فهرست مطالب

تحقیقات تولیدات دامی - سال هشتم شماره 1 (بهار 1398)

فصلنامه تحقیقات تولیدات دامی
سال هشتم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حبیباللهروشن ضمیر، جواد رضایی*، حسن فضایلی صفحات 1-15
    ثر مصرف کمپلکس های آلی منگنز، روی و مس (پیوند شده با گلایسین- یا متیونین-) به جای شکل های سولفاته (برابر یا دو برابر توصیه NRC) بر سلامت، باروری و متابولیت های خون گاو شیری و گوساله بررسی شد. دو ماه پیش از زایش، 60 راس گاو آبستن هلشتاین در شش گروه آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی تقسیم شدند. شش جیره حاوی 1- سولفات منگنز، روی و مس، برابر توصیه NRC، 2- گلایسین منگنز، روی و مس، برابر توصیه NRC، 3- متیونین منگنز، روی و مس، برابر توصیه NRC، 4- سولفات منگنز، روی و مس، دو برابر توصیه NRC، 5- گلایسین منگنز، روی و مس، دو برابر توصیه NRC، 6- متیونین منگنز، روی و مس، دو برابر توصیه NRC آزادانه تغذیه شدند. غلظت ایمونوگلوبولین G در آغوز و خون، عفونت رحم، ورم پستان، جفت ماندگی، لنگش، کتوز، کیست تخمدانی، مرگ گوساله، باروری و غلظت گلوکز، تری گلیسرید و کلسترول خون (پنج بار خونگیری؛ از 60 روز پیش تا 100 روز پس از زایش) تعیین شد. تغذیه کمپلکس های آلی عناصر به جای شکل سولفاته اثری بر ایمونوگلوبولین G، صفات باروری و متابولیت های خون گاو و گوساله نداشت، اما سبب کاهش ورم پستان و لنگش شد. افزایش سطح عناصر نیز وقوع ورم پستان و لنگش را کاهش، و غلظت عددی ایمونوگلوبولین G آغوز را افزایش داد، اما تاثیری بر سایر صفات نداشت. در مجموع، تغذیه کمپلکس های آلی گلایسین- یا متیونین- منگنز، روی و مس و همچنین افزایش سطح این عناصر در جیره گاوهای خشک و شیرده دارای آثار مثبت بر سلامت حیوانات، بدون تغییر در صفات باروری بود.
    کلیدواژگان: ایمنی، باروری، سطح عنصر معدنی، گاو، مکمل های آلی منگنز-روی-مس
  • رسول لقمانپور زرینی*، نوید قوی حسین زاده، حسن نبی پور افروزی صفحات 17-28
    در این پژوهش شبکه عصبی مصنوعی و سامانه استنتاج عصبی-فازی تطبیقی چندلایه (انفیس)، برای مدل سازی انرژی خروجی در واحدهای پرورش گاو شیری و گاو پرواری مورد مطالعه قرار گرفتند. برای این منظور، مطابق رابطه کوکران، تعداد 105 واحد پرورش گاو پرواری و گاو شیری به طور تصادفی از پنج شهرستانی که عمده ترین تولیدکننده این بخش در استان مازندران بودند، در سال های 1395 تا 1396 انتخاب شدند. با استفاده از تراز انرژی نهاده ها و ستانده ها، میانگین انرژی نهاده و ستانده برای هر راس گاو در واحدهای پرورش گاو پرواری به ترتیب برابر 76/16994 و 85/3449 مگاژول و برای واحدهای پرورش گاو شیری به ترتیب برابر 100100 و 58277 مگاژول محاسبه شد. همچنین شاخص های نسبت انرژی، بهره وری انرژی، انرژی ویژه و افزوده خالص انرژی برای هر راس گاو در واحدهای گاو شیری به ‎ترتیب برابر 58/0، 08/0 کیلوگرم بر مگاژول، 5/12 مگاژول بر کیلوگرم و 93/41825- مگاژول و برای واحدهای گاو پرواری به ترتیب برابر 2/0، 02/0 کیلوگرم بر مگاژول، 50 مگاژول بر کیلوگرم و 91/13544- مگاژول بود. با استفاده از نتایج تحلیل آماری داده ها، مدل سازی میزان انرژی خروجی به ازای انرژی ورودی با استفاده از روش های هوش مصنوعی و استنتاج عصبی-فازی انجام گرفت. نتایج نشان داد مدل سامانه استنتاج عصبی-فازی تطبیقی چندلایه با ضریب تشخیص 9899/0 برای واحدهای پرورش گاو پرواری و 9933/0 برای واحدهای پرورش گاو شیری نسبت به مدل ساخته شده با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی با ضریب تشخیص 8118/0 و ساختار 1-16-6 برای واحدهای پرورش گاو پرواری و ضریب تشخیص 9837/0 و ساختار 1-12-5 برای واحدهای پرورش گاو شیری دارای عملکرد و دقت بهتری بودند.
