فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه شکری، الهام نواب، حمید حقانی، رضا نعمت الهی ملکی، محبوبه شالی* صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    دلیریوم، تجربه ناخوشایندی برای بیمار و خانواده آنها است که عوارضی را برای آنها به همراه دارد. تشخیص زود هنگام دلیریوم مستلزم دانش و آگاهی پزشکان و پرستاران بخش های مراقبت ویژه از ماهیت نشانگان دلیریوم، علایم بیماری و عوامل موثر بر بروز این سندرم است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با دلیریوم در بیماران و مراقبین خانوادگی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شده است.

    روش ها

    در این مطالعه مقطعی در سال 1402، تعداد 256 جفت از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و مراقبین خانوادگی آنان به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه CAM-ICU و پرسشنامه Sour Seven استفاده شد.

    یافته ها

    بیماران شرکت کننده در پژوهش با میانگین سنی 17/07 ± 75/41 و اکثرا آقا (55 درصد) با میانگین تعداد روز بستری برابر با 8/82 ± 11/48 بودند. دلیریوم در 210 مورد از بیماران (81/7 درصد) مثبت گزارش شد. مراقبین خانوادگی با میانگین سنی 14 ± 42/25 و اکثرا خانم (66/9 درصد) بودند. تعداد 171 نفر (66/5 درصد) از مراقبین خانوادگی علایم دلیریوم را گزارش کرده بودند. بین جنس و تعداد روز بستری با بروز دلیریوم در بیماران و مراقبین خانوادگی ارتباط معنادار دیده شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد بین دلیریوم بیماران و دلیریوم در مراقبین خانوادگی ارتباط معنادار آماری وجود دارد (0/5>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به میزان بالای دلیریوم گزارش شده در بیماران و مراقبین بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، شناسایی و غربالگری دلیریوم اهمیت زیادی دارد. با اطلاع از مشخصات فردی و عوامل مرتبط با بروز دلیریوم شناسایی شده در این مطالعه و تا حد امکان اصلاح برخی موارد و یا حمایت از مراقبین می توان زمینه را برای ارتقاء کیفیت مراقبت در سیستم مراقبتی آماده ساخت.

    کلیدواژگان: دلیریوم، مراقبین خانوادگی، بخش مراقبت های ویژه، پرستاران
  • معصومه احمدی، حسین باباتبار درزی*، محمدمهدی سالاری، امیر واحدیان عظیمی صفحات 9-22
    زمینه و هدف

    ایست قلبی و سکته قلبی از شایع ترین بیماری های قلبی عروقی در جهان است. اکثر اوقات در هنگام ایست قلبی، فردی به عنوان ناظر وجود دارد که اگر توانایی انجام اقدامات حیاتی را دارا باشد و بتواند در زمان طلایی (4 تا 6 دقیقه اول ایست قلبی- ریوی) با انجام احیاء از مرگ مغزی پیشگیری و جان بیمار را نجات دهند. هدف از انجام مطالعه حاضر، مقایسه دو روش آموزش احیاء قلبی و ریوی پایه پایه به صورت حضوری و مجازی بر میزان یادگیری مهارت های احیاء (آگاهی و عملکرد) در خانواده های نظامی است.

    روش ها

    در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر تعداد 100 نفر از خانواده های ساکن در کوی سازمانی منتخب به طور تصادفی سازی بلوکی در دو گروه آموزش حضوری (50 نفر) و گروه آموزش مجازی (50 نفر) قرار گرفتند. در گروه آموزش حضوری، طی یک جلسه پنج ساعته، احیای قلبی و ریوی و نحوه برخورد با مصدوم دچار ایست قلبی به صورت تیوری و عملی (مانکن) آموزش داده شد. در گروه آموزشی مجازی، مطالب آموزشی با استفاده از کانال های مجازی (واتس آپ و ایتا) و ارسال فیلم انیمیشن، عکس، متن نوشته کوتاه، و فایل پی دی اف کتابچه آموزشی در طول دو هفته ارایه شد.

