بررسی اپیدمیولوژیک، بالینی و پاراکلینیکی کودکان و نوجوانان مبتلا به تب مالت دراستان کهگیلویه وبویراحمد واقع در جنوب غرب ایران طی سالهای 94- 1388

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
تب مالت یک بیماری قابل انتقال بین انسان و دام بوده و به عنوان مشکل اساسی در بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران که دام منبع درآمد و اشتغال می باشد به شمار می رود. هدف این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژیک موارد گزارش شده تب مالت در کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه وبویراحمد بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه که از نوع مقطعی (توصیفی – تحلیلی) بوده کلیه کودکان ونوجوانان1 تا 18 سال که در طی سالهای 94- 88 تب مالت در آن ها تشخیص داده شده و اطلاعات آن ها در مرکز بهداشت استان کهگیلویه وبویراحمد موجود بوده است، وارد مطالعه گردیدند ؛ داده ها پس از ورود به نرم افزارSPSS ( ورژن 19 ) ؛ با استفاده از آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
تعداد کل افراد مبتلا به تب مالت81 نفر بود که تعداد40 نفر (49.4%) مرد و بقیه (50.6% ) زن بودند.67 نفر (82.7%) از بیماران ساکن روستا و عشایر و 14 نفر دیگر(17.3%) ساکن شهر بودند . میانگین سن مبتلایان در زمان تشخیص73/4 ± 30/11 سال و شایعترین گروه سنی 18-11 سال با7/61% بوده است . بیماری در بین دانش آموزان (1/48%) و در شش ماهه اول سال شایعتر بود(79%). شایعترین راه انتقال بیماری مصرف محصولات لبنی مشکوک و تماس همزمان با دام بترتیب با (2/85%) و (5/81%) بوده است. حدود 8/82 % از کل بیماران زمان تشخیص تا درمان آنها بین صفر تا سه ماه (بروسلوز حاد ) و حدود 2/17% بین سه ماه تا یکسال (بروسلوز تحت حاد ) بوده است. بیشترین علائم بالینی مشاهده بترتیب شامل دردعضلانی، استخوانی با 1/74 % ، تب با 58 % ،کمردرد با 6/55 ،ضعف و بی اشتهایی با42 %، کاهش وزن 1/32 %،ضعف و بی حالی 5/2 % وافسردگی 2/1 % بوده است. بین سالهای بروز و سابقه واکسیناسیون دامها نیز از لحاظ آماری اختلاف معنی داری مشاهده شده است(001/0p<).درآزمایش رایت بیماران بیشتر تیتر داشته اند. ودر مورد تستهای کومبس رایت و تست دو ام ای بدون در نظر گرفتن موارد انجام نشده بترتیب دارای تیتر و بوده اند.
نتیجه گیری
باتوجه به شیوع بیماری در کودکان و دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری کنترل وتشخیص به موقع بیماری در این گروه که جزء گروه های فعال جامعه می باشند ضروری است . همچنین علاوه بر واکسیناسیون دامها؛ آموزش این قشر از جامعه در رابطه با عدم تماس دام های آلوده وعدم مصرف لبنیات غیر پاستوریزه محلی می تواند کمک کننده باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
236
لینک کوتاه:
magiran.com/p1853156 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!