    کلیدواژگان: انرژی، سامانه استنتاج عصبی فازی تطبیقی، شبکه عصبی مصنوعی، گاو شیری، مدل سازی
  • پروین علی میرزایی، مرتضی چاجی* صفحات 29-39

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر استفاده از گیاه کاکوتی در جیره بره های پرواری بر فعالیت باکتری ها و قارچ های شکمبه در هضم برون تنی سرشاخه نیشکر انجام شد. سه جیره آزمایشی حاوی سطوح صفر، 2/0 یا 4/0 درصد کاکوتی به مدت 30 روز به 15 راس بره پرواری 7 ماهه با میانگین وزن 40 کیلوگرم تغذیه شدند. در پایان آزمایش، از بره ها به روش لوله معدی مایع شکمبه گرفته شد. سپس جمعیت باکتری ها و قارچ ها از مایع شکمبه جداسازی و بعد از خالص سازی، تاثیر آنها بر هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر در محیط کشت اختصاصی باکتریایی یا قارچی بررسی شد. نتایج نشان داد پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله قارچ های شکمبه در تیمارهای حاوی مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود (05/0P<). غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و درصد ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت قارچی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت نیتروژن آمونیاکی محیط کشت باکتریایی در ساعت 72  انکوباسیون کاهش یافت و غلظت آن در تیمار 4/0 درصد کاکوتی کمترین مقدار (6/13 میلی گرم در 100 میلی لیتر) بود (05/0P<). ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت باکتریایی در ساعت 24 انکوباسیون با استفاده از مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود و بیشترین مقدار ناپدید شدن ماده خشک (6/55 درصد) و NDF (5/44 درصد) مربوط به تیمار 4/0 درصد کاکوتی بود  (05/0P<). در مجموع، تغذیه مکمل کاکوتی به بره های پرواری تاثیری بر هضم سرشاخه نیشکر به وسیله قارچ های شکمبه نداشت و تنها منجر به افزایش پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله آنها شد. ازطرفی مکمل کاکوتی تنها در زمان 24 ساعت انکوباسیون منجر به افزایش ناپدید شدن مواد مغذی سرشاخه نیشکر به وسیله باکتری های شکمبه شد.