    یافته ها

     داده های مربوط به سن (0/468 = P)، جنس (0/812 = P)، تحصیلات (0/307 = P)، شغل (0/055 = P) در دو گروه آموزش حضوری و مجازی اختلاف معنی دار نداشت. آزمون یومن ویتنی نشان داد که تفاوت آماری معنی داری قبل از مداخله بین دو گروه آموزش حضوری و مجازی از نظر سطح دانش و مهارت وجود ندارد (0/05

    نتیجه گیری

    در این پژوهش با توجه به اینکه در هر دو گروه آموزش حضوری و مجازی، میزان دانش و مهارت نسبت به قبل و بعد از آموزش افزایش چشمگیری داشت اما در مقایسه دو گروه با هم میزان دانش در شرکت کنندگان گروه آموزش مجازی بالاتر و میزان مهارت در شرکت کنندگان گروه آموزش حضوری بالاتر بود. علیرغم باور اثر بخش بودن آموزش های حضوری، یافته های این پژوهش مشخص نمود آموزش مجازی به اندازه آموزش حضوری می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: احیای قلبی- ریوی پایه، آموزش حضوری، آموزش مجازی، خانواده
  • باقر آغال، سید طیب مرادیان، علی بهرامی فر، یاسر سعید* صفحات 23-30
    زمینه و هدف

    ارزشیابی بالینی یکی از اجزاء اصلی و مهم در بحث آموزش بالینی در حوزه پرستاری است. بر اساس هرم سطوح یادگیری میلر، آزمون بالینی ساختار یافته عینی یکی از روش های ارزشیابی کاربردی برای ارزشیابی مهارت های بالینی محسوب می شود. یکی از مهارت های بالینی پرستاران بخصوص در بخش مراقبت های ویژه تهویه مکانیکی است. این مطالعه با هدف طراحی آزمون بالینی ساختاریافته عینی در ارزشیابی صلاحیت بالینی پرستاران در تهویه مکانیکی انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه روش شناسی در شهر تهران، ایران در سال 1401 انجام شد. متناسب با محتوای آموزشی اصول تهویه مکانیکی پایه و هدف مطالعه، شش ایستگاه تعیین و به تناسب برای هر ایستگاه چک لیست تخصصی طراحی شد. بررسی روایی محتوای چک لیست های طراحی شده با استفاده از نظر صاحب نظران به دو صورت کیفی و کمی و پایایی بین ارزیابان انجام شد.

    یافته ها

    در نهایت تعداد شش ایستگاه با 31 گویه با عناوین؛ اتصالات و آماده سازی اولیه دستگاه تهویه مکانیکی، تنظیمات اولیه و اصولی دستگاه تهویه مکانیکی، بررسی و مداخله در وضعیت اکسیژناسیون، بررسی و مداخله در وضعیت ونتیلاسیون، مدیریت چالش های بالینی و مدیریت آلارم ها نهایی شد. نحوه نمره دهی هر آیتم 5 -1 بوده و جمع نمرات ایستگاه ها عنوان کننده میزان صلاحیت بالینی پرستار در تهویه مکانیکی خواهد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به روایی و پایایی مناسب، استفاده از آزمون ساختاریافته بالینی عینی طراحی شده برای ارزشیابی صلاحیت بالینی پرستاران در تهویه مکانیکی پایه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، صلاحیت، پرستار، تهویه مکانیکی، طراحی، آزمون ساختاریافته بالینی عینی
  • مژگان ریواز، بنفشه تهرانی نشاط* صفحات 31-40
    زمینه و هدف

    مشارکت حرفه ای به عنوان عاملی مهم در توسعه مراقبت با کیفیت و ایمن مطرح شده است ولی در مطالعات اندکی بدان پرداخته شده است؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط مشارکت حرفه ای با کیفیت مراقبت پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی در 310 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به روش نمونه گیری طبقه بندی مبتنی بر حجم نمونه از خرداد 1400 الی اردیبهشت 1401 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل زیرمقیاس مشارکت حرفه ای از پرسشنامه محیط عملکرد حرفه ای پرستاری ریواز و همکاران و مقیاس کیفیت مراقبت پرستاری کوی و همکاران بود. سطح معنی داری (05/0<p) در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سنی پرستاران 54/4 ± 5/28 سال و با میانگین سابقه کار 51/6 ± 99/7 سال بود. میانگین نمره زیرمقیاس مشارکت حرفه ای 04/5 ± 47/20 و میانگین نمره کیفیت مراقبت پرستاری 20/18 ± 94/135 بود. بین مشارکت حرفه ای و کیفیت مراقبت پرستاری ارتباط مستقیم و معنی دار (001/0<p)، (62/0=R) وجود داشت. نتایج مدل رگرسیون چند متغیره نشان داد متغیر مشارکت حرفه ای پرستاران، بعد رفتارهای اخلاق مدار (001/0<p)، (39/0= β) را در مقایسه با سایر ابعاد کیفیت مراقبت 39/0 پرستاری، بیشتر تبیین کرده و در مجموع متغیر مشارکت حرفه ای به میزان 52 درصد تغییرات کیفیت مراقبت پرستاری را پیشگویی کرد.

