly, Market under-reaction, Tehran stock exchange
  • Ahmad Salahmanesh *, Seyed Aziz Arman, Ebrahim Anvari, Abdollah Pourjavan Pages 57-75
    Financial markets especially capital market can make strong connections with other parts of the economy. After 2007/2008 financial crisis and global extensive economic recession, the economists show interest in the financial markets function again. The purpose of this study is to design and calibrate a Dynamic Stochastic General Equilibrium new Keynesian model with Stock market dynamism to investigate the stock market channal effectiveness mechanism on macroeconomics variables. So an open DSGE model containing households, firms, banks, government and central bank was designed and after log-linearization, then the model’s parameters were calibrated using quarterly data 1996:3-2013:2 and experimental studies results. This study shows that a negative shock to stock price index in the DSGE model via financial accelerator and bank capital channel will result in decrease production, consumption, investment, deposits and inflation and therefor the macroeconomic variables such as consumption, investment and production have stronger relationship with stock market dynamism
    Keywords: Stock market, DSGE, Macroeconomic variables
  • Majid Feshari, Pooria Mazaherifar Pages 77-84
    In this paper, Genetic and weed algorithms are used to solve constrained mean-semi variance portfolio problem. Then AR model and simple average are compared to predict expected return of stocks. 23 active stocks from June 22, 2014 to June 21, 2016 are used as our sample. The results indicate that, weed algorithm despite its longer time consuming has better performance than Genetic algorithm. And AR (2) model has more accurate prediction than simple average in predicting expected rate of return. Finally, we compare expected and real efficient frontier, the results indicate that, in lower risk, AR model has better prediction accuracy. So in that area, we can allocate our asset with higher certainty
    Keywords: portfolio optimization, Mean- Semi Variance Model, AR, GA
  • Maryam Lashkarizadeh*, Donya Ahadiyanpour Parvin Pages 85-100
    The main objective of this study was to examine the impact of Inflation Regime on the Pass-Through to stock price in Iran, Using time series data monthly from the march 2009 to feb 2016. Then, we used the Markov-Switching model for extraction of high and low inflationary environments and Then we tested the impact of inflationary environments with the influence of liquidity, oil prices and nominal exchange rate impact on stock price index by using co integration Johansen- Juselius method, Results showed that the inflationary environments have the asymmetric impact on the degree of exchange rate crossing over the stock price, so in an environment with high inflation, the Exchange Rate Pass-Through was 89%, and in an environment with low inflation, the exchange rate crossing was 57% Also the results indicated that liquidity and oil prices have significant and positive impact on the stock price index and nominal effective exchange rate has a significant and negative impact on the stock price index. Due to Intensify the degree of crossing the exchange rate of inflation environments and its negative impact on the stock price, especially in high inflationary conditions, it’s not appropriate policy for development and contributes to capital markets.
    Keywords: stock price index, Taylor hypothesis, none linear model
  • Mehran Matinfard *, Sohbat Salahvarzi Pages 101-115
    The aim of this study is to investigate the test of stock price synchronicity on risk of stock price reduction in companies listed on the Tehran Stock Exchange. In this study, financial information of 109 companies has been investigated during the period from 2010 to 2015 (654 companies-years). The compound multivariate regression has been used to test the research hypotheses. In general, the results show that the synchronicity of stock prices is an effective factor on risk of stock price reduction.
    Other findings of the research indicated the positive and significant effect of negative coefficient of stock return skewness and profitability index on risk of stock price reduction as well as, inverse (negative) relationship of the ratio of institutional investors’ investment and company size on the risk of stock price reduction and also, meaninglessness of relationship of growth opportunities and financial leverage with the variable of stock price reduction risk
    Keywords: Synchronicity of stock price, Risk of reduction in stock price, return
  • Seyed Ali Nabavi Chashmi, Raziye Bahramzade Pages 117-127
    Options pricing is one of the most prominent issues in financial mathematics. Black-Scholes model is a popular model continuous time price distribution of powers in which the logarithm of the normal asset returns and volatility is constant. In line with the realities of the markets closer to mathematical models, new processes based on known processes were introduced Levy. The simplest model with jump Markov processes, Levy processes that are the perfect alternative for this purpose are. This process has infinite divisible distributions that are capable of skewness and kurtosis is extra and is used in pricing options orders. In the study, of the sort of description stock return correlation comparison of Tehran Stock Exchange during the period from 2007 to 2015 basis and by simulating the price of them using the process of Levy , the performance of this series of random processes in the portfolio and compared to traditional model Black-Scholes reviewed. The findings of this study show the process of Levy method Black-Scholes efficiency and more power to transactions in pricing
    Keywords: Levy process, Black-Scholes, Pricing Options
  • Ferydoon Rahnamay Roodposhti, Abdolreza Mohseni * Pages 129-144
    Government intervention and existence of politicians on boards may affect companies’ decision making and business trajectory. This study is aimed to investigate of the relationship between political connections, and dividend and stock return in listed firms on Tehran Stock Exchange. This research in terms of purpose is functional and in terms of method is descriptive - correlation. The sample consists of 114 companies listed on Tehran Stock Exchange for the period 2009 to 2016. Correlation and multiple linear regression analysis for hypothesis test are used.
    The findings show a significant positive association between political connections and dividend. In other words, by increasing political connections on firms, their dividend is increased. In addition, there is a significant positive relationship between political connections and stock return. In other words, by increasing political connections on firms, stock return is increased. These results suggest that political connectedness could represent an important determinant of dividend and stock returns
    Keywords: Political connections, dividend, stock return
  • Zahra Shirazian * Pages 145-163
    The purpose of this research is to study the role of financial literacy and money management on personal financial management of Tehran Stock Exchange investors. This research, in terms of type, is a descriptive survey and is a quantitative and applied research that has been implemented cross-sectionally. The statistical population of this study was investors in the Tehran Stock Exchange. The Morgan table used 384 people as sample by simple random sampling method. The data gathering tool was a standard questionnaire for financial literacy, money management and personal finance management. Validity of the questionnaires was assessed through factor validity and their reliability through Cronbach's alpha. Data were analyzed using partial least squares and Smart Pialas software. The findings of this study confirm the significant effect of financial literacy and money management and their components on personal financial management of Tehran Stock Exchange investors. The evidence did not show any indirect effect.
    Keywords: Financial Literacy, Money Management, Personal Financial Management