    کلیدواژگان: تولید گاز، جدایه باکتریایی، جدایه قارچی، قابلیت هضم برون تنی
  • سمیه میرزایی چشمه گچی، محمد مهدی معینی*، فردین هژبری، محمد ابراهیم نوریان سرور صفحات 41-51
    این بررسی برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه (صفر، 100، 250، 500، 750 و 1000 میکروگرم در میلی لیتر) بر پتانسیل تولید گاز، فراسنجه های تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برون تنی انجام شد. مایع شکمبه از شش راس بز مرغوز در حالت ناشتا و با استفاده از لوله مری جمع آوری شد. گاز تولیدی در 96 ساعت گرم خانه گذاری ثبت شد. اثر اسانس بر تعداد پروتوزوآی کل و جنس های مختلف بررسی شد. همچنین، کل گاز تولیدی بعد از 24 ساعت گرم خانه گذاری، متان تولیدی و برخی دیگر از فراسنجه های تخمیر شکمبه نیز برآورد شد. پتانسیل تولید گاز و سرعت تخمیر تحت تاثیر اسانس رازیانه کم شدند (0001/0>P) و فاز تاخیر در سطوح کم افزایش نشان داد (004/0=P). فراسنجه pH ثابت ماند و تولید نیتروژن آمونیاکی و غلظت کل اسیدهای چرب فرار در سطوح 750 و 1000  کاهش یافت. گاز تولیدی 24 ساعت، تولید گاز متان، میزان ماده آلی واقعا تجزیه شده و انرژی قابل متابولیسم کم شد، اما ضریب تفکیک پذیری، تولید توده میکروبی و بازده آن افزایش نشان داد (0001/0>P). افزودن اسانس به محیط تخمیر، تعداد پروتوزوآی کل (0001/0>P) و جنس های انتودینیوم، ایزوتریشیا را کاهش داد، اما تغییری در تعداد دیپلودینیوم و افریواسکولکس ایجاد نکرد. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس رازیانه دارای خواص ضد پروتوزوآیی انتخابی علیه انتودینیوم و ایزوتریشیابوده و پتانسیل تغییر تخمیر شکمبه را با کاهش تولید گاز متان و آمونیاک و افزایش ضریب تفکیک پذیری دارد.
    کلیدواژگان: اسانس رازیانه، تخمیر برون تنی، ضریب تفکیک پذیری، متان، نیتروژن آمونیاکی
  • سعید صحرایی، محمدرضا نصیری*، علی جوادمنش، رضا توحیدی، اسماعیل ابراهیمی صفحات 53-66
    برنامه های به گزینی روی لاین آرین، بدون توجه به توسعه اندام های حیاتی بدن، از جمله قلب سبب شده که این لاین به یکی از لاین های بسیار حساس نسبت به سندروم آسیت شناخته شود. از این رو، این مطالعه با هدف شناسایی ژن ها و شبکه های ژنی درگیر با آپوپتوزیس قلبی در سلول های بافت قلب مرغان حساس و مقاوم به آسیت لاین آرین انجام شد. بدین منظور، دو نمونه حساس و دو نمونه مقاوم استخراج RNA و اطلاعات ترانسکریپتومی آنها با استفاده از توالی یابی نسل جدید RNA-Seq بدست آمد. تعیین کیفیت داده و حذف آلودگی آن با استفاده از نرم افزارهای FastQC و Trimmomatic صورت گرفت. همچنین تفریق بیان ژن با استفاده از نرم افزارهای Cuffmerge، Cufflink و Cuffdiff امکان پذیر شد. 20034 ژن در مجموع نمونه ها مشاهده شدند که بعد از جداسازی ژن های با میزان بیان معنی دار نمونه های مقاوم نسبت به حساس، در مجموع 291 ژن با 66 مسیر زیستی مرتبط دانسته شدند، که در این میان، 53 ژن در مسیر زیستی آپوپتوزیس ارتباط معنی دار داشتند. بررسی فرآیندهای زیستی هستی شناسی ژن های معنی دار در نمونه های مقاوم به آسیت برای مسیر زیستی آپوپتوزیس نشان دادند که مسیرهای تنظیم فرآیند سلولی و تنظیم منفی آپوپتوزیس به طور معنی داری تحت تاثیر آسیت قرار دارند (01/0>FDR). شبکه ژنی ترسیم شده نشان داد که ژن های MEF2A، FGF10، CDK1 و MAD2L1 دارای بیشترین ارتباط ژنی در شبکه ژنی هستند. بنابراین اصلاح نژاد مبتنی بر این ژن ها و طراحی دارو ممکن است در کنترل آپوپتوزیس ناشی از سندروم آسیت موثر باشد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، بیان ژن، سندروم آسیت، مرغ آرین، RNA-Seq