    نتیجه گیری

    به دلیل ارتباط مستقیم معنی دار بین مشارکت حرفه ای و کیفیت مراقبت پرستاری ضروری است که برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر ارزش های اخلاقی حرفه پرستاری برای ارتقاء توانایی پرستاران در زمینه مشارکت حرفه ای و کیفیت مراقبت پرستاری انجام شود.

    کلیدواژگان: مشارکت حرفه ای، کیفیت مراقبت، پرستاری، بخش ویژه
  • فرزانه مختاری*، اکرم ثناگو، لیلا جویباری صفحات 41-50
    زمینه و هدف

    امروزه پیشرفت تکنولوژی به یاری بیماران آمده و به طرق مختلف به رفع و یا کنترل شرایط تهدیدکننده حیات آنان پرداخته است. یکی از دستگاه های زیست- فناوری حیات بخش، ونتیلاتورها هستند. با گذشت زمان به تعداد بیمارانی که برای تداوم تنفس های کارای خود به ونتیلاتور نیاز دارند، افزوده می شود. هدف از این مطالعه تبیین تجربیات زیسته یک بیمار با آسیب نخاعی وابسته به ونتیلاتور است.

    روش ها

    این مطالعه کیفی گزارش مورد به شرح تجربیات زیسته یک آقای 31 ساله که به مدت 23 سال تنفس های وابسته به ونتیلاتور داشته و در بیمارستان بستری بوده است، می پردازد. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار تعاملی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی ون مانن انجام شد.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها 170 واحد معنایی، سه مضمون اصلی: "ترس ها و نگرانی ها"، "رضایت از عاملیت"، "زندگی جاریست"، و هشت مضمون فرعی: "روزهای سخت آغازین، جدال با مرگ، زجر تنفسی، لذت آموزش و یادگیری، مشارکت در مراقبت، خانواده ای در بیمارستان، من با ونتیلاتور راحتم، زندگی در محدوده نگاه خدا" به دست آمد.

    نتیجه گیری

    آگاهی از تجربیات بیماران وابسته به ونتیلاتور، منجر به درک بهتر پرستاران و سایر مراقبین نسبت به این بیماران می شود. کاهش عوامل استرس زا (پایش مداوم، حضور به موقع بر بالین، کمک به حضور خانواده در کنار بیمار و آشناسازی با محیط)، ایجاد موقعیتی برای مددجو جهت داشتن حسی از کنترل، مشارکت و امید در زندگی (فراهم کردن موقعیت هایی جهت تصمیم گیری و مشارکت بیمار در امر مراقبت، شکل گیری فرصت های یادگیری، پاسخ گویی به نیازهای معنوی و پرورش آن) می تواند لحظات شیرین و رضایت بخشی را برایشان فراهم کند.

    کلیدواژگان: ونتیلاتور، تجربه زیسته، پدیدارشناسی، گزارش مورد
  • مصطفی طاهری، معصومه ایمانی پور*، اعظم جهانگیری مهر صفحات 51-60
    زمینه و هدف

    به دنبال بستری شدن بیماران در بخش های مراقبت ویژه، اعضاء خانواده آنان در معرض خطر مجموعه ای از واکنش های جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تحت عنوان سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده قرار می گیرند که می تواند سلامت عمومی آنان را به خطر بیندازد و نیازمند توجه به عوامل مرتبط با آن است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده با کیفیت ارتباط پرستاران با خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی زنجان، انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی بود که در سال 1400 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل 193 نفر اعضاء خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه بودند که به روش نمونه گیری در دسترس و مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده (FICUS) و پرسشنامه کیفیت ارتباط پرستاران با خانواده ها (QOC) بود.

