مقایسه دو روش پانسمان تنسوپلاست و لکوپلاست در بروز علائم فلبیت ناشی از کاتتر وریدی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
امروزه درمان وریدی یکی از روش های مهم و شایع در درمان محسوب می شود،اما این شیوه ممکن است عوارض مهمی در بر داشته باشد که مهمترین عارضه آن وجود فلبیت می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه میزان بروز علائم فلبیت دردو روش پانسمان آنژیوکت با چسب زخم (تنسوپلاست) و چسب معمولی(لکوپلاست) در بیماران بستری در مرکز آموزشی و درمانی دزیانی گرگان صورت گرفته است.
روش بررسی
این تحقیق یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 154 مددجوی بستری در بخش زنان مرکز آموزشی و درمانی دزیانی گرگان انجام گرفت95 مددجو درگروه تنسوبلاست (استفاده از چسب زخم) و 59 مددجو در گروه لکوپلاست (استفاده از چسب معمولی)به صورت تصادفی قرار گرفتند برای جمع آوری اطلاعات از چک لیست استفاده شد. پس از تکمیل اطلاعات دموگرافیک بیمار یک نفر کاتتر وریدی را به طریق استاندارد در دست مددجو جایگذاری و به یکی از روش های فوق فیکس می کرد سپس در 24، 36 و 48 ساعت بعد از فیکس کردن محل آنژیوکت با استفاده از مشاهده پرستار آموزش دیده علائم فلبیت مورد بررسی قرار می گرفت. اطلاعات ثبت و سپس وارد نرم افزار SPSS شد و با استفاده از آزمونهای آماری ناپارامتری تی تست و کای دو وخطر نسبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
نتایج نشان داد که تمامی بیماران میانگین و انحراف سنی6/5 ± 1/26 داشتند میزان بروز فلبیت در هردو گروه به ترتیب در 24 ساعت اول (6/11%) و 36 ساعت (9/25%) و در 48 ساعت (46%) بود به طوری که هرچه از زمان فیکس کردن کاتتر می گذشت علائم فلبیت بیشتر می شد. همچمین بین دو گروه از نظر وجود علائم با استفاده از آزمون کای دو در ساعات 24 و 36 و 48 اختلاف معنی دار ی وجود نداشت ولی خطر نسبی وجود علائم بخصوص در 24 ساعت اول در روش چسب زخم نسبت به چسب معمولی بیشتر است [R.R=1.998; CI 95%(0.751 - 6.291)].
نتیجه گیری
این پژوهش نشان داد که در استفاده از هر یک ازدو روش فیکس کردن آنژیوکت تفاوتی معنی داری آماری از نظر وجود علائم دیده نمی شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p657742 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!