فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال چهاردهم شماره 2 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد نمرودی، آقا وحید عجمین، میثم سلیمانی، مسلم طاهری، سولماز سادات حسینی ذیجود، مجتبی مقاتلی* صفحات 1-7
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی در ایران به عنوان یک مساله مهم بهداشتی می باشد. این بیماری به شکل برجستگی کوچک (پاپول) است. به تدریج بزرگ شده و به شکل زخم در می آید. با توجه به اینکه مطالعات اپیدمیولوژیک در کنترل بیماری و اقدامات پیشگیرانه موثر است. این مطالعه به بررسی اپیدمیولوژی لیشمانیوز جلدی شهرستان خاش در استان زاهدان 7 سال گذشته میپردازد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی و بصورت مقطعی بود که بر روی اطلاعات بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی طی 7 سال گذشته در مرکز بهداشتی درمانی خاش انجام گرفته است. بدین صورت که با هماهنگی انجام شده با مرکز بهداشت درمانی اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک ثبت شده بیماران در مرکز بهداشتی درمانی شهرستان خاش استخراج و با کمک نرم افزار SPSS 18 و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 175 بیمار مورد مطالعه 88 نفر مرد (53 درصد) و 87 نفر زن (47 درصد) بودند. اکثر بیماران در گروه سنی 9 ماهگی تا 4 سالگی و کمترین تعداد بیماری در گروه سنی بالای 40 تا 49 سال بود. بیشترین ضایعات بیماری در صورت و اندام ها بود. همچنین بین گروه های سنی و نوع لیشمانیوز (0/05>P) و همچنین جنس و نوع لیشمانیوز (0/05>P) رابطه معنادار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه انجام شده فراوانی بیماری در شهرستان خاش طی سال های 1387 تا 1393 روند نزولی داشته که این کاهش بیماری به دلیل ارتقاء وضعیت آموزشی_بهداشتی و همچنین رعایت بهداشت فردی از سوی مردم می باشد.
    کلیدواژگان: زخم خشک، زخم مرطوب، لیشمانیوز جلدی، اپیدمیولوژی
  • سلمان خزایی، سکینه مظهرمنش *، ظاهر خزایی، الهام گودرزی، راضیه میرمعینی، عبدالله محمدیان هفشجانی، سمیه خزایی صفحات 8-16
    مقدمه
    آسیب های ناشی از حوادث از علل اصلی و قابل اجتناب، بیماری ها و مرگ در بیشتر کشورهای جهان است. آگاهی از ابعاد این رخدادها برای سیاستگزاران بهداشتی حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه تعیین آسیب های ناشی از حوادث در مراجعین به اورژانس استان همدان بوده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی است که کلیه مصدومین مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های استان همدان طی سال های 93-1388بررسی شدند. داده ها از نرم افزار ثبت مصدومین استخراج شد و تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata-12 و در سطح خطای 5 درصد انجام شد. برای تعیین ارتباط متغیر جنسیت با مکانیسم آسیب از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 135925 مصدوم طی این دوره زمانی ثبت شده بود. میانگین سنی مصدومین 18/4±30/19 بود 72/6 درصد موارد مرد بودند و 39/74 درصد آنها در گروه سنی 34-20 سال قرار داشتند. حوادث خانگی 37/27 درصد رخداد سوانح را به خود اختصاص داده بودند. ضربه (22/21 درصد)، تصادف خودرویی (21/78 درصد) و سقوط (10/69 درصد) بیشترین رخداد حوادث را در هر دو جنس به خود اختصاص داده بودند. بین جنسیت و مکانیسم اختلاف معنادار وجود داشت (0/001>P).