    یافته ها

    در این مطالعه میانگین نمره سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده (16/6 ± 51/74) و کیفیت ارتباط پرستاران با خانواده های بیماران (5/18 ± 90/73) بود و نتایج آزمون آماری، همبستگی منفی معنی دار (05/0<p) بین این دو متغیر، نشان داد که با کاهش کیفیت ارتباط، شدت سندروم پسا مراقبت ویژه در خانواده افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    با عنایت به یافته های پژوهش حاضر لازم است هم پرستاران مراقبت ویژه به برقراری ارتباط موثر با خانواده بیماران اهتمام بیشتری داشته باشند؛ هم مدیران و متولیان اجرایی بیمارستان ها باید در جهت افزایش کیفیت ارتباط پرستاران با خانواده بیماران تدابیر عملی بکار گرفته و نیز در جهت پیاده سازی مراقبت خانواده محور در بخش های ویژه در جهت پیشگیری و کاهش بروز سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده، اقدامات لازم را مبذول نمایند.

    کلیدواژگان: ارتباط، پرستار، خانواده بیمار، بخش مراقبت ویژه، سندروم پسا مراقبت ویژه خانواده
  • ثریا ملائی، سینا ولیئی، بیژن نوری، کامبیز ذهنی* صفحات 61-72
    زمینه و هدف

    مراقبت های پرستاری جزء اساسی خدمات بهداشتی درمانی است و می بایست به طور کامل ارایه شود. مراقبت های پرستاری فراموش شده تهدیدی اساسی برای ایمنی بیمار و کیفیت مراقبت های بهداشتی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان و دلایل مراقبت های پرستاری فراموش شده در کنترل و پیشگیری از عفونت از دیدگاه ارایه دهندگان مراقبت شاغل در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی بعثت سنندج در سال 1401 بود.

    روش ها

    مطالعه حاضر به روش مقطعی در بیمارستان بعثت یکی از بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. نمونه های پژوهش در این مطالعه مقطعی، 389 نفر از پرستاران و ماماهای شاغل در بیمارستان بعثت بودند که به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از 3 ابزار، فرم ثبت اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه مراقبت های پرستاری فراموش شده در پیشگیری و کنترل عفونت و پرسشنامه عوامل مرتبط با مراقبت های فراموش شده استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میانگین نمره مراقبت های پرستاری فراموش شده در پیشگیری و کنترل عفونت 28/23 ± 83/75 و کمتر از حد متوسط بود. مهم ترین مراقبت های پرستاری فراموش شده از دیدگاه پرستاران و ماماهای بیمارستان بعثت، استفاده نیروهای خدمات بخش از تجهیزات حفاظت فردی (88/4 درصد)، گزارش وضعیت عفونت بیمار هنگام انتقال به بخش دیگر و یا واحد پاراکلینیکی مانند رادیولوژی (86/3 درصد)، آموزش به بیماران در مورد استحمام قبل از عمل جراحی (86/3 درصد) و مهم ترین عامل مراقبت های پرستاری فراموش شده افزایش غیرمنتظره حجم کار و تعداد بیمار در بخش (69/79 درصد)، تعداد ناکافی پرسنل پرستاری و مامایی در بخش (32/75 درصد) بود. بین مراقبت های پرستاری فراموش شده در پیشگیری و کنترل عفونت با عوامل مرتبط ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد (0001/0 = P)، (1940/0 = R).