  • جعفر پیش جنگ آقاجری، قدرتاللهرحیمی میانجی، سید حسن حافظیان*، محسن قلی زاده صفحات 67-76
    مقاومت ژنتیکی به بیماری ها در مرغ ها اهمیت زیادی دارد. تعیین تنوع ژنتیکی سیستم ایمنی مرغ ها یکی از گزینه های اصلی جهت بررسی تفاوت ها در مقاومت به بیماری ها به شمار می آید. در این تحقیق، 200 نمونه خون از توده های مرغ های بومی عمومی، آذربایجان غربی، مرندی و مازندرانی اخذ و DNA ژنومی به روش شستشوی نمکی استخراج شد. چند شکلی های آللی در جایگاه های ژنی IgL و IFNɣ دخیل در سیستم ایمنی با استفاده از تکنیک PCR-RFLP و آنزیم های Sau96I و Tsp509I بررسی شد. بعد از هضم آنزیمی، برای جایگاه نشانگری IgL (354 جفت بازی)، سه نوع ژنوتیپ AA، AB و BB و دو آلل A (با دو نوار 173 و 161 جفت بازی و دو نوار 10 جفت بازی) و آلل B (با سه نوار 161، 103، 70 و دو نوار 10 جفت بازی) و برای جایگاه نشانگری IFNγ (129 جفت بازی)، سه نوع ژنوتیپ CC، CG و GG و دو آلل C (با یک نوار 129 جفت بازی) و آلل G (با دو نوار 90 و 39 جفت بازی) شناسایی شد. کل توده ها از نظر شاخص تعادل برای دو جایگاه ژنی در تعادل هاردی- واینبرگ قرار نداشتند. شاخص اطلاعات شانون در جایگاه های نشانگری IgL و IFNɣ (به ترتیب 67/0 و 69/0)، شاخص تثبیت (به ترتیب 24/0- و 18/0-) و بیشترین مقدار شاخص هتروزیگوسیتی مشاهده شده (به ترتیب 61/0 و 59/0) برآورد شد. با توجه به وجود چندشکلی در دو جایگاه ژنی مورد مطالعه، می توان در برنامه های انتخاب برای افزایش مقاومت در برابر بیماری ها از این ژن های کاندیدا بهره برد.
    کلیدواژگان: چندشکلی، ژن های IgL و IFNɣ، مرغ بومی، PCR-RFLP
  • مهدی صفاخواه، رضا جمشیدی*، مهدی مهرآبادی، خسرو قزوینیان صفحات 77-88
    به منظور بررسی اثر افزودن مکمل های سلنیوم و ویتامین E به جیره پایه بر عملکرد، کیفیت اسپرم و برخی فراسنجه های خونی در بلدرچین های نر ژاپنی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 240  قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در چهار تیمار، پنج تکرار و 12 قطعه در هر تکرار به مدت 42 روز اجرا شد. گروه های آزمایشی شامل تیمار شاهد (جیره پایه بدون مکمل سلنیوم و ویتامین E)، تیمار دوم (جیره پایه به اضافه 2/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم: S0.2) تیمار سوم (جیره پایه به اضافه 4/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم: S0.4) و تیمار چهارم (جیره پایه به اضافه 4/0میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم و 150 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E: S0.4 + Vit E) بودند. افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. خصوصیات اسپرم بلدرچین ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند، به طوری که بلدرچین های تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد، درصد اسپرم زنده (001/0=P) و غلظت اسپرم (تعداد در واحد حجم، 021/0=P) بالاتری داشتند. تیمار  S0/4سطح کلسترول، LDL، تری گلیسرید و کلسترول را در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنی داری کاهش و سطح HDL را افزایش داد (05/0>P) . اگرچه سطح هموگلوبین و درصد هماتوکریت تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P). به طور کلی، اگرچه استفاده از ویتامین E و سلنیوم عملکرد بلدرچین ها را تحت تاثیر قرار نداد، اما کیفیت اسپرم بلدرچین های نر را در مقایسه با شاهد افزایش داد.