    نتیجه گیری
    از انجا که مردان در گروه های سنی جوان و مولد جامعه بیشترین مصدومان آسیب های ناشی از حوادث را تشکیل می دهند، بار اقتصادی فراوانی بر جامعه تحمیل می کند. و لازم است آموزش های دقیق را به این گروه سنی اختصاص داد و با اتخاذ سیاست های پیشگیرانه از بار آسیب های ناشی از سوانح کاست.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، آسیب، حوادث
  • سیده زینب موسوی *، محمد شاه حسینی صفحات 17-23
    مقدمه
    سلامت روان، یکی از مهم ترین عوامل موثر در ارتقا و تکامل انسان محسوب می شود. نظر به اینکه جو سازمانی که در همه ابعاد سازمان جریان دارد با رضایت شغلی، سلامت روان کارکنان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. هدف کلی این پژوهش تعیین ارتباط جوسازمانی و رضایتمندی شغلی با سلامت روان در بین کارکنان دانشگاه شیراز بود.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی _ تحلیلی از نوع مقطعی بود. 200 نفر از کارکنان دانشگاه شیراز به عنوان نمونه تحقیق بر اساس فرمول کوکران و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های جو سازمانی هالپین و کرافت، پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی بری فیلد وروث و نیز پرسشنامه سلامت روانی (GHQ-28) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS-16 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد بین جو سازمانی و رضایتمندی شغلی با سلامت روان کارکنان همبستگی معناداری وجود دارد (0/001=P)، همچنین سلامت روان کارکنان را می توان بر اساس جو سازمانی و رضایتمندی شغلی کارکنان دانشگاه شیراز پیش بینی نمود (0/001=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش و اهمیت جو سازمانی و رضایتمندی شغلی در سلامت روانی کارکنان می توان پیشنهاد نمود که مسئولین برنامه هایی جهت افزایش میزان رضایت کارکنان و بهبود جو سازمانی تهیه و اجرا نمایند.
    کلیدواژگان: جوسازمانی، رضایتمندی شغلی، سلامت روان، دانشگاه شیراز
  • طاهره برزگر محمودی، محبوبه خورسندی *، محسن شمسی، مهدی رنجبران صفحات 24-33
    مقدمه
    عفونت ویروسی هپاتیت B یک مشکل عمده بهداشتی در سراسر جهان است. با توجه به اینکه انتخاب یک مدل آموزشی منجر به شروع برنامه و ادامه آن در مسیری صحیح می گردد، مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، اعتقادات و عملکرد رابطین بهداشتی شهر ملایر در خصوص هپاتیت B بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی انجام گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی_تحلیلی 272 نفر از رابطین بهداشتی شهر ملایر در سال 1393 به صورت سرشماری، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات بوسیله پرسشنامه محقق ساخته که پایایی و روایی آن سنجیده شده بود، به روش خود گزارش دهی جمع آوری شد. این پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک رابطین بهداشتی، آگاهی، عملکرد و ابعاد مدل اعتقاد بهداشتی بوده است. داده ها بوسیله نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بین سازه ها منافع درک شده بیشترین (26/86) و موانع درک شده کمترین ) (95/43) نمره را داشتند. در تحلیل رگرسیونی به منظور پیشگویی رفتار، متغیرهای خودکارآمدی، آگاهی و راهنمای عمل خارجی به عنوان پیشگویی کننده رفتار تعیین شدند، که این متغیرها در مجموع 31 درصد از تغییرات رفتار را پیشگویی نمودند (001/P<0).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه در طراحی مداخلات آموزشی باید بر سازه های خودکارآمدی، آگاهی و راهنمای عمل خارجی به عنوان مهمترین پیش بینی کننده های رفتار رابطین بهداشتی تاکید شود.
    کلیدواژگان: آموزش، رابطین بهداشتی، هپاتیت B، مدل اعتقاد بهداشتی
  • سعید بشیریان، مطهره جلیلی، مجید براتی * صفحات 34-43
    مقدمه
    دوران بارداری یکی از مهم ترین و پرخطرترین دوران زندگی مادر و جنین است و تغذیه این دوران سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت رفتارهای تغذیه ای و عوامل مرتبط با آن در بین زنان باردار شهر تبریز انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود که در بین 380 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تبریز که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند، در سال 1393 انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها مشتمل بر پرسشنامه استاندارد رفتار تغذیه ای بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون خطی تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان مصرف گروه نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه ها و سبزیجات به ترتیب در بین 45/5 درصد، 26/8 درصد، 44/7 درصد و 29/5 درصد از زنان باردار با مقادیر توصیه شده مطابقت داشت. همچنین در 57/5 درصد افراد مصرف شیر و لبنیات در حد مطلوب گزارش شده بود. در اکثر افراد مصرف قرص اسید فولیک (90 درصد)، آهن (82/5 درصد) و مولتی ویتامین (78/2 درصد) در حد مطلوب گزارش گردید. سطح تحصیلات و نمایه توده بدنی زنان باردار از فاکتورهای پیش بینی کننده رفتار تغذیه ای بودند (0/05>P).