    نتیجه گیری

    مراقبت پرستاری فراموش شده در پیشگیری و کنترل عفونت از دیدگاه پرستاران و ماماهای بیمارستان بعثت کمتر از حد متوسط بود. مهم ترین عامل آن افزایش غیرمنتظره حجم کار و تعداد بیماران و کمبود پرسنل بود، افراد شرکت کننده در پژوهش بیشتر نقش عوامل سیستمیک، سازمانی و مدیریتی را در پیشگیری از کنترل موثر عفونت برجسته می دانند. لذا لازم است با برنامه ریزی و مدیریت مناسب با کم کردن حجم کار پرستاران و تامین کمبود بودجه و نیروی انسانی عوامل ایجادکننده مراقبت های فراموش شده را کاهش داد.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، کنترل عفونت، مراقبت پرستاری فراموش شده، پیشگیری
  • مژده تجری، طاهره اشک تراب*، عباس عبادی صفحات 73-83
    زمینه و هدف

    بخش مراقبت ویژه (ICU) واحد بیمارستانی تخصصی است که برای ارایه مراقبت از بیماران بدحال طراحی شده است. پرستاران شاغل در این بخش ها نقش مهمی در تضمین ایمنی بیمار و ارایه مراقبت پرستاری ایمن و با کیفیت دارند. با این حال، عوامل مختلفی می تواند بر توانایی پرستاران برای ارایه مراقبت پرستاری ایمن در این محیط ها تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر مراقبت پرستاری ایمن در بخش ICU انجام شده است.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی است. مشارکت کنندگان شامل پرستاران، پزشکان، متخصصان در زمینه ایمنی بیمار، بیمار و همراه بیماران و در مجموع بیست نفر بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه های انفرادی، عمیق و نیمه ساختار یافته انجام شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش پیشنهادی Graneheim و Lundman (2004) انجام و دیدگاه های پرستاران و افراد مرتبط با ایمنی بیمار در ICU شناسایی شد.

    یافته ها

    دو درون مایه شامل مراقبت کل نگر و سازمان ایمنی محور و چهار طبقه شامل مراقبت نظام مند، مراقبت جامع از کلیه سیستم ها، مدیریت نیروی انسانی و محیط ایمن به عنوان عوامل موثر بر ارایه مراقبت پرستاری ایمن در بخش های ICU استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه اهمیت ترویج مراقبت های پرستاری ایمن در بخش های ICU را از طریق رویکرد مراقبت کل نگر و همچنین سازمان ایمنی محور نشان می دهد. این یافته ها از تحقیقات قبلی که بر اهمیت تفکر سیستمی و مراقبت پرستاری ایمن در بهبود ایمنی بیمار و کیفیت کلی مراقبت تاکید دارد حمایت می کند. به این ترتیب با اجرای مداخلات و استراتژی های هدفمند بر اساس این عوامل، سازمان های بهداشتی و درمانی می توانند محیط ایمن تری را نه تنها برای بیماران بلکه برای کارکنان بخش های مراقبت های ویژه نیز ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، ایمنی بیمار، مراقبت کل نگر، سازمان ایمنی محور
|
  • Somaye Shokri, Elham Navab, Hamid Haghani, Reza Nematollahimaleki, Mahboubeh Shali* Pages 1-8
    Background & aim

    Delirium is an unpleasant experience for patients and their family, which brings complications for them. Early diagnosis and reduction of risk factors affecting delirium requires the knowledge and awareness of doctors and nurses of special care departments about the nature of delirium symptoms, disease symptoms and factors affecting the occurrence of this syndrome. The present study was conducted with the aim of determining the factors related to delirium in patients and family caregivers of patients admitted to the Intensive Care Unit (ICU).

    Methods

    In this cross-sectional study carried out in 2023, 256 pairs of patients admitted to the ICU in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences and their family caregivers were selected using the proportional stratified sampling. To collect information, three questionnaires including demographic information, CAM-ICU questionnaire and sour seven questionnaire were used.

    Results

    The patients participating in the research had an average age of 41.75 ± 17.07 and most of them were male (55%) with an average number of hospitalization days of 11.84 ± 8.82. Delirium was reported positively in 210 cases of patients (81.7%). Family caregivers had an average age of 42.25 ± 14 and were mostly women (66.9%). In addition, 171 (66.5%) of family caregivers had reported symptoms of delirium. The results of the statistical analysis showed that there is a statistically significant relationship between delirium in patients and delirium in family caregivers in the samples of the participants in this study (P<0.5).

