بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری مادران با اضطراب اجتماعی کودکان و مولفه های آن

پیام:
چکیده:
زمینه و هد ف: شیوه های گوناگون فرزند پروری، موجب بروز رفتارهای متفاوت در میان کودکان و نوجوانان می شود. هدف پژوهش، تعیین رابطه بین شیوه های فرزند پروری ماد ران و میزان اضطراب اجتماعی کودکان و مولفه های آن درد ختر و پسر پایه های چهارم و پنجم ابتد ایی شهر کرج بود.
روش
روش پژوهش، توصیفی و نمونه مورد بررسی شامل 400 د انش آموز (د ختر و پسر) و همچنین ماد ران آنها بودند. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه شیوه های فرزند پروری د یانا بامریند و مقیاس اضطراب اجتماعی لایبوتیز برای کودکان و نوجوانان (LSAS – CA) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون هایt برای گروه های مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام) استفاده گردید.
یافته ها
سبک های فرزند پروری استبد اد ی، سهل گیرانه و مقتد رانه در سطح (01/ 0>p) با اضطراب اجتماعی (نمره کل) و همچنین مولفه های اضطراب عملکرد ی، اجتناب عملکرد ی، اضطراب اجتماعی و اجتناب اجتماعی رابطه معناد اری داشتند که شیوه فرزند پروری مقتد رانه و سهل گیر با کاهش اضطراب اجتماعی در کودکان همراه بود. شیوه فرزند پروری استبد اد ی با افزایش اضطراب اجتماعی کودکان همراه بود. ماد ران برای کودکان پسر شیوه سهل گیر و برای کودکان د ختر شیوه استبد اد ی اعمال می کنند که این خود نشان می دهد که د ختران نسبت به پسران اضطراب اجتماعی بیشتری د ارند.
نتیجه گیری
عدم فرزند پروری اصولی و صحیح مشکلات روانی و اجتماعی زیاد ی به دنبال خواهد داشت و سهم بیشتر ماد ر در این میان از اهمیت خاصی برخورد ار است. ماد ر به لحاظ نقش برجسته ای که در زند گی کودک ایفا می کند، می تواند زمینه مناسبی جهت خود شناسی کودک فراهم نماید که به رشد طرح واره های شناختی آنها کمک کند تا به د رک و شناخت مثبت و مناسبی از خود و محیط برآیند و بتوانند از روابط اجتماعی مطلوبی برخورد ار گرد ند و از این طریق در کاهش اضطراب اجتماعی خود نقش به سزایی داشته باشند.
زبان:
فارسی
صفحات:
134 تا 155
لینک کوتاه:
magiran.com/p1405873 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!