پیش بینی وقوع حوادث در سیستم های حمل ونقل با استفاده از الگوهای هارمونیک، آرچ، پویا و زمانی (مطالعه موردی مصدومان حوادث ترافیکی استان خوزستان)

چکیده:
زمینه و هدف
تصادفات جاده ای از پدیده های مهمی است که به دنبال روند موتوریزه شدن جوامع و روند رو به گسترش استفاده از وسایل حمل ونقل موتوری مشاهده می شود. پدیده ای که به دنبال آن، سالانه جان بسیاری از افراد گرفته شده و یا مصدوم می شوند؛ از پیامدهای این پدیده، هزینه ها و خسارت های مختلف مالی و روحی و روانی می باشد.
روش
در این پژوهش با استفاده از روش های پیش بینی هارمونیک، الگوی اقتصادسنجی آرچ، معادلات پویای خطی مرتبه دوم (2،1) DGMو سری زمانی آریما به پیش بینی تعداد مصدومان حوادث ترافیکی استان خوزستان پرداخته شده است.
یافته ها
یافته ها نشان داد که میانگین درصد قدر مطلق خطا برای روش های سری زمانی آریما، (2،1)DGM و هارمونیک به ترتیب 5.36، 8.29 و 8.001 می باشند؛ همچنین ضریب فزاینده لاگرانژ نشان داد که امکان پیش بینی با روش آرچ برای تعداد مصدومان تصادفات استان خوزستان وجود ندارد.
نتیجه گیری
مقادیر پیش بینی شده نشان داد که تعداد مصدومان ناشی از تصادفات در استان خوزستان در حال کاهش است و این نشان دهنده اثربخشی اقدامات پلیس راهنمایی و رانندگی در جهت کاهش تصادفات رانندگی در استان خوزستان است که با آموزش و فرهنگ سازی بیشتر می توان این مقدار را با شیب بیشتری کاهش داد.
زبان:
فارسی
صفحات:
165 تا 191
لینک کوتاه:
magiran.com/p1717863 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!