    کلیدواژگان: بلدرچین، عملکرد، فراسنجه های خونی، سلنیوم، ویتامین E
  • هادی فرجی آروق*، محمد رکوعی، مهدی جهان تیغ صفحات 89-101
    هدف از این تحقیق، مقایسه عملکرد، فراسنجه های کیفیت و کمیت گوشت، تخم تولیدی و باروری در هفت سویه بلدرچین (خالدار ایتالیایی، وحشی، تکسدو، اسکارلت، سفید انگلیسی، ای ام تگزاس و وایت باتون) بود. بدین منظور از هر سویه تعدادی (125 وحشی، 159 خالدار ایتالیایی، 58 اسکارلت، 56 تکسدو، 81 سفید انگلیسی، 92 ای. ام. تگزاس و 57 وایت باتون) جوجه یک روزه تولید و از روز اول تا آخر آزمایش در شرایط یکسان پرورش داده شدند. از سن 21 تا 35 روزگی وزن کشی و اندازه گیری مصرف خوراک برای محاسبه ضریب تبدیل سویه ها انجام شد. در سن 42 روزگی، به صورت تصادفی از هر سویه 10 پرنده کشتار و بعد از اندازه گیری اجزای لاشه، نمونه گوشت سینه و ران جهت بررسی کیفیت و اندازه گیری ترکیبات شیمیایی گوشت گرفته شد. با شروع تخم گذاری سویه ها، تولید تخم روزانه ثبت شده و از تخم های جمع آوری شده جهت اندازه گیری فراسنجه های کیفی و کمی تخم، باروری و جوجه درآوری استفاده شد. نتایج نشان داد که سویه اثر معنی داری بر مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل 35-28 روزگی، خطر حذف در هفته ششم، اکسیداسیون روز 30 گوشت، افت خونابه روزهای 1 و 7، ترکیبات شیمیایی گوشت (به استثنای خاکستر)، فراسنجه های کیمیت و کیفیت تولید تخم (به استثنای ارتفاع سفیده و واحد هاو) داشت (05/0 >P). با توجه به نتایج عملکرد، فراسنجه های اجزای لاشه و کیفیت گوشت، سویه وحشی و تکسدو به ترتیب بهترین عملکرد و کیفیت گوشت را داشتند. بالاترین و پایین ترین درصد تولید تخم و باروری به ترتیب در سویه های سفید انگلیسی (47/75 و 84/84 درصد) و وایت باتون (26/64 و 66/74 درصد) مشاهده شد. از لحاظ بسیاری از فراسنجه های کیفیت تخم، سویه ای ام تگزاس مناسب تر از سایر سویه ها بود. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود در پرورش بلدرچین به منظور اهداف مختلف، بهتر است سویه مناسب انتخاب شود.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون گوشت، بلدرچین، ضریب تبدیل غذایی، واحد هاو، وزن تخم
|
  • H. Roshanzamir, J. Rezaei *, H. Fazaeli Pages 1-15
    Effect of supplementing organic complexes (compound with glycine or methionine) of Mn, Zn and Cu compared with sulphate forms (equal to or twice NRC recommendation) on health, fertility and blood metabolites of dairy cows and suckling calves was assessed. Two months before calving, 60 pregnant Holstein cows were divided to six experimental groups in a randomized complete block design. Six diets containing 1. Mn, Zn and Cu-sulphate at NRC levels, 2. Mn, Zn and Cu-glycine at NRC levels, 3. Mn, Zn and Cu-methionine at NRC levels, 4. Mn, Zn and Cu-sulphate twice NRC, 5. Mn, Zn and Cu-glycine twice NRC, and 6. Mn, Zn and Cu-methionine twice NRC, were fed ad libitum. Immunoglobulin G (IgG) of colostrum and blood, metritis, mastitis, retained placenta, lameness, ketosis, ovarian cysts, calf mortality, fertility and blood glucose, triglyceride and cholesterol (five blood sampling; from day 60 before calving to day 100 after calving) were determined. Feeding organic mineral complexes instead of sulphate form had no effects on IgG, fertility and blood metabolites of cows and calves, but decreased mastitis and lameness. Also, increasing dietary levels of the trace minerals led to the decrease in incidence of mastitis and lameness, and numerical increase in IgG of colostrum, but had no effect on other variables. Overall, feeding organic complexes (methionine- or glycine-) of Mn, Zn and Cu and also increasing the minerals levels in diets of pre- and post-partum cows had positive effects on the health of the animals, without changes in fertility.