    Conclusion

    Considering the high rate of delirium reported in patients and caregivers of patients hospitalized in the ICU, identification and screening of delirium is very important. By knowing the individual characteristics and factors related to the occurrence of delirium identified in this study and to the extent possible to correct some cases or support the caregivers, the ground can be prepared to improve the quality of care in the care system.

    Keywords: Delirium, Caregivers, Intensive Care Units
  • Masoume Ahmadi, Hossein Babatbardarzi*, MohammadMehdi Salari, Amir Vahedian Azimi Pages 9-22
    Background & aim

    Cardiac arrest and heart attack are the most common cardiovascular diseases in the world. Most of the time, during a cardiac arrest, there is a person as an observer who can prevent brain death and save the patient's life in the golden time (first 4 to 6 minutes of cardiopulmonary arrest) by performing resuscitation. The aim of this study was to compare two methods of basic cardiopulmonary resuscitation training in person and virtual on the level of learning resuscitation skills (awareness and performance) in military families.

    Methods

    In this clinical trial study, 100 people from families living in selected organizational areas were randomly assigned to two groups of face-to-face training (50 people) and virtual training (50 people). In the face-to-face training group, during a 2-hour session, cardiopulmonary resuscitation and how to deal with cardiac arrest victims were taught theoretically and practically (mannequins). In the virtual educational group, educational materials were presented by using virtual channels (once-up Weita platform) and sending animation videos, photos, short texts, and PDF files of educational booklets during two weeks. In order to collect data, a demographic form, an awareness questionnaire including 14 four-choice questions, and a performance assessment checklist including 13 items were used to assess the skill in cardiopulmonary resuscitation. At the end, the collected data were compared between the two groups.

    Results

    Data related to age (P = 0.468), sex (P = 0.812), education (P = 0.307), occupation (P = 0.055) had no significant difference in the two groups. The U-Man-Whitney test showed that there was no statistically significant difference before the intervention between the two groups of face-to-face and virtual education in terms of knowledge and skill levels (P>0.05). Wilcoxon's statistical test showed that the difference in the mean score of knowledge and skill level before and after the intervention in both face-to-face and virtual education groups was statistically significant (P<0.05). Furthermore, the U-Man Whitney test showed that there is a statistically significant difference after the intervention between the two groups of face-to-face and virtual training in terms of knowledge and skill level (P<0.05).

    Conclusion

    In this research, in both face-to-face and virtual training groups, the amount of knowledge and skill increased significantly compared to before and after the training. However, by comparing the two groups, it was observed that the amount of knowledge in the participants of the virtual training group was higher and the amount of skill in the participants of the face-to-face training group were more. Despite the belief of the effectiveness of face-to-face training, the findings of this research showed that virtual training can be as effective as face-to-face training.

    Keywords: Basic Cardiopulmonary Resuscitation, Face-To-Face Training, Virtual Training, Family
  • Bagher Aghal, Seyed Tayeb Moradian, Ali Bahrami Far, Yaser Saeed* Pages 23-30
    Background & aim

    Clinical evaluation is one of the main components in the discussion of clinical education in the field of nursing. Based on Miller's Pyramid in Education, objective structured clinical examination becomes one of the applied assessment methods to evaluate clinical skills. One of the clinical skills of nurses, especially in the Intensive Care Unit (ICU), is mechanical ventilation. This study was conducted with the aim of designing an objective structured clinical examination to evaluate the competence of nurses in mechanical ventilation.

    Methods

    This descriptive study was conducted in 1401 in Tehran, Iran. According to the educational content of basic mechanical ventilation principles and the purpose of the study, six stations were determined and a specialized checklist was designed accordingly for each station. Checking the validity of the content of the designed checklists was done using the opinions of experts in both qualitative and quantitative ways.

    Results

    Finally, the number of six stations with 31 items with titles; Tubing connection and initial preparation of the ventilator, initial and basic settings of the ventilator, check and intervention in the oxygenation status, check and intervention in the ventilation status, management of clinical challenges and management of alarms were finalized. Scoring ranged between 1 and 5, and the sum of the scores of the stations would indicate the nurse's clinical competence in mechanical ventilation.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the use of an objective structured clinical examination designed to evaluate the clinical competence of nurses in basic mechanical ventilation is suggested.