    نتیجه گیری
    طبق یافته های به دست آمده از مطالعه، طراحی مداخلات آموزشی با در نظر گرفتن موانع رفتاری جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه ای سالم در بین زنان باردار ضروری است.
    کلیدواژگان: رفتار، ارزیابی تغذیه ای، زنان باردار
  • بابک معینی، امیر عباس موسعلی *، محمد مهدی هزاوه ای، علیرضا سلطانیان، مجید براتی، وحید کفعمی صفحات 44-52
    مقدمه
    رفتارهای پرخطر مهمترین عامل به خطر افتادن سلامت جامعه است. با توجه به خطرات و پیامدهای منفی رفتارهای جنسی ناایمن، هدف پژوهش حاضر، تعیین عوامل مرتبط با قصد رفتارهای جنسی ایمن بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در بین معتادان مرد تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد بود.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی بود که بر روی 163 نفر از معتادان تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد شهر همدان در سال 1392 انجام گرفت. نمونه ها از 3 مرکز ترک اعتیاد شهر همدان با استفاده از روش نمونه گیری ساده وارد مطالعه شدند و پرسشنامه ای که شامل سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده و اطلاعات دموگرافیکی بود، از طریق خودگزارش دهی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 16-SPSS و تحلیل رگرسیونی لجستیک به روش عقب گرد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه 55/2 درصد از شرکت کنندگان سابقه مقاربت محافظت نشده داشتند و از بین آنها تنها 46/66 درصد در آخرین مقاربت جنسی از کاندوم استفاده کرده بودند. نتیجه آنالیز رگرسیون لجستیک روی متغیرهای تئوری رفتار برنامه ریزی شده نشان داد که؛ هنجارهای انتزاعی قوی ترین پیش بینی کننده قصد رفتارهای جنسی ایمن در بین افراد تحت مطالعه بوده است (0/03=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با توجه به موثر بودن این مدل در پیش بینی رفتارهای جنسی ایمن، برگزاری کلاس های آموزشی بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده برای افراد تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد می تواند، سودمند باشد.
    کلیدواژگان: معتاد، رفتار جنسی، مراکز ترک اعتیاد، مصرف مواد
  • محمدرضا امیری *، سمیرا کرمی، آرزو فرهادی، نفیسه رضایی، سپیده زارعیان صفحات 53-61
    مقدمه
    بازبینی و ارزیابی منظم وب سایت ها از جنبه های ساختاری و محتوایی (وب سنجی) و به دنبال آن مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آن ها، راهبردی مناسب برای سیاست گذاری و تصمیم گیری به دست خواهد داد. از شاخص های وب سنجی می توان به قابلیت رویت، میزان تاثیرگذاری وب سایت، فایل های غنی شده، رتبه ترافیک و اندازه اشاره کرد. هدف این پژوهش ارزیابی و مقایسه وب سایت های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس شاخص های وب سنجی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی_مقطعی بود، که به روش پژوهش وب سنجی با استفاده از تحلیل پیوند انجام گرفت. جامعه آماری پ‍ژوهش شامل کلیه وب سایت های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1393 بود. برای گردآوری اطلاعات، از موتورکاوش گوگل استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بیمارستان اکباتان از نظر میزان رویت پذیری، و ضریب تاثیرگذاری وب خالص، بیمارستان شهید بهشتی از نظر شاخص های اندازه، رتبه ترافیک، فایل های غنی شده رتبه اول را کسب داشته اند. در رتبه بندی کلی وب سایت بیمارستان شهید بهشتی در رتبه اول و بیمارستان ولیعصر تویسرکان با امتیاز 135 در رتبه آخر قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی همدان از نظر حضور در وب در وضعیت مطلوب نیستند. با توجه به اهمیت وب سایت ها در اطلاع رسانی و حاکمیت فضای مجازی بر امور سازمان های خدماتی، لازم است که مسوولان وب سایت ها، برنامه ریزی و اقدامات بیشتری در جهت ارتقاء کمی و کیفی وب سایت های واحدهای خود نمایند.