    Keywords: Immunity, Fertility, Mineral level, Cow, Organic Mn, Zn, Cu supplements
  • R. Loghmanpour Zarini *, N. Ghavi Hossein, Zadeh, H. Nabipour Afrouzi Pages 17-28
    In this research, the artificial neural networks (ANNs) and multi-layered non-fuzzy inductive inference system (ANFIS) were used to model the output energy in dairy and beef cattle farms. For this purpose, according to Cochran's relation, 105 beef and dairy farms were randomly selected from five townships which were the main producers of this sector in Mazandaran province from 2016-2017. Using the energy balance of inputs and outputs, the input and output energy averages in beef production farms were calculated to be 16994.76 and 3449.85 MJcow-1 and for dairy production farms were equal to 100100 and 58277 MJcow-1, respectively. Also, ER (Energy Ratio), EP (Energy Productivity), SE (Special Energy) and NE (Net Energy) indices for dairy production farms were 0.58, 0.08 KgMJ-1, 12.5 MJKg-1 and -41825.93 MJcow-1, respectively and for beef production farms were calculated as 0.2, 0.02 KgMJ-1, 50 MJKg-1and 13544.91 MJcow-1, respectively. Using the results of statistical analysis of the data, modeling of the output energy for each unit of input energy was performed by two above methods (ANNs and ANFIS). The results showed that the model of nervous- fuzzy inference comparative multi-layered system with the correlation coefficient of 0.9899 for steer farms and 0.9933 for dairy farms, had better performance and accuracy than that of the artificial neural network with the correlation coefficient of 0.8118 and the structure of 6-16-1 for beef farms and correlation coefficient of 0.9837 and the structure of 5-12-1 for dairy farms.
    Keywords: Energy, Adaptive fuzzy neural network, Artificial neural network, Dairy cattle, Modeling
  • Morteza Chaji* Pages 29-39


    The aim of the present study was to investigate the effect of using Ziziphora clinopodioides in the diet of fattening lambs on the activity of rumen bacteria and fungi in the in vitro digestibility of sugarcane top. Three experimental diets containing Ziziphora clinopodioides at the levels of 0, 0.2 or 0.4% were fed to 15 finishing lambs (about seven months, 40 kg weight) for 30 days. At the end of the experiment, the rumen fluid of the lambs was taken through a stomach tube. After separation and purification of the bacteria and fungi populations from the rumen fluid, their effects were investigated on the digestion and fermentation of sugarcane top in a specific medium culture
    of bacteria or fungi. The results showed that the gas production potential of sugarcane top by ruminal fungi was significantly higher in the treatments containing Ziziphora clinopodioides (P<0.05). Ammonia nitrogen concentration, pH, and the disappearance of dry matter and NDF of sugarcane top in fungi medium culture were not affected by experimental treatments. The ammonia nitrogen concentration in bacteria medium culture was decreased after 72 h incubation and the lowest concentration was observed in treatment containing 0.4% of Ziziphora clinopodioides (13.6 mg/100 mL) (P<0.05). In comparison to the control, the disappearance of dry matter and NDF of sugarcane top from bacteria medium culture after 24 h incubation was significantly higher in the diets containing Ziziphora clinopodioides, and the highest disappearance of dry matter (55.62%) and NDF (44.5%) were
    observed in treatment containing 0.4% of Ziziphora clinopodioides. Overall, feeding the Ziziphora clinopodioides supplement to finishing lambs had no effect on digestion of sugarcane top by rumen fungi, but led to an increase in the potential of gas production. On the other hand, the Ziziphora clinopodioides resulted in increase of the nutrients’ disappearance of sugarcane top by rumen bacteria only at time 24 h of incubation.

