بررسی رابطه کمردرد با زاویه لومبار لوردوز و لومبوساکرال

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
در بررسی های قبلی انجام شده در مناطق مختلف دنیا نشان داده شده که کمردرد یکی از مهمترین علل ناخوشی انسان است که منجر به محدودیت ها ومشکلات فراوان و قابل توجه برای بیماران و درپی آن برای اجتماع می گردد. سنجش انحنای ستون فقرات در بررسی علل کمردرد مفیدبوده و براین اساس در این مطالعه ما به مقایسه زوایای لومبارلوردوز و لومبوساکرال در مبتلایان به کمردرد و افراد سالم پرداخته شد.
مواد و روش ها
این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 30 نفر از بیماران مبتلا به کمردرد (گروه مورد) مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی و 30 نفر از افراد با سایر مشکلات (گروه شاهد) مراجعه کننده به درمانگاه ارولوژی و داخلی بیمارستان امام خمینی (ره) ساری جهت بررسی رابطه بین کمر دردوزوایای لومبار لوردوزیس و لومبوساکرال انجام شد. افراد واجد شرایط بطور تصادفی وارد مطالعه شدند.و اطلاعات مورد نیاز از قبیل: سن، جنس، محل زندگی، شغل و تحصیلات در فرم پرسشنامه ای که بدین منظورتهیه شده بود ثبت گردید. علاوه برآن رادیوگرافی لترال افراد مورد مطالعه درحالت ایستاده جهت تعیین زوایای لومبار لوردوز و لومبوساکرال تهیه شد. برای بررسی آماری از نرم افزار spss16 کمک گرفته شد.
یافته ها
در گروه مورد(مبتلایان به کمردرد) 18 نفر (60 درصد) مرد و 12 نفر (40 درصد) زن بودند (در طیف سنی 20تا72 سال) در حالیکه در گروه شاهد 20 نفر (7/66 درصد) مرد و 10 نفر (3/33 درصد) زن بودند (در طیف سنی 17تا71 سال). متوسط سنی گروه مورد 02/14 ± 77/42 و متوسط سنی گروه شاهد 14/14 ± 14/35 بود.
متوسط زاویه لومبو ساکرال در گروه مورد 86/8 ± 5/18 و در گروه شاهد 60/12 ± 77/23 بوده که تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>).
متوسط زاویه لومبارلوردوزیس در گروه مورد 90/11 ± 47/29 و گروه شاهد 17/15 ± 97/29 که تفاوت معنی دار نداشت (05/0p>).
استنتاج
نتایج این مطالعه نشان دادکه زاویه لومبارلوردوزیس و زاویه لومبو ساکرال با میزان بروزکمردرد ارتباطی ندارند. با این وجود برای تایید یا رد این مطلب مطالعات بیشتری در این زمینه لازم می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
8
لینک کوتاه:
magiran.com/p771839 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!