    کلیدواژگان: وب سنجی، وب سایت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، بیمارستان ها
  • مریم عطا اللهی، سیده زهرا معصومی، آرزو شایان *، قدرت الله روشنایی، صدیقه صدیقی صفحات 62-70
    مقدمه
    سرطان پستان، شایعترین بیماری بدخیمی می باشد که زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، با توجه به شیوع و اهمیت سرطان سینه مطالعه حاضر با هدف مقایسه حمایت اجتماعی و استرس درک شده در زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز MRI مهدیه همدان صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی با نمونه گیری در دسترس، بر روی 116زن مبتلا به سرطان پستان با تشخیص قطعی و 116 زن غیر مبتلا که در سال 1392 به مرکز MRI مهدیه همدان مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه های حمایت اجتماعی و استرس درک شده جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل با استفاده آزمون های تی مستقل و کای دو با نرم افزار SPSS-16 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین استرس درک شده در زنان دارای سرطان پستان 44/62 و در زنان عادی 34/15 بود، که به لحاظ آماری اختلاف معناداری میان دو گروه وجود داشت (0/04=P). میانگین حمایت اجتماعی درک شده در زنان دارای سرطان پستان 38/66 و در زنان عادی 36/14 بود. گرچه میزان حمایت اجتماعی درک شده مطلوب در افراد بدون سرطان پستان بیشتر بود، اما این اختلاف میان دو گروه معنادار نبود (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج استرس درک شده و حمایت اجتماعی از عوامل بسیار مهم تاثیر گذار بر سرطان پستان می باشند. بنابراین می توان با افزایش حمایت اجتماعی افراد و کاهش استرس آنها می توان تا حدود بسیار زیادی مشکلات ناشی از سرطان پستان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، حمایت اجتماعی، استرس درک شده، سبک زندگی
|
  • Javad Namrodi, Vahid Ajemaein, Meysam Soleymani, Moslem Taheri, Soulmaz Sadat Hosseini, Mojtaba Moghateli* Pages 1-7
    Introduction
    Cutaneous Leishmaniasis is considered as an important health problem in Iran. This disease begins as small swells (papules) and then they gradually grow and turn into wounds. Since the epidemiological study of this problem is effective in preventing and controlling it, the current research was conducted to study the epidemiological study of cutaneous Leishmaniasis in Khash city during the past 7 years.
    Methods
    This cross-sectional study has been conducted on registered information and documents of the patients having problem in Khash city’s remedial and health care centers over the past 7 years. First, the registered demographic and epidemiological data of the patients were extracted and then they were analyzed by using SPSS 18 software with chi-square test .
    Results
    175 patients included 88 males (53%) and 87 females (47%). The majority of the patients were between nine months and four years old and the minority of them were over the range of 40 to 49 years old. Most lesions were on the face or organs of the patients. It was also found that there was a significant relationship between age groups and types of Leishmaniasis (P
    Conclusion
    According to our study, there has been a downward trend in disease frequency in Khash city from 2009 to 2014. This reduction of the disease is due to an improvement in health education situation as well as performance of personal hygiene tasks among the people.
    Keywords: Cutaneous lieshmanias, Dried lesion, Wet lesion, Epidemiology
  • Salman Khazaei, Sakineh Mazharmanesh *, Zaher Khazaei, Elham Goodarzi, Razieh Mirmoini, Abdollah Mohammadian, Hafshejani, Somayeh Khazaei Pages 8-16
    Introduction
    Injuries from accidents are the major and avoidable causes of illness and death in most countries of the world. Knowledge of the occurrence of accidents is of special importance to health policy makers. The aim of this study was to determine the injuries caused by accidents in emergency department of Hamadan province.
    Methods
    This study is descriptive-analytic from cross sectional type, that all patients referred to emergency department of hospitals in Hamadan province, during 2009 to 2014, were assessed. Data extracted from injury register software and was analyzed with Stata software version 12, at an inaccuracy of less than 5%.To determine the relation between sex and mechanism of injury chi square test was used.
    Results
    A total of 135,925 patients were registered during this period. Mean age of patients was 30.19±18.4. 72.6% of cases were men and 39.74% in the age group of 20-34 years. Household accidents included 37.27% of the occurred accidents. Hitting (22.21%), car accidents (21.78%) and falling (10.69%), were the most accidents accounted in both sexes. There was a significant difference between sex and mechanism of injury (P
    Conclusion
    Because the men in youth and middle age are the most victims of accidents, therefore a great economic burden is imposed on the society. Moreover, it is necessary to allocate precise educations for this age group and to take preventive strategies to reduce the burden of injuries related to accidents.