    Keywords: Gas production, Isolated bacteria, Isolated fungi, In vitro digestibility
  • S. Mirzaei Cheshmehgachi, M. M. Moeini *, F. Hozhabri, M. E. Nooriyan Soror Pages 41-51
    This study was conducted to evaluate the effect of different doses of fennel essential oil (100, 250, 500, 750 and 1000 µg) on in vitro gas production parameters and protozoa population using goat rumen fluid. Rumen fluid was obtained from six Markhoz goats before morning feeding via esophageal tube. Gas production during 96 hours of incubation was recorded. The effect of essential oil on total protozoa and different genus was investigated. Also, gas production after 24h, methane production and some of the other in vitro ruminal parameters were determined. Gas production potential (B) and fermentation rate (c) were decreased by inclusion of the essential oil (P<0.0001), while lag phase in low doses of the essential oil increased (P=0.004). The pH did not alter due to the additionof the essential oil, but ammonia nitrogen and total volatile fatty acids were declined at doses of 750 and 1000 µg of the essential oil. Gas 24h, methane production, in vitro organic matter digestibility and metabolizable energy decreased, while partitioning factor, microbial mass and its efficiency increased by adding the essential oil (P<0.0001). Adding fennel essential oil into fermentation media decreased total protozoa number and Entodinium spp and Isotricha spp (P<0.0001), but it had no effect on Diplodiniinae and Ophryoscolecinae populations. The results showed that the fennel essential oil may have selective antiprotozoal effect on Entodinium spp and Isotricha spp., and it has a good potential to change rumen fermentation by decreasing methane production, ammonia concentration and increasing the partitioning factor.
    Keywords: Fennel essential oil, In vitro fermentation, Partitioning factor, Methane, Ammonia nitrogen
  • S. Sahraei, M. R. Nassiri *, A. Javadmanesh, R. Tohidi, E. Ebrahimie Pages 53-66
    The designing of animal breeding program on Aryan broiler chicks without development of vital organs such as the heart, has made the chicken most susceptible for ascites syndrome. The cell apoptosis is common in ascites syndrome. Therefore, this study was done with the aim of identification of genes and genetic networks that involved in cardiac cell apoptosis among normal Aryan chickens and Aryan chickens resistant to ascites. For this purpose, two ascites and two normal samples of Aryan chicken were RNA extracted and transcriptome data were produced by the Next Generation Sequencing. The data quality and elimination of pollution were performed with FastQC and Trimmomatic softwares. In addition, the gene expression analyses were investigated using Cuffmerge, Cufflink and Cuffdiff. The results showed that there were 20034 genes in samples that 291 genes were associated with 66 biological pathways. Among this, 53 genes were associated with apoptosis pathways. Investigation of the biological process of gene ontology showed that regulation of cellular process and negative regulation of apoptosis pathways were significantly affected by chickens resistant to ascites syndrome (FDR <0.01). The gene network was extracted by 48 nodes in two clusters. The results of genes’ networking showed that MEF2A, FGF10, CDK1 and MAD2L1 genes had maximum gene association. Therefore, the ascites syndrome in Aryan chickens can be controlled focusing on these genes for breeding programs and drug designing.