    Keywords: Assessment, Qualification, Nurse, Mechanical Ventilation, Design, Objective Structured Clinical Examination
  • Mozghan Rivaz, Banafsheh Tehranineshat* Pages 31-40
    Background & aim

    Professional collaboration is regarded as a major contributory factor in the development of high-quality and safe care. However, only a few studies have explored this factor. The present study has aimed to investigate the relationship between professional collaboration and the quality of nursing care of nurses in Intensive Units (ICUs) of the hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted from May 2021 to March 2022 on 330 ICU nurses from large teaching hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences. The subjects were selected by stratified random sampling. Data were collected using the Professional Collaboration scale related to Professional Practice Environment Nursing Instrument and the Nursing Care Quality Scale. The P value was set <0.05.

    Results

    The means of the nurses’ ages and work experience were 28.5 ± 4.54 and 7.99 ± 6.51 years respectively. The nurses’ mean score for the professional collaboration subscale was 20.47 ± 5.04; their quality of nursing care mean score was 135.94 ± 18.20. The results showed a significant direct correlation between the variables of professional collaboration and the quality of nursing care (r = 0.62, P<0.001). The results of multivariate regression model showed that compared to the other dimensions of nursing care quality, the dimension of ethics-oriented activities was more explained by professional collaboration (ß = 0.39, P<0.001). In addition, the professional collaboration can predict 0.52% of the variance in the quality of nursing care.

    Conclusion

    According to the findings of this study it can be stated that it is essential that educational programs with an emphasis on professional ethics values be developed to enhance nurses’ competence in professional collaboration and quality of care.

    Keywords: Professional, Collaboration, Quality of Care, Nursing
  • Farzaneh Mokhtari*, Akram Sanagoo, Leila Jouybari Pages 41-50
    Background & aim

    Technological advancements have greatly aided patients in various ways to address and control life-threatening conditions. One such biomedical technology is ventilators. Over time, the number of patients requiring ventilators for their respiratory support has increased. The objective of this study was to explore the lived experiences of a patient with spinal cord injury dependent on a ventilator.

    Methods

    This qualitative case study focuses on the lived experiences of a 31-year-old male who has relied on ventilator-assisted breathing for 23 years and has been hospitalized during this time. Data was collected through semi-structured interactive interviews. Data analysis was conducted using a phenomenological approach inspired by Van Manen.

    Results

    From the analysis of the data, 170 meaningful units were identified, leading to three main themes: "fears and concerns", "satisfaction with agency", "life goes on", and eight sub-themes: "initial hard days, struggle with death, respiratory suffering, joy of training and Learning, participating in care, a family in the hospital, I'm comfortable on a ventilator, and living within God's eyes”.

    Conclusion

    Knowing about the experiences of ventilator-dependent patients leads to a better understanding of nurses and other caregivers towards these patients. Reducing stressful factors (constant monitoring, being on time at the bedside, helping the family to be with the patient and getting familiar with the environment), creating a situation for the client to have a sense of control, participation and hope in life (providing situations for decision making and the patient's participation in the care, the formation of learning opportunities, responding to spiritual needs and its cultivation) can provide them with sweet and satisfying moments.

    Keywords: Ventilators, Mechanical, Lived Experience, Phenomenology, Case Report
  • Mostafa Taheri, Azam Jahangirimehr Pages 51-60
    Background & aim

    Following the hospitalization of patients in Intensive Care Units (ICUs), their family members are exposed to a series of physical, psychological, social, and spiritual reactions named Post Intensive Care Syndrome-Family (PICS-F) which can endanger their public health and requires attention to related factors. Therefore, this study aimed to investigate the correlation of PICS-F with quality of communication between nurses and families of patients hospitalized in ICUs of Zanjan University of Medical Sciences.

    Methods

    The current study was a cross-sectional study that was conducted in 2022 in hospitals affiliated to Zanjan University of Medical Sciences. The study population consisted of 193 family members of patients hospitalized in the ICUs, who were selected through available and purposeful sampling method. The research tools included PICS-F questionnaire and Quality of Communication (QOC) questionnaire between nurses and families.

    Results

    In this study, the average score of PICS-F was 74.51 ± 6.16 and 73.90 ± 18.5 for quality of communication between nurses and patients' families. The analytical results showed a significant negative correlation (P<0.05) between these two variables. This means by decreasing the quality of communication, the PICS-F will increase.