    Keywords: Epidemiology, Injury, Accident
  • Seyedeh Zeinab Mousavi *, Mohammad Shah Hossini Pages 17-23
    Introduction
    Mental health is regarded as one of the most efficacious factors in human promotion and development. Whereas organizational climate which there is in all aspects of the organization with Job satisfaction influence the mental health of staff. The present research was performed to determine the relationship between organizational climate and job satisfaction with mental health in Shiraz University staff.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive and analytic study. Of Shiraz university staff, 200 individuals were selected based on Cochran’s formula and by simple random sampling. Data were collected using organizational climate questionnaires of Haplin and Croft, job satisfaction questionnaire of Brifield and Worth, and mental health questionnaire (GHQ-28). Data analysis was performed by SPSS version 16 statistical software using, Pearson’s correlation test and multiple regression.
    Results
    Our results showed that there is a significant correlation between organizational climate and job satisfaction with mental health of staff (P=0.001). Moreover, the mental health of staff is predictable by organizational climate and job satisfaction (P=0.001).
    Conclusion
    In consideration of our result and importance of organizational climate and job satisfaction in mental health of staff, it can be suggested that authorities should plan to develop and implement programs to increase the rate of job satisfaction and improve the organizational climate.
    Keywords: Organizational climate, Job satisfaction, Mental health, Shiraz University
  • Tahereh Barzegar Mahmudi, Mahboobeh Khorsandi *, Mohsen Shamsi, Mehdi Ranjbaran Pages 24-33
    Introduction
    Hepatitis B is an infectious disease as a major health problem worldwide. Since the selection of an educational model results in its start and continuation in a right destination, the purpose of the present study was to determine the knowledge, beliefs and performance of Malayer city’s health volunteers about hepatitis B based on the health belief model (HBM).
    Methods
    In this cross-sectional study, 272 health volunteers of Malayer city were selected by the census sampling method, in 2015. Data were collected by the self-report method through a questionnaire prepared by researcher and verified its validity and reliability. The questionnaire included the demographic information of the health volunteers and knowledge, performance and dimensions of the HBM. Finally,the data were analyzed using software SPSS 20 through the correlation and linear regression.
    Results
    Among the structures, the perceived benefits had the most score (26.86) and the perceived barriers had the lowest score (95.43). In regression analysis to predict behaviors, the variables: self-efficacy, knowledge and foreign practice guide were detected. These variables could predict totally 31% of behavior’s changes (P
    Conclusion
    Based on the findings obtained by the current study, in design of educational interventions, structures of self-efficacy, knowledge and foreign practice guide should be emphasized as the most important predictors of health volunteers’ behavior.
    Keywords: Education, Health volunteers, Hepatitis B, Health belief model
  • Saeed Bashirian, Motahareh Jalily, Majid Barati* Pages 34-43
    Introduction
    Pregnancy is one of the most important and dangerous life periods of the mother and fetus and feeding in this term will affect the health of them. This study aims to determine the nutritional behaviors status and its related factors among pregnant women in Tabriz.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study applied cluster sampling method to select 380 pregnant women referred to health centers in Tabriz in 2014. Data was collected using a self-administered questionnaire with items on the standard nutrition behavior questionnaire. Independent t-tent, ANOVA and liner regression analyses were performed to analyze the data in SPSS-20.
    Results
    According to the results, Bread and cereals, meat and beans, fruits, and vegetables consumption were matched with recommended levels in 45.5%, 26.8%, and 44.7%, and 29.5% of the subjects, respectively. Milk and dairy consumption, also, was reported in 57.5 percent of pregnant women in satisfactory condition. The majority of those taking folic acid pills (90%), iron (82.9%) and multivitamin tablets (78.2%) were reported in satisfactory condition. Education level and body mass index were the most considerable predictors of the nutritional behavior among pregnant women (P
    Conclusion
    Based on our findings, designing educational interventions with considering behavioral barriers is necessary to promote healthy nutritional behaviors in pregnant women.
