بررسی ارتباط بین ادراک بیماری وکیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی

پیام:
چکیده:
اهداف
بیماران دیالیزی به دلیل ماهیت بیماری نیازمند داشتن ادراک صحیح از بیماری بوده و پرستاران از طریق مداخلات مبتنی بر ادراک بیماری می توانند در کیفیت زندگی بیماران تاثیر داشته باشند لذا هدف این مطالعه «تعیین ارتباط بین ادراک بیماری و کیفیت زندگی و تعیین متغیر های پیشگویی کننده کیفیت زندگی بر اساس ابعاد ادراک بیماری» بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه همبستگی- توصیفی 120 بیمار دیالیزی بستری در بیمارستان طالقانی شهرستان ارومیه در سال 89 شرکت کردند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک،پرسشنامه کوتاه ادراک بیماری(IPQ-B) و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی(SF-12)بود. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
همبستگی معکوس بین مولفه های پیامد، ماهیت بیماری، نگرانی، پاسخ عاطفی و کیفیت زندگی وجود داشت (P<0.05).تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که مولفه های پیامد ها، ماهیت و پاسخ عاطفی به طور معنی دار در تبیین واریانس کیفیت زندگی شرکت داشتند.
نتیجه گیری
بر اساس نتایج این مطالعه، پرستاران می توانند با ارایه برنامه های آموزشی و مشاوره ای مناسب به بیماران و خانواده هایشان در مورد گزینه های درمانی و ماهیت بیماری و همچنین با مشارکت دادن آنها در برنامه های ارتقاء سلامتی به ارتقاء کیفیت زندگی بیماران دیالیزی کمک کنند.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
151 تا 158
لینک کوتاه:
magiran.com/p1058258 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!