تحلیل سلسله مراتبی فازی کاربردهای اینترنت اشیا در مدیریت حمل و نقل و ترافیک ایران: محرکی برای توسعه پایدار

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

برابر سند توسعه پایدار 2030 سازمان ملل، مدیریت و توسعه پایدار شهری دو عامل حیاتی در تحقق زندگی کیفی برای مردم هستند که بایستی دولت ها متعهد گردند. برابر هدف شماره 11 از اهداف 17 گانه این سند،  فراهم آوردن و مدیریت امکان دسترسی به سامانه های نقل وانتقال ایمن، مقرون به صرفه، قابل دسترسی و پایدار برای همه، از موارد کلیدی می باشد. بدون شک تحقق این هدف با توجه به تجربه کشورهای پیشرو، نیاز به تحولی جدی و توجه به فناوری های نوین و نوظهوری مثل اینترنت اشیا در مدیریت حمل ونقل و ترافیک دارد. هدف این پژوهش اولویت بندی کاربردهای اینترنت اشیا در بخش حمل ونقل و ترافیک ایران برای دستیابی  به توسعه پایدار است.

روش

روش پژوهش ازنظر هدف کاربردی  است و از لحاظ ابزار گردآوری اطلاعات،  توصیفی به شمار می رود و با توجه به روش پژوهش (فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی در میان پژوهش های توصیفی از از نوع پیمایشی تک مقطعی است. پس از جمع آوری ماتریس های مقابسه زوجی توافقی، به شاخص ها وزنی اختصاص یافت و اولویت کاربردهای فناوری اینترنت اشیا تعیین شد.

یافته ها:

 بر اساس یافته پژوهش، شاخص های کامیابی اقتصادی و کیفیت زندگی به ترتیب بیشترین اهمیت را برای توسعه پایدار اینترنت اشیا در بخش حمل ونقل ایران دارند. همچنین مهم ترین اولویت در ایران برای استفاده از فناوری اینترنت اشیا در بخش حمل ونقل و مدیریت ترافیک، به ترتیب کاربردهای مدیریت نقاط (01 /0)، مدیریت محور (08/0) ، مدیریت پارکینگ (11/0) ، مدیریت وقایع و حوادث (11/0)، پالایش آلاینده (29/0) و نظارت بر شبکه (30/0) شناخته شدند.

نتیجه گیری:

 نتیجه مطالعات مروری و تحلیل داده های کمی بیانگر نقش مستقیم اینترنت اشیا در حوزه مدیریت حمل ونقل و مدیریت ترافیک و دستیابی به توسعه پایدار و ایجاد رویکردهای نوآورانه در مدیریت ترافیک و حمل ونقل ایران با بهره گیری حداکثری و هدفمند از فناوری های نوظهور می باشد که کمتر مورد توجه قرارگرفته است. نوآوری این تحقیق تبیین جایگاه فناوری نوظهور اینترنت اشیا و اولویت بندی بهره گیری از آن برای توجه و برنامه ریزی مدیران پلیس راهور و سایر حوزه های مرتبط می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
207 تا 232
لینک کوتاه:
magiran.com/p2521317 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!