    Keywords: Behavior, Nutritional assessment, Pregnant women
  • Babak Moeini, Amirabbas Mousali *, Mohammad Mahdi Hazavei, Alireza Soltanian, Majid Barati, Vahid Kafami Pages 44-52
    Introduction
    High-risk behaviors are the most important factors endangering the public health. Due to the risks and negative consequences of unsafe sexual behaviors, purpose of this study was to assess related factors with the intention of safe sexual behaviors based on the theory of planned behavior among male addicts covered by substance abuse treatment centers.
    Methods
    This study was a descriptive cross-sectional study performed on 163 cases of male addicts covered by substance abuse treatment centers in Hamadan city in 2013. Individuals were selected, using simple sampling, from three centers and a questionnaire including the theory of planned behavior constructs and sampling-demographic information, through self-administered, was completed. SPSS-16 and a backward logistic regression analysis method were employed for data analysis.
    Results
    This study showed that 55.2% of participants had a history of illegal sexual intercourse and only 46.66 percent of them had used a condom during their last sexual intercourse. Results of logistic regression analysis on variables of constructs the theory of planned behavior showed subjective norms was the strongest predictor of behavioral intention of safe sexual behavior among participants (P
    Conclusion
    It seems that due to effectiveness of this model in predicting safe sexual behaviors, the implementation of educational courses for addicts covered by substance abuse treatment centers, based on the theory of planned behaviors, can be beneficial.
    Keywords: Addict, Sexual behavior, Substance abuse treatment centers
  • Mohammad Reza Amiri, Samira Karami, Arezoo Farhadi, Nafiseh Rezaei, Sepideh Zareian Pages 53-61
    Introduction
    Regular evaluation of websites in terms of structure, content and identifying the strengths and weaknesses of them provide an appropriate strategy for policy and decision making. Some of the most frequently used webometric indicators of evaluating are “visibility”, “web impact factor”, “rich files” and “size”. The aim of this research was evaluation of hospitals’ Websites of Hamadan University of Medical Sciences based on webometrics indicators in 2014.
    Methods
    The study was done by webometrics method. The population under study was all of hospitals’ websites of Hamadan University of Medical Sciences. Data was collected by Google search engine.
    Results
    The results indicate that website of Ekbatan hospital in terms of “visibility” and “absolute WIF” and website of Shahid¬Beheshty hospital in terms of “size”, “traffic rank” and “rich file” ranked first. In overall ranking website of Shahid¬Beheshty hospital ranked first and website of Valyeasr hospital in Toyysrkan ranked at the end.
    Conclusion
    Results show that Hamadan University of Medical Sciences have little presence on the Web. Given the importance of websites in information, and dominance of cyberspace on the organizations services, it requires that the websites officials do further actions to enhance the quality and quantity of their websites.
    Keywords: Webometrics, Websites, Hamadan University of Medical Sciences, Hospitals
  • Maryam Ataollahi, Seyyedeh Zahra Masoumi, Arezoo Shayan*, Ghodratollah Roshanaei, Sedigheh Sedighi Pages 62-70
    Introduction
    Breast cancer is the most common malignancy that affects women, and given the prevalence and importance of breast cancer, a study was designed to Comparison of Social Support and Perceived Stress in women with and without breast cancer referred to Mahdieh MRI & CT Scan center in Hamedan in 2013.
    Methods
    This cross-sectional study is conducted on 116 women with breast cancer and 116 women without breast cancer referred to Mahdieh MRI & CT Scan center of Hamadan(Iran) in 2013 using Random sampling method. Data have been collected with percived social support and percived stress Questionnaire and processed with SPSS-16 software using descriptive statistics, independent t, and chi-square tests.
    Results
    The mean perceived stress in patients with and without breast cancer was 44.62 and 34.15 respectively. Results obtained from data analysis showed that there was statistically significant difference between the two groups in terms of percived stress (P=0.04), this means that in patients with breast cancer perceived stress was higher than others. The average score of perceived social support in both group was 38.66 and 36.14 respectively. The favorable perceived social support were higher in those without breast cancer, But not exist a significant difference between the two groups in terms of social protection.
    Conclusion
    According to the results of this study are likely social support and perceived stress are very important factor affecting breast cancer. People with social support and perceived stress reduction can prevent breast cancer or decreased deaths from breast cancer.
    Keywords: Breast cancer, Social support, Perceived stress, Life style