مقایسه وضعیت سلامت روانی همسران جانبازان و همسران افراد عادی

پیام:
چکیده:
زمینه
جنگ های بزرگ با قربانی های فراوان آن، نه تنها زندگی انسانها را به سوی قرارگاه آرامش و امنیت روانی سوق نداد، بلکه بیمارستانهای روانی را با مراجعین فراوان روبه رو کرد و هر روز بر شمار بیماری های روانی و ناهنجاری ها افزود.
هدف
با توجه به شرایط ویژه همسران جانبازان، هدف از این پژوهش مقایسه وضعیت سلامت روانی همسران جانبازان با همسران افراد عادی است.
مواد و روش ها
روش پژوهش از نوع علی – مقایسه ای است. نمونه پژوهش 300 نفر (150 همسر جانباز و 150 همسر افراد عادی) بوده و به شیوه نمونه گیری، تصادفی منظم انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت روانی (SCL-90-R) و مشخصات دموگرافیک استفاده گردید.
نتایج
داده ها با استفاده از آزمون تحلیل چند متغیره (مانوا) تجزیه و تحلیل شد. تحلیل داده ها نشان داد که بین وضعیت سلامت روانی همسران جانبازان و همسران افراد عادی تفاوت معنادار وجود دارد (0.0001 > p). بحث: جنگ به عنوان یک عامل فشار روانی شدید پیامدهای گسترده روانی، اجتماعی، فرهنگی و فردی دارد و در طی نسلهای متمادی بر اعضای یک جامعه تاثیر می گذارد. بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که همسران جانبازان در مقایسه با همسران افراد عادی از ترس مرضی، افسردگی، پارانوئید، روان پریشی، شکایات جسمانی، حساسیت فردی، وسواس، اضطراب و پرخاشگری بیشتری برخوردارند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
9
لینک کوتاه:
magiran.com/p720273 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!