    Keywords: Apoptosis, Gene Expression, Ascites Syndrome, Aryan chicken, RNA-Seq
  • J. Pish Jang Aghajeri, Gh. Rahimi Mianji, S. H. Hafezian *, M. Gholizadeh Pages 67-76
    Genetic resistance to diseases is very important in chickens. Determining the genetic diversity of the chicken immune system is one of the main options for examining differences in resistance to diseases. Two hundred blood samples were taken from indigenous chickens populations of Common, West Azarbaijan, Marandi and Mazandarani and genomic DNA was extracted by salting out method. The allelic polymorphisms were investigated in IgL and IFNɣ loci involved in the immune system using PCR-RFLP and the Sau96I and Tsp509I enzymes. After enzymatic digestion, for IgL marker site (354 bp), three genotypes of AA, AB and BB and allele A (with two bands of 173, 161 and two bands of 10 bp) and allele B (with three bands of 161, 103 and 70 and two bands of 10 bp) and for IFNγ marker site (129 bp), three genotypes of CC, CG, and GG and allele C (with one band of 129 bp) and allele G (with two bands of 90 and 39 bp) were identified. The total populations for loci were not in Hardy-Weinberg equilibrium. The Shannon information index for markers’ sites of IgL and IFNɣ (0.67 and 0.69, respectively), fixation index values (-0.24 and -0.18, respectively) and the highest observed heterozygosity index (0.61 and 0.59, respectively) was estimated. Regarding the presence of polymorphism in the studied loci, it is possible to use these candidate genes in selection programs to increase disease resistance.
    Keywords: Polymorphism, Igl, IFNɣ loci, Indigenous chicken, PCR-RFLP
  • M. Safakhah, R. Jamshidi *, M. Mehrabadi, Kh. Ghazvinian Pages 77-88
    This experiment was conducted to investigate the effects of adding selenium and vitamin E to the basal diet on performance, sperm quality and some blood parameters in Japanese male quails, in a completely randomized design with 240 single-day quail chicks in four treatments and five replicates and 12 birds per replicate for 42 days. The experimental groups consisted of control (basal diet without selenium and vitamin E), second treatment (basal diet plus 0.2 mg/kg selenium: S0.2), third treatment (basal diet plus 0.4 mg/kg selenium: S0.4), and fourth treatment (basal diet plus 0.4 mg / kg selenium and 150 mg/kg vitamin E: S0.4 + Vit E). Average daily gain, feed conservation ratio and feed intake had not significant difference between various treatments. The results showed significant effect of the treatments on the sperm parameters of the quail (P
    Keywords: Quail, Performance, Blood parameters, Selenium, Vitamin E
  • H. Faraji, Arough *, M. Rokouei, M. Jahantigh Pages 89-101
    The aim of this study was to compare the performance, quality and quantity of meat and egg production and fertility of seven quail strains (Italian speckled, Wild, Tuxedo, Scarlett, English White, A & M Texas and White Button). For this purpose, 125 Wild, 159 Italian speckled, 58 Scarlet, 56 Tuxedo, 81 English white, 92 A & M Texas and 57 White Button one-day-old chicks were hatched and reared from the first day under the same conditions. To calculate the feed conversion ratio (FCR) of strains, weight and feed intake of all quails were measured from 21 to 35 d of age. At day 42, 10 birds of each strain were randomly slaughtered and after measuring the carcass components, samples of breast and thigh meat were evaluated for their quality and chemical composition. After beginning the egg production, daily egg production was recorded and quality and quantity of egg parameters were recorded and fertility and hatching were evaluated. The results showed that strain had a significant effect on feed intake, weight gain, FCR, culling risk in week 6, oxidative stability of meat on  day 30, drip loss on days 1 and 7, chemical composition of meat (except for ash), quality and quantity of egg parameters (except for albumen height and Haugh unit) (P<0.05). According to the results of this experiment, Wild strain and Tuxedo had the best performance and meat quality, respectively. The highest and the lowest egg production and fertility percentage were observed in English White (84.84 and 75.47%) and White Button strains (74.66 and 64.26%), respectively. In most egg quality parameters, A & M Texas strain was better than other strains. These results suggest that in quail production, suitable strain should be selected based on the purpose of rearing.
    Keywords: Meat oxidation, Quail, Feed conversion ratio, Haugh unit, Egg weight