    Conclusion

    The results of this study stated that critical care nurses should pay more attention to effective communication with the patients' families. Also, hospital managers and administrators should develop some strategies in order to improve the quality of communication between nurses and patients’ families. Furthermore, necessary measures should be taken to implement family-centered care in the ICUs to prevent and reduce the incidence of post-intensive care syndrome.

    Keywords: Communication, Nurse, Patient's Family, Intensive Care Units, Post Intensive Care Syndrome Family
  • Soraya Mollaei, Sina Valiee, Bijan Nouri, Kambiz Zehni* Pages 61-72
    Background & aim

    Nursing care is an essential part of health care services and should be fully provided. Missed nursing care is a major threat to patient safety and health care quality. The purpose of this study was to determine the amount and reasons for missed nursing care in infection control and prevention from the point of view of care providers working in the medical, educational, and therapeutic center of Besat Sanandaj during 2023.

    Methods

    This cross-sectional study was conducteed in Besat Hospital, one of the teaching hospitals of Kurdistan University of Medical Sciences. The research samples in this cross-sectional study included 389 nurses and midwives working in Besat Hospital who were included in the study by census. To collect data, three tools were used: a demographic information registration form, a questionnaire on the missed nursing care in infection prevention and control, and a questionnaire on factors related to missed care.

    Results

    The findings of the present study showed that the average score of missed nursing care in infection prevention and control was 75.83 ± 23.28 and below the average. The most important missed nursing care from the point of view of the nurses and midwives of Besat Hospital was the use of personal protective equipment by the service personnel of the department (4.88 %), the report of the patient's infection status when transferred to another department or paraclinical unit such as radiology (3.86 %), and teaching patients about bathing before surgery (3.86 %). The most important factor of forgotten nursing care was unexpected increase in workload and number of patients in the ward (79.69 %) along with insufficient number of nursing and midwifery personnel in the ward (32.75 percent). A statistically significant relationship was observed between forgotten nursing care in infection prevention and control with the related factors (P = 0.0001), (R = - 0.1940).

    Conclusion

    The missed nursing care in the prevention and control of infection from the point of view of nurses and midwives of Besat Hospital was average. The most important factor was the unexpected increase in the workload the number of patients and the lack of personnel. The people participating in the research emphasized the role of systemic, organizational, and management factors in preventing effective infection control. Therefore, it seems necessary to reduce the factors that cause missed care with proper planning and management by reducing nurses' workload and providing budget and manpower.

    Keywords: Nosocomial Infection, Infection Control, Missed Nursing Care, Prevention
  • Mozhdeh Tajari, Tahereh Ashktorab*, Abbas Ebadi Pages 73-83
    Background & aim

    The Intensive Care Unit (ICU) is a specialized hospital unit designed to provide care for critically ill patients. Nurses who work in these departments play an important role in ensuring patient safety and providing safe and quality nursing care. However, various factors can affect nurses' ability to provide safe nursing care in these settings. This study was conducted with the aim of investigating the factors affecting safe nursing care in the ICU department.

    Methods

    The present study was a qualitative study of conventional content analysis. The participants included nurses, doctors, and specialists in the field of patient safety, patients and accompanying patients. A total of 20 individuals were included in the study using purposive sampling method. Data collection was done using individual, in-depth and semi-structured interviews. Then, data analysis was done using the method proposed by Graneheim and Landman (2004) and the views of nurses and people related to patient safety in ICU were identified.

    Results

    Two themes including holistic care and safety-oriented organization and four categories including systematic care, comprehensive care of all systems, human resource management and safe environment were extracted as effective factors in providing safe nursing care in ICU departments.

    Conclusion

    The results of this study reveal the importance of promoting safe nursing care in ICU departments through a holistic care approach as well as a safety-oriented organization. These findings support previous research that emphasizes the importance of systems thinking and safe nursing care in improving patient safety and overall quality of care. In this way, by implementing targeted interventions and strategies based on these factors, healthcare organizations can create a safer environment not only for patients but also for the staff of the ICU.

    Keywords: Intensive care unit, Patient safety, Holistic care, Safety-